Fua o le gaosiga

Tupulaga o loʻo tuputupu aʻe "Taʻiala": faʻamatalaga, totoina, tausi

I le vaomatua, e sili atu ma le ono ituaiga o vaomatua e lauiloa - laau e pei o laau vao vao o le laau o le cypress. E le gata i lea, na aumaia e le au faifaatoʻaga le fuainumera o meaola teuteu o le juniper i le 150. O i latou uma lava e iloga i ituaiga eseese o lanu meamata, o latou laupepa laiti ma le tele o fomu - mai le fetolofi i le kolin. I le taimi lava e tasi, i le tele o tulaga, o nei laau toto e puipuia mai le afu, tiogo ma ola i luga o soʻo se eleele. Ae ui i lea, faʻaopoopoga i mea faʻapitoa o fafo, o loʻo iai a latou faʻamalologa. I totonu o vaomatua, o le vailaʻau Saina o loʻo i ai se nofoaga talafeagai. "Faʻailoa", o le tulaʻi mai, i le ala, ma le tausiga faigofie, e mafai ona ave e tagata uma e fiafia i le alofa tunoa.

E te iloa? Juniper broths e togafitia faʻamaʻi paʻu, ma o le suauʻu e gaosia ai sooga.

Juniper "Stricta": faʻamatalaga o le ituaiga

I le sefulu o ona tausaga, o le togalaau Saina Streakt e oʻo ile lua mita le maualuga. O lenei fuainumera o le tuputupu ae ma le matua e mafai ai e tagata tomai faapitoa ona mafaufau i le "Vaaiga" o se vine, i le faamatalaina o le faaupuga "faatelegese-tuputupu ae" e talafeagai. E le gata i lea, o le "Itumalo" o loʻo faamatalaina e pei o se vao mafiafia, e pei o le vao, e saʻo ma le mama, e le manaʻomia ni tulaga faʻaleoleo faʻapitoa. I le lautele, o le vao e oʻo i le tasi ma le afa mita ma le maualuga maualuga o le 2.5 m. Prickly, ae vaivai i le paʻi, o le nila e iai lanu lanumoana-lanumoana. O le "Stricta" e aumaia ai le seleselega o le paʻu lanumoana lanu moana, faʻaleleia ai le teuteuga o le laau. I le faaopoopo atu i Saina, Korea, Mongolia ma Iapani ua manatu o le atunuʻu o le Itumalo, e faaopoopo i Saina. O le tamaoaiga i sasae o le juniper i le setete o le a sili atu i le tasi le augatupulaga tagata, aua o le vaitau o le laau e tusa ma le 100 tausaga.

E te iloa? O le vavaeeseina o le 30 kilokalama o le phytoncides i le aso, o le vaomatua o le a avatu ia te oe le avanoa e manava ai le ea i taimi uma.

Totoina o tulafono o juniper "Taʻiala"

Ae e te leʻi amata totoina se togalaau Saina e taʻua o le "Taʻiala", e fautuaina e maua se faʻamautinoaga mautinoa o lona gafatia i le lumanaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia maua se talitonuga lelei i le galue manuia o se laau, e mafai ona e faʻatau i se faleoloa faapitoa se tamaʻi togavao e tupu saʻo i totonu o se atigipusa (pusa) faʻatasi ma aʻa.

E taua! O fafo, o aʻa e vave faʻagogo ma e mafai ona oti.

Filifilia se nofoaga mo le totoina o laau

Juniper "Itumalo" aemaise lava le tuputupu ae i le la, o lona uiga o le filifilia o se nofoaga mo lona tulaueleele e tatau ona faia e mafaufau ai i lenei tulaga. O le a mafai foi ona aloese mai le faʻaleagaina o faatosinaga mai fafo pe afai o le nofoaga ua fuafuaina mo le vaeluaina e mamao ese mai i luga o le au. O vaitau sili mo le totoina o se vaipuni "Vaaiga" e iloiloina ia Aperila-Me po o le amataga foi o le autumn.

Laʻau mo le totoina

E tusa lava po o le a le tele o le amataina o le totoina o le Strict juniper, e le o se mea e le lelei ai le oneone, o le tausi maʻi poo le eleele mama, e sili atu ona lelei le tausia lelei o mea sili ona lelei.

O iinei e lua filifiliga e mafai:

  • turf, oneone ma le peat i se fua faatatau o le 1: 1: 2;
  • oneone, taʻaloga, eleele faʻasoa i se fua faatatau o le 1: 1: 1.

O le filifilia ma le iloaina o se tasi o auala ofoina atu e faʻafefiloi ai le eleele, e le tatau ona faʻamapulaʻa i ai. Ina ia mafai ona tuʻuina se mea lelei i le sauniuniga o le eleele, vave ona totoina, mulch le eleele faataamilo i le vaomatua fou, faʻaaogaina cones, meataalo, shavings poʻo le pine pine, e fuafua i mea e mafai.

O le polokalame o le totoina o le vine junior "Strickt"

Upe mo le vaomatua juniper "Strickt" lua, ao leʻi tuʻuina o ia i lea mea, e manaʻomia ona e faʻatumu le lua o le bayonet spade ma le faʻapalapala o le palapala. O le eleele i totonu o se palapala tele, luasefulimita alavai mai suauu paʻu po o oneone papaʻu. I le fuafuaina o le tulaga lautele o le lua, e tatau ona taulai i le tele o le vao. Tulaga tutusa e tutusa, 0.7 mita taʻitasi, loloto ma lautele. Pe a totoina, o le aʻa aʻa e tatau ona sii i luga 5-10 cm i luga aʻe o le pito o le lua ina ia i ai i le tulaga manaomia pe a mavae le sao o le eleele. Pe a totoina ni vao i le va oi latou, e tatau ona e tausia ia le itiiti ifo ma le mita le mamao, a leai o aʻa o le a le lava le saolotoga e ola ai.

O vaega o le galueaina o le laʻau Saina "Stricta"

Faʻaiga ma fafaga

O le fausua muamua o togavao fou e faia i le maeʻa ai ona totoina.

I le lumanaʻi, o le vaomatua "Taʻu" i le faagasologa o le tuputupu ae o loʻo faʻafefe i lalo:

  • tele suavai i aso muamua ma vaiaso;
  • 4 fafaga mo le 4-masina le vaitau.

O le veleina e tatau ona mulimulitaia ma veleina le palapala. E ui lava i le lelei o le vavalalata o le juniper Strickt, faapea foi ma le toʻatele o ona aiga, o le vevela taimi, e tausia ai, e faʻaaoga ai le faʻafefesootai vaiaso o le pale i le vai i se vaitau malogo, e manaʻomia pea. I le faatusatusa i le suasusu, o le faapipiiina o meaai i le faagasologa o le tausia o se laau o le a na o se mea na tutupu - o taimi uma i le amataga o le taumafanafana e te manaomia e faapaleina ai le palapala ma se nitroammophotic (30-40 g i le 1 mita).

E faʻafefea ona faʻapipiina se launi vine Saina

Juniper "Taʻiala" e faʻafeiloaʻi ma teuteuina teuteu, ma gaosia i le faagasologa o le tausia lelei o ia. I lenei itu, i le faaopoopo atu i le aveeseina masani o mamago mamago ma mama, e mafai ona faia le gaosiga e avatu ai le vao le foliga sili ona mataʻina.

Auala e teu ai se laau i le taumalulu

"Stricta" o se taumalulu-faigata. Ae e le mafai e se laau talavou ona tatalia se faʻaitiitia faʻaitiitia o le vevela. O le mea lea, i le lua tausaga muamua mo le vaipuni, e manaʻomia le puipuia mo le taumalulu. E le tatau ona e tauivi ma le mea e mafai ona ufiufi e le puluvao mo le taumalulu - e le talafeagai, ae e aoga le faia o se faʻamafanafanaga o loʻo faia i peat, chips or sawdust i luga o le laufanua, ma o le liʻo i autafa o le ogalaau e tatau ona ufiufi i luga o paina ma pine.

E taua! O lea e le malepe ai lala mumu i lalo o le mamafa o le kiona mamafa, e tatau ona nonoa faʻatasi i le tautoulu.

O le toe gaosia o le saina Saina "Stricta"

Faʻaleleia e tipi

O le 8-10-tausaga le matua o le a sili ona lelei e avea o se foaʻi mo le Strickt juniper bushes. O selesele mai ia mea o le a vavaeina ia Aperila-Me faatasi ai ma se fasi fafie. O le umi o le seleselega e tatau ona 12 cm, ma o le 5-cm le pito i lalo o loʻo faʻamamāina o nilala ma faʻaititia i totonu o le faʻaleleia o le stimulate solution mo le 24 itula. Mo le aʻafiaga o loʻo faʻaaogaina ai le oneone oneone ma se nofoaga pogisa i lalo o le ata. 1.5 masina e tatau ai mo le atinaʻe lelei o aʻa. I totonu o le eleele avanoa e totoina ai totoa i le amataga o Iulai. I le taumalulu, e puipuia i latou mai le maalili o le maalili e se lala laau. O vao tetele e totoina i se nofoaga tumau ae lei sili atu i le lua tausaga mulimuli ane.

Tupulaga e ola ai fualaau "Taʻiala" mai fatu

O fai togalaau e le fefe i meaʻai, e aunoa ma le faanatinati (o le a vave ona tupu le taamilosaga muamua), e mafai ona fai si faigata, e mafai ona latou manuia e ala i le totoina o vine juniper "Stricta" mai fatu. I le tautoulu latou te tosoina ma lūlūina i totonu o se atigipusa ma le palapala. Ona sosoo ai lea ma se vaitaimi o le vevela masani: o pusa o fatu e tuua i fafo mo le vaitau atoa o le taumalulu (e oo i le 150 aso). O le taunuuga o le totoina i le avanoa tatala i le masina o Me.

E te iloa? Laʻau o Juniper i tanoa laupapa e fesoasoani e faʻasaoina musika, fualaau faisua ma fua.

O faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le vine vine Saina "Stricta"

O le mea sili ona lamatia mo le vine juniper "Strict" o loʻo faʻatusalia e le juniper shchitovka, spider mite ma aphid. O le mea mulimuli e masani ona siitia atu i se vine mai le togalaau. O le faʻaleleia o laau totō ma iniseti e tatau ona faia i luga o le siakiina o meaola faalafua. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ai ona faʻapipiʻi laau vavalalata ma vaovao.

Juniper "Itumalo" e maʻi, e masani lava faʻamaʻi faʻamaʻi:

IgoaFaailogaTogafitiga
RotoO le tuputupu ae o Brown ma se paʻu moli-auro i luga o le ogalaau, lala ma paʻu paʻu. Aʻo faʻaauau le faʻamaʻi, o vaega ua aʻafia e mamago, o le a faʻalanu enaena ma paʻuTogafitiga ma le fualaau faasaina "Arceride" o le 4 taualumaga ma se va o le 10 aso. O le vave ona amataina togafitiga, o le tele foi lea o le manuia.
Sueina lalaO lālā uma e lua ma le paʻu e vevela, ma o le a lanu samasama ma faʻapalapalaTotoina (ma susunuina) lala vaivai, faʻamaʻi le fasi pepa i le 1% copper sulphate ma ufiufi i latou i le togalaau poʻo le Rannet pasta. Puipuiga o le togafitiga o lala ma le paluga o Bordeaux (1%) poo mea "HOM" poʻo "Apikaila-Peak"
Puni BrownO apalai o le tausaga ua mavae i le tautotogo e amata ona liu samasama, liliu i se lanu enaena, ae aunoa ma le faamaligiina. Ua mate le lala laau mama, ua leiloa e le togavao lona teuteu teuteuTotoina o lala mamaʻi, togafitiga o le laau ma le paluga Bordeaux, tapenapenaga "HOM" poʻo "Apia-Peak" i le tautotogo, taumafanafana (ma le malosi malosi) ma le autumn

O le aoga sili o le vaeluaina o le Saina "Taʻiala" o lona mafai lea ona teuteuina soʻo se laufanua ola, o lea na masani ai i latou e iloa faʻataʻitaʻiga o toga papa, maʻa maa ma togavao faʻatoʻa ma mea e faʻaaogaina i lona totoina. Ae faapena foi i lona lava tuua toatasi, ma i se tulaga faigofie, e mafai ona ia fiafia i mata o ona matai ma a latou malo.