Fua o le gaosiga

Faʻasologa o togafitiga: pe mafai ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi aʻa o le fugalaau?

O se inisiua o se fugalaau sili ona manaia matagofie e le masani ona e vaaia i luga o le faamalama i le fale. O le tausia o ia e le faigofie, ae afai e te tuʻuina atu lou agaga atoa i totonu, o le a faʻafetai le laau mo le fua tele.

E le lava le faatulagaina o tulaga talafeagai ile potu, e tatau ona faia le tipiina o aʻa i le tatau ma i le taimi, ma o se galuega faigata lenei. O le laau ei ai sona aʻafiaga masani, o lea e tatau ai ona iloa uma togafiti ma togafiti ina neʻi fuga le fugalaau pe a uma ona selesele aʻa.

Le taua o aʻa o le laau

O le kulimi e lua ituaiga o aʻa - luga ma lalo ole eleele.. Laina aea - faʻaleleia i lalo. O le aʻa o le mea sili ona taua i totonu o se fugalaau. Faatasi ai ma le fesoasoani a latou, o le fugalaau e maua le susu ma le okesene.

O ituaiga uma o vaomatua o loʻo i ai tonu lava lenei ituaiga o aʻa, aua o le eleele o loʻo i ai sina siʻosiʻamea o le suauu.

O le galuega autu o aʻa aisa o loʻo lagolagoina ma lagolagoina. O loʻo i lalo o le eleele e faʻaleleia ai le laau ma meaʻai, taofi le laau ma ao mai ai le susu mai le palapala.

E mafai ona ou faʻauʻu le aʻa ma fai e tatau ona ou faia lenei mea?

  • Alive. E faigofie lava ona iloa mai le oti. O se laʻau paʻepaʻe maloloina e faʻatusatusa i le lanu uliuli po o le paʻu enaena.

    E leai se mea e tatau ona ola ai aʻa e vavaeina, aua o le a afaina ai le togi ma o le a atiina ae faʻamaʻi.

  • Maliu. E tatau ona ou aveese aʻa? O nei manatu e eseese. O nisi fugalaau fugalaau latou te le fautuaina le vavaeina, aua e mafai ona motusia le mautu o le fugalaau, ae o isi e fai mai e tatau ona aveeseina e aunoa ma le fefe i se mea. Ua vavae ese le pala? E leai ni masalosaloga iinei - ua vavae ese loa le pala. O ia aʻa o le a le uma, ae na o le saofaga i le atinaʻe o siama.
  • Alu fafo mai le ulo. Mafaufau pe mafai ma tatau ona tipi aʻa malolosi mai fafo o le ulo? Afai e matauina le ea i fafo o le koneteina, aua le popole. O sea foliga vaaia e mafua mai i foliga o le orchid. O le tipiina, o le a leai se susu o le laau, lea e fafaga ai. I le aluga o taimi, o le a oti.

    E tusa lava po o le a le tele o aʻa i luga o le ea, e le tatau ona aveeseina pe afai latou te ola lelei i fafo.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio e uiga i aʻa maloloina ma le pala:

Laasaga taʻitasi i luga o le laasaga pe faʻapefea ona faia le faʻatinoga.

Sauniuniga o meafaigaluega

Mo le faʻataʻitaʻiga o le ae manaʻomia se meaʻai poʻo se naifi. Ae e te leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e saunia le suʻega. O loʻo faʻamaʻi e puipuia ai faʻamaʻi pipisi. E talafeagai lelei le ava malosi, lea e tatau ai ona solo le lau.

O seleulu fao e le talafeagai mo le faʻasusuina o orchids. O le tele o taimi, oi latou ia o loʻo ave e tagata e leai ni poto masani ma faʻaleagaina le laau.

Asiasi i le fugalaau ma aveese le vaega ua faaleagaina

Mafaufau pe faʻapefea ona teuteuina ni aʻa o le orchid, faʻamalosi poo lalo. Aʻo leʻi amataina le faʻatinoga, o loʻo suʻesuʻeina aʻa.. Le talafeagai mo le suiina po o le pala. E eseese i latou i le soifua maloloina i latou latou te le suia o latou lanu pei o le palapala i totonu o le ulo e mamae: e masani ona enaena. O le faasoasoaina lelei lava ia lava:

  1. Muamua, o le fugalaau e ave mai le fagu. A o lei teuteuina e le tatau ona fafagaina le togi. Mai le mea malogo e sili atu ona faigofie le toso ese.
  2. O le mea e sosoo ai e tatau ona e fuafuaina po oa aʻa o le a soloia.
  3. Ina ua maua le pala, ua saunia meafaigaluega.
  4. Ona vavae ese lea o le nofoaga ua faaleagaina. Afai o loʻo i totonu o le vaega pito i lalo, na o le pala e aveʻesea, ma afai o le mea e faaleagaina o loʻo i le faavae o le aʻa, ona maeʻa lea.
  5. A maeʻa ona tape le pusa, ona faʻapipiʻiina lea o le mea e fai. E tatau ona faʻaalu le fomaʻi poʻo le faia o se fofo manganese i se pusa eseese. E i ai se orchid mo le 10-15 minute.
  6. I le faʻamaʻiina, o le vaega pito i lalo o le laau o loʻo tuʻuina i totonu o se vaifofo vaifofo. Ina ia saunia, o le a e manaʻomia: 1 lita o le vai, lea e faʻamamaina ai ampoules i vitamini B12, B1, B. E tatau foʻi ona e uuina le fugalaau mo le 10-15 minute. A mavae ni nai masina, o le a aliaʻe aʻa fou.
  7. O lenei e mafai ona e toe faafoi le togi i totonu o le ulo. O le alavai e tatau ona tuʻuina i le pito i lalo, ma o loʻo faʻaogaina i lalo eleele fou.

O le a le mea e fai pe a uma le faʻagasologa?

O le nofoaga o le tipi o se manua faapitoa i le togi. O le auala lea e ulufale atu ai le siama faʻamaʻi i le laau. Afai e selesele aʻa ma ua le saʻo le gaioiga, o le a mate le fugalaau.

I le taimi o le teuteuina, ua fautuaina e vaʻaia i auala nei:

  • Falelaʻau. E faʻaaogaina e le gata i le togafitia o manuʻa, ae faʻapea foi mo le vaega pito i lalo o le va o le a totoina. E masani lava, o faifaatoʻaga e faʻapipiʻi le malala i le fagu. O se puipuiga lelei lea e puipuia ai le aʻa.
  • Fomu. Kopi faʻamaʻi faʻamaʻi. E faʻaaoga i tulaga ogaoga.
  • Moss Sphagnum. Lē na te uia mea faʻatau. Fesoasoani e taulima manuʻa i se taimi pupuu. Faʻasalaina e pei ona taua i lalo: moa totoa pe tilotila, ona latou paʻi atu lea i le manua.
  • Vaʻaiga faʻapitoa. Leai se mea e te faatofu ai le aʻa i totonu, na o le paʻi atu i le fofo i le nofoaga ua faaleagaina. Talu ai ona o le palatini e masani ai o se vailaʻau malosi, o le lamatiaga o le faaleagaina mulimuli ane e maualalo.
  • Paina o le eleele. O lenei vaitau o le auala aupito sili lea e mafai ai ona e faamamaina ma faʻamago le manua.
  • Vodka e le fetaui mo le faʻaaogaina o se lau. O le ava malosi i lona tuufaatasiga e ala mai i capillaries ma fago le tino.

Taunuuga o le teuteuina o laau

Soo se mea e fai e fai ma popolega mo le laau, aemaise lava le ogaoga o le tipiina o aʻa. Ae o se faʻatinoga faʻatino lelei e afaina ai le togi, talu ai o aʻa ma aʻa ua oti ua aveesea. Ua faʻafouina le fugalaau.

A maeʻa uma manua e le manaʻomia ona faʻalavelaveina le orchid, o le a ia manaʻomia le taimi e faʻanofo ai.

O le mea autu o le faia lenei, mulimuli i fautuaga uma ma fautuaga, aua o taunuuga o le aveeseina le talafeagai o aʻa e mafai ona afaina, e oo lava i le maliu o se fagafao.

Fafaga ile fugalaau ile toe faaleleia

I le taimi o le toe faʻaleleia, e sili atu le aua nei faʻalavelaveina le togi.

E tasi le masina mulimuli ane, toe amata ona toe faʻafoʻi:

  1. O le faʻasao e faʻalelei, e pei o le palapala ua mamae.
  2. O le pulupulu mai se fagu vali e manaʻomia.
  3. E le talafeagai le faʻamaʻi.
  4. Taimi o le vevela - matou te oʻo i le +25, ma i le po i +15 tikeri.
  5. A uma ona teuteu, e tatau ona aveese le laau i le mamao e mafai ai mai masini faʻavevela, ma tapunia i se ata tifaga, ma puipuia ai le susulu o le la mai le pau i luga o le fugalaau.
O Orchid e sili ona fiafia i tagata fugalaau fugalaau, oe o loo tulimatai atu i ona fua. E mafai ona faʻalatalata lata mai lenei taimi i le fesoasoani o se paʻu o le faʻamalosi saʻo; o lenei faiga e talafeagai foi pe a amata ona paʻu le laau. A o leʻi filifili e tipi lau laʻau, muamua, e tatau ona e iloa pe faapefea ona faʻapipiʻi lelei le togi pe a uma ona fuga, ma lona lua, ia manatua o lenei fugalaau e tele ituaiga o ituaiga ma ituaiga eseese ma e tofu uma lava ma mea faʻapitoa.

E mafai ma tatau ona faia le teuteuina?

Faaiuga

O lea, Fuga o le aʻa i le Orchid - o le okeni sili ona taua ma e manaʻomia se tausiga faʻapitoa, lea e aofia ai le teuteuina o le pala ma aʻa ua mate. Ua tatou le fiafia, pe tatau ona aveese le ea ma aʻa ua mate, ma pe faapefea ona fai saʻo. E tatau ona faʻaeteete ma faʻaeteete le tagata fugalaau i le taimi o le faʻatinoga, o le lumanaʻi o le laau e faalagolago i ai.