Laʻau

Acidantera - o se matagofie matagofie ma se manogi manaia

Acidanthera o se aiga matagofie o gladiolus ma fugalaau matagofie ma manogi manogi. O le laau e fai ile aiga Kasatikov. O lona atunuʻu o le Aferika o loʻo maua ai faʻalavelave. O le igoa o le laau ua faaliliuina mai le upu Eleni e pei o le "fugalaau manogi", lea e faamatalaina e ala i foliga o petals. O le Acidanthera e taua foi o le "manogi po o le taumalulu o gladiolus." O laau e tutusa lava, ae o le matagofie o le matagofie ei ai sona uiga faapitoa. O le fugalaau e matagofie tele, o le mea lea e tatau lava ona vaevaeina e le acidist se nofoaga i le togalaau, ma, masalo, o se fugalaau atoa. I le uma, o ia e sili ona lelei i le faʻavaeina o vaega. Ona ufiufi lea o le vao i laʻau lanumeamata, i luga aʻe o loʻo faʻafefeteina ai moti lanu mūmū tele.

Faamatalaga o le Botanical

O le Acidanthera o se vao vavalalata. O le Rhizome o loʻo faʻatusalia mai e nai taʻavale laiti. O latou laulaʻau e i luga o le 5 cm le maualuga. O lau lanu lanumeamata lanumeamata ei ai lau lamolemole ma se lanu matagofie. O le tele o laʻau e faʻalauteleina i le pito i lalo o le aʻa ma e na o ni laulaau laʻau o loʻo i luga o le ata lava ia.

O se laulamole lamolemole e mafai ona tupu i le 1-2 mita le maualuga. O lona pito i luga ua faapaleina i fugalaau lalelei matagofie e aoina i totonu o se tino e foliga mai. O pi taʻitasi e pipii atu i le fana i se puʻu uumi, faʻapipiʻi. Mai i lea mea, e 6 fugalaau lautele e matala. O le maualuga o le corolla e oʻo atu i le 7-12 cm. O paʻu o loʻo valiina i le paʻepaʻe, samasama, lanu piniki. E mafai ona manino pe lanu.








O le taimi vavalalata e amata ia Aokuso-Setema ma tumau ai seia oʻo muamua i matagi. I lenei taimi, ua faatumulia le ea i se manogi manaia. E pei o le manogi o daffodils ma le meli ma fualaau aina. A maeʻa le palotaina, ona fua lea o le fua i le foliga o se atigipusa pusa fagu ma le tele o fatu laiti.

Fiafia ituaiga

I le natura, e tusa ma le 40 ituaiga o meaola. Le tele o mea masani Acidantera bicolor poʻo gladiolus muriel. O le fugalaau e tupu ile 90-100 cm le maualuga. O le faʻavae o le aʻa e ufiufi e se rosette o laʻau lanumeamata lanumeamata 40-50 cm le umi. O le autu o le petals e paʻepaʻe pe mama. I le ogatotonu o loo i ai se tamai lanu uliuli-lanu mumu. O le umi o le fugalaau e oʻo ile 12 cm.

Acidantera bicolor

Acidantera o le telefonika. O le laau e tupu i le 110-130 cm le maualuga. O laulaau lapopoa ua vali lanumeamata. I luga o se faʻasalalauga faʻapitoa i 5-6 laʻau, o fugalaau paʻepaʻe e i ai le limasefulu o le 10-12 cm o loʻo i ai. E teuteuina ia petals i laʻau ma le lanu violē.

Acidantera tropical

Acidanthera paʻepaʻe (paepae). O le laau e i ai se mea saʻo, e ufiufi foi i lau. E fuga mai fugalaau fugalaau i le pito i luga o le fana e aunoa ma se mamanu faaopoopo. Latou te lafoaia se manogi malosi.

Acidanthera White

Acidanthera e leaga. O le vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i laʻau laititi ma lauulu. O loʻo faʻafeiloaʻi i luga o laʻau papago fugalaau manaia ma paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Acidanthera malactiforum

O le Acidanthera e puupuu lona pupuʻu. I luga aʻe o le rotele o laulaau uumi, o fugalaau saʻo e fuga mai i le 3-4 buds. O le gaioiga e tosina atu i paʻu susulu, o loo valiina i lanu violē-lanu violē.

Acidanthera short tube

Faʻafouina Acidanthera

Acidanthera faʻalautele e pulu ma fatu. I le gasologa o le vaitau, e tele tamaiti e faia i tafatafa o le pulufana o le tina. Faatasi ai ma le tausiga lelei, latou te maua le taimi e matutua ai ma e mafai ona atiaʻe taʻitoʻatasi. I le tautotogo, e vavae ese tamaiti ma totō ile eleele i le loloto o le 6-8 cm. Mai lenei taimi, tausia ia mea e le eseese.

E mafai ona aoina fatu i le tautoulu poʻo faʻatau i se faleoloa fugalaau. O fualaau aina mo laau e gaosia i le ogatotonu o Fepuari. Ua faaopoopo le eleele o le togalaau i totonu o le tane taʻavale faatasi ai ma le faaopoopoina o peʻa ma oneone. E fautuaina e fuafua le palapala i totonu ole ogaumu e aveese ai siama ma pamu. E tufatufaina lelei fatu i luga o le fogaeleele ma faʻafefeteina i se vaega eleele palapala. O le fogaeleele e afaina mai le pulu moli ma ufiufi i se ata tifaga. O le eleele e tatau ona susu sina susu. E teuina le ulo i le vevela o + 20 ... + 25 ° C. E foliga mai e tulaʻi mai i totonu o le 2-3 vaiaso.

O le olaola o laau totō e feosofi i ni ipu eseese. O le a latou tuputupu ae i totonu mo le 2-3 tausaga. Na o le muamua lava o le fugalaau, o le a tutupu aʻe ai vaovao ma tutupu aʻe i se tulaga e mafai ai ona totoina i eleele tatala.

Tueina ma le totoina o corms

E ui o le tele o faʻamatalaga e maua mai ai e mafai e le acidacea ona taumalulu i le lauʻeleʻele, e sili atu le eliina o pulu i le ogatotonu ma le itu i mātū mo le taumalulu. A maeʻa le fugalaau, ona vavae ese loa lea o laʻau, ma tuʻu laulaau seia oʻo i le tautotogo. O lenei mea o le a fesoasoani i pulufana e fausia ai le masini ma saunia mo le taumalulu.

I muamua fulufulu, na eliina ai anufe ma avatu i se potu e maua ai le ea vevela + 18 ° C. O iinei, o faʻataʻitaʻiga faʻamamaina o le eleele ua faʻamago. A maeʻa 3-4 vaiaso, e gaugau i totonu o pepa poʻo taga taga ma teuina i se vevela o + 10 ... + 15 ° C.

O vailaʻau acidic acids e mafai ona faʻaoga saʻo ile eleele. E taua tele le taofi le faʻamalosia ma faʻafeiloaʻi le fagu i se nofoaga pogisa ma malulu.

I le tautotogo, ua aveese mai pusa mai ato ma suʻesuʻeina ma le totoa. O laau mamago ma faaleagaina uma e tatau ona aveeseina, faapea foi ma se vaega o siaki malogo aveese. E teuina i le vevela o le potu mo 2-3 aso. O le aso ao lei totoina, o loʻo totoina laau i se vaivaiga vaivai o le potassium. Faʻamasinoga faʻapitoa i le taimi lava e tatala ai le fanua. E sili ona lelei lenei mea i le sefulu tausaga mulimuli o Me. O lea e le faaleagaina e le faʻafuaseʻi le malulu o le acidanthera, ae faʻalauteleina i le 10-12 cm, faʻapitoa i le saʻo. O le mamao i le va o laau e tatau ona 15-20 cm.

Mo le fuga mai muamua, e mafai ona faʻatino le faʻamaʻi. Mai le sefulu tausaga muamua o Mati, ua totoina ai ni anufe i totonu o se fugalaau ma le eleele vao vao i le loloto o le 3-4 cm. O loo totoina i totonu o se potu susulu, mafanafana ma e masani ona faasusuina. E oʻo mai ia Me, o le a ola malosi le laau ma avea ma fuʻa, o le a amata muamua ona tupu fua ma o le a sili atu ona tele.

Tausia Tulaga

Mo le manuia o le galueaina o meaola, e taua tele le filifilia o le nofoaga saʻo. E tatau ona toʻa ma susulu. O le eleele e manaʻomia le faʻaleleia, ma se tali malie. E taua le vaʻaia o le palapala, ma le faʻaleleia lelei. E tatau ona faʻafefiloi eleele palapala palapala i le oneone. E tusa lava pe leʻi totoina, e faʻataʻapeʻa le 'upega tafaʻi ma faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi faʻauʻu. Mo le vavalalata i totonu o le rhizome, ua fautuaina ia faʻalauteleina i lea taimi le eleele i autafa o fugalaau. O le mulimulitaia o le pito i luga ma le peat ma humus e fesoasoani foi.

Acidanthera e masani ona faʻafeinuina, e le mafai ona faʻafefeteina se lamala umi. Ae ui i lea, o le paʻu o le vai i le lalolagi e sili atu ona leaga mo ia, aua e oʻo atu ai i le fesuiaʻiga o pusa. Mai ia Me ia Setema, o se faʻalavelave o fugalaʻau o minerale mo fugalaau e faaopoopo i le vai mo le fausiaina faalua i le masina. Afai o le tau vevela e faʻafefe ma e leai se mea e manaʻomia e fafaga ai, e mafai lava ona e sasaa ese le paʻu i le palapala.

A maeʻa le fugalaau, tipi ni fugalaau ma se vaega o le laʻau. A aunoa ma lenei faiga, o le a leai se taimi e maua ai le taimi e saunia ai corms mo le taumalulu.

Faʻasalaga lelei, e le afaina le laau mai faʻamaʻi. Afai e ola le acidantra i totonu o se mea manava, o se mea malulu, e mafai ona pagatia mai le paʻu palapala, pala ma le pala. O le laau e masani ona osofaia e slugs ma gata. I le tau vevela, aphids, thrips ma spider mites e auai faatasi ma i latou. Iniseti e togafitia i iniseti, e aoina ma le lima lima slugs.

Faaaoga

E mafai ona faʻaaogaina le acidanthera o le pele i totonu o se togalaau fugalaau po o se vaega e totō i le ogatotonu o le mutia. Fugalaau tetele ma le masani ai o le a tosina mai ai tagata pasi-i le a o le a faamalieina ai tagata e ona le saite. Faatasi ai ma le fesoasoani a suauu, e mafai ona e faʻatulagaina se togalaau poʻo ni faletupe o vailaʻau. Fugalaau e lelei e le gata i totonu o le togalaau, ae faapea foi i fugalaau.

O le laau e masani ona faʻaaogaina o se fugalaau i totonu. E tatau ona maitauina i totonu o sina potu e ono malosi tele le manogi, o lea la i le taimi e fufulu ai, e sili atu ona lelei le tuu o fugalaau i luga o se faapaologa poʻo le faapaologa. O le acidantra e amio lelei foi i le oti. O taʻavale taʻitasi e taʻitaʻia le tele o pulupulu e amata lemu. O le fugalaau o le a tu i se fagu mo le itiiti ifo i le vaiaso.