Laʻau

Sanseviaia - lanu lanu meamata

O Sansevia o se lau laau laʻau teuteu. E aʻafia i le aiga Asparagus. Mo fugalaau fugalaau, e sili atu ona lauiloa o le "pike tail", "lili launiu", "laulaufaiva a le tiapolo" po o "laulaufaiva a le tina". O le nofoaga masani o le gasegase e faalautele atu i vaomatua ma vaomatua o Aferika, Amerika i Matu, Initonesia ma Initia. O laʻau lapopoa e ufiufi i mamanu matagofie ma teuteu lelei. O vavaega kulupu e foliga matagofie lava, o lea e talafeagai ai le totoina o kopi i totonu o se potoa umi.

Faamatalaga o le Botanical

O Sansevieria o se faʻaaloalo e leai sona mamalu. E tupu le 30-120 cm le maualuga. Faatasi ai ma sui o loʻo iai faʻamatalaga epiphytic ma terrestrial. O le rhizome fibrous e faʻatusatusa i le tele. O laʻau laʻau lauolaola e ola saʻo mai aʻa. O loʻo tūtū saʻo i luga poʻo se mea e alu ese mai le ogatotonu.

O ituaiga uma e mafai ona vaevaeina i le 2 ituaiga autu: ogalaau lapopoa po o le laulauina o laʻau i se laupepa tutusa. O pito o laulaau e mausali, ma o le pito e tusi. O le pito o le ie e ufiufi i se paʻu paʻu, e puipuia ai le vevela tele o le susu. O le laulau laulau ua vali lanumeamata. O nisi vailaʻau e iai le eseesega o lanu samasama po o le siliva, ma se mamanu i luga o le fogaeleele. O tausaga taʻitasi, e 2-3 laupepa fou e faʻaopoopoina i fafo.









I le amataga o le tautotogo po o le tau mafanafana, o se uumi umi e tumu i fugalaau e pei o fetu e foliga mai mai le ogatotonu o le rosette leaf. I le natura, o fesuisuiaʻiga o fesuiaiga e fesuisuiai i le tausaga atoa. O pepe e amataina le ituaiga racelose ma faʻalauiloaina se manogi manaia, e pei o le manogi o vanilla ma cloves. E matala mai tumutumu i le afiafi, ma tapuni i le taeao. Fugalaau e tusa ma le lua vaiaso.

A maeʻa le faʻavasegaina, o fatu laʻau laiti ma fatu laiti e mama. O se mea manaia e faapea, pe a uma ona tupu, o le laulaau laʻau e taofi le tatalaina o laulaau fou.

Ituaiga o Sansevieria

I le aofaiga atoa, e tusa ma le 70 ituaiga o ituaiga o loʻo i le ituaiga Sansevieria, ae pe tusa ma le sefulu o latou ituaiga o loʻo faʻaaogaina i totonu o le vaomatua. E tele fugalaau fugalaau e sili ona fiafia i laau eseese e pei o le sili ona teuteu.

Sanseviaia e tolu-auala. Se ituaiga laʻau o le toleniina o laufanua i le toafa o Aferika. O lau laʻau eletise tetele e ola e oʻo i le 1 mita le maualuga. E i ai a latou faʻatulagaga papa. E toetoe lava o manua umi lanu enaena e maua i luga o le lanu lanumeamata lanumeamata. Eseesega:

  • sansevieria hanni - laititi ma lapisi laulaau e ola aʻe i se laupepa e pei o le lapisi;
  • Hanni Gold - o le eseesega o tafaoga e le masani ai o lanu auro e vaaia i ni fasipepa laiti;
  • sansevieria laurenti - umi lafoaʻi laʻau e lalata i tafatafa o laina vavalalata lanu samasama;
  • Sansevieria Moonshine - faʻapouliuli faʻapouliuli, lau lanu vaivai e lanu uliuli-lanumeamata ma sina paʻu siliva siliva.
Sanseviaia tolu auala

O le Sanseviaia o le paʻu (cylindrical). O le laau e lauiloa i laulaau uumi umi o se lanu uliuli lanu. I luga o latou fogaeleele o fasi auro siliva ma paʻu samasama. O le togalaau e fai ai se laina tutusa. O ona pito e matua vavalalata ma faasino. E lava le malosi e faamanualia ai i latou, o le tele lava o pito e ufiufi i se pulou pulou. I le vaitau o le vavao, o se tasi o fuataga ma lanu paʻepaʻe sinasina e aliali mai mai le pusa. O paʻu mumu suamalie e le mafai ona vaaia i petals.

O le gaosiga Sansevieria (cylinder)

Sanseviaia e sili. O se laau tele epiphytic e fai ai ni lapisi o 2-4 laʻau tino. O le umi o le pepa faʻamalosi e 30-60 cm, ma o le lautele e tusa ma le 15 cm. O se mamanu matagofie o laʻau felaʻi ma fasi kalachite hue o loʻo vaaia i luga o se launuʻe lanumeamata. I tafatafa o le pito e masani ona i ai se tuaoi lanu mumu laititi. I le tautotogo, o se pulumu e tele-flowered e oo atu i le 80 cm le umi. I luga o se totoa saʻo o loo i ai lanumoana lanumoana ma paʻu vaapiapi ma se vaega mafiafia.

Sansevia le Sili

Faiga Faʻavae

I totonu o le fale, o le gasevieria e faʻalauteleina e ala i auala vavave: vaevaeina o le vaomatua ma le faʻamaʻaina o laʻau. I le tautotogo, ao faagasolo le gaosia o se vao tele, o le tele o le eleele e tatau ona aveesea mai aʻa, ona vavaeina ai lea o le rhizome ma se mata e le mai. O tufatufaga uma e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le tasi le fua o le tuputupu ae ma le tele o lau. O le mea e tupu ai laau totō e vave totoina i le oneone oneone. E faʻamaina tele lava ma tausia i se potu mafanafana (+ 25 ° C). O lenei auala e faʻaleleia ai oe e mafai ai ona e puipuia le lanu teuteu o laulaau ma tuaoi.

E mafai ona vaevae laʻau o le gaselaisa i vaega 4-8 cm le umi. E tatau ona faʻamago le tipi i le ea, ae aiseā e tuʻu saʻo ai i le oneone. E taua le aua neʻi fenumiai le pito i luga ma luga o le pepa. O 'afu e ufiufiina i se pulou manino (' otiʻoti pipi tioata poʻo se ipu fagu). O le faʻasalaina e faia i le pani. A maeʻa le 4-5 vaiaso, o le lau o le a maua aʻa ma fou fou. O laulaau moni o le a amataina sina taimi mulimuli ane. Faatasi ai ma lenei metotia, o laau e tele lava ina foliga mai ma lau laulaau, e aunoa ma se tuaoi. E mafai ona e taumafai e maua se pepe pepe pe a fai o le pito i lalo o le lau laau e faia i le foliga o se tina ina ia na o le itu o le lau e mafai ona fesootai ma le eleele.

Tulafono mo le tausia o fale

O Sansevieria o se fale e sili ona malosi ma e le o se mea e tupu. E lelei tele mo tagata amata ma pisi fai togalaau, ma e aunoa foi ma ni faigata o le a ola i le malologa umi o tagata e ona.

Malamalama O le atinaʻe e atiina ae tutusa lelei i lalo o le malamalama faanatura ma le faaseʻe, i se vaega o le malu po o le la susulu. O ituaiga eseese e manaomia ai le sili atu o le malamalama. I le tautotogo o le tautotogo-taumafanafana, e fautuaina e ave laau i luga o le ea, i se nofoaga e puipuia lelei mai vaʻalele ma faʻataʻitaʻiga.

Lulu E tausia le Sansevia i + 18 ... + 25 ° C. I aso vevela, e aoga tele le faʻamalosia o le potu i taimi uma. I le taumalulu, e mafai ona e faʻaitiitia le vevela i + 12 ... + 14 ° C. I le taimi lava e tasi, o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe e faʻagesegese lemu ma e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le faʻamaina. O le mafanafana i lalo ifo o le 10 ° C e taʻitaʻia ai faʻamaʻi.

Totogi. O gagana lakava a Niu Sila e fetaui ma le masani masani o le susu i totonu o le potu ma e le manaʻomia se togafiti faaopoopo. Ina ia lelei le fale, e tatau ona e fufuluina pea laulaau mai le pefu pe fufulu i lalo o se vai mafanafana. E tatau ona faamalulu le vai ina ia leai se lime sosolo mai.

Faʻasa. Vai le vao pe a uma ona faʻamago le eleele pe a ma le afa. O Sansevieria e puipuia i le umi o le lāmala, ae atonu e ono afaina i eleele. A faʻaitiitia le vevela o le ea, faʻaititia le faʻava.

Fertilizer. Mai ia Me ia Oketopa, e faʻafefeteina faʻavaomalo i masina taʻitasi faatasi ma minerale faʻasolosolo mo suauu ma cacti. E tatau ona faʻatapulaaina oe lava i le afa o le fua o le ofu pito i luga. E fafaga i le vai ma sasaa i totonu o le palapala.

Suiga E mafai ona tuputupu aʻe Sanseviaia mo se taimi uumi i totonu o le ipu e tasi e aunoa ma se toe faʻavasegaina. O loʻo i ai se mea maʻaleʻale, ma o le malosi e filifilia tele ma papaʻu. O le pito i lalo e tatau ona ufiufi i se mafiafia papa o mea faʻaleleia (pebbles, faʻalauteleina o le omea, sitaili). O le palapala mo le laau e aofia ai vaega nei:

  • oneone lapoʻa;
  • pepa palapala;
  • eleele vevela.

A maeʻa ona totoina, e le faʻafefeina le fugalaau mo ni nai aso.

Maʻi ma faʻamaʻi. O Sansevieria e matua teteʻe i faʻamaʻi toto. Faʻatasi ma le faʻaʻumiʻumi, faʻafefe tele ma le maualalo o le vevela o aʻafiaga o le aʻa ma le laʻau faaleagaina, paʻu palapala ma mosaic. O meaʻai i luga o le siʻusiʻu o le pike e le mafai ona fofoina i totonu ole nofoaga o se isi mea na pisia.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

E toʻatele e faʻaituau i le sansevieria i le fale. E talitonu tagata popoto e faapea o le gagana a le tina o le tamaititi e taʻitaʻia ai le feeseeseaiga i le aiga ma le faitatala. E foliga mai o nisi tagata le atamai na o mai i lenei mea, ona e leai se faʻamaoniga mo ia faamatalaga. Masalo o le Sansevia e matua afaina lava ona o le le lelei o le malosi o le aiga ma ua ia tosina ai le ita, ita ma le le fiafia. O le mea lea, e tausisia ai se fegalegaleaiga alofa ma le tasi ma le isi, ma e atiina ae foi le malosiaga lelei ma le fatuina o lagona.

O faailoga le mautonu e aofia ai le le lelei, fuga o le taumalulu o le gaseveia. O nei folafolaga o se finauga tele po o se finauga tele i le va o tagata vavalalata.

Mea aoga

O le maualuga o le gaseeseia o le suavai o saponini ma isi mea gaosia e avea ai ma vaalele lelei lelei. O suʻesuʻega faʻasaienisi e faʻamaonia ai le tele o formaldehyde ma le oxide.

O laʻau laʻau e faʻaogaina i le paʻu o le paʻu (mumū, mumu, manua). Latou te saofagā i le vave faʻamaloloina e le sili atu le leaga nai lo le aloe lauiloa. O teuteuga o laʻau o loʻo i ai ni mea faʻapitoa ma faʻamalosi.

Mo le aoga uma i le vaʻaia, e tatau ona faʻatino le faʻaeteete. Pe a 'aina le laʻau fou, ona tupu ai lea o mea oona, e tatau ona tuu ese le fugalaau mai tamaiti ma manu. I le taimi o le maitaga, e le o faia togafitiga, aʻo avea vaega taʻitasi ma aafiaga faʻaleagaina.