Ata

Garlic "Lyubasha": uiga o le ituaiga ma le galueaiina

O le tele o fai togalaau e sili ona fiafia i ituaiga taumalulu o le kalaka A uma, o latou vave, e ese mai latou latou te maua se seleselega tele. O loʻo i fafo atu o nei ituaiga laau. "Lyubasa"lea ei ai le tele o tulaga lelei, o le mafuaʻaga lea ua ia umia ai le taʻitaʻia i totonu o faifaatoaga.

Faʻamatalaga

Eseese "Lyubasha" - Faʻatoʻaina o Iukureini, peitai e talafeagai mo le faʻatoʻaga e le gata i Iukureini, ae faapena foi i Rusia, Belarus, Moldova.

O le tele ituaiga maualuga mai le 100 i le 120 cm, ma o nisi sui e mafai ona oʻo i le 1.5 mita. Pepa e tusa ma le 40 cm le umi, ma le lautele - 20 mm.

Aoao atili e uiga i aoga ma faʻaaogaina o le kalaka.

O le mamafa o le ulu, e pei o le tulafono, e mai i le 100 i le 120 g, ae e 350 g ia mea uma. O fua o fafo e paʻepaʻe, o nisi taimi ma se togitogi piniki, ma latou faʻaalia ai le lanu violē. Zubkov lanu latalata i le kulimi, o la latou numera e eseese - mai le 5 i le 9.

Vitio: se faʻamatalaga puupuu o ituaiga o kalakeke "Lyubasha".

Le lelei o le ituaiga

Lyubasha e tele mea lelei:

  • faʻamafanafanaina;
  • otaota o le lāmala;
  • amataga;
  • aua le gaosi i le eleele;
  • seasea aafia i meaola faalafua;
  • faʻasaʻo i sigi;
  • E i ai se mea e sili ona manaia.
E te iloa? "Lyubasha" - o le taʻitaʻi i le anotusi o vitamini C ma isi meaʻai. O lenei kākanikisi ua tumu i palatini, o suauu taua, amino acids, selenium ma allicin.
I le vasega o le gaosiga tele - mai le 1 hectare e mafai ona aoina 15-20 tone. O lenei laikisi e lelei tele mo le 'ai saʻo, kuka, faʻapea foʻi ma le faʻasaoina.

E faʻaaogaina le sikalo ua kuka e tuʻuina atu ai i le ipu se tofo faapitoa ma sogisogi.

Tulafono faʻavae

E mafai ona totō lauulu i ni auala se tolu:

  • fatu-bulbbulkami, poʻo vozdushkami - ua faia i le aū. Fatu muamua aʻo lei totoina, filifilia i le tele. E fautuaina e luluina i latou i le fesoasoani o masini faapitoa - fatu fatu (i se vaega laitiiti e mafai ona e faʻaaogaina ou lima);
  • tasi le nifo - totoina o mea na maua mai i le tausaga talu ona totoina le paluga. E mafai ona tuua i latou i le mea latou te ola ae ai;
  • nifo mai ulu matutua - e tatau ona togafitia muamua i se mea faʻapitoa e puipuia ai fatu mai faʻamaʻi ma le faʻamaisa.
E taua! Afai e te faʻateleina pea ni nifo sika, i le gasologa o tausaga, o le faʻaititia o ituaiga eseese, o lona tofo o le a faasolosolo ina leaga, o le a amata ona afaina le laau ma i le iuga - o le tino o le a faasolosolo malie.

Matou te fautuaina oe e saili po o fea faʻamaʻi e le tatau ona faʻamalo le garlic.

Faʻavae tulafono faʻavae:

  1. Femalagaaʻi mai le taufaʻaiuga o Oketopa i le ogatotonu o Novema. Taumafai e fai lenei mea mo le 3-4 vaiaso aʻo lumanaʻi muamua le kiona i le palapala.
  2. Filifili le nofoaga sili ona talafeagai. O lapisi e leaga i le mea e faʻaputuina ai le tele o le vai i le tautotogo, ma i luga o le maualuga "Lyubasha" o le a malolo i le taumalulu ona o le leai o le kiona. E sili atu le filifilia o se nofoaga e sili ona lelei.
  3. Aʻo leʻi oʻo i le eleele, eli le eleele i le loloto o le 30 cm. Ave ese uma maʻa tetele, vao, otaota. Faʻamuʻu ma faʻavasega le palapala.
  4. Fertilize - humus, fafie poʻo le faapalaga (matua matutua). O le fuafuaina e 10 lita i le 3 mita. E le fautuaina le faʻaaogaina o le mutia fou, lea e mafai ona faaleagaina ai fatu.
  5. Taʻu mea totino mo le afa itula i se vaivaiga vaifofo o le paseka e masani ai.
  6. Faamau fatu i le eleele i se mamao e 10 cm mai le tasi. I le va o laina o le a fautuaina e te alu e tusa ma le 40 cm. Afai e te faʻaaoga nifo po o nifo se tasi mo le totoina, ia eli i le eleele 5 cm ma le mulivae i lalo. O isi tulaga e tutusa.
  7. Taʻu le palapala i le paʻu, ola, laʻau paʻu poʻo vaomatua i se laulau o le itiiti ifo i le 3 cm. Afai o le taumalulu e le o le kiona, o lea inisiua o le a fesoasoani e puipuia le seleselega mai le kiona.
E taua! O lapisi o le a ola lelei i luga o le laupepa o kapeti, paʻau, leki ma fualaʻau lanumeamata.

Vitio: totoina o lanu eleni eseese "Lyubasha".

Tausiga

O lenei vailaʻau e lelei tele. A liusuavai atoa le kiona, aveese le mulch mai moega. E tatau ona susulu le lalolagi i le la i le mea sili e mafai ai. A o tuputupu ae tupugo malosi, mumu le eleele.

I le masina o Iuni, e aliali mai pere i luga o le laau. A latou oʻo i le 10 cm le umi, aua neʻi galo e fafaʻesea. O nai fasipepa e mafai ona tuʻu mo le fausiaina o pulupaʻau, pe afai e fuafua e faʻaaogaina mo le totoina.

Saili po oa aoga aoga ei ai uʻamea o le kālati, faʻapea foi ma le auala e mafai ai ona e saunia le kalama lanumeamata.

Mai le vaiaso muamua o Aperila i le ogatotonu o Iuni, ia maua ai le tele o le suāsusu. E taua tele le le faʻamamaina o le palapala, ae le faʻafefe foi. A maeʻa le taumafanafana o le a manaʻomia ona faʻaleleia le kele i vaiaso uma. Pe a uma ona faʻasusu, vao vela.

Aoao atili e uiga i le faʻaaogaina o mea manogi i le kukaina: pepa (paʻu, pulu, cassia)

Aoina ma teuina

E iai tulafono faʻavae mo le aoina ma le teuina o le "Lyubasha":

  1. O lapisi e masani ona seleseleina i le ogatotonu o Iulai, ae o nisi foi taimi muamua. Faʻalogo lelei i lanu samasama o laulaau - e fai mai ua oʻo i le taimi e amata ai. Aoina i le tau vevela.
  2. Lua vaiaso aʻo lumanaʻi e tatau ona taofi le susu, aua e le tatau ona susulu le eleele.
  3. Vili ma le faaeteete ulu o suo, lulu ese le palapala ma i latou.
  4. Tuu le keleti i totonu o se paolo, faʻagasolosolo ina ia faʻapala. Mo le faʻamamago, e mafai foi ona tautau i lalo ole taualuga.
  5. A maeʻa le paʻu pito i luga, tipi le pu, ma tuʻu ai sina ua.
  6. Tuu le fua i totonu o taga na faia i mea masani, i upega poʻo atigipusa laupapa ma pu ma tuʻu i totonu o se potu faʻalelei. O le mea autu lava e le pa'ū i le susulu o le la, ae e taua foi i le taumalulu o le vevela i lenei nofoaga e maualuga luga aʻe.
  7. Mai lea taimi i lea taimi, selesele le seleselega e puipuia mai ai le gasegase po o isi faamaʻi.

Siaki auala pito sili e selesele ai ma teuina laikisi i le taumalulu.

E le galo le tofo ma faamanuiaga e oo lava i le 10 masina pe a uma le seleselega, pe sili atu foi.

Vitio: seleselega ma teuina o Lyubasha tafuga. Lipoti.

E te iloa? I Aikupito anamua, o le kalama o se vaega taua o le taumafataga o tagata faigaluega oe na auai i galuega faigata, mo se faataitaiga, i le fausiaina o pyramid, ia faatumauina ma faateleina lo latou malosi. I se tasi taimi i totonu o le aufaigaluega faigata na oʻo lava i se fouvale na amata ona latou le maua lenei oloa.
Matou te faʻamoemoe o la matou tusiga na fesoasoani ia te oe i le filifiliga o ituaiga o le taumalulu taumalulu. A uma mea uma, "Lyubasha" o se filifiliga matagofie. O lenei laulaulau e sili ona mataʻutia, ae e sili atu ona lelei nai lo isi ituaiga.

Faʻamatalaga

Ou te ofoina atu se togalaau totoina lelei Lyubasha, 1st reproduction, zoned mo Ukraine. O le totoina o taimi o Oketopa - Novema, faʻamamāina Iulai - Aukuso: 1. Teeth - 33 UAH / kg. (320 zubkov i le kilokalama). I le 1 hectare 1700 - 2000 kg e tatau ona totōina. (500,000 nifo) O le mamafa o le ulu i fafo o le 70-100 gr. O le fua faatatau masani e 35 tone i le 1 ha. 2. Lotofua-nifo - 60 UAH / kg. (120 nifo i le 1 kilokalama). E tusa ma le 10 hectares e totoina, o le taumafa e 350 kilokalama. Galuega Faatino 350-400 kilokalama. ea ma le 1500 kilokalama. ufiufi. 1500 kilokalama o cloves o le a lava mo le 1 hectare o le totoina. O le 350-400 kilokalama o le ea o le a lava mo le 2-3 hectares o le totoina. Afai e te le ave vozdushka ona mafai lea ona e maua le 3-4 tone i le hectare o meaai tele garlic, o le mamafa o le ulu e 100-130 kalama. 3. Air - 240 UAH / kg. Taumafa 50 kilokalama. i le 1 ha. Totoina o Aperila-Me, manumalo, faʻamamāina ia Iulai - Aokuso, galuega 30 - 40 tone o keleka. Afai e te totoina 200 - 300 kilokalama (2 - 3 miliona fatu) i le 1 ha, lele i Oketopa - Novema, ma mama ia Iulai - Aukuso tatou te maua le 15 - 17 tone o le tasi gagana mai le 1 ha.

O faʻatalatalanoaga i luga o metotia faʻaaogaina sili ona lelei e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi.

E mafai foi ona tatou ofoina fualaʻau fualaʻau. Matou te faia togafitiga o fatu o le saito, o le ufiufi. Matou te talia talosaga mo le totoina o fualaau faisua muamua ma le kalaka.

vikontkg

//biznet.kiev.ua/index.php?showtopic=32943&p=336494