Faatoaga

Laititi-tuputupu ae, ae sili atu ona aoga eseese ma fualaau aina suamalie - pepa Thumbelina

Ese ese pears "Thumbelina" o se vaitau o vaitau. Peʻa laiti, foliga tutusa.

E faʻaaogaina le togi i sauniuniga fale ma togafitiga faʻaleaganuʻu. Tulaga ese i totonu anotusi o amino acids.

Fautuaina mo le faʻaaogaina e tamaiti ma tagata e vaivai le soifua maloloina.

O le a le ituaiga?

Pepa "Thumbelina" taʻu lona igoa faafetai tamai laau ma ona fualaau laiti. O lenei ituaiga e faatatau i ai mo ituaiga o le tautoulu i le vave ona matua. E le tupu i togalaau faʻapisinisi.

Pepa lau "Thumbelina" e naʻo le faʻaaogaina o le amateur ona o fua maualalo ma fualaau aina laiti e sili atu ma le 60 kalama. I le fale, o pears o lenei ituaiga e faia: siamu, uaina, compotes, fualaau lole, marmalade, jam, meli.

Used in folk medicine. Fua o se vasega manino manino o le toto ma le lotomaualalo. Fesoasoani i faʻafitauli o le moaopausal. Faʻaaoga masani fua o fua faʻamalosia le toe faʻafoʻiina o le tino.

O ituaiga eleni e aofia ai: Svetlyanka, Tatiana, Tikhiy Don, Svarog ma Perun.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O se faʻaosoosoina o le amateur na maua mai i le faʻapotopotoga OAO RZOSS Voronezh. Eseesega Eseese: Alenushka. Faʻatupulaia o se vasega: A. M. Ulyanischeva (Tusitala o le tusi "Fautua mo Fugalaau Toto") ma O. V. Ryazantseva.

Fesoasoani OAO RZOSS Voronezh o se faʻalapotopotoga a Rossoshansky na tuʻuina atu i le atinaʻe, suʻesuʻega, faʻatoʻaga ma fefaʻatauaiga o mea totō.

E tusa ai ma nisi lipoti Tagata Faʻatonu o Faʻamasino VSTISP, Moscow: Yuri Alexandrovich Petrov ma Nina Vladimirovna Efimova (Tusitala o le tusi "Faʻamatalaga o le faʻatoʻaga o fualaau aina faʻatoʻaga").

O le ituaiga o meaola e maua mai ona o le faʻavasegaina o le paleni o le Bere Michurin pear (ituaiga o le taumalulu maualuga) ma le paluga o manulele e valu i le itu i saute: Vaomatua Vaʻalele (ituaiga o Belgium ma le maliliega mausalisa i gutu tetele o Rusia), Josephine Mechelnskaya (ituaiga taumalulu Pelege), Triumph Zhoduane (Western European variety, bred i le 1831), le matagofie o Anjou (Farani fugalaau ma fualaau tetele i luga o le tolu kilokalama), Duchesse Angoulême (Farani filifilia, paʻu i le 1809), Winter deanka (Belgian variety, bred in the XVIII century), Cure (Fr. eseese ntsuzsky taumalulu triploid oo atu ai i le 1760), Saint-Germain (Farani eseese taumalulu, iloa talu mai 1872).

E lautele tufatufaina talu mai le 1998. O le uluaʻi tuputupu aʻe na mafua ai Chernozem o le Rusia o le Malo. O le ituaiga e talafeagai mo le ola i saute o Siberia ma i le Central European strip.

Ulu i togalaau aina Moscow ma eria lata ane. "Thumbelina" e mafai ona maua i Moldova, Kazakhstan, Estonia, Iukureini, Belarus. Sili mo le eseesega siosiomaga faʻaleleia o le faʻaleleia o le lalolagi ma le malulu malu.

Pear "Thumbelina": faʻamatalaga o ituaiga ma ata

O le laau e puupuu ma tuai-tupu. I le maualuga e le silia le 1.5 mita. Krone "Thumbelina" na minoi, leai se lava, oval. Faʻatau ogalaau o se laau o se paolo siliva. O le mea autu e alu ese mai le ogalaau i se tau 90-tikeri.

Paranesi le mafaitaulia. I luga o ia mea e tutusa lava le tufatufaina atu i le faatulagaina o fualaau. Lanu e aunoa ma le faʻavaivaia, e oʻo lava i le oval-faʻataʻamilo i le pito i lalo ma se uʻamea enaena. Chechevichki laitiiti.

Fatuga lauulu, lanu enaena, sina paʻu ese mai lala. O le lafiness o le averesi. Lea foliga faʻalelei ma se mataitusi pupuu. O le paolo o le emerald o laʻau. O le pito o le laupepa o loʻo i ai se pito lelei.

Faamaumauga e aunoa ma le faʻavaivaia, faʻamafola, faʻapalapalaina, faʻasolo atu i luga o le laau. O le uumi o le uumi e puupuu. Fugalaau miti, sinasina-paʻepaʻe, ma se tamai makhra. E i ai la latou tamai toshcheid forms.

Inflorescence o lenei ituaiga o se faamalu. "Thumbelina" e faatatau i ituaiga samobesplodnymi. Faiga e manaʻomia ai pollinators o isi ituaiga o laau pia.

O fua e laiti, tutusa, e le sili atu i le 60 kalama. Le puupuu pene foliga. I le taimi o le taumafaina o pears e tele amber paolo ma ufiufi mumu mumu. Pale lemu paʻu.

O le paʻu o le fualaau aina e matagofie, e le faʻamaonia pe a 'ai. O vaʻavaʻavavevaʻa e toetoe lava a le vaaia. O le pusi atoa o le fualaau aina e ufiufi i fasi auro lanumoana auro, o se uiga taua ma se uiga tulagaese mai isi ituaiga uma.

Pipi mafiafia, faʻamalosi. O le siva e laitiiti pe misi atoa. O le suauu e tele le faʻaloloa.

O le ipu o le afa tatala. Podchashechnaya tube o le laititi. Loto fatu, laitiiti. Vailaau e leai se aoga leai. O potu o fualaau aina e eseese ituaiga pears o le ituaiga tapuni.

Fatu paʻu paʻu enaena, laitiiti. E malosi tele le 'ai o fualaʻau. Pulp o se paolo paolo, omea, e aunoa ma se laʻau, ma le sua tele.

E i ai sona suamalie suamalie. O le paluga o pears e le pala ma e le pala. O foliga o le fua na fuaina n4.7 o loʻo manino i le 5 mafai. Tofo i le pears - 4.6 i le 5.

Faʻamatalaga o le vailaʻau faʻasolosolo o le pear grade "Thumbelina":

FaʻavaeNumera o
Tetriac acidsmai le 0.20 i le 0.23%
RSVmai le 16.95 i le 17.04%
Saharamai le 10 i le 10.1%
Pectic meamai le 0.60 i le 0.65%
Ascorbic acidmai le 8 i le 8.1 mg i le 100 g
Catechinsmai le 114 i le 114.8 mg i le 100 g
Sugar acid ratio43,9

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le pear "Thumbelina" e mafai ona i ai i le ata oi lalo:




Uiga

O afa o vaitau. I le taimi o le taumafa e faatatau i ai i le taufaʻaiuiuga o ituaiga o ituaiga o le autumn i le leva o le matua. Ua maua e pears le matagofie suamalie suamalie i tulaga eseese o tau - vevela e le faʻafefeteina, timuga timuga poʻo taumafanafana malulu.

O ituaiga eseese o pears e iloga i la latou tofo lelei: Cosmic, Marble, Karataevskaya, Kupava, ma Krasulya.

Ma le matua atoa fualaau aina e tatau ona malepelepe. Toe seleseleina i le tausaga lua o Setemape a vavae ese le fua mai le aʻa. I totonu o potu malulu faaauau seia oo ia Ianuari (maualuga 115 aso).

O le taimi o le ulu atu i le fuaina o fualaau aina o le faʻalauteleina. O le fua o le 11-15 tausaga le matua e oʻo i le 175 pasene i le hectare o le fanua.

O le faʻaaogaina o fua ile mamao mamao e matua maualuga lava. Fualaau aina suamalie.

Fruiting occurs 6 pe 8 tausaga talu ona totoina le tipi. O le vāega o loʻo tuʻuina atu i ai le maualuga i le tele o mea tau siosiomaga.

Tauama taumalulu. Tausisi gutu i lalo ifo o le 38 tikeri Celsius i le ogatotonu o le vaitau taumalulu.

E oʻo ifo i le 25 tikeri Celsius ma ni aisa e lei mafaufauina ina ua uma le tautotogo ua pala. E oʻo i le 33 tikeri Celsius pe a uma le tautotogo ma toe faʻaleleia le maualuga o le vevela.

I se amataga vave o le tuputupu ae ma i le taimi o le seleselega lapalai o le lamala i le maualuga maualuga. Lelei vevela.

O maualuga maualuga e mafai ona mitamitavale: Yakovlevskaya, Sverdlovchanka, Ianuari, Fairy ma Severyanka.

Toto ma tausi

Ina ia faatelevave le amataga o le gaosi "Thumbelina" e tatau ona faʻatupulaia e ala i le totoina i totonu o le palealii o fualaau aina fua e fua tele. Fatu le fatu o nei laau o le vao i ni mea lelei, faʻafefiloi aʻa.

Mo le tuputupu ae o le seleseleina e le taugata, e pei o le paina o le aʻa e sili ona taua, e le faigofie tele mo le totoina.
O fatu mo le totoina o lenei ituaiga e matua aoga tele mo tausimai.

E mafai ona totoina le ituaiga i le tautotogo po o le autumn, ae sili atu i le tautotogo, ina ia maua e le aʻa o le seleselega le taimi e malolo ai ma nofo lelei ao le i amata le taumalulu.

Mo le taumalulu, e tatau ona faaopoopo faʻasolosoloina ia latou manuia ai le malulu i lalo o le puipuiga o le ufimata o le kiona.

I luga o le auala e tausia lelei ai fualaau aina suamalie, vaai i le vitio:

Maʻi ma faʻamaʻi

Faʻafitauli le tumau i faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Lesions //selo.guru/ptitsa/bolezni-p/gribkovye/parsha.html e leʻi matauina.

Eseesega o le pia e puipuia i le paʻu ma isi faʻamaʻi: Skorospelka mai Michurinsk, Severyanka lanu mumu, Lel, Oryol matagofie ma Oryol Summer.

O le pine pine e matua afaina lava.. Manaomia togafitiga puipuia e faasaga i meaola faalafua.

Mo le faʻamamaina o laʻau o peʻa faufautua e faʻaaoga metotia masani: teuteu o le pefu o le tapaa, chamomile, yarrow ma le taula.

Faʻasalaga septoria mai le 0.5 i le 1.3 points. Faʻasalaga faʻasalaga i fale tausimai e oʻo i le 2.5 points.

Faaiuga Vailaʻau eseese "Thumbelina" e maua ai lona igoa faafetai i se tamai laau ma ona fualaau laiti. Peʻa laiti, foliga tutusa. E malosi tele le 'ai o fualaʻau.

O le tino o le pears e le pala ma e le pala, ei ai lona tofo suamalie. O le vaeluaga o vaitau.

E tusa ai ma le vaitaimi o le taumafa e faatatau i le tuai o le tau o le tau o le tau o le autumn ina ua maeʻa.

Ina ia faatelevave le amataga o le gaosiga, e tatau ona ola Thumbelina e ala i le fuga i totonu o le pale o laau peina maualuga.

Faʻafitauli le tumau i faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi.