Faatoaga faatoaga

Vaʻaia o moa ma meaʻai sili ona suamalie

I aso nei, e leai se kesi o le lalolagi e mafai ona faia e aunoa ma ni moa moa.

E eseese ituaiga ipu, ae o lo latou tofo e faalagolago i le fatu o fulufulu.

O lenei tusiga e taulai atu i ituaiga laumei masani o moa ma le maualuga o aano o manu.

O aoga o aano o moa

Chicken o se oloa lauiloa i la matou laulau, o le faavae lea o le tele o ipu.

I le taimi lava e tasi, o aano o manufasi e le gata e lelei, ae maloloina foi:

  • o se punavai atoatoa o le polotini (pene manu), lea e aofia ai amino acids e aoga i tagata;
  • Aoao po o le a le mea e lelei ai aano moa.

  • mauoa i le potassium, magnesium, uʻamea, phosphorus, ma vitamini o le vaega B, lea e faʻamautinoa ai o le metabolism masani i le tino;
  • o loʻo i ai le maualalo o meaʻai gaʻo ma gaʻo, ma o le mea lea ua itiiti ifo kalori nai lo isi ituaiga o aano o manufasi;
  • e i ai sona tofo faʻamalositino ma e le faʻateleina le galuega o le digestive system, e faigofie ona faʻafefe, e aofia i le taumafataga, faʻatagaina e faʻaoga mo pancreatitis ma cholecystitis.

E taua! O aano o moa o le faamaumauga lea mo le tele o porotini e manaʻomia e le tino o le tagata mo le tuputupu aʻe o musika ma le atinaʻe o faiʻai.

O le fea ituaiga o moa o loʻo i ai meaʻai sili ona suamalie?

I le lalolagi e sili atu ma le selau ituaiga eseese o moa.

Mo faamoemoega tau faatoaga, ua vaevaeina i latou uma i ituaiga:

  • aano o manu-fua;
  • aano o manu;
  • tele

E te iloa? O siaki anufe o se punaʻoa maualalo o le vai hyaluronic, o le elixir natura o le talavou. O se teuteuga o fulufulu e faʻaaogaina e fai ma masini e toe faafouina.

Eseese ituaiga o tofo o aano o manufasi e mafai ona eseese tele. Seʻio tatou tilotilo i ituaiga e sili ona lauiloa o moa ma filifili i latou o meaʻai sili ona suamalie.

Meat and Egg Hens

O le mea sili ona taatele i le gaosiga o moa, o moa ia o lenei ituaiga. Ua matutua i latou ina ia mafai ai ona maua aano o manu ma fuamoa.

Meat-egg also includes such breeds of chickens as the master gray, velzumer, Kyrgy gray, galan.

Taaloga Soka

O lenei ituaiga o moa na fafagaina e tagata Farani. O le mamafa o namoa e laiti, i totonu ole 3-4 kg. O le vaega autu o lenei ituaiga o le aano o se agavaivai malie, faatasi ai ma se togafiti faapitoa faapitoa ua toʻilalo ipu mai le salafa o le lalolagi, ua manatu o se tasi o mea sili mo le kuka o piko ma ipu eseese.

Zagorskaya salmon

Maoaʻe, moa lapoa, e iloa lelei le tofo o aano o manu ma fua o fuamoa. O se tamaʻi matua i le matua o le 5-6 masina ua mafai ona ia fuaina fuamoa, ma i le 12 masina e mafai ona e mauaina le silia ma le 200 fuamoa mai le tasi tagata.

Rhode motu

O le faʻatoʻa faʻaalia mai ia i matou mai Amerika e taatele.

E taua! O pau paʻu o loʻo i ai le tele o gaʻo ma cholesterol. Afai e te tausisi i se mea taumafa taumafa, ona lelei lea o lau meaai e le maua ai lenei vaega leaga.

O laumei e lauiloa e le gata mo le lelei o le lelei o le aano o meaʻai, ae faʻapea foi mo latou tausiga malosi ma le le lelei. E mafai e se matuamoa ona taoto e tusa ma le 170 fuamoa i le tausaga.

Meat Cheick

O aano o manu fasi manu ua maua le lauiloa ona o lona lapoa tele, o le tino o le tino ma le televave o le maua. Faʻatoʻaina e faifaatoaga faifaatoaga ia latou maua ai ni meaʻai maloloina lelei, ae le o fuamoa, aua o nei manulele latou te fuaina fuamoa i ni vaega laiti.

E maua e poula se uiga filemu, amio le mama ma o ni manoa lelei.

E te iloa? O le igoa o le ipu "Tobacco Chicken" e sau mai le igoa o le Georgian frying pan "tapak".

Brama

Manulele lalelei manulele ma se mamafa e oo i le 4-6 kg. E maua e poula ni aano o manufasi, ia sili atu ona suamalie ma suamalie meaʻai e faʻatusatusa i isi ituaiga o ituaiga. Rush e le o malosi. E tasi le fulu e mafai ona ave 100-120 fuamoa i le tausaga.

Fox chick

O le lanu mumu-mūmū e matagofie tele le matagofie i mea le mautonu. E mafai e le manulele ona vave maua le mamafa. E fafagaina i latou mo se mea taumafa suamalie, vaivai, maualalo. O le fox chick is considered the best among laying hens, o la latou fuamoa fuamoa e oʻo atu i le 300 fuamoa i le tausaga.

Cochinquin

O le ituaiga na fafagaina i Saina e teuteu ai le faamasinoga sili. O manulele o lenei ituaiga faʻauluuluga o loʻo i ai se foliga muamua, laumei paʻu, o lea latou te masani ona auai i faʻataʻitaʻiga faʻatoʻaga ma maua diplomas lauiloa.

Le tofo o le tino - i se tulaga maualuga, o loʻo i ai le tele o gaʻo. O le gaosiga o le gaosiga e 100-120 vaega i le tausaga.

Gilyanskaya

O lenei ituaiga ua manatu o se tasi o matua. O manu felelei e tupu lemu, amata ona faanatinati i le 2 tausaga.

E te iloa? Gilyan roosters e oʻo i le 95 cm le maualuga ma e tusa ma le 10 kg le mamafa.

Mai le lapoa ma le aano o manu o lenei ituaiga e maua ai le tele o aano o manu ma fuamoa tetele.

Le lapoa o Jersey

O faifaatoaga faifaatoaga latou te talisapaia lenei ituaiga mo le tele o lo latou atinaʻe ma le tuputupu ae malosi. O le moa e mafai ona oʻo i le mamafa o le 7-9 kg, le fafine - 4-6 kg. Mo le 12 masina, e tasi le moa e mafai ona ave pe tusa ma le 180 fuamoa.

Aoao atili e uiga i tulaga o ituaiga o moa: Brahma, kokhinhin, Gilyan, Jersey giant.

O le lapisi o Jersey e manaia tele e le gata i lona mamafa, ae faapena foi ma se mea taumafa taumafa.

Pulu Tuʻu

O sui o lenei ituaiga o ulugalii ei ai se foliga fou e le masani ai ma e faapitoa ona teuteu e teuteu ai lotoa ma zoos. O nisi oi latou e ola maloloina aano o manufasi, lea e tamaoaiga i minerale ma vitamini.

O ituaiga meaola o moa e aofia ai le ova, paga, shabo, moa vao.

Saina Saina

O moa siliki - o le ulumatua matua, na tunu i Saina i le VII senituri. O lenei manulele teuteu matagofie e tosina mai i lona ufiufi ma le malu, o se mea e ese ai le pala, pei o se pou.

O le tele o moa matutua a Haina e na o le 1-1.5 kilokalama. Lisi e oʻo atu i le 80 fuamoa i le tausaga e mamafa 35-40 g. O le moa o moa felafoaʻi e iai sona tofo mago ma e tele lona taua. E ui lava i lanu uliuli o manufeʻa, o meaʻai mai nei moa ua tautua i faleʻai o elite o le lalolagi atoa.

Uheilyuy

O se uiga iloga o lenei ituaiga o le fulufulu lanu uliuli ma le paʻu uliuli. O moa fafo e ave fuamoa ma se lanu lanu lanumeamata, e oo atu i le 180 vaega i le tausaga. Ole lapoa ole tino e itiiti lava: o le avega o le moa e tusa ma le 1.8 kilokalama, o le moa e oʻo ile 1.4 kilokalama.

E te iloa? O fuamoa lanumeamata o moa o lenei ituaiga e sili ona aoga. I totonu ia i latou, o le mea o loʻo i ai le amino acids e 9 taimi maualuga atu nai lo se fuamoa masani, ma o le tele o le isolk e 9% sili atu nai lo le tele o le isu o fuamoa o moa masani.

Ona o le tofo iloga o aano o aano o manufasi, uheilyuy ulu atu i luga o moa sili ona suamalie.

Ayam Chemani

O lenei tupuaga e maua mai i Indonesia. Eseesega uiga ese ayam chemani - lanu uliuliuliuli o laumei, paʻu, aano o manu, ponaivi. O le gaosiga o le gaosiga e vaivai ma e tusa ma le 100 fuamoa i le tausaga. Ole laititi ma le mamafa o le manulele e laiti: o le taitai e mamafa le 1.8-2.0 kg, laulau - 1.2-1.5 kilokalama.

E taua! O le moa e sili ona aoga o le fale. Atonu e sili atu le afaina nai lo le faʻatau, e pei o le tele o kamupani fafagaina manulele i vailaau faʻamaʻi ma hormones mo le saoasaoa o le tuputupu ae ma le mamafa.

Ona o le alualu i luga o le tuputupu ae ma le faatuai ona atinaeina, o le aano o manu o nei manulele e sili ona lelei lona tofo.

Tuutuuga o le taofia

O uiga lelei o le moa e faalagolago i le naʻo le itu o le faʻatoʻaga. Afai e te mulimuli i tulafono o tausiga ma le fafagaina, o fuamoa uma o moa e mafai ona maualuga ma aoga.

Mafaufau i tulafono lautele:

  1. O le vevela lelei ma le susu i totonu o le fale e tatau ona tausia.
  2. O le teritori o le fanua e tatau ona puipui ma totoina.
  3. E tatau ona lele le manulele. Aʻo faagasolo le gaioiga, o le maualuga o laʻau maso ua faateleina ma ua faateleina le taua o meaʻai o moa.
  4. E tatau ona faʻamautinoaina se paleni paleni taumafa ma le fafagaina o tulafono. O le fafagaina o moa e manaʻomia ai fatulaʻau, laulaʻau ma meaʻai.
  5. Ia mautinoa ia mautinoa ia moa susu. I a latou tagata inu mea e tatau ona mama i taimi uma.
  6. E tatau ona mataʻituina le tulaga o le soifua maloloina o manulele ma i le taimi e faia ai togafitiga.
O lenei ua e iloa po o fea ituaiga o moa e sili ona suamalie ma ola maloloina. E mafai ona e suʻeina oe lava ia e fiafia i se meaʻai fuamalie taumafa.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

E tele mea e aʻafia ai le tofo o aano o manu (ituaiga, vaʻai, tausaga, meaʻai, fanua, ituaiga o togavao, kuka, ma isi). O le faʻalelei e faʻaleleia ai le tofo o aano o manu ma suia ai le ituaiga o aano o manufasi. I le auala, o le fanau Kuroperny (Galan, Kampin ma isi) ei ai le tofo lelei o a latou aano o manu ma latou te le tau manaʻomia ona toe faʻaleleia mo lenei mea, ua uma ona tuʻuina atu i latou i le semi-casted biological. O le aano o le ituaiga o Oryol o moa e le i taumafai, o lenei aano o se fuamoa fuamoa, ma o le saʻo lelei o le fasiga ma le fafagaina e tatau ona manaia.
Leila KLR
//fermer.ru/comment/352561#comment-352561