Fua o le gaosiga

Metotia o le totoina o bobster

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le toe gaosia o se togalaau teuteu o togalaau aina (lat. Labamini) poʻo le mumu. E masani ona taua o le Uro Auro mo lona matagofie o tautau samasama lanu samasama. O le a tatou malamalama i le auala e tausia ai laau laiti, mafaufau i foliga o metotia eseese o le galueaina. Ma taʻu foi ia te oe pe aisea e tatau ai ona e faʻaeteete i le tausiga o se fala.

Mai fatu

O le tuputupu ae o se bobovnika mai fatu e le o se galuega faigata. Ina ia faia lenei mea, e sili atu ona lelei le filifilia o fatu matutua matutua ua totoina i luga o laau lapopoa, ma fua tele. O le paʻu e tupu i Setema. Bogovnik e toe faila i ni auala eseese:

  • fatu;
  • toso;
  • lafoaʻi;
  • vaevaega o le vao.

Taimi

E mafai ona luluina le timu o le timu i le tautoulu e ala i le totoina e le o le loloto (1-2 cm) i totonu o se atigipusa e iai le eleele togalaau. O foliga vaaia e foliga mai i le 2-3 vaiaso. Pe a tutupu aʻe laau (pe a mavae le 2 masina), e tatau ona nonofo i ni koneteina eseese. O le totoina o vine bobovnika i le eleele tatala e manaʻomia i le tautotogo (i le taimi e paʻu ai le kiona). E taua le puipuia o laau laiti mai le matagi ma le malulu.

E te iloa? Feng shui broom ua manatu o se faailoga o le manuia. E faʻaosofia le malosi, tausia agaga lelei ma le faʻamoemoe.

Sauniuniga

Ina ia mafai e fatu ona totoina lelei, ua faaleagaina. O lenei faagasologa ua taua o le scarification. E mafai ona e togafitia fatu i le nusipepa, faila faila. O le isi auala e sauniuni ai o le sasaʻaina o le vai tafe poʻo le gaʻo i luga o fatu. Pe a afaina le atigi, o le a tupu vave le siama. O le a vave oʻo mai fatu pe afai e teuina i totonu o le pusaaisa mo le 1 masina ao le i luluina.

A o lei totoina laau e pei o le fau, e masani ona faʻaaogaina e le mirabilis ma le hawthorn le faagasologa o le siʻiina o fatu.

Lauina ma le tausiga

I le tautotogo, e totogo le timu timu pe a uma le kiona. Laʻau pe a uma ona totō ile eleele i le loloto o le 1 cm e ufiufi i cellophane.

Mo le tuputupu ae lelei e tatau ona vela laau, aʻo faʻaeteete - o mea uma lava o le laau e afaina. E le manaʻomia le faʻatau, e pei o le canobyl e teteʻe ile lamala. O le mulimulitaʻi e aoga mo le tuputupu ae o aʻa. Laʻau totogo mai fatu e fuga i 3-5 tausaga.

O le fatuina o le seed bovobnika e mafai ona tupu e aunoa ma lou auai - o fatu pula na pauu i le eleele i le tautoulu, e mafai ona ola i se tau malulu malulu ae aʻe i le tautotogo. E mafai ona fufulu ma le totoa ni laau e totō ma totoina i se nofoaga fou.

E taua! Pe a teuteuina, totoina, selesele seleselega e tatau ona galue ma totigilima. Aua e te paʻu le sua i luga o le paʻu, mucous membranes. O vaega uma o le laau o mea inu. Fufuluina lima ma le fasimoli ma le vai pe a uma ona galue.

Laʻau

I lenei auala, ua faʻalauteleina ituaiga o kulupu, lea e mafai ai ona faʻasaoina o latou uiga teuteu. O le togavao o selesele o le bobovnika e amata i le maeʻa o le fugalaau, lea e faaiuina i le faaiuga o Iuni.

Faʻatau

Mo le fusiina filifili se tagata matutua matua o loʻo faʻafefeina le malulu. 'Otiʻoti vavae mafiafia na tupu i lenei tausaga. I luga o togi taʻitasi e tatau ona lua ni laupepa ma lau lapopoa. E sili atu le vaeluaina o le afa o pepa taitasi e faʻaitiitia ai le faʻamalolo. O le pito i lalo e tatau ona faia.

Lueina

E talafeagai mo le aʻafia o le paolo i le eleele susu. O loʻo totoina le fatu i totonu o le lua, faʻapipiʻi i se lagolago ma sasaʻa i le vai.

Mo le sili atu o aʻa e faaopoopo ai le humus, lime ma le faapalaga. O le eleele i totonu o le lua e tatau ona faʻapipiʻiina ma faʻafefeteina i lau ma mutia. I le taumalulu, o fualaau o loʻo totoina i totonu o pusa ma faʻafeiloaʻi i le fale kiona.

E te iloa? Cyzine alkaloid, o loʻo i ai i totonu o le fatu o le broom, ua faʻaaogaina i le gaosia o sauniuniga "Tabex", faamoemoe mo le faʻaaogaina o le ulaula.

Faʻamasinoga

I le tautotogo ae leʻi totoina ni laau e manaʻomia e faʻaleleia ai mea e faʻaleleia ai le ola. E sili atu le totoina o pupuu i vaega e puipuia mai le matagi, o le mea lea e saofaga i le tele o fugalaau. A o le totoina, e tatau ona faamama le palapala mai vao, o meaola ma mea e faʻaaogaina ai minerale e tatau ona faʻaoga i le eleele ua saunia. O tamaʻi vine mo le taumalulu e tatau ona ufiufi. I le 2-3 tausaga muamua, o vailaau o le Rain Rain e faigofie ona maua i le maualalo o le vevela.

Tuʻu

O pulapia laiti i le amataga o le tautotogo na lolomi i le eleele. Mo le faʻavaeina o aʻa i luma o le lala prikopat, e tatau ona tipi le paʻu i luga poʻo le tipi. O le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae o le a faʻavaveina ai le fausia o aʻa. O le isi taimi o le tautotogo, o le a tupu mai ai lala laau i luga o le lala ua afua. O le lala laititi e vavae ese mai le matua i le nofoaga ma le eleele, e taumafai e aua le faaleagaina aʻa.

E taua! E le mafai e le laau ona faʻafefe vai mama, e sili atu lona lelei i luga o eleele le lelei.

Vaeluaina o vao

O le vao vao laititi e vaevaeina i ni vaega e aunoa ma le eliina mai fafo mai le eleele. O le tautotogo na sosoo ai, o le vaega e vavaeese, faatasi ai ma le paʻu eleele, ma le totoina i se isi nofoaga. Pe a totoina, o se fale fou e togafitia i meaola e tuputupu ae mo aʻafiaga lelei.

Faatasi ai ma mea e faʻaleleia ai le ola emiti le gibberellina, Ecosil, Zircon, Heteroauxin, Etamon, Vympel, Obereg, Kornerost.
Pau lava le le lelei o lenei mea totino o ona aʻafiaga. Afai e te faia ni lapataiga, o le a e fiafia ona ua e totoina le timuga o le timu i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

O le sogisogi e malu ma manaia. Laʻau samasama o fugalaau e matagofie tele ma faʻamafanafana ai isi nofoaga.