Fua o le gaosiga

6 mafuaaga mo fugalaau fugalaau fugalaau. Aisea e malolo ai fugalaau, auala e faʻapolopolo ai le laau?

O le Orchid o se fugalaau teuteu matagofie, lea e fiafia i ai ona o le matagofie o le lalelei ma le agavaivai o le faʻaleagaina. Phalaenopsis o le fale i Iapani ma Saina. I aso nei, o taʻaloga e taatele i konetineta uma seʻi vagana ai Antarctica. I le natura, latou te ola i luga o lala ma palealii o laau ina ia latalata i le la.

E iai le tele o ituaiga o ituaiga orchid, ae e masani i fugalaau fugalaau - phalaenopsis, povi, dendrobiums, vasas, pafiopedilums, drakles, bulbofillumy, brassii, anhrekums, brassavoli, calanty, cambria, masdevallia, encyclias, lelogic, erantes.

O se fugalaau lauiloa o se lauʻeleʻele ma e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa.. O le mea lea, e tatau ona togafitia togafiti a le fale ma le fiafia i se malo mai fafo ma ia iloa lelei togafiti o le tausiga ina ia fiafia se fugalaau matagofie i ni lanu eseese. Ae o le a le mea e fai pe a fai e iai se taimi i luga o le windowsill o fugalaau o le orchid e amata ona mamae, mago ma pauu?

Aisea e mago ai aʻa? O mafuaʻaga autu: faʻafitauli mamafa, o se fagu e iai fugalaau, malamalama mumū pe, i se isi itu, o le susulu o le la, susulu poʻo le vevela, faʻataʻitaʻiga i totonu o le potu, faʻamaina le talafeagai o le laau. O tulaga e eseese, ae o loʻo i ai se tasi algorithm mo le teuina o le matagofie teuteu: e manaʻomia le fesoasoani muamua, a leai o le a mate le togi.

Malosiaga

O le maalili o le maalili o se mafuaaga taatele lea o le faʻaogaina. Afai na e faʻatauina se togi i le faleoloa i le taumalulu ma ave le laau i le fale, ia manatua:

Felauaiga i le taumalulu e mafua ai le maalili. Falemaʻi: teu le fale i le cellophane ma le pepa. O loʻo faʻafeiloaʻi le laulauina o le sochidisi o le kulimi mo le sili atu ma le 15 minute.

E mafua ai le maalili ma le tusipese pe a faʻaalia. E foliga mai o le faʻaolaina o le laau e faigofie: vaʻavaʻavaʻai le vaalele. Ae o le lavelave o lenei laʻasaga o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea e le talia e le malo malolo se mea leaga ma e le mafai ona faia e aunoa ma se faʻaleleia lelei.

E taua! O le orchid e manaʻomia le ea. Ae e le taliaina le tuua o se fugalaau i se ata. I le taumafanafana, ave le orchid i le auala poʻo le faletalimalo.

O le bath bath bath e aoga teleae ia manatua o po malulu o le a faaleagaina ai se fugalaau vevela-alofa. Ma o le a le mea e fai pe afai e le fesoasoani ia togafitiga, ma pau lau lau? Fautuaga laasaga i lea laasaga:

  • fufulu fugalaau e tatau ona faʻaumatia;
  • siitia le laau i se nofoaga vevela;
  • faʻaaoga faʻamalosaga, faʻapipiʻi lemu malulu;
  • tuu le laau na o ia; e le manaʻomia le gaosiga.

Manatua: suia tulaga

Siʻitia, fesuiaʻi le tau poʻo le faʻafeiloaʻiina o se orchid mai le tasi faamalama sill i le isi - o nei mea uma e fai ma popolega mo se fagafao gaʻo. Afai ua e fuafuaina le mafuaʻaga ma ua uma ona e faia le siaki, o le fesoasoani muamua mo le uo lanu meamata o loʻo mulimuli mai:

  • fatufatu se siosiomaga mafanafana mo le anotusi;
  • mataituina tuutuuga o le vevela ma le fausiaina o taimi;
  • Aua nei toe totoina le laau!

Spraying: lelei pe leaga?

Lafoa le togi i aso uma, ae mafaufau i ni nai nuances. Afai e vevela le ea i totonu o le potu, faʻaaoga se mea e faamamaina. Ina ia taofia fugalaau mai le faʻagogo tasi i le masina, fufuluina le togi i lalo ole fagu, solo le lau pe a uma togafitiga vai. Mo le faʻaleleia o faamanuiaga, mulimuli i tulafono:

  • Vailaʻau vai mo le pulupuluina e lua tikeri maualuga nai lo totonu.
  • Afai o le vevela i totonu o le potu e lalo ifo i le 20 tikeri, e le pine ona faʻapala pe le aofia ai togafitiga vai.
  • Sulu i le taeao.
  • Aua e te sulu le fugalaau i le susulu o le la, a leai o le ai ai se mu!
  • O le fufuluina o fugalaau e le manaomia e aloese mai ai i luga o latou ma o le a vave ona pa'ū.

Afai e leʻi fesoasoani le puipuiga, ma amata ona paʻu fugalaau:

  • Faʻasolo le numera o vaʻai.
  • Aveese pulupulu ua mou.
  • Faʻateleina le malamalama.
  • Ia mautinoa le faʻamautu lelei.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio faʻamatalaga e uiga i le faʻapipiʻiina o le togiina o le togi:

Fofo: sili ona lelei

Le tele o le susu po o le televave o le mafuaaga taatele lea o faafitauli. O le le lava o le susu e tupu pe afai, mo nisi mafuaaga, taofi le faʻamaʻa. I lenei tulaga, e le mafai ona alofia le toe faʻaolaina!

Faatonuga mo taga i lenei mataupu:

  1. Liligi vai i totonu o le pesini i le vevela o le potu i se maualuga e le sili atu i le 15-20 cm.
  2. Faatofu i totonu o se pesini vai ma faatali seia maeʻa le palapala.
  3. Manatua o lālā e tatau ona matutu pe a faʻatofu i le pelvis!
  4. Afai e vaivai tele le eleele, e tatau ona tuu le tagata maʻi i totonu o se fagu fou.

O le susu susu e mafua ai se isi faafitauli ogaoga: amata ona pala le phalaenopsis. E afaina i le pala, o le fugalaau ua leiloloa ona laʻau, o laulaau ua vaivai, ua pau fugalaau.

O le leaga e sili atu ona faigofie le puipuia nai lo le togafitia. Afai e aafia le 90% o le laau, o le a oti!

E taua tele le faia o taga ma faʻaumatia mafuaaga o le pala i le taimi:

  1. Aveese le fugalaau mai le ulo.
  2. Tui aʻa i lalo o le vai inu mafanafana.
  3. Aveese aʻa aʻa, lau.
  4. Faʻaitiitia fugalaau ua mamae.
  5. Togafitiga vaega ma vailaau faʻapitoa.
  6. Alu e faʻamago i le po.
  7. Toe toto le orchid i se eleele fou ma se alavai faʻavaivai.
  8. Suavai pe a maeʻa le eleele.

Faʻataʻitaʻiga a Orchid: Fundazol, Fitosporin. Togafitiga o manua manuʻa: Chlorhexidine. A maeʻa ona faitauina ia faʻamatalaga auiliili, o le a tumau le fesili: pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei le togi?

Faʻasaʻo le suavai

"O aʻu foi, saienisi, vai le fugalaau mai le susu!" - o le alaga lea a le au faipese. Ae ua iloa e le aufaatoʻaga masani o le faasusu o se ata. O le lelei o le vai, o le tuufaatasiga ma le vevela e fuafua ai le lelei o se orchid. E le talafeagai le vai mai le tapuni ona o le le mama o metala mamafa.

Mo le suavai orchids, faʻaaoga vai faamama mama.

Talia le faiga masani - vai faʻamamaina mo le faʻamaina o laau - i le tulaga o se peti ese e le talafeagai, Ina ia fufulu le vai, faʻaaoga se faamama, faʻapala, faʻafefe ma malulu.

Afai e le mafai ona gaosia pe faamama, o le a fesoasoani le acidification i le faʻaitiitia o le maualuga o mea le mama o le calcium. Faaaoga le oxalic acid, e mulimuli i faatonuga i sauniuniga.

O se faasologa taua o le faasusuina o le orchids e fesoasoani e aloese mai ai i faafitauli i le suavai e faamama ai le eletise clod. Manatua le kalafi e faalagolago i le vaitau, vevela ma le susu i totonu o le potu ma le lio o le laau.

A o faagasolo le vaitau tuputupu aʻe, ia faʻafefe le laau i le taʻi 2-3 taimi i le vaiaso.. I le taimi o faʻaleleia le faʻaleleia o le sua. O le mataupu faavae o le fausua e faigofie: mataʻituina, o le palapala palapala e le mago ma e le mafai ona suʻe. I le taumalulu, e faʻaitiitia le suavai, ae e le muta le totoina.

Auala e faʻafeinu ai vai:

  • faʻaaogaina o vaiinu;
  • faatofu i le pelvis;
  • se taʻele;
  • tele faʻaleleia.

E fia le vai e manaʻomia mo le fausiaina? Suavai seia amata ona amata mai le susu mai pu i le pito i lalo o ipu.. O le taimi sili mo le fafagaina o le vaveao. Manatua o le saʻo lelei o le a fesoasoani e aloese ai mai faigata na mafua mai i le suavai ma le faʻamago.

Matou te ofoina atu se vitio e uiga i le faʻamautu lelei o pateni:

Sunstroke: Fesoasoani muamua

O kulimi e vevela, aua latou te sau mai le vailaʻau. O lenei mea moni e le mafai ona le amanaiaina, ae sese tele - tuu le fugalaau i le susulu o le la, i tafatafa o se radiator pe tuʻuina i lalo o le vevela o le ea o le ea. O ni nai itula o ia aso manaia ma vevela mafanafana ua lava lea e faʻalavelave ai! O le faailoga o le mafatia o le a vave oʻo mai: o fugalaau o le a paʻu'ū, o le a faʻavaivai laʻau!

Le mea e fai:

  1. Taofi le orchid mai le punavai o le faafitauli.
  2. Suavai pe a uma le 2 itula.
  3. A maeʻa le isi itula, ia soso le laau.
  4. Mātauina le faʻamautu saʻo.

Ia i ai le malamalama! E manaʻomia e le kulimi tele le malamalama. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o laulaau ua tosoina mai, ola malie, ua fano fugalaau.

E masani lava, o le umi o le ao o le ao e tusa ma le 12 itula. Mo kopi laiti e manaʻomia 16-18 itula itula o le ao. Afai e maualalo le malamalama, fesoasoani i mea faigofie faigofie: moli malamalama

O moli uila e fetaui mo moli faaopoopo.. Le mamao maualalo mai laulaau - 5-7 cm! Afai e tele naua pupuvao, ia faʻaeteete i le vevela ma faʻafuaseʻi suiga o le vevela pe a fesuiaʻi ma faʻalelei.

Puipuiga - o le ki i le manuia

O se fugalaau mataga ma se faapitoa faapitoa e le mafai ona e alofa. O ai na vaʻaia o ia - i le alofa e faʻavavau. I le falemaʻi e le manaomia e le tagata maʻi, i le faaiuga, o ni nai fautuaga:

  • O le maualuga o le vevela i le taumafanafana e oʻo i le 25 tikeri Celsius, i le taumalulu e le laʻititi ifo i le 16.
  • Aloese mai le vevela o le vevela, le eseesega faatagaina e aunoa ma ni taunuuga - 5-6 tikeri.
  • Umi o itula o le ao - mai le 12 itula.
  • Pulu filifili i le tele.
  • Fua o le ea - 55-65%.
  • Faʻamama le potu, ae aloese mai faʻataʻitaʻiga.
  • Toe toto uma 2-3 tausaga.
  • Suavai 2-3 taimi i le vaiaso, fuafua i le vaitau ma le taamilosaga o le laau.
  • Silasila lelei, aloese mai le faʻagasologa i le susulu o le la.
  • Shower - e le silia ma le tasi i le masina.