Laʻau

Meloni: auala e ola ai i se meaʻai maloloina ma suamalie

E fiafia tagata uma i mea suamalie, suamalie ma faʻamalie. O le mea lea, metotia o le faʻatupulaia o faifaatoaga o le itu i sauté i le itu i saute o le atunuʻu. E tusa lava pe leai sau fanua, e le afaina. E mafai ona avea le kelo ma mea teuteu o lau faapaologa, ma o le tofo o ona fua o le a le maualalo ifo ia i latou na ola i fafo.

Talafaasolopito o le Melon Cultivation

O le laufanua o le melonini e taua o Central ma Asia Minor. Ua manatu e faapea o le galueaina o vao vao na tutupu i North India ma nofoaga lata ane o Iran ma Central Asia. Na tupu i le tele o seneturi ao lumanaʻi lo matou vaitaimi. I Rusia, o lenei fua na foliga mai i le XV-XVI seneturi.

Melon - o se tagatanuu Asia

I le taimi nei, o loʻo faʻaleleina le melonini i toetoe lava o atunuu mafanafana o le lalolagi. Ae ua talitonuina o fua sili ona suamalie ua ola i Central Asia.

Talu mai le 1994, na faamanatu ai e Turkmenistan le tausamiga faaletausaga "Aso o le Turkmen Melon." I Ukraine, i le mea e fiafia ai i lenei aganuu, o le Melon Fair ua faia.

Turkmenistan e faʻamanatuina tausaga taʻitasi o Turkmen Melon Day

Faamatalaga faʻatau

O le taloni o le melonini o se faʻalaʻau taʻitasi. O se taʻavale mataʻetaʻe ma sina lauulu e faʻapipiʻiina i antennae e tupu mai i le 1.5 i le 2 m, ma o nisi taimi e sili atu. O laulaau e telē tele, faʻaopoopoina i se isi itu, ia i ai se foliga o le ovoid poʻo le palmate-lobed. Faʻapipiʻi i le aʻa ma ni uumi uumi. O le apa laupepa ei ai foi le pubescence, o lea e lagona ai sina mea faigata i le paʻi. I totonu o paʻu o lau o fugalaau ma antennae.

Meloni - o se aʻeaʻe, e oʻo atu i le umi 2 m

O le aʻa e malosi tele, aua o le laau e sau mai nofoaga mafolafola, lea e le lava le vai. O le faʻalauteleina o le aʻa e mafai ona ufiufi ai le maualuga o le 1 i le 2 m, ma e oʻo atu i le 1.5 m totonu totonu o le aʻa.

O le fua o le melonisi ua taua o le 'akaka, o lona tino e foliga mai o le palola. O le membrane fualaau fafo (exocarp) o le paʻu ma e mafai. O lona lanu e mafai ona ese - paʻepaʻe, lanu samasama, lanumeamata poʻo le lanu enaena, faʻatasi ai pe leai ni taʻavale. O le fogaeleele e ese foi - mai le sili ona lelei i le vevesi. E tasi le laau e mafai ona fausia mai i le 2 i le 8 fua, o le tele e eseese mai le 1.5 i le 10 kilokalama.

O le pulupulu e matua suamalie, lelei, suamalie. I nisi ituaiga, o le sugar sugar e oʻo i le 20%. Faʻaauauina o le malosi tele. Lanu e mafai ona i ai le tele o lanu mai le paʻepaʻe i le lanumeamata (faʻalagolago i le vasega).

O le lanu o le paʻu o le melonini e faalagolago i le eseesega

I totonu o le potu fetal o se lua ua tumu i fatu. E tele naua. O lauusiusi, laititi pe lautele o fatu o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe pe samasama. O le pito i luga o le ufiufi i fafo o se mea lanu pe matte.

E tele fatu e lalafi i totonu o le melon

Faʻafefea ona iloa fugalaau fugalaau mai le fafine

Melon o se laau e tasi. I luga o lea mea, o fugalaau male ma le fugalaau e mafai ona faʻalauteleina. O le manini pollen e mamafa ma faʻalelei, o lea e manaʻomia ai i le palola le fesoasoani - o pi po o pulu. Ae o nisi taimi o le tele o lima e aoga foi - i greenhouses poʻo le leaga le tau, e le mafai e iniseti ona fesoasoani.

O fugalaau muamua o loʻo i luga o le meloni o le tane. O latou fuainumera e faalagolago i le matua o le ituaiga. I le amataga o fua o masi, o lau fugalaau o loʻo tuʻuina i tua o le 2 poʻo le 3 laʻau, i ituaiga mulimuli - o le 4 poʻo le 5. Aʻo lei oʻo mai le fugalaau muamua, e faʻatonu le meloni mai le 6 i le 30 fugalaau fugalaau.

O fugalaau fugalaau e vaevaeina i le tane ma le fafine

O le eseesega i le va o fuga alii ma tamaitai e i totonu o la latou fausaga. O le tane e 5 ona faʻamalosi lea na fausia ai le pollen. O se fugalaau fugalaau e lelei ona atinaʻe, lea e avea ma ovary pe a maeʻa ona faʻavasega.

Vitio: faʻafeiloaʻi ma le lima lima melon

Talosaga

E masani lava, o le kelo e faʻaaogaina e avea o se meaʻai. Ae o le meaʻai suamalie e lelei e le gata i lona foliga masani, o se mea sili ona lelei mo le faia o jam, jam, meloni mela, candy amber. E faʻamago foʻi meloni, otaota.

I le Vaitau Tutotonu, o le melono o le meaai sili lea ona lauiloa i Asia, aemaise lava i le taimi o le anapogi ao le i faamanatu le Aso Ramadan.

Meloni o se tagata manaia lelei ma maloloina

Faamanuiaga

O mea faʻamalolo o melons sa lauiloa ma sa masani ona faʻaaoga i vailaau mai le taimi o Avicenna.

Laulau: polotini, vai, carbohydrate, mea e gaʻo

Faʻatatau meaʻai
vailaʻau
E fia le tele
i le 100 g
Squirrels0.6 g
Suavai88.5 g
Carbohydrates10.3 g
Fats0.3 g

Melon o se oloa maualalo maualalo. 100 g pulp e aofia ai le tusa ma le 35 kcal, o le mea lea e le faʻaseseina ai le fetus e oʻo lava mo i latou e mafatia mai le oona.

Melon e mafai ona taʻua o se "pusa fesoasoani muamua" ona o le tele o mea o loʻo aoga i le pusa. O le pi ma fatu e faʻaaogaina foi mo le sauniuniga o vai vailaʻau ma mea teuteu.

O le kuluna e mafai ona taʻua saogalemu o se meaʻai tele o meaʻai

Mo se taimi umi, o le melon ua faʻaaogaina e avea o se auala e fesoasoani ai e toe faʻaleleia mai se maʻi tuga. O le pulupulu e faʻaosofia ai le inumaga ma faʻaleleia lona microflora. Melo e aoga mo:

  • anaemia
  • atherosclerosis;
  • tuberculosis;
  • gout
  • fufulu;
  • afaina o le cardiovascular;
  • faʻamaʻi o gaʻo ma le vevela.

E faʻaaoga e pei o:

  • maofa;
  • anti-inflammatory;
  • laxative;
  • diuretic.

E faʻaaogaina lelei e le aulelei ia mea o melons mo le sauniuniga o le tino ma le fafagaina o masimata. O le pulupulu o le fualaau aina, faʻamautu i totonu o se paʻu ma faʻaaogaina i foliga, o le a faʻapipiʻi ai le paʻu, faʻafefete i le suamalie ma tuʻuina atu se lanu lanu. Faʻaaogā lenei masikulu masani mo le masina.

Ae o le meloini ua i ai le faʻasalaga:

  • e le tatau ona faʻaaogaina e tina tausimai. I totonu o se pepe, e mafai ona mafua ai le faʻalavelave i le galuega a le manava ma le faʻanoanoa tigaina;
  • i luga o se manava gaogao, o le 'ai o le siloni e le fautuaina;
  • A maeʻa ona e tago i le pipi, e le tatau ona e 'ai i meaʻai susu ma inu vai malulu. O lenei mea e mafua ai le pala;
  • e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma le ava malosi;
  • ma le faʻaeteete, o le melo e tatau ona faʻaaogāina e tagata o loʻo mafatia i maʻi pipisi, maʻi o le maʻisuka po o le ate.

Eseese o meloni

O ituaiga siliva lauiloa e aofia ai:

  • Torpedo. O le uʻu uamea e ufiufiina i se paʻu lanu enaena, faʻapipiʻiina i se auala masani-masani. O le masini o le fetus e mai le 2.5 i le 6 kilokalama. O le pulupulu lanumoana-paʻepaʻe suamalie o loʻo i ai se tofo lelei ma le faʻalelei. O fualaau lamolemole manaia e le lautele tele ma e laʻititi ona faʻaloloa. O loʻo ola le laau, faʻatasi ai ma se laʻau lanu meamata lanu meamata. E oʻo i le ogatotonu o le vaitau. Gaosia - 1.8 kg / m2. O se pauki paʻu mo le 15-20 aso e leiloa ai uiga tau pisinisi;

    O le lauiloa Asiasi Tutotonu sili ona lauiloa o le vevep melon

  • Medovka. O le elekei e foliga mai e foliga mai, mai le 2.5 i le 4.2 kilokalama. E valiina le paʻu i se lanu samasama lanu samasama, o loʻo i ai se foliga paʻu laitiiti. Ua le o iai le mamanu. O le pulupulu o le vaʻaiga lautele, valiina i se lanu moli matagofie. Tatau lelei, suamalie i se tulaga maualuga. O le faifai pea o le agavaivai, faʻavaivai. E manogi le manogi. O fua lapopoa ma vavalalata e tutusa le lapopoa ma valiina i le lanu elefane. E malolosi malosi le laau. Lafoaʻi le laʻau, laʻitiiti, lanu meamata. Gaosia - 1.2-2 kg / m2. Faasaoina tulaga tau pisinisi 10-12 aso pe a uma ona aoina. O le ituaiga o vaeluagalemu o vaitau;

    O fualaau aina suamalie ma suamalie sili ona lelei o le Medovka melo e taua tele

  • Oksana. O le pumpkin e foliga mai, e vali samasama. O le lapopoʻa o le fetus e mai le 2 i le 2.6 kilokalama (o faʻamatalaga e tupu i le 4.5 kilokalama). O le fogaeleele e laugatasi, e ufiufiina i se mamanu sima. O le aano o le kulimi mama i lanu. O meaʻai, mea faʻapitoa ma mea malie e tuʻufaʻatasia ma le tofo lelei. O fua e lapopoa, faʻafefeteina, samasama-kulimi. O loʻo ola le laau, o lau o loʻo faʻasese, o le tele o laʻau. O le eseese o le vave vave. Gaosia oloa 141-202 kg / ha. I totonu o le 8-10 aso talu ona aveese, ia tumau pea le tofo;

    Melon Oksana - o se vaitau matagofie o le vaeluagalemu

  • Caramel O le pauka o le oval, o le maualuga e mai le 1.2 i le 1.9 kg. O le paluga e samasama samasama i le lanu ma se lamolemole lamolemole lea e aliali mai ai le faʻaauau pea o le taga. O le tino paʻu o loʻo i ai se laʻau faʻapitoa ma le liusua. E manaia tele, malie. Ua taʻua le manogi. O fualaau o le sunflower o se auala, faʻafefeteina, faʻamalosi foliga, lanu samasama. E oʻo i le ogatotonu o le amataga. O le laau o loʻo faʻaalia i le tuputupu aʻe lelei o laʻau, o laulaau e le o vaneina, o le tele i le lapopoa. Fruiting is good, ma e tusa ma le 94-156 c / ha. Faʻatauaina mo lona tetee atu i fusarium ma se maualuga maualuga o le mafai ona feaveaia;

    Fusarium resistance - o se uiga taua o le memele Karamel

  • Bizan. O le elekinisi o le pika mai le 2 i le 2.8 kilokalama ua ufiufi i le paʻu lamolemole paʻepaʻe. O le mamanu o se mea e tele, mafiafia. O le aano o le kulimi kulimi, o le lelei o le tofo, faʻamamalie ma le sogasoga. Faʻaoga tutusa. E taua lelei le taumafa. O loʻo i ai se manogi o le melonini. O fatu o le lapopoa, lanu samasama, lanu samasama. O le laau e umi le aʻeaʻe, faʻatasi ai ma laulaau laititi laiti. Vaitausaga i le va o le va. Le fua faʻatatau o le 126-256 kg / ha. O uiga tau pisinisi e lelei ona teuina mo le 8-10 aso;

    O le melonini o Bizan o se mea manaia ma le manaia

  • Etiopia O le paukini e lautele, faʻatasi ma se paʻu samasama-lanu moli, o le tino o se mea e lamolemole, lamolemole. O le manoa o le auala i totonu o le loloto ma le mafiafia. O le suamalie, faʻafefete, faʻamalosi o le pulupulu o loʻo lanu i le moli. O le tofo e lelei ma lelei tele, o le manogi e matua faʻaalia. O fua e tele tele - 2.3-2.8 kilokalama. Faʻafeiloaʻi i le va o le faʻatoʻaga taumafa ma fua o le 89-145 c / ha. O le laʻau laʻau o loʻo i ai se laʻau lanu meamata laititi, laititi laititi. O le kulūliki e mafai ona faʻamausali uiga tau pisinisi mo le 2 vaiaso. Taua mo le vevela vevela;

    O le meloni Aitioni na faʻafeoloolo le vevela

  • Faatoaga faifaatoaga. O le vailaʻau e faʻamaonia ma sili ona lauiloa, tusa lava pe itiiti le fualaau aina - 0.7-1.3 kilokalama. O le foliga o le pauki e lalagaina, o le paʻu o le samasama-lanu moli, o le lamolemole e lamolemole. O nisi taimi e teuteuina le pito i luga i se mamanu feʻaveaʻi. O le pulupulu e suamalie ma suamalie. O le faifai pea o se mea eleelea, o se mea lanu tele ma le fibrous. O le tofo o loʻo faʻamauina e lelei ma matagofie. E oʻo i le ogatotonu o le vaitau. O loʻo ola le laau, o laʻau laʻititi ma laumei. O le laulau felafolafoaʻi solo, faʻatasi ai ma se malologa pagatia i le pito i lalo, o loʻo i ai le laʻitiiti. O le gaosiga e 14.6-22.7 t / ha. Talisapaia mo lona lelei tele le mafai ona feaveaia. E i ai le teteʻe i le bacteriosis.

    Melon ituaiga Kolkhoznitsa taimi-tofotofoina ma sili ona lauiloa

Fatuina o le melonini

O le tuputupu ae o le kelo i le metotia o fatuga, e mafai ona e maua ai ni kuluma taumafa i sina taimi muamua nai lo le masani. I le faaopoopo atu i ai, o le a fesoasoani ai i faifaatoaga i nofoaga e sili ona mālūlū e atiaʻe se aganuʻu agavaʻa.

Auala e aoina ai fatu

O le tulaga lelei o fatu i totonu o le melon melons e maualalo, i lenei tulaga e leai se faamoemoe mo se seleselega lelei. O fatu e seleseleina na o fatu fua:

  1. E seleseleina le mailonini i le afa ma maua mai fatu.
  2. Faaulu i lalo o le vai e tafe ese ai fasi palu.
  3. Faataga le sili atu o le susu e faʻafefe ma tuʻu i fafo i se mea manifinifi i luga o se ie mama poʻo se pepa e faʻamago i lalo o tulaga masani. Ina ia puipuia fatu mai le mamanu, tuu i totonu o se nofoaga lelei.

Aua e te faʻamago fatu fatu i totonu o le ogaumu.

O le aoina o fatu oloni o se mailei

Totoina fatu mo fatu

O le totoina o fatu mo laau toto e faia i le ogatotonu po o le faaiuga o Aperila, e fuafua i luga o le tau o le itulagi. O pusa laiti, e sili ona lelei, e faʻaaogaina o ni koneteina. Tui 3 fatu i totonu o le eleele susu. Ufiufi se taga ma tuʻu i se mea manaia ma mafanafana. O le faamasaniga e tupu i le vevela o le 20-25e uiga iI le ao, i le po - e le itiiti ifo i le 18e uiga iC.

Ina ia totoina fatu o le melonini, e tatau ona e tuu ipu i se mea manaia ma mafanafana

Togalaau Tausi

O fatu e ola vave, o pine e aliali i totonu o le vaiaso. Vaʻavaʻai ma le faaeteete, ma filifili sili ona malosi. Oti le vaega o totoe i luga o le eleele. E le mafai ona toso ese ina ia le faaleagaina le aʻa o le tootoo o loo totoe.

Taualumaga

  1. O le mea lea e le mafai ona totoina ai laau toto, e manaʻomia ona teuina i luga o le faʻamalama sili ona malamalama - i saute. Afai e tilotilo atu au pupuni i isi itu, o le faʻalauteleina o le a fesoasoani. Mo lenei mea, e faʻaaoga ai moli uila. O le mea taua o le totoina o laau e tatau ona susulu mo le itiiti ifo i le 10-12 itula.

    O le puipuia o fualaau mai le faʻalauteleina, faʻaogaina atili faʻamalamalama

  2. O le faʻasalaga o se tulaga faʻamalosia o le tausiga. O le faʻamuamua muamua e faʻatinoina pe a faʻaleleia e le seedling se laʻau moni. E tatau ona vai vai i vai mafanafana, ia mautinoa o le susu e le o luga o laulaʻau ma fatuga. O le susulu malosi o le susu e mafai ona oo atu ai i le fatuina o faamaʻi. Ina ia aloese mai le faamai masani o le vae uliuli, o le eleele o loo faamasuina i oneone mamago.
  3. O le potu o loʻo i ai ia laau e tatau ona lafoaʻi, o le a fesoasoani lea e aloese ai i le faateleina o le susu. Ae ia mautinoa o le a le mafai ona totoina laau toto.
  4. I le taimi o le tuputupu aʻe, o fagaga e fafagaina na o le 2 taimi. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai fugalaʻau faʻapitoa. O loʻo taʻua i luga o le pepa.
  5. A maeʻa pe a ma le 3 laʻau moni ua atiaʻe i luga o fualaau aina, o le pine e faia e tulei ai le laau i le faʻavaeina o ituʻau.
  6. O le vaiaso ao le i totoina i le palapala, e amata ona faʻamalosi aʻa. Mo lenei mea, o le ao ma le po o le vevela e masani ona oʻo mai i le 15-17e uiga iC ma le 12-15e uiga iC, faasologa. O le vaʻavaʻai i lenei vaitau e umi atu nai lo le masani.

Filifili

Mo melonini toto, e pei o paukena uma, e le o faʻatino le faiga o togi. O fualaau e matua le lelei le taliaina o le faagasologa o le totoina, ma o lea ua tupu vave ai i ni pusa eseese.

Faʻataʻitaʻiga i fafo fafo

O le totoina o melons i luga o le eleele tatala e faia e fatu po o fualaau. O le auala muamua e masani lava ona faia i le itu i saute. O fatu e totoina i le amataga po o le faaiuga o Me, pe a fai o le moega sauniuni na ufiufi i mea ufiufi. Pe a totoina e le aveeseina, o fatu ua tanumia, faia o le faasatauroga i totonu o le tino.

I le matala, e mafai ona totō le kuluni ma fatu ma fatu

O fatuga vevela ua totoina i lalo o se fale ata pe a oʻo i le 25 aso le matutua. I taimi o le taimi, e tatau ona fetaui lelei ma le faaiuga o Me poʻo le amataga o Iuni. O le tausiga atili o fatu laau poʻo fualaau o melons e leai lava se eseesega.

Faʻasa

Meloni o se aganuu faigata, e fiafia e faʻafeinu. Ae e manaʻomia ona faʻatinoina, matauina nisi tulafono:

  • fausua e faia i luga o le 1 le taimi i le vaiaso;
  • le vevela o le vai e le tatau ona maualalo ifo i le 22e uiga iC;
  • e tatau ona faʻatinoina le taualumaga ile vaveao po o le afiafi. Vaʻai mataʻituina e leai ni laʻau, fugalaau poʻo fualaau. O le aʻa o le laau e le tatau ona afaina ai le suavai. E masani ona faʻafeinu melons i togavao eli faataamilo i le laau, ae o le susu o le auala sili ona lelei;
  • O le suavai e sosoo ai e faatoa faia pe a maeʻa le pito i luga o le eleele ua maeʻa maeʻa.

A fua mai fua i luga o le meloni, faʻafefe faʻafefea ona faʻaitiitia ma faʻamalolo atoa i le vaitaimi o le taumafa. E fesoasoani lenei mea i le maualuga o le maualuga o le suka. Afai o le taimi lenei o le faamamaina e faʻaauau, o fua o le a liu suavai ma le leai se aoga.

O le meaʻai e sili ona talafeagai mo le fafagaina o le meloni

Laʻei pito sili

O manaoga o meaʻai mo melons e tatau ona lagolagosua i le faʻaaogaina faifaipea o le faʻaaogaina. E manaʻomia tele e le laau le faʻamalosi-phosphorus fertilizing.

Laulau: taimi ma le fua faatatau o le faʻalaʻau

Talosaga Talosaga Talosaga Faʻaaogā
Se vaiaso pe a uma le tele o pine pe 2 vaiaso talu ona toto fatu i le eleele.20 g o le ammonium nitrate ua fafagaina i totonu o se pakete vai. I lalo o le tasi aʻa, 2 lita ua lava.
Le faagasologa o le fuga.
  • e mafai ona e faʻaaoga organics - o le mullein e fafagaina i le vai i se vaega o le 1:10. I lalo o le tasi aʻa, sasaa le 1 lita o le fofo;
  • faaaoga le ammonium nitrate i le fua tutusa e pei o le uluai fafaga.
I le taimi o le tuputupu ae o le ovary (pe a ma le 2-3 vaiaso pe a uma le fafaga muamua).
  • saunia se fofo o le 30 g o le ammonium sulfate, 20-25 g masima masima ma le 50 g o le superphosphate i le 10 l vai;
  • i totonu o se pakete vai mafanafana solo le 20-50 g o le phosphorus-potassium fat.

O le mea lea e le afaina ai le faʻamalosiina o le faʻamalositino, e faʻafefiloi ma le faʻafeinu.

O le fafaga lelei e faateleina ai avanoa o se seleselega lelei

Faʻapipiʻi meloni

E tatau ona faʻataunuʻuina le faʻapipiʻiina o le atinaʻe o le lanu meamata ma maua ai se fuataga atoa. I le matala, o loʻo ola aʻe le melonini ile tafaʻi ile lautele. Faatasi ai ma lenei metotia, o le taualumaga lea e faia.

  1. A maeʻa le pine muamua i luga ole laʻau 4-5, o le laau e 3 puʻu ua fausia, lea e 2 sili ona mamana e filifilia. O loo fusiina i luga o le 4-6th sheet.
  2. O le pine lona tolu o loʻo faia i le tulaga o le faia o ovata. Aveese vai vaivai ma le vaivai. Tipiʻi faʻamaʻi ma ovaries i luga o le laasaga 3-4.
  3. O nofoaga o le tuiina e tatau ona faʻauʻuina i se faʻafefiloi mago o le koala, sulfur ma le lime, faʻamalosi i le tutusa tutusa.
  4. Latou te faʻatonutonuina le paʻu ina ia latou le faʻafefe ma e le ufiufi le ala.

I ituaiga eseese o melonini, o le pine e faia eseese.

Vaʻaiga o le vaomatua

Ina ia mautinoa o loʻo ola maloloina le aganuʻu ma fua mai, e masani lava ona amanaia e le au fai togalaau le au muamua. Mo melons, o le sili ona manuia o le a:

  • saito i le taumalulu;
  • sana
  • fualaau vevela;
  • aniani ma le kalama;
  • Tomato
  • isalaʻelu;
  • pepa suamalie;
  • kapisi;
  • pi ma pi.

A uma le paukena ma kāloti, o le totoina o se melo e le o se filifiliga sili lea. E le aoga foi ona tupu se aganuu mo le tele o tausaga i le nofoaga e tasi.

Melon meatau ma faʻasologa o faʻasalaga i lea laasaga ma lea laasaga

O lenei taotoga e seasea ona tupu mai ona o ni nai tagata e iloa. I le taimi nei, o lenei faiga e fesoasoani e faʻaleleia le gaosi ile toeitiiti 2 taimi.

Ae mo le meloni e tatau ona e suʻeina le tino lelei. E faʻatatau i le lelei o le a fua mai ai le laau i le lumanaʻi. O le mea pito sili ona talafeagai mo lenei mea o pama ma lagenaria.

E faapefea ona alu le faiga:

  1. Latou te amata tui pe a oʻo mai 1-2 laupepa moni i le melonini.
  2. O fatuga o le faʻatau ma le solo ua vaeluaina i le maualuga o le 30e uiga i. E tatau ona faia lenei mea i le latalata atu i le cotyledons. O le taotoga e faʻatinoina i se lauulu mataʻutia i le mafaufauga faʻapitoa.

    Laʻau totő e tipi i le faʻata

  3. Ona faʻapipiʻi lea o le afifi i totonu o le isi ma ua afifiina le tui i se fasi moa felafolafoaʻi. I le tulaga lelei, o le faʻatinoga e manaʻomia ai ni faila faapitoa.

    O faʻamau ua tuʻuina i le tasi ma le isi

  4. E lua ni fagu ua totoina i totonu o le pusa e tasi, e sili ai le palasitino

    A maea le tui, tuʻu le laau i se mea pogisa seia oʻo i le taeao

  5. E fautuaina togafitiga i le afiafi, ma tuu le laau i se mea pogisa. I le taeao e faʻaalia i le malamalama.
  6. I le tusa o le aso valu, e mafai ona e tipiina le 'au o le meloni. E amata mai i le 3 aso talu ona fai tui, e tatau ona aveese le aʻastock o le rootstock, ma faia lenei mea seia oʻo ina taofi le tuputupu ae.
  7. O se laau ua faapipiina ua totoina i luga o se nofoaga tumau i le 25-35 aso.

Atinaʻeina o Meloni i le Fale

Mo i latou e fiafia e faʻataʻitaʻi, e leai ni pa puipui, ma o le faʻatupulaia o se melonini i luga o le faapaologa po o le faamalama sill o le a le faigata. A uma, o mea uma e alofa ia te aʻu - mafanafana ma le malamalama, e mafai ona e tuʻuina atu laau i le fale. Mo le tuputupu ae i luga o se pale po o le loggia, o ituaiga ma fasi kulimi laiti e talafeagai:

  • Augen (mai le 0.8 i le 1 kg),
  • Altai (mai le 0.8 i le 1 kg),
  • Lyubushka (mai le 0.7 i le 0.8 kilokalama),
  • Tender (mai le 0.9 i le 1.1 kilokalama).

E mafai ona e amata totoina le kelo i le fale e amata ia Mati, ae le sili atu nai lo aso muamua o Iuni. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  1. Saunia ni koneteina ma se voluma o le itiiti ifo i le 5-6 lita. Faatumu i latou i le eleele atoa ma le eletise le tutusa. Afai e mafai, faatau i totonu o le faleoloa "Mo kukama."
  2. O le luluina e faia i fatu. Ina ia faia lenei mea, ia faʻalautele le fatu i le 3 cm i le palapala malulu, pe a uma ona faʻafefiloi le palapala i totonu o le lua ma se sipuni o le apa. A o le lūlūina fatu e mafai ona faʻamaluluina, ona latou totogo aʻe lea i sina taimi muamua.
  3. E mafai ona e totoina muamua ni fatu (lūlū fatu i le masina o Aperila), ona faʻapipiʻiina lea e ala i le faʻafefeteina i totonu o koneteina i luga o le pusa.
  4. O le moli ma le vevela-alofa melonini e tatau ona ola i le nofoaga sili ona malamalama.

    Mo mea e tutupu i le fale-matutua, filifili le pito sili ona malamalama ma sili ona mafanafana

  5. Vai le laau i na o le vai mafanafana, taumafai e aua le pauu i luga o laulaau ma le mea. O le vai e sili ona sasaaina i luga o le pito o le ulo. Vai vai pe a maeʻa maeʻa le masini. Fetuunai le taimi e faʻalagolago i tulaga tau.
  6. Mataʻituina le maualuga o le maualuga. Afai e maualuga lenei fua, e ono afaina le meloni.
  7. Taumafai e tuʻuina atu ni vailaau oona-ao leʻi faʻavaeina fugalaau. A o faagasolo lea vaitaimi, latou te fafaga faatasi ma azophos - 1 tbsp. l i le 3 lita o vai. Mo le tasi laau, e 1 le lita o fofo ua lava. I le vaitau o le vavalaʻau, e sili atu le fiafia o le melonini i le pulu-phosphate-potassium top dressing - 1 tbsp. l superphosphate ma 2 tbsp. l potassium sulfate i le 10 lita o le vai. Afai o le laau e vave faʻaitiitia i le tuputupu aʻe, faʻafefiloi ma organics (mullein poʻo le moa), folasia le fofo sauniuni pe'ā uma ona faʻasuina.
  8. Faʻasalalau aganuu e manaʻomia le puipui. Ae o le faia o se taʻavale o le afa lea o le taua. Meloni, e le pei o le kukama, e leai ni antennae ma o le a le faʻafefe. O le mea lea, e tatau ona afifiina le afifi i le manoa ma nonoa i se ie sipuni poʻo se maea. Faia lenei mea aoe tuputupu aʻe.
  9. Melo i le fale e manaʻomia ai foʻi le faʻatulagaina. O le pine muamua e faia i luga o le laʻau 5-6. Nonoa le tafatafa o le itu, lea e sui ai le mea autu, i le sulu. I luga o hybrids, i se isi itu, latou te le tosoina le ogaumu autu, ae faia i luga o le itu itu, i luga aʻe o le 2-3 laʻau, ina ia aloese mai le soona tele.
  10. Afai ei ai lau pusa lautele, ona mafai lea e iniseti ona taitaia le matafaioi a le au palota. Ae e sili atu le saogalemu ma paʻi fugalaau i le lima.
  11. I luga o le laau, tuu 2 i le 3 fua. E tatau ona i ai i se mamao mamao mai le tasi. Ma o le fetus e le motusia le sasa poʻo le momotu, e tatau ona nonoa. I le oʻo atu i le tele o le polo tenisi, o le fua o loʻo teuina i totonu o se upega ma faʻapipiʻi i se solo.

    Paʻu le fua o fua i totonu o se upega ma le nonoa

  12. Mo faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, faʻaaoga sauniuniga lava e tasi e pei o le taimi e ola ai i luga o le eleele.

Faʻatauga auala

E tele auala e ola ai se suamalie suamalie. Mai mea masani - faʻasalalau poʻo luga o se solo, i mea e le masani ai - i totonu o se taga poʻo le fala.

Meloni i totonu o le falala e aunoa ma se pito i lalo

O lenei metotia e lelei atoatoa mo le totonugalemu o Rusia, lea o le taumafanafana e le o le vevela ma le mafanafana. Mo se meloni, o se pulu faigofie e le o se mea lelei atoatoa. Toʻititi avanoa, aua e fautuaina e aua le tuʻuina atu le sasa, ona o le eseesega o le vevela e ono afaina ai le fua. Ma i le tulaga o le leaga o le tau, e tatau ona faigofie ona ufiufi se sissy i se ata tifaga po o isi mea ufiufi. O le mea lea, o paʻu uʻamea e tuʻufaʻatasia poʻo se gafatia tele - na o le saʻo lava.

Faʻamauina se moe faapena ao le i oʻo i luma:

  1. I le pito i lalo o le tane e faʻamauina ai toega uma o vao: lala, vaega mamago o laau. O le a latou galulue e le gata o le alavai, o le a faʻavevela le vevela i le taimi o le faʻalavelave.
  2. O le mutia fou, vaovao, humus ma eleele lafulemu o loʻo taoto i luga.
  3. O mea uma lava e faʻafeinuina i le vai poʻo le pepa Baikal, lea o le a fesoasoani i laau toto e sili atu le vevela.
  4. O le fausaga e aofia ai le cellophane mai luga ma o loʻo totoe seia oʻo i le amataga o Me.
  5. E mafai ona e totoina i fatu suamalie i le afa lona lua o Aperila po o fualaau i le ogatotonu o Me, ae o taimi uma lava e malulu ai.

Vitio: melonini faʻatoʻaga

I le taga

O lenei metotia e aoga mo i latou o loʻo ola i luga o le faapaleni. Ae, afai e te aveina se ato lapoa, ona mafai lea ona maua se fualaau aina i se vaega laitiiti. O le mea moni, o taga o le cellophane e le galue o se mea. Matou te manaʻomia tele, faia i polyethylene umi. Faʻaleagaina lauʻeleʻele faʻalelei mo le faapaleniina o aganuu. Manatua e faʻapipiʻi le va. I totonu o se fausaga o togalaau, e mafai ona e faʻatumu le leo i le auala tutusa e pei o le tuputupu ae i totonu o le fala.

Vitio: totoina vine i ato

I luga o se moega mafanafana

O lenei mamanu o se kopi saʻo o le auala o loo i luga o le tuputupu ae i totonu o le paʻu. Pau lava le eseesega o le pusa e fausia e le o se uamea, aʻo fuafuaga.

Luga maualuluga - o se avanoa lelei e tupu ai fua o le vevela

I luga o le auala

O le metotia e faʻaaogaina pe a totoina ni fua i luga o se faletalimalo poʻo totonu o se lau. E mafai ai e oe ona faʻapitoa vavave avanoa, tuʻuina atu i ai togalaau e maualuga le tausiga, lea o le a avea ma mea aoga ma se fua maualuga ma fua maualalo.

  1. O le metotia e aofia ai le fausiaina o se ata U-o loʻo tanumia i totonu o le eleele ina ia latou maualuga 2 mita i luga aʻe o le eleele, o latou pito i luga e fesoʻotaʻi ma taʻavale mo le sili atu ona mautu.
  2. O le mamao i le va o koluma i le laina o le 2 m.
  3. Ona sosoo ai lea ma se uaea vaivai i luga o le laʻau felauaiga.
  4. O le tasi pito e pipii i luga o le alalaupapa, o le pito i lalo ifo ua faʻaititia i le tuputupu ae o le melo ma faʻapipiʻi i luga o le laau.
  5. Mulimuli ane, o le tuputupu aʻe o le otaota ua afifi lelei i le uaea ma nonoa.

Pe a faʻatupulaʻia ni melons i se auala faʻavave, e mafai ona tosoina i lalo o le lagolago ia se manoa malosi tele.

Trellis melon e faigofie ona tausia

Faʻalautele le metotia

O lenei metotia ua manatu e sili ona masani ma faigofie. E faʻaaogaina i le galueaina o fua suamalie i le malae vaalele. Totoina togafitiga ma lenei metotia: o le mamao i le va o laau i le laina e le itiiti ifo ma le 60 cm, o le avanoa i le laina e 1 m. E le tatau ona pipii laina o le laau. O lea la e le mafai ona leleaina pupu e le matagi, ma faapipii i le palapala i le fesoasoani a le uaea.

Tuputupuina o melons i se salalau - o le auala pito sili ona faigofie ma masani

Vaega o le tuputupu ae o melons i itu eseese

Faatoaga e le gata i totonu o vaipanoa mafanafana e mananao e ola aʻe i luga o le la. O le mea lea, o le meloni e oʻo lava i le itu i mātū - i le Urals ma Siberia. Ae o vaega taitasi o le tau e iai ona lava uiga e tatau ona mafaufau i ai pe a tupu mai melons.

  • o tulaga sili ona talafeagai mo le atinaʻeina o se aganuu vevela e mafai ona taʻua o Ukraine, le itu i saute o Rusia (Lower Volga, North Caucasus, Krasnodar) ma Crimea. O iinei e mafai ai ona e saogalemu fatu fatu i luga o le lauʻeleʻele poʻo fatu. O le aofaiga o le susulu o le la, ma e manaʻomia i le itiiti ifo ma le 12 itula, e mafai ai ona e totoina ituaiga eseese, mai le vave ona matua e tuai:
    • Augustine
    • Aikido
    • Alice
    • Papor
    • Victoria
    • Auro
    • Idyll
    • Miron,
    • Pau
    • Prima
    • Raymond
    • Tamana
    • Southerner;
  • tutusa tulaga tau fesuiaiga ei ai itulagi i totonugalemu o Rusia, ae o le tau o loo i ai le tele o le maasiasi. Eseesega talafeagai mo le galueaina i lalo o nei aiaiga e aofia ai:
    • Faatoaga faifaatoaga
    • Rahat Lokum,
    • Roxolana
    • Sola;
  • i tulaga o le itulagi Tutotonu, o Moscow ma Leningrad, o Belarus, o le melonini e masani lava ona totoina e avea o se aulaulata po o se vaomatua. Ae o le fuaina o fualaau aina i lalo o ia tulaga i le eleele avanoa e mafai foi. O le ki i le manuia o se ituaiga filifili saʻo, faatasi ai ma se vaitau tuputupu aʻe e oo atu i le 90 aso, ma le tetee malosi i le mafanafana, faapalepale faapalepale ma le tetee atu i faamaʻi fungal. E tatau ona e totoina i le eleele ua uma ona tupu ma ua mamago. O le ituaiga eseese mo lenei tau o le Princess Svetlana;
  • i totonu o le Urals ma Siberia, o le melonini sili ona olaola i greenhouses e faʻaaoga ai le metotia o fatu. Ae e mafai ona e faia se avanoa ma taumafai e ola i fafo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fausia se mafanafana mafana i totonu o le laufanua. Ina ia puipuia se laau vaivai mai le maalili, faʻaaoga mea e ufiufi ai, faʻaleleia le laau i na o le vai mafanafana ma mataʻituina le maualuga o le susu, e puipuia ai lona faʻalauteleina. Toto muamua ituaiga o taumafa ua fautuaina:
    • Altai,
    • Faatoaga faifaatoaga
    • Lolita
    • Talia
    • Mea leaga.

Faʻasolosolo i luga o ni mea malulu, taumafai e fai laupapa i lalo o fua ina ia le pala le melo mai le susu. E le gata i lea, o fualaau aina e tatau ona fesuiaʻi mai lea taimi i lea taimi i le isi paelo.

Vitio: tuputupu aʻe meloni

Meloni i totonu o le kiona

O le falemalama o le a fesoasoani i tagata fai togalaau e nonofo i le malulu. O lenei filifiliga e fetaui lelei mo i latou oe mananao e maua muamua se seleselega o fualaau suamalie. O le galuega autu o le tuʻuina atu lea o le meloni ma le lava o meaʻai, ia tausia lelei le malūlū, faʻavasegaina masani ma le fesuiaiga o le ea.

O mea lilo laiti o le fuaina manuia o fualaau aina:

  • o le galue manuia o le a maua ai ituaiga vailaʻau e puipuia ai faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • ia totō fatu sili ona saunia;
  • aua nei galo o le eleelea o lou popolega, aua o manu e le lele i totonu o le kiona;
  • ola i totonu o le fale i luga o se solo.

Greenhouse - o le ki mo le manuia o le seleselega o melons i le malulu

Maʻi ma meaʻai

Po o le a lava le tuputupu ae o le kelo i le matala ma le tapunia, e mafai ona aafia i faʻamaʻi eseese pe a le maua le tausiga lelei. O aganuu i Saute e le o inisiua e faasaga i osofaiga o iniseti leaga.

Laulau: Maʻi ma Pests, Togafitiga ma Puipuiga

Maʻi ma
meaola faalafua
Faailoga Togafitiga Puipuiga
Malosiaga malosiE aliali mai i foliga o laʻau paʻepaʻe luga o laulaʻau ma laʻau. O le salalau i luga o le fogaeleele, o le lanu e lanu enaena. O le pepa ua magoto, ua avea ma mea e pala, fusi. O le tuputupu ae e lemu, o le a fua le fua, e leai se mea e maua ai le suka.Le gasologa o moega i le 80% o le efuefu. Norm - 4 g i le 1 m2. A mavae le 20 aso, e mafai ona e toe faia le togafitiga. O le faʻataʻitaʻiga mulimuli e faia i le sili atu i le 20 aso aʻo lei seleseleina.
  1. Aveese otaota o meaola ua afaina mai le moega ma susunuina.
  2. Aua nei faatagaina le susu e alu i luga o laulaau ma gaosi pe a fafaga.
  3. Faatonutonu le suavai, aua le faatagaina le sili atu o le susu o le eleele.
FusariumO le maʻi e amata i le lanu enaena o puʻu ma le ua. I le vevela o le tau, o laulaau e lanu samasama ma mamago. E le afaina fua, ae o mea ua maeʻa e le tupu. O le laau e vave ona mate - i totonu o le 7-10 aso.O le mauaina o le faʻamaʻi i se amataga vave e toetoe lava a le mafai. O le mea lea, e sili le lelei ona eli ma susunuina se laau mama. Taulima le pu i se vaifofo o le sulfate copper.
  1. Mātauina le faʻasologa o fualaau aina.
  2. Taulima fatu ao lei totoina ma le 40% le vai solution mo le 5 minute.
  3. Fetuunai le fafaga e puipuia ai le tele o le susu.
Ghid aphidsSuʻe pepe iniseti e faʻaputu i le pito i lalo o le lau, fafaga i luga o le laʻau o le laau. O lau e amata ona mago, fuga fugalaau. Aphids e mafai ona avea ma se avega o faamaʻi viral e le togafitia.
  • 10% fofo o Karbofos.
  • 30% o le solution a Actellik.
  1. Faʻamauina le fale na o le vai mafanafana.
  2. Faia se asiasiga faalevaiaso e iloa ai iniseti.
  3. Aveese vao.

Faʻasologa o ata: Faʻafefea ona iloa faʻamaʻi ma meaʻai

Faafitauli na feagai ma le tuputupu aʻe o melons

O nisi o fai togalaau e leai ni poto masani e iai ni toilalo i le faagasologa o le tuputupu aʻe o melons. Ae leai se mea e le mafai ona toe faʻafetaia.

Laulau: Faʻafitauli ma Fofo

Le faafitauli Faʻafefea ona faaleleia
I luga o se meloni nisi fugalaau tane ma fugalaau e leai ni meaE tatau ona e togi le meloni i luga o le pepa 4-5. I luga o laʻau o loʻo i fafo, o fugalaau fugalaau e fai.
Melo ua fuga, ae leai ni ovariesE masani ona tupu lenei mea pe a tutupu mai ni melons i totonu o greenhouses. E le masani ona felelei ai iniseti i iniseti. O le mea lea, e tatau ona e suʻeina fugalaau i le lima.
O lau o le laau e lanu samasamaE mafai ona tupu lenei mea mo ni mafuaaga se tele:
  • leai se vai;
  • leai ni meaʻai;
  • Melons ua matua totoina;
  • melon aphid poʻo le vaʻavaveleve.

Vaʻaia ma le faʻaeteete laau ma faʻamalo mea sese.

O fua na maua i laulaʻau
  1. A faʻamamafa, taumafai e taofi le vai mai le pau i luga o laulaʻau - o la e mafai ona mafua ai le mu.
  2. Afai e maua ni meaola faalafua, ave togafitiga faafomaʻi.
O fua o loʻo fusiI le taimi o le fua o fua, taofi le fafagaina ma le faʻamamaina o laau.
O fua e pala i le togalaau
  1. Aua nei faʻafefe vai i le taimi e matua ai.
  2. Tuu se laupapa i lalo o le fua ina ia aua nei taoto i luga o le eleele susū.

A amata ona vevela le melo, taofi le fafaga ma le fafagaina, a le o lea e ono paʻu le fua

Seleseleina ma teuina

Ae e te leʻi amata aoina fua o le melo, ia mautinoa ua matutua. E faigofie ona faia lenei mea e ala i faailoga nei:

  • o le fua na maua mai ai se mamanu mamanu o ituaiga eseese;
  • o se manogi manogi e salalau solo i le meloni;
  • fualaau aina suamalie e faigofie ona vavaeeseina mai le sasa.

O se fualaau le fuaina e le mafai ona oʻo i le tulaga manaomia, e le mafai ona teuina mo se taimi umi. Overripe - e le pepelo foi mo se taimi umi, e sili atu ona lelei le 'ai vave. O fualaau sili ona lelei e teuina, o lo o tosoina i le taimi muamua o le matua.

Meaʻai ua aveesea ma le fatu. Latou te manaʻomia e teuina i luga o fagu i le tasi papa. E mafai ona e tautau le fua o laupepa. O le nofoaga e teu ai e tatau ona i ai le ea, o le vevela aupito maualuga o le 1-3e uiga iC, masima mai le 70 i le 80%. O vaitau o vaitau ma aso tuai e faʻaalia ai le lelei sili ona lelei. Latou te mafai ona faatumauina le tofo ma uiga tau pisinisi seia oʻo i le faaiuga o le taumalulu.

E le mafai ona e teuina ni melons i le potu e tasi ma isi fualaau 'aina. Fua e faigofie ona aʻafia ai manogi manogi, lea e mafai ona faaleagaina ai le tofo.

Meaʻai e lelei ona tausia i limbo

I le tepa muamua lava e foliga mai o le meloni o se aganuu le mautonu. Ae, afai e te mulimulitai i tulafono uma o le galueaina, ona avea lea o le taui mo oe o ni mea manogi, suamalie ma maloloina lelei. Ma e le afaina pe o nofo i le itu i saute poʻo le itu i mātū, e totoina se fua suamalie i lalo o le malosi o tagata uma. E le gata i lea, ua fafagaina e le au faifaatoʻaga le tele o ituaiga e faigofie ona onosaia ia tau faigata ma e puipuia mai faʻamaʻi.