Laʻau

Vallisneria - lipine emerald i totonu o le pusa tioata

O Vallisneria o se laau laʻau faʻamalosi mai le aiga Aquatic. E ola i le pito i lalo o le vai fou i vaega ole vevela ma vaega eleele. O nisi o vailaau ua lelei ona fetuutuunai i le tuaoi o se fesuiaiga o le tau. Laʻau e lagona tutusa le lelei i vai oona ma vaitafe vave. O ona lau lapopoa e pei o ni lipine e tu i luga i luga o le vai, ma i le pito i luga latou te salalau i luga o le fogaeleele. O le laʻau e matua teuteu, o lea ua avea ai Wallisneria ma mea e sili ona fiafia iai le aquarium plant. O le tele o ituaiga ma lanu e mafai ai ona e faia le mamanu o se atigi fausaga e manaia. E maua foi le Emerald i le faʻamamaina o le vai ma faʻalauteleina le faʻamamaina o le okesene.

Faamatalaga faʻatau

O Vallisneria o se faʻalauteleina o le vai vai (hydrophyte moni). E i ai se mea e faigofie ona faʻaaogaina ma faʻaaogaina i le tele o auala. O le aʻa o le uumi e 7-10 cm. O le rosette laʻau ma le tele o mustaches (vegetative processes) e tupu mai i le ua.

O laupepa e lapopoa e tu i luga i luga o le vai i le maualuga o le 50 cm i le 2 m. I totonu o se vaituʻu papaʻu, o pito i luga o laʻau e punou i luga o le vai. O lenei mea e fai ma se laumei lanumeamata faifaipea, lea e puipuia ai le susulu o le susulu o le la. O le laʻau e valiina se lanumeamata lanu meamata, ae mafai ona maua se lanu mumu. O koniteina o metala eseese ma calcium e faaputuputu i laulaʻau, lea e atili ai ona mautu ma pala.

Vallisneria o se lala dioecious; o ona fugalaau e le fiafia. O laʻititi laʻititi ma tolu paʻu paʻepaʻe i le taamilosaga lanu samasama e faʻapipiʻiina i totonu o le faamaluga i luga o uʻamea uumi ma faʻafetaui. O fugalaau matamato o loo i luga aʻe o le vai, lea e faia ai le palota. O laʻasaga taʻitasi o loʻo natia i lalo o le veli e masani ona tele fugalaau.









A maeʻa le palotaina, e faʻapuupuuina le uʻamea ma fugalaau fafine ma feliuliuaʻi i totonu o se vili. Na toe maua foi o ia i lalo o le vai, i le mea e fua ai le fua - se pusa tele fatu.

Ituaiga o Wallisneria

O le faʻavasegaga o le genus Wallysneria ua toe faʻafouina i le tele o taimi. E tusa ai ma faʻamatalaga aupito lata mai, e 14 ituaiga o meaola ua aofia i totonu.

O Vallisneria o le sosoʻo. O se tasi o meaola muamua na maua na faaigoa ona o le malosi o se vavae ma fugalaau fugalaau e taatele. O le laau o se rosette o laulaʻau laina seia oo i le 80 cm le umi ma e oo i le 1.2 cm le lautele. O pito o le laʻau ua maeʻa faʻamalosi. I se eseesega, o fugalaau mo alii ma tamaitai ua ola ma luga. O le faʻaleagaina e tupu mai ile faʻafesoʻotaʻi saʻo.

Vallisneria sosoʻo

Wallisneria e tele. O le maualuga o laʻau o lenei laau e mafai ona oʻo i le 2 m ma le lautele o le 4 cm. Laʻau lanumeamata lanumoana e tupu i fuga ma vave ona avea ma se faʻaauau pea. Ole lapisi lapisi e talafeagai lelei mo meaola eletise. Ua totoina i se tulimanu poʻo le pito i tua o le puipui.

Giant wallisneria

Wallisneria tiger. O se meaola e oo atu i le 1 mita le maualuga e tupu ai lau lanu lanumeamata, lea e iloa manino mai ai ni paʻu ma ni togitogi o se lanu uliuli. O lanu eseese ma tuʻuina atu se foliga tutusa i se paʻu o le taika.

Wallisneria paʻu

O Wallisneria o Amerika. O le laau o se faʻaoga o lipine-e pei o lanu vaivai ma pito faʻamafa. O laʻau e vali lanu meamata ma se lanu mumu. O lona lautele e 1-2.5 cm ma lona maualuga e 80-100 cm. E totō laau ile pito i tua poʻo puipui o le itu, o nisi taimi e taʻua ai i latou o "pepa fagafao mo le pusa tioata." E i ai le tele o fugalaau e lauitiiti pe laugatasia laulaau, ae o meaola tioata faapitoa e iloa lelei le ituaiga "Wallisneria kruchenolistnaya." O se laulaau laulaau e oo i le 50 cm le maualuga. O pepa taʻitasi e tusa ma le 5 cm le lautele mai le pito i lalo e faʻataʻitaʻiina ma se kesi.

Wallisneria Amerika

Vallisneria nana. O lenei ituaiga eseese e iloga i le vevela, e pei o lauulu, lanu lanumeamata lanumeamata. A oʻo ina tupu aʻe i totonu o se pusa tioata, o le maualuga e 30-50 cm, i le natura natura e oʻo atu i le 70 cm. Ole vaʻaia ole laʻau e le faʻalavelave ai ile sosoʻoina o le malamalama. O le laau o loʻo faʻatulagaina i le ogatotonu o le pusa tioata.

Wallisneria Nana

Faʻatauga auala

Vallisneria o loʻo faʻalauteleina e fatu ma vegetatively. I le tulaga muamua, e taua tele le tausia o se tamaʻitaʻi ma se fafine e lata ane. A maeʻa ona tupu, o tamaiti laiti e matutua i fafine faʻataʻitaʻi. E faasolosolo lava latou magoto ma tupu. O lenei auala e seasea faʻaaogaina ma le faʻamoemoe, ona o le tele o gaioiga e faia mai i le tasi togavao e tatau ona faʻanenefu.

Le faʻalauteleina o vegetative masani. E faapitoa le talafeagai mo ituaiga eseese (teuteu). Laʻau eletise e tuʻuina atu se moa ma le faʻavae o le laʻau i le pito. I luga o le faʻafesoʻotaʻi ma le eleele, amata ona atiaʻe le pepe. O aʻa ma laulaau fou e maua mai lenei tagata. I le naʻo le tausaga, o le numera o faagasologa e silia ma le 100 iunite. A aʻa le aʻa, e faʻamalolo 2-3 ona lava lau. O sea togavao e mafai ona vavaeeseina ma le seleulu ma faʻapipiʻi ese i se mamao o le 5-10 cm mai le uterine plant. E taua le aua neʻi galo, ae ia tipi ese le musele ina ia aua neʻi toso ese uma vao.

Laʻau togafitiga i totonu o le pusa tioata

O Vallisneria e sili ona teuteu ma e le lelei, o lea o le a avea ma se filifiliga lelei mo le amataina o le aquarists. E vave ona tupu vave le taʻavale ma avea ma faʻalavelave tetele o auala faʻalautele. O le mea lea e le mafai e le vaomatua ona faʻaogaina le mafiafia o le vai, e tatau ai ona vevela ma vele i taimi uma.

Laʻau totō o loʻo totōina i oneone paʻu poʻo le iliili 4-6 mm i le telē. O le Vallisneria e mafai ona maua aʻa i luga o se mea tino manifinifi, ae sili atu le toto i le eleele ma le loloto o le 3-4 cm. E le afaina tele le tuufaatasiga o le eleele, e le tatau ona faaopoopo le peat poo le omea. Ua lava le taofia o le taofiofi poo le lafoaia o laulaau ma otaota leaga o tagata o nonofo ai. O le ua aʻa o loʻo totoe ile luga.

Ona o le le lava o meaʻai, vallisneria faʻapupulaina le leaga ma amata ona pala mai le pito o le laʻau. Ina ia taofia lenei mea, e faia i luga mai le taimi i lea taimi. Faʻaaogā faʻamalolo i le faʻapipiʻi poʻo le papa. O le faʻafouina faalevaiaso o le 20-30% o le vai e fesoasoani foi. E le manaʻomia le faʻaaogaina o le carbon dioxide recharge.

Vallisneria e tele ni mea e manaʻomia. O lona vevela e tatau ona + 20 ... + 25 ° C. Pe a malulu, o le tuputupu aʻe lemu pe taofi atoa. O le eleʻele o le vai e tausia i le maualuga o le 5-7 iunite. E le sili atu i le 8 ° le malosi o le malosi.

Ma o laulaau e le faʻaosooso tele ma e le mou, e te manaʻomia le susulu malamalama mo le itiiti ifo ma le 12 itula i le aso. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o suauu calcium, o le a faasolosolo lava ina amata le pala ma le faigata o pito o laulaʻau, ma o le fatu o le pala e taitai atu ai i le oti ma le pala o le laulaau. O nisi o vailaau faʻasaʻi ma fualaau faasaina e faasaga i algae ma mollusks ei ai aʻafiaga leaga.

Ina ia pulea le tele o vaomatua, e faia le teuteuga. E le mafai ona faʻapuʻupuʻu sefolafola pepa, talu ai o le a oti. E tatau ona e aveese uma le meli, sui i se laʻitiiti.

Faaaoga

O Vallisneria e faia ni mea matagofie matagofie o le emerald o laupepa e pei o ni lipine e pei o ni lipine e pei o se mea itiiti mai soo se fesuiaiga i le vai. Ua totōina ile pito i tua poʻo le ogatotonu mo mea teuteu, ona o le tele o iʻa e le 'aina le laʻau o le laau. E tumau pea le manaia mo se taimi umi, ma o le eletise e sili ona lelei i le pusa tioata. Latou te faʻafeiloaʻi le okesene ma faʻafefiloi le vai, ma faʻamalologa ma otaota faʻaputu i laulaʻau pe fai le palapala. O Vallisneria foi e aʻafia ai mea leaga faʻaleagaina.