Laʻau

Abutilon - tausiga ile, ata

Abutilon (Abutilon) - perennial evergreen mai le aiga Malvaceae. I le natura natura o loʻo maua i vaomatua o Amerika i Saute, Asia, Aferika. Saina Saina o le atunuʻu. E vave ona tupu vave, o nisi taimi e oʻo i le 2 m. O nisi ituaiga o meaola i le natura e oʻo i le 4 m. Ma le tausiga lelei, e fiafia le tamaititi i le vave mai ia Aperila e oʻo i le tau o le autumn.

Fugalaau e mafai ona ese lanu: lanu mumu, peach, salmon, violet, piniki. E foliga mai o ni faʻamalama faʻamalosi ma e faia i luga o le taʻalo uumi i le pito o le fana, ao le tuputupu ae o le pana e le taofia. O le laau e tele lava ina taʻua o le mea o totonu o le fale ona o ona lau lauusiusi lanu meamata e iai foliga e pei o le laʻau o se laau.

I le tasi vaitau, e faalua ona faatolu le fausaga i le tuputupu ae.
E fuga i le autumn, taumafanafana ma le tautotogo.
Abutilone e faigofie ona tupu.
Laʻau tele.

Faʻaaogaina o meatotino o mea faʻaaoga

O Abutilon o se laau e maua ai le fiafia. O se lagona faanoanoa e suia e avea ma se malosiaga mamana o le le lelei; fesoasoani e faaali taleni, fatuina se siosiomaga o le alofa ma le lotogatasi. O le mafaufauina o se laau fugalaau e faʻasaoina le atuatuvale. O foliga o Abutilon Theophrastus e aoga. Furunculosis e togafitia i lona sua, o manuʻa manua. O maea malolosi e faʻasaʻolotoina mai lala o faʻatau. Mo lenei mea ua taʻua ai o ia o le uila.

Home Abutilone Care (Pupuu)

O Abutilon i le fale e mafai ona fuga mai mo le toeitiiti atoa le tausaga. E ui i foliga matagofie, mafolafola i totonu e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ae tatau ona tausia ma le faʻamaoni.

LuluI le taumalulu - a itiiti ifo o le 12 ° C, o le taimi atoa - ile 23 - 25 ° C.
Faʻamamaga o le eaE manaʻomia le maualuga o le faʻamalu;
MalamalamaNofoaga lelei.
FaʻasaI le taimi o le fugalaau - tele, i le taumalulu - faʻalelei.
SooFaʻatau le mea na maeʻa (elemene maualuga 6 pH); e mafai ona e kuka oe lava, ia tutusa mea e tutusa ai humus, eleele laulaau ma le afa afa vaega o le oneone.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le laasaga o le ola tuputupu ae ma le vaʻaiga - 1 taimi i le 14 aso faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamalolo pe totogo.
SuigaLaʻau laiti - i tausaga taʻitasi, tagata matutua - i le 3 tausaga (i le tautotogo, aʻo lei oʻo i se vaitaimi o le tuputupu ae matuia).
TofigaLaʻau ma fatu.

O loʻo i ai uiga o le tuputupu ae o le tamaoaiga. I le tautotogo, ua amataina lona tuputupu aʻe. O nisi o vaovao e tupu aʻe, faʻamaeʻa ma faʻaleaga foliga vaaia, aveesea le malosi mai le laau. O le mea lea i le faaiuga o le taumalulu faʻatau vavaeeseina, tuu ai le afa o le maualuga, aveese vaʻa vaivai. A amata ona tuputupu ae malosi, e noatia i latou i se lagolago.

E tausia e Abutilon i le fale. Auiliiliga

Home Abutilon - o se togavao o le afā. Mai le tausiga e faalagolago i le matagofie ma le umi o le fuga, le umi o le laau. I le fale, e faigata ona fatuina ni tulaga e fetaui ma na mea mafolafola i totonu ma e tatau ona e vavalalata ia i latou pe a mafai ai.

Abutilon Landing

O le totoina o le abutilon e taua tele le sao i le fausiaina o se laau matagofie. I le filifili e tuputupu aʻe i le fale, latou te filifilia muamua se nofoaga mo ia. O le filifiliga pito sili ona lelei o se vaega-puipuia ma malamalama lelei o le potu: e manaomia e le fale le malamalama i soo se taimi o le tausaga. I le taumafanafana, e mafai ona e tuʻuina i luga o le pusa poʻo le ave i fafo. O le ea fou ma ave o le la o le a fesoasoani i le laau e vave ona tupu malosi ma ola.

Fuga

Fugalaau fuga - O le mea ofoofogia e lanu ma umi. E amata i le faaiuga o Aperila ma faaiʻu i le taufaʻaiuiuga o le autumn. I le taimi o le fugalaau, susulu ai fugalaau susulu i luga o lala. E aofia ai ni peti se 5 na aoina i le faʻavae, e mafai ona ese lanu. O le umi o le fugalaau e oʻo i le 7 cm.

Lulu

Ina ia ola maloloina ma malosi, e manaʻomia lelei le tausiga o le fale. E manaʻomia le tausia o se vevela talafeagai: O le toilalo e matautia e pei o le lofia. I le mafanafana o le vaitau, o le potu e tupu ai le abutilon e tatau ona + 22 - 27 ° C, i le taumalulu ma le autumn - ia le itiiti ifo i le + 15 ° C. Afai e lagona e ia le le toʻa, o le a ia faaalia le le fiafia: i le vevela maualuga o le a amata ona magoto, i le maualalo o le vevela o le a paʻu ai le lau.

Faʻafefe faʻafuaseʻi le vevela e tatau ona aloese.

Lafoaia

O Abutilon e le o se mea e sili ona taua e uiga i le malulu o le ea. Ae i le taimi o le mafanafana ma i aso vevela, pe a vevela le ea, faʻavaitaimi sasaina lau. Ina ia aloese mai la latou mu, e le o faia i le malamalama.

Malamalama

E manaʻomia e Abutilon le malamalama lelei e fai ai lau lanu lanumeamata. E fiafia o ia i nofoaga susulu, ae o le susulu malamalama o le la e mafua ai le mu o lau. O le mea lea, e fautuaina e filifili le faʻasalalauina.. O le laau e tuu i tafatafa o faamalama e feagai ma saute. I le autumn ma le taumalulu, pe a faʻaitiitia le ao, e faʻalauteleina le faʻalauiloa.

Faʻasa

Abutilon fiafia i le susu, ae leai se susu ma le suavai o le palapala e matautia mo ia. O le le lava o le susu e tau atu i le faamaligiina o laulaau, o le paʻu o le tuputupu ae, ma o le sili atu e mafua ai le paʻu o aʻafiaga, magogo mai lau, aʻa ma pala. I le tau mafanafana, e masani ona faʻafeinu le alia (e oʻo i le 3 taimi i le vaiaso).

O lea e tumau pea le susu o le palapala mo se taimi umi, e tatalaina ma mulumuluina ma se fasi niu, paʻu paʻu. A maeʻaeʻa, e manaʻomia le suāsami faʻafefeteina - e tasi i le 10 aso.

Faʻasuina i vai inu i le vevela o le potu.

Tele le lapoa

Afai e ola le laau mai fatu, e ave se atigipusa laitiiti mo le luluina. Abutilone o loʻo atinaʻe vave. A o tuputupu ae, ia faateleina le tele o le ulo. O le manaʻoga e suia le gafatia o le a faʻaalia e foliga mai o aʻa mai le faʻavaivai o lua, le lūlūina o fugalaau ma le faʻaitiitia o le tuputupu ae.

Ina ia aua le aumaia le laau toto i se tulaga ogaoga, o le maualuga o le ulo e faasolo ina faateleina seia oo ina sili atu le lelei mo le - 13 - 15 cm. O le lapoa o ipu fou taitasi e tatau ona 2 cm le sili atu nai lo le muamua. O nisi ituaiga o meaola e ola i le sili atu ma le 8 tausaga; Centenarians ua matutua i luga o vavae.

Laufanua mo Abutilon

Lafoaʻi, mauʻoa i humus eleele mo le suavai - o le ki i le tuputupu ae o se laau manaia matagofie. O le eleele e vave ona faʻaaogaina ona o mea e faʻaaogaina i totonu o le fale e faʻavave ai meaʻai. Ina ia fesoasoani i le laau e toe fafuina a latou sapalai, o le eleele e faafou faʻalua i le tausaga, ma mafaufau i le elemene o le palapala.

O le atinaʻeina o le laau e vave ona tupu i le solitasi poʻo le eleele eleʻele (pH e tusa ma le 6), lea e mafai ona saunia i le fale e ala i le faaopoopo o le biohumus, vermiculite, ma le oneone i le paluga o peat.

Fertilizer ma le faʻamalolo

O Abutilon e faʻagesegese le faʻaleleia mai ia Novema ia Mati, pe a iai se taimi e malolo ai. Faʻasaina le faʻatagaina i lenei taimi: o le osofia tele o le a faʻaumatia ai le laau. I le laasaga o le fuga ma le tupu aʻe, i se isi tulaga, o mea faʻasusu ma faʻamaʻiina ma minerale e taua. E faia i vaiaso uma pe a uma le fafaga.

Pe a faʻapipiʻi le abutilone, e manaʻomia le phosphorus ma le potassium. Faatasi ai ma le sili atu o le vevela, e vave ona ola le laau, ae le fuga. Faʻaaogā faʻamaʻi vai mo fua o laau totō. O loʻo aofia ai meaʻai i le sao saʻo ma e faigofie ona eli.

Suiga

E manaʻomia se faʻafeiloaʻiga mo le faʻalelei o totonu. O loʻo faʻatinoina, ma matauina faailoga ua tuʻuina atu e Abutilon:

  • telegese lona alualu i luma;
  • tamai fugalaau;
  • aʻa e afaina mai pupu tafe;
  • o le a pauu le tumutumu;
  • malamalama lanu i luga o lālā ona o le leai o meaʻai;
  • o le paleni o le pale e sili mamao atu i le maualuga o le ulo.

Suiga (faʻaaogaina) faʻasolosolo mai le tasi potopoto i le isi, faʻafouina le gafatia, pe a manaʻomia. Toe faʻaleleia le palapala, aveese fuifui vine ma aʻa. O mea na tipi e faʻasusu i le koala. O vao vao e totoina faʻatasi i le tausaga, tagata matutua pe a mavae le 3 tausaga. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea i le timu, ina ia mafai ai e le laau ona faigofie le faʻafetaui.

Faʻafouina o Aputilon

O se laau fou e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina o fatu po o tipi.

Faʻasalaga o le Abutilon e ala i le tipi

E masani lava, i le 5 tausaga le matua, o le ogalaau e amata ona popole, o le a le maua se mea manaia. Faʻapenaina e ala i le vaʻaia - Se filifiliga lelei mo le faʻafouina o le laau. E sili atu ona lelei lenei mea mai le tautotogo i le faaiuga o le taumafanafana. O seleni e 15 cm le umi e vavae ese mai lala malolosi, e taamilo mai laʻau pito i lalo ma fugalaau. Tuu, siʻitia, i totonu o le eleele faʻamamaina. Suavai, mulch, ufiufi i se ata. Ina ia aloese mai le maua mai o tupe, ia faia ni pu. O loʻo ola lelei ia laau, i le vevela o le 22 - 25 °. O le ata tifaga e masani ona aveesea mo le faʻaleleia ma le faʻafeinu. A maeʻa le masina, ona tupu lea o aʻa, ua totoina i totonu o se ulo.

Growing Abutilon mai Fatu

Fanauina o fatu e le faigofie i taimi uma: latou vave vave ona leai o latou germination. E sili atu le totoina o fatu o le tausaga ua tuanaʻi. I le tautotogo, e tele fatu ua filifilia, ua faʻaaogaina i se vaifofo o le paluga faʻasalalau. E faia i le eleele ni vine i luga ma o fatu e tuu i se mamao e 20 mm mai le tasi ma le isi, e loloto ile 5 mm. O le pusa o loʻo i ai laau e lilo i le polyethylene. Ua faia ia taua ina ia mafai ai e le laau ona "manava". Faʻaoʻo i le vevela o le 20 - 23 ° C. O le ata e aveeseina e faʻamama ma faʻaleleia le eleele. A maeʻa le 3 vaiaso, ona aliaʻe mai ai lea muamua. Pe a tupu le 2 laʻau, e faʻafeu ai fatu i totonu o fagu ma tuʻu i se nofoaga susulu mai faʻataʻitaʻiga. A maeʻa le 4-6 masina, o le a fuga le afipolon.

O ituaiga o ituaiga eseese e faʻalauteleina e ala i ni mea e faʻamalosi ai e puipuia ai uiga o le matua matua.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi a Abutilon

O le laau e le lelei, ae o le le tausia lelei o lea mea e mafua ai ni faafitauli:

  1. O le Abutilone e lafoai lau - faʻafeinu le talafeagai (faʻavaivai o le vai poʻo le leai o le susu), suiga faʻafuaseʻi i le moli po o le vevela, ata.
  2. O pito o laʻau o Abutilon e faʻamago ma pulu - le malulu tele i le potu. E tatau ona fufulu laulaʻau (e aunoa ma le paʻi i fugalaau); tuʻu ese mai maʻa, i autafa o le fagu e tuʻu ai se fagu matala vai.
  3. Laʻau samasama Abutilon - le ea vevela, vevela le potu, le lava le vevela. Faʻaleleia, faʻaleleia, laʻei pito i luga.
  4. Laʻau paʻu - itiiti le malamalama. O le laau ua toe faʻaleleia i se mea e sili atu le malamalama.

Faʻatasi ma le malulu o le ea, le tele o le suāsusu, e osofaʻia ai meaʻai e faʻamaʻi: aphids, scutes, mealybugs, moli vavave, whiteflies, thrips. E faʻafefete i latou, e faʻaaogaina iniseti, e suia tulaga o le laau.

Ituaiga ituaiga o fale o loo i ai le igoa ma le ata

E sili atu i le 100 ituaiga o tagata e masani ona iloa. I le fale, o nisi oi latou ua matutua, ua suia i le olaga faaleaiga. E laiti tele, e fuga mo se taimi umi ma e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa o le taofia.

Abutilon Megapotamicum, po o Abutilon Amazon

O laau toto e ola i le 1, 5 m. O le umi o laulaʻau-oval ma laʻau faʻamalosi e oʻo atu i le 8 cm. Fugalaau fugalaau e tautau i luga o uumi uumi. O le corolla mūmū o loʻo i ai se fulufulu mafiafia.

O petals ei ai le mumu i le pito i lalo e samasama. Ma le tausiga lelei, e fuga mai i le tausaga atoa. I totonu o Egelani e taua o le "masini sulu a Komi."

Grapevine Abutilon (Abutilon Vitiveolium)

Laʻau uumi laʻau, e oʻo atu i le 2 m. Laʻau lanu meamata ma le pito i lalo o le 20 cm, e mai le 3 i le 5 lobes. O ata e faʻaaogaina i le lanu moana po o le lilac, e faʻaalia ai le pogisa i luga o petals. Fugalaau e faatulagaina i vaega. O fuʻa uumi e ufitia i le fulu. E fuga mai le amataga o Aperila.

Abutilon Sellowianum

E oʻo atu i le 2 m. O fuālaʻau faʻasalaina, faʻamalosi e ola mai. O laʻau e tolu-lobed e faʻasolo atu e iai le lamolemole lamolemole ma le pito faʻamalosi. O fugalaau o le lilac laititi ma ni vela piniki. O le taimi vavalalata e pau ia Iulai - Tesema.

Spotted Abutilon, pe Painted Abutilon (Abutilon Pictum / Striatum)

Laʻau faʻauʻu ma pupuʻu gafatia faʻapitoa ma laulaʻau lanumeamata e tele-lobed i luga o laina uumi. E i ai o latou foliga faʻalelei, o lanu paʻepaʻe ma o latou pito i luga. O fugalaau auro ma manulele piniki uliuli e pei o se logo. Faʻailogaina i laʻau laʻau. O le fugalaau e pau i le faaiuga o le taumafanafana.

Hybrid Abutilon (Abutilon Gybridum)

O le Abutilon e maua mai i luga ole auala e ala ile laasia o ituaiga laau eseese. O le laʻau mumu 1.5 mita le maualuga. E mafai ona valivali paʻu i lanu eseese: lanu piniki, paʻepaʻe, moli, mumu, samasama, paʻu. E masani lava ona faʻaalia i luga o latou auala - pogisa po o le malamalama. I foliga, o fugalaau e pei o logo. O laulaau e ufiufi i faʻalaʻau faʻapitoa, e 3 to 5 lobes ma petioles umi.

O Abutilon o se laau matagofie e mafai ona faafouina ma teuteuina totonu. Aumai le filemu ma le fiafia i le fale. Faʻafoe i tausiga faʻapitoa, ma ia sauniuni lelei lelei e fuga i se tausaga atoa.

Faitau nei:

  • Jasmine - tuputupu ae ma tausi i le fale, ata
  • Alocasia fale. Totoina ma le tausiga
  • Coleus - totoina ma tausi ile fale, ituaiga laau ma ituaiga
  • Oleander
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola