Laʻau

Aisea e pau ai lau laʻau - mafuaaga

Dracaena o se fale taatele ma le ofisa. O le fugalaau e le lelei ma e mafai ona tatalia le leai o se vaiinu, faʻapea foʻi ma le susulu o le la. Ae o nisi taimi o lenei laʻau e le faʻaleagaina e mafai ona faʻavauvau ma lē fiafia. E tupu lenei mea pe afai o le dracaena e liua samasama ma amata ona pauu. Ina ia iloa le mafuaaga tonu o lenei tulaga, e tatau ona e tilotilo i totonu o le laau ma ia mautinoa oe mulimuli i tulafono e faatatau i le tausiga o fugalaau.

Dracaena e pauu - o mafuaaga autu

O Dracaena o se laufanua lauiloa, lea e iloga i foliga matagofie ma lanu lanumeamata matagofie. Ae, o le mea e leaga ai, o nisi taimi o fugalaau e amata ona leiloa ana mea teuteu. O laʻau ua le toe maua se lanu lanumeamata lanumeamata, amata ona lanu samasama ma e mafai lava ona maeʻa atoa.

Falefale Dracaena

O le mafuaʻaga e mafua ai ona pa'ū le dracaena atonu e eseese tulaga. E faʻalagolago i tulaga taʻitasi. O mea sese na faia i le faagasologa o le tausiga poo tulaga tuputupu ae e mafai ona oo atu ai i lenei ituaiga o faafitauli; o itu taua mai fafo (faʻamaʻi / faʻamaʻi) e taua tele.

O Dracaena o se fugalaau e foliga mai o le pa'ū ifo o lau. Ae o lenei faagasologa e le masani. Afai o le laau e tele naua le tele o laulaau, ona oʻo lea i le iuga e tau atu i lona oti.

Faʻalogo lelei! Ina ia puipuia ai ni mea faanoanoa, pe a tulai mai se faafitauli, e manaʻomia le vave vave ona faia e lē e ona - o ia lea e tatau ona ia faasaoina le pama.

Faatasi ai ma isi mea, e taua e le au fai togalaau ia uiga teuteu i le dracaena, o lea la pe a pau lau lau, e le toe aoga le laau.

O le tele o taimi, o tulaga nei e taʻitaʻia ai i se tulaga o loʻo leiloloa ai le dracaena:

  • faʻafeiloaʻiga o fualaʻau maualalo maualalo;
  • faʻamaʻi faʻamaonia;
  • tulaga le mautonu o le tuputupu ae;
  • soona inu ma le le lelei;
  • faaleagaina le aʻa.

I se tulaga e tasi, o fugalaau e mafai ona lafoaia laulaau lava ia. E tupu lenei mea i le goto o le la o lona olaga, o lona umi e eseese mai le 14 i le 15 tausaga.

Lanu samasama o dracaena i le fale

Maʻi

E ui lava i le mea moni o le dracaena o se fugalaau le lelei, o le faagasologa o le tausia o lea mea e tatau ona fetaui lelei. A leai, o le a faʻafeagai le pule o lenei fale ma faʻafitauli eseese.

O le toʻatele o faifaatoaga amata e mafaufau i le mafuaʻaga e faʻapalapala ai lau laʻau. Faʻaleagaina i le aʻa o le tino e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga le lelei. O le tele lava o taimi e tupu ai lenei mea pe a suia se laau poʻo le faagasologa o le suia o le palapala.

Burns, lea e aliali mai pe a faʻaalia i le susulu o le la, e mafai ona oʻo atu i le samasama ma le paʻu o lau.

Faʻalogo! I lenei tulaga, e matua faigofie lava le lavea o se fugalaau mai le oti, ua lava lea e aveese ai mai le nofoaga lea e paʻu saʻo ai ave o le la.

Pests

A faʻaleleia lau laʻau i le dracaena, o le a se mea e mafai ona faia i se tulaga e mafai ona taliina pe a maeʻa ona e filifilia le mafuaaga tonu. E masani ona tutupu ia tulaga o se taunuuga o aafiaga le lelei i le fugalaau o meaola ma meaola faalafua. O le mea taatele o:

  1. Thrips o ni tamai puluki o loʻo i luga o le laau lava ia ma inu ona sua. O se taunuuga o lenei mea, o uluaʻi uluaʻi foliga o loʻo i luga o laulaau, ona, afai e leai se mea e faia, latou te oti atoa.
  2. O le sikuea o se meaola e afaina ai le fugalaau ma nofo ai iina. O le iʻuga, o le eletise o le laau e avea ma mea vaivai ma e le o faʻatumuina a latou galuega. Laʻau e le lava le meaʻai ma e mafai ona paʻu.
  3. Ole miti vavave o se meaola. Faʻaalia i le le lava o le faʻasusu ma le malulu. O se taunuuga o lona aafiaga, o laulaau e muamua ona valivali, ona malogo ai lea.

O meaʻai ma meaola faalafua e afaina ai le tulaga o dracaena, o le mea lea e tatau ai ona faʻaola vave le fugalaau ma faʻapitoa. E masani lava e matua faigata le matauina o meaola vevela, aʻo latou lalafi i totonu o laʻau, o lea afai e oʻo lava i ni faailo laiti, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le fugalaau.

Faʻalogo! Ina ia foia meaola faalafua, e fautuaina e le au atamamai e na o le faatauina mai o iniseti.

Dracaena thrips

Suavai palapala

Pe a maliu le dracaena, naʻo ni fuainumera faapitoa e mafai ona faasaoina, lea e tatau ona maeʻa vave. O le faʻamalosia lelei e faʻaaogaina le tulaga o le fugalaau tele. Ina ia mafai e le laau ona atiina ae, o se suavai suavai faigofie e lava mo ia.

E taua le filifilia saʻo o le maualuga o le faamamaina, talu ai e le fiafia le dracaena i le felauaiga, ae le taliaina foi le lamala. I le tau mafanafana, e tatau ona fausua le fugalaau i aso uma e tolu.

Faʻalogo lelei! I le tau mafanafana, e tatau ona siaki le lalolagi i aso uma ina ia le malolo.

E fautuaina le vai dracaena ma vai vai vevela. E le gata i lea, faʻamalolo le laʻau ma faʻapipiʻi i se pulumu. I le taumalulu, e tatau ona fafaga le laau i aso uma e fa.

E le afaina le tulaga o le fugalaau e afaina ai le faasusuina o vai. O se taunuuga, o le aʻa e amata ona pala i dracaena.

Feavega o le ea

A maeʻa le dracaena, e le o tagata uma e iloa le mea e fai i sea tulaga. Ia mautinoa ia mautinoa o fugalaau o loʻo i totonu o tulaga talafeagai.

Pe a pa'ū le vevela o le ea i lalo ifo o le +16 tikeri, o le fugalaau e le foliga manaia.

E le fautuaina le tuʻuina o dracaena i faʻataʻitaʻi ma le susulu o le la. I tulaga uma, o le fugalaau o le a amata ona liu samasama ma oti.

Pau le pala

E iloa uma e le au fai togalaau le auala e teu ai dracaena pe a paʻu lau. O le tele lava o taimi, e tulaʻi mai faafitauli i latou e leʻi feagai ma faʻamaʻi o lenei fugalaau. E mafai ona amata ona oti le laau ona o mafuaaga eseese. O le mea pito sili ona taua o le faʻamaonia saʻo lea o le faafitauli ma faia mea uma e tatau ai.

O le tele o taimi, o le pala o laʻau e mafua ai le pala, lea e mafai ona amata mai le tele o le eleele, susu i le aʻa ma le le mafaamatalaina o le vevela.

I le taimi muamua, e le o iloagofie le faagasologa o le lili - o aʻa e pala i lalo o le eleele ma e leai se mea e faalataina ai lenei faagasologa. Ae a oʻo loa le pala i se tulaga, o le uliuli e alu i le pito i lalo o le pito i lalo o le vao. E faasolosolo lava, o le faʻamaʻi e aafia ai le ogalaau atoa, ma ua mate le laau.

O le leai o ni aʻa e mafai ona faʻamoemoe e ala i faʻailoga e le faʻaalia. Na o le amataga lava o le faagasologa, o laulaau na leiloa a latou talosaga muamua. O le tagata faʻalogo lelei o le a mautinoa lava lona gauai atu i lenei mea.

O le aʻa e pala i le dracaena o le fale

Isi faafitauli e mafai

A maliu le dracaena, faʻafefea ona faʻaolaina e mafai ona taliina e se tagata na feagai tonu ma lenei faafitauli. O le le lelei o le tausiga o fale e mafua ai le leai o se matagofie faalenatura. O suiga taua e tupu i le foliga mai o le fugalaau ma lona tulaga. O mafuaaga mo lenei mea e mafai ona eseese ma o nisi taimi e mafai ona natia le faafitauli i mea laiti.

Aisea e tuua ai le lanu samasama ma pauu ai

O laʻau Dracaena e mafai ona lafoaʻi ona o se laititi po o le sili atu o le faʻamaina. E tatau ona faʻaaogaina fugalaau faʻamaʻi le fuga o lenei fugalaau. E tatau ona e faalua i le taimi:

  • O le taimi muamua o le laei pito i luga e faʻatinoina i le taimi o le tuputupu ae malosi.
  • Mo le taimi lona lua i le vaitau mai Mati e oʻo i le amataga o Setema.

Afai e le faʻaaogaina falesa, o le le lava o elemene o le a tupu i laulaau o le fugalaau e ufiufi i paʻu apamemea.

Faʻalogo! O le sili atu o le faʻamalosiina o loʻo faʻalavelaveina foi i taunuuga le lelei. I lenei tulaga, o le laau e amata ona pala o aʻa, ogalaau ma lau.

Auala e teu ai se laau

Aiseā e paʻu'ū ai kulupu o le kulupu: o le māfuaʻaga autū o le pa'ū

E taua le malamalama i le mea e fai pe a paʻu le dracaena. E talafeagai le taumafai i se taimi vave e mafai ai ona faia nisi o gaioiga e taulai i le faailoaina o mafuaʻaga ma togafitiga o fugalaau. A leai, o le laau o le pama o le a to ese uma laulaau ma e mafai ona oti.

Afai e aafia le laau i meaola faalafua, ona faʻaaogaina lea o se vaifofo faʻainisivaia e tusa ai ma faatonuga i luga o le pusa e faʻafefe ai. Faatasi ai ma isi mea, o tagata tomai faapitoa e fautuaina le suia o aiaiga mo le ipu pe a uma le gaosiga, talu ai e masani ona mafua ai faafitauli.

Totonu o le dracaena ma le tausiga lelei

A oʻo mai faafitauli i le fugalaau dracaena, e mafai ona avea faʻamaʻi pipisi ma mafuaʻaga. E mafai ona e tauina i latou i le faʻaaogaina o fualaau. O se vaivaiga vaifofo o ia tupe o le togafitia ma le faaeteete o laulaau.

A maeʻa ona manaʻomia le faʻaleleia o vai. Ina ia faia lenei mea, o se fagu fugalaau e faʻafefe tasi i aso uma e lua, ma faʻafefete foi le ea i se pamu moli. Ina ia faʻaumatia faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le faʻamalalaina, e tatau ona e suʻesuʻeina faʻamatalaga e uiga i tulafono o le faʻavaivaiina - o tulaga uma e tatau ona matauina lelei.

  • Afai na faatoa maua mai le dracaena, e tatau ona tuʻuina atu i fale puipui mai le 20 i le 30 aso. Seiloga o le taimi lenei e mafai ona totō le laau i le aofaʻi lautele.
  • Faʻamau siaki le fugalaau, siaki ma le faaeteete ona lapisi.
  • Faʻaauau pea le lelei o le faʻamafanafana ma faʻavasegaina ai le potu i nisi taimi.
  • Faʻaolaga mai faʻamaʻi o le a avea ma fugalaau e faʻapipiʻiina i totonu o se eleele mama ma le faʻaleleia o le faʻaaogaina o vaega ma le pefu laupapa po o le carbon carbon.

Faʻalogo! E le fautuaina e tagata atamamai e tuu isi inisiua totonu ma tipi fugalaau, aemaise lava rosa ma chrysanthemums, e sosoo ma le dracaena. O i latou e mafai ona latou faʻasaoina a latou siama i vaomatua lata ane.

O Dracaena e le o se fatu vaivai, o lea o le tuʻuina atu o le fugalaau i se tulaga sili ona lelei e faigofie lava. Ina ia faʻamautinoa ai o ia i se olaga umi, e taua tele le le gata i le faʻapipiʻi lelei ma le taimi tatau, ae ia iloa foi le faʻamaʻi i le taimi. E masani lava, o faila fugalaau amata e feagai ma le mea moni o le a mou le dracaena, o mea latou te le iloa le mea e fai i se tulaga ma o nisi taimi e faia ai ni mea sese. I ia tulaga, o le mea autu o le sailia lea o le mafuaʻaga na mafua ai le faʻafitauli ona vave taumafai ai lea e foia. Na o taimi talafeagai ma galuega faʻapolofesa o le a fesoasoani e laveai ai le fugalaau ma faʻateleina lona ola.