Faatoaga faatoaga

O le a le ituaiga vitamini e fai mo moa e manaʻomia mo le faʻatauina o fuamoa?

I luga o le teritori o le tele o faatoaga tumaoti e mafai e se tasi ona vaai i se ata pastoral: paʻepaʻe, mumu, uliuli ma moa moa o lo o taumafa i mutia lanumeamata. Ina ia avea le aiga o le henhouse ia fiafia, maloloina, ma fou fuamoa ua fausiaina i aso taitasi i le laulau a tagata 'aina - e tatau ona e tausia lelei meaai a manu, ia tuʻuina atu le hens ma le taumafa atoatoa ma fualaʻau.

Aisea e manaomia ai e le moa ni vitamini

Soʻo se tagata faifaatoaga faʻatoʻaga o loʻo fafagaina le moa mo se taimi umi e iloa ai o vitamini e sau i le natura masani i moa ma fualaʻau ma laʻau. Ma i le taumalulu, o le taumafa o vitamini e tapulaʻa, ma faaopoopoina e le au faifaatoʻaga meaʻai ina ia le afaina ai le aiga moa.

O laumei lalelei o moa o: Leggorn, Sussex, Loman Brown, Minorca, Russian White, Hisex, Kuchinskaya.

O le mafaufau ma le faʻatauvalea o loʻo galue i le sauniuniga o vailaʻau oona i le taumafanafana. O le faia o lenei mea, o le aoina ma le faʻamagoina o le upega, laulaʻau lanumeamata o le valea. Vitamini i le 'aiina o manu felelei e tuʻuina atu ai le teteʻe i faʻamaʻi vailaʻau, i faʻamaʻi matua o manulele (afaina o le fulufulu manu, faʻamaʻi vailaʻau, cannibalism). Pe a fafagaina, moa ma i le taumalulu, fale tapunia, o le a avea ma manulele maloloina.

Lisi o vitamini taua ma o latou tulaga faatauaina mo le tino

E mafai ona faateleina le gaosia o fuamoa i moa i le fale i le taumalulu ona o le faaopoopoina i le fafagaina o meaʻai, i le taumafanafana e mafai ona maua mai fualaau faisua (kāloti, paluga, atisito o Ierusalema) ma mai le laumei lanu meamata (laumei, uila, uila). E tatau ona e malamalama lelei pe o le a le mea e manaomia mo le manulele i vaitau eseese o le olaga.

Vitamin A - e manaʻomia e manulele mai aso muamua o le olaga. Latou te amata tuʻuina atu i moa mai le aso lona lua pe a uma ona vevela mai fuamoa (fefiloi ma inu), o lenei mea e mafua ai le gaosiga masani. O se faailo o lona le lava i le faatalanoa o le fuamoa o fuamoa ia ma se moli malamalama ma le matagogo o mata. Afai e lava le vaitamini A, o le a tele fuamoa, ma o le efuefu e lanu samasama.

Vitamin D - o le faailoga muamua lea o lona le atoatoa i totonu o le tino: faʻavalea, vaivai pe soʻo ese lava le fuamoa. I le taumafanafana, e maua ai e manufelelei lenei vailaʻau mai le susulu o le la mai le la. Faatasi ai ma mea o le taumalulu, o le leai o se mea e tau atu ai i se faʻamaʻi pei o le gasegase ma le pala. Ina ia totogi le leai o lenei vailaʻau, e fafagaina le manulele lefete ma le falaoamata vaomago, lea na faʻasaina i le malamalama o le ultraviolet.

Vitamin E - o loʻo lava pea le aofaiga i fatu fatu (sprouts) o sana, saito, legumes, fuālaʻau fuālaʻau ma meaʻai susu. O lona toesea i le fafaga e mafua ai le foliga mai o fuamoa (e le o fafagaina). E le aoga le tuʻuina o ia fuamoa i totonu o se mea faʻapipiʻi pe tuʻuina i lalo o le moa - o moa o le a le mafai ona alu ese mai ia i latou.

Vitamini B1, B2, B6 ma le B12 - e mafai ona tuʻuina atu le lafu moa ma nei vitamini e ala i le faaopoopo o le sisi, pi, pi, soya, fatu, bran, ma le iʻa i le meaai. B vitamini e nafa ma membranes mucous, faʻamaʻi o le endocrin ma meaʻai. O lo latou le atoatoa i le tino e mafai ona mafua ai le fausiaina o fuamoa i moa, faʻamaʻi o musele ma le paʻu, le atoatoa i totonu o le fulufulu mamoe ma mea mama.

O le mea moni, e le mafai ona faalagolago i na o fualaau ua saunia, e tatau ona faaopoopo i meaʻai mo manulele ma i le foliga o le suamalie o le suamalie, masini mago, pulumu lime ma oneone lelei. O nei vaega o le eleele, faʻafefiloi i tutusa tutusa ma lua pe faatolu i le vaiaso ona tuʻuina i totonu o se pusa eseese i totonu o le fale moa mo le fafagaina o moa.

O le fefete fou masani o se tagata e tuʻuina atu le vitamini B, e mafai ona faʻaopopo i le sipuni mo le mamafa atoa (1-2 kilokalama) o meaai kuka. E faalua i le vaiaso, o le suauʻu faifai pea, faʻatau mai se fale talavai, e faaopoopo i meaai a moa iti. O le suauʻu fagota e aofia ai vitamini A, B ma le D, e mafai ona faʻaopopo i fua o fatuga lelei.

E te iloa? O le togiina o moa o se tautalaga manu lele moni lava! I suʻesuʻega na faʻatinoina, e oʻo atu i le tolusefulu minute o "fuafuaga" na faʻamaonia mai le faʻailoaina: i nisi, o loʻo i ai se valaau e aoina mo le lelei o se anufe manaia, o isi latou te lipoti mai foliga o le fili i luga o le teritori o le fale poʻo le faʻaipoipoga o le paaga.

Meaai e aofia ai vitamini talafeagai

E sili atu mo se tagata faifaatoaga e le masani ai ona feutagai ma tagata atamamai i le taimi muamua pe suesue foi i tusitusiga talafeagai i luga o le sauniuniga o meaʻai mo palapala. E tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i mea taumafa i le taumalulu, ona o le le lelei o paleni taumafa e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le gaosia o fuamoa.

Faʻailoga

Chila saito ma le soli solo - - O le faavae lenei o le taumafa moa. O meaai sili ona taua mo moa sana ma saito, i nei fatu fatu e tele meaʻai eseese (cellulose, carbohydrates, proteins, minerals).

E mafai ona fafagaina le fafie i le lafu moa atoa, ma o le sana e tatau ona sili atu ona pasia i se kesi. O le falaoamata o le saito e aofia ai foi i le moa, ae e tatau ona faaopoopo i le mash meaai, e aofia ai fualaau faisua ma kuka.

Meaʻai paletini

Laʻau ma meaola o manu o le fale autu autu i soʻo se mea ola. Fai se moa talimalo lelei e maua ni pulu i le foliga o le mago, gaosi vao, keke, falaoa ma pateni, iʻa po o aano o manufasi, toe totoe o meaai mai le tagata laulau.

Afai o le lafu moa o loʻo i ai tonu lava mo le gaosia o fuamoa, ona le tatau ai lea ona faʻaleagaina ia meaʻai faʻafefete i fuamoa; o fuamoa e ono maua ai se manogi manaia o iʻa.

E te iloa? Lafoaia o niva i nisi taimi e tuu ai fuamoa ma ni yolks se lua. Ae o le tamaʻi moa e lua e leai se meaola mai se fuamoa - e itiiti lava se avanoa mo le atinaʻeina o masaga i se atigi gutu.

Fatu fatu pi

Afai e ola mai manufeʻa mo aano o manu (moa ma moa), e manaʻomia ona aofia ai laumei ia latou fafaga. O nei mea e mafai ona:

  • pi;
  • fatu pi e lanu uliuli ma paʻepaʻe;
  • soya;
  • talo;
  • lentils.

Aoao pe faapefea ona fafaga lelei le moa, goslings, salu, moa, tamaʻi pepe, pika, pigeons, 'oti, puaa,' oti, lapiti, povi susu, tamaʻi povi, laʻau susu.

O sui uma o laumei o loʻo i ai se atigi maʻa ma le mago, o le mea lea ao leʻi faʻaopopoina pi (pi) i le fagaina o moa, ua faʻafefeteina mo le 8-10 itula i le vai malulu, ona kuka ai lea i le vevela vevela mo le 30-40 minute. E tafe le fatu ma avea ma mea vaivai.

Mealy fafaga

Toeitiiti lava o saito e fetaui lelei mo moa, latou te le na o le avo. Ina ia faʻafefiloi lelei meaʻai o le cereal ma isi mea (fualaau faisua, vitamini, minerale), o le saito o le eleele o le falaoamata. O le falaoamata mai le saito i totonu o le tino o le manulele o loʻo faʻaleleia lelei le cellulose. I le avea ai o se vaega o soʻo se mea paleni faʻaleleia, o le mea autu o le falaoamata.

E mafai ona faia le fafaga a Mealy mai:

  • saito;
  • karite;
  • rye;
  • sana;
  • valea;
  • soya.

Fualaau faisua

O le totoina o fualaau aina fou ma le kukaina o le a fesoasoani i le faateleina o le gaosiga o moa i le fale. O le taimi lava e faaopoopoina ai le meaʻai po o le suka suka i le meaʻai falaoa, i le faaopoopo atu i fatu, ponaivi ma falaoamata o falaoamata, o le a aafia ai le tele ma le lelei o fuamoa o loʻo tuʻuina i luga ole laulau.

O le faifaatoaga o manu felelei na te faia ni aʻa o aʻa laau mo le taumalulu e faatamaoaigaina ai le moa i le taimi o le taumalulu. Mo lenei meaʻai po o suka suka taoto i totonu o fagu po o pilesi na eli i le eleele, ufiufi i se tapoleni tapoleni i luga ma fufuluina i se palapala eleele 30 cm le mafiafia.

Latou te fiafia i moa ma pateta, ae pateta E le mafai ona fafaga manufelelei, pei o lona paʻu, pe a teu i totonu o se potu malulu, e mafai ona tupu le mea oona.

O le maualuga o le solanine i pateta e mafai ona vaaia i mata le lava - o le paʻu o le a lanu. O ia pateta e le masani ai mo meaai. Mo moa, o le pateta ua kuka, ufiufi le vevela, ma o mea e manava e fafagaina o se vaega o meaai fefiloi.

E taua! Le faʻaaogaina o nei meaʻai fualaʻau i le autu o felafolafoaiga fefiloi, e pei kapisi, kālati ma pipi, o le a le faʻatagaina ai le faʻaitiitia o fua o fuamoa i le taumalulu. O le mea lenei e avea o se mea e faʻamalosi ai le seleseleina o le autumn e le au faifaatoʻaga.

Mea omea

Pe a moa moa i totonu o fale puipui (pe i le taumalulu), e le gata o vitamini ae tatau foi ona faaopoopo minerale ia latou fafaga. Faʻatagaina i totonu o le fualaʻau o meaʻai moa ma le kesi. E matua faigofie lava ona faʻaopopo mea faʻasolo i le fafaga: e mafai ona e faʻatau i latou i totonu o faleoloa o meaola vailaʻau, ma e mafai ona e faia ni mea faapena.

Mo nei faamoemoega papa o eleele, lime umi-tineia, seashells, fuamoa maso. O mea faaopoopo e pei o le phosphates ma le kulimi iodi e mafai ona faʻaopopoina i vai inu mo moa. Mo le faʻafefeteina o moa i le manulele manu e mafai ona faʻaaogaina i le iliili laitiiti, e fesoasoani ai le maamaʻi i manufelelei i le faʻapalaina o meaai.

A faʻaaogaina le lime i meaʻai ua leva ona tineia, e tatau ona faʻamautinoa o le vaitau o le tineia i le vai o lenei minerale e le sili atu i le ono masina, talu ai o le a mou atu uma vaega taua. Lime ao lei auauna atu e ono fefiloi i vaega tutusa ma le oneone oneone ma fefiloi.

Afai fuamoa moa, lea e fafagaina i moa, mai fuamoa na faatauina, ona tatau lea ona faʻapipiʻiina mo le 15 minute ile ogaumu i le vevela ile 180 ° C. Faʻatasi ai ma atigi faʻanoanoa, faʻamaʻi viral e mafai ona faʻaofiina i totonu o le moa moa.

Faʻaopoopoga mea taumafa faʻaopoopo mo le tuʻuina o lens

Ma o le numera o fuamoa o loʻo faʻatapulaʻaina e le faʻaitiitia, e faaopoopoina ailani i meaʻai iʻa ma aano o manufasi ma ivi. O se faʻaopoopoga aoga tele mo faʻamaumauga o falaoamata mai lala lala. Ina ia faia, o lala o le eleele faʻasalalau o loʻo faʻasaina i totonu o se mea e gaosia ai. O le mea e maua ai le pine pine e faaopoopo i le manu i le fua faatatau o le: 5 kalama o falaoamata mo moa taitasi. O ituaiga uma e tolu o falaoamata mea taumafa o meaʻai o se mea taua tele o vitamini.

E te iloa? I aso anamua, o le tau e suia le tauvaga a se moa: pe a fai e se moa se palota pe a uma le pogisa, o lona uiga o se suiga i le tau i le taeao, pe a valaau le tagi a se moa aʻo lei iva i le afiafi, o lona uiga o se timuga umi (i le po po o le vaveao). Na talitonuina o le poloaʻi muamua o le moa e faʻasalalau faʻavaveina agaga leaga.

Le faʻaaogaina o vitamini faʻamalosi

Faatasi ai ma taumafaiga uma a faifaatoaga e faʻafefiloi ai meaʻai moa, ma e le o taimi uma lava e mafai ona mafai ona tuʻuina atu i ai fualaau o fualaʻau masani.

O le auala sili ona faatuatuaina e faʻasaoina ai lafumanu moa i tulaga o le taumalulu (tapunia) mea - o le faʻaopoopoga lea o vitamini faʻamalosi i le mea tuʻufaʻatasia. O le ala i le manuia o le galueaiina o moa e ala i se tuufaatasiga o tuufaatasiga masani o vailaʻau ma mea e maua ai le vai.

Faʻamatalaga faʻapitoa o fualaʻau

I vailaʻau vailaʻau na faʻapupulaina ai vitamini faapitoa mo le tuʻuina o lens. O fualaau ia mo le lelei o le gaosiga o fuamoa, na faʻatulaga faapitoa mo moa i fale o le taumalulu. O sauniuniga sili ona lauiloa o loʻo i ai vitamin concentrated i totonu o le vai:

"Vitvod" - O se sauniuniga faʻatasi ma vitamin concentrated e mafai ona faʻamaʻapeʻa i le vai ma fafagaina i moa pe inosia faʻasolosolo ma le fesoasoani o inisiua. E faʻamoemoe e faʻaitiitia le hypovitaminosis, faʻafaigofieina le molimauina o moa, ma e fesoasoani lelei i le faʻaitiitia o le gaosia o fuamoa.

"VITTRI" - o le suauu suauu lea o vitamini A, D3, E. O le vailaau ua faʻamaloloina e mafai ona faʻatonuina i totonu o le toto poʻo le mafai foi ona tuʻuina atu faʻalua i le manulele. O nei fuamini e faʻalauteleina ai le ola olaola o moa i aso taʻitasi, saofaga i le puipuia ma le togafitiga o beriberi ma rickets, e faʻaaogaina i le taimi o faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi i totonu o le fale moa.

E taua! I totonu o le fulufulu o manulele i le tumutumu, o mea e vavalalata e masani ona faʻasalalau poʻo isi paʻu pala. O loʻo i ai se auala aoga mo le vave faʻateʻaina o faʻataʻitaʻiga e leʻo manaʻomia - garlic luliki poʻo le kalaka. O le kuka o se fualaau faisua ma le tele o vitamini B ma le sulfur. O le faʻaopoopoga masani o le uʻamea o le kelati poʻo le kālati nutilima i meaʻai a manu o le a aveesea ai le anufe o moa ma anufe, faʻateleina le puipuiga mai faʻamaʻi vailaʻau o le gasegase respiratory tract.

Meaai e le tatau ona fafagaina moa

Lafoaʻiina o moa e faʻaleleia le gaosia o fuamoa i le fafagaina o iʻa fagota seia faʻamaluluina ponaivi O le kesi o loʻo iai i le iʻa e faʻateleina ai le mafiafia o le atigi ma faʻaitiitia ai lona vaivai. Ae e le tatau ona galo ia i tatou o loʻo i ai oloa e le tatau ona fafagaina moa, pe tatau foi ona tuʻuina i ni vaega laiti. O nei oloa e aofia ai:

  • taumafa 'ai;
  • iʻaʻai;
  • iʻa mata
E oʻo lava i iʻa fagota e mafai ona tuʻuina atu i moa e le silia ma le tasi pe faalua i le vaiaso, talu ai o lenei meaʻai e mafua ai le galala tele, ma le faʻamaʻavaina o le tino e mafai ona faʻalavelave ai i le toilalo i manulele. E le gata i lea, o le manogi o fuamoa o loʻo tuʻuina e le ova o le a matua le fiafia lava.

Mai fualaʻau aʻa e le manaʻomia le tuʻuina atu o laulaʻau laulau. O le mumu lanu mumu e galue e pei o le laxative, ma o moa e mafai ona maʻi. O le fualaau fualaau suamalie e lanu ai le guano i se lanu mumu e le masani ai ma o lenei mea e mafua ai se moli o le cannibalism i le lafu moa. E sili ona lelei le fafagaina o le meaʻai poʻo le suka beets ma le pulupulu malamalama.

E tusa ai ma le poto masani o le faia o faifaatoaga moa, e saogalemu le faapea atu o le fuamoa o lafu manu e faalagolago i le sili atu ma le afa o meaʻai. Ma e na o sina mea itiiti lava, o le gaosiga o le hens e faalagolago lea i le fuaina o hens. O se taumafataga o le moa e mafaufau lelei i le lava o meaʻai o vitamini, minerale, aʻa o fua, fualaau faisua, fatu ma lemu ia o le a aoga ai le moa ma le taugata.