Laʻau

Le laau Apple Shtrifel - toe i luga o le galu o le manuia

Setema 1, tamaiti ma tagata matutua e fesoʻotaʻi ma le amataga o toleniga, ua ou fesootaʻi atu i le aso o le ola o le apu lua e lua o loʻo taoto i laʻu faila. E tuu e loʻu tinamatua i latou iina i aso uma. Taʻuina le apu o Shtrifel. Na totō e loʻu tamamatua i le amataga o lona talavou, na maliu o ia i le 80 ma mo le isi 30 tausaga ua uma ona fua mai i loʻu mafaufau, mo le tusa ma le 100 tausaga. O Setefeli o le apu lea na sili ona fiafia i ai faifaatoaga o le lalolagi mo seneturi e lua.

Faʻamatalaga o le apu o le ituaiga o Shtrifel

O le mea e maua mai ai ituaiga eseese o le Shtrifel e le o mautinoa, ae o le faamasinoina e igoa o le "tautala" (Shtreifling, Lifland, Grafenstein, Amtmann, Streifel), na totoina le ituaiga i Netherlands, Siamani po o Netherlands. I le aluga o taimi, sa talisapaia e le aufaatoaga Europa le apu, ona sosoo ai lea ma le Baltic, ona sosoo ai lea ma faifaatoaga a le malo o Amerika muamua. I le Setete Setete o Rusia, sa aofia ai Shtrifel i le 1947 i lalo o le igoa Autumn Striped, ma e mafai ona ola i Northern, Northwest, Central, Central Black Earth, Volga-Vyatka ma Middle Volga o le atunuu.

O le apple-tree Shtrifel e mafai ona ola i le tele o itulagi o Europa o Rusia

Tulaga o le vasega

O le laau o Shtrifel e malosi, e palasi, o nisi taimi e oʻo atu i le 7-mita le maualuga. O laulaau e lanu meamata lanu, oval, ma ni nifo e le o nifo i tafatafa o le itu, o se faamamafa manino o veins i luga o le mafiafia o le itu, gaugau i le afa i le laina ogatotonu. O petiolesi mumu e tu i le itu taumatau i pana, ma fai ai ni fuifui vine i la latou pito. O le paʻu o lala e lamolemole, paʻu-lanu ma le susulu o le susulu.

Ua fuga mai Setrifel i le kiona tele-fugalaau paʻepaʻe. E faʻafefiloi le fua o le fua, o le ovaries o loʻo faʻapipiʻi i luga o le taneta (lala pupuu o le 3 cm) ma fualaau aina (lala umi o le 15 cm pe sili atu).

O le laau o le laau o Shtrifel e salalau, maualuga

O fua o Shtrifel - vaitaimi o taumafa, tetele (e oʻo atu i le 300 g), faʻasolosolo-foliga faʻapipiʻi ma lipine faʻamaonia i le faʻavae. O le paʻu o le apu e manifinifi ma lamolemole, e ufiufi i se uila moli. Lanu - lanu samasama ma lanu mumu-lanu mumu. A o faasolosolo, ua maua e le luga se lanu matagofie o le uila ma fafasi ai le apu atoa. O le tofo e suamalie ma feololo, fegalegaleai, ma ni mea fou, suamalie, meaʻai. O le pulupulu e mālūlū, sogasolo, e tau lemu, e oʻo i le iuga o le matua ma vevela i totonu, ma se manogi malosi.

Strifel o le malulu. O le faigata o le taumalulu o le ituaiga e sili atu i le averesi. O le faʻafetaia o le maualalo o le vevela, e maualalo ifo i lenei faailo i Grushovka Moscow, Anis, ae sili atu i Antonovka ma Pepin saffron, e talafeagai mo le galueaina i le itu i mātū i le fusi. O le vailaʻau o loʻo i ai le tele o le faapaleʻaina o lāmala. E le taliaina e Shtrifel le umi umi o le vevela: o laʻau e felelei solo, o fua e afaina i le paʻu.

I se taumafanafana matua mago, e manaʻomia i le tele o afiafi le faʻasusu (seia oʻo i le taeao) ma le tele o vaiinu.

Tagata palota

O le vasega Strifel o ia lava e leai sona tino, e manaʻomia ai le faʻavasegaina. Ina ia faia lenei mea, fetaui lelei:

  • Antonovka;
  • Anise
  • Slav;
  • Paʻu papaʻe;
  • Wellsie.

Gaosia ma fualaau aina

O le ituaiga e faigofie i le fuaina mai o le cyclical. O apples first appears only after 7 years, ae mai lea tausaga i lea tausaga e faateleina ai fua. O fua matutua e fua lelei fua. I tausaga lelei, e oʻo atu i le 400 kilokalama ua aveesea mai le laau. O le matua o le apu, o le tele foi lea o le manaomia mo le faafouga. Young Shtrifel e fua mai i le tausaga, tagata matutua (pe a ma le 15 tausaga) - faʻavaitaimi. O fua o Strifel na amataina i le amataga o Setema. O pipi e teuina i totonu o le pusaaisa seia oʻo i le amataga o Tesema.

Laulau: Faʻamatalaga o le vitamin C i totonu o le aʻai a Shtrifel

MasinaMasima o le vailaʻau C (mg) mo le 10 g o le fetal masimaVitio C Faʻasao Faʻatasi (%)
Setema2,3100
Oketopa1,565,2
Novema1,356,5
Tesema0,835

O le vave seleselega o le a fesoasoani e puipuia lelei ai fualaau aina; afai e mamago apu i luga o se paranesi, ona latou le maualalo lea. O fua e maua ai foliga vaaia ma e lelei ona feaveaia.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O tulaga lelei o le ituaiga, e taʻua e le au fai togalaau:

  • maualuga faigata taumalulu;
  • tetee i le paʻu;
  • fua lelei;
  • mata foliga;
  • sili ona lelei;
  • lelei lelei o felauaiga;
  • o le avanoa e 3-masina le teuina o fua.

O itu le lelei o tagata o loʻo nonofo i le taumafanafana e aofia ai:

  • o le uiga o laau matutua e fua mai;
  • fualaau apu;
  • maualalo le lamala faapalepale.

Atinaina o laau Apple

O le mamao i le va o laau e le itiiti ifo ma le 6x6 m. E taua tele mo le lumanaʻi o le laau ma le meaʻai talafeagai ma le susulu o le la.

Filifilia le nofoaga saʻo

Matou te faʻalatalata atu i le filifiliga o se nofoaga e totō ai fatuga e tusa ai ma tuutuuga:

  • Matou te totōina se apu a Strifel cultivar i le la, e le matagi.
  • O le palapala e talafeagai mo soʻo ((e le o le acidified), ae e manaʻomia le faʻaleleia, malamalama ma le le mautonu (pH 5.5-6). I luga o loma mamafa, e tatau ona faʻafefe alavai, ma e tatau ona faʻamavaeina eleele eleʻele ma falaoamata o le dolomite.

O le laau a le Shtrifel e manaʻomia se tele o avanoa ma le susulu o le la

Taimi faʻaleleia

E mafai ona faʻaleleia eleele i le tautotogo ma le autumn. I le tulaga muamua, e tatau ona e totō vave, e pei o le palapala (e vave ona sili atu le lelei), ae ao lei tupu le taamilosaga. I le totonugalemu o Rusia, o le amataga lenei o Aperila. I le autumn, e tatau ai ona maua e le laau a Shtrifel le taimi e faʻamaʻa ai le fafie, ma ia le itiiti ifo ma le 30-40 aso e totoe aʻo lei toto le palapala. O le vaitaimi lenei mai le tuai o Setema i le amataga o Oketopa.

Filifiliga o mea e totoina

Mo le totoina, e maua mai ai le 1-2-tausaga-le-matua ma ua aveese mai lau. A faʻatau, ia vaʻaia ma le faaeteete le aʻa. O aʻa e tatau ona maloloina, lelei le lago, aua le soona faʻafefe, 30-35 cm le umi. Faʻasalaʻi pe ua lava le atinaʻe o le vaega eletise. Ona siaki lea o le nofoaga o tui:

  • tusa lava pe ufitia atoatoa e le paʻu;
  • le maualalo o le aʻa (pe a ma le 10 cm mai le eleele).

E tusa ai ma aafiaga ogaoga o le tagata lava ia, ou te fautuaina oe e aua le faatauina mai ni laau mai taavale, o le a mautinoa lava oe ole faaseseina. Aua le faʻaseseina i le taugofie o oloa, e le taugata tele nei fualaau aina. Faʻatau le vailaau i na o tausimai pe mai le fai togalaau e te faʻatuatuaina.

Tali o le kulu

Aua le faʻalavelave le nofoaga o le tui faʻatasi ma le ua uʻu - o le mea e aʻa ai le aʻa i totonu o le ogalaau. Aʻo le i ulufale atu, solo le fana i se 'ie susū ma o le a faigofie ona e mauaina. E le mafai ona loloto le ua. O le taimi lava e i ai le ogalaau i le eleele, e amata ona paʻu. O le laau e faasolosolo lemu, ua lelava, ua faaitiitia le laulaau. E te manatu e manaʻomia e ia le faʻamafa, ma tuʻuina atu le laau o se "galuega fesoasoani". I se taimi mulimuli ane, ua faʻalavelaveina uma gaioiga faʻasolosolo, ua mate le paʻu ma ua mate le apu.

Laʻu aʻa - o le mea e aʻa ai aʻa i totonu o le ogalaau

Fafagaina o fatu

E tupu i le tautoulu e te maua ai se fatuga vaivai ma fefe ai o le a le mafai ona tatalia le taumalulu o le a sau; masalo latou te leʻi filifili i le mea na tulaʻi mai ai pe leai foi se lua e tulaʻi ai. I nei tulaga, e sili ona lelei le eliina o se fua mo le taumalulu, ma totoina i se nofoaga tumau i le tautotogo:

  1. Tuu fualaau i totonu o togalaau mo le tumutumu o le taumalulu atoa, e mafai ona e tuua pito laiti o lala i fafo.
  2. Ufiufi aʻa i se eleele eleele 60-70 cm le mafiafia, ma le ogalaau ma lala - 40 cm.
  3. Tautau lala i se fusi.

Tuu le prikop filifili, vevela, le mafai ona galo, sili atu i le itu i saute. E tatau ona tatalaina le lalolagi. E le mafai ona e faʻaaogaina le laau tilati i totonu o le faapalaga poo le manua lea e maua ai le vevela. O aʻa o le a amata ona vevela, gaosia ma oti.

O lea e le faaleagaina ai e le tootoo le laau, e mafai ona e ufiufi le apu ma lau paʻu laau.

Seia oʻo i le tautotogo, e mafai ona e faʻasaoina le fatu e ala i le eli i totonu o le togalaau

A o lei totoina, afai e teuina ia Shtrifel i se togafiti faapenei, ia faasao ma le faaeteete ma tuu i lalo le aʻa i totonu o se otaota eleʻele:

  1. Tuu le omea i totonu o se pakete vai, faʻafefiloi lelei ma faatofu lou lima i totonu. O le aofaiga o le omea e tatau ona pei o se vaega eleele eleʻele e tumau i luga o le lima na tosoina mai le pakete.
  2. Faʻaopopo se taga o Kornevin poʻo se isi aʻafiaga tuputupu aʻe o le aʻa (mulimuli i faatonuga), faʻapea foi ma le 1 kilokalama o le manulele lelei.
  3. Faʻaaoga aʻa i le faʻafefe omea mo ni nai minute, ona faʻagogo lea o le aʻa ua togafitia i le auala mo le 30-40 minute ma amata ona totō.

Lafoaia aʻa aʻa i le mash mash

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o se fatu laau

O le algorithm mo le totoina o le apu:

  1. Telefoni se lua e oso ai (80 cm le loloto, 70 cm le lautele) ma tietie se pi e faʻasaʻo ai le laau.
  2. Liligi se palapala o le eleele lelei i le pito i lalo (10 kilokalama o le faapalaga, humus, muamua-fefiloi ma le eleele). Faaopopo le meaʻai lelei. Faʻaauau le maualuga o le mauga, pe a maeʻa le eleele, o le a sosolo le fatu, lea e le taliaina.
  3. Vaʻai le aʻa. Oti uma nofoaga matutu, malepelepe, faaleagaina i se vaega maloloina.
  4. Faatulaga le laau ina ia i ai le ua o le 7 cm i luga ae o le eleele. E mafai ona e tuʻuina se suo poʻo se nofoaafi i luga o le lua mo le faʻamatalaga.

    Pe a totoina se fatu laau, aua nei galo e tuu le ua i luga o le eleele

  5. Liligi le aʻa 15 cm ma sasaa 3 pakete vai i totonu o le lua. O le eleele o le a liua ma faʻatumu uma alavai i autafa o le aʻa.
  6. Faatumu le pu i le pito i lalo ile palapala ma aua nei toe inu vai. O le lalolagi o le a alu i lalo ma le fatu, ma o le aʻa o le aʻa o le ai ai - i le maualuga o le eleele (faatagaina - 3-5 cm i luga aʻe o le palapala).

    Ina ia faatumuina ia vavave e lata ane i le aʻa, o le fatu ua matuai suavai.

  7. Uu se fuʻa i le pi ma le valu. Tausi i se masina, pe a maeʻa le lalolagi.

    O le auala e pei o le pine o le a fesoasoani i le laau e tetee atu i le matagi

  8. Ia mautinoa ia mulch le palapala ile fatuga.

Katia laau talavou ma lala paʻu laau ina ia le afaina ai le malulu.

Vitio: totoina le laau o le laau Strifel

O le tele o fai togalaau latou te le fautuaina le faʻaofiina o faʻamalaʻau o le minerale i le totoina o le oneone ona o le le lelei o aʻafiaga o vailaʻau i le atinaʻeina o fualaau laiti. E i ai faamaoniga o lenei mea. Mo se faataitaiga, o le tusitala o le nusipepa Sayanskie Vedomosti E.I. I le 2004, na fautuaina ai e Piskunov le eliina o pu ina ia na o aʻa na ulu atu ma leai se mea e faaopoopo ai le fugalaau iina. A leai, o le a tiga ma mate le laau.

"Faatoaga faifaatoaga" na lipotia mai i le 2003 ua leiloloa le faatoʻaga atoa ona o le faʻalautele ua faʻafeiloaia i totonu o lua totō i le fanua o Novoaleksandrovsky i le teritori o Stavropol.

Ae peitai, o le tele o tusi ma tusi o tusi ua fautuaina mo le silia ma le seneturi o se seti atoa o fugalaʻau ma le 2 pakete o le humus i le togiina o le lua. Filifili oe. Ou te le tuʻuina fualaʻau faʻamalosi, aua ou te le iloa le mea tonu o le palapala. O le mea e tatau ona e faia o le mulumuluina ole eleele ile 15 cm. Mulch o le a fafaga le eleele, puipuia mai le tele o faʻamaʻi ma puipuia le palapala mai le faʻamamago, lea e taua tele mo Shtrifel.

Tulaga Tutupu

Tausia mo le apu e tatau ona mamanu ma fetaui ma manaoga ole ituaiga.

Suafa vevela

Sterifel e le o se ituaiga o toleniu laula ma e tali atu i le fafaga. I le tautotogo, e lava le susu i totonu o le palapala, ma e le manaʻomia e le laau le fausiaina. E taua i le taimi o le fua o fua, mai ia Iuni ia Oketopa. Mo se tamaititi e 2-tausaga le matua, e 40 l le vai i lalo o le aʻa, ua lava, mo se laau matua - e oʻo i le 80 l, Strifel pe a mavae le 20 tausaga - e oo i le 120 l vai.

Poloka ua faʻamamaina:

  • i le taimi o le tuputupu aʻe o le fana ma le faʻatulagaina o ovata;
  • 10 aso aʻo leʻi seleseleina apu (aua le suavai ao leʻi faʻamaʻaina);
  • pe a uma le seleselega (aemaise lava i taumafanafana vevela);
  • ia Oketopa (pe afai o le autumn mafanafana).

O se auala aoga mo Shtrifel o le faʻafefeteina o le taumafanafana. Latou te taeleina se laau i le vevela vevela ma le mafanafana mafanafana. E amata le salu i le afiafi, faʻaauau pea le po atoa ma faaiu i le taeao. A uma le faʻamaʻa, o le poloka o le poloka e mulimulitaʻi i le peat, ola, sawdust.

O le taumafa taumafa o le taumafanafana e faapitoa lava le tatau i le vevela o le tau

Faʻafefea ona fafaga

Faʻapitoa o le faʻaaogaina o tonisi:

  1. I le tausaga muamua, e le aoga le fafagaina o fatu laau;
  2. I le tausaga lona lua, o le carbamide (urea) e faʻaaogaina e fai ma ofu pito i luga. Ua totoina le gaʻau i le ogatotonu o Me ma Iuni. Faaaoga soʻo se ituaiga o laʻei pito i luga: granul (1 m2 - 20 g o urea) poʻo le laei pito i luga (matou saunia le fofo e tusa ai ma faatonuga).
  3. I le tausaga lona tolu, o laau apu talavou ua fugaina: ia Me - faatasi ai ma Uria, ia Iuni - faatasi ai ma le nitrophos (mo le 10 lita o le vai - 4 sipuni tele o le fualaau faasaina), ia Aokuso - toe fafagaina ile superphosphate (2 punetini mo le 10 lita o le vai) ma le masima masima. 3 pakete o fofo o loo sasaaina i lalo o le apu.
  4. I le vaitaimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o organics - o se vaifofo o mullein poʻo le moa o le moa - e aoga: 0.5 l o le laumei fou e faʻaaogaina mo le 2 vaiaso e faʻafefe i le 10 l o le vai. 3-4 pakete o laʻei pito i luga e sasaa atu i totonu o le lio faataamilo, ona folasia lea o le palapala ile vai mama.

Nitrogen supplements e le faʻaaogaina ia Aokuso ma masina o le tautoulu.

Faʻamau le laau e tusa ai ma faatonuga. O suauu minerale i le tele o mea e mamafa, aua nei faʻaumatia le palapala ma laau faʻatasi ma i latou.

Matou te fafaguina le taʻavale

O le lua tausaga muamua, o le teuteuga e faia ina ia mafai ai ona faia se pale. O le taitai tutotonu o le fatuina o le Shtrifel e tipiina le 15 cm i luga ae o lala autu, faapuʻupuʻu i le 1/3.

Afai o oe o se fai togalaau e leai se poto masani, faʻatau se lua tausaga le matua. Ua faʻatau atu e fomaʻi faʻamatalaga faʻapea ma se pale ua maeʻa, ma e le tatau ona e faia muamua le teuteu. O le faia o le teuteuga amata ile 2 tausaga talu ona totoina se fatu laau ma faia i tausaga taʻitasi. O laau e fausia vaega tolu (3-3-2 skeletal branches). O le mamao i le va o lala e 20 cm, i le va o le tolu - 60 cm O le maualuga o le ala e 80 cm. O le taitai tutotonu e tipi i le maualuga o le 40 cm i luga aʻe o le lala skeletal mulimuli.

O le faia o le teuteuina o le apu e tatau ona faia i tausaga taʻitasi, mataʻituina le numera o lālā

Trimming e tatau ona agamalu. O lala o le apu laʻitiiti sili atu ma le 50 cm le umi ua faapuupuuina e le 1/4 e faaosofia ai le fausia o tipu. E taua le faapaleniina o lālā i la latou atinaʻe ma tuʻuina atu le taʻitaʻi tutotonu. O isi uma o loʻo mafiafia, o loʻo i ai i se pito i luga o le ogalaau, faʻamago pe tupu i totonu o le palealii ua aveesea.

O le tamaititi matua o Shtrifel o loʻo faʻamoemoe e lagolago le alualu i luma ma le faʻaitiitia o le tele o fualaau aina (pe a talafeagai ai).

E faʻafefea ona taulimaina faʻamaʻi ma faʻamaʻi

I le amataga o Mati, o le taimi lava e amata ai le tafe o le sosolo, ia faagasolo le gaosiga o Shtrifel ina ia puipuia ai ma togafitia ai meaola faalafua. Tatou vaevaeina i 3 vaega:

  1. I le ogatotonu o Mati ma le amataga o Aperila, matou te faʻaaogaina le vai Bordeaux, o vaifofo o le'apamemea ma le sulfate uʻamea (5%) poʻo soʻo se filogides lautele.
  2. O le taimi lona lua tatou te lūlūina ai le apu i le taimi o le fatu o fatugao. Iniseti i lenei taimi ua uma ona faʻaauupegaina, matou te faʻafeiloai i latou i iniseti:
    • Binon
    • Galue
    • Ditox.
  3. O le taimi lona tolu e fufuluina ai e fai pe a uma ona fuga. O mea matautia i le taimi nei o mea faʻamaʻi manu: fuainumera iniseti, paʻu paʻu, siaki. Caterpillars ma beetles, aphids ma moth e fiafia i lanu lanumeamata ma apu. Faaaoga Solon, Pyrimix. I le taua e faasaga i ticks, matou te faʻaaoga:
    • Iskra-M,
    • Nitrafen
    • fofo o le colfidal sulfur.

O le ituaiga apu o Shtrifel e puipuia mai se faʻamaʻi pei o le paʻu, ae le o le 100%. E mafatia foʻi o ia i faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, e matua afaina tele i fua o fualaau aina ma paʻu palapala. I le fesoʻotaʻiga i le kanesa o le kanesa, o Strifel e tau le mafai ona afaina. O le faʻaleagaina ia i latou e mai le 35 i le 50%, e atiina ae i le 20% o apu.

I totonu o le afifi o fuataga mo le puipuia o faʻamaʻi, faʻaopopo i togafitiga faʻapipiʻi faʻamaʻi ma meaola, e tatau ona aofia ai:

  • aveesea mai se laau ma le faʻaumatia o fua leaga;
  • puipuia o apu mai le faaleagaina i taimi o le seleselega;
  • Autumn eliina lala o ogalaau.

O se auala lelei e puipuia ai Shtrifel mai le kiona, o le vevela ma faateleina ai le tetee atu i faʻamaʻi o le fufulu o ogalaau ma lala. Faia i le tautoulu (mai ia Oketopa ia Novema). E faʻamamaina i le penisina (2 kilokalama i le 10 l) vai faʻatasi ma le faʻapipiʻi o le sukama (sulfate) (100 g i le 10 l) vai, kulupu laupapa (20 g mo le 10 l) poʻo le omea (2 kilogilama i le 10 l).

O le suaina o tumutumu ma lala taitasi o le apu e taua o le malogo. O Strifel o nisi taimi e mafatia i lenei maʻi.O loʻo i ai se fua faʻamaonia e faʻamaonia ai le auala e mafai ai ona e "faaolaola" se laau ma se masima masima. Na lauiloa i le amataga o le 20 seneturi ma na lolomiina e le Moscow lomia fale Terra i le 1996 i le Household Gardener Recipe na tusia e P. Steinberg. O iinei o le:

Faʻamau se pu ile laina o le ogalaau i le ogatotonu. O se tui ua faʻaofiina i totonu o le lua na mafua ai, faʻapipiʻi i le paʻu o le lapisi Esmarch ua tumu i le 1.5 L o le saline solution (1: 1). O le moli e faʻagata i le maualuga o le tasi ma le afa mita. E faasolosolo malie lava, o le laau e pipiʻi le vai. A maeʻa sina taimi, amata ona ufiufi le apu i lau laʻau fou. O lea la, e le tasi le apu na faasaoina.

Iloiloga Aʻoaʻoga

Faʻamalosia olaga ma fua mai fua i loʻu fanua. E tele ona tausaga - na totoina le togalaau e le setete o le setete i le 60s o le seneturi talu ai. O pi e tele lava, tele. O foliga vaaia o le fua, e pei o isi ituaiga, e eseese mai lea tausaga i lea tausaga, masalo e faalagolago i le tau o le vaitau, ae e fetaui lelei lava ma ata ma ata i faamatalaga. O le tofo o apu o se mea e masani ai, e le mafai ona fenumiai ma isi (pei o Antonovka). Atonu e faalagolago i le CAT, talu ai i vaitau vevela e ese le manaia. E suamalie o ia i lenei vaitau, ae a uma ona matua. I vaitau malulu, o apu suamalie ma suamalie e faʻaaogaina ma le musuʻa.

Anatoly Ts., Bryansk

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?p=673404&sid=7120974e1e1f92bda5ebcbd6c4197613#p673404

Na ou ola ae i luga o nei apu - i Rusia, i le Tver Region (250 km i matu o Moscou), lea o fulufulu i le taumalulu--40 ma le taumalulu - mai le amataga o Novema ia Mati. O le apu e lapoa, latou te le afaina lava se mea, o le apu e matua manaia ma tele. Manua le mafaagaloina o le tamaitiiti ...

Olga Evgenievna, Kiev eria

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9412

O le laau o le olive o Shtrifel e maua mai ai fua maualuga, o fua e fiafia tele i le tofo lelei, malosi faigata o le taumalulu, puipuiga o faamaʻi tetele, ma le faigofie o tekinolosi tau faatoʻaga. O se laau matagofie ma le lotofaafetai. E tali atu i le tausiga ma le popole ile mea o le a toe totogi atu ia te oe ma le lelei - faatasi ai ma le faʻaleleia lelei o apu apu.