Laʻau

O a mea e mafai ona e faia mai fagu palasiti mo lau togalaau: 15 talosaga

E foliga mai o se fagu palasitika o se mea masani, ae o le taimi e taua ai lona mamafa i le auro - sa tuu ma le faaeteete eo tatou matua matua o latou koneteina taua i luga o le faapaleni e faaaoga nai lo le susu susu po o le fagu e teu ai compote. O nei pusa PVC o se sefulimele luasefulu, o lea ua mafaufau tagata, aua e le o toe mamao ona leai lea o se mea e laasaga ona o pusa palasitika. Faʻafefea ona faʻafetaui nei mea uma o palasitika mo pisinisi? O manatu e sili ona ofoofogia i luga o le tau o meaʻai ma vailaʻau faʻatekaina o atumotu felelei ma fale tetele, fale o loʻo nonofo ai ma le faʻaogaina o malosiaga e aofia ai le tele o pusa tioata e le manaʻomia. Matou te valaʻau atu ia te oe e te auai i le aofaʻiga o se pusa tioata. Talisapaia le uluai togalaau togalaau mai le afifi otaota lea matou te ofoina atu ia te oe o se faavae faavae mo le faateleina o le fatufatuga i luga o le auala e fatuina ai se mamanu ofoofogia ma le le masani ai o le atunuu.

Fausiaina o fale tetele

O se faafitauli vevela mo tagata uma o le mafanafana o loʻo faʻataatia le fale ma fale o ausilali i luga o le fanua i le togalaau i tulaga o se fanua fanua laiti ma utiuti tupe. E le gata i lea, o le faamoemoega masani o le fale e le o le fausiaina o fausaga faavae "mo seneturi."

O le mea lea, na filifili tagata suʻesuʻe e faʻafeiloaʻi se fagu vailaau faʻasaina e pei o se fale. O puipui o fale, gazebos, greenhouses, ma isi fausaga o togalaau o loʻo tuʻufaʻatasia - i totonu o se siaki siaki e faʻaaoga ai le sima, ae nai lo piliki, o loʻo faʻaaogaina pusa tioata e le manaʻomia e tumu i le oneone.

I le lagolagosua i lenei mea, e le o se masani masani, e mafai ona e faia ni ituaiga gaosiga mai fagu mo le togalaau, ina ia mafai ai ona fuafua le mamanu o le saite i se tasi o ki. Seʻio tatou tilotilo totoa i le auala e mafai ai ona e suia lou olaga i se faigofie ma sili atu le faʻalelei e faʻaaoga ai PVC ipu.

Fale o le atunuu

E ui i le faigofie o le fausiaina o se fale mai i pusa palasitika, ei ai ni nuances e tatau ona e mafaufau i ai pe afai e te fuafua e fausia se fale ma lou lava lima. O faʻamatalaga aoga nei:

  • I le va o laina o le masonry, faʻapipiʻi se faʻamalosia - o le faʻaleleia o le fofo i luga o le fagu o le a faʻaleleia.
  • Aua le galo o le palasitisi e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma le sima e pei o se piliki, o lea ia faia ni pu laiti i le fagu - o le auala lea o le a amata ai ona faʻafesoʻotaʻi le fofo ma le oneone i totonu o le fagu ma o le a malosi le puipui.
  • I le taimi o le masonry work, faʻapipiʻi fagu i se maea poʻo se uaea ina ia le vavae laina.

Manatua o pailani e masani ona paʻu i lalo o le aʻafiaga o le malulu ma le vevela, aemaise lava mai suiga o le vevela, ia sauniuni ina ua mavae sina taimi - 5-10 tausaga, o le a amata ona "faitau i lalo" puipui o le fale.

Faʻaaogaina o fagu PVC o se mea fale, e mafai ona e fausia se fale tau tamaoaiga i totonu o le atunuʻu

O foliga uumi o fagu palasitika e mafai ai ona e fausia fale ma gasebos, faataamilo i fuafuaga

I le faʻaopoopoga i le lagolagosua lagolago o le fale o loʻo faia i pusa palasitika, o lenei mea faufale lapopoa, e pei ona i ai, e mafai ona faʻaaogaina mo le taualuga. Matou te ofoina atu ia lua ni auluga o le fale mai pVC ipu tuai:

  1. Pipi tioata. Mo le gaosiga o lenei taualuga faigofie, e tatau ona faʻamalosi pusa palasitika. Afai e faia lenei faiga e aunoa ma le faʻavevelaina o le palasitika, ona faigofie lea o le fagu, o lea e sili atu ona faigofie le tuʻuina o le meaʻai i le la, ona faʻamafola ai lea o koneteina. O le faʻatulagaina o PVC modules e faʻatinoina e ala i matala masani i le faʻavaa ma le faʻapipiʻiina o le meafaitino i ni faʻafanua. Mai lea ituaiga tui e faigofie lava ona e fausia se taualuga e pei o le nifo mo se puipui poʻo se taele.
  2. Paʻu paʻu. Mai le vaega paʻu o le paʻu palasitika, e faigofie lava ona faia se mea e pei o se paʻu paʻu mo le taualuga. Mo lenei mea, e tatau ona tipi le pito i lalo ma le ua mai le fagu, tipi le pito i totonu o le pusa i le uumi ma le afa, faʻafesoʻotaʻi elemene o le PVC ua faʻapipiʻiina ma le kelu, ma fai ai se vaʻa.

Afai e te filifili e fausia se fale laupapa, piliki poʻo se fale nofomau o loʻo i ai i totonu o lou fale mafanafana, aoina se pusa paʻu, faʻaali lou mafaufauga - teuteu le faʻailoga ma se mea e le masani ai o mea palasitika. Faʻasologa o mea teuteu fanua, fualaau fugalaau poʻo se naiva "manuʻa" manu - filifili soʻo se ituaiga e fetaui ma oe i le faiga.

O se tali lelei i le faafitauli o se fale o le fale o le fausiaina lea o se fale mai se pusa, faitau i ai: //diz-cafe.com/postroiki/achnyj-dom-iz-kontejnera.html

Mai fagu paʻu e gafatia e fai ai se taualuga mo se nofo i le taumafanafana - tusa lava pe foliga mai o se tile, poʻo foliga o le paʻu

O faʻamalama paʻu paʻu e faʻaaoga mai pusa o loʻo faʻaaogaina o le a maua ai le faʻailoga o le fale o le atunuʻu o se faʻamaʻi faʻaalia

O le teuteuga o pulou fagu mo le faʻaogaina o se fale o le atunuʻu o le a faʻaopopoina ai uiga ile fale

Pergolas, greenhouses, pergolas

O le faʻaaogaina lelei o fagu palasiti mo le togalaau e le na o le gaosiga ua fuafuaina e teuteu ai, ae o mea sili ona taua, mo se faataitaiga, greenhouses poʻo arbors. Aiseā e faʻatau ai le polycarbonate taugata mo le fausiaina o se fale siʻomaga pe afai o le PVC lea e faia ai le koneteina e toetoe lava o le mea lava e tasi?

Aiseā e faʻapipiʻi ai se lauʻamea ma sili atu le taugofie nai lo le palasitika palasiti pe'āfai e iai ni fagu e le manaʻomia? O le teenaina o ave o le la, o le PVC packaging e faia ai galuega tutusa e pei o tioata ma le polycarbonate, i se faaopoopoga - o le filifiliga aupito sili lea ona lelei mo le fausia o se kiona e mafai ona e mauaina.

O se filifiliga faʻapitoa mo le faʻatulagaina o se gasebo poʻo se kiona i totonu o le atunuu - o le fausiaina o fagu palasitika

Afai e te le fiafia i le fausaga tafaʻi masani i luga o le fuafuaga, ia faia i se foliga o se eleʻele e faʻaaoga ai se fausaga uʻamea ma fagu palasitika

I le fausiaina o se fausaga o le fafie po o le uamea, ia e ofuina oe lava i se tootoo mumu-vevela, toso po o se hama ma fao. O le tasi auala o le faia lea o pupu i le pito i lalo ma le paʻu o le fagu palasitika ma tuʻu ai ipu palasisi i luga o le fagota poʻo le uaea, o le umi o le a sili atu ona maualuga nai lo le maualuga o le fale. Sue elemene na maua ma tuʻu faʻamau i luga o tagata o le faʻavaa - o le a fausia ai puipui o le fale lauʻeleʻele poʻo faʻa. E le gata i lea, e mafai ona e faʻapipiʻi laina eletise i le itu i tua e ala i le nonoa o fagu i totonu o le laina e tasi ma le uaea. Faʻaaoga vailaau o lanu eseese, taumafai e fatu se ituaiga mea teuteu - o le mea lea e te faʻavasegaina le tele o puipui o loʻo faia i le palasitika.

O le a se isi mea e mafai ona e fausia mai fagu palasiti mo le togalaau? O le faigofie faigofie ona fausiaina o se tamai fale fausaga o paʻu palasitika i totonu o le togalaau o se avega mama - o se pergola, lea e masani ona avea o se faʻavaa mo le aʻeina o laau toto. Peitai, e ui i le mea moni e faapea o le tautotogo ma le taumafanafana o le a le ufiufi le mamanu e ala i le lalagaina o rosa po o le ivy, i le taumalulu o le a leai se paluga ma e le foliga fiafia. Ina ia aloese mai lenei mea matautia, e mafai ona e faʻamaonia le mamanu o le pergola i paʻu palasitika o se paolo masani - lanu enaena poʻo le lanumeamata. O lanu uliuli o le PVC e foliga mai e pei o le fafie, ma o le vao o le a toe faʻafouina foliga o le togalaau i le tau malulu.

Pa puipui, puipui, faitotoa

E tele mea tautupe e mafai ona faʻaolaina pe afai e te faʻaogaina fagu palasiti e faʻapala ai le pa o le togalaau. I le faʻaaogaina o le mataupu faavae lava lea na faʻamatalaina i le fausiaina o le gasebo, nai lo le faʻasolosoloina o le komipiuta, upega poʻo le polycarbonate, faʻaaoga se pusa tioata e faʻatumu ai avanoa i le va o pa puipui.

O sina fatufatuaʻi ma le maelega - o le tuaoi o lau togalaau o le a le gata ina le mafai, ae le gata foi, e tosina mai ai le gauai. Afai ua uma ona fausia le pa i le taimi muamua, o le teuteuina o le fugalaau mai fagu palasitika o le a maua ai se leo fou - o le filifiliga sili ona masani mo le togalaau.

I le lagolagoina o fale mafanafana mai fagu palasitika, fausia se pa faʻaaogaina ia lava koneteina mo se mamanu laufanua lafoaʻi

O fugalaau lanu eseese e vaneina mai fagu palasitika o le a faafou ma teuteu se pa tuai poʻo se fale vevela

Carport

O le faafitauli e faʻavavau o tagata o loʻo umia taavale o le faʻavaeina o le avanoa i luga o le eleele mo le taʻavaleina o se taavale poʻo nisi o taavale - uila, sikola po o ATVs. E le o taimi uma e fai ai se galuega faʻapitoa a se fale tumaoti poʻo se fale o le atunuʻu e aofia ai se potu mo se taavale, o lea e manaʻomia ai le fausia o se fale taʻavale poʻo se fale. O le fausiaina o nei fausaga e taugata ma e toatele e le gafatia, o lea ei ai se taavale i lalo o le vevela o le la, tatala i matagi, timu ma le kiona. Pepa fagu paʻu masani e sau i le laveaʻiga i lenei tulaga - otaota otaota e leai se tasi e manaʻomia, faʻatagaina le suʻega e aunoa ma le fefe, e aunoa ma le fefe i le faaleagaina o le fale. Afai e le aoga se mea ma ua le aoga le fagu, e mafai ona e aveina se tasi ma e le toesea se tikeri.

O le a avea foi ma aoga aoga e uiga i avanoa mo le pakaina mo se taavale i le atunuu: //diz-cafe.com/postroiki/stoyanka-dlya-mashiny-na-dache.html

O se pupuni mo taavale e faia i fagu palasitika o le a le gata o le a faataunuuina ai lona galuega vave, ae o le a aumaia foi se faamamafa muamua i le atunuu

O le mea lea, mai pusa lakapi e mafai ona e fausia ai se tulaga palasitisi e le masani ai i lona faatulagaga ma faia ni galuega i le taimi e tasi - o le a fausia ai se vaalele puipuia e faasaga i timuga, la ma, i le taimi e tasi, o le a teuteuina lau togalaau. E leai se mea faigata i le fausiaina o se pupuni mai fagu - e mafai ona faia lelei i ona lava lima.

Muamua, e ala i pulou paʻu, e tatau ona e faia e ala i pu, pe sili atu, e sili ona faʻamuina i latou i le ogaumu vevela, ona tuʻu lea o fagu i luga o se fagota, maea poʻo le uaea, faʻafesoʻotaʻi i laina. I le va o latou lava, o le faʻasalaga o fagu ua tuʻuina i faʻamaufaʻailoga tutusa i le isi paipa o pu ma mea na filifilia muamua mo "firmware". O le mea lea, o se foliga vaaia e foliga mai o se "fagu fagu" ua maua, lea e tumau pea ona faapipii i se uamea po o se laupapa i luga o le suspensions o ni uumi eseese e fatu ai se gaioiga.

E taua le iloa! Aumai e faʻapea o se fagu palasitika o se ituaiga o tioata e faʻafeiloaʻi le malamalama i foliga tutusa i le tioata, e fautuaina e taʻe le pito i lalo o le koneteina ina ia puipuia ai le susulu o le la.

Meafaigaluega aoga mo le togalaau

Solarni

E mautinoa lava na e iloa le mea moni e leai se vaipanoa tutotonu i totonu o le fale, e leai se taimi e te maua ai se vai afi, ma a maeʻa le aso e te tausia le togalaau e te manaʻo e te le ave se aisa, ae ia fufuluina i le vai mafanafana. Matou te fautua atu e te taumafai e faia se vai mafanafana mo lau 'upega tafaʻilagi ma se faiga e teu ai le malosi-o se faʻapupulaga e ao ona faia i fagu PVC. O le taʻiala o le faʻaaogaina o le faʻavelaina o le vai e faʻavae i luga o le vai vevela e pei o le "thermosiphon" - o le vai vevela tele e alu i luga, e faʻaitiitia ai le malulu o vai malulu. O le mamanu o le masini, o se inisinia Pasila lea na mauaina se pateni mo le mea fou faatoa maua, ua ia faapea mai e 1 m2 o le a lava le laulau sola mo le taeleina 1 tagata.

Mai i fagu palasiti e mafai ona e faʻapipiʻiina se pana o le la ma galo ai le vai o le aisa i le taumafanafana

O le malulu o vai e sau mai le suāsusu i le aofaʻi o le ao e toe foi i tua i le vevela

Mea faʻaaoga ma meafaigaluega mo le faia o se aoina mai pusa palasitika:

  1. 2 lita fagu palasitika - 60 pcs .;
  2. 1 lita susu susu - 50 pcs .;
  3. PVC paipa 100 mm - 70 cm;
  4. PVC pipe 20 mm - 11.7 m;
  5. PVC tulimanu 20 mm - 4 pcs .;
  6. Pepa 20 mm PVC - 20 pcs .;
  7. Paʻu pito i lalo 20 mm PVC - 2 pcs .;
  8. Pelu a le PVC;
  9. Paʻu lanu uliuli Matte;
  10. Fulufulu;
  11. Emery;
  12. Sikotata tape
  13. Papala mallet, lili luga o fafie.

O fagu paʻu e tatau ona tipi le pito i lalo ma faʻaofi i le isi. 100 mm PVC paipa ua faʻaaogaina e fausia ai le fausaga faʻapitoa o le la, o le pipisi 20 mm ua tipi i vaega o le 10x1 m ma le 20x8.5 cm ma faʻapotopoto i totonu o se fale e tasi e faʻaaoga ai taʻaloga. O paʻu o paipa ma taga falaoa e valiina i luga o le vali uliuli, lea o loʻo tuʻuina i lalo o fagu e faʻaleleia ai le vevela o le vevela.

Pepa lanu moana e tatau ona tuu i lalo ifo o le tanuma vai e tusa ma le 30 cm i lalo ifo o le vai teu vai ma le vai i le itu i saute o le puipui poʻo le taualuga. Ina ia faʻamalieina le vevela o le vevela, e tatau ona faʻatulagaina ia fausaga i se tulaga e fuafua e pei ona taua i lalo: faʻaopopo 10 ° i lou latituga faʻafanua. E fautuaina e tofu le 5 tausaga ma fagu paʻu palasitika i totonu ole fausaga e sui fou, talu ai pe a mavae sina taimi, o le palasitolima e fai ma opaque, ma faʻaititia ai lona faʻamalosia o le tino.

O le isi mea e faasaoina ai le malosi "folau" mai ia i matou mai le vevela vevela o Brazil ua taua o le "1 lita o le malamalama." O le taua o lenei manatu faʻainisinia e uiga ile auala e faʻamalamalamaina ai se potu faamalama i se aso vevela, o se mea e sili ona faigofie - e lava le faʻapipiʻiina o se fagu paʻu i totonu o le taualuga - ae leai se mea e leai se mea, ae o le vai. O le vai, e faʻafefe ai ave o le la, lea o le a faatumulia ai se potu e aunoa ma se malamalama masani ma se malamalama susulu.

O le tuina o se fagu paʻu vai ma tipi i luga o le taualuga o le fale, o le ai ai pea ia te oe se puna malamalama o le malamalama i totonu o potu e aunoa ma se malamalama masani

Tuputupu ma totoina laau

O fagu paʻu o le a aoga i totonu o le togalaau e le gata mo fale poʻo mea teuteu, ae faʻapea foi i le totoina o laau toto, fugalaau ma fualaʻau. O le tipiina o se pu i totonu o le koneteina ma faʻatumu ai le eleele, e mafai ona e faʻaaogaina pusa palasitika mo le totoina o fatu. Aua lava nei galo e teli ni pu mo alavai i totonu o lau fagu faatoa fai ma popole ile vai vai.

Faapipii faʻamau i luga o se fagu paʻukeke - e te maua ni tagata malie ae le o ipu e fai ai ni meaʻai

O vaʻa mo le totoina o laau e mafai ona tuʻuina atu sina lanu e ala i le valiina o ata vali vali ma teuteuina i pulou fagu. Afai o lau fale mafanafana e laʻitiiti i le eria - taumafai e fatuina togalaau faʻasalalau - tautau pusa tioata mai fagu i luga o se fagota i lalo o le puipui. O lea e te teuteuina ai se vaalele e leai se avanoa ma sefe avanoa.

E mafai ona e iloa po o fea laau e sili ona fetaui lelei mo togalaau mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/rasteniya-dlya-vertikalnogo-ozeleneniya.html

Le faia o masini mo laau ma fugalaau, e le gata o fagu palasitika mo meainu, ae tele foi pusa tioata na totoe pe a uma ona faʻaaoga vailaʻau fale e talafeagai

Faʻatele ni pu i totonu o se fagu palasitika - o le a mafai ai ona maua se masini faʻavaivai i le atunuu

O fagu PVC o le a tautua foi i le faagasologa o le fausiaina o le togalaau, afai e te togi tamai pu i le pito i lalo o le fagu ma faapipii le pusa i le maea, o le ae mauaina se meafaigaluega lelei mo le galo. O le faʻaaogaina o le vai mai le fagu faʻatasi ma uili mai se taavale tuai pepe po o le meaʻai, e mafai ona e gaoioi le fagu masini i totonu o le togalaau.

Meafale mo togalaau ma fale

O le aufaigaluega mo meaafale i totonu o le fale o le togalaau ma i luga o le auala e aumaia ai le tele o faafitauli - o le latalata i le eleele e afaina ai foliga o sofa, moega ma nofoa fafie. O le fausiaina o meaafale a le fale mai pusa paʻu, o le ae galo ai mea e sili ona lelei, e matua faigata lava ona faʻatulagaina i totonu o le atunuʻu, ese mai le tautua ma mama mama. O pusa ma pusa lava ia o se mea tulaga ese mo le gaosia o meaafale i ou lava lima - umi ma faigofie ona mama.

Mai i fagu palasitika e mafai ona e faʻaputuina ai meaafale lelei mo le togalaau ma le fale

O nofoa ma le laulau mo se fale mafanafana e faia i paʻu palasitika o se vaifofo taugofie mo meafale i fafo

O se pitonuu faigofie mo se nofoaga o le mafanafana o le a alu ese mai pusa tioata e le tatau ai ua afifiina i le uputatala ma ua ufiufi i ie ie

O ni nai fagu paʻu palasitika, o se uamea - ma se nofoa faʻaleleia mo le togalaau ma le togalaau i ou luma

E fia iloa lenei mea! O fale mo le togalaau e mafai ona faia mai pallets (pallets): //diz-cafe.com/postroiki/mebel-iz-poddonov-svoimi-rukami.html

Mamanu o le togalaau

O le faʻamalamalamaina mo se togalaau aina o se isi koluma faʻaalu lea e masani ona le amanaiaina e tagata o le mafanafana. Faʻatasi ai ma se fagu paʻu, o le faʻamalama o le faʻafitauli e fofoina ile minute. Ave se vali lanu mai vailaʻau o fale, tipi ese le ua ma toe faʻatumu le kesi ma se pulu i totonu - ua saunia le moli mo le tuʻuina atu. Fausia se faʻalavelave faʻalavelave o le mea faʻapitoa e ala i le faʻaleagaina o fagu palasitika e ala i le vevela, fusifusi pito ma valiina i lanu eseese. O mea muamua na faia i pVC o koneteina o le a suitulaga atoa i mea tau fale gaosi oloa, faʻapea foi ma teuteu lou fale ma lau togalaau.

Ina ia faia se mamanu muamua o mea faʻapipiʻi mo se nofoaga e nofo ai le mafanafana, e lava lava le valiina i ni vali paʻu-tioata poʻo le faʻafefe

O moli uila e le masani ai mo fale o le taumafanafana e mafai ona faia mai fagu palasitika - o moli eletise ma moligao e avea o se punavai malamalama

Faʻaleleia fanua mai fagu palasitika

Pe a fatuina teuteuga o togalaau mai fagu palasitika, e faʻaaogaina mea uma - o le fagu atoa, o le lalo ma le ua, o le ogatotonu ma vavae ese vaega, ma o kuki e sili ona lauiloa. Latou te faia se teuteuga manino mo le togalaau - ma le mamanu o vaalele avanoa o le fale poʻo le pa. O le isi mea e le mafaagaloina o le saite atonu o le faʻapipiʻiina o PVC o loʻo iai - volumetric ma fuainumera o manu, laau totō. O fugalaau ma tuaoi e faatapulaaina ai le totoina o ituaiga eseese o fugalaau e mafai ona faia lelei mai i pusa palasitika. Ma ina ia mafai e ou taliga ona fiafia i taimi uma i manufelelei, taofiofi manu ma manu inu mai PVC fagu i au lava laau.

O keke lanu e tele-mai i paʻu palasitika o se mea sili ona lelei mo le fatuina o mamanu o le fuafuaga i totonu o se laufanua

Faataitaiga o le faatulagaina o moega fugalaau

A aunoa ma se masalosalo, o le teuteuga autu o se fale mafanafana o fugalaau ia e fai ma fugalaau fugalaau pe ola aʻe i se mea mataga. O se "faapitoa" faapitoa o le fugalaau ua tuuina mai e ala i lalo ifo o tuaoi, o loo faaalia ai lona foliga ma tuuina atu le atoatoa o le fugalaau.

Ona o le leai o se maa po o piliki, faʻaaoga masani e fausia ai le pupuni, faʻafeiloa fagu paʻukeke ma le ua i luga o le pito i luga o le moega fugalaau - o le ae maua se pa e le faʻalavelave mo le totoina o fugalaau. O se fofo lelei mo nofoaga o le togalaau o le togalaau e leai se mea e manaʻo e tupu, o ni fugalaau fugalaau muamua o loʻo faia i PVC ipu o ituaiga eseese ma lanu.

Faʻataʻatia nofoaga malulu poʻo vanu o le togalaau faʻatasi ma se fugalaau mama o fagu palasitika

O se tamai fugalaau fugalaau foliga foliga o se tamaʻitaʻi e foliga mana ma e le masani ai

O pusa tioata lanu moana e manaia pe a fai se fugalaau fugalaau

Mataupu i totonu o le mataupu: O oe-oe-oe na toto mai fagu: faʻapefea ona ou faʻaogaina le palasitini i le togalaau?

Faʻatoʻaga togalaau

O le tuʻuina atu o le faʻatonuina o togalaau e masani ona faigata - e tatau ona e faʻamalosia le eleele ma faʻatau mea teuteu - o se taunuuga, e maua ai se aofaiga tele. Ma ou te le fiafia e savali i totonu o le palapala. Aʻo e faʻaputu tupe ma vaʻavaʻalata i le inisiua mo auala, matou te ofoina atu ia te oe se filifiliga lē tumau mo le faʻatulagaina o latou tau e le tau. Liligi le ala i totonu o le atunuʻu ma se fasi moli vailaʻau ma faʻafefiloi pulou pipi i totonu - ona o le faʻaleleia i le itu o le vaalele, o le a lelei ona faʻapipiʻi i le faʻafefiloi o fale.

E mafai ona avea se alalaupapa faʻamalolo faʻamalosi e avea ma se faʻavae matagofie e faʻafetai i le tele o lanu palasitika

E mafai ona e aoao atili e uiga i auala e faia ai taʻavale i le fale ma ou lava lima mai le meafaitino: //diz-cafe.com/dekor/dorozhki-na-dache-svoimi-rukami.html

Fausaga teuteu

O se taʻiala sili ona lauiloa i le teuteuina o le laufanua o le laufanua o le fausiaina o masini volumetric mai mea eseese o iai, e aofia ai pusa palasitika. Ae ui i lea, iinei e te manaʻomia se tomai ma le onosaʻi, aua e manaʻomia lou tuʻuina atu o pusa o mea uma poʻo ni vaega e tipi ese mai ia mea e tusa ai ma se mamanu patino.

O le sili ona matagofie o mea teuteu mo le laufanua faʻatoʻaga - o mea faʻapitoa eletise na faia i fagu palasitika

Matou te fautua atu ia e faia i le fale e le faigata tele ona faʻatauina ni fagu palasitika i se foliga o se Kerisimasi. E ui lava e mamao ese le Tausaga Fou, pei ona latou fai mai, saunia se salu i le taumafanafana - mafaufau mamao e uiga i le teuteuga o le New Year's garden. O le mea moni, o le laau o le autu taua lea o le aso malolo taumalulu, e aunoa ma se mea e le mafai ai ona fatuina se fiafia moni, o le New Year's atmosphere. Ae faʻapefea pe afai e leai ni conifers i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ma e te le faʻafeiloaʻiina togalaau faʻapitoa i luma o le Tausaga Fou? O se fofo e sili ona lelei i lona faigofie ma le siosiomaga lelei o le fatuina lea o se Kerisimasi mai fagu palasitika.

O le faavae o sea tuufaatasiga o se uamea malosi, lea e mafai ona tautau ai fagu pe tuu i luga o se uaea ma afifi, faia ni vaega mai i lio, nonoa pe faapipii ni lagolago lagolago ma fausia se foliga foliga tutusa o le faleie e pei o se laau.

E le talafeagai le faia o se Kerisimasi mai i paʻu palasitika lanu lanumeamata lanu - e mafai ona faʻaputuina mai koneteina i soo se lanu

O fagu paʻu paʻu atoa, faʻavae, ma vaega tipi o le a faʻaaogaina foi. Apalapala lava ia e mafai ona faʻaleagaina, faʻafefeteina, valiina i lanu e le masani ai - i se tulaga aoao, o loʻo i ai se nofoaga mo mafaufauga ma le atamai e faʻaleleia. Aua le faʻasalaina pulou fagu - o le a latou lafoaia ni mea lalelei ma mea matagofie.

I le auala, e le tatau ona natia pe talepe le laau mo le vaitau o le tau vevela - afai e te filifilia se foliga o se laau, o totonu o le fausaga o le a auauna ia te oe i aso vevela e pei o se fafie pe avea ma nofoaga mo taaloga a tamaiti. E mafai ona e faia se laau Kerisimasi laʻitiiti mai lau fagu lanu lanumeamata tuai mai le moa, ia na o le tipiina o le taʻavale paʻu o le pusa palasiti ma "nifo" ma faʻapipiʻi i luga.

Mai mea tuai ma le le talafeagai, e mafai foi ona e faia ni teuteuga mo se fale mafanafana, faitau e uiga i ai: //diz-cafe.com/ideas/ukrasheniya-iz-staryx-veshhej.html

Birds feeders ma ofaga

O se tasi o ituaiga o togalaau o loʻo faʻapipiʻiina ai le tele o galuega tauave - fafaga, o ofaga ma ipu inu mo manufelelei. Faatasi ai ma le alofa, o le fafagaina o meaʻai ma togalaau o le a teuteu ma faatosina ai manulele - o le a latou toe totogiina oe fiafia twitter twitter, faʻamaʻiina i le taimi lava e tasi meaola meaola iniseti.

Faia ni togi, inu pusa ma manu manu mai fagu palasiti ma valivali i lanu masani

Nests ma manulele manu o le a avea ma teuteuga talafeagai mo lau togalaau

Mataupu i le autu: Auala e fai ai se manu fafaga: o le masini o ituaiga o fai-it-yourself-feeders

Totoga mo se atunuu i totonu

E le gata i le teuteuina o togalaau, e lelei tele le fagu eletise mo le fausiaina o se mamanu totonu o le fale mo se fale. Maea puipui mo puipui ma meaafale, vaega ma fusi, e oo lava i pupuni - o nei mea uma e mafai ona e faia na o oe mai pVC koneteina. O nei fale teuteu e foliga mai e tulagaese ma muamua, a leai se mea e tutusa e te le iloa. O le tuʻuina atu o lou agaga i totonu o le teuteuga o se fale o le atunuʻu, o le ae fiafia i le gaosiga o le gaosiga ma iuga o ou mafaufauga faʻatasi ma tomai.

O le vavaeeseina o fagu ma fagu palasitika palasia ma faʻapipiʻiina i se uaea felanulanuaʻi, o le a maua ai lau ea mo le vaevaeina o avanoa o se fale o le nuʻu

O le pupuni nuanua mo le faitotoa pito i luma o loʻo faʻaputuina mai pulou masani, ma e foliga mai o se mea muamua

O pusa fagu eletise o le a fesoasoani ia te oe e valivali ai totonu o se fale i totonu o ata uma o le nuanua

Faafiafiaga, faafiafiaga, taaloga i le atunuu

Taaloga

O taʻaloga i luga o le laufanua e le gata o se mea manaia mo le faʻatulagaina o taimi paganoa, o se mea taua foi o le teuteuga o le togalaau. O tafaoga ma ata vitio, sikola laiti-golf ma fale mataʻina o le a fausia ai se siosiomaga manaia mo se tamaititi e nofo ai i totonu o le atunuu.

Pusa tioata o le a fesoasoani e vavaeese le teritori mo taʻaloga a tamaiti, faʻapea foʻi ma le faʻavae mo le fatuina o meataalo manaia

Faʻatulaga se malala i totonu o lou fale, ma fai faitotoa mai pusa paʻu

Mea faʻapitoa: Taaloga i le atunuʻu: o le a se mea e mafai ona e fausiaina mo lau tama i ou lava lima?

Vaa ma vaa

E mautinoa lava o loʻo i ai se vaitafe e tafe ane i tafatafa ane o lau togalaau togalaau pe i ai se vaituloto. Afai o lea, ona avea lea o lau tafaoga i luga o le matafaga o le a sili atu le malie pe afai ei ai sau auala e feʻaveaʻi ai le vai. A e alu i se motu tuʻufua, alu i luga o se vaa pe alu e fagogota - e leai se mea faigofie pe a iai se vaʻa. E mafai ona e fausia lenei faigofie faigofie mai fagu palasitika.

O se vaa vaapiapi i foliga o tagata Amerika Amerika i le gafatia o le 1-2 tagata poʻo le sili atu o le laumua mo le 3-4 pasese - tele le tele o filifiliga. O vaʻa faigofie o vaʻavaʻa, o se taʻavale faʻasolosolo, lea e faigofie ai ona fagogota, ma folau ese mai le matafaga.

Mai pusa laulaʻau e te maua ai se vaʻa poʻo se uila o loʻo tumau i luga o le vai

Mo le faia o se vaa i le tulaga o se taʻavale, tipiina fagu o fagu, faʻasolosolo le tasi i le isi ma fausia se mea e pei o ni uumi umi. Faapipii faʻamau faʻatasi ma mea faʻapipiʻi - e lautele ma o le a le paʻu pe a faʻafesoʻotaʻi le vai. Mai faʻamavae eseese, faʻapipiʻi faʻatasi, faapipii uma lava mea faapipii i luga ma le pito i lalo o le vaa ina ia maua se foliga e pei o le fatu. E taua le faʻatusatusaina saʻo o le lautele o le vaʻa ma lona maualuga - faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi ma se vaega o le inisinia o le a fesoasoani ia te oe e liliu se mauga o le mea e le o manaʻomia e teuina i totonu o se mea aoga.

O se auala e le masani ai i le teuteuina o se vaituloto i le atunuu - otaota maaleale mai fagu i luga o le vai

O le vaa ei ai se mamanu sili atu ona faigata mo le aiga atoa, lea e aofia ai le fesoʻotaʻiga o fagu luga i luga o le laina i laina e lua ma le faʻamaufaʻailogaina o le ulu o le vaa i ato. E leai se mea e taofia ai oe mai le faʻapipiʻiina o se uila i luga o le vaʻa, lea o le a sili atu ona lelei lona faʻaleleia o le faʻatinoga ma le faʻatulagaga O le mea lea, faʻaaogaina mea e le mafai ona faʻaaogaina o fagu palasitika, mai i le auala, o atumotu atoa o loʻo fausiaina i Iapani ma Taiuani, e mafai ona e suatia le vai o loʻo siomia ai e le savili ma le mafanafana.

E le o musuia oe i le manatu o se pusa palasitika? Faia se mea e le masani ai mo lau togalaau ma o le a leai sou taimi e tepa ai i tua, i le taimi lava e te auai ai i vaega o tagata e fiafia i se fagu palasitika.