Faʻatoʻa totoina laau toto

Auala e ola ai fatu mai le fatu: o le toe gaosia o se laau matagofie

Geichera o se lalelei matagofie i laʻau teuteu, lea e talafeagai e le gata mo le toe gaosia o laau, ae mo le totoina foi o fatu.

O a foliga ma lelei o lenei faagasologa, o le a tatou vaavaai atili.

E te iloa? I le taimi muamua, na o laau laiti lanu lanu eseese 'Palace Purple' na ola i togalaau, lea na maua i le 1991 le igoa o le mamalu o le tausaga. Ae o le taimi nei ua fafagaina e le au faifaatoʻaga le sili atu ma le 200 ituaiga o lenei laau.

Faamatalaga faʻamalosi

Geicher - o le lauiloa o le maualalo o le tuputupu ae, lea e mafai ona tumau i le taumalulu i le avanoa. Faʻatasi i le aiga Kamenelomkovye. I totonu o le vaomatua ua ola i mauga o Amerika i Matu.

O fasi paʻu o le laau e eseese ituaiga o fomu. Tuputupu i luga o petioles umi, lea e aoina i le roetette. O le tuputupu ae, o sea togavao e mafai ona oʻo i le 60 cm le lautele. Laʻau faʻapena i le ogatotonu o le taumafanafana, tausia le teuteuina toetoe lava atoa le vaitau mafanafana. Fugalaau o loʻo i luga o ni paʻu e oo i le mita le uumi (umi le umi e 60 cm). O loʻo i le tumutumu o uʻamea i le ituaiga o mea e tatala ai le telefoni, lea e faia i le tele o logo o lanu eseese, tele lava le mumu.

E te iloa? O meaola eseese uma o le laau na afua mai i ituaiga e tolu o meaola: American, hairy, red-red.

Faʻatauga ma le faʻaogaina o le metotia o fatu

A o leʻi filifili pe faʻapefea ona ola le fatu mai le fatu, e tatau ona fuaina uma le lelei ma le le lelei o lenei metotia o le toe gaosia. Faatasi ai ma le manuia e mafai ona taua o:

  • tau maualalo o galuega, faigofie auala;
  • talu ai ona puipuia e le fatu le pepe, o le faʻatagaina o faʻamaʻi viral e le aofia ai;
  • e mafai ona teuina le fatu mo se taimi umi, i le feagai ai ma ni tulaga leaga.
Ae ui i lea, o lenei metotia ei ai lona lava vaivaiga. Faatasi ai ma:

  • e iai ni nai vailaʻau eseese ma faʻamaonia e tumau ai: e leai ni faʻailoga matagofie, o le teuteuina o laulaau ua leiloa;
  • toesea tele o le totoina o mea ao faagasolo le faamai;
  • faatapulaaina faasao o meaʻai i le fatu.

Mo le teuteuga o le togalaau, o isi mea "uso" e faʻaaogaina foi: saber-hemlock, bergenia, astilbe.

E faʻafefea ona tupu le fatu mai fatu

O nisi taimi e manaʻomia ai geyhera i ni aofaiga tele, ona faʻamaonia lea e tupu mai i fatu i le fale. I le faaopoopo atu i ai, e le o se mea faigata tele le tausia o fualaau laiti o laau i totonu o le togalaau, o lea e lelei ai le faia o lenei mea i ni pusa faapitoa ile fale.

Taimi faʻaleleia

O le lūlūina o mea totō, faʻalagolago i le siosiomaga, amata i Mati poʻo april.

Filifiliga o mea e totoina

Pe a filifilia se fatu, e taua tele le gauai atu i la latou ola. Faʻasalaga, latou te taofia le maualuga o le ono masina. Ae afai o loʻo afifiina i totonu o taga pepa, o lenei vaitau e mafai ona tasi le tausaga ma le afa.

Substrate ma le Malosiaga o Sauniuniga

I lalo o fualaau aina e tatau ona filifili se maualuga o le vai e le itiiti ifo i le 5 cm ma vaʻaia lelei alavai. O le eleele o le a fetaui ma soʻo se avanoa. O le mea autu lava e le o se mea e sili ona manaia. E tatau ona faamalu le eleele i le ogaumu mo le tusa o le 5-7 minute pe sasaa i luga o le vai ua kuka. O le luluina e tatau ona faia i totonu o le eleele mago ma susu.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le gaosia o Geicher i fatu e le manaʻomia ai se fatu fatuga faapitoa - mea toto toto tutusa lava tufatufaina luga o le eleele.

Talu ai o fatu o le laau e laiti tele, ina ia mafai ona faʻataʻapeʻapeina i latou i se mea e mafai ai, latou te tago i se fasipepa ua gaugau, totoina le mea i le ogatotonu ma luluina i luga o se pusa ua tumu ile palapala. E le tatau ona faʻalolotoina, ua lava na o sina palapala susu.

E le gata i lea, e tatau ona e sasaaina, sasaa lemu vai i puipui o le tane. Ona ufiufi lea o le pito i luga i se ata vevela poo se tioata.

Tulafono mo le tausiga o fualaau: tulaga mo le tuputupu ae

Mo le faʻaleleia masani o fualaau e manaʻomia ai le susulu o le la. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tuu ipu i totonu o se nofoaga susulu. Ae e taua e leai se ata. O taimi taʻitasi, e tatau ona lafoaia le eleele, siitia le ipu tioata poʻo le ata mo le silia ma le afa itula. O lenei mea o le a puipuia ai le faʻavaeina o faʻamaʻi faʻamaʻi. O le vevela lelei mo le faʻamalosia ma le totoina o fatu - 20-22 ° C.

I 2-3 vaiaso pulapula e tatau ona aliali mai. O le faʻamamaina o le ata tifaga i lenei taimi o loʻo vave lava. E tatau ona fai ni pu laiti i totonu pe laʻititi le siiina o le ipu.

Afai e te manaʻo e teuteuina lau togalaau ma laau totő ma lauʻau teuteu, faʻalogo i le sese, rogers, togalaau yucca, talimalo, polynyadorny.

A tupu laau i luga o laʻau e tolu, latou suavai o le mamao i le va o laau e 4-6 cm I le taimi atoa e tatau ai le mataʻituina o le eleele palapala: aua le faʻatagaina ia faʻagogo, ae le tele naua e lolovaia. E ui o talavou e laiti ma vaivai, ua lava lea e fufulu ai i latou i se fagu moli.

I le ogatotonu o Mei, e amata le amata ona faʻamalosiina o laau, ma aumaia i latou i fafo. Ona faaopoopo lea o le gafatia i se togalaau mo ni nai vaiaso. Totoina o laau toto i se nofoaga tumau e mafai ona i ai i le amataga o Iuni.

Fugalaau fugalaau e gaosia i se nofoaga tumau

I le avea ai o se tulafono, ua totōina le laau i le eleele tatala i le faaiuga o le tautotogo, ae o le totoina foi e mafai ona taliaina i le tautoulu pe a lelei le tau.

E taua! Pe a totoina i le tautoulu mo le taumalulu, ia mautinoa e mulumulu i le paʻu po o le pefu laupapa. A maeʻa le faaiuga o le tautotogo susu e tatau ona aveese.

E tatau ona filifili se nofoaga mo le totoina, e faavae i luga o uiga o se laau toto. Ae o se tulafono lautele, e le mafai ona totoina i nofoaga e tele ai le vai e totoina - laau e le fiafia tele i le susu. O le tele o ituaiga e tatau ona totōina i ni nofoaga lelei, ae aunoa ma le susulu o le la i le aoauli. A leai, o le teuteuina o le laupepa o le a mafatia: o le a suia foliga, aveesea le lanu. O le nofoaga lelei lava e iai le tele o le susulu o le la i le afiafi po o le taeao, ma se ata lafoia i le aoauli.

Ae peitai, e le faʻaaogaina i ituaiga o loʻo i ai le paʻu po o lanu lanu mumu. Faatasi ai ma le leai o se moli, latou te leiloa lenei lanu ma avea ma lanu meamata.

E taua! O le mea lautele, o le geykhera e puipuia i meaola faalafua ma faʻamaʻi, ae i le tulaga o le maualuga o le suamalie e mafai ona faʻamaʻiina e le paʻu palapala. O aʻa vaivai o se laau e mafai ona faʻaleagaina ai se vevela, ma laʻau e pei o slugs.

Totoina o le laau i se nofoaga tumau, ia tausia se va i le va o fatu o le 20-25 cm. Soo e tatau ona vaʻaia, faʻafefe lelei. E ala i le taumalulu, o nei laau toto o le a fausia ai se pusa tele. O le mea lautele, e mafai ona latou ola i le taumalulu e aunoa ma se malutaga, ae i le tausaga muamua o le olaga, e sili atu ona lelei le ufiufiina oi latou i lala paranesi.

O le tuputupu ae o geykhery mai fatu e le faigata. E moni, i lenei tulaga, e tatau i se tasi ona saunia mo le leiloloa o ni uiga patino. Ae o le faʻatonuga o le lūlūina ma le totoina o fatu laau e leai se eseesega mai le masani ai o le totoina o laau mai fatu.