Fua o le gaosiga

O mealilo o le ola o le aloe

Aloe Spinous (Aloe Aristata) - fualaau suamalie o le genus Aloe. Tufatufa i le gaosiga o le fale.

O le lauʻeleʻele o lenei aloe o le itu i sasae o le Malo o Aferika i Saute ma le Malo o Lesotho, o loʻo i Aferika i Saute.

Faʻamatalaga


Aloe Vera e faasino atu i le au faipese o le aiga Ksantororevy. O laʻau mūmū, o laʻau o loʻo faʻatulagaina i se taʻavale, faʻapotopotoina i ni mamana malosi ma le maualuga e oʻo i le 60 simita. Laʻau vaivai, teuteu i togitogi paʻepaʻe, e totō i le pito ma i le pito. O lenei vaega e faitauina i le igoa o le aloe spinous.

O fugalaau e lapotopoto, valiina i le moli ma se lanu samasama samasama. Fugalaau e tuʻuina i luga o le puipui puipui. Ua i ai aʻa.

Tausiga ile

I le tausiga o le aloe unpretentious plant.

Faʻamasinoga

E mafai ona faʻaaoga mo le faʻaleleia eleele e totoe mai le totoina o soo se laau.

O se tulafono tāua o le faʻaopoopoga o le oneone i le eleele ma le faʻaaogaina o alavai mai piliki maʻa, paʻu poʻo le faalauteleina o le ele.

O le ipu e filifilia i lalo ma le lautele lautele.

O le laau e totoina i tausaga taʻitasi.

Suʻeina pe a uma le faʻatau

Afai na faatauina le aloe i totonu o se fafie, ona totoina lea i totonu o se ipu talafeagai.

Faʻasa

I le mafanafana o le vaitau, e faʻafefe ai le fale. aʻo faʻaumatia le fanua. E mafai ona fuafua le magoina o le faigofie o le ulo.

I le taumalulu, faʻafefe 2 taimi i le masina. Afai e malulu le potu, o le suʻeina lea o le tipi i lalo e tasi i le masina.

E tatau ona i ai le vai i le vevela o le potu ma ia mautinoa e nofo mo le tusa o le 10 itula.

E talafeagai le tuʻuina atu o le vai ma le faaeteete, sasaa i lalo o laulaau ma puipuia mai le pau i le va o lau. O lenei mea e mafai ona amata ai le faagasologa. solo.

Faʻamamaga o le ea

Le maualuga o le maualuga o le ea e le afaina. E le talafeagai le aloe, ae e afaina foi pe a sau le vai i fafo, e mafai ona paʻu ai iina ma afaina ai le laau.

Tulaga o le vevela

Lagona lelei i le vevela mai le 18 i le 26 tikeri. I le tau mafanafana, e mafai ona e ave i le faapaologa mo se atinaʻe sili atu i le faʻaauau pea o le ea fou.

I le taumalulu, o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona pau i lalo ifo o le 10 tikeri. A leai, o le a mate le laau.

Tuputupu ae i le tausaga

Tuputupu ae o le aloe e afua ona o le atinaʻeina o laulaau fou, mo le tausaga e mafai ona latou gaosia i le 6-10 fasi vaega.

Faʻavaitaimi

I tulaga o le potu o le a ola mai le 5 i le 20 tausaga. O le faʻamoemoe o le ola e faalagolago i mea faʻapitoa, faʻapitoa i le tausiga.

Fuga

Fugalaau e tupu i le tautotogo o le tautotogo - amataga o le taumafanafana. Laʻau fugalaau lauulu, lea e foliga mai o fugalaau matagofie moli.

I le faaiuga o le fuga, e tatau ona tipi le totoa.

O le taimi o totoe e faʻaauau i le taimi o le tautoulu ma le taumalulu

Malamalama

Aloe e manaʻomia le malamalama lelei. E tatau ona tuu i totonu o se nofoaga e susunuina e le la.

Faatasi ai ma le leai o se malamalama e faaitiitia le ono mafai ona tupu.

Fertilizer

Fafaga le aloe i le taumafanafana. Fertilizing na gaosia i masina taʻitasi ma fomaʻi ua fuafuaina mo le suavai.

Eleele

Aloe e le manaʻomia se mea faʻapitoa o le eleele, ae oneone e tatau ona faaopoopo. Lalo e talafeagai ma le faʻavaivai o le uamea lautele poʻo le piliki gau.

E mafai ona e matamata i aloe sili ona lauiloa i se mea ese. Faʻaauau foi ona faitau mea a le au atamamai e uiga i foliga o le aloe eseese, laau ma le aloe vera i le fale.

Faʻaleleia aloe spinous

O fanau matutua aloe ua aliali mai. Latou te o mai mai le eleele latalata ane i le tina. Faʻalētonu le tausiga, e fai ai pepe i le pito i lalo o le fugalaau.

Mo le atinaʻeina o laau fou e manaʻomia ai le faʻamalamalama lelei ma le faʻamafanafana lelei.

Mo le totoina o laau taʻitasi, o tamaiti e vavae ese ma le vaʻaia, fufulu faʻamaʻi nofoaga i le malala ma totō i potopoto eseese. Afai o le vavaeese o tamaiti o loʻo i ai le malepe o aʻa, ona e tipi ese lea o le tino, faʻamago le laau mo le aso, ona tuʻu lea i le vai mafanafana. E le o toe umi ona i ai ni aʻa fou ma e mafai ona e totoina le aloe i le eleele.

Peritomeina

Tipi le aloe naʻo le taimi e pala ai aʻa.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le aloalo e mafai ona maʻi ma le le lava le tausiga.

Faʻamaʻi Aloe:

  • Laʻu aʻa. E tupu pe afai ei ai le tele o le faasusu. Afai e pala, ona toto lea o le laau. Faatasi ai ma lenei faamai, aloe e tatau ona eli i luga, tipi ese vaega pala o aʻa, o totoe - fefete i le koale, ona toto ai lea i le eleele ma le faateleina o le oneone.
  • Laʻu pala. E tusa ai ma faʻailoga mai fafo, o lenei maʻi e le mafai ona fuafua ma atonu o le a iu ina mate le laau.

Isi faafitauli ma le tuputupu ae:

  • Afai ole matagogo ole lau, ole a manaʻomia se mea e gaosi. Masalo o aʻa e mafatia mai le leai o se avanoa;
  • Afai o laʻau e faʻagasolo ma vevela, ona le lava lea o le la ma latou toso i lona itu, pe le lava le susu ma e magumago;
  • Afai e aliali mai lanu enaena ma o le lauulu o laulaau e lanu samasama, e le lava le fafaga;
  • O laʻau e mumu pe a tele naua le malamalama;
  • Afai e pau lau lau, ona e mulimuli ai lea i le vevela o le vai mo le faʻavaivai. Atonu e malulu tele.

Faʻaleaga mea leaga

  • E mafai ona osofaia le aloalo mealybug. O le i ai o nei iniseti e mafai ona iloa e tamai paʻu paʻepaʻe, e pei o le fuga, o loʻo i luga o le laau. Togafitiga e faia i iniseti mo togafitiga.
  • Afai e maua mai ni fasi siliva siliva i luga o laupepa, e osofaia le aloe faʻasolosolo. Ina ia faʻatautaia i latou, o le togafitiga e togafitia faalua, le taimi lona lua - i totonu o le vaiaso e aveese ai tumutumu o totoe ma iniseti.
  • Afai e faafuasei lava ona susulu ona laʻau ma ufiufi i se mea e pei o se sipuni puʻu, ona osofaia lea. vaʻai. O nei iniseti laiti, ufiufi i se talipupuni, tuia laulaʻau ma inu le sua mai aloe. Ina ia faʻataʻitaʻia i latou, e tatau ona e fufulu uma le vaega atoa i luga aʻe o le eleele faatasi ai ma se omomi ma vai inu. I lenei auala, shchitovki lemu ese mai le fugalaau.
  • Ma le isi aloe pest - apogaleveleve mite. E mafai ona iloa e se uiga iloga - o le i ai o se upega tafailagi. Afai e fesoasoani le iniseti i le tau faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi faʻafuaseʻi, ona manaʻomia ai lea e isi vailaʻau vailaau - vailaʻau. I le taumafanafana, e mafai ona e puipuia mai siama e ala i le susunuina o le aloe i le vai e fefe ai le siaki.
Afai e fautuaina le faaleagaina o meaʻai aloe vavae ese ina ia aloese mai le faaleagaina o isi laau toto.

O le tausia o le aloe spinous e le manaʻomia ai se tele o taumafaiga. E le lelei le laau.

I lalo o tulaga lelei, aloe tele, lea e maua ai e le tagata e maua le avanoa e teuteu ai le fale i nei lanu lanumeamata mataʻina.

Ata

E tele ata o aloe vaʻavaʻai i lalo: