Currant

O le a le aoga o le fuamū mumu: mea tau vailaau ma faʻamaʻi

O fuifui vine laiti ma lanu mumu mūmū sesega i la matou eria e le masani ai. E mafai ona maua i toetoe o fanua uma. Ma o nei mea uma ona o nei laau le lelei e maua ai le mana faamalolo o se vaega atoa o vitamini ma minerale. E oo lava io tatou augatuaa na latou taʻua o latou fua mumu o se punavai o le matagofie, malosi ma le umi. E talitonu foi tagata vailaau faafomai o le laau. O le a le aoga o fuamū mumu, o loʻo faʻaalia, ma le auala e togafitia ai - o le a talanoaina atili.

E te iloa? Ua iloa e saienitisi faapea o le vavalalata o vine e ola i matu, o le tele o vitamini i totonu.

Kalori, Vitamini ma Minerale

O le toʻatele o tagata e talitonu o le fuamū mūmū pe a faʻatusatusa i le malepelepe uliuli e ala i le numera o vaega o vitamini ma meaola faʻasaina. O le mea moni, o le vailaʻau vailaʻau o vine uma e matua mauoa ma eseese, ae le tutusa. I fua mūmū e itiiti ifo le eletise ascorbic, ae i nisi taimi e sili atu nai lo le mea e manaʻomia mo le faʻavaeina o le toto ma lagolago le gaioiga o mea uʻamea, faʻapea foʻi ma le potassium, e leʻo mafai ona faʻaaogaina atoatoa le polokalama cardiovascular. O le faʻaogaina o iodine ma fualaau mūmū o currants e mafai ona faʻatusatusa i na o persimmon ma feijoa. Ma o lenei, i le faasologa, sei o tatou suʻesuʻeina po oa vitamini o loʻo i totonu o fuamini mumu ma pe o le a le tele.

Afai e te suʻeina tuufaatasiga o le 100 g o vine ona foliga lea o le ata lenei:

Vitamini

  • A - 33 μg;
  • beta carotene - 0.2 mg;
  • B1 - 0.01 mg;
  • B2 - 0.03 mg;
  • B5 - 0.06 mg;
  • B6 - 0.14 mg;
  • B9 - 3 μg;
  • C - 25 mg;
  • E - 0.5 mg;
  • H - 2.5 μg;
  • PP 0.3 mg;
  • Niacin - 0.2 mg.
Macro ma elemene o loʻo maua
  • potassium - 275 mcg;
  • calcium - 36 mg;
  • phosphorus - 33 mg;
  • sodium, 21 mg;
  • magnesium - 17 mg;
  • mono - ma le faʻasoesa - 7.7 g;
  • uʻamea - 0.9 mg;
  • oona gaʻo tumu - 0.1 g.

E maua foi i fua:

  • vai (85 g);
  • filo meaai (3.4 g);
  • oona malosi (2.5 g);
  • efuefu (0.6 g);
  • carbohydrate (7.7 g);
  • protein (0.6 g);
  • gaʻo (0.2 g).
Laʻau mumu i le raw fautuaina mo tagata e mananaʻo e aveesea le mamafa talu ai ona o lona tuufaatasiga tele e mafai ona maua ai le fua o le tele o meaʻai i le aso, ma o mea e leʻo caloric e le sili atu i le 40 Kcal. O fualaau mamago ua iloga i le faateleina o le tele o meaʻai gaʻo ma mea e gaosia ai caloric - i le 100 g o le oloa 283 Kcal.

E te iloa? Igoa "fuamoa" mai le Old Slavic "currant", o lona uiga o se manogi malosi e le manaia: o le agaga o nei togavao patino e faʻafefe ai iniseti leaga.

Mea aoga aoga o le fuamū mumu

Ona o le tuufaatasiga tele o currants mumu i galuega faafomai, e le gata o laau o loo faaaogaina, ae o le laulaau ma laau toto e faaaoga foi. O le taumafa masani o fua o fualaau aina e fesoasoani i le tuufaatasia o palatini, faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract, maua ai le tino ma mea e manaʻomia, faʻaititia le lamatiaga o le anemia ma le hypovitaminosis. E le gata i lea, o fualaʻau ei ai le aoga aoga i hormones, ei ai mea e puipuia ai antibacterial ma antipyretic. O le palukala ma le uʻamea o loʻo i totonu ia i latou e puipuia ai le masini cardiovascular mai le gaioiga, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto, faʻafefe ma faʻamalosia ai le gaʻo.

O tagata o loʻo i ai se fualaʻau i a latou faʻaiuga i aso uma, e itiiti lava le ono aʻafia mai faʻamaʻi i luga o le eleele, talu ai o vaega o le antioxidant i le telefoni feaveaʻi e faʻalavelave ai le atinaʻeina o maʻi mumusu. E le gata i lea, o fua e fautuaina mo faamoemoega faʻasolosolo e puipuia ai le osteoporosis, stroke, alopecia, edema, faoa faamalosi, ma le lagolagoina o galuega a le tino.

E taua! I le taimi o togafitiga vevela o fuamoa mūmū mūmū o loʻo iai sina laʻititi itiiti o meaʻai.

Faatasi ai ma fualaau suamalie, matou te mafaufauina, agai i luma laulaʻau ma ponaivi o lanu mumu, lea e manaʻomia ai nisi faʻamatalaga auʻiliʻili e fuafua ai o latou manuia ma faʻaleagaina ai tagata. Ua faamaonia le faasaienisi o le tele o tannins, o suauu taua ma le acid ascorbic e faamuamua i laupepa laulaau o laau. O lenei mea e faamatalaina ai le aloaia o le togafitiga i le togafitiga o le cystitis; e mafai foi e fuamalie ona faʻaleleia le manava, fesoasoani e faʻamamaina le toto ma gaʻo mea mai i toxins. O le tele o faletalimalo e faaopoopo i latou i le fale e mafai ona kuka meaai ma piko, e le gata o se manogi manogi, ae o se fofo foi.

O nisi tagata kuka e aveese le tele o ponaivi inu i le taimi o sauniuniga o siama ma pastes aua latou te le afaina ai le tofo ma le tulaga lelei o nei suamalie. Ae peitai O ponaivi e talafeagai mo le faʻaaogaina: latou te oomiina ma maua ai le manogi sili ona taua o le suāuʻu sasama ma le manogi manaia ma le faʻapitoa o le tuufaatasiga o eletise polyunsaturated. E fautuaina le meafaigaluega mo le maʻisuka, faʻapea foi ma paʻu o le paʻu ma mo le faʻamalositino.

Faatonuga faapitoa

Mo le faʻaaogaina o fuamoa leai tausaga ma faʻatagaina o feusuaiga. E tusa lava pe valu masina-matutua-pepe ua fautuaina e faʻafeiloaʻi palu pateta o lenei oloa. O tagata taaalo ma tagata matutua o le a fesoasoani i le fua o le fua, o le a toe faafoi mai e alii le soifua maloloina o faʻamaʻi, ma tamaitai - talavou. Ae i lenei itu, ei ai nisi o mea.

E taua! O le fuamū mumu e le mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi.

I le taimi o le maitaga

E taua tele nei o nei vine o loʻo i ai i taumafa i aso uma o tina faʻamoemoe. E tusa ai ma tagata atamamai, o le oloa e mafai ona tuʻuina atu i le tino le fua o aso taitasi o le tele o vitamini ma elemene e iloa ai. E le gata i lea, mo fafine maʻitaga e taua tele le faʻasaʻoina o le toto ma le tulaga o arteries, o le gaioiga lelei o le gaʻo. E fesoasoani foi Berries e faʻaitiitia le fula i vae ma foia faafitauli o le toxicosis. E le gata i lea, o le meafaigaluega e aoga i le togafitiga o malulu e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le i ai o pectin ma le fructose i le tuufaatasiga o fualaau mūmū mūmū e maua ai se aafiaga lelei i luga o le maʻisuka. E le gata i lea, e mafai ona latou 'ai fua i fua ma i totonu o fagu, mago ma mago, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. O le oloa o se faleteuoloa o mea e manaʻomia mo le faʻatinoina lelei o le tino.

Teas ma decoctions o tumutumu ma laʻau o laau afu o loo i ai se tonic, diuretic, antibacterial, diaphoretic ma le tonic effect. E le gata i lea, i le faagasologa o le 'ai o le fuaina o le fua e faʻamalosia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, lea e taua i le togafitiga o faʻafitauli eseese o le maʻisuka. E masani lava, e tuʻuina e fomaʻi le faʻaaogaina o le fuamū mumu i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, ae i tulaga taʻitasi, e taua tele feutagaiga ma se tagata poto faapitoa.

E te iloa? O tagata faigaluega sa galulue i le totoina o fualaau aina i le senituri XI. I faʻamaumauga o le taimi na faʻaalia ai na ola fua o vine i monasteries. Muamua, na faʻaaogaina mo le sauniuniga o vailaʻau, ma talu ai o le seleselega sa agaalofa, na faʻafeiloaia le oloa i totonu o le umukuka mo le gaosiga ma le sauniuniga o mea suamalie.

Pancreatitis

I mataupu o ituaiga tino o pancreatitis, o fualaau suamalie e sili atu ona leaga nai lo le lelei i le tagata maʻi. E tupu lenei mea ona o le malic, ascorbic ma succinic acids, lea e faʻafefe ai puipui o le pancreas, e faʻaosofia ai le gaʻoina o ia lava. E le gata i lea, o fualaau mūmū e maua ai se faʻataʻitaʻiga, lea e faʻatele ai le osofaʻiga o enzymes. Ma o le fiber e fesoasoani i le manava, o le gaosia o le kesi ma le tiga i totonu o le manava. E tusa ai ma lenei mea, e faatagaina e fomai oe e aofia ai vaega laiti o vine i le vaega o le faamagaloga o le pancreatitis.

Faaaoga i vailaau masani ma le cosmetology

O togafitiga o fualaau o fualaau aina suamalie na talisapaia e fomaʻi aloaia ma fomaʻi faʻamalolo. I a latou fausaga, o le tele o fualaau e faaaoga ai fualaau, pupu ma lau o lenei laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le hypovitaminosis, e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi ma le fesoasoani o fualaʻau fou e faʻamaluina i le suka poʻo le fua o lau. I le auala, o mea masani mo lenei mea e mafai ona maua e le gata i lau togalaau, ae faapena foi i le fale talavai. 2 leotele puno o laʻau ua sasaa i se ipu vai inu ma fufulu mo le 15 minute, ave le 80 g tasi le taimi mo le 5 aso.

I totonu o tagata talavai, o laau e pei o le anise, actindia, sage, fennel, radish, enoter, thyme, thuja, mint, tilo, paʻuwinkle, chervil, melissa, ash ash ash, echinacea, goga hiriwa, mallow, cumin black, peonies, melon, saffron (crocus) ma le rue.
Faatasi ai ma le cystitis, e fautua mai ai tagata togafiti i le faia o se faʻasalaga o le 200 ml o le vai inu ma le 50 g o laʻau paʻu. A maeʻa le fa-itula e faʻafefete ai, e tatau ona faʻamalu le sooupu ma vaevaeina i ni 3 inumaga: inu pe a uma meaʻai.

E taua! Mo tamaitai, o le tama e faapitoa lona aoga i le taimi o le faʻasalaga, aua e fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o fale o le tino ma faʻafouina le toto.

Ina ia maua ai se fualaau o le fuamini mumu, e mafai ona togi le 20 g o laulaʻau (suamalie pe fou) i le vai inu ma tumau pea seia maeʻa maeʻa: 2 sipuni sau tolu i le aso e lava mo le mea e manaʻo ai.

Atherosclerosis ma le faʻaleagaina o le toto i togafitiga faʻale-aganuʻu e togafitia i le fesoasoani mai o fatuga mai lala ma fualaau mama. Lafoaʻi ma faʻamalositino i totonu o le gastrointestinal tract ua faʻaumatia ma le sua o le vai fou. O loʻo faʻamatalaina foi i le tulaga o malulu e faʻamalolo ai le fiva ma faʻamaʻi le vailaau o tautala. Mo tiga ogaoga tiga, faʻapipiʻi ma sap ma faʻaaogaina e avea o se tagata e faʻamoemoe.

E faʻaaoga e tamaitai le currants e le gata mo togafitiga, ae faapena foi mo faʻamamafa faamoemoega. O le tuʻufaʻatasiga faʻapitoa o se vaitamini faʻapitoa e iai sona aafiaga ofoofogia i luga o le paʻu, fao ma lauulu. Masalo talu ai o fuamoa mūmū mūmū i tala faʻatusa e fesoʻotaʻi ma le matagofie o tamaʻitaʻi ma le talavou.

I totonu o le cosmetology o ituaiga laau e masani ona faʻaaogaina: falaoamata, dogwood, cherry birds, afiafi muamua, thyme, broccoli, faʻaoʻo, radisa, uila eleeumu, fugala, moa, apricot ma le silo.
I le faaopoopo i le 'ai o fualaau fou, e taua tele oloa tau tausiga a le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se teuteuga o le 1 sipunipuni o laʻau mago ma le 1 ipu vai inu e faʻaopoopoina i le kulimi o le aso poʻo se masini e tuʻuina atu foliga i le lanu ma le lalelei. I le faʻaopoopoga, o le meafaigaluega e fesoasoani e aveese ai le faʻataʻitaʻiga ma o loʻo i ai se faʻafitauli pipisi. Le sua suamalie e togafitia fao ma paʻu o lima, faʻaopopo i le masikulu mo le lauulu ma foliga. O le meafaigaluega e fafagaina ma faʻamamaina le paʻu o le paʻu, faʻapipiʻi.

E taua! Ina ia faatumauina le sapalai o meaʻai mo le tino ma ia puipuia le tele o faʻamaʻi, ua lava lea e 'ai le 200 g lanu mumu i aso taitasi.

Sauniuniga mo le taumalulu

E mafai ona teuina faʻamalosi faʻamalositisi i ituaiga eseese. Lea, lala ma fuifui ua maego. O togalaau o loʻo faʻamaʻi pe faʻapipiʻiina i totonu o sua, faʻasoga, jams, marshmallow, jelly, jam ma isi suamalie. Ae o le umi o le togafitiga o le vevela e tumau, o le tele foi lea o le faʻaaogaina o mea aoga.

Currant compotes e aoga tele mo malulu. I le ituaiga o vevela, latou te faaosofia ai galuega a le tino, ma i le malulu - susulu, faʻanoanoa le fiainu. E le gata i lea, o ia avanoa e mafai ona teuina mo se taimi umi, fesoasoani i le inhering acid.

O fualaau suamalie o fualaau suamalie o loʻo i ai se mea e sili ona lelei, fesoasoani e faamama le tino o masima sili ma suavai. Aemaise lava o le sauniuni lea o tagata o loʻo mafatia i le gallstone o le faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le tino.

Le pele o le otaota e fiafia i ai tamaiti, e pei foi o siaki e masani ona faʻaaogaina e vave ai ona toe maua mai i le malulu, tiga faʻataʻa, vailaʻau viral. O se tamaititi ma se tagata matua o loʻo 'aina se sipuni tele o ia meaʻai i aso uma e ono le mafai ona maʻi. O sea faʻasao e faigofie lava i totonu o soʻo se fale, aua e faʻamalosi ai puipui o le tino ma fesoasoani i le vave faʻaleleia pe a maeʻa ona mafatia i maʻi.

E taua! I fualaau pusi e le masani ai, e 4 taimi sili atu le acid ascorbic. A o fua mai fua, o le tele o vitamini e faʻaitiitia.

O le tele o faletalimalo, ina ia le aumaia le togafitiga togafitiga i se togafitiga faaopoopo, magogo le fua. Ona faaopoopoina lea i le lauti, faʻaaogaina mo le taoina ma faʻamago. I se oloa faapena, e pei ona taua i luga, o le kalori o loʻo maua le alualu i luma, ae o le gafatia e aveese faʻamalama ma faamama le tino mai mea mamafa ma mea oona o loʻo tumau pea.

O isi faifaatoaga latou te faʻasoa atu o latou aafiaga i le lauina o le fuamalie fuamalie. E faigofie ona maua, aua o le fua o le paʻu o se paʻu manifinifi ma le paluga suamalie, ona faʻafefeteina lea o le suamalie, sasaa i totonu o fagu ma fusi faʻatasi ma le faʻavaa. O ia sauniuniga i le taumalulu e mafai ona faʻaaogaina o se punavai o vitamini ma avea o se vailaau, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga i mea teuteu.

Ina ia togiina fua, o le a fufuluina muamua, lafoina i totonu o se fafie ma faapipii i taga palasitika po o ni koneteina palasitika, ona faatofuina lea i totonu o fagu. O sea ituaiga faʻasologa o loʻo i ai le maualalo o vitamini ma minerale nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, jam. E mafai ona faʻaaogaina mo le taoina, faia o le la, compote ma isi meaʻai. O nisi tina latou te saunia ia currants ma le suka ma le suka ia latou fanau ma togiina, ma i le taumalulu latou te ofoina atu le sorbet i ni manogi manaia.

E te iloa? Igoa aloaia "afu" Na tuuina atu e le au currants tagata Arapi. I aso anamua, na latou manumalo i atunuu Sipaniolo, ma, i lo latou atuatuvale, latou te lei mauaina la latou rhubarb fiafia i ai. Ae ui i lea, o le manogi ma le tofo o fua o fualaau aina na faamanatu atu i le au manumalo rhubarb.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Aua le ave fua mumu ma se tofo suamalie o se panacea. O le mea moni, ei ai so latou aafiaga tele i le tino o le tagata ma fesoasoani e foia le tele o faafitauli o le soifua maloloina. Aua foʻi nei mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi. Ae o le gaʻo lea e mafua ai le tele o faʻailoga. A uma mea uma, e faʻapitoa tagata uma o le tino, ma i se mea itiiti lava le toilalo e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi E mafai e currants ona faia se mea leaga ae le o le manaʻoga lelei. Aloese mai le 'ai, o le mea e foliga mai, o se mea aoga aoga mo tagata ua faateleina le malosi o le manava, ituaiga o gastritis, pancreatitis, maʻi o le tino, siamonite, totoina o le toto, hemophilia.

Faamanuia oe! Faʻaaoga fualaau mūmū mūmū e aoga mo oe. toe faʻaleleia le tino ma vitamini, microelements ma le matagofie.