Lafumanu

Meaʻai a le Rabbit (anufe o lapiti): meaʻai poʻo leai, nai lo le aoga, ma mea faʻaopoopo

Lafoaʻi lapiti o se pisinisi e sili ona aoga, talu ai ua avea nei lo latou faʻatoaina ma mataupu o tala faʻasolopito. E tasi le lapiti e mafai ona tuʻuina atu i le 30 lapiti i le tausaga. O le tau e totogia lelei, ma i le gaosiga latou te faʻaaogaina e le gata o aano o manu, ae faʻamalosia foi. E le gata i lea, i le aso, faafetai i le faʻaleleia o soifuaga soifua maloloina ma isi mea na ausiaina, e toatele tagata ua latou iloa aoga moni o lenei meaʻai tulagaese. E le pine ae faʻatautaʻu aano o lapiti ma meaʻai e sili ona lauiloa - moa ma pipi.

Calorie ma mea taua

100 g o meaʻai a le lapiti 168 kcal. O le meaʻai e taua o mea taumafa ma e maualalo le gaʻo. Mo le faʻatusatusaga - o le pusi e 270-330 kcal mo le 100 g Taumafa tau taumafa:

  • proteins - 21.2 g;
  • gaʻo - 11 g;
  • vai - 66.7 g

E leai ni vailaʻau ma gaʻo meaʻai. O nisi o meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, o Atkins taumafa) e na ona taulai atu i le maualalo o le gaʻo. Ole fua ole BZHU i le lapisi ole lapiti o se vaega ole 1: 0.5: 0.

Le paleni o elemene taua i le 100 g o le oloa (le fuainumera ma le pasene o le masani):

vitamini:

  • A (ER) - 10 μg (1.1%);
  • B1 (siama) - 0.12 mg (8%);
  • B2 (riboflavin) - 0.18 mg (10%);
  • B4 (filifilia) - 115.6 mg (23.1%);
  • B6 (pyridoxine) - 0.48 mg (24%);
  • B9 (folate) - 7.7 mcg (1.9%);
  • B12 (cobalamin) - 4.3 μg (143%);
  • C - 0.8 mg (0.9%);
  • E (alpha tocopherol, TE) - 0.5 mg (3.3%);
  • PP (NE) - 11, 6 mg (58%);
  • Niacin, 6.2 mg;

mea e faʻataunuʻu ai:

  • potassium K - 335 mg (13.4%);
  • Calcium Ca - 20 mg (2%);
  • magnesium Mg - 25 mg (6.3%);
  • sodium Na - 57 mg (4.4%);
  • sulfur S - 225 mg (22.5%);
  • fumela Ph - 190 mg (23.8%);
  • Cl Cl - 79.5 mg (3.5%);

elemene taua:

  • Feu - 3.3 mg (18.3%);
  • iodine I - 5 μg (3.3%);
  • cobalt Co - 16.2 μg (162%);
  • Cu kopa - 130 mcg (13%);
  • fluorine F - 73 μg (1.8%);
  • Cr chromium - 8.5 μg (17%);
  • Zn Zn - 2.31 mg (19.3%).

Faitau foi e uiga i le tuufaatasiga, aoga ma le faʻaaogaina o meaʻai o le tira ma le moa manu.

Tatau

O aano o lapisi e le na o le soifua maloloina, ae o meaai lelei foi. E agamalu ma faigofie ona saunia, o le a avea ma mea sili ona fiafia i ai i latou oe na taumafai e le itiiti ifo i le tasi. Le lanu o aano o manufasi e paʻepaʻe ma se tiliva piniki, ponaivi manifinifi ma fiva musika. E leai ni cholesterol ma ni faʻamalositino. O manu fafagaina ei ai sina lafulemu eletise, lea e na ona tuuina atu ai le agavaivai i aano o manufasi.

E te iloa? Faʻasoa lelei, o le a ola le lapiti i totonu o le aiga i se olaga umi - e tusa ma le 12 tausaga. E le pei o lona uso vavao, o loʻo i ai le ola na o le tasi le tausaga.

Aisea e aoga ai aano o lapiti?

Faʻavae i luga o le paleni o meaʻai, e mafai ona tatou faʻamaonia o le lapisi o le lapiti e mauoa i vitamini faʻapitoa, faʻapea foʻi ma micro-macro elemene.

Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

  1. Choline o se vaega ole lecithin ma e aʻafia i le faʻasologa o le ate.
  2. O le Vitamin B6 e lagolagoina le faʻaogaina o le tino, e nafa ma le fiafia ma le faʻamaina i totonu o le tino, mo le metabolism o gaʻo gaʻo ma polynucleotides, mo le fausiaina o toto mumu. O le leai o lenei vailaau e maua ai le le lava o le manaʻo, anemia, ma e taʻitaʻia ai foi i le tulaga leaga o le paʻu.
  3. Vitamin B12 faʻateleina luga le metabolism. Faatasi ai ma le folate (B9) e aafia i le totoina o le toto.
  4. Vitamin PP e manaʻomia mo tali o le faʻamaʻiina ma le faʻaitiitia o le metabolism, o lona leai o se mea e lamatia ai i le faʻalavelave i le gastrointestinal tract ma le faʻaogaina o le tino.
  5. Vaʻalele o se fale piliki mo nifo ma ponaivi. E le gata i lea, e faʻamalosia ai le paleni o le acid-base ma auai ai i le malosi o le gataifale.
  6. O le uʻamea o se vaega o enzymes, faʻaliliu le okesene. Le mafai ona mafua ai le vaivai.
  7. Cobalt o se vaega taua ole vitamini B12 ma faʻamalosia ai le metabolism ole gaʻo.
  8. O le kino e aoga e avea o se vaega o enzymes e aofia i le iron metabolism. E aʻafia ai foʻi le faʻamalosia o tino o le tino ma le okesene.
  9. Chromium e nafa ma le faʻaitiitia o le glycemia (itiiti le kulukose i totonu o le toto).
  10. O le Zinc e aofia ai i le fatuina o le sili atu i le 300 enzymes. O loʻo aofia ai o ia i le tuʻufaʻatasiga o gaʻo, proteins ma gaʻo.

E faaaoga le gaʻo lapisi mo togafitiga faafomaʻi, ma e le gata i fafo atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a tale, gaʻo le gaʻo i totonu o le pusa, ma i totonu o le bronchitis gaogao o loʻo faia i le tautala. Mo le sili atu, o le gaʻo e mafai ona faʻafefiloi ma le meli: lua vaega o gaʻo i le tasi vaega o le meli. O lea o le tino o le a sili atu ona faʻamalosia le oloa. Ae afai ei ai sau tagata le faapalepale i le meli, ona lelei lea ona aloese mai ai.

E taua! Afai o loʻo e matua faʻaseseina le aano o manufasi, ona tatau lea ona vavae ese le lapiti mai le meaʻai.

O le gaʻo foi o se anti-allergen ma o loʻo faʻaaogaina i vali vali ma vailaau faʻamaʻi - mo le gaosia o kulimi ma faʻamaʻi faʻamalolo.

O le anufe lapisi e faafetai i le vitamini B12 e aoga antioxyidant. E i ai sona aoga aoga i luga o le paʻu ma mucous membranes, ma tausia lelei i latou.

O le meaʻai e faigofie lava ona paʻuina e aunoa ma le faʻagasologa o gaioiga i totonu o le inumaga, lea e faatatau foi i ni mea e le mautonu. O le aano o se meaola manu ei ai le tulaga ese o le misi (e le o le faatuputupulaia) masima mamafa ma metara-90, lea e le mafai ona sosola ese ai, aua o loo i totonu o meaʻai.

O le Soviet chinchilla, o le lanu papaʻe, Californian, rex, butterfly, black-brown, ma flandre ua manatu o ni aano o lapiti.

E mafai ona ou 'ai

I le avea ai o se mea e gaosi ai meaai, e masani ona fautuaina e fomaʻi ia aano o le lapiti e 'ai E aoga tele mo tamaiti, tamaiti, fafine maʻitaga, tina tausimaʻi ma le tele o isi tagata o vaitausaga uma. I le le atoatoa, ua fautuaina e faʻalogo i le faʻaaogaina lapisi le ate. O tagata o loʻo i ai se talaʻaga o le faʻamaʻi o le kanesa, e aoga le faʻaaoga o le lapiti o se oloa e faʻaititia ai le maualuga o le faʻamalolo. I le vaega o le cardiovascular system, o le lapisi o lapiti e mafai ona taʻua o se oloa e puipuia le maualuga ma le atherosclerosis.

I le taimi o le maitaga

O fafine e iai se tamaititi e manaʻomia le tele o meaʻai, faʻamaonia le galuega a le tino atoa. O lenei aafiaga e maua ai le gaʻo lapisi, e faʻapea foʻi ma le lafumanu o loʻo fautuaina e faʻaopoopo i le taumafa o fafine maʻitaga.

Fafagaina susu

Talu mai le lapisi o le lapiti hypoallergenic ma faigofie ona eli, ona le afaina ai lea o le tina tausimai poʻo le pepe. Nai lo lena, i se isi itu, o le a faʻatamaoaigaina ai le totoga o le tino olaola ma vitamini ma elemene e aoga mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻe. O le mea autu - aua le faʻaaogaina. Po o le a lava le aoga o le oloa, e manaʻomia mea uma. Mataʻituina le tali a le pepe, ma afai e leai sona faʻalepaleina e ala i susu, o lona uiga e le pine ae o le a ulu atu le aano o lapiti i le meaai muamua.

E taua! O meaʻai o le lapisi i mea e seasea tutupu, e faʻaosofia ai diathesis neuroarthric i tamaiti e laiti ifo ile tausaga. A o le i faailoa atu i le faaopoopoga, ia mautinoa e feutagai ma lau fomaʻi.

Pe a aveesea le mamafa

E fiafia tagata 'ai meaʻai i le lapiti ona o le faʻamautuina o le gaʻo gaʻo ma pe'ā faʻaaogāina lelei le tino e aunoa ma le taʻitaʻiina atu i le meaʻai. E le gata i lea, o lenei oloa e aʻafia ai ma le faʻatulagaina o paleni talafeagai o meaʻai i le tino o le tagata. I le aofaʻi o le palatini le lapisi e le gata o le mamoe ma le lafumanu, ae o le puaa, e ui lava i le mea moni e toetoe lava leai se gaʻo. Ma o le taua o le gaʻo e mafai ona i ai i se tino matua matua, e mauʻoa i le rare arachidonic acid, e aoga i le tino.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Talu ai ona o le meaʻai o le lapiti e faʻasaʻo le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto, o le maʻisuka e mautinoa lava e le tatau ona lafoaia lenei oloa taua.

Ma le pancreatitis, gastritis

O manu fasi lapisi ei ai se aoga aoga i luga o le gaioiga o le gastrointestinal tract, ua fautuaina mo maʻi o le manava, ituaiga faamai pipisi, gastritis, ate ma fatu fatu, ma le pancreatitis. O le mea moni, e tatau ona kuka ma faʻapala le oloa i le faʻatulagaina.

Gout

Tuu le mea o loʻo i totonu o le vailaʻau oona ma e le sili i le lapiti, ae o lo latou i ai e tatau ona amanaia. O nei mea e mafua ai le hyperuricemia, oʻo mai i totonu o le tino o le tagata. O le mea lea, o le acids (uric) e faʻapupulaina i sooga, lea e faʻavaivaia ai o latou tulaga ma mafai ai ona faʻaleagaina le gasegase. Mo lenei mafuaʻaga, e le fautuaina tagata maʻi ma le pata e faʻaaoga le lapiti.

Aoao pe faapefea ona togi se lapiti ma pe faapefea ona laei paʻu i le fale.

Auala e faʻaaoga ai i le kuka

Paʻu o le lapiti laʻau e tatau ona aofia i oloa gaosi, lea e aafia ai lona tau. Ae, ona o ona lelei ma lelei i luga o le tele o aano o aano o manufasi, ua na o oe e aoga mai le mauaina o le lapiti o lapiti ma kuka ai ipu mai ia mea.

O a mea e mafai ona e kuka

I le vavaeina o le tino o le lapiti, e mafai ona vaevaeina vaega i ni vaega o ipu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pito i luma o le a avea ma nofoaga sili ona lelei mo soupili, ma o le tua e talafeagai mo le gaoi, taoina poʻo le faʻafefeteina faigofie.

O lapisi lapisi, lapisi o lapiti ma meatballs, anufusi lapisi faʻasalalau ma sau sau poo le inu suamalie, lapisi fusi, stew ma le faʻaopoopoga o fualaau faisua, paluga agavai, marinade rabbip, zrazy, chop - e le o se lisi atoa o ipu mai lenei mea uiga ese.

O le a le mea e faʻaopoopoina

O meaʻai a le Rabbit e tulaga ese i le lelei o le tele o oloa (e aofia ai isi ituaiga o aano o manu). O le tele o ipu e maua ai le avanoa i soo se mea, o le mea e sili ona mataʻutia o meaʻai. E le gata i lea, o le tofo po o le aoga o meaʻai o lenei oloa e leiloa, ulaula, masima poo le teu.

E te iloa? Ona o meaʻai o le susu o le tina, o le lapiti laititi e faʻaluaina lona mamafa i le ono tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e na o le lua tausaga e faʻatautaia ai le puaʻa i lenei galuega.

E talitonuina o le ipu sili ona lelei lapisi o le lapiti i sau sau. Laʻau e sosolo i le syrup syrup poo totonu o se kulimi vailaʻau kulimi. O le tofo o se mea faʻapitoa ma faʻamamaina, o sauga e tuʻuina atu ai le aano mimiti ma faʻaolaina ai lona tofo. I aganuu eseese, ua maua ai e le lapiti anufe a latou lava meaʻai o le kuka. O le Farani e fiafia i le lapiti lapiti ma loli, o nisi taimi e faaopoopo ai mea tau taaloga i nei mea. Latou te saunia foi ituaiga o aano o aano o manu fasi i le kulimi. Ua iloa e Italia e faapea, o laʻau o Provence ma olives, o le lapiti e faapitoa lava le vevela ma le manaia, i totonu o se pine, e mafai lava ona faatumulia i pese pese ma tao.

Faitau foi e uiga i pese pese: o fea latou te ola ai ma pe faapefea ona aoina, mea tau vailaau, faʻaleaisaina, taina mo le taumalulu.

Bulgarians, i le avea ai ma tagata moni o meaʻai susulu, saunia se lapiti ma apu ma nati. O pulu e sili ona manaʻoi le gaʻo, ona latou togiina lea o aano o manu, ma tao i le ogaumu. E lelei le lapisi ma ituaiga uma o pepa (paʻu, lanumumu, paʻepaʻe) ma ona paluga. Faatasi ai ma ia mea e mafai ona e faaopoopo i ai le ginger, rosemary, basil, celery, olives ma, ioe, kiliata. O nei mea manogi uma e maua ai le aano o lona lava manava faapitoa, o lea aua le fefe e faʻataʻitaʻi.

Mea fagota meaʻai

  1. O nisi tusisolo e fautuaina mai le lapisi o le lapiti aʻo leʻi kuka mo le 6 pe oʻo foʻi i le 12 itula. O le tuai e faia i totonu o le vai malulu, ma suia i lenei taimi i ni taimi se tele.
  2. Afai e gaʻo le aano o manu, ma e le suʻeina i se mea e fai ai meaʻai, ona faʻamalieina lea o le ipu. O lapisi poʻo fasi o fasi moa fasi lapiti e masani ona avea o se teuteuga matagofie o le laulau fiafia.
  3. O le lapiti e fafagaina i le moli po o le mango e lelei foi mo se taumafataga fiafia.
  4. Faamalosia le tofo o le lapiti, e mafai ona e faʻaaoga le sami. Sook le aano i le uaina vine, i le sua o le kulimi matua, mulimuli ane, naʻo le uaina. E mafai ona ausia faʻamatalaga suamalie e ala i le fagogo i totonu o le brandy poʻo le brandy (e le sili atu ma le kuata o le itula).
  5. E tusa lava pe itiiti sina gaʻo mai le tino maliu e sili atu ona lelei. E aoga mulimuli ane, mo se faʻataʻitaʻiga, i le sauniuniga o meaʻai fualaʻau poʻo le fagaina o pateta.
  6. Afai e te manao e faʻaleleia le tofo o isi aano (aano, tamai mamoe) faʻatasi ma le fesoasoani a le lapiti, 'aua neʻi galo le tuʻuina o le lapiti tuʻufaʻatasi i se nofoaga malulu mo le tusa ma le sefulu itula, ma na o le taimi lava e alu ai i le kuka.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

O le mea pito sili ona taua o se meaola e tolu i le lima masina. O le lapisi o le lapiti e sili atu i le 1.5 kilokalama ua mafua ai le atuatuvale ona o le manu e le matua ma e le faigata le aano.

O meaai e tatau ona mama, sina lanu piniki pe paʻu piniki foi. O le sili atu ona lelei o le paolo, o le matua o le lapiti. Aloese mai le mapu o lapiti ma ponaivi gau.

E taua! Aua le faatauina ni meaʻai lanu. O se faailoga mautinoa lenei o le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga e faʻatau atu ai le tino o le lapiti ma se uʻu (ma le paʻu) paʻu poʻo le siʻu. O le tulaga lenei talu mai le faatauina atu o pusi masani i le maketi i lalo o le masani a se lapiti.

I totonu o le maketi, o le ofisa tumama e mataituina le tulaga lelei o oloa, o lea ia mataala pe o iai se faamaufaailoga tutusa i le tino. E le tatau ona i ai se manogi, o le lapisi fou o le lapiti e leai se mea, pe a nutimomoia.

Auala e teu ai i le fale

E lelei tele le saunia o le lapiti anufe i le taimi lava e maeʻa ai sina manava. I totonu o le pusaaisa i le vevela mai le zero i le lua tikeri, o le a taofia pea le aano mo le 4 aso. Afai o loʻo e faʻaauau pea le mea e teu ai ma le mafiafia, ona e le umi lea mo le ono masina - kuka ma 'ai.

Aoao atili e uiga i le fausiaina o lapiti: fafaga (pe o le a le ituaiga mutia e aina, selesele vaovao, fua o le taumalulu); lapisi maʻi; tausiga i le vaitaimi o le moliaga; faia o masini, fagu ma fafaga; mea teuteu, lapoa ma le lapoa o lapiti.

O le a le taimi e sili atu le tuʻuina atu

O le amino acids ma le lapisi o le lapiti e matua maua ai le tino e sili atu ona malosi le siosiomaga. O le mea moni e faapea i totonu o le manava, ua liua i le hydrocyanic acid. I nisi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e tatau ona amanaʻia lenei mea moni. Ua uma ona taua i luga e uiga i faavae mafolafola ma a latou faatosinaga - o le masani ai le maualuga o le faaaogaina o lapiti lapiti e mafai ona tupu ai le atinae gasegase po o le gout.

E leai se isi mea e mafai ona fai mai e uiga i aano o lapiti, o lenei aano o manu e manaia ma maloloina, e kukaina mo tamaiti laiti.

Vitio vitio

Faʻasalaga

Parfait

Rabbit i se kulimi manogi mama

Laʻau o le lapisi

Meaʻai a le Rabbit: iloiloga

Ou te kukaina le lapiti i se tulaga masani i totonu o le kulimi mumu. Na ou tipiina i totonu o ni falai, falai, tuu i totonu o se fagu, faaopoopo le vai vevela i le pito i lalo, faaopoopo le lanu uliuli, faaopoopo le masima ma le tino i le vevela vevela mo le afa itula. Ou te teuteuina le kuliki onionisi ma le falaoamata (falaoamata e lata i se sipuni sipuni), faaopoopo i le lapiti ma le kirimi kirimulu e tusa ma le 200 g. E i ai foi le tino oti mo le afa itula, faaopoopo i ai greens ma le garlic i ni nai cloves, faʻafela ma o le mea lena. Afai o le lapiti e talavou, o lona uiga e agamalu. E 'ai tamaiti, o loʻo i tua o taliga o loʻo taʻe!

Denima

A o leʻi kukaina, soga le lapiti mo le 3-4 itula i le vai poʻo le susu ... Faʻamuʻu le fasi lapiti i le suauʻu fuālaʻau, pepa, masima, tuʻu i totonu o se fagu, fufuluina o aniani tiʻetiʻe, sasaa ma le kulimi kulimi e maualalo le manogi ma tuʻu i totonu o se ogaumu ua faʻamumu, faʻapipiʻi mo le 1 itula ...

Pup
//forum.moya-semya.ru/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=6733

Rabbit i le uaina paepae ma le sinapi

1 lapiti masani, 2 tbsp. sipuni sipuni, 1/2 ipu ipu uaina, 4 tbsp. sipuni o kulimi, masima, pepa, mea manogi pe a manaʻomia

Vaelua le lapisi i ni vaega se tolu. Gagau i se mea tao tao. Liligi le uaina, masima, pepa, salalau ma le sinapi. Liligi le kulimi i luga. Faʻatalata i le pepa alumini. Tuu i totonu o le oven i le 220 ° C mo le 40 minute, aveese le pepa, tuu le lapiti i totonu o le ogaumu seia oʻo ina lanu enaena.

Fern
//forum.good-cook.ru/topic69s0.html

Na o lou lima e tausia lou lava soifua maloloina, o lea aua e te faafitia oe lava ia oloa saʻo. Tuu le gaʻo lapiti e le o se malo masani i lau laulau, ae e le manaʻomia lenei mea. O le mea autu - o nisi taimi e aofia ai i totonu o le taumafataga ina ia faatumauina le paleni o meaʻai i le tino.