Faatoaga faatoaga

E tatau ona ou tuuina atu moa vao beetroot

E ui lava i le mea moni o moa ua manatu e le lelei i meaʻai, o loʻo i ai oloa e mafai ona manuia ma afaina ai lo latou ola maloloina.

E i ai se mea i totonu o le moa moa mo se ituaiga o fualaau faisua faigofie ma masani ai pei o beets, ma o le a le lelei ma le lelei o lenei fafaga, o le a tatou vaavaai atili.

E mafai ona tuʻuina moa

Fai mai tagata popoto e le gata e mafaia, ae e manaʻomia foi, ae le gata aʻafia fualaʻau, ae o tumutumu foi e maua ai faamanuiaga. I le aoina o le seleselega, o pito i luga o loʻo lalagaina i le tioata poʻo ni atigi laupapa, faʻatumu faʻamalosi, pipi ma faʻamaufaʻailogaina.

Ae ui i lea, talu ai e tele ituaiga o beets, e tatau ona talanoaina eseese meatotino a le tagata taitoatasi.

Laʻau mumu

O ia lava, o lenei fualaau faisua e aoga tele aua o loʻo i ai mea uma e tatau ai mo le atinaʻe ma le ola o le vailaʻau. Ae ui i lea, o le tele o meli mumu e le aumaia ai ni manuia - o lenei aʻafiaga aʻa e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le faʻaogaina o le tino, lea e mafua ai le faʻaleagaina o le tino.

E taua! O pusi mumu ei ai sona aafiaga le lelei, o se taunuuga o le muta ole moa.
O le tele o faifaatoaga e fai mai e ala i le faʻaaogaina o lenei aʻa, o le maualuga o le osofaʻiga, ma o manu felelei e faʻapitoa i le tauʻa. O lea ituaiga o mafuaʻaga e mafua mai i feo feʻai, lea e avea ma mūmū pe a uma ona faʻaaogaina beets: o lenei lanu e faʻafefe ai le manulele, ma fulufulu fulufulu palapala faʻataʻamilo i luga o le fale e mafai ona tuleia ai le hens e osofaia ai tuaoi. Mo nei mafuaʻaga, e mafai ona faʻafeiloaʻi ia beets mumu i totonu o le taumafa i ni tapulaa faʻapulaʻa pe lafoai atoa.

Fodder beetroot

O se punavai sili ona lelei o vitamini ma elemene taua, i le taumafanafana ma i le taumalulu. Fafaga le pīsia faʻaleleia le 'ai ma le digestibility o le fafaga i le lata i le 70%.

O le faʻaaoga lelei o lenei fualaau fualaau e masani lava e le afaina ai taunuuga leaga. Ua fautuaina le au faifaatoaga ia faaopoopo atu i le fafagaina e le gata o fatu, ae o laulaau lauolaola foi, ia mauoa i fiva ma filo meaai.

Saili pe mafai ona e fafagaina moa ma aniani, pateta, falaoa, pi, kiliki, oats ma pe tatau ona faaopoopo le masima ia latou meaai.

Fusi meaai beets e tuʻuina pe faʻasalaina, faʻafefiloi e le sili atu i le 30-50 g i tagata taʻitasi ile fafaga. E sili ona lelei le aofia ai o lenei fualaau aina i le taumafataga i le taumalulu, pe a le maua e manufelelei le savavali ma le tele o fualaau.

Sugar beets

Afai o lau sini o le faateleina lea o le mamafa o se manulele faifaatoaga, o lona uiga o lenei fatuga aʻa ua na o se atua pepelo. O fualaau 'aina e tele le kulukose, ae o le fiber, i le isi itu, o le agavaʻa.

Aʻo le i tuʻuina atu ia ituaiga faʻatoʻaga i moa, e sili atu le faʻapipiʻiina ma se mea e teu ai. E masani ona masani le pou i le fualaau faisua. O le metotia lelei mo tagata matutua e 50 g i le moa i le aso. E mafai ona faʻasua i pulu suga ma fafagaina manu felelei i le taumalulu.

E taua! E le mafai ona umi ia taofi oloa gaosia. I totonu o ia ituaiga o gaosi, gaosia ai le gaosi ma le eletise, ma o moa e mafai ona ona oona.

Contraindications ma le afaina

Pe a faaopoopo le beets e fafaga ai, e tatau ona manatu e tatau ona faia ma le faaeteete ma fuafua lelei. O le le tausisia o fua ua fautuaina e mafai ona tau atu i taunuuga nei:

  • manava manava;
  • tulaga atuatuvale;
  • pa'ū fua o fuamoa;
  • faʻailogaina;
  • agavaʻa.

O le a se isi mea e mafai ona fafaga ai moa

E toetoe lava o fualaau faisua uma e aumaia na o le moa i le hens, ma fai mai aiga e tatau ona aofia i le taumafataga o se punavai o vitamini ma elemene aoga. Ae faapena foi i le taumafa o moa, e mafai ona e faʻaopoopo nisi faʻamatalaga, lea o loʻo matou tuuina atu ai faʻamatalaga i lalo.

Potatoes

E aoga le tuʻuina o pateta i moa. I le fafagaina, e mafai ona e faʻaaoga fua laiti ma leaga. O lenei aʻa ua lelei le otaota, o manu felelei e ai ma le fiafia.

E taua! O fualaʻau faʻasusu poʻo pateta patipati e le talafeagai mo meaai.

Ulufale i totonu o le taumafataga e mafai ona maua mai le 100 kalama o fualaau faisua i le aso. O le tausaga e mafai ona e tuʻuina atu ai pateta i moa e 15-20 aso.

Iʻa

E iloa e aiga o moa, o meaʻai manu (iʻa, aano o manufasi) e aoga mo moa, ae leʻo ulaula pe faʻafefe. O le fafagaina o manu e tele sona aafiaga i le gaosia o fuamoa ma i luga o le mamafa o meaola a manu laiti. E le gata i lea, o meaola manu e maua ai gaʻo, o le leai o se mea e mafua ai le foliga mai o fulufulu paʻu ma le paʻu o tua, o moa e matataʻu.

O iʻa (e aofia ai le iʻa) e aoga ona o loʻo i ai se seti o mea amino e matua talafeagai mo le tino o le manulele.

Faitau e uiga i le tele o le fafagaina o le fagaina o nifo ile aso.

E tuʻuina atu i tagata matutua ni iʻa vevela e totoe (ulu, siʻu) i foliga o masi susu. I le taimi e le o savavali ai le autalavou (taumalulu, amataga o le tautotogo), mai le lima o aso o le soifuaga, faʻafeiloai ai le suauʻu i totonu o le taumafataga. Norm - 0.1-0.2 g i le tagata lava ia. E faʻafefiloi le suāuu faʻasusu ma falaoamata paluga poʻo le kulimi fuamoa ma tuʻuina atu i le taeao, i le uluai fafagaina.

Kapisi

Aft view o se mea sili ona lelei. O le lelei o le kapeti e mafai ona teuina le fou seia oʻo i le tautotogo, aʻo le maumau ona uiga. O le kāpeti tila na o le gaʻo, faʻafefiloi ma falaoamata. Tomai faʻapitoa e teu mo le taumalulu ma le pulou kapeta: tolo le kapisi lava ia ma toega, faaopoopo sina masima. Ma i le taumalulu, o le ulu atoa o kapeti e mafai ona tautau i totonu o se moa moa ina ia mafai ai e manulele ona aapa ma togiina.

E te iloa? O le numera o moa a le aiga e tusa ma le 3 taimi le numera o tagata o nonofo i le lalolagi.

Peni

Legumes e taua o se mea taua: latou te aofia ai le tele o porotini, o lea e masani ona tuuina mai i le taimi o le sauniuniga o moa mo le vaitau o le faʻatoʻaga, o lona uiga, ao faia fua o fuamoa mo le faʻaopoopoga.

O fatu pi e nutimomoia e le sili ona lelei ma fefiloi ma meaai autu. Afai e le mafai ona malepe, ona kukaina lea o fatu ma oomi.

O fatu o le fatu pi ma lau o le a aoga foi: e mafai ona faʻamago mo le tau malulu. E pei ona mafai ona e vaʻaia, beets, pei o fualaau faisua, e le gata e aoga, ae o se tasi foi o vaega autū o le taumafa o moa. O le mea pito sili ona taua o le matauina o le tui ma mataʻituina le tulaga o manufelelei.

Faʻamatalaga

Ou te le iloa pe o le a le tele o meaʻai e maua i le moa, ae latou te fiafia i ai. Tutoʻatasi mo le taumafa i le taumalulu, aua E taoto lelei (e le pei, mo se faataitaiga, mai squash). Pe a ma le tasi i le vaiaso ou te tuuina atu ai le pusi ma le kapisi. Vavae leisi umi, kapeti ulu atoa o kapisi.
Elena Akenteva
//fermer.ru/comment/1077422156#comment-1077422156

E tuʻuina atu beets i moa, ae le o ni fua tele, pe afai o le tele o beets e tuʻuina atu i moa, atonu ei ai ni ogaumu, aua o le beets lava (laxative).
Natasha
//www.kury-nesushki.ru/viewtopic.php?t=588#p1925