Faʻatoʻa totoina laau toto

Tausiga mo Kobe i le taumatau: fautuaga mo le amataga

Kobeya - o se malolo mai Mekisiko matamuli o le sa fiafia i tagata e totogo fugalaau mo lo latou tuputupu ae vave ma foliga teuteu. O lenei vine fetolofi faʻatasi ai ma ona mea faʻamalosi e puipuia ai soʻo se lagolago ma ola e oʻo i le ono mita.

O lana fugalaau i foliga o lanumoana fiafia i le tele o lanu: paʻepaʻe, piniki, lanu viole, lilac ma le paʻu.

Sowing Kobe fatu mo fatu

Kobeyu fatu e totoina ia Fepuari poʻo aso muamua o Mati. I le lūlūina o fatu o se laau, o loʻo i ai ni faʻaaliga. A o lei luluina muamua soak Kobe fatu. O fua o fuga o loʻo ufiufi i se atigi vaʻaia e faʻalavelave ai le oso mai o laau, o lenei pa puipui e tatau ona solo ma aveese.

Ina ia faia lenei mea, ave se atigipusa ma se lautele lautele, faatumu i le vai, tufatufaina fatu ina ia leai ni paipa o le tasi i le isi, ma ufiufi i pepa. O le leaga i lalo o le aafiaga o le vai o le a amata ona solo. Aveese le mea e mafai, ma ia faʻaumatia atoa le atigi, o le a toe faia le faiga.

Masalo o le faagasologa o le a faia ni nai aso. Ae i lenei tulaga, o le ae iloa mautinoa le umi o le a tulai mai ai le Kobe: o le a tupu lenei mea pe a ma le lua vaiaso.

A uma ona aveese le peel, amata ona toto le kobei i luga o laau. E sili ona lelei mo le faʻatau e faʻatau ai se mea lautele. Lauina fatu fatu i ni ipu eseese, ina ia le faaleagaina ai aʻa o laau i le taimi o le gaosiga. O le fatu o loʻo taoto faʻasaʻo ma sausau i se palapala o le eleele ma le afa senitimita.

E te iloa? O le paolo o se vaʻaiga o Kobe e faʻatatau i le aoga o le palapala: o le sili atu o le faasinomaga o igoa, o le tele o le mumu o le paolo i petals of a ball. I luga o laʻau eleele, o fugalaau e sili ona lanu lanu moana ma ona leo.

Totoina o togalaau

O le tausia o fualaau o se faafitauli tele: i le tasi itu, o meaʻai mo le atinaʻe e manaʻomia le tele o faʻamafa, i le isi - o le tele o le susu e mafai ona mafua ai maʻi (lanu uliuli).

E le aoga le fofoina o lenei maʻi, i se faaopoopoga, e mafai ona pisia vases lata ane. O le mea lea, filifili e faʻasusu i totonu o le apa, ma o nisi taimi e faʻamalūlūina ai le eleele ile vai vaivai.

O le taimi lava e totoina ai laʻau e lua i luga o fualaau aina, e mafai ona totoina i totonu o se ipu tele (3 lita). Ina ia aloese mai le manua i le aʻa, e tatau ona liligi tele le fatu ma ave i fafo mai le ipu faatasi ai ma le paʻu palapala. Faatasi ai ma lenei paluga o le eleele tuai ua tatou totoina se kobayai i totonu o se fagu fou ma fufuluina i le palapala.

Faʻapipiʻi i totonu o se atigipusa telē, e te tuʻuina atu i le laau le avanoa e atiaʻe ai le aʻa ao le i toe totoina ile eleele. O aʻa o le a tupu ma malosi atili, ma faʻamautinoa ai le selau pasene o aʻafia i lau eria. Talu ai o se vine, e manaʻomia ona ia tuʻuina se tamaʻi tamaʻi tama i totonu o se ulo ina ia i ai se mea e pipii i ai.

Totoina Kobe i luga o le togalaau togalaau

A o leʻi totoina, e manaʻomia ona totogo ita. E mafai ona faʻapupuina aʻa i luga o le pusa tioata ina ia aua nei togiina le laau. Ae aua le soona faʻalogo - o le faʻalauteleina o le aʻa e faigofie ona faamanualia i le taimi o le gafa.

Aso ma le filifiliga o le nofoaga mo le tulaueleele

Lotoina Kobey i le eleele na faia ia Mepe afai o le vevela i le po e le pa'ū i lalo +5 º. O le nofoaga mo le laau e tatau ona puipuia mai le matagi ae le o le malu malosi.

O le ata o le ata o le a aafia ai le manaia ma le susulu o le fugalaau, ma mafai ai ona susulu le la e mafai ona susunuina ai peti mata ma laulaau laiti. E sili atu pe a fai o se penumbra latalata i le puipui o le fale poʻo le pa o le saite. O le laau e le lelei i le eleele, ae e sili le fiafia i oneone lanu ma oneone.

Taualumaga ma le tulaueleele

Mo se laau e te manaʻomia e eli se lua ma se loloto e tutusa ma le tele o aʻa. O le mamao i le va o lua e mai le afa mita i le mita. I totonu o le lua, faʻaititia le laau faʻatasi ma le eleʻele palapala ma fufulu i le palapala. A uma ona totō, vai ma faʻapipiʻi se lagolago mo vine ina ia le mafai ona sopoia ai laau vavalalata.

E taua! Ina ia aua nei vavalalata paʻu o vine, ia faʻamalosi ma ia faia se foliga faʻatusatusa, mai lea taimi i lea taimi, piʻi pito i luga o upega.

Faʻatasi ma isi laau

Kobe e alu aʻei totonu o se fugalaau fugalaau e lelei tele i le vervain, lobelia ma petunia. Kobeya e tutusa lelei ma isi laau maualuga e feʻaʻei ai: suamalie suamalie ma eleʻele.

O tuaoi lelei mo le laau o loʻo aʻe i rosa ma clematis, talafatai o le sami. White Kobeya e faʻafefiloi matagofie ma le lanumoana lanumoana, begonias ma le pelargonium, ma le falaigolds, zinnia ma le nasturtium.

E uiga i le tausiga o le kobei i le togalaau

O le tuputupu aʻe ma le tausiga o le kobeya i le malae vaʻavaʻai e le faigata, e tupu tele vave ma fuga mafiafia. O le mea taua - taimi e toto ai laau.

Lagolagosua mo fue

O fugālaʻau mama e faʻapipiʻi le lagolago i foliga o ni siteki laiti. Pe a tupu le laau, e tatau ona nonoa i se lagolago, faatonutonuina lala i le itu saʻo. Atonu o lenei mea o se uʻamea o le pa uʻamea, o se faʻailoga fao, poʻo se maea i luga o se puipui.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

Kobeya e fiafia i le susu, e masani ona manaʻomia ma faʻateleina le suāsusu. I taimi vevela ma i le leai o se vaʻaia, ia mautinoa o le eleele e le faʻamago i totonu o le lio latalata-lalo.

Aua e te soona inu i le suavai pe afai e sili atu le tuputupu aʻe o le Kobe i lalo o le paolo ina ia le pala le aʻa ma e le amataina le siama fatu. Pe a faʻafeusuaʻi solo le eleele i taimi uma, faʻafefiloi ma le okesene, ma vela mai vao leaga.

O le a ma le faʻafia ona tatau ona fafaga

Fafaga le laau ile toe foi mai i le eleele, isi mea o meaola ninii ma fugalaʻau. Muamua, ia faʻaleleia le alualu i luma, e faʻamaʻaina i mea faʻalelaʻau, ona fai ai lea o ni mineral composition mo le atinaʻeina o aʻa ma aʻa.

I le amataga o le vaitau tuputupu ae, o le taumafataga o Kobei e aofia ai le saturation i le eletise. Mo le totoina o fatu ma fualaau lelei lelei e manaʻomia ai le phosphorus, potassium ma elemene. I totonu o faleoloa o loʻo i ai fugalaʻau faʻatasi ma se mea ua filifilia ma paleni faʻalavelave.

Faʻalogo! E tatau ona tuʻuina i totonu o le Nitrogen: o le tele o na mea o le a faʻaosofia ai le atinaʻeina o laʻau i le tau o le fuga.

A maeʻa le faʻamaʻiina, mulch le eleele o loʻo siomia ai le laau faʻatasi ma soʻo se meafaitino.

Mulch o le a fesoasoani ia te oe e faatonutonu le maualuga o le susu i le palapala.

Faʻaaogaina o Kobei i le faʻatusaina o le laufanua

Kobeyu i totonu o le togalaau e mafai ona faʻaaogaina i le tele o pese, na ona avatu ia te ia se lagolago. O le laau e mafai ona tupuina se puipui tele i totonu o le pusa, tatala mai oe mai tuaoi vavalalata, mai le matagi ma le pefu.

Mai le fusi, e mafai ona e fatuina se pa puipui e ala i le totoina i luga o le laina o le sosooina o le filifili ma faʻatonutonuina le antennae i le itu saʻo. E mafai ona tulaʻi mai i lalo o le faitotoa, ma i se taimi puupuu, o le a le mafaamatalaina le faʻailoga o le faʻamalosia o le a avea ma mataupu sili ona manaia o le laufanua.

Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei faatupulaia o le tuputupu ae, e mafai ona vaevaeina le fasi fanua i ni vaega eseese e ala i le totoina o se puipui lanu meamata. Afai ei ai se fausiaina o se foliga e le o foliga mai i luga o le fasi fanua, e mafai foi ona teuteuina i Kobei.

O le teuteuga o le faapaologa mai le fuga o Kobey, o le arbor ua ufiufi i le lianas, o le faletalimalo, o le potu tapuni e foliga matagofie lava. Pau lava le mea e te manaʻomia e lagolago ai lenei vavega fetolofi o le a avea ma se kapeta lanu meamata.

E faʻafefea ona taulimaina meaola faʻapitoa a Kobe

Kobei ei ai nai faʻamaʻi, o mea sili ona leaga e spider mites ma aphid. O le taua faasaga i vailaʻau faʻasaina e aofia ai le pulupuluina o le Fitoverma solution faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le faʻamaʻu vai.

E mafai e le fasimoli ona sui fusi shampoo mo manu, lea e faʻaumatia ai isi iniseti leaga. O vailaau faʻasaʻi mai meaola faalafua e mafai ona fesoasoani: "Aktellik", "Inta-Vir", "Fitoverm", "Detsis".

Afai e te le manaʻo e faʻaaoga vailaʻau, taumafai metotia a tagata:

  • Coniferous infusion (500 g o nila ma le 2 lita o le vai), faʻamalosia le vaiaso.
  • Vailaʻau vavalaʻau (10 g) sasaa se lita o le vai, faʻamalosi aso e tolu.
E lua fofo o loʻo faʻaaoga, solo i le sefulu lita o le vai, ona faʻavali lea i se fugalaau. E le mafai e le Spider mite ona faʻafefeteina faʻasalaga o henbane, dandelion, chamomile ma tapaa.

Mo le puipuia o manu Kobei e tatau ona tausisia mea tau alamanuia pe a totoina, ia amanaia foliga o le faasusu ma le faapipiiina o meaai. Vaʻavaʻai atili i le liana: afai e lanu samasama, e leai ni mea e le iloa po o fugalaau Kobe e le fuga - o faailoga ia o maʻi poʻo iniseti osofaiga.

Tului Kobe na faʻaaogaina e avea o se teuteuga o togalaau ma paka talu mai le 1787. Na maua e Liana lona igoa e faamamaluina ai le Jesuit Barnabas Cobo. O lenei tagata masani ma se vaega-taimi masani na ola mo se taimi umi i Peru, Mekisiko, lea e sau ai le vine.

O le usitai i fautuaga uma mo le totoina ma le tausiga o Kobe, e mafai ona e teuteu pe faʻavasegaina le laufanua o le 'upega tafaʻilagi, faʻavaeina faʻapitoa faʻapitoa ma fuainumera mamanu. O le laau e le lelei, faʻavave vave ma faigofie ona ogatasi ma ona tuaoi - ua na o se atuaend i togafitiga faufautua.