Tupe teu

O fualaau faasaina "Bipin" mo pi: doses ma auala o le pulega

O le gaosia o pi mai se mea e fai ai se mea e tatau ai mo tagata uma e tausia le lafumanu. O nisi taimi o le ola o aiga atoa o pi e faalagolago i ai, ona sosoo ai lea ma le fualaau faasaina "Bipin" i le fesoasoani, lea e aofia ai le amitraz.

"Pipin": faʻamatalaga, tuʻufaʻatasia ma le faʻatagaina o le vailaʻau

Amitraz, o le elemene autu autu o le "Bipin", o se vailaʻau faʻatau e faʻafefe ai le tele o pi. O le gaioiga malosi o se vai manino poʻo sina samasama ma se manogi malosi. Faʻatau i ampoules tioata mo le tasi poʻo le afa mililita.

Faʻaaogaina o falemaʻi ma faʻamaoniga mo le faʻaaogaina

O vailaau aoga e tatau ona tauivi lelei ma tau o Varro Jacobsoni. Ole fualaau faasaina e le taofia ai galuega taua a le aiga iniseti. LD50 o le vailaʻau e 10 micrograms ile iniseti. O le faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le varroatosis bees.

E taua! O le meafaigaluega e amata ona gaoioi i totonu o le tolu itula i le maea ai o le pulupulu.

O fualaau oona

"Pipin" e aoga i le tetee atu i faailoga o Varroa, ma e toetoe lava leai se aʻafiaga i luga o pi. E mafai foi ona faʻaaoga i le maualalo o le vevela. Mo se tagata, o vailaau e le o se mea matautia, ae o tulaga uma e saogalemu e tatau ona matauina.

E te iloa? Mo le taimi muamua na iloa ai le varroatosis i le 1964 i Rusia, ma talu mai lena taimi na avea ai ma faʻamaʻi masani i iniseti.

Faatonuga: fuataga ma metotia e faʻaaoga ai

Faaaoga le fualaau faasaina i le tulaga o se osofaʻiga. E tatau ona e faʻafefiloi le 0.5 ml o le "Bipin" ma le tasi lita o le vai ma faʻaaoga lenei vai i le aso e tasi. E tusa ai ma le taimi e gaosia ai pi i le "Bipin", ua ioe tagata atamamai e sili atu le faia o lenei mea i le tautoulu, pe a le toe i ai ni fua ma e leai se kiona i luga o le auala.

E te iloa? O le meli na gaosia e iniseti o loʻo togafitia ma Bipin e mafai ona taumafa.

E tatau ona togafitia aiga i se sooupu e ala i le lafoina o se osofaiga i iniseti. I luga o le tasi auala, e tatau ona e faʻaaogaina le 10 ml o le fofo galue. Pe a faʻaaoga le "Bipin" e tatau ona matua tausisia faatonuga mo le faʻaaogaina.

E taua! Faʻaaogā faʻamaʻi tatau e faalua: o le taimi muamua, pe a na o le meli na aoina, ma le taimi lona lua - aʻo leʻi faʻanofoina, pe a fai e iloa tino i luga o pi ma mata le lava.

Contraindications

E faʻasaina le taulimaina o aiga lea e malosi ai le itiiti ifo i le lima auala.

Faitau foi e uiga i aogā ma faʻasalaga o le tao, o le lime, o le meli faʻasusu.

Faatonuga faapitoa

A o lei togafitia uma ia pi faatasi ma Bipin, o lona saogalemu ma le aoga e tatau ona tofotofoina i ni aiga, matauina o latou tulaga i aso na sosoo ai. O le toesea e matautia foi.

Faʻaleleia olaga ma mea e teu ai

Teu i se mea matutu, pouliuli ma malulu, aloese mai le vevela ile 0 ° C ma le sili atu i le 30 ° C. Soifuaga tausi - 3 tausaga.

E taua le aua nei faatuai le togafitiga o iniseti mai le varroatosis, ina ia mafai ona puipuia lo latou ola maloloina. O le lotofaafetai mo au taumafaiga o le a suamalie ma maloloina lelei le meli.