Fua o le gaosiga

Faamaumauga o le manuia o le galueaina o le togalaau jasmine i le fale

E toatele tagata latou te miti i le i ai o laau matagofie io latou fale, aumaia le mafanafana i lo latou fale, manatuaina o se taumafanafana vevela i le malulu, ma malie i le mata. O se tasi o nei laau matagofie o le togalaau jasmine. O ai o le a le fia vaai i luga o lona faamalama-o se fugalaau manaia matagofie ma popo tetele lua ma lau lanu lanu mananaia, lea e tupu mai ai se manogi manogi matagofie?

Jasina-faʻapenaina togalaau: faʻamatalaga puupuu

O se laau matagofie o le aiga o Mirenov, pe a ola i totonu o potu, o se vaovao laitiiti 45-50 cm le maualuga, ma o ituaiga o meaola o loo nonofo i vaomatua o Iapani, Initia ma Saina e tusa ma le 180 senetimita.

E tatau lava ile togafitiga togafitiga a le Jasmine ile taimi ole fugalaau. O fugalaau o lenei matagofie e ola i le 5-7 cm, ei ai le mafiafia o le fausaga ma se lanu paʻepaʻe papaʻe. E mafai ona faigofie a latou faʻailoga ma le manogi tauva ma le manogi o roses.

E te iloa? O lenei manogi e faʻaaogaina i ituaiga laumei lauiloa: Dior Addict Shine, Nina Ricci Aso Muamua, Dior Miss Dior, Estee Lauder Intuition, Chanel Gardenia, Guerlain Cruel Gardenia, Agent Provocator.

Tulaga lelei mo le tuputupu ae

O le togalaau a Jasmine o se togalaau matautia ma le manaomia, e manaomia ai se tausiga faapitoa i le fale. Afai e te faia mea uma i le saʻo, e faʻataunuʻu fautuaga uma mo ona anotusi, ona faʻaola pea lea i le gasologa o le tausaga.

E masani lava o se fugalaau fugalaau e tuʻuina atu i se isi o se meaalofa, ma o le tele lava o le tagata na mauaina le meaalofa e le iloa pe faapefea ona ia maua le auala saʻo i le matagofie o le lalelei ina ia le oti.

E te iloa? E talitonuina o le malosi o le faʻatoʻaga e fesoasoani e fatuina lagona faauo ma manumalo i le alofa.

Malamalama

O le Gardenia e matua malamalama-alofa, ma e manaʻomia se punavai o le malamalama i le aso atoa. Ae peitai, puipuia le ea mai le susulu o le la i le aoauli, i le taimi e sili atu pe afai e faʻamaʻapeina le moli.

O le mea lea, o faʻamalama i sisifo poʻo sasaʻe o le a sili atu le lelei mo le tuʻuina o le ulo.

E taua! Aua le toe suia pe liliu le ipu i luga o le windowsill i le taimi o le faataoto ma le atinaʻeina o fatugaʻo, aʻo ono pauu ese mai i luga.
Ona e le tau mafaufau lea pe aisea e le fuga ai le togalaau Jasmine i soo se auala.

Lulu

O le maualuga o le vevela i nofoaga o loʻo nofo ai i le tautotogo-taumafanafana o le + 22 ... +24 ° C, ma i le taumalulu e 4 tikeri lalo. O fesuiaiga o le fesuiaiga o le vevela e mafai ona oo atu ai i suiga le lelei i foliga vaaia o le fugalaau.

Auala e tausi ai i le fale

E le o tagata fiafia uma lava e mafai ona faia mea uma e fiafia i ai le togalaau jasmine, o lea e ola ai e pei o se masani masani o le fugalaau laau toto aua le fautuaina.

Ae e pei ona taʻua i luga, o le mea autu o se manaʻoga sili, tutumau ma taumafaiga e faia mea uma i le lelei, mulimuli i fautuaga fautuaina.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Ou te fautuaina e iloilo auiliili le mataupu o le auala e fafagaina ai le togalaau jasminoid, aua e toetoe o fugalaau uma e manaomia le susu e ola lelei ina ia mafai ai ona tumau le matagofie ma tausia se foliga teuteu.

O le eleele o le laau e tatau ona i ai i taimi uma sina susuo le mea lea, o le tele o le suāsusu e faʻafeiloaia i le tautotogo ma le taumafanafana, ma i le taumalulu - faʻalelei. O le manatu o le ola lelei o se togalaau i totonu o se ulo o le a le mafai lava ona faatagaina le ufiufi o le eleele e malogo, ae e le tatau ona i ai le suavai i aʻa.

I soʻo se taimi o le tausaga, e tatau ona faʻaaoga le vai mo le faʻavaivai ma le malulu (ia faamaluluina, faaopoopo le 2 pata o le sua o le tipolo i le lita o le vai). E sili atu le le faʻaosooso e faʻafeiloaʻi le vai, ae ia tuʻuina atu le fiafia i le vai timu.

E tatau ona faʻafeinu i le pito i luga o le ulo, ma o le vai e faia i totonu o le apa e tatau ona faʻauʻuina i le 20 minute pe a maeʻa. O le maualuga o le maualuga o lenei fugalaau e matua talafeagai lava pe a fuga, o isi mea e le mafai ona taofia ai lo latou atinaʻe ma paʻu ese ai.

E fautuaina le tuʻuina o le fagu i totonu o se atigi pusa ile vai susu poʻo le faʻalautele o le ele, lea o le a maua ai le faʻavaivai - ina ia le paʻi le lalo i le vai. Ia mautinoa o susu i aso taʻitasi ia laʻau, i le taumafanafana e tatau ona faʻaalu i le tele o taimi i le aso, i le taumalulu - o le a lava le taimi. E tatau ona faia le taualumaga i le taeao ma le aoauli ina ia mafai ai e le krone ona faʻamago aʻo leʻi amataina le aoauli.

E taua! O se faʻamatalaga tuusaʻo o le le faʻasusuina o le togalaau a le Jasmine, o ona lau lanu uliuli. Ae o sea osofaiga e mafai ona atiae e faasaga i le tala o eleele malogo po o le umi-susu.

Laʻau ma laei

O lenei fugalaau manaia e matua faigata foi i lona fatuga Talu ai o loʻo ia te ia se eleele malulu i le mea e ave i ai le faamuamua, ma e na te le taliaina le lime, o le fanua mo Azaleas e mafai ona faʻaaoga mo le totoina.

Ae o le saunia o latou lava eleele mo le togalaau jasminoid e matua lelei lava. Mo lenei mea, e tatau ona faʻafefiloi oneone, vaega o le masima, meaʻai faʻasalalau ma lau lauʻeleʻele tutusa tutusa. Mo le fafagaina o togalaau e lelei tele le faʻaaogaina o le vai o ituaiga faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina o faʻamalaʻau o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili ma tausia i taimi uma, ae a filifilia se fesuiaiga mo togalaau jasminoid, e tatau ona tuʻuina atu i sauniuniga e aunoa ma le faaopoopoina o le palasio, a leai o le a toe faʻaaogaina le paʻu.

O le au faifaatoaga tomai e fautuaina foi nisi o "tagata" auala o le fafagaina o le eleele. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia tausia le fugalaau maloloina, faʻaopopo le afa o le sipuniti o Aktiferrin (o le vailaau faʻatau e faʻatau i le fale talavai) i le afa afa vai ma le vai faʻatoʻaga tuputupu aʻe faʻatasi i vaiaso uma. Ae mo se tagata matua fuga, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o ia vai i vaiaso taitasi.

E mafai foʻi ona faʻaaogaina metotia mai le fefete ma le upega tafaʻi.

Teuteu

O se vaega taua i le galue manuia ma le tausiga o le faamamaina lelei o le taina o se togalaau o le jasmine pe a uma ona totogo. O lenei faiga e faʻamalosia lelei ai le tuputupu ae o le fugalaau ma tausia lona tulaga teuteu.

O maʻi vaivai ma le vaivai o laulaau laʻau, faapea foi ma mea e momotu ai fugalaau fuga, e tatau ona vave aveesea. O togi na totoe ina ua uma ona teuteuina e mafai ona faʻaaoga e faʻaleleia ai le laau.

Faʻaauau tausiga i le taumalulu

O le fili autu o le togalaau i le taimi o le taumalulu o ata. E taua foi le tausisia o le puleaina o le vevela aupito maualalo o le vevela o le le itiiti ifo i le +16 ° C, e pei o le laau, o mafatiaga mai le tele o le susu, atonu e amata ona mou, o le a amata ona leiloloa ona laʻau, ma o le a pauu le mata e aunoa ma le tatalaina. I le taumalulu, o le faamalama o le faamalama e faasaga i le itu i saute o le a lelei mo le faʻaaogaina o laau.

E faʻafefea ona totoina togalaau i le fale

E fautuaina e faatino le gaioiga o togalaau o le jasmine i tausaga taʻitasi, ae leai se tulaga i le taimi e fuga ai, a faʻapea o le a paʻu'ū mai le tatagi. O se gaioiga o se laau e tupu i lenei auala:

  • Muamua e te manaʻomia le aveeseina o le togalaau mai le ulo, ma sosolo malie mai aʻa o le eleele tuai, tuu i totonu o le fofo (vevela o le potu) o le biostimulator mo le taimi ua faʻamaonia i luga o le pusa.
  • I le pito i lalo o le ulo e tatau ona tuʻu ai le vai faʻafefe, ona faaopoopo ai lea o le oneone, ona avea lea o se vaega o malala, ona faaopoopo ai lea o le oneone i luga.
  • I le taimi o le sauniuniga o le eleele mo le totoina o laau, sa fafagaina lelei le togalaau, i le fofo. I le taimi nei, e tatau ona faʻaeteete, taumafai e aua le faʻaleagaina le aʻa, vaevaeina i ni nai tipu, tufatufaina aʻa ma tuu i totonu o se ulo, fai sina sipuni ile palapala.
  • A maeʻa le fugalaau ona "toe foʻi" i tua o le ulo, e tatau ona liligi atu le meaola o le biostimulator ma tuu i totonu o se nofoaga mafanafana lea o le a le faalavelaveina ai e le susulu o ave o le la ma tusi.
  • A uma ona totōina e le tatau ona faʻafeinuina le tele o taimi, ae ia tuʻuina atu i le laau se "mea inu" pe a maeʻa le eleele, pe a ma le 2 inisi le loloto.

Faʻaleleia: aʻafiaina o aʻa

I le togalaau jasminoid faʻatoʻaga e faia i le tele o mea e faʻaaoga. E masani lava, mo lenei faʻamoemoe, ua filifilia ni laʻau e tusa ma le 10 inisi le umi.

Oti i latou i le tautotogo po o le amataga o le tautoulu. O se ituaiga greenhouse e fatuina: o le laau tipi e vave ona aʻa i totonu o le eleele, ona ufiufi ai lea i se fagu tioata. Ma afai o ia, tuputupu ae ma malosi, toe tatala aʻa, ua totoina o ia i totonu o se ipu tumau. Ina ia sili atu le manaia ma le lelei o le laau i le togavao, pe a uma ona fetuutuunai i totonu o se fagu, o le au e faigofie ona faapipii i luga.

Faatasi ai ma le fesoasoani o le vavae ese, e tele laau totō ua faʻalauiloaina: laurel, plumeria, brugmans, clematis, rose, chrysanthemum, thuja, vine, plum.

Faʻapipiʻi fautuaga:

  • E sili ona lelei le faʻaaogaina o togalaau i totonu o se mea e aofia ai le oneone oneone ma le peat (i le ratio 1: 1).
  • A o lei totoina mea o loʻo i totonu o le meaʻai, e tatau ona teuina i totonu o se vaivaiga sili ona vaivai o le paluga o le palatini, ma, sili atu, togi i le "Kornevin" (aʻa stimulants root formation).
  • E mafai ona fausia le teplichka mai se mea e mafai, ma mai se pusa paʻu.
  • O le taina o laʻau e tatau ona i ai i le vevela o +25 ° C.
  • O le fale kuka e tatau ona faʻasalaga i afiafi uma, ma o le meaʻai e tatau ona susu susu.
  • E tatau ona tutusa lelei lava ma le fugalaau le tausia lelei o meaʻai.

O le faʻatoʻaga i le fale e mafai ona taumafai e tupu ma fatu, ae e matua faigata lava, ona o le vave vave ona le maua o latou germination, e ese mai le tatau ona e filifilia i le faleoloa.

I le tautotogo, o fatu e totoina i le eleele saʻo (o le paluga e tutusa ma le vavaeina), e ufiufi i se palapala eleele mai le 3 i le 5 mm le mamafa, ona tosoina lea ma susu ile fagu moli.

Ona ufiufi lea o le fagu ipu i se kativala ma tuu i luga o le faamalama a le itu i saute. E tusa o le masina mulimuli ane, o nisi o fatu e tatau ona sau (pe tusa ma le 2/3). O le taimi nei ua latou faʻagasolo mamao atu mai le la ma faʻaauau pea ona tupu, muamua i le malosi atoa, ona vaʻaia ai lea.

Auala e taulimaina ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O faamai o togalaau jasminoida e aumaia ai le tele o faafitauli i ona tagata. O iniseti e fiafia tele i le fugalaau, ma mea e sili ona lamatia faʻafuaseʻi:

  • vailaau vaʻaia,
  • mata,
  • mealybug

O le tauivi ia i latou e faigofie, aemaise lava pe a fai o le laau e masani ona mafai ona pala.

Aisea e lanu samasama ai ma pau

E tele isi faʻafitauli e ono fetaiaʻi ma le au faifaatoʻaga, pei o laulaau samasama. Ou te tuʻuina atu e faʻavasega mafuaʻaga e mafua ai le mafuaʻaga o le faʻatoʻaga o le togalaau.

O le mea moni, o le samasama o faailoga o laulaau e mafua mai i le tele o mea, o le muamua o le mea e le talafeagai le gaosia. O aʻa laiti, ia e nafa ma le meaʻai o le laau atoa, ua faaleagaina pe a suia le palapala. O se taunuuga, o le samasama samasama e foliga mai i le togalaau jasminoid ma vave ona paʻu i lalo (i aso taʻitasi).

A leai, o le fugalaau atonu o maʻi ma se talita. Ole maʻi le lelei lenei, lea e mafua ai le lanu samasama o le laulaau. I lona itu pito i tua o lanu enaena, e faigofie ona aveeseina e aunoa ma le faaleagaina o le pepa.

O le isi mafuaaga mo le leaga o le tulaga o le laau, o lona afaina lea i le vai malosi tele, ma o le taunuuga lea ua faalavelaveina ai le elemene o le palapala ma ua le toe gaoioi le laau i le saʻo.

O le ae le toe salamō mo se lua e uiga i lau filifiliga e aumai lenei fale matagofie i le manogi oona i totonu o le fale. O le mea taua o le faʻaaloalo i fautuaga uma ma faamalie uma manaʻoga o le laufanua leaga ma le tausiga o ia ma lana uluai tusiga o le a aumaia ia te oe lagona sili ona lelei.