Fua o le gaosiga

Meaola Lily Henry: faʻamatalaga, ata ma le tausiga ile fale

Lilies - o se tasi o laau e sili ona ofoofogia ma se talafaasolopito umi.

Na amata ona latou tuputupu ae i le silia ma le tolu afe tausaga talu ai. I le faa-Kerisiano, o ona fugalaau na manatu o se faailoga o le mama aʻiaʻi ma le legavia.

Faatasi ai ma le fesoasoani a latou latou te fiafia i le teuteuina o potu o le tupu, o taʻutaʻua togalaau patele.

O le taimi nei ua iloa e faifaatoaga fugalaau e tusa ma le 110 sui o lenei ituaiga. O se tasi o mea e seasea maua, o meaola tulaga ese o Henry Lily.

Faʻamatalaga

Lily Species Henry - e sau mai le itumalo China o Hu Bei, Gui Zhou.

O iina na muai iloa ai o ia e le tagata Irish botanist Augustin Henry, o le na aoina mai ni vaega o laau sili ona lelei mo le aoina o le British Royal Botanic Gardens Kew.

Faafetai i le tagata sailiili, na ia mauaina lona igoa.

O le laau e masani ona maua mai i ituaiga eseese o ituaiga o laau, ae e faigofie lava ona iloa fafo.

Laʻu uʻamea, faʻafefe faʻafefeteina, lauolaola lauulu, ma le tele o aʻa.

I le natura natura e mafai ona oʻo atu i le 120-190 cm. O le aniani e lapoa, violēlū, ma le lautele o le 15-20 cm.

Lea o paʻu paʻu, lanu lanumeamata lanumoana, lapopoa lateni, tupu i le 10-18 cm le umi. Ua paʻu lala.

O fugalaau e tele, apricot-colored with black beard red, turbid-shaped. Ma le tausiga lelei e mafai ona oʻo i le lautele o le 8-9 cm. Brownish pollen.

FUAFUAGA: O le taimi o fugalaau o Iuni-Aukuso.

Lily Henry photos:

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e faitau tala e uiga i isi ituaiga lili: Marlene, Tacca Chantrier, Amazonian.

Tausiga ile

Lily Henry o se fugalaau manaia e manaomia le gauai ma tausia lelei. O le malamalama i tulafono faigofie o le a fesoasoani e tausia ma le lelei ma ia ola e aunoa ma ni faafitauli, e le gata i le malae vaalele, ae o le fale foi.

E faapefea ona toto?

O se tasi o mealilo autu o le tuputupu ae o lili fale, Henry - o le sauniuniga tatau o le totoina o mea.

A filifilia le aniani, faʻalogo i foliga vaaia: e tatau ona malolosi, soifua maloloina, lautele, mamafa 40-45 kalama.

Vaʻavaʻai mo mea e iloagofie i luga o le fogaeleele, faʻaleagaina, faʻaogaina o le pala.

A o lei totoina le laau, ua fautuaina e puipui e ala i le afifiina o pulufana ma le galu ma tuu i totonu o se fale malulu mo le lua i le tolu vaiaso. Tausia le vevela 4-5 tikeri.

TALI: Pe a totoina, e manaʻomia le solomuli o pulu mo le lua itula i se vaivaiga vaivai o le paluga o le paluga, ona faʻalauteleina lea o le stimulator tuputupu aʻe, faʻaopopo meaʻai fualaʻau.

Totoina le lily fale o Henry i luga o le oneone oneone. Lago le pusa 10-14 aso i le vevela o le 5-10 tikeri.

O le faagasologa o le totoina o Lilies i totonu o le ulo e mafai ona maimoa i luga o le vitio o loo i lalo:

Le filifiliga o le eleele palapala mo laau toto

O le palapala mo le tuputupu ae e tatau ona mama, lelei. E mafai ona e saunia se faʻafefiloi o vaega e lua o laulaʻau ma fanua o togalaau, o le tasi vaega o le paʻu povi povi, povi, o le lima o manulele laupapa. E talafeagai e pei o se paluga faʻapitoa mo laau toto.

TALI: O le ipu e sili ona lelei e filifili mai mea e manava manava (ceramics, clay), le maualuga o le 2.5-4 lita i le pulou. I le pito i lalo e fai ai se alavai faʻavaivai.

Faʻasa

Moisturize le eleele e tatau ona faia i taimi uma. I le va o vaimoli, ole eleele e tusa ma le 1/3 le matutu.

E le mafai ona faʻaaogā vai feʻaveaʻi. Faaaoga le vai vevela vai mo le tusa ma le 24 itula.

I le taimi o le fufuluina o le faʻafefeteina masani. I le tau vevela, faʻapala le lau ma le vai malulu, ae ia mautinoa e le pau i luga o fugalaau.

E tatau ona liligi ifo le vai i lalo o le ala, ina ia le susu ai laulaau pito i lalo.
A mavae le oti o fugalaau, ona faʻaitiitia ai lea.

Laʻei pito sili

Fertilizers e tatau ona 10-14 aso uma. I le vaitau o le tuputupu ae tuputupu ae lelei e fafaga faatasi ai ma mea maualuga o le gaosiolosi.

A oʻo ina amata ona amataina, e mafai ona e faʻaaoga le fugalaʻau i le maika, pailani.

E mafai ona e faʻaaogaina faʻamalosi faʻapitoa faʻapitoa vai mo laau o bulbous.

TALI: Afai o le taimi e tatalaina ai le pito i luga o le eleele, e fai ai le fafie, o Henry Lily o le a faigata, lautele.

Malamalama

Lily fale e le fiafia i le susulu o le la. Tuu le ipu i tafatafa o le faamalama i totonu o le penumbra poʻo le faia o se moli felafoaʻi.

I le taumalulu, e leai se isi faʻamatalaga malamalama e manaʻomia.

Lulu

O le vevela o le potu e tatau ona faʻatusa (19-24 tikeri). I le taumafanafana, ave le fugalaau i le auala ina ia manava.

Totoina laau

Mo teuteuga talafeagai e tatau ona mulimuli i tulafono faigofie. Ina ia aua le setiina ni fatu, e tatau ona e vave aveeseina fugalaau uma. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamalosia ai le malosi mo le fuga mai mulimuli

TALI: Otioti matala e mafai ona avea ma seilama e le lelei, fagu po o se naifi malosi, muamua ona togafitia i le potassium.

E le masani ona faʻaaogaina lili fale o Henry e fai ai falala, ae afai e te filifili e fai lenei mea, e tatau ona e vavaeina ma le faaeteete le fugalaau i se mama mama poʻo se fagu, ma tuu ai le tasi vaetolu o le umi o le uʻu. O le a fesoasoani foi e aloese mai le fuaina o fatu.

Suiga

I le vaitau atoa, e le manaʻomia le fesiitaiga o le henry lily. I le tautotogo, i le taumafanafana e tatau ona tuputupu aʻe i le malosi e tasi.

Mo le gaosiga, e tatau ona e faatali mo le taamilosaga, laulaau ma mago e mamae.

I le taimi nei o loʻo faʻafeinuina le lili a Henry ma fafagaina i le mineral ma organic fertilizers 1 le taimi i le vaiaso.

O le teuteuina o laau e le tatau ona faia.

E tatau ona faatumuina le pulu i meaʻai mo le isi vaitau vegetative.

A maeʻaeʻa le vaega o loʻo i luga, o le a taofia le susu o le eleele. A mavae le 2 vaiaso, e mafai ona aveese le pusa mai le eleele. E mafai e tamaiti ona vave tulei ma faʻavasegaina i ni koneteina eseese mo le tuputupu ae.

E faʻamamaina paluga i lalo o le vai mafanafana, togafitia i se vaifofo o le palatini, ma tipi ese le fuʻa ma faamama i le teuina i totonu o le pusaaisa seia oʻo i le isi toʻaga. E fautuaina e teuina i totonu o se pusa paʻu ua afifiina i le galu po o le vao.

Tofiga

Le auala sili ona faigofie - o le toe gaosia o tamaiti fugalaau. Pe a faʻatumu lelei le pulou, e vavae ese ma le vaʻaia mai le tina ma totō i le eleele i le loloto o le lua senitimita ina ia oʻo i luga le pito i luga o le eleele.

Ia mataala i le gafa o pepe.

Faatasi ai ma se pulu o tina, latou te lava meaʻai, ua faia ma ola vave. Afai i le taimi o le gaioiga e te matauina o tamaiti laiti lava, e sili atu le faʻapipiʻiina o fugalaau faatasi ma i latou ma faʻatali seʻi oʻo ina latou tutupu ae ma malosi.

TALI: O nisi tagata faifaatoaga latou te faʻaaogaina fatu, ae o lenei faiga e sili atu ona galue ma i lenei tulaga e le aoga le tausia o faailoga matua. E sili atu le faʻaaogaina o le siʻi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ina ia faʻaitiitia le faʻaalia o faʻamaʻi, e taua le tausia lelei o fugalaau i totonu.

Pulu le pulu - O se tasi o faʻamaʻi masani.

O le tagata maʻi o le faʻamaʻi e avea ma suavai tele, o mea e maua i le maualuga ma le maualuga o le vevela o le ea.

E faʻapefea ona fesoasoani i le laau? Afai e le tele le faaleagaina, e mafai ona e taumafai e eli se aniani, fufulu i lalo o le vai mafanafana, aveese le pala, faia le pulufana ma se vaifofo o le paluga oona, faagasolo vaega ma le malala.

Ona tuu lea o le sipisi ia malogo mo le 2-3 aso ma le eleele i se mea fou fou. O le malosi e le tatau ona sui. Faʻamama lelei ma faʻamaʻi. Faʻatoʻilaloina le faʻaaogaina o le laau e le galue.

O fili matautia mo le tele o ituaiga o Henry e mafai vili, vaʻavaveleve ma mealybugs. Latou te faʻaleagaina le faaleagaina o le fale ma le fesoasoani le lelei e mafai ona oo atu ai i lona maliu.

Mai i meaola faalafua e fesoasoani i le togafitiga o vailaau vailaau faapitoa e faasaga i iniseti. E mafai ona e taumafai e aveese le miti mai le laulaau ma fai i luga o le sipuni o le cotton ua faʻamamaina i le vai fasimoli. Ona fufulu lea o laulaau i lalo o le vai taʻavale. Faʻalogo lelei i le maualuga o le manogi i le ea i le fale!

FUAFUAGA: Ava malulu - o le mafuaaga autu o miti vaʻaia.

Faamanuiaga ma le afaina

Lily Henry o se fugalaau matagofie.

E tumu i totonu o le potu, fatuina se siosiomaga manaia, e aumaia ni lagona lelei.

Ae, i le tuputupu ae o se laau e te manaʻomia e faʻaeteete.

Tausia le fugalaau e tatau ona iai i se vateatea, tatala, vaʻalele lelei.

E le fautuaina e tupu i totonu o le potumoe, vasega pepe.

FUAFUAGA: O le manogi o le fugalaau e mafai ona mafua ai le tiga o le maʻi, moe, gasegase, gasegase. O phytoncides e matua maoti lava e mafai ona faʻatusatusa i lili o le vanu po o le hyacinths.

Lily Henry e mafai ona avea o se meaalofa sili mo oe lava ma lou aiga. Vaʻaia lelei o ia ma o le a ia fiafia tele i lana fugalaau matagofie.