Laʻau

Laʻau o Bonsai - ituaiga, togavao ma le tausiga i le fale

O le Bonsai o le faatufugaga o le totoina o se tamai laau, o se kopi tonu lea o le uluai kopi. O le mealilo o lona laʻitiiti laʻititi i totonu o se aʻa faʻalauteleina. E mafai ai e oe ona pulea le tuputupu aʻe o laau i laʻasaga uma o atinaʻe. O lenei ata o loo atagia i le igoa, "bonsai" ua faaliliuina mai Saina e pei ona "tupu i luga o se fata."

O faatufugaga na amata mai i Saina. E tusa ai ma le tala, na faatonuina e le pule e toe faʻaleleia le laufanua natura ma le fausaga o le malo i mea laiti. O lea sa i ai se tulafono.

I le VI senituri. o le faiga o le fatuina o ni laau tetele na o mai i Iapani. Ua maeʻa e le au atunuʻu le faʻagasologa. I le aluga o taimi, e leiloa le faʻalauiloaina o tulafono: o foliga fou ma faʻatonuga e aliali mai. O mealilo o tomai na avanoa mo tagata lautele, o lea e mafai ai e tagata uma ona ola i se pisinisi.

Bonsai tree - o se kopi saʻo o se faʻataʻitaʻiga atoa i totonu o mea laiti

Ituaiga o Laau na Faaaoga e Fausia ai Bonsai

O mea mo le fatuina o se talo e mafai ona avea ma laau e foliga mai o se vaega faapitoa o le fesuiaiga. O le mea autu o le tuʻuina atu lea ia te ia le pulega talafeagai o le vevela, faʻataʻitaʻi le suiga o le tau ma faʻavaeina se faʻamalama.

O laau Coniferous e masani ona faʻaaogaina i le talo. E mafua ona o lo latou tumau. O ituaiga lauiloa e aofia ai:

  • pine paina;
  • vavae;
  • o le;
  • afua;
  • uila;
  • vaomatua;
  • oak;
  • Japanese cryptomeria.

E sili atu i le fale ma le tausiga o togalaau

O le fugalaau ma le fualaau aina e talafeagai foi mo bonesai. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e fatufatuina ni tuufaatasiga o le matagofie matagofie. O fautua e fautuaina le tuputupu ae:

  • Cherries
  • Apricot
  • peach;
  • magnolia;
  • olive;
  • wisteria;
  • apu.

O Oliva e mafua mai i lona lauiloa i le mamalu ma le tino

Mo faʻamatalaga! I Rusia, e masani lava ona maua mai le talo i le maple, oak, birch, pine, cedar ma thuja. O nei ituaiga togalaau e mafai ona ola i le fale. Latou te fetaui lelei i feeseeseaiga i le vevela.

E talitonuina e le talia e le bonesai tulaga o fale, ae e le o lea. Afai e lava le malamalama o le laau, e faigofie ona fetuunai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona ola le taloni paina paʻu i totonu o le fale ma totonu o le togalaau. O lona ola e faalagolago ile tausia o se vevela malulu.

E tele ituaiga o bonsai totonu. O nei mea e aofia ai vailaau o vailaʻau faʻasao ma eleele faʻapitoa. Latou te manaʻomia le vevela ma le susulu o le la. E aofia ai:

  • eseese ituaiga eseese;
  • bougainvillea;
  • acacia;
  • hibiscus
  • se allemand;
  • togalaau;
  • Jasmine
  • rimoni.

Ficus bonsai faigofie ona aʻafia i tulaga o fale

Taua! O le filifilia o laau e fatu ai se talo tupe e tatau ona paleni. Fluctuations i tulaga o le vevela o le a le mafai ai ona tupu se laau maloloina.

O le taua o le tulafono i totonu o le fale

Laʻau o le sami - ola aʻe le fale

Bonsai o se faailoga o le filiga, onosai ma le galue malosi. E silia ma le tasi le tausaga e manaʻomia ai le aʻa ma le pale. Afai e maua e se laau le tausiga lelei, o le a ola i le tele o augatupulaga o le faatoʻaga. E talitonuina o le bonesai o se mea e leai sona aoga.

O laau Coniferous sa faapitoa ona faʻaaloalo. Sa latou taofiofia le lau o le lauusiusi i le tausaga atoa, ma tumau ai pea. O laau lauiloa a Iapani ma laau mataga na ola ai mo le tele o tausaga. Na tulimataʻia i latou e le tele o augatupulaga o le faatoʻaga.

O le aiga e tele uiga: onosai, filemu o le mafaufau, filemu, toʻafilemu, galue malosi ma se alofa o mafaufauga.

E tausia e le Bonsai le fale

Pe o le sami buckthorn se laʻau poʻo se ogalaau? O le tuputupu ae o le sami buckthorn i le fale

E manaʻomia e Bonsai le tausiga faʻaeteete. I totonu o se potu ma se laau toto, e tatau ona matauina le pulega o le vevela. E mai i le 10-18 ° C. O le eleele mo le totoina e tutoatasi. O se faʻafefiloi o humus, omea, humus ma le oneone o le vaitafe ua manatu o se aga masani.

O le tolu vaega o le sui

Taua! O le Bonsai ua tuʻuina mai faʻamaʻi ma maʻa. E manaʻomia e ia le maualuga o le suavai.

I le faaopoopo atu i le fatuina o se microclimate, e tatau ona e tausia le polokalama o le faʻaleleia o le ea. O se laau e mafai ona oti mai sina mea itiiti, o lea e tatau ona vavae ese le potu mai le tafe o le malulu. O le malamalama e taua foi: o le susulu o le la e faataumaoia mo se bonsai. Mo laau taʻitasi, e faʻapitoa ona filifilia le moli. O le a faalagolago i le natura masani.

Ina ia totoina soʻo se meaʻai, e manaʻomia ona faʻafeinu vai masani. O le tele o le vai e tatau ona faʻalelei.

Taua! I taimi faatulagaina, e manaomia e le laau le masani ona faasusu. O le palapala vevela o le a oʻo atu ai i le oti o le laau, ma o le inu tele o le a faʻafefe ai le pala.

Bonsai Health Guaranteed - oneone maualalo

O le matagofie o se talo e faalagolago i le lelei o lona popole i lona pale. Ina ia faatumauina i se tulaga atoatoa, ia selesele i taimi uma lala ma laulaau. O Bonsai ua totoina i le 3-4 tausaga.

E faʻapefea ona totoina se laau talo i le fale

DIY bonsai - matou te totoina laau i le fale

E leai se taʻiala lautele i le auala e tupu ai se bonsai ma ou lava lima, o le fuafuaga faʻavae e faalagolago i le ituaiga o laau.

Faamaumauga o le tausiga o le Bonsai Tree Care

O le vevela mafanafana mo laau eleʻele e 18 ° C i le 25 ° C. O se vaega alualu i luma tuputupu ae. I le taumalulu, e manaʻomia e se boneai se tau maualalo. Afai e te lafoaʻia lenei tulafono ma e le suia le tau i le "taumalulu", o le a vave ona mamae le laau. O le tau maualalo mo conifers o le 10 ° C ma le 12-14 ° C mo le laupapa.

O le malamalama mo le laau e taua. E lagona e Bonsai le lelei i le susulu malamalama. Faʻasalaina le susulu o le la mo i latou. Ina ia mafai ona faʻaleleia lelei le malamalama, e tatau ona e sailia po o le a le afā o le fetogi na tupu mai ai le laau. O nisi e pei o le paolo, ma o nisi e pei o le umi o le ao.

O le susulu o le malamalama e puipuia ai le laau mai mu vevela ma le vevela

O le tele o ituaiga o ituaiga o meaola e faʻasaina i le malulu o le ea. Afai o le potu e leai se faʻaleaoga faʻapitoa faʻaletausaga, e tatau ona e faʻaogaina auala e faʻaleleia. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatulaga ni pesini vai i totonu o le nofoaga ma faʻamalolo le laau i aso uma.

E tatau ona faʻatulagaina se tulafono e tusa ai ma tulafono. O lenei mea e mafua mai i le foliga o le poteto e pei o se lotus lau. O aʻa e tatau ona lava le susu: pe afai latou te vevela, o le a vave ona mate le laau. Ae ui i lea, e le aoga tele le fafagaina: o le faʻamalolo o le eleele o le a mafua ai ona leai se afaina.

Taua! O faufautua fautuaina le faʻaitiitia o le faʻamaina i le taumalulu. O ituaiga meaʻai e faʻasūina i sina vai inu, ma mo taimi uma, latou te faʻaititia le suālaʻau ile 2 taimi.

Vai le bonesai mai luga e faʻaaoga ai se uila moli. O nisi tagata atamamai latou te fautuaina le metotia o le faatofuina: o se fagu ua i ai se laau ua tuu i totonu o se fagu vai, ua tumu le masini i le susu, ma ua tafe le vai i pupu.

O le a le tele o le laau e ola mai fatu

O le tuputupu ae o se laau mai fatu o se gaioiga mamafa ma umi, e mai le 15 i le 30 tausaga. E tele lava taimi e maua ai tofi.

O le Germinating bonsai mai fatu o le a sili atu ma le sefulu tausaga

O a tulaga e manaʻomia mo le tuputupu ae

E le o se mea faalilolilo e mafai ona faatauina mai se fatu fatu fatu i se vasega pepe. Ae ui i lea, o loʻo i ai laau totō o ona faʻatulagaga e tatau ona taofiofia mai se taimi vave. E aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaonia. A aunoa ma se mea e faalavelaveina i fafo, o le a le saʻo le pale. Afai na filifili e faʻaaogaina laau, o le maualuga e le tatau ona sili atu i le 20 cm.

O fatu po o fualaau aina ua totoina i totonu o se ipu maualalo ae loloto. O lona maualuga e tatau ona sili atu nai lo le tele o le aʻa. E le gata i lea, e tatau ona i ai se pu i totonu o le tane mo le faʻafefe vai. O le soʻo o loʻo faʻafefiloi mai le 3/5 fanua faʻatoʻaga, 1/5 oneone lapoʻa ma le 1/5 peat. I le taimi lava e uma ai ona totōina, o le teuteuina muamua o lala o loʻo faia - na o tuulafoaʻi e totoe.

Mo faʻamatalaga! Sa totoina Bonsai i le tautoulu. E talafeagai lenei mea mo le fetuunaiga ma le faʻavae lelei o le laau.

E faigofie ona faʻaumatia fatu i masina muamua o le olaga, o lea e manaʻomia ai le tausiga faʻaeteete

O le pale e teuteuina i taimi uma. O le maualuga o lala e le tatau ona sili atu i le 30 cm. Ina ia faʻagesegese le tuputupu ae, ia fai ni nai tipi i luga o le ogalaau. O lenei tulafono e faatonutonu ai le taamilosaga o le sua.

O le Bonsai ua totoina i le 2-3 tausaga e aveese ai aʻa sili atu. O le gafatia mo le tuputupu ae e le toe suia. O lea la o le laau o le a tausia lona laititi laʻitiiti.

Vaega o le tuputupu aʻe o le taulaga

O le faʻavaeina o lala ma palealii e faʻaaoga ai le uaea. O loʻo tuʻuina atu i lālā poʻo le liliu atu i se fausaga faʻavae e suia ai a latou taʻiala.

O le mea sili ona faigata o le tuʻuina o le uaea i luga o conifers. E faʻapipiʻi i luga o pu taʻitasi (i le pito i luga). E mafai ona fetuʻunaʻi laau toto e ala i laʻau teuteu. I luga o laau lamolemole-pei o ni laau (mo se faʻataʻitaʻiga, maple), e le o totoe le uaea mo se taimi umi, a leai o le a tuʻu ai faailoga.

I laau e afaina ai le paʻu, mo se faataitaiga, pines, faailoga e le masani ai. Ae peitai, e le tatau ona faatagaina le uaea e loloto lona loloto.

Taua! O loʻo faʻaaogaina le masini i le tautotogo po o le taumalulu. E tatau ona fetaui lelei ma le teuteuina o isi fasi laau.

O le afifiina o filo e avatu ai i le laau le foliga manaomia

Aʻo faʻaaogaina mea faʻaaoga e faʻaaogaina ai le silasila alumini alumini faʻapipiʻi paʻu. O lona mafiafia e tatau ona tutusa le tasi vae tolu o le mafiafia o le paranesi.

Laʻau laau: ituaiga ma foliga

E pei ona uma ona taʻua, e mafai ona faia se talofa mai le toetoe o soo se laau. O le mea autu o le faʻapipiʻiina o tulaga vavalalata ma mea masani mo ia.

Pine talo. Ituaiga: mauga, masani, Iapani paʻepaʻe ma uliuli. Manaomia le tele o le la i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn. Pine e masani ona faasūsūina i sina vai inu. Fafagaina i masina uma. Suʻeina i le 4-5 tausaga. Pine o loʻo faʻasalalau e fatu ma tipi.

Pine - o se aganuu masani i le aganuu faaleaganuu

Maple bonsai. Meaola: Iapani, faʻatoʻaga, fanua, papaʻe, pagatia (e le faʻafememeaʻi ma le mumu). O ituaiga mea manogi teuteu e matagofie i le la, le vevela vevela ma le matagi. A aunoa ma le malamalama, e vave lava ona mou. Ina ia puipuia le lanu o le lanu, e tatau ona e tuu le bonsai i se nofoaga lelei. I le taumafanafana, e manaʻomia le tele o le suāsusu, i le taumalulu, o le manaʻomia mo le susu o loʻo faʻaitiitia.

E ui lava i le tele o la latou lapopoa, o laupepa e taofi ai o latou foliga masani

Oak Bonsai. Meaola: talofa ma matu. Lelei mo le fausiaina o lālā e faʻaaoga ai le uaea. Manaomia le susulu malamalama. I le taumalulu, o le oak o loʻo tausia i le vevela mai le 5 ° C i le 15 ° C. O le maualuga o le vevela i totonu o le potu, o le tele foi lea o lou manaomia e inu le laau.

O le laau o le laau e manaʻomia se tausiga faʻapitoa

Birch Birch Itū'āiga: ulavale, vevesi, uʻamea, tagi. O le maualuga o le 'au e le tatau ona sili atu i le 80 cm. Taimi o le ipu: maualuga - 10 cm, le lautele - e oo i le 45 cm. E le fautuaina e tipiina lala tetele mai le tautotogo seia oʻo i le tau mafanafana.

Birch ei ai lona pulupulu ma salalau le pale

Ficus bonsai. Meaola: Bengal, ginseng, fig, microcarp, pogisa, lanu mumu. O le aʻa e faʻavaeina i le tele o le teuteuina o le ata tele. O le ogalaau e mafai ona nonoa pe faʻafetaui i le uaea. E fiafia o ia i le susulu o le la, e le taliaina se suiga tele i tulaga.

Ficus vave ona maʻi mai le vevela vevela

Sakura Bonsai. Tupu mai fatu. I le taumafanafana, o le afa afa vai e faʻafeinu i aso uma. Latou te fiafia i moli susulu, aua le faapalepale i le malulu ma le tata. O le fua fautuaina o ipu e oʻo i le 20 cm. E fiafia i le eleele e maua ai le maualuga o le nitrogen, humus, potassium.

O se tasi o mea pito sili ona mataʻina ma faigata ona tausia le faletua

Thuja bonsai. Ituaiga: lanu moana, auro, pyramidal, dwarf, pillow-shaped, spherical. O le pito i luga e fausia e se kiona po o se tolu. O le pito i lalo o le fagu e tatau ona uʻuina i se alavai. O aʻafiaga o aʻafiaga e vavaeina ile 3-4 tausaga.

E fiafia Thuya i le togalaau i totonu

Cedar Bonsai. Meaola: Iapani, Lepanona, Himalayan, malo. Mataʻutia tele i le tele o le susu. Faatasi ai ma le tele o le suāinu, o le aʻa e vave ona pala. I le tautotogo, e tatau ai ona faʻafefeteina le arasi ma mea e maua ai le maualuga o le kulimi. Lanu Himalayan e fiafia tele i le paolo, isi ituaiga - malamalama pupula. Afai o le laau e maloloina, o ona nila o le a lafoina i le lanumoana.

E manaʻomia e Cedar se faʻaleleia atili

Ina ia totoina se talo i ou lava lima, e tatau ona e amanaʻia uiga o ituaiga laau taʻitasi. O se mea sese laitiiti o le a faaleaogaina ai tausaga o taumafaiga.

Auala e ola ai i le fale mai pine

Pine - o se talo, uiga lelei mo Japan ma mo Rusia. Le pine pine pine Iapani e sili ona lauiloa. O loʻo i ai se fesoasoani manaia matagofie, e puipuia i tulaga le lelei ma e le manaʻomia ai le eleele e mau i minerale.

E faʻapefea ona toto fatu talo mai fatu

Ina ia totoina se pine mai le fatu, o le a 20-30 tausaga. O nisi taimi o lenei vaitau ua faaitiitia i le 15 tausaga. Mo le manuia o le galueaina o talofa mai fatu, ua fautuaina e tusi se laasaga i lea laasaga.

O vailaʻau pine pine e mafai ona faʻamaoni ma le le lelei

Faʻasaina Tulaga:

  1. O fatu laʻau e togafitia mo 1-3 masina. Mo le luluina, ua saunia se pusa e 15 cm le loloto. O lona pito i lalo e ufiufi i se tolu-senitimita le alavai. O le vaega totoe o le tane e tumu i le oneone. E fautuaina e fuafua ao lei faʻaaogaina. 2 cm le loloto o moa ua faia i luga o le palapala. E mamao ese le 3 cm i le va oi latou. E manaʻomia le oneone e faʻatumu ai fatu.
  2. O fatu e totoina i le taumalulu o le taumalulu - amataga o le tautotogo. Ua faataatia ese i se mamao e 3 cm mai le tasi ma le isi, ua ufiufi i oneone lelei (muamua ua le atoatoa). E sili atu le faʻaleleia i le faatofu. O nisi tagata atamamai e fautuaina e ufiufi le ipu i le tioata ma le ea i aso uma.
  3. I le tulaga o le siama o siama, ua aveeseina le palapala ma ua togafitiina le filo.
  4. O le a oso mai uluai fugālaau i ni nai vaiaso. Aveese le ipu malamalama ma tuu le fagu i totonu o le la, aʻo leoleoina pea le susu o le palapala. O fualaau e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.
  5. A oʻo atu le totogo i le maualuga o le 7 cm, ia faʻatinoina le faʻavae muamua. O fualaau aina e tilotilo mai le eleele ma vavae ese o latou aʻa (pe a faʻatapulaʻa le lanu meamata o le ogalaau). O loʻo tuʻuina i lalo i totonu o le pesini ma se hormone ma tuʻu ai i le vaifofo ua maeʻa mo le 16 itula. E talafeagai le heteroauxin, o le acidic succinic, root.
  6. O fatu laau e totoina i totonu o pusa eseese. E tolu masina mulimuli ane, o le a aliali muamua fatuga. O bonsai matutua e tatau ona suia i le 3 tausaga.

Taua! I masina muamua ina ua uma le luluina, o le totogo e faaalia ai se maualuga maualuga o le "olaga faaletino". O fualaau mamago ma faaleagaina e tatau ona vave vavaeese mai le ola.

Tausia o pines laʻititi laʻititi

A maeʻa ona totoina le talo, latou te faʻaauau pea le fausiaina o foliga vaaia. E talitonuina o pine e manaʻomia ona i ai ni pupuʻu pupuu. E maua mai i le ogatotonu o Iulai seia oʻo i le amataga o le tautoulu. E mafai ona tuʻu le fa o nilala i luga o tipu pito i luga, fitu i luga o le ogatotonu o laau ma 12 luga o le pito i lalo.

Laʻasaga e faʻafetaui e ala i le faʻasolo. I le faaiuga o le taumafanafana, o pepe uma e ola i lenei tausaga ua vaeluaina. O le laau e faʻaputuina punaoa e toto ai mea fou, ae o le a puupuu. Ona o le itiiti o taimi e totoe aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

Faʻavaeina o le Crown

O le pale o le pine o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai le uaea ma masani ona teuteuina. Fai i le tautoulu po o le taumalulu. Le auala sili ona taatele o le faʻasolo.

O le faapaleni o le pine e malamalama lelei i le faasaʻoga ma vave ona ave le tulaga manaomia

Ua fautua mai tagata tomai e mulimuli i tulafono faigofie:

  • o le teuteuga muamua e faia ile tausaga e tasi talu ona totoina;
  • leai se sili atu o le tolu o le pale e mafai ona tipi i le taimi;
  • nai lo se togalaau, e faʻaaogaina le resini;
  • o le tipi e faia i le maualuga o le 45 °.O le pito i lalo e mafai ona maualuga i luga o le pito i luga e le sili atu ma le 2 mm;
  • o le ata e faia i le maualuga. E le tatau ona sola le resini tele;
  • lala ola i luga, ma tipi i fafo. O i latou e aofia i totonu;
  • lapisi mafiafia na tipi;
  • afai o le tipi e le taofia le "toto", e togafitia i togalaau.

Taua! Afai e pipii le laau i le resini, ona sese loa lea o le teuteuga. E tatau ona mataituina le tulaga o meafaigaluega. E mafai ona afaina ai le afaina o manua.

E faʻapefea ona tupu aʻe le talo mai se oak oak

O le bonesai e mafai ona tupu i ni auala se lua: acorns ma fualaau. O lenei faiga e le itiiti ifo i le 30 tausaga.

O fea e amata ai ona faʻatupulaia le tupe

O le amataina o le bonesai amata i le filifiliga o meafaitino. Acorns e mafai ona aoina i totonu o le vaomatua pe faʻatau i totonu o se faleoloa. E le tatau ona i ai ni a latou mea e fai ai, o ni anufe poʻo isi mea e faaleagaina. O laumei maloloina e lanu enaena ma se lanu enaena.

O le lelei o le fualaau aina e siakiina e ala i le galo: o mea palau o le a felelei i luga ma faamaluluina. O fualaau ola maloloina ua mamago ma auina atu mo le teuina i totonu o se ato tumu i meaʻai laupapa ma moa, latou te tosoina le vaega o totoe o le susu. O le faʻamavaega e tatau ona le itiiti ifo i le lua masina. I le taimi atoa lenei, o loʻo teu ai fatu i totonu o le pusaaisa.

O siama maʻi e masani lava ona leai ni faaletonu i fafo, o lea e tatau ai ona lafoaia

<

Faʻamasinoga faʻapitoa e faia i laʻasaga:

  1. Ua toto le oak i le eleele na aoina mai se laau lea na eliina ai elemene. E tatau ona i ai ni nai laʻau pau ma lala i le eleele.
  2. O le gafatia e filifilia lautele, ae papaʻu (e oo i le 10 cm). O le faʻafefiloi ua faʻapipiʻi i le pito i lalo ma sasaa ai le alavai. E tasi le centimita o le oneone ua faʻafefiloi ma le maa oloʻo tuʻuina i luga. Ua faaopoopo le lalolagi i ai. E sili le tuʻuina o le palapala i se paʻu e mautinoa ai le tufatufaina o le susu.
  3. Afai ua aʻa le laau, pe a uma le masina ma le afa o le a latou fausia le pito i tua ole lumanai. O le uaea e faia ai se mea manaia, ma puipuia mai fafo o le ulo.

O le anufe e fiafia i se vevela mafanafana ma le maualuga o le vevela. E sili atu ona lelei le ola i luga o se faamalama, lea o le a malamalama atoatoa ile la. I le taumalulu, o aʻa e ufiufi i lau o le lauʻeleʻele ina ia latou le malolo. E faʻamamaina le eleele i le faatofuina i totonu o se pesini poo se pusa i vai. E le fautuaina le suāsusu.

Auala e filifili ai se laau e fatu ai se talo

Ina ia fatuina se talo mai le oak, e talafeagai lelei le gaʻo po o le maa. Afai e faʻaaogaina laau e fai ma meafaitino, e tatau ona filifilia ni mea e le sili atu i le 15 cm. Ina ia lelei le aʻa, e fautuaina e aoina le palapala lea na tupu ai.

O le seedling e tatau ona i ai se aʻa autu ua atiae lelei. Afai o aʻa laiti e le paʻepaʻe, latou te le o matua. E siakiina lelei laʻau mo le faaleagaina ma le mago.

O lau o le lauolaola maloloina e lamolemole, lapoa, ma se lanu mamā.

<

Teu ma le pine

A maeʻa ona maua le malosi o le opu, e mafai ona e alu i le fausiaina o le pale. Ua aveeseina taʻavale i se naifi malosi. O le pito o totoe e faʻaaoga ai le uaea. O paʻu mea mama e tuʻuina i lalo.

O le teuteuina ma le filifilia o le paʻu e tuʻuina atu ai le ogalaau o se mea e faʻaaogaina. Ua faʻapuupuuina pupuleʻa i le faʻagasologa o le faʻatautaia, lea o le a mafai ai ona tupu le pale i le lautele.

Trimming o le paʻu o loʻo faia ai le fausaga o le ogalaau

<

Ina ia taofia le tuputupu ae o le oak, o le poloka o loʻo faʻavaeina i nofoaga eseese. O lenei mea e faaosofia ai le tafe o le sua. O togalaau e togafitia i togalaau.

O lau laititi e tipi i le afa ina ia o gatasi ma le laʻitiiti o le laau. I le gasologa o taimi, latou te ata ma le manaʻoga mo le teu ese e mou atu.

O le maualuga o le pale e maua ai se pine. I le amataga o le taumafanafana, o le pito i luga o lala ua tipiina ma le aufaʻilagi. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le fausiaina o ni taamilo i le mea e tasi. O le pale o le a sili atu ona matagofie, o le a faia i luga o se foliga lautele.

Bonsai e le gata o filosofia ma faatufugaga. O laau toto e manaʻomia ai tau tupe ma lagona. Ina ia iloa le auala e ola lelei ai i le fale, e tatau ona e suʻesuʻeina le tele o tusitusiga. O le taunuʻuga o le a maua e na o se tagata maʻi e faatofuina i le faagasologa.