Laʻau

Chocolate cherries: maualalo, ae aoga ma lelei

Talu ai nei, laʻitiiti, e oʻo lava i le vevela, ituaiga o fualaau aina maualuluga o loʻo fua mai i le maualuga. O lenei mea e maua ai le tele o tulaga lelei - e mafai ai ona e faʻamalosia le totoina o laau, faʻateleina le faʻaleleia o fua i le iunite, faʻaleleia togalaau, teuteuina ma le seleseleina. Faatasi ai ma le tele o ituaiga o kerieli masani o loo lisiina i le Setete Resitala o filifiliga filifiliga o le Malo o Rusia, o le au pele o le Shokoladnitsa e leʻi fuaina mai talu ai nei ua sili ona lauiloa. I le faʻaopoopoga i le maualalo o le laau, o le vailaʻau o loʻo i ai le tele o tulaga lelei pe a faatusatusa i isi, lea e fesoasoani i le tufatufa atu ia tatou togalaau.

Faamatalaga Cherries Chocolate

O le ituaiga o meaʻai sa gaosia i le All-Russian Research Institute of Fruit Culture Selection i le Oryol Region ma ua fautuaina mo le faʻaaogaina i le itulagi Tutotonu o Rusia. Sa aofia ai le sukalati i totonu o le Setete Setete o Vavega Suʻesuʻega i le 1996.

E tusa ai ma le faʻavasegaina o Europa, e masani ona vaevaeina ni cherries (e le o lagona, steppe, oneone, teuteu ma Sakhalin) i ni ituaiga se lua:

  • sili atu - ituaiga eseese ma le lanumeamata mumu, e toetoe lava o fualaau uliuli i le tulaga o le lanu ma le valivali o le sua;
  • amoreli - mūmū mūmū ma le vai lanu.

Shokoladnitsa e faatatau i le sili atu. O ona "matua" eseese mai le mea na fafaga ai o ia o Black ma Lyubskaya oloa faatau. O lenei mea o se meaʻai malosi. O le Shokoladnitsa e amata ona fua mai i le 5 tausaga talu ona amata le tuputupu ae o se fatuga taʻitasi tausaga, ma o le totōina o le fatu ile 1.5-2 tausaga le matua e maua ai se seleselega mo le 3-4 tausaga.

Aʻoga aoga:

  • laiti maualuga - o se laau matua matua atiaeina e le sili atu i le 2.5 m. A totoina fatu laau tetele, ua totoina i le lautele o le 2.5 m i le va o ogalaau ma le 3.5 m i le va o laina;

    Pe a totoina cherries O kulimi sukalati e matauina le va o le 2.5 mita i le va o ogalaau ma le 3.5 m i le va o laina

  • pale faapalepale - o le autu autu o loʻo i luga, aua o le laau e ave sina avanoa, lea e talafeagai ai le teineitiiti sukalati i totonu o togalaau laiti;
  • maualuga le gaosiga - talafeagai mo le galueaina i luga ole laʻasaga o mea tau alamanuia ma i totonu o faʻatoʻaga laiti. O se laau e masani ona totoina e oo atu i le 15 kilokalama o fua taua;
  • o se tasi o ituaiga sili ona ola o cherries i le malulu ma le lamala - o nei uiga lelei o se tasi lea o sini autu a le au faifaatoʻaga;
  • sua suamalie nai lo le tele o isi ituaiga o cherries uliuli - faaputuputu e oo atu i le 12% o le suka ma pe a ma le 1.5% o le acids;
  • Soifuaga taua o le laau "i lona malosi atoatoa" - e tusa ma le 12 tausaga. Chocolate Shelf Life - e oʻo atu i le 17-20 tausaga. Ae ina ua mavae le 15 tausaga, ua amata ona mataʻituina le gaosiga o le gaosiga o laau ua matua.
  • se vaega o le tagata lava ia - e le manaʻomia ai le faʻamalosia o faʻasalaga faʻatasi ma ni kerieli vavalalata i taimi o fugālaʻau.

O le faʻaleleia o le tagata lava ia o lona uiga o le a fua mai se laau matala. Ae ui i lea, e tele fai togalaau latou te fautuaina le totoina o le Shokoladnitsa i se vaega ma isi ituaiga - o Vladimirskaya (e masani ona taʻua o Vladimirka), Turgenevskaya, Lyubskaya ma isi. E talitonuina o le pollen e faʻafeiloaʻi mai i ituaiga eseese i le taimi o le fugaina e iniseti e faʻaleleia ai le lelei ma faʻateleina le gaosi o se vaega o cherries o ituaiga eseese uma e ola latalata mai. Ma i le taimi lava e tasi o le ai ai se avanoa e suesue ma maua ai faamanuiaga o ituaiga eseese. Se mea taua - pe a totoina ituaiga eseese, e tatau ona e iloa lo latou umi, ma, afai e tatau ai, ia faateleina le mamao i le va o ogalaau, o le mea lea latou te le faanenefu le tasi i le isi.

Ae o faaletonu o le ituaiga, i iloiloga, e taʻua e le au fai togalaau le tele o le le lelei o le Chocolate Girl o le gasegase i lua faamaʻi - coccomycosis ma moniliosis. Ae ui i lea, o le faʻamatalaga o le ituaiga, o loʻo tuʻuina mai e le Setete Resitala o Faʻasologa o le Faʻalauiloaina o le Rusia, e faatatau i teteʻe faʻafetaui i coccomycosis. Talu ai e leai se faʻamatalaga e uiga i isi faaletonu, e mafai ona faʻauʻuina o le leai o se puipuiga i le moniliosis o le pau lea o mea le lelei o le ituaiga. Ma e lelei tele le iloa o auala mo le puipuia ma le pulea o le faʻamaʻi ina ia faʻaumatia ai.

Moniliosis na faʻaalia i Rusia ma lata ane i fafo atu talu ai nei: e tusa ai ma nisi o punaoa, i le faaiuga o le 80 ma le amataga o le 90s. O le taimi lena, na muamua mafatia ai togalaau i Belarus, sosoo ai ma lo tatou atunuu.

E masani lava, o le soona osofaʻi o moniliosis o loʻo ulu i totonu o le meaʻai i le taimi o le teuteu, e ala i ni fasi afifi fou

E masani lava o le siama e ulu i totonu o le ogalaau i le taimi o le vevela, e ala i ni fasi afifi fou. O le mea lea, o le faʻasinomaga e faʻapipiʻiina ma le pulupuluina o le pale i le vai Bordeaux poʻo vailaʻau faʻafomaʻi faʻapitoa poʻo togafitiga faʻamaonia ua faamaonia. Mo le saogalemu, o le togafitiga e tasi e toe faia pe a uma ona fuga.

Sporesi i lalo o se laau i lau vao. O le mea lea, o le puipuiga o le moniliosis o le veleina ma susunuina uma lau paʻu i le tautotogo, fafasi le palapala i vave vave, lime suamalie ma faatumu le poloka poloka mo le taumalulu ma se mulch fou e ufiufi aʻa mai le malulu. Ma e le mafai foi ona tuua fualaau mamago pe leaga i luga o le laau - e mafai ona avea ma fale tausimai mo le tele o meaola faalafua.

E masani lava ona atiaʻe, e lelei le malamalama, e leai ni paʻu, o le laau e sasaina e aunoa ma le paʻu i totonu o le palealii, e malosi lona puipuiga ma e mafai ona sili atu ona tetee i soʻo se faʻamaʻi.

Totoina Taleti keke

A tulaʻi, e tatau ona e mulimuli i tulafono.

Filifiliga nofoa

O le sukalati o le a tupu lelei i totonu o se malamalama, ae le o se mea e gaogao, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga. E foliga mai o le paolo-faapalepale, ae i le malosi o le ata o le a tupu lemu tele le laau, o le a tupuititi fua ma gaosia le sua, ma ona o le mimita e aunoa ma le la, o le lamatiaga o faamai e sili atu ona maualuga.

O loʻo i ai nofoaga e le mafai ona ola ai cherisia i le mataupu faavae ona o le maualuga o le vai o le eleele - latalata i le 1.5 mita mai luga. O le taimi lava e oʻo atu ai aʻa o se laau ola i lenei loloto, e mate le laau. Ma atonu e le tupu vave, ae o ni nai tausaga talu ona totoina - i luga o le 4-6 tausaga, e mafai ona oʻo aʻa i le loloto o le 1.6 m.

Shokoladnitsa cherries o le a tupu lelei i se nofoaga malamalama i se tulaga maualalo ole vai

Faʻaleleia eleele

Cherry o lenei ituaiga e le o faigata tele i luga o le lelei o le palapala, ae lua avanoa e tatau ona matauina:

  • le faaituau po o sina eleele eleele laitiiti ma se pH o le 7.0;
  • o le eleele e matala, manava ma e leai ni vai paʻu.

I luga o mea mataga, o le omea e leai ni palapala, o aʻa o le cherry o le a mama ma pala. Ina ia toto i luga o ia eleele, e manaʻomia se tele o mea faalelalolagi:

  1. E tatau ona saunia le lua tulaʻi e le o le tele o aʻa o le fatuina, ae tele taimi e lautele ma loloto. O le aʻa vevela o le cherry o loʻo i le loloto o le 15 i le 70 cm (o le masini e loloto i le 20-40 cm). O aʻa tetele, aʻa e pei o laau e mafai ona oʻo i loloto, ae e te le manaʻomia sauniuni eleele i lalo o latou, e mafai ona latou atinaʻe i soo se ituaiga. I le eria, o aʻa o cherries e mafai ona tele taimi o le pale, o lea i lalo o le togavao e tasi e te suia ai le eleele i luga o se liʻo ma le lautele o le 3m mai le ogalaau:
    • i le loloto o le 40-50 cm le mamao mai le ogatotonu;
    • i le loloto o le 70 cm i le ogatotonu, luga o le nofoaga o le tulaʻi saʻo.

      I luga o eleele mamafa, o se lua e tulaʻi mai ai mo sieli ua saunia e sili atu le telē nai lo le tatalaina

  2. O le eleele ua filifilia e tatau ona faʻafefiloi ma eleele palapala, cherenizem, humus, peat seia oʻo ina lava le avanoa.
  3. O le mea lea, ua toe faʻaleleia le eleele ua saunia i le nofoaga ma toe tulaʻi atu e pei ona masani ai.

O le metotia e galue, mo le totoina o se tele o keisi o le a sili atu le maua o se isi nofoaga.

Filifiliga o fatuga ma le totoina

O le tele o taimi latou te faʻaaogaina le tasi ma le afa tausaga le matua i le 60-80 cm le maualuga ma se aʻafiaga lelei o aʻafiaga (o aʻafiaga o lenei tausaga e aʻafia aʻa). Ae o loʻo i ai foi fautuaga e totoina laau toto e 2-3-tausaga ina ia mafai ai ona vave faʻaleleia fua muamua mo le 1-2 tausaga. O le faʻaleleia o fanua e faia i le taimi o le malolo - i le tautoulu ia Oketopa poo le tautotogo i le amataga o Aperila. E pei ona faia:

  1. Telefoni se pu faʻalelei i le tele o aʻa i se foliga saʻo. I le avea ai o se tulafono, mo le 1.5-tausaga le matua e 40 cm le lautele ma e tusa ma le 80 cm le loloto.
  2. O le eleele na filifilia mai le lua e faʻafefiloi ma humus (pe tusa ma le 3 lita i le 10 lita o le eleele) ma le fafie ash - 0.5 lita i le 10 lita o le palapala.
  3. I le ogatotonu latou te tietie i se numera.

    E tatau ona nonoa se fatugaina faapelepele talavou i se siteki e puipuia mai matagi malosi

  4. Ua sasaaina le eleele i totonu o se lua ma le komi 15-20 cm le maualuga.
  5. Ua tuu i lalo le laau i luga o le komi, ma le faaeteete le salalau o aʻa. Totoina i le loloto e tasi lea na tupu aʻe ai le fatu i le vasega pepe, lea e manino ona iloa e le lanu o le paʻu. Ae e le tatau ona osofaia le ū o le ua. Afai e sili atu le maualalo ifo nai lo le eleele, e faʻaleleia le toto ma sasaa le maualuga. O le maualuga maualuga o le ū i luga o le eleele e 3-5 cm.

    O le aʻa o se fatu fatu pele e tatau ona 3-5 cm le maualuga ile palapala

  6. O aʻa e sasaa mai i le eleele eleelea ina ia leai ni vaalele tetele.
  7. Faʻasoʻoto le palapala ile laʻau.
  8. Faʻasuina i le fua o le 10 lita o le vai i le 1 kalama.
  9. O le seedling e nonoa i luga o se laau faʻatasi ma se maea e le o se faʻalavelave i le paʻu poʻo se fasi mea vaivai.
  10. Mulch faatasi ma le humus, peat, laʻau moa po o le vao e tipiina ma se laulau pe a ma le 5 cm.

    A maeʻa ona totō ma faʻafeinu, e mulimulitaʻi fasi laau i se apa o le 5 cm

Filifili Silalati

O isi tausiga i le tausaga muamua mo le fatuina o se mea faigofie:

  • e tatau ona faʻamautinoa le mama o le liʻo vao;
  • i le leai o ni timuga mamafa i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, o le a manaomia le suavai o le seedling 10-15 lita o le vai. I le isi taimi i le taimi o le taumafanafana ma le tautoulu, o le suavai atonu e na o le pau lava o le lamala e manaomia.

Teuteu

I le lumanaʻi, o le a manaʻomia e Shokeladnitsa cherry le teuteuina, lea e faia i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi amataina le tafe o le sua. O le kulupu e tatau ona tipiina ma le totoa ma le saʻo: e le o le ituaiga o ituaiga e oʻo atu i le 7 m ma ei ai se pale paleni malosi, pe o le mea e sili ona taua pe sili atu foi le itiiti o le lala. E le mafai ona teuteuina se sukalati mo na o le faʻaogaina ma le faapaleina. Ituaiga ma faamoemoega o le teuina:

  • mama - aveese uma maʻi, paʻu, ma mamae. O le aʻa atoa lava e tipi i lalo - e faʻavaivaia ai le laau;
  • fatuina:
    • pe a tutupu aʻe lala le lelei - tupu aʻe i totonu o le palealii, agai i le eleele, faʻapipiʻiina, ona aveesea lea. Ua tipiina le lala "i totonu o se mama," o lona uiga, e aunoa ma se pepe. O le nofoaga o le tipi ua ufiufi i le varnish, aua afai e le saʻo le teuteuga, e mafai ona tupu se mea i le nofoaga o le tipi i luga o le taimi, o le a pala le laau, maʻi ma mafai ona oti;

      E taua le tipiina lelei o lālā o le peleli ina ia le mafai ai e le faʻamaʻi ona tupu i luga o le nofoaga o le tipi

    • mimiti lala o skeletal ina ia i ai i le va oi latou ia le itiiti ifo i le 10-15 cm e faʻaitiitia ai le faʻamalosi. O se tagata matutua e tatau ona i ai ona laʻau e lua o le skeletal;
  • e le o se mea matua - e faia pe afai e leai se tagata matua - i pito pito o lala e leai ni laʻau ma ni pulupulu - ma e leaga le fua mai. E tusa ma le tasi le tolu o lala autu uma ua faapuupuuina pe a ma le 1 mita. I le taumafanafana, e tele pine tetele o le a faaali mai i luga o le tulaga o vaega.

O le mea taua e tatau ona e iloa, o le peleni na te aumaia fua e toetoe lava o na o le tuputupu ae o le tausaga talu ai. O se tasi poʻo le tele o laʻau lapopoʻa lapopoa ma le tele o pusa. Ma afai e te vavaeeseina uma, o le a leai se seleselega. O le mea lea, o le teuteuga autu o loʻo faia i le tautotogo ina ia faʻaleleia ai le tuputupu aʻe ola o vine iti i le taumafanafana, lea o le a maua ai se seleselega tele mo le tausaga a sau.

Ma i le tautotogo foi e mafai ona e tipiina lala o fualaau aina i le tausaga talu ai - i lenei tausaga o le a leai se seleselega i luga ia i latou. O o latou pito i tua o le a vaeluaina, e aunoa ma se aʻafiaga i pine o sui o le tausaga talu ai, lea o le a fua mai i lenei tausaga. Ma i le nofoaga o le tipi, atonu o le a foliga mai o ni paʻi laiti o le a fua mai mo le tausaga a sau.

O Cherry e matua nofouta lava i le sese ma le malosi o teuteuga. E i ai sona laʻititi laʻititi tausaga, ma a maeʻa ona teuteu e le vave faʻaolaina. O le mea lea, o le mataupu faavae "e sili atu le lelei le teu nai lo le taina o le sili atu" e talafeagai iinei.

Faʻamatalaga

O le sukalati e faʻaleleia le tagata lava ia, o lona uiga e sili atu. Ae o le tofo o cherries latou lava e le atoatoa, ma e oʻo lava i se mea tele, IMHO, e mafai ona aʻafia i le meaʻai sili ona pele - coccomycosis ma moniliosis. Sa ou taumafai e totoina, ae o le sapling (sa i ai ma le ACS) e leʻi amata ma, talu ai na mafatia i le taimi o le taumafanafana, na maliu. Na suia e Kharitonovskaya, lea e sili atu ona malosi ma e sili atu ona aʻafia i le sola.

mooch

//forum.auto.ru/garden/37453/

O fua e manaia, ae tatou te matua maua lava. E 'ai uma e Blackbirds mea uma. E tatau ona tapunia le faasologa. Ma le popole e pei lava o soo se meaʻai.

mita mita (s)

//forum.auto.ru/garden/37453/

O loʻo i ai pea laʻu tamai laau, o le taimi muamua na fua mai ai. Ae latalata ia te ia, e foliga mai e le o matauina le palota. O le mea sili ona lata mai o se tasi e pele i le tuaoi, ae na te le pollinate se cherry masani. O le mea lea, pe o le tagata lava ia poʻo le teine ​​talavou lona lua e lata ane i le Chocolate Girl e fulafula mai.

Starche-05

//forum.auto.ru/garden/37453/

O le tofo o cherries ua masani ai tagata uma talu mai lo latou laiti, ma o Rusia e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma lenei laau. Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese, o le Shokoladnitsa e foliga mai o se filifiliga taua tele ma le lelei o le malulu ma le faapalelaina o le lamala, faapea foi le suamalie sili ona suamalie o vine i totonu o ituaiga uliuli. Tasi pe i se vaega, o lenei ituaiga, ioe, e mafai ona sili atu le manuia i ona tagata.