Ituaiga o Apple

Totoina o laau apu "Moscow solo" i lau togalaau

O le laau Apple "Moscow pear" ua taʻua o se tasi o ituaiga o meaola aupito sili ona matutua o loo ola i totonu o fale o le atunuu ma i togalaau aina, o lenei tusiga ua tuuto atu i lona faamatalaga ma mea lilo o le totoina.

O lenei ituaiga e foliga mai i le natura masani ma e le o faʻatupulaia mo faamoemoega faapisinisi.

Uiga: o le lelei ma le faʻaleagaina o le ituaiga

O le laau ei ai le paleni laulani ma lala sili ona paʻu, nai lo lau lau. O fua e laʻititi pe laʻititi le lapopoa, ei ai se foliga lapopoa, foliga laititi.

E te iloa? Mo le taimi muamua o lenei ituaiga na faʻamatalaina e se tagata fai togafitia ma fai fua o laau, Bolotov A.T. i le 1862 i le mekasini "Gardening".
O se apu samasama ma se mumu lanumumu lanumoana. O le aano e samasama samasama, lanu, manogi ma sili ona malie.

O tulaga lelei o ituaiga o apu o "Moscow pear" e aofia ai:

  • Resistance i le malulu - e mafai ona tatalia le vevela e oʻo atu ile -50 ° C;
  • uluaʻi vine - fualaau aina e sala mai i le amataga o Aokuso;
  • maualuga fua;
  • fualaau mo le 5-6 tausaga talu ona totoina;
  • maualuga i totonu o fualaau o vitamini o le vaega C ma le B, pectins.
E ui lava i le numera tele o uiga lelei, o lenei ituaiga o loʻo i ai ona faʻafitauli:
  • Apu e le talafeagai mo le teuina mo taimi uumi;
  • laau e le taliaina toleniga;
  • faʻafitauli o le apu apu;
  • fualaau aina suamalie i luga o le tasi laau e le mafaamatalaina.

Vaega o le tuputupu ae

O le laau Apple o lenei ituaiga e matua le lelei lava, aua na afua mai i le natura, ae le o le filifilia e le fili. Ae ui i lea, ina ia maua se seleselega lelei, e tatau ona e mulimuli i ni tulafono patino.

E te iloa? O fua o le "Pears of Moscow" e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata ei ai le manava maʻalaʻau ona o le maualuga o le mea o iai le acid ascorbic.

Fanua

O se mea tāua o le filifiliga lea o le tulaueleele. E manaʻomia pe afai o le a avea ma ituaiga maualuga. A leai, e tatau ona e faatulaga le alavai: e le fiafia le laau i le tele o susu. E fautuaina foi e filifili se nofoaga lanu.

Manaomia o le eleele

O le eleele sili ona lelei mo le Moskovskaya Pearka o se mea manogi laitiiti, o le mea e sili ona lelei e tuʻuina i eleele palapala, super sandstone poʻo chernozem.

Faʻaaogaina tekonolosi

Ina ia mafai e le Moscow Pearl ona maua aʻa ma masani ona maua se seleselega lelei, e tatau ona mulimulitai i tulafono patino o le totoina ma le totoina, faapea foi ma le faia o se auala talafeagai i le filifilia o laau.

O le ae oʻo mai i tulafono faʻavae i le totoina e pei o le tamaititi, cotoneran, barberry, cherry, Turiki turisi, lupine, jasmine.

E faʻapefea ona filifili fua

A o leʻi faʻatau ma le totoa le fatuga, o le pusa e tatau ona lamolemole, e aunoa ma se mea sese. Faʻalogo foi i le ua o le ua, ma sili atu le saʻo, ia alu ifo malie i le eria. E i ai se manua umi-o se faʻasologa mai le faʻatau. Afai e le malolo lenei manua, e foliga mai o le fatuga e afaina i le manoa.

Pe a totoina se ituaiga

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o fatu o le faaiuga o Aperila poʻo le afa muamua o le autumn. I se taimi mulimuli ane, e mafai ona iai ni pulu malulu, o lea afai e leai sau taimi e teu ai, e sili atu le tolopoina o lenei pisinisi seia oʻo i le tautotogo.

E taua! E le mafai ona faʻalolotoina le fatu ile eleele! O le nofoaga o le fesuiaiga o aʻa i le ogalaau e tatau ona 5 cm le maualuga i le maualuga o le eleele.
I le ogatotonu o le lua, o se puaa ua oso i totonu, ma o se fatu laau na totōina ua nonoa i se manoa. O le taimi lava e uma ai le totoina e manaʻomia ai le tele o faʻamafa.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le lua i lalo o le laʻau ua eli e le itiiti ifo ma le 70 cm le loloto ma e tusa ma le 1 mita le lautele. E tolu aso ao leʻi tulaʻi, e tuʻuina le humus i le 1/3 o lona maualuga, ma faʻaopoopoina faʻamaʻi faʻamaʻi. Ona tatau lea ona vevela le paluga, faʻatumu le eleele ma fai se puʻu ipu.

Matou te faʻaalia auiliiliga o le tausiga o cherries, seevae veneer, kobei, ipomoea, pi, laurel, ma le euonymus.

Faʻafefea ona tausi

I le tausaga muamua talu ona totoina, mai le 80 i le 100% o fugalaau ua aveesea mai le laau, o lona uiga o le aʻafia o le laau o le a aʻafia.

E faʻafefea ona faʻafeinu le laau fua

Mo le tuputupu aʻe lelei, e tatau ona faʻauuina le apu i le 2-3 taimi i le vaiaso i taimi o vaitau. E sili i afiafi e ala i le totoina. Aʻo leʻi faʻamalosia le eleele faʻataʻamilo i le ogalaau e tatau ona tatalaina. I se tasi taimi e fautuaina e sasaa atu e tusa ma le 30 lita o le vai. E faʻamauina le taʻavale i le faaiuga o Aokuso ina ia mafai ai e le laau ona faʻagesegese le tuputupu ae ma amata sauniuni mo le taumalulu.

Faʻaleleia eleele

E tatau i le laʻau ona faʻamautino le liʻo pristvolny. E tatau mai lea taimi i lea taimi ona tatala, vao mai vao. Aua e te totoina i totonu o lenei nofoaga ni isi laau totō, e mafai ona vaeluaina le mea faapipii.

Fafagaina o le apu

I le tautotogo ua fautuaina e fafaga laau ma minerale ma mea faʻasaina. E sili atu le lelei o le nitrogen fertilizers i le taumafanafana pe a uma fualaau fualaau. E faʻaaogaina faʻamaʻi pe tusa o le fa taimi i le taʻitasi e tusa ai ma le faʻatulagaga o loʻo i lalo:

  • iuga o Aperila;
  • ao le i fuga;
  • ao faagasolo le fua o fualaau aina;
  • i le tautoulu, pe a uma le seleselega.

Vaʻaiga faʻatoʻaga

O le teuteuina o laau e faia ma le faamoemoe o le faia o se pale, aveesea o lala mamago ma faateleina le numera o fualaau aina suamalie, faapea foi ma le saunia o le laau mo le taumalulu. O le teuteuga e faia i le autumn ma le taumalulu. Nofoaga vavae e togafitia i togalaau.

E mautinoa lava o le a mafai ona e fesoasoani e aoao e uiga i le teuteuina o isi laau toto, e pei o le peleni suamalie, apricot, vine, currants, mulberry.

Faʻavaeina uiga

Ese ese le "Pear" o le samobzlodnym, ma o le ovary o fualaau aina i totonu o le togalaau e tatau ona i ai laau o se isi ituaiga. O tagata sili ona lelei o le eletise o Anis Striped, Bellefle-Kitaika, Antonovka, Korichnoe ma Papirovka. O nei ituaiga e tatau ona ola e le mamao atu i le 60 mita mai le "Pear", o le mea lea e mafai ai e le pi ona ave le pollen mai le tasi laau i le isi.

Seleseleina ma teuina

"Peina" e faatatau i ituaiga muamua o laau o le apu, ma o le seleselega e seleseleina ia Aokuso. E sili le lelei ona fagogo ni fualaau mama, aua vave ona paʻu'ū ma pa'ū. O le olaga ola e puupuu lava - e tusa ma le 2-3 vaiaso, o lea e lelei tele ai le fua e vave amata ai le gaioiga.

E faʻapefea ona saunia se apu mo le taumalulu

O le "Moscow pear" ua manatu o se ituaiga o le malulu, e ui i lea, ina ia puipuia le laau mai afu muamua po o le taumalulu a le kiona, o le ogalaau e mulimulu ma le humus ma o le ogalaau ua afifiina i mea lalaga (e tatau ona pasi le ea).

E taua! O le vavaeina o le ogalaau e avea ma puipuiga mai i aʻa ma mea leaga.
Ona o le maualuga o lona gaosiga ma le maualuga o meaʻai o vitamini i le fua, ma le faigofie foi ona tausia, o le Moscow Pear ua tatau ona i ai i soo se tuatusi. Matou te moomoo ia te oe o se seleselega tele.