Laʻau

Cherry plum mo le eria o Moscow: o se aso malolo o le tofo ma le lanu

O le pine lala i tulaga masani o uiga ia o le itu i saute: Crimea, North Caucasus, Central Central Asia. O lenei aganuu faatoaga ua leva ona lauiloa mo fualaau suamalie o lanu susulu ma le tofo lelei. Faafetai i le galuega malosi a le aufaifaatoʻaga, o nei ituaiga eseese mo le tuputupu aʻe o le paʻu o le cherry plum e fafaga foi i tulaga o North-West ma Central o Rusia, e aofia ai i le itumalo Moscow.

O ituaiga sili ona lelei o paʻu pelery mo le itumalo Moscow

O le pine paʻu i le taumafa a tagata e matua talisapaia lava mo fualaau maloloina, suamalie, lea e iai foi togafitiga faafomai. A o iai i le itu i saute, o loʻo ola le popo siaki e aunoa ma ni faʻafitauli, ona i ai lea i le tuafanua faʻatasi ai ma ona tulaga fesuiaʻi leaga, e faigata tele ona ola i ituaiga masani o lenei fua. I le tautotogo, o fugalaau fugalaau siaki e le lelei ona viliina ona o le malulu, timuga o le tau, ma matagi malulu i le taumalulu e mafai ona faaleagaina ai fugalaau ma vine. Ina ia mafai ona totoina lenei laau vevela i le ogatotonu, na tatau ai ona atiaʻe ituaiga eseese o le zoned ma le faigata o le taumalulu ma le vave o fualaau aina, ma le tetee atu i faamaʻi autu o fualaau. O se taunuuga o galuega filifilia, na maua ai ituaiga o pine pelele mo le totoina i le Central Central, e aofia ai le Moscow Region.

Vitio: o se toe iloiloga o ituaiga talomu pelery mo le pito i totonu

Ina ia faʻaumatia uiga le lelei o ituaiga ma faʻaleleia a latou mea sili ona lelei, e faʻaaogaina e faifaatoʻaga le tele o crosses i le va o ituaiga paʻu eseese. I le amataga o le 90s o le seneturi mulimuli, o se saienitisi Rusia, o le aʻoga G.V. I le faagasologa o filifiliga, na totoina ai e Yeryomin se ituaiga fou o pine pelele, ma sopoia ai se laau Saina ma le taumalulu-uumi Ussuri plum lea e tetee atu i faamaʻi fungal ma hybrids o le kerry plry. O se aganuu fou folafolaina sa taua o le "rūmū Rusia" po o le uumi paʻu o paina. I le itulagi o Moscou, o ituaiga o lenei pine pelele na faaalia ai le maualuga o le taumalulu i le taumalulu, lelei lelei o fua tetele, suamalie ma fua tele atu nai lo pulu masani.

Mea e faia e le tagata lava ia

I le tele o ituaiga o siamu pauna ua totoina i le tuafanua, o le tagata lava ia. O lona uiga, ona o le lelei o le palotaina ma le fuaina o fualaau aina, o le i ai o isi ituaiga o siaki pauna po o plum e talafeagai. Ae ui i lea, i nisi o meaola, o fugalaau e mafai ona maua ai le ola-pollinate, o lenei aganuu e taʻua o le tagata lava ia. O igoa ma uiga o ituaiga o fualaau oona e tuuina atu i le laulau. I le faaopoopo atu i nei ituaiga, ituaiga eseese o tagata filifilia Tula ma le peleme plum Egg blue ua iloga e le tagata lava ia (filifilia o le VSTISP). E tatau ona maitauina o le cherry plum Morning has a high degree of self-fertility ma e le manaʻomia ai se palota faaopoopo. O le ituaiga kuban comet o se vaega e tutoʻatasi ma e manaʻomia ai le paina o laau. Vladimir comet ma le Blue Gift e aofia ai i latou lava ituaiga o fualaau aina, ae o lo latou lava faʻaleleia o le tino o se mea e sili atu ona lelei. Afai i le taimi o fugālaʻau o loʻo i ai le mafanafana ma le vevela, o fugalaau fugalaau fugalaau e mafai ona faʻamamaina i latou lava. O le vave alu ese o iniseti elemene: bees, bumblebees, o paʻu e fesoasoani foi i lenei mea. Ae mo le faʻamaoniaina o le faʻamalosia ma le faʻamaʻiina i soʻo se tulaga o tau, e fautuaina e totoina ituaiga o ituaiga o siaki peleti lata ane (e masani ona lua pe tolu ituaiga e talafeagai mo vaitau vavalalata e lava).

Laulau: uiga ma uiga autu o ituaiga o fualaau o le paʻu pele

Igoa tulagaKuban cometTaeaoBlue meaʻaiVladimir comet
Eseesega na i ai:Faatalanoaga Crimean
nofoaga faʻaleleia
O-Rusia Research Institute
toto laau toto.
N.I. Va-Vilova
Faʻatasi-Rusia
faʻaleleia ma le tekonolosi institute
togalaau
ma le vasega pepe
Faʻatasi-Rusia
faʻaleleia ma le tekonolosi institute
togalaau
ma le vasega pepe
Suzdal (Vladimirsky)
Malo
Suʻega Varietal
Faiga
Ulugalii matuaSaina Saina
Rapid x plum Pioneer
Lanu mumu
x french grade Greengage Ullensa
Ochakovskaya lanu uliuli
x Timiryazev manatua
I le setete o le setete
e le i faamauina.
Fatuina o le palota saoloto
Ussuri hybrid plum variety Red ball
Tuputupuʻe tuputupu aʻeNorthwest, Tutotonu,
North Caucasian
Lower Volga
CentralCentralCentral
Fua o le taimi taumafaTuai
faaiuga o Iulai -
amataga o le au
Ogatotonu, o le sefulu tausaga muamua o AukusoLua lona lua
sefulu tausaga o le auga
Muamua, i le ogatotonu o le faaiuga o Iulai
Laʻau faʻamaoniaE vaivai i se pale e seaseaFaʻatasi ma
paleni mafiafia
Ogatotonu, pale
faiga masani
Laititi laʻititi ma se pale paleni
Fuga lanuPulu mafiafia, paʻuGreenish yellow with a pink pink and
faʻatasi ai ma le faʻapipiʻi solo
Pogisa violē ma se solo malosiPogisa piniki, paʻu,
faʻatasi ai ma le faʻapipiʻi solo
Fua o fatu29-35 g25-32 g14-17 g20-40 g
Fatu fua o laau taʻitasiMaualuga (25-40 kg), masaniMedium (20-22 kilokalama), toetoe lava masaniMedium (13-14 kg), masaniMaualuga (35-40 kg), masani
Le tofo o fuaE manaia ma manaia, ma
mea manogi lelei
E suamalie ma manaiaLe malie ma le malie, masani,
ma se manogi manogi
E manaia ma suamalie, e aunoa ma se manogi aloaʻia
Vavaeeseina o le ponaivi mai le pulupuluFaʻasese le paʻuFaʻafaigofie ona vavae eseE vaʻaiaE vaʻaia
O le faigata o le taumaluluFaatataugaFaatataugaLaititi, i fugalaau fugalaau - faateleinaMaua maualuga
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i mea faigata
ogaoga faʻamaʻi. Laititi vavalalata ile pu poloka,
fualaau suamalie
Tetee tele
mala
ma meaola faalafua
Faʻatauga faʻafeagai i clastosporiosis,
fualaau suamalie
Tetee i mea faigata
ogaoga faʻamaʻi
AutonomyFaʻasalaga faʻaleleiMaualuga maualuga o le faʻaleleia o le tagata lava iaFaʻaaloaloFaʻaaloalo
O ituaiga mea e sili ona lelei e fai i le pollinatingMara, le tagata faimalaga,
Meaalofa i St. Petersburg, Pchelnikovskaya
-Kuban comet,
O se meaalofa
Saint Petersburg
Meaalofa i St. Petersburg, Pchelnikovskaya,
Tagata malaga
Lafoaina fuaO le umi e le pa'ū
pe a matua
E le malepeE le malepePe a oʻo i luga, e paʻu

O pulu vavalane pulu e mafai ona eleeleaina e ituaiga uma o plums, seivagana mo paʻu o le fale ma laau talatala.

Vitio: ituaiga eseese o kerry plum Kuban comet

O le Kuban comet, e le pei o le tele o ituaiga pulu, e fetaui lelei i tulaga eseese o le tau ma e matua le lelei lava i eleele. O loʻo faʻaalia foi i le tetee lelei i moniliosis, kleasterosporiosis, pacterisis wood. O le maa, e ese le vavaeese mai le pulupulu, toeititi lava o le toe foi mai o lenei ituaiga.

Eseese Vladimir comet e tu i luga ona o le tele o fualaau aina ma le maualuga faigata o le taumalulu

O Alychu Vladimir e faʻasaga i le lautele o ituaiga e faʻamalosia ai le faʻaleleia o le tagata lava ia, o se maualuga maualuga o le faigata o le taumalulu ma le tetee atu i faʻamaʻi ogaoga ogaoga. O le le lelei o le sosolo malosi o le fualaau aina pe a uma ona matua.

Vae eseese keke

O le faʻaleleia o faʻamaʻi o le tofo ma le tetee atu o laau i faʻamaʻi faʻamaʻi i le taimi o galuega filifilia, o ituaiga sili ona lelei o pulu paʻi ma vao tuitui, faʻatasi ai ma le paʻu ma le uʻamea, ua filifilia mo le filifiliga. O le mea lea, o se taunuuga o le faʻaogaina o le pine o cherry a Gaiowata, na maua mai ai le tele o kulimi kulimi o Kolonovidnaya.

O le ituaiga fou na fafagaina e le au faʻaupu a le Crimean OSS VNIIR. N.I. Va-Vilova e ala i le sopoia o le vao anufe vao ma le fatuina o plum. O se laau e lua i le tolu mita le maualuga ei ai le foliga o se koluma, ma le pale o le 1-1.2 mita. O lālā laititi e tuʻu ai le ogalaau i se pito mafiafia ma ola ai.

O se mea manaia o lenei ituaiga o fuainumera tele o fugalaau (anufe), e le gata i luga o lala, ae o luga foi o le ogalaau - i luga o faiga pupuu e taua o tao.

I le taimi lava e tasi, o le ogalaau o le laau ua tumu i fualaau aina, ona o le matafaioi a lala o le itu e le taua. O le faailoga tusi e malosi, o laupapa ma e le punou i lalo o le mamafa o le seleselega. O fua o le paʻu peleni e lapoa, e mamafa 50-70 g, e tufatufa tutusa i luga o le maualuga atoa o le ogalaau, amata mai le 0.5 mita mai le eleele. Valivali o fua - mai le violisi i le pogisa pogisa, faatasi ai ma le paʻi o le tautotogo (fualaau aina). O le tofo o le peleni paʻu o le mea suamalie, suamalie, sina manogi. O le eseesega o le ogatotonu o le tau, o le fua o le a tupu i le amataga o Aukuso.

Vitio: Cherry plum

O le tele o le paleni o le pale e mafai ai ona totoina nisi laau i luga o le saite, ma o le faasolosolo fetuunaiga o lala e mafai ai e oe ona lelei le faagasologa o le laau i le faagasologa o le tausiga, faia o fualaau aina e talafeagai.

O le tele o kolin cherry plum o le ituaiga Kolonoobraznaya-2. O nei mea e uumi (e oʻo i le ono mita le maualuga) o laau e leʻi maeʻa, ma fua o le lanu uliuli lanumoana ma se fugalaau susulu. O fua o lenei ituaiga e laʻititi nai lo Kolonoobraznaya, e mamafa pe tusa ma le 35 g, o le tofo o le fua e masani lava - suamalie ma suamalie. E le pei o le koluma, e faigofie lava ona vavae ese le ponaivi mai le pulupulu o le tamaititi.

O ituaiga uma e lua o le kolry cherry plum ua lauiloa o tagata e sili ona lelei e faia le pollinator mo le tele o ituaiga o laau totoina o Saina ma Ussuri plums.

O le pine paʻu o loʻo faʻamatalaina e uiga i uiga lanu-laina e iloagofie ai pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o popo:

  1. O se maualuga maualuga o le faigata o le taumalulu o fugalaau e mafua mai i le faʻaopoopoga o le vaitau tuputupu aʻe.
  2. O laau e gafatia le malulu malulu malulu ma aua nei togi i le vevela e oo atu i -28ºC. Afai, e ui i lea, o le laau ua faaleagaina i le malulu malosi, ona toe vave ona toe faʻaleleia lea ma faʻaauau ona tuputupu ae ma atiae masani.
  3. O le vailaʻau e teteʻe i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi ma viral o fualaau.
  4. Maualuluga ma lelei le mafai ona mafai ona mafai ona fuaina fua o fua e mafai ai ona faʻaaogaina i ni auala eseese: fou, i le malulu ma ituaiga eseese o gaosi.
  5. O le le faʻaeteete ile tausiga ma le lafoaia o le lamala e faʻapitoa ai lenei ituaiga pe a tupu aʻe i ituaiga eseese o eleele ma i soo se tulaga.

O fua o le laʻau e tupu saʻo i luga o le ogalaau, maua ai se lanu matagofie ma se manaia matagofie. O se vevela vevela i luga o fualaau aina e mafai ai ona feaveaia e aunoa ma le le lava o le faatinoga

O ituaiga uma e lua o siaki paga o le kolin e le o le pollinating. Mo lo latou palotaina, o ituaiga sili ona lelei e tuai ona tupu-ola Mara, Pchelnikovskaya, Meaalofa i St. Petersburg.

Winter-hardy and frost-varied varieties

O le faigata o le taumalulu o le eseesega o se tasi lea o vaega taua pe a tupu le popo o cherry i le eria a Moscou. Ma e tatau ona e nofouta i ai, aua tuai tausaga o le tautotogo e mafai ona mafua ai le malulu o fugalaau ma ovaries. O faailoga aupito sili o le tetee atu i le malulu e eseese: Vladimirskaya Comet, Meaalofa i St. Petersburg, Ariadne, Anastasia, Nesmeyana, Cleopatra. Ole ituaiga o pine-pine e maua i le taumalulu e maua mai i le lalagaina o paluu paʻu ma se mea e fesootai i ai - Pulu china, o ona laʻau e mafai ona tatalia le vevela e oo i le -50ºC.

Laulau: uiga autu ma uiga o le malulu ma le taumalulu ituaiga eseese o keke pele

Igoa
ituaiga eseese
Gift St.
Petersburg
NesmeyanaAriadneCleopatra
Eseesega na i ai:Pavlovskaya faataitai
VNIIR station
latou. N.I. Vavilova,
St. Petersburg
Moscow
aoga faʻatoʻaga
latou. K.A. Timiryazev
Moscow
aoga faʻatoʻaga
latou. K.A. Timiryazev
Moscow
aoga faʻatoʻaga
latou. K.A. Timiryazev
Ulugalii matuaSaina Saina
Rapid x plum Pioneer
Fatuina fua
paʻu paʻu
cherry plum Kuban comet
Saina Saina
Rapids x plum
Tagata malaga
Fatuina fua
paʻu paʻu
cherry plum Kuban comet
Tuputupuʻe tuputupu aʻeNorthwest, TutotonuCentralCentralCentral
Fua o le taimi taumafaOgatotonu o le taeao
ogatotonu o Aukuso
Tuai
vave i le ogatotonu o Aukuso
Tuai
vave i le ogatotonu o Aukuso
Late, iuga o Aokuso
Laʻau faʻamaoniaTuʻu masani
ma se pale paleni
Tall,
pale paleni tele
Tuʻu masani
pale paleni tele
Tuʻu masani
ma se pale paleni
Fuga lanuLulu samasama lanumoanaRuby lanu mumu
moli paʻu
Lanu mumu
faʻatasi ai ma le faʻapipiʻi solo
Pogisa paauli
ma malosi
solo
Fua o fatu12-20 g30-35 g30-32 g35-40 g
Tuuina atu
tasi laau
Maualuga (27-60 kg), masaniMedium (25-30 kg), masaniLuga maualuluga (30-35 kilokalama), masaniMedium (25-30 kg), masani
Le tofo o fuaFaʻasalaga
suamalie ma le manogi
ma se manogi manaia
E suamalie ma manaia, malieTalia ma malie, malieTulu ma le manaia, suamalie,
ma le manogi manogi
Vavaeese
pulupulu pulupulu
Faʻasese le paʻuFaʻafaigofie ona vavae eseFaʻasese le paʻuFaʻasese le paʻu
O le faigata o le taumaluluMaualugaMaualugaMaualugaMaualuga
Faʻafitauli faʻamaʻiFofo le malosi i
moniliosis,
matua faʻasao i
kleasterosporia leaf.
Tetee i aphids ma moth winter
Fofo le malosi i
o le autu
mala
Fofo le malosi i
klyasterosporiozu
moniliosis,
faʻamaʻi viral
Fofo le malosi i
o le autu
mala
AutonomyFaʻaleagaina e le tagata lava iaFaʻaleagaina e le tagata lava iaFaʻaleagaina e le tagata lava iaFaʻaleagaina e le tagata lava ia
O ituaiga mea e sili ona lelei e fai i le pollinatingPavlovskaya Yellow, Nesmeyana,
Pchelnikovskaya
Eseese o paʻu pele
ma le pulu chineni
Eseese o paʻu pele
ma le pulu chineni
Mara, Meaalofa
St. Petersburg, Pchelnikovskaya
TatalaA oʻo ina matua tumu, malepelepeE le malepeE le malepeE le malepe

Photo gallery: ituaiga o fualaau aina suamalie ma le mamafa o le taumalulu taumalulu

Uluai vasega

E pei o le muamua, e mafai e se tasi ona faʻaalia ituaiga o pelele plum Zlato Scythians ma Timiryazevskaya. O nei ituaiga, e ui i le tele o eseesega, e tele mea tutusa:

  • o ituaiga uma e lua e fafaga i le Moscow Agricultural Academy. K.A. Timiryazev;
  • hybrids o le taunuuga o le palotaina saoloto o le fatuina o le kuban comet ma ua fautuaina mo le galueaina i fanua e lata ane;
  • o le maualuga o laau matutua e le sili atu i le tolu mita;
  • o ituaiga uma o ituaiga o siamu pauna e aofia ai le vave ona matutua ma maua fua tetele e fua mai i le 25 i le 40 g;
  • fua masani o le fua, o le fua o le fua e 25-30 kilokalama o fualaau aina taitasi;
  • o laau e le mafai ona faʻamalosia le tagata lava ia ma e manaʻomia ai ni tagata e foaʻiina le eletise; o elemene aupito sili ona lelei mo nei ituaiga e pei o le hybrids pavlovskaya Yellow, Traveler, o se meaalofa i St. Petersburg;
  • o ituaiga eseese e lua e maualuga le maualuga o le faigata o le taumalulu ma le le mautonu i tulaga tuputupu ae.

Laʻau faʻamalama Zlato Scythians foliga foliga teuteu i le vaitau o le matua

E amataina e le vine cultivar Zlato Scythians le laʻau o le pine i le togalaau. I le faaiuga o Iuni ma le amataga o Iulai, o laau o se vaaiga ofoofogia: o lala o loo ufiufi moni i fuifui o fualaau suamalie tele, faatasi ai ma se manogi matagofie ma le manaia suamalie. Cherry plum O auro o le Scythians e tu i lanu-o lanu samasama-samasama e susulu atu i tupe siliva e le ogatasi ma le lauusiusi lauolaola.

Fualaau tetele o lanu le masani ai o le "pepa asiasi" o le ituaiga Timiryazevskaya

O timiryazevskaya laau e tosina mai ai le gauai ona o fualaau aina suamalie, e peiseai o le mafuʻe ma le lanu piniki.O le suamalie suamalie ma le manaia, o le suamalie e maua mai ai lenei pine pelele, e sili ona lauiloa i le amataga o le taumafanafana, pe a pili pea fua i le tele o laau.

O le eseesega tele i le va o ituaiga muamua e pei o:

  1. I Timiryazevskaya, o le ponaivi e matua ese le vavaeese mai le pulupulu, i Zlata o le Scythians e faigofie ona vavaeeseina.
  2. O Timiryazevskaya e malosi lona tetee atu i faʻamaʻi autu, Gold o Scythians - medium.

Vitio: sina mea itiiti e uiga i mea aoga o le paʻu pele

Faʻamatalaga

I le tausaga ua tuanaʻi, na totoina ai Huck ma le Kuban comet i le tasi tausaga le matutua, ma o lenei tausaga na latou totoina ma le sauā ma amata. Ae na leiloa uma ana ovaries, ma o le Kuban comet na tuua ia ni vine se lua. Na iu lava ina matua, matua suamalie, suamalie ma suamalie, o le tele lava o mea uma na toe faamanatuina i le peach. Ou te leʻi mafaufauina e mafai ona tupu se tamaʻaiga fiafia i Moscow Region.

Para11, Moscow

//www.forumhouse.ru/threads/261664/page-59

I le tolu po o le fa tausaga ua mavae, na ou faatauina mai ai ni pauna se lua i le TSHA i le matagaluega o lanu meamata. Lua ogalaau laiti. Na amata ona ola malosi lala. O le taumafanafana na teʻa nei, na faʻaalia ai muamua vine. Eseese - Nesmeyana ma le Kuban comet. O le tofo o vine e ofoofogia! Apricot flavored plum! Ou te matua popole i lenei taumalulu.

Lydia, Moscow

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=6119

E tusa ai ma le au fai togalaau, e mafai ma e tatau ai ona totoina le paʻi peleti - Rumini i le laufanua. Le totoina o se lala laau toto ma pe a ma le 2-3 tausaga e vaai ai fua oa latou galuega - fuga mai i le tautotogo ma se laau piola laau ua tautau ma fualaau aina suamalie i le taumafanafana. Taumafai malosi!