Barley

Barley Maned Description ma le totoina

O laau totogo e mautinoa lava le matagofie i la latou lava taumatau, ae ua tuʻuina atu ia i latou se fale faʻapitoa e isi paaga faʻamaonia matagofie.

O se tasi o nei togalaau karite karite, na faʻaaogaina e le au tusitala laufanua i togalaau faʻasaina ma paka mo sina taimi.

I lenei tusiga, o le a tatou masani lelei ia tatou lava ma le karite: o lona faʻamatalaga, lona faʻaaogaina i le laufanua ae le gata.

Manoa karite: faʻamatalaga

Barley barley - O se laʻau o le vao, o le laufanua o le aiga o vao mutia. O le mutia ei ai sona malosi, puupuu puupuu ma le faʻaogaina o feʻau. O le maualuga o le mutia e tusa ma le sefululima senitimita e oʻo i le afa mita - e faʻalagolago i le a le palapala o loʻo tupu ai le karite. O le laau e lamolemole, manifinifi ma fetuʻunaʻi lauulu lanumeamata. O lau e umi, e oo i le valu senitimita le lautele; o le elemene o le eletise e pala, ma pito iʻu, lanu lanu meamata. E totogo le laau i Iulai, faʻalavelave faʻapitoa - o totoa. O uʻamea umi, lauulu lauulu ma se lanu violē, o nisi taimi e piniki. O faʻalavelave e tautau i luga o paʻu ma i sina matagi o le matagi e felelei pei o se mane. O lenei matagofie o loʻo tausia i luga o le laau seia oʻo ia Setema, ona amata ai lea o le fua o fualaau aina.

Matou te fautuaina oe ia e faamasani i nei sui o cereals: saito, rye, selu, ovi, fuga o le fulu, fuga ma le mutia vao.

O fatu o le karite o vine e foliga tutusa lava i isi fua o le karite: vaapiapi laina, faatasi ai ma se fatu laau umi umi.

E te iloa? O uluai fualaau o laau-o manu ola, lea e aofia ai ma karite, na taʻua o "falala Macardian". O lenei igoa na tuuina atu ia i latou e faamamalu ai le tagata sili ona lauiloa o Hans Makart, o le e fiafia e fatuina ni mea e le masani ai o fugalaau mamago, fualaau aina, lala, faaopoopo o fulufulu, pulu ma lipine tatala.

Tuputupuina o karite karite

Mo le fuaina o paisa o karite e mafai ona e faatauina ai ni fatu i faatoaga vao. E mafai ona e faʻatau fatu ma totoina lau lava vaomatua, e maua ai oe ile tausiga lelei.

Filifiliga o nofoaga ma taimi mo karite

Tatala avanoa, ma lelei mea e talafeagai mo le totoina o karite, aua e fiafia i le la ma faʻasaʻo lelei le lāmala. E le tatau ona e popole i le malutaga: o le aganuu e malulu.

E taua! Nofoaga mo le totoina e manaʻomia e filifili ai se paʻu, e aunoa ma se vai inu: ma le tele o le susu, o le aʻa e paʻu.

O le laau e mafai ona ola i luga o soʻo se palapala, ae o le sili ona matagofie ma le atinaʻe o le ai luga o le kulimi, o le eleele faʻamamaina ma se vaifofo vaivai.

Lauina o fatu ma le totoina o karite

Ina ia mautinoa le lelei o laau totō, o fatu o le cereal e faʻamaonia. O le faia o lenei mea, e sasaa ai se fasi moli tioata i totonu o se tamai fata i le pito i lalo, o fatu ua tuu i le pito i luga, faʻamaluluina luga ma afifi i meaʻai meaai ma tuu i totonu o se pusaaisa i luga o se fata mo fualaau faisua. Ina ia puipuia fatu mai le gaʻo, e tele ni pu e faia muamua i le ata tifaga. A mavae le lua masina, e mafai ona e taitaia le luluina. I le amataga o Aperila, saunia mea uma e te manaʻomia: se pusa vine, se faʻafefiloi palapala, se laupapa laupapa e tusa ma le tele o le pusa. Mo le faʻafefiloi o le eleele e lelei ile laufanua totō, faʻafefiloi tolu i le tasi ma le oneone. A uma ona salalau fatu i luga o le eleele i se mea manifinifi, fufuluina i le palapala, faʻamama le palapala i se pamu moli ma faʻafefiloi i se ipu.

O tulaga nei e talafeagai mo le faʻamalosia:

  • moliuila - e le malamalama, faʻalelei;
  • vevela - 12-16 ° C;
  • susu - moli (faʻafefete pe a mimiti le pito i lalo).

O Barley e ola i ni ipu eseese pe a maeʻa vaiaso e tolu, pe a oʻo le fale i le atinaʻeina o vaega e fa. O pusa laititi e oʻo i le 6 cm le lautele e tuʻuina i luga o se faamalama mafanafana. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faʻaauau pea le tumau o le eleele. I le sefulu tausaga muamua o Me, ua oʻo i le taimi e amata ai ona faʻamalosi le totoina o laau: faasolosolo malie le faʻaleleia o le taimi mai ni nai itula i le aso, e ave i luga o le faapaleni poʻo le auala. I le ogatotonu o Mei, pe a leai se lamatiaga o le toe foi mai o le kiona, ua totōina totō i fanua matala.

O le totoina o le seleselega o karite ua vave ona faia i le eleele i itulagi ma se tau vevela. I le amataga o Aperila, o fatu e totoina i se nofoaga filifilia ma vaʻaia, e pei lava o isi fualaau toto. Latou te mataʻituina le manava ma le mamā o le palapala. I vavao ua leva ona totoina karite ua felelei ma faaputu, lafo ni fatu se lua pe tolu i le tasi pu. Totoina o ata ufiufi, fausia o se tamai faletalama o le a puipuia ai le laau mai le malulu.

Tausia o le karite

O Barley o le mutia le lelei, o le tausiga atoa o le totoina e aofia ai le fafagaina ole taimi ma le tatalaina o le eleele ina ia tumu le aʻa i le okesene. Fafagaina e leʻo manaʻomia tele - e ola lenei laau e aunoa ma le faʻalaupapa i soo se tulaga, ae afai e te fafagaina, ona mataʻituina lea o le tele o le suauu.

E taua! O le tele o le kulimi e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o le lanu uliuli.

Cereal, i le mataupu faavae, e le maʻi, naʻo le faʻamaʻi lava e mafai ona osofaʻia o se mea lanu eleelea poo le gaosia. Afai e maua se fulufulu lanu i le totoina, e tatau ona totō laau ma faʻaitiitia le faʻamalosia ma fafaga. O vaega afaina po o laau totō uma e aveesea ma lafoai. O le tauina o le faamaʻi o le a fesoasoani i fomaʻi: "Topaz", "Fundazol", "Horus".

Faaaogaina o

O le karite uamea e tele itu e faʻaaogaina, e matua vavalalata faatasi ma vaovao ma fugalaau vao, faatasi ai ma isi meaʻai teuteu, e fetaui lelei i soo se tuufaatasiga.

Faʻafiafiaina faʻaaoga i le mamanu

Fugalaau vao teuteu ma tuʻuina atu le mama i vaega papaʻe o le togalaau ma le toga papa. O galu o le ea o taliga o sana o le a teuteu ai le fugalaau na o ia ma i se vaega o laau totō. O le mutia e fetaui lelei lelei ma ia ituaiga o pata:

  • pupuni avanoa;
  • lanu enaena;
  • penisetum;
  • lalaga lua-lanu.
O se lanu samasama sili ona matagofie o le fugalaau o le a tuuina atu e faʻapipiʻiina i marigolds, calendula, yellow-orange rudbeckia, faʻatasi ai ma fatugaʻau. O le filemu ma le malulu o le a tuʻuina atu i faʻatasi ma le lavender, sage, ma le atuasonisi e lua-lanu.

O le mutia teuteu e mafai ona tapunia se mea faalēaogāina, na faia e avea ma se taunuuga o le mamae o fugalaau, faʻasalaga le mutia ma lona mafutaga, faʻafiafia le ola i maʻa maʻa teuteu.

Foafoaga o falala ma fatuga

O le faia o vaʻa vevela po o le taumalulu latou te faʻaaoga toetoe o mea uma o loʻo i ai: cones, lala, fualaau aina, lipine, paʻu, paʻu o le citrus, jute cords ma sili atu. O le mea e sili ona lalelei o keke poʻo ato, poʻo ni fatuga o se isi ituaiga, e faia mai mea masani: laupapa, maʻa, ma isi. Laʻau o loʻo muaʻi saunia, faʻagogo faʻamau i fusi ma faʻaputu i lalo o potu malulu. Ae mo le karite, e tatau ona tipi i le vaega muamua o le earing, aua mulimuli ane o le a amata ona paʻu taliga.

Laʻau i totonu o falaoʻo e faʻapitoa faʻatasi ma fualaau aina ma fualaʻau. O laʻau o loʻo mulimuli mai e masani ona faʻaaogaina mai le fuaina o laau toto:

  • borshevik;
  • solofanua;
  • iberis;
  • flax;
  • Lunaria;
  • Nigella
  • vormwood;
  • tu.
  • uryium;
  • Physalis;
  • Echinacea.
O lo tatou mutia ua lelei ona tuʻufaʻatasia ma laau afu: mordovnik, dogrose, teasel; ma isi meaʻai: miscanthus, anthoxantum ma sana. O faʻamafanafanaga fiafia e maua mai i fugalaau, e pei o le:

  • Heather;
  • gypsophila;
  • tamaʻitaʻi;
  • xerantemum;
  • edelweiss;
  • Helipetrum;
  • malosi.

E te iloa? O le saienisi aupito lata mai o le faia o fugalaau e mafua mai i Iapani, ma ua taʻua o le ikebana. O uluai tusiga tusitusia i luga o aʻoga abanabana e toe foʻi mai i le seneturi lona ono.

I le faaiuga, faufautua: aua nei teuina ni vevela vevela poʻo ni fatuga mo le tele o tausaga, latou te leiloa la latou faatosinaga ma faʻafefe le pefu, lea e mafai ona avea ma puna o maʻi. Aua e te paie e faamama laau fou ma faia se isi auiliiliga matagofie mo lau mea teuteu.