Lafumanu

Sauniuniga mo lapiti: lisi, faatonuga mo le faʻaaogaina

Rabbits, e pei ona e iloa, e le na o meaʻai ma meaai e tatau ai, ae le o se soifua maloloina lelei foi. Soʻo se mea sese na faia e le faifaatoaga lapopoʻa i le faʻatulagaina o le tausia o se lafu vavalalata e mafai ona i ai ni taunuuga le lelei.

Ina ia mafai vave ona tali atu i uluaʻi faʻamaoniga o soʻo se tele o faʻamaʻi o loʻo faatalitali mo le lapiti i laasaga uma, e tatau i le faifaatoʻaga ona i ai i lona lima se faʻamalosi atoa o vailaʻau. Saili mea e tatau ona i ai i se pusa fesoasoani muamua.

Mai faʻamaʻi pipisi

O le mea moni, o faʻamaʻi pipisi o manu o le faatoʻaga e sili atu le lamatiaga i lē e ona, aua, o le taia o se isi tagata, e vave lava ona salalau atu i le lafumanu atoa, lea i le tulaga o le toilalo e faia ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, e masani ona avea ma faʻalavelave moni. Mo lenei mafuaʻaga, o vailaʻau faʻasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi e tatau ona tuʻuina atu i ai le tele o gauai.

E tele faʻamaʻi pipisi e mafai ona aʻafia ai - o le mea lea o vailaʻau eseese o loʻo faʻaaoga e tau ai.

Baikox

Baycox (Baycox) o se tasi o mea e sili ona aoga faʻasolosolo, o lona uiga, fualaau faʻaaoga e togafitia ai le coccidiosis i lapiti ma moa. O lona gaosiga galue - toltrazuril - e le gata na te taofia ai le atinaʻe ma le toe gaosia o coccidia, ae fasioti foi i latou i le tulaga intracellular (gaoioiga coccidicidal). E aoga tele i soo se ituaiga o coccidia, e aofia ai i latou e puipuia i isi fualaau tutusa.

E taua! E tusa lava pe sili atu le sefulu taimi o le fua fautuaina e masani ona le afaina ai aʻafiaga ma mea inu, ma e le taofia ai foi le atinaʻeina o le puipuiga i coccidiosis, lea e talafeagai ai le vailaʻau mo le faʻaaoga e aunoa ma se fomaʻi.

O fualaau faasaina e faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo ma togafiti. O le manaʻoga mo le puipuiga e mafua mai i le mea moni o le coccidiosis e sili ona lamatia mo lapiti i le va o le 15 ma le 60 aso, ae mafai e leltlazuril ona puipuia le alualu i luma o le faʻamaʻi ile amataga, pe a le oʻo mai ana faailoga muamua (manava manava).

Baikoks 2.5% ua faʻafefeteina i le vai i le fua faatatau o le 7 mg i le 1 kilokalama o mamafa mamafa ma tuʻuina atu i manu laiti nai lo le inu. Mo le faigofie, e faatagaina se vailaʻau o le 1 ml i le 10 lita o le vai - i lenei tulaga, o le lapiti laitiiti, inu le masani masani o le vai, o le a maua le vaega talafeagai ole vailaʻau. 5% o faʻamalosaga e tuʻuina atu i tagata taʻitoʻatasi (sasaa i totonu o le gutu) e aunoa ma le faʻamalosi. Bikecox mo lapiti falai i totonu o se pusa pusa Mo le togafitiga o tagata matutua, e 20 ml o Baycox e tatau ona faʻaaoga i le 10 lita o le vai. O le taimi o togafitiga e 2-3 aso, mo se aʻoga faʻasolosolo lua aso e lava. Ae peitaʻi, afai e ogaoga le faʻamaʻi, o le taimi o togafitiga e oʻo atu i le lima aso poʻo le umi, seia oʻo ina mou atu atoa faailoga o le coccidiosis.

Phthalazole

Ftalazol o se isi fualaau faasaina mo togafitiga o coccidiosis. O lona gaosiga gaosi o le phthalylsulfathiazole, o se sui o le sulfonamide group, antimicrobial agents. O loʻo i ai le gaioiga e faasaga i le tele o siama, e lua gram-positive ma le gram-negative, e aofia ai ma E. coli. Mo lenei mafuaʻaga, e talafeagai le faʻaaogaina o le Phthalazole i le mataupu pe a leʻo manino atoatoa le faʻamaoniga saʻo.

O le fualaau faasaina ua faʻafefe i le vai ma faʻatagaina e inu i meaola faalua i le aso. O le metotia e faʻaaoga i le 1 kilokalama o le mamafa e masani ona 20-30 mg. Faʻatasi ai ma coccidiosis, e togafitia togafitiga e lua aso aʻoga ma se malologa o le 5 aso. I taimi muamua muamua e lua, o le fua o le 20 mg i le kilokalama o le mamafa o loʻo faʻaaoga, ona faʻaititia lea o le aofaiga o Phthalazole e le afa.

Aoao pe faʻapefea ona iloa ma togafitia le coccidiosis i lapiti.

Norsulfazole

Norsulfazol - faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le sulfathiazole o se eletise malosi. E i ai le tele o ituaiga o gaoioiga; aemaise lava i le:

  • coccidiosis;
  • o le rodentiosis;
  • listeriosis;
  • intestinal yersiniosis;
  • afaina;
  • ulufale;
  • enterotoxemia;
  • vane;
  • afaina mai le afaina;
  • rhinitis;
  • afaina o le manava o se natura siama.
O le togafitiga e tutusa ma le faʻaaogaina o le Phthalazole: 5 aso o togafitiga, 4-5 aso malolo ma toe 5 aso o togafitiga. O le metotia e faʻatusatusaina foi i le faʻatusatusaina ma le Phtalazol: i le fua muamua, o le aofaiga o le mea galue e tatau ona faaluaina le maualuga nai lo mea uma mulimuli ane (lalo ifo o atopa mo le lona lua ma mulimuli ane ave). Ae peitai, o le norsulfazol e mafai ona faaopoopo i le vai ma le susu, pe fefiloi ma le fafaga.

E taua! O le faʻateleina o le togafitiga o Ftalazol ma Norsulfazol e mafai ona tuʻufaʻatasia: i le taimi muamua o le vasega muamua e faʻaaoga ai se fualaau faasaina, mo le isi - le lona lua. Ma le isi, e tutusa ma nei auala, e aoga tele mo pusi e avatu ai iodine ma, pe a talafeagai ai, vailaʻau.

Faʻatasi ai ma se faʻamatalaga e le o faʻamaonia, o le fualaau e tasi o le vailaʻau e 30-40 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le lapiti, ae afai e ogaoga le tulaga, o le a oʻo i le 50 mg, ma le numera o aumaga i aso taitasi - e oo i le lua pe tolu taimi. O le togafitiga e mafai ona faʻaopopo i le 6 aso.

Afai e faʻaaogaina fualaau faasaina mo faamoemoega faʻasolosolo, o le afa o le fua o loʻo ave, ma o le taimi e faʻaaogā ai e mai i le tolu i le lima aso.

Furazolidone

Furazolidone o se vailaʻau faʻamaʻi e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le tutusa o le coccidiosis, faapea le salmonellosis, endometritis, septicmia hemorrhagic, rhinitis, ma nisi faʻamaʻi pipisi. O le leai o se masalosalo o le fualaau faasaina o le tulaga maualalo maualalo o le fausia o siama siama e tetee atu i ai. O le togafiti o togafitiga e faʻaleleia i le tulaga o le tutusa o le faʻaaogaina o vailaau antibacterial, e masani ona faʻaaoga le terramycin mo lenei faʻamoemoe. I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau o loʻo maua i foliga o se suauu mo le faʻaaogaina i le lotoifale, aemaise lava mo le togafitiga o mastitis, mumu, manua afaina ma le purulent conjunctivitis.

Aoao pe faapefea ona fesoasoani i le lapiti ma le rhinitis ma le conjunctivitis.

O le togafitiga e mai i le ono i le valu aso ma le faaluaina o le aso. O le fualaau e fuafua i luga o le faavae o le 30 ml o le vailaʻau i le 1 kg o le mamafa o le lapiti. O le fualaau faʻasolosolo e ½ o togafitiga.

Sulfadethoxine

Sulfadimetoksin e faatatau i vailaau mo vailaʻau mo vailaʻau lautele (o le igoa o le mea galue e tutusa ma le igoa tau fefaatauaiga). O le togafitiga faʻamalolo pe a uma ona ave e tumau i le aso, ma o nisi taimi e oʻo atu i le 48 itula, lea e faʻapitoa ai le togafitiga i vailaʻau. E pei o le furazolidone, o le sulfadethoxin e faʻaleleia lana gaioiga pe a faʻaaogaina faʻamalosi, ae o le trimethoprim e masani lava ona faʻamatalaina i lenei mataupu. O le fualaau faasaina e aoga i le togafitia o faʻamaʻi pipisi pei o:

  • coccidiosis;
  • salmonellosis;
  • afaina mai le afaina;
  • vane;
  • faʻamaʻi mafua mai siama o le aiga Staphylococcaceae ma le tele o isi parasite.
Ole fualaau o le sulfadethoxine o le 0.2 g o le fualaau faasaina i le 1 kilokalama o le mamafa i le taimi muamua ole fualaau muamua ma le 0.1 g mo vailaau mulimuli uma. O le togafitiga: 5 aso ma le isi 5 aso ma se malologa o le 3-4 aso. E mafai ona faʻafefete le vailaʻau i le vai mo le inu pe faaopoopoina e fafaga. O le aʻoga faʻasolosolo e lua aso e fafaga ai le afa o le fua muamua.

Siaki maʻi o le taliga ma mata i lapiti.

Metronidazole

Metronidazole o se vailaʻau sili ona lauiloa i le faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma le gaosia o le lapiti, lea e malosi e tetee atu i ituaiga ituaiga o parasite pei o le amoebas, trichomonads, giardia, balantidia, histomonads ma isi anaerobes (e lua gram-positive ma le kalam-negative).

O le fualaau faasaina e masani ona faʻaaoga e togafitia ai:

  • coccidiosis;
  • enterohepatitis;
  • ulufale;
  • trichomoniasis;
  • salmonellosis;
  • colibacillosis;
  • giardiasis, ma isi.

O le togafitiga e masani lava 2-3 aso, o le taimi lea e inu ai le vaifofo i manu i se fua i le fua o le 40-50 mg i le 1 kilokalama o le mamafa.

Afai e tatau ona tuʻuina atu togafitiga taʻitasi o le tagata ua aafia, e faʻaaogaina injections o le metronidazole (1 cm kupita i le 1 kilokalama o le mamafa). E tusa ma le 2 ata e ave i se malologa e 48 itula.

Dithrim

E le gata i lea, o mea e lua o loʻo faʻamatalaina i luga, e aofia ai le tasi, ae lua mea gaioiolosi e felagolagomaʻi le tasi i le isi: o le tasi o ia mea o le palaethoprim ua taʻua muamua (1/6 vaega), le lua o le sulfadimezin, o se fualaau mai le vaega o sulfonamides. O le vailaau faʻasaina ei ai se faʻataʻitaʻiga o le bacteriostatic ma e aoga i le togafitiga o coccidiosis, faʻapea foʻi ma isi siama siama e aafia ai le gastrointestinal tract, totoga o le manava, pulu mūmū, ma le gaosiga o lapiti. O le fuataga masani o le 0.1 ml i le 1 kilokalama o le mamafa pe a faʻaaoga e pei o injections, ma o le fofo e faʻavae i luga o le 1 ml o vailaʻau i le 1 lita o le vai - pe a faʻaalia i le tautala. Injections e faia i aso taitasi mo le 3-7 aso, i mataupu ogaoga, o le numera o injections e faʻaopoopoina i le lua taimi i le aso mo le lua 2 po o le 3 aso muamua.

E taua! O le tui o Ditrim e matua tiga lava, o le mea lea o lapiti e le o lelei, ma o le edema e masani ona tupu i le nofoaga o tui.

O le faʻatagaina o le faʻatagaina o faʻatauga e faʻatino mo aso e tolu i masina taʻitasi. Fomaʻi togafitiga - 5 aso i le laina, poʻo le 3 ma le 3 isi aso ma se malologa o le 2 aso.

Sulfapyridazine

Sulfapyridazine, faatasi ai ma le sulfadethoxin, phthalazole ma le norsulfazole, e patino i vailaau antimicrobial o le sulfanilamide group. Gaioiga e faasaga i le tele o siama-gaʻo ma le siama. Faʻaaogaina e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi e aafia ai:

  • gastrointestinal tract;
  • pusafana;
  • urinary systems;
  • gallbladder.

Aemaise lava, e faʻaaogaina e togafitia:

  • coccidiosis;
  • colibacillosis;
  • salmonellosis;
  • gastroenteritis;
  • afaina mai le afaina;
  • mastitis
O le togafitiga e masani ai: o le taimi muamua e tuʻuina atu ai manu lua i fualaau faʻasaina (20 mg i le 1 kilokalama o le mamafa), ona sosoo ai lea ma aso e 5-aso ma le 4-5 aso ma le faalua aso, o le vailaʻau e tuʻuina i le masani (1 mg i le 1 kg o le ola masini). O Sulfapyridazin e masani lava ona faʻafefe i le inu vai ma na o le sasaa atu i tagata inu pupuʻu, e ui lava e mafai ona faʻafefiloi vailaʻau ma fafaga. O le vailaʻau faʻamaʻi e sili ona lelei le sulfapyridazine o monomitsin (aminoglycoside). E le gata i lea, e faalagolago i le faʻamautinoaga patino, o le vailaʻau faʻatasi ma le manomycin, tetracycline, oxytetracycline ma levomycetin.

E taua! Ina ia mafai ona aloese mai aʻafiaga o nisi taimi e tupu pe a faʻaaoga le sulfapyridazine, i le vaitau o le togafitiga poʻo le faʻasolosolo, o lapiti e manaʻomia ona tuʻuina atu i ai le tele o le vai ma se mea maualuga alkali.

Brovitokoktsid

Brovitokoktsid o loʻo i ai se lanu vaʻaia e faʻatusatusa atu i le tele o fualaau o loʻo taʻua i luga, ae o se mea e sili ona aoga faʻamaonia. O lona elemene aoga - o le hydrochloride o le amprofile - faʻaopoopoga i aafiaga tuusao i luga o coccidia, faʻamalosia ai foi le faʻamalolo o manua e aliali mai i le gastrointestinal tract o se meaola ona o le i ai o palatini i totonu. O lenei tuufaatasiga o se vailaʻau faʻafefiloi o vitamini B1. E le gata i lea, vitamini A ma le vikasol, lea e faʻaleleia ai le tulaga o le mucosa o le intestinal ma puipuia ai le faʻavaeina o otaota, o se vaega o le browvocaccid. Brovitokoktsid e sili ona malosi e tetee atu i le tolu ituaiga coccidia - Eimeria stiedae, Eimeria perfonas ma Eimeria magna, o lona uiga, oi latou e masani ona faʻalelei i le tino o le lapiti. E pei o Baycox, Brovitokoktsid e mafai ona faʻaaoga mo faamoemoega faʻasolosolo ma togafiti. I le mataupu mulimuli, ua sasaa atu e le au laiti i totonu o tagata inu vai se fofo ua saunia i le fua faatatau o le 20-25 mg o le Brovitacoccide i le 1 lita o le vai, o le togafitiga e tumau i le 4-5 aso. Mo le siama, o le fua lava lea o le vailaʻau e tuʻuina atu mo le 1-2 aso.

Solikox

O se isi fofo iloga mo togafitiga o coccidiosis i lapiti o Solikoks. O lona aoga e oʻo atu i ituaiga uma o parasite e matautia mo se lafu. E pei o Baikoks, Solikoks e le o se tasi o fualaau matautia oona, ma o lona maualuga, e matua taua lava, e masani lava e le lamatia ai le manu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma isi fualaau oona, i le vevela ma le maualuga o le suavai, faʻapea foʻi ma le faʻavaivaia o tagata taʻitoʻatasi. O le togafitiga o le vailaʻau o le aso e 40 ml i le 1 kilokalama o le mamafa o le fualaau, o le togafitiga e 6 aso poʻo le lua taimi mo le 5 aso ma se malologa e 4 aso.

E taua! Meat of rabbits taking togafitiga Solikox e mafai ona 'aina e aunoa ma ni tapulaa.

Ekmonovocillin

O fualaau uma o loʻo taʻua i luga o aʻafiaga o vailaʻau e le o ni vailaʻau. I le eseesega, Ekmonovocillin o se vailaʻau faʻatasi e aofia ai penisillin antibiotic benzylpenicillin, faʻapea foi ma le ecmoline, o se vailaau masani o fuamini.

O lea ituaiga o fualaau faasaina e aoga tele i le togafitiga o faamai pipisi o se siama o le natura, muamua lava, o le rhinitis (rhinitis) i le amataga o le faamai (i mataupu faigata e talafeagai le faaaoga o vailaau malolosi). O le isi vaega o Ekmonovocillin o le faʻaaogaina e le faʻaalia, ae i le lotoifale, e ala i le faʻapipiʻiina i totonu o le isu, o se mea e le masani ai mo vailaau antibacterial. 1% E faaopoopo le Ecmonovocillin i ni vaega se lua o le saline poʻo le vai inu ma o le mea e maua ai le faʻafefiloi e totoina i totonu o pulu taʻitasi o se manu malulu 5-7 e faʻafefe i aso uma seia oʻo ina oʻo mai le togafitiga.

I le tutusa, e mafai ona e faʻaaogaina injections intramuscular Ekmonovotsillina - 1 "cube" mo kilokalama uma o le mamafa o le tino. E tasi le fana e tuu i aso uma e tolu.

E te iloa? Afai o togafitiga o vailaau, aemaise lava i le fanau mai o le lapiti, e faaaoga Ekmonovocillin mo le togafitiga o le "ruthitis" mama, ona o vailaau masani o lenei vailaʻau o se tasi lea o auala autu e tetee atu ai i syphilis.

O togafitiga e aoga foi mo le niumonia, ae i lenei tulaga, o le fuainumera ua faateleina i le 2 "cubes" i le 1 kilokalama o le mamafa ma tuu tui i aso taitasi mo le 3-4 aso.

Hemomycin

O le Hemomitsin o se vailaʻau faʻasaʻo lautele e faʻaaogaina e le au faifaatoaga lapiti e togafitia ai le rhinitis faʻamaʻi i totonu o se lafu manu. O le elemene malosi o le azithromycin (macrolide, o le erythromycin derivative). Hemomitsin o loʻo galue malosi e tetee atu i le gasegase siama lelei:

  • ptogenic streptococcus;
  • pneumococcus;
  • Staphylococcus aureus;
  • afa o le hemophilic.

O le vailaʻau e fesoasoani i le faʻatoʻilaloina o faʻamaʻi o le gasegase ma le tale, ma e aʻafia ai foʻi:

  • listeria;
  • tiona;
  • Moraxella;
  • spirochete;
  • chlamydia;
  • tagata tolauapi;
  • microplasma;
  • ureaplasma ma nisi faʻamaʻi anaerobic.

Ae ui i lea, ona o le le pulea ma le le faʻamaoniaina o fualaau antibacterial i tausaga talu ai nei, o le numera o aʻafiaga o siama o le Hemomycin e aʻafia ai ua matua faateleina. Mo togafitiga o lapiti 1 papalama Hemomitsina diluted i le 8 ml o le vai. O le vaifofo e maua ai o se fua faatatau lea mo meaola e fa (o le vailaau e sasaa i le gutu o manu taitasi, mo le faigofie ona fautuaina e faaaoga se tui tui e aunoa ma se nila). Ole togafitiga e faia ile aso ole aso ole 3-5 aso.

Furacilin

Furacilin o se fualaau faasaina o le sulfonamide group, o se visepisi e le o se vailaʻau. Ae ui i lea, e masani lava ona faʻaaogaina mo togafitiga faʻaleaganuʻu o le rhinitis faʻamaʻi i lapiti.

E taua! Furacilin - o se fualaau oona maualalo, e tatau ona faʻaaogaina na o le faʻaaogaina o faʻamaoniga o le faʻamaʻi (toomaga o le manava manava i se lapiti). I faʻamaʻi ogaoga o le faʻamaʻi faʻaaogaina fualaau faasaina ma se malosi malosi.

Furacilin 1% ua faʻafefiloi ma vai inu i le fua o le 10 g o vailaʻau i le 1 l vai. O le taunuuga o vaifofo e sili atu i luga o le isu ma le totoina i totonu o le isu i le meaola 8-10 e pa'ū ifo i totonu o taʻavale taʻitasi. O le togafitiga e 10-14 aso, ae ui i lea, o le fualaau faasaina e maualalo le oona, o lea e le o se mea matautia le soona fai.

Biomitsin

Biomitsin - o vailaʻau faʻasaʻi lautele (tetracycline group). E gasegase i le tele o microorganic pathogenic, ae o le faʻateleina o le lapiti e masani ona faʻaaogaina i foliga o injections i le intramuscular mo le togafitiga o le pasteurellosis. I faʻalavelave faʻafuaseʻi o le natura catarrhal, o le Biomitsin e sili atu lona leaga nai lo le tulaga o faʻafitauli i le faʻaogaina o le tino, ae o nisi taimi e faʻaaoga ai i latou. Кроме того, он входит в группу веществ, которые недобросовестные фермеры до сих пор используют для профилактики и ускорения набора веса животными.

Терапевтическая доза Биомицина составляет 0,02-0,025 мг на 1 кг живой массы кролика. O le togafitiga, e fuafua i le ata o le falemaʻi, e 3-5 aso, o le numera o le injections e lua i le aso ma se malologa o le itiiti ifo ma le 8 itula.

Faitau le lisi o faʻamaʻi o lapiti e lamatia ai tagata.

Terramycin

Terramycin, e pei o Biomitsin, e aofia i le tetracycline vaega o vailaau faʻamaʻi ma faʻaalia ai le tele o gaoioiga: e aʻafia ai le tele o fuamomo siama o le bacteria ma le fatu. Faatasi ai ma:

  • streptococci;
  • staphylococcus;
  • salmonella;
  • E. coli;
  • pasteurella multitotsida;
  • ufiufi;
  • actinobacteria;
  • mycoplasma;
  • rickettsia;
  • chlamydia;
  • puipuiga.
I le faʻapupulaina o le lapiti, ua faʻaogaina ai Terramycin e togafitia ai le tele o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i siama. Vaʻaia togafitiga ma fuataga na faʻamatalaina e le fomaʻi, ae masani lava o togafitiga e le sili atu i le 2-3 aso. I le gasologa o le aso, tuʻu le 1 poo le 2 injections (i le mataupu mulimuli, ma se malologa o le itiiti ifo ma le 10 itula). Mo le 1 kg o le mamafa o le lapiti, e tatau ona faʻaaoga le 1 "pusa" o se faʻafitauli 2%.

Faamautu

E le o se vailaʻau, ae o le faʻalautele o le vailaʻau e faʻaaogaina e faʻamalosia ai le puipuiga o manu, e aofia ai i latou e aʻafia i se faʻamaʻi pipisi o se uiga faʻamaʻi pe viral. I le faaopoopo atu i vitamini, o le vailaau faʻasaina o loʻo i ai se seti o amino acids ma minerale e taua mo lapiti, lea e mafai ai ona tuʻuina atu i ni lapiti pepe faatoa fananau mai, aemaise lava i latou e leai se susu o tina - o loʻo taʻua o "artificialis". E faʻaogaina, faatasi ai ma vailaau faʻamaʻi ma isi vailaau faʻasaina, e faʻaaogaina foi pe a iloa manuʻa manu i meaola, myxomatosis, mea oona, faʻamaʻi, ma tausiga faʻatepito - i se aotelega, o mataupu e faʻaaogaina ai le Faamautu e lautele ma ese. O le metotia ma le vasega o le pulega e faʻalagolago lava i le sini autu mo le faifaatoʻaga (togafitiga, faʻasologa, ma isi mea), ae masani lava o se fesili o le 1 "cube" i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. O le tele lava o taimi, o le oti o loʻo faʻamalosi i le tino (i totonu o le ogavae) poʻo se mea faʻafuaseʻi (i le vavalalata).

Faitau atili e uiga i le faʻaaogaina o Fauvita mo lapiti.

Fosprenil

Fosprenil o se sauniuniga e faia mai nilani pine (o le elemene o le polyprenol disodium phosphate). E tele taimi e taua ai o vailaʻau faʻasaina, ae o le mea moni, o le mea aupito sili, o se fofo lautele, poʻo le tautala tuusao, o se sooupu e leai se faʻamalosi. E faʻaaogaina le lauga i le tautala, luga (mo se faʻataʻitaʻiga, mo le paʻu o mata ma le conjunctivitis) poʻo le iniseti (subcutaneous, intramuscular, invevenous). Ua faatonuina e le fomai le tui ma le vasega, ma e mafai e fomai taitoatasi ona filifili mo ia lava pe tatau ona ia faia sea togafitiga.

Baytril

Baytril o se vailaʻau o le tupulaga fou. O le gaioiga malosi i totonu o le enrofloxacin (o se vaega o fluoroquinolones). O se vailaʻau lautele e mafai ona faʻaalia e aʻafia ai ituaiga o meaola laiti ma le gaioiga:

  • E. coli;
  • hemophilus bacillus;
  • Pseudomonas aeruginosa;
  • pasteurella multitotsida;
  • salmonella;
  • staphylococcus;
  • streptococci;
  • ufiufi;
  • Bordetella bronchiseptic;
  • tolauapiga;
  • Corynebacterium;
  • protei;
  • mycoplasma.

Matou te fautuaina ia iloa le mea e fai pe afai o loʻo taoto le lapiti i lona manava poʻo le itu ma e le tu i luga.

O le mea lea, ua faatonuina ai Baytril e togafitia le tele o faʻamaʻi pipisi. O le togafitiga ma le fua o le vailaau faʻasaʻo e tatau ona faʻamoemoe i taimi uma e le fomaʻi, ae masani lava o le vailaʻau e faʻatonutonuina e fai ma tui mo aso e lima. Ole fua ole 5% Baytril i le 5 mg e faʻaaogaina i meaola taitasi. I le tulaga o le faʻatau o le vailaau faʻasaina i se isi faʻasalaga, o le fua faatatau ua fuafua e tusa ai.

Ringer's solution

O le tali a Ringer o se vaifofo o le tino, lea e aofia ai le tele o vaega i se manino manino. Aemaise lava, o nei suauu inorgani - chlorides o le potassium, calcium ma le sodium, sodium bicarbonate.

O le mafuaʻaga autu o le vailaʻau o le faʻamalaloina o le tino (puipuia o le faʻamalolo). I le faʻateleina o le lapiti e faʻaaogaina e fai ma fesoasoani i:

  • myxomatosis;
  • mea oona;
  • gaogao o le intestinal;
  • isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.
Ma faapena foi i tulaga e aafia ai le leiloa o le suavai:

  • totoga;
  • mu;
  • fugafiti;
  • popolega ma isi.
I le avea ai ma sui o fafo, ua faʻaaogaina le solution a Ringer mo le fufuluina o manua. O togafitiga ma togafitiga e faʻalagolago i le ata o le falemaʻi ma ua fuafuaina e le fomaʻi.

Mo le puipuia o myxomatosis i lapiti, ua faʻaaogaina ai le tui Va Rabbi V.

Bitillin

O le Bicillin e aʻafia i le vaega ole vailaʻau faʻamaʻi ma o se tasi o nai fualaau oona i lenei faasologa e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai lapiti.

Bicillin e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi. O le togafitiga e masani ona umi - mai le tasi i le lua masina. Injections, faʻalagolago i le ata o le falemaʻi, e tuʻu tasi i le 2-3 aso. O le tasi fua ile 1 kilokalama o le tele e mai le 30 i le 70,000 IU. O le antibiotic ua faʻafefeteina i le saline, o le inisiua sili ona lelei mo le iniseti o le tasi ma le afa "kupita".

Mai le afaina

O le fua o le lapiti i lapiti e matua agavaivai ma e maaleale, ma o lea o le tele o le gastrointestinal disorders i nei meaola e tupu tele lava ma avea o se faafitauli matuia mo le faifaatoʻaga. O le mafuaʻaga lenei i le pusa fesoasoani muamua o soʻo se faʻatoʻaga o le lapiti, e tatau ona i ai sauniuniga e mafai ai ona fetuʻunaʻi le faʻafefeteina ma faʻaumatia se uiga le lelei o se faʻalavelave i lana galuega, e pei o le poloka.

Gaioio galue

O le gaʻo gaioiolosi o se tasi lea o uluaʻi sorbents na maua e le tagata. O lona lelei i le avea ai o se falemaʻi mo vailaʻau eseese e mafai lava ona taʻua e le mafuatiaina e aunoa ma le faʻateleina. O le tulaga e le faʻaaogaina o le vailaʻau e tatau ona mafua i lona tau - o le fualaau oona e tau tonu lava i le penny.

E te iloa? O le gaioio gaioiolosi e na o le pau lea o le meaola e fautuaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi e faʻaaoga i le taimi o le maitaga, fafagaina, ma le togafitiga o le oona i tamaiti.

Ae ui i lea, i togafitiga o vailaau, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina lautele. O le mea lea, pe a masalomia le inuina o lapiti, o le lapiti e tuʻuina atu i le tasi ua nutimomoia ma faʻafefe i le vai vai mo le 1 kilokalama o le mamafa o le tino (o le vailaʻau e tui saʻo i le gutu ma se inisalini poʻo se tui tui masani e aunoa ma se nila). E le afaina ai sea faiga i le tulaga o le tele o le gaosiga o le kesi i totonu ole inumaga o le manu, lea e maua ai e ia le faigata ogaoga.

Tympanol

Afai o le carbon activated o se mea faʻamaoni "mama" (o lona faatinoga e faʻavae i luga o le gafatia o se mea e fusifusia ai, "pipii ia te ia lava" mea uma i totonu o le tino ona aveese lea mai le tino), ona eseese ai lea o Tympanol. O fualaau faasaina e aofia ai le polydimethylsiloxane, e taua foi o le meaai e99, polyvinyl alcohol, lactic acid, faapea foi ma fualaau aina (wormwood ma hellebore). Polydimethylsiloxane e faʻaitiitia ai le maofa o le gas i totonu o le inumaga, lea e mafua ai lo latou faʻaumatiaga ma faʻafefe ai le fausia o mea fou. I se isi faaupuga, TO le Impanol o se fofo mo le totoina.

O fualaau faʻamaʻi i le taimi lava e tasi e iai sona faʻamalosiaga malosi i luga o le manaʻoga, faʻaleleia ona maʻi, faʻaitiitia le muso leo, ma saofagā i le vave aveeseina o mea. O le Tympanol e tuʻuina atu i lapiti o loʻo mafatia mai le afaina ona o le taumafaina o mea taumafa lea e faigofie i le faʻamafanafanaga mālū (e masani lava lanu meamata ma meaʻai suamalie). O le faʻamalosi e faʻafefeteina i le vai i le fua o le 1:10 po o le 1:15 ma tui i totonu o le manava o lapiti ma le fesoasoani a se fagu ma se pulu poʻo se meaʻai.

Simethicone

Simethicone ua faatonuina i lapiti pe a le toe galue le manava (o le mea e taʻua o le gastrointestinal stasis). O le vailaʻau e fesoasoani e faʻamafiesea ai le tiga e mafua mai i le vevela. O le oloa e saogalemu ma e leai se mea oona, e mafai ona tuʻuina atu i manu i itula uma, 1-2 ml tolu taimi, ona faʻamautuina ai lea o le setete, 1 ml i le 3 itula. I le tutusa, o le faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau e tusa ai ma faʻamaoniga e faʻatagaina (Simethicone e le mautonu ma e le afaina ai fale o vailaʻau o isi vailaʻau). E tusa ai ma le taʻiala o le faʻatinoga, e tutusa Simethicone ma Tympanol.

Mai i anufe

Fesoasoani o se tasi lea faafitauli e talafeagai i lapiti. O nei vailaau e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi pipisi ma e oo lava i le oti o le manu, o le mea lea, e leai se auala e mafai ai ona tatou le amanaia le foliga mai o iloga, aemaise lava talu ai e le faigata tele ona tau ma i latou i le fesoasoani a fomaʻi faʻaonapo nei.

E taua! O le faʻatagaina o le mafanafana o le lafu lapiti e fautuaina ia le itiiti ifo ma le tasi i le 3 masina.

Albendazole

O Albendazole o se vailaʻau faʻamalomilo lautele e mafai ona taulimaina e le gata i anufe matutua, ae faapea foʻi ma a latou fuamoa ma lapisi. O le gaioiga o le vailaau faʻasaina e faʻalauteleina i mea e sili ona lelei, o mea e masani ai, o mea e masani ai, ma isi protozoa, faʻapea foi capillaries, echinococci, gnatostom, ola i totonu o fusi.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le albendazole o togafitiga ma le puipuia o:

  • ascariasis;
  • malosi malosi;
  • moniezioza;
  • dicroceliosis;
  • ascariasis;
  • maʻi o le esophagostomy;
  • nematodosis;
  • habertiosis;
  • dictyocaulosis;
  • bunostomosis;
  • faʻasalalauga;
  • paramphomatosis;
  • heterosis;
  • maʻi faʻatasi.

O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i le aso e 15 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le ola. Le auala sili ona faigofie e faʻafefiloi ai i meaai. Ae ui i lea, i mataupu e sili ona faigata, e togafitia manu i lenei fualaau faasaina mo le 4-5 aso (o le fomaʻi e faatonuina le togafitiga ma le fua).

Shustrik

O le Shustrik o se isi vailaau oona e faamoemoe muamua mo le puipuia ma togafitiga o nematodiroses ma cestodoses i lapiti. O lona gaosiga gaosi - fenbendazol - fasioti le nematodes i le telefoni feaveaʻi, ma mafua ai le maʻi pipili i totonu o le tino. O le itu lelei o le fualaau faasaina e tatau ona aofia ai ona tulaga maualalo ma toetoe lava atoa le saogalemu mo le lapiti lava ia.

E te iloa? E mafai e le lapisi femalagaaʻi ona tuʻuina le lua selau fasefulu afe fuamoa mo le 24 itula.

E faʻaaoga tasi i se fua o le 1 ml i le 1 kilokalama o le mamafa mamafa. Afai e tatau ona vevela le lafu atoa, o le vailaʻau e palu faatasi ma meaai i se voluma e 20 ml i le 1 kilokalama o meaʻai, ma e le tatau ona maua e lapiti ni isi meaʻai i le aso o le faʻafeiloaʻiga.

Mai le taliga mite

O le mea e leaga ai, e mafai ona aʻafia ai faʻamaʻi aʻafiaga i totonu, ae faʻapea foi totoga o lapiti. I le mea muamua, o le tele o taliga o manu e afaina mai lenei faalavelave. O le faafitauli sili ona taatele o lenei ituaiga o le taliga, ma o le mea lea e tatau ai i le faifaatoʻaga ona faʻamautinoa muamua muamua le muamua o le vaifofo mo psoroptes (taliga mata e mafua mai i le mite).

Acrodex

Acrodex o se vailaau faʻasaina o loʻo aofia ai mea taua e lua. O le muamua oi latou ei ai le iniseti (fasioti mea iniseti leaga), o le lona lua - faʻataʻitaʻiga (fasiotia fasi pepa). E faʻaaogaina le aerosol i le pito i totonu o le taliga o le meaola, mulimuli ane e tatau ona faʻafefe lemu le taliga, ae le galo e puipuia lima i totini lima. E tatau ona faalua ona faia le faʻataʻitaʻiga i se vaitaimi o le 8-12 aso, lea e mafai ai ona faʻaumatia faʻamaʻi matutua uma ma o latou gaʻo ma fuamoa, lea latou te maua le taimi e taoto ai.

E te iloa? E feteenai ma le le malamalama, e le o ni iniseti. O faailoga e aofia ai arthropods, otaota - arachnids.

Psoroptol

Psoroptol e aofia ai le birch tar ma ethyl acetate e avea ma mea e gaosia ai. Faʻaavanoa i foliga o le aerosol. O le metotia togafitiga e tutusa lelei lava ma le faʻaaogaina o Akrodex. E le tatau ona e faʻatau uma fualaau o loʻo taʻua i luga ma teuina i lau pusa fesoasoani muamua. Muamua, o vailaau e faʻatapulaʻa lona umi, ma a maeʻa le lua poʻo le tolu tausaga, e mafai ona auina atu mea o loʻo i totonu i le pefu.

Matou te fautuaina e aʻoaʻo pe faʻapefea ona iloa ma faʻaumatia le mite ma anufe i lapiti.

Lona lua, e faigofie ona iloa o le tele o fualaau oona e faʻamatalaina tutusa uiga tutusa. O le mea lea, e tatau ona fetuunai se tagata e fafieina le lapiti. I le pusa fesoasoani muamua, e tatau ona i ai se sui o le coccidiostatic, o se vailaʻau mo vailaʻau faʻasaʻi lautele (antiseptic) ma se vailaau faʻamaʻi. I le faʻaopoopoga, e tatau ona e teuina i le vaomatua o mea totino, tupe mai faʻafitauli o le intestinal, anufe ma le taliga. O le mea lea, i le filifilia saʻo o fualaau faasaina, e mafai e le faifaatoʻaga ona mautinoa o le a ia mafai pea ona tuʻuina atu fesoasoani faʻafuaseʻi i ana fagafao i se tulaga ogaoga.