Laʻau

Fugalaau Gusar - fua o le toe faaleleia o le malulu

Ua totoina vine i Rusia talu mai aso anamua. E talisapaia e le gata le gata mo lona tofo, ae faʻapea foʻi mo ona vailaʻau faʻaleagaina. Ae ui i lea, o le aganuu e masani ona saoloto i le taumalulu, o le fuainumera o fualaau aina e faaitiitia i le vevela, i tulaga leaga o le faamai e mafua ai le leai o fua o le galala, mafua ai faafitauli ma vave ola ai pine. O le faʻaleleia o ituaiga eseese o le Gusar remon raspberries o le a fesoasoani i le aloese mai le tele o faafitauli ma maua ai le suamalie o le suamalie suamalie faʻalua i le vaitau.

O le talafaasolopito o fugalaau Gusar

Faʻafoʻiina o le togalaau vine e lauiloa mo le silia ma le 200 tausaga. Ae ui i lea, o le galu lona lua o le fualaau aina e le taua. O oloa gaosi oloa mai fafo o Siberia ma ogatotonu tutotonu e leai se taimi e tuu ai i le 70% o latou seleselega aʻo lei amataina le afu.

I le vaitau o le 70 o le 20 senituri, o le galue i le fatuga o ituaiga o meaola na malupuipuia na amata i le malo o Kokinsky o VSTISP. O le saienitisi o Ivan Vasilievich Kazakov, o le na faia se aganuu fou a le aufaipese, ua taua o le "tama o Rusia o ituaiga o meaola", "faila". I le asiasi atu i ana faatoaga faataitai, o tagata tomai faapitoa i totonu o aiga ma tagata ese na latou faamatalaina le mea na latou vaai i ai o se vavega. O le taunuʻuga o le tolusefulu tausaga o le galuega a le faʻatoʻaga o loʻo maua mai le fua tele, o le malulu, e le o faʻamaʻiina e faʻamaʻi ma meaola faalafua o ituaiga eseese, o le mea aupito sili ona lelei, e tusa ai ma fai togalaau, o Gusar. I.V. Na maua e Kazakov pe a faʻaleagaina le American Kenby hybride ma ituaiga meaola e puipuia i faʻamaʻi viral. E leitioa a maua ai le ituaiga fou, sili atu i le matua, le igoa e le masani ai - Hussar, o lona uiga o le mausali, lototele, lototoa.

Faailoga o le vasega

O le ituaiga na aofia ai i totonu o le Setete Setete i le 1999 faatasi ai ma le faʻatagaga mo le faʻaogaina i le Central, Middle Volga, Volga-Vyatka, North-West and North Caucasus. Mo fugalaau fugalaau, e le pei o ituaiga masani, e le gata o mea lelei, ae o fua o le tausaga e fua mai. I le gasologa o le vaitau, e mafai ona e maua se seleselega faalua - i le taumafanafana ma le autumn.

O le hussar o se fuga o se vaitau vave, o lea na te pulea lelei ai i le taimi o le la ma tuuina atu ai fualaau aina i le tau malulu. Faatoaga e totoina lenei ituaiga, faamemelo i ai. I se tasi o nofoaga, e fua tele le fua o le berry mo le 20 tausaga. O se paluga o le solo i luga o pamu e puipuia ai i latou mai le vevela tele o le susu ma faia ai le lauʻeleʻele toleni. O le mauaina o le malulu, o le Hussar e tumau pea le faʻaitiitia o le vevela ile -25 ° C.

Faatasi ai ma faamanuiaga o lenei fusi o le puipuiga lea i faamaʻi tetele. E toetoe lava leai ni vine vao, o se mea e seasea ona aʻafia i se faapaologa, o le vaeluagalemu. Ma ona o le le lava o aʻa tetele, o le aganuu e le tumu ai le avanoa o togalaau ma taʻitaʻia ai ana au uma i le fausiaina o fua.

O le Raspberry Gusar e aofia ai ituaiga o mea e fesuisuiaʻi ma e mafai ona fua faʻalua i le vaitau

Faiga Faʻapitoa

O le hussar e tupu aʻe i foliga o se maualuga (e oʻo i le 2.7 mita le maualuga) faʻavaveina vao. O faʻamau e saʻo, mamana, o loʻo ufiufi i se paluga o le pa'ū, e aunoa ma le faʻagaloga. Paleni o le taloni o le Brown. Laititi laiti o laʻau, lanu uliuli, o loʻo i totonu o le vaega pito i lalo o le fana. O lenei tulaga e faigofie ai ona tausia laau toto. O lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata e lapopoʻa, e laititi le uʻamea, sina pala. O se laulau pepa i tafatafa o le mata o loʻo faʻamalosi.

Fugalaau Hussar e fai ai se vao umi, ma le togitogi ma vao saʻo

O pi ma le mamafa o le 3.2 g ei ai le foliga o se pusa paʻu. O le tino o le paʻu lanu enaena i le lanu, mea malie, suamalie, suamalie ma le inu, o le tofo o le fua e 4.2 points. O fua e aofia ai: suka 10.8%, acid 1.8%, vitamini C 27.2%. O le fua faatatau masani o le 83.6 c / ha, mai le vao e mafai ona e aoina i le 3-4 kilokalama o vine.

O le fusi o se fomaʻi masani, ua umi ona faʻaaoga i vailaʻau faʻapitoa mo neurasthenia, atherosclerosis, ma faʻamaʻi toto. Ua faʻamamaina togalaʻau fou, faʻamago, faʻamafana, ma sauniuni o le vaitamini: suamalie, fualaau suamalie, faʻasao.

O mea le lelei e aofia ai le salalau tele o le vao, lea e manaʻomia ai vaega taua i lalo o le fusi: i le va o laau toto, tuu se mamao o le 1 m, i le va o laina - 1.5-2 m. I le faaopoopo atu, o lala ma le maualuga o le sili atu i le 2 m e tatau ona nonoa i se lagolago le fua.

O le avea o se ituaiga faatuatuaina ma faamaonia, o Gusar e sili atu ona itiiti nai lo ituaiga o meaola fou i aso nei, lea e maua ai le maualuga o gaosia ma e iloga e fualaau tetele (e sili atu ma le 10 g).

O fualaau suamalie e pei o le fualaau suamalie o le lanu enaena lanu moana, suamalie, suamalie ma le manaia

Vitio: ituaiga fualaau vine Gusar

Laufanua Faʻamasinoga

O le tausia o le seleselega i le lumanaʻi, e manaʻomia ona e filifilia le nofoaga saʻo mo laau talatala ma maua ni mea totō e totoina ai.

Filifiliga nofoa

O nofoaga e sili ona malamalama ua faʻafefeteina i lalo o le fale. E oʻo lava i le paolo e tolopo ai le fua o le fua, e afaina ai le lelei o le fua. E tatau ona maua le tele o le vevela pe a mafai, o le mea lea ua totōina i le itu i saute o le togalaau, i luga o puipui, fale o manu, puipuia mai matagi malulu e ala i le totoina o fualaau aina, puipui.

E le faʻasalaga i tulaga o le eleele, ae sili le fiafia i laufanua lauolaola. O aganuu na muamua atu e taua tele mo fugalaau. E le tatau ona e tuʻuina se mea i nofoaga e toto ai tamato ma pateta. O le aganuu e ola lelei pe a uma kukama, leki, zucini. O fugalaau e ola lelei ma le apu, cherry, currant curve. Ma e fautuaina le totoina o vine ma le sami-buckthorn i le isi tulimanu o le togalaau.

O le fugalaau faʻamanatu e fiafia e tupu i totonu o nofoaga lelei: o le tele o le la e maua e le laau, o le suamalie o fua o le a

O fua maualuga e mafai ona maua e ala i le totoina o le mutia vao (lupine, sinapi) aʻo leʻi totoina se fugalaau, lea e faʻamalolo ai le eleele ma faʻaleleia lona fua. Ua suatia i le eleele i le masina ao lei totoina.

O laau e le tatau ona totō i eleele maualalo, lea e masani ona lolovaia lolovaia, faapea foi i nofoaga e maualalo le suavai. O le maualuga o le susu e afaina ai le aʻa o rapisi, o le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi, o le faʻaitiitia o le faʻavaivai.

E tupu lelei le aganuʻu i luga o le oneone poʻo le susulu o eleele palapala ma le eletise. O le a aʻafia foi le laau i vaega o le eleele, ae i tulaga o le maualuga o le suavaia, o le a ola vave le vao, ma o le a amata ona vaivai le ovaries. O le mea lea, ina ia faʻaleleia le lelei o le eleele eleele, e tatau ona faaopoopo le oneone (1 pakete mo m2) Lime eleele palapala (500 g lime per m2).

E masani lava ona totoina vine i luga o le pa pe lata ane i fafo o fale e puipuia ai mai le malosi o le matagi.

I luga o le laupepa, e mafai ona totō vine i ni vaega laiti o le 3 laau toto 70 cm le va. E mafai ona e totoina le aganuu i se auala faapipii, faatulaga laina pe a uma le 1.5-2 mita. E tele taimi, e faʻaaogaina ai fugalaau e avea o se mea teuteu, totoina ni vao se 3 i se fausaga tolu. Eseesega ma ituaiga lanu eseese e foliga lauiloa: mumu i le Hussar, samasama ma le moli i isi ituaiga. E pei o se fualaau suamalie, o se tuufaatasiga o lau lanu lanumeamata ma lanu lanu foliga i totonu o le togalaau.

Taimi faʻaleleia

Aganuʻu e totoina i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, e tatau ai i le gasologa o le vaiaso ona tausia le vevela lelei. Ae ui i lea, i le totoina o le tautotogo, o fualaau aina e le tele naua, aua o malosiaga uma o le laau e ola. O le taimi sili ona talafeagai mo le totoina o le autumn, 20 aso aʻo lei oʻo i le malulu: e maua ai le taimi e totoina ai aʻo leʻi maeʻa le malulu, saunia mo le taumalulu, ma i le tautotogo e tatau ona faia taumafaiga uma e pupu ai le tuputupu ae ma le faʻatoʻaga.

Filifili fualaau

Nurseries e ofoina atu le tele o filifiliga o vine totō. A filifilia se laau, e tatau ona e mafaufau ma le totoa. O le seedling e tatau ona i ai le aʻafiaina o le aʻa, e aunoa ma ni faailo o le pala, ma e tatau ona fetuutuunai lala, e aunoa ma ni mea. O le totoina o meafaitino, maua mai i le faaiuga o le autumn, e eliina i le togalaau seia oo i le tautotogo.

Talu ai nei, na sili atu ai i le fai togalaau togavao mea e sili ona lelei i le pusa o laau - o laau iti ma le 5-8 lau ua ola i totonu o ipu E mafai ona totoina i le taimi o togalaau. E le gata i lea, o nei laau toto e faʻaleleia atili ai aʻa ma aʻa malolosi.

E sili atu ona lelei le faʻatau mai o laau i totonu o ipu: e sili atu ona faigofie ona mauaa aʻa ma atiina ae ai se aʻa sili ona malosi

Tulafono faʻavae

20 aso ao lei totoina, eli se nofoaga, aveese vao, 1 m2 faia ni 2 pakete o le humus, 50 g o le superphosphate, 30 g masima masima poo le 300 g o le pefu. Lime e faaopoopo i le eleele malosi (500 g i le m2).

Pe a fai mai fugalaau mai laau eseese, latou te eli lua 60x45 cm i se mamao o le 1 m mai le tasi. Pe a oʻo ina ola i se auala laina, o loʻo i ai le lautele o le 50x45 cm e saunia ma se mamao i le va o laina o le 1.5-2 m, i le va o vao - 1 m.

I totonu o eria tetele, ua tupu aʻe fugalaau i laina, ua taunuu mai i vaʻa

Laasaga i lea laasaga taʻitasi:

  1. I ni nai itula ao lei totoina, o aʻa o fualaau aina ua totoina i se fofo faatasi ma Kornevin, Heteroauxin - biostimulants e faatelevaveina ai le aʻa ma maua ai le malosi o le tetee.
  2. O se faaputuga o le eleele lafulemu ua liligi ifo i le pito i lalo o se lua po o se uʻu.
  3. Ua tuʻuina atu i lalo se fatu laau, o le aʻa o le tino e tufatufa atu i luga.

    O le fatu e lafo ifo i totonu o le lua, ao le ua aʻa e tatau ona i luga o le eleele

  4. Latou te faʻatumu le fale i le eleele, taofi, ina ia aua le faʻaloloto pe a afaina.
  5. Vaʻaiga i luga o le vao e fai ai se poloka vaeluaga mo le faʻavaivai.
  6. 5 lita o vai ua faʻafeiloaia i totonu.
  7. A maeʻa le susu o le susu, ona mulumulu lea o le palapala i se 10-senetimita o vaomago, vaovao. Mulch faaleleia le fausaga o le palapala, tumau ai le susu i totonu, ma fesoasoani i le faʻaitiitia o le malulu.

    O le eleele o loo siomia ai le fatuga o loʻo ufiufiina i se laʻau o mulch

  8. E faapuupuuina lauulu i le 40 cm.

I se vaitau lelei, mo le sili atu o le tuputupu ae o pikia ma le faateleina o gaʻo i le amataga o le tautotogo, ua faasaoloto mai ai le polo mai le kiona ma ufitia i se ata uliuli. O lenei mea e saofaga i le lelei o le mafanafana o le eleele, vave amataina togalaau (2 vaiaso) ma faateleina le gaosiga o le 500 g mai le 1 m2.

Vitio: totoina togalaau

Faʻatauga faʻatoʻaga

O le Raspberry Gusar e le lelei, tausi lelei e aofia ai le faʻamalosia, faʻamalo le eleele, faʻamaina ma aveese vao.

Faʻasalaina ma faʻamalo

O le aganuu e mama, o le fausua i se taumafanafana matutu e matua talafeagai lava. Taʻu le fusi i aso uma (10 lita i le vao). Ae ui i lea, o le faʻavaivaia o le vai i le taimi o le faʻafeinuina o le suavai e iai sona faʻalavelave i luga o laau toto.

Faaaoga metotia eseese e fafaga ai vine. O le faʻataʻitaʻiga o le timu e faʻaaoga ai vailaau e mafai ai ona faʻamamaina e le gata i le palapala, ae faʻapea foi le laʻau ma le ea. Ae ui i lea, i le taimi e fua mai ai, e le faʻaaogaina lenei ituaiga o vai e aloese ai mai le pala o vine.

A faʻafefete, o loʻo lelei ile palapala ma laʻau, e susu le ea

E masani ona faʻaaoga le faʻavalavaina i luga o togalaau e faataamilo i le vao po o le vavae. A maeʻa ona faʻafefe le susu, e tatau ona tapuni tapuni. O loʻo faʻaaogāina faʻamaʻi vai i le faʻaaogaina o faʻamau ma tamaʻi pata, o loʻo tuʻuina atu ai vai i lalo o le mamafa. O lenei ituaiga vai e mafai ai ona e faatumauina le palapala o le palapala, ma faʻaititia ai foi le faʻaaogaina o le vai.

O le faʻafefe o vai e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le suavai ma maua ai le susu o le eleele

A o leʻi amataina le tau malulu, e tatau ona faʻamalosia le faʻamautuina o le taumalulu (20 lita o le vai i le vao). A maeʻa ona faʻafeinu uma, e faʻamalo le palapala e aveese ai le palapala palapala, lea e puipuia ai le ea mai le aʻafia o aʻa. O le taofiga e faia i se loloto papaʻu (7 cm) ina ia le faʻaleagaina le aʻa o le aʻa. Ona taoto ai lea o se paʻu mai le vaomago, humus.

Laʻei pito sili

E sili atu le faigata o fualaau aina i meaai nai lo ituaiga masani. Mai le 2 tausaga talu ona totoina, e matua fafagaina le pipi. I le tautotogo, e faʻaaogaina ai le faʻamaʻi faʻasaina (30 g o Urea i le m2), faʻaleleia ai le tuputupu ae malosi o tipu. I le ogatotonu o le taumafanafana, o le vao ua faʻasaina i le nitrophos (60 g i le 10 l), i le faaiuga o le vaitau ma le superphosphate (50 g) ma le masima tiso (40 g per m2) E mafai ona e faʻaaoga faʻamaʻi vai Kemira, Nutrisol, Yaromila-agro faatasi ma le vai i le taimi o le faʻavaivai e ala i le faʻavaivai.

O le Raspberry Gusar e lelei le tali lelei i luga o laei e faʻapipiʻi ma faʻalavelave faʻasaina

Meaʻai lelei mo fualaʻau - mullein, faʻamalu o manulele, faʻafefe i le vai 1:10 ma le 1:20 (5 l fofo mo m2). I le tautotogo, o le palapala i lalo o le vao e mulimuluina ma humus poo le faapalaga - o lenei mulch e mautinoa lava le mafanafana o aʻa i le malulu taumalulu, ma i le tautotogo, vevela, ua avea ma se aoga aoga.

Latou te le fautuaina e faʻaaogaina le manu fou: e fesoasoani i le atinaʻeina o microflora pathogenic, ma mafai ona mafua ai le mu o aʻa.

O le punavai o le calcium, potassium, magnesium ma isi elemene e tatau mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o laau o le efuefu (500 g per m2) Ae e oʻo lava i fomaʻi faʻapitoa e mafai ona afaina ai le laau pe afai e faʻaaoga i le tele o mea.

O laei faʻapipii e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le foliar. Ole fufuluina o laʻau ile Uniflor-micro liquid fertilizers (1 tbsp. I le 10 l), Crystal (30 g mo le 10 l) e le gata o fualaau aina suamalie ma meaʻai, ae ia faasaoina foi mai meaola faalafua.

I luga o le eleele lelei, fugalaau Gusar e maua mai ai fua lelei

O fai togafiti poto e fafaga fualaau aina e faʻaaoga ai faʻaoga o laau. O le laʻau, tuʻuina i totonu o le 50-lita lita, faʻaopopo le 100 g o lefulefu, lima lima o le eleele, 100 g lefete, 1 kg o paʻu moa, sasaa vai ma le tuʻuina mo le faʻamagaina mo le 7 aso. Ona faʻafefeteina ai lea o le suavai i le vai (1:10) ma sasaa i lalo o le vao o le 0.5 l.

Teuteu

O le suiina o teuteuga vine e iai ona lava uiga. Afai ua tupu le fatu e maua mai ai se tasi aso atoa o le seleselega o le taumafanafana, i le faaiuga o Oketopa ua vavaeina uma polo. O nei teuteuga e faafaigofieina ai le tausiga o le tausiga, e le manaomia ai se malutaga mo le taumalulu. Faatasi ai ma siama, meaola faalafua ma faamai o loo malulu i luga o vaega eletise o laau ua faaleagaina.

Afai e te fuafua e maua ni seleselega se lua i le vaitau, na o le lua-tausaga le matutua e aveeseina, o le tausaga e faapuupuuina i le 15 cm. I le tautotogo, e tatau ona latou siakiina le vao, aveese otaota mago.

O le teuteuina o fugalaau faʻasalalau pe a faʻatupulaia e pei o se tausaga faʻaletausaga ma le faʻalauiloaina o fualaau eseese e eseese: faʻatasi ai ma le siʻitiaga o le tele-tausaga, na o fuga fuga e aveesea, faatasi ai ma le tasi tausaga, uma

I le tau mafanafana, ua vavae ese uma ai ni tanu tetele, ma totoe ai le 3-6 lala. Faatasi ai ma lenei teuteuga, ua lelei le malamalama, o le vao ua lelei le faʻaleleia, maua ai meaʻai talafeagai.

Vitio: auala e faʻapipiʻi ai fugalaau

Trellis togavao

O lala e lokaina i fua o nisi taimi e mate ai, e mafai ona tupu mai ni matagi malolosi o le matagi ua malepelepe. O le mea lea, e sili atu le lelei o le ola i luga o se vao, lea e matua faafaigofieina ai le tausiga: e faigofie ona faalatalata atu i le vao ma le seleselega, e matua vevela lava i le la ma e lelei foi. O lapisi a Garter i le taʻavale o loʻo faia i le maualuga o le 50 cm, 1.2 m ma le 2 m.

A oʻo ina tupu aʻe i luga o se taʻavale, e nonoa faʻamau i le maualuga o le 0.5, 1.2 ma le 2 m

E mafai ona e faʻaaogaina le auala faʻalelei e teu ai i le lagolago. O laʻau e faʻapipiʻi i itu uma e lua o le togavao, o fea o vaega o le tasi laau ma o se vaega o lala o le tuaoi e noatia i tulaga eseese.

E mafai ona fai ni vao i foliga o se tagata lele e ala i le fesootai atu i pine i maualuga eseese o vaega o le tasi laau ma se vaega o lala o tuaoi

Sauniga o le taumalulu

O fugalaau tuputupu aʻe o se fualaʻau faaletausaga ma le mowing the stems e mafai ai ona e saogalemu i le malulu malulu. E naʻo le tatau ona ufiufi aʻa i se laʻau o mulch. Ae ui i lea, e masani ona fiafia le aufaatoaga e selesele faalua i le vaitau. I lenei tulaga, e na o le lua tausaga le matutua o fuālaau ua aveeseina i le tautoulu, o tausaga taʻitasi e malupuipuia.

O Hussar o se ituaiga o le malulu e tumau i le taumalulu e aunoa ma se vevela i lalo o le ufitia o le kiona pe a ma le 40 cm le mafiafia. Ae ui i lea, i vailaau e leai se kiona ma i tulaga leaga, e mafai ona tolotolo ai laau.A maeʻa le vaitau o le taumalulu ma faʻafeiloaʻi ma le humus, faʻapipiʻi e le arc e faʻapipiʻi i se uaea faʻasalalau i luga o le laina, e ufiufi i mea e leʻi faʻaaogaina. Ina ia aloese mai le totoina o pati, ia ufiufi ia i latou i se taimi muamua nai lo le vaiaso ao lei oo i gutu.

Aʻo lei amataina le tau malulu, o loʻo faʻamaluluina vao vao ma ufiufi i le paʻu

Tofiga

E faʻapipiʻi faʻapipiʻi vine i le tele o auala. O le metotia o le fatu e seasea ona faʻaaogaina, e matua faigata tele, ma ua leiloloa ia tala o le eseese.

O le aganuʻu e faʻaleleia lelei i lanu meamata. I le amataga o le tau vevela, e seleseleina ai le eleele i lalo o le eleele ma e totoina i totonu o se fale kiona i le maualuga o le 45 tikeri. Faʻaauau le susu, faʻafeiloaʻi. O le faʻailoga e tupu pe a mavae le 15 aso. O laau lanumeamata e manaʻomia ona fafagaina i le fugalaau faʻapitoa ma totoina i le vaiaso mulimuli ane i le togalaau e tusa ai ma le polokalame 10x30 e faʻatupulaʻia ai. I le tautoulu ua latou totoina i se nofoaga ua saunia.

E faigofie ona faʻapipiʻi vine i le fesoasoani mai o lanu meamata, lea e aʻafia ai le 15 aso pe a uma ona oti

E vave lava ona faʻasalalau fugalaau i aʻa. I le taumafanafana, e taʻi 15-senitimita tiiti ma aʻa ma totō i le nofoaga ua atofaina. E faigofie ona faʻasoaina fugalaau i le vaevaeina o le vao. Ua vaevaeina le vaomatua i ni vaega ma aʻa ma lala. O vaega taʻitasi ma lala e faʻapuupuu i le 45 cm e totō eseese.

O fugalaau e vave ona faʻasalalau e aʻa

Ua faʻalauteleina fualaʻau e faʻaaoga ai aʻa. I le faaiuga o le vaitau, o le a vaeluaina aʻa i ni fasi 10 cm ma totoina i luga o le saite, i le taimi muamua na faʻaaogaina ai fugalaau. Suavai, mulch le eleele ma ufiufi i paʻu faʻasoa mo le taumalulu. I le tautotogo o le tautotogo, i le tatala mai o moega mai lala paʻu laau, latou te faʻaosoina se ata i luga o latou. A oʻo mai le tamaititi lanumeamata, ona aveese lea o le ata. I le tautoulu, o fatu laau e totoina.

Maʻi ma meaʻai

O le fesuisuiai o le ituaiga o Husar e seasea ona maʻi. Ae ui i lea, i tulaga leaga, e manaʻomia pea le puipuia o aganuu.

Laulau: Maʻi, Puipuiga ma Togafitiga

Maʻi Faailoga Puipuiga Togafitiga
AnthracnoseO le lanu o Brown e aliali mai i luga o le laʻau ma aʻa, o le maunu e pala ma malepe. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafua ai le timuga.A maeʻa lau pala, muʻu laʻau, faʻasaʻo le faʻava.Fafasi ile Nitrofen (300 g mo le 10 l) aʻo leʻi toso ese mai fafo.
SeptoriaO le faamaʻi e malosi lona faʻaalia i le maualuga o le toʻimamaʻi. O lanu malamalama ma le lanu enaena e faia i luga o le laʻau, o lau e faʻamago.Aua e te totoina vavalalata vavalalata, aua le lolovaia.
  1. I le lanu lanumeamata, ia togafiti ma le 3% Bordeaux.
  2. A maeʻa ona toto ma suʻi vine, faʻamalolo ma le 1% Bordeaux.
Lapoʻa mamaO laʻau o loʻo ufiufi i le pogisa. O aʻafiaga afaina ua malogo. O le faasalalauina o mashroom spores e faafaigofieina e ala i le mafiafia o le totoina ma le maualuga o le suavai.Aveese le meaʻai, mataʻituina le faʻafefeteina lelei.Aʻo lei tupu le tafaoga, togafiti ma Nitrofen (200 g mo le 10 l), 1% DNOC.

Faʻasologa o Ata: Rasipi Fomaʻi

Laulau: Pests, Puipuiga ma Pulea

Pests Faʻaaliga Puipuiga Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
AphidsAphids e ola laulaʻau ma laʻau o fugalaau, 'ai a latou sua. Ua vevela ma ola o ia.
  1. O le aphids o loʻo feaveaʻia e vaovao, o le mea lea, muamua lava, e tatau ona tulieseina nei meaola faalafua ma le fesoasoani a Thunder, le Anteater.
  2. Spray oati husk infusion (20 g i le 10 l).
  1. Paranesi, aphids, trimmed.
  2. Toto le vao seia oʻo ina tatala faʻamaʻi ma Nitrofen (300 ml mo le 10 l).
  3. Aʻo lei amataina le fuga, fai ma Kilzar (50 ml i le 10 l).
Fugalaau fasiO taumafataga i luga o laʻau, o pulupulu, o meaʻai e fafaga i luga o le paluga o fualaau aina. E mafai e le anufe ona faʻaumatia i le 50% o le fua.
  1. Tata le palapala.
  2. Manatua mai fugalaau mo le tafega o le ea.
  1. I le tautotogo, togafiti i le 2% Blendaux.
  2. I le laasaga o le polo, felafoaʻi ma Kinmix (2.5 ml i le 10 l).
  3. A uma ona fufulu, togafiti ma le Spark (1 lapa. 10 l).
Tusi faʻamaʻiO le parasite e fafaga i luga o le vao, o laulaau ua pala, maua se lanu lanumeamata lanumoana, o laau toto e ola leaga.Mātauina le faʻafeinu o le pulega.Aʻo leʻi amataina pupuʻu, togafiti ma Nitrofen (200 g mo le 10 l).

Faʻasologa o ata: Faʻailoga faʻasalalau

I le taua faasaga i vailaʻau, o iniseti aoga e fesoasoani i le au faifaatoaga: o se tamaʻitaʻi e toʻa fitu, o se uila, o se mantis, o se lacewing, dragonflies. Ina ia tosina mai i latou i le saite o le a fesoasoani i le totoina o laau: opu, anisi, coriander.

Iloiloga Aʻoaʻoga

O la matou togalaau uma e aofia ai le Hussar. E na o le pito i tua o ni nai Runaway bushes. Ua matua faamalie le hussar. Ou te talitonu o lenei mea e toetoe lava o le tele o fualaau aina i totonu o le lotoifale e ala i le tele o meatotino aoga tau tamaoaiga. Laʻau tele, susulu, matagofie matagofie. O le vailaʻau e faʻasaga i se faʻalavelave o faʻamaʻi ma mea faʻavevela, o le variva o le toto, e maua ai le tuputupu ae. O le seleselega, e tali atu i le faʻafeinu ma le faʻamala, tuʻuina atu i le tama se vaitaimi uumi. Tauama taumalulu. Na o le pau le mea - e sili atu le lelei o le i ai o se taʻaloga i lona tulaʻi mai. Ma o le a le lelei o ia i le malolo! Afai e faʻamalo lelei, o le a tumau pea le suamalie ma gaogao o vine. Le itiiti ifo mo le faʻaaliga! Matou te taoina pies ma fugalaau, ma kuka kulupu, ma na o le sasalaina i le suka ma le susu susu pe pei foi o lena mea mo le taumafataga. I le taimi nei, sa ou iloa le auala e kuka ai i se meli ma se sipuni o Old Tallinn.

Apple

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=8507

Ou te fiafia lava i le Hussar, o le vao e umi, mana, ma o vine e lapoa.

Madame Lemoine

//www.websad.ru/archdis.php?code=511885

O le ituaiga o Hussar e sili ona lelei. O lenei taumafanafana na faʻasalaina aʻu e selesele ai. Fugalaau lanu samasama na i ai foi se fua tele. O le ituaiga, i loʻu manatu, o le Golden Giant, ou te le manatua tonu. I le tekinolosi mea taufaatoaga, e fiafia tele fugalaau i le togafiti. I le tautotogo, ou te mulumuluina laʻu laau o le fugalaau ma le afa-ripened manure e tusa ma le 20 cm le mafiafia. Ou te fiafia i laau toto.

Puff

//www.websad.ru/archdis.php?code=511885

O loʻo i ai soʻu lauiloa tele o Kazakova Gusar o loʻo tuputupu aʻe - i le tausaga muamua o le fuaina o vine, e sili ona matagofie, o lenei tausaga na foliga mai e le mautonu ona o le le lava o tausiga. O se "faʻataʻitaʻiga" manino o le mea e tupu i se mea lelei i tulaga leaga. I le tautotogo ou te manaʻo e toe faʻafeiloaʻi i le mea o le a mafai ai ona fufuluina ma mulch.

Toad

//www.forumdacha.ru/forum/viewtopic.php?t=1582

O le hussar e fiafia i le tofo ma le tele o vine, totoina le tausaga muamua, e faigata lava ona faamasino e ala i le gaosiga, o le faamatalaga e faapea "e le manaomia ni taofiga", ae, e foliga mai, o ni togafiti poto, o nei laau e 1.60 m, na amata ona latou toilalo e aunoa ma ni vine. O le tausaga e sosoo ai o le a tatou faia ni taʻaloga.

alenyshka

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=8507

Ou te punou i le fusi vine i le mea tonu lava ma teuteu muamua i lena mea. E maualuga lava o ia. E le maʻi, e le malolo, ma e le tago i ai anufe. O vine e tele tele. Ma e uiga i le mutia, ua leva ona ou faalogo e fiafia fugalaau i afu uma, e aofia ai le tipi vao. O le mea moni lava, e foliga mai o se mea e pei o se mana malosi e tumau ai le susu.

Rulaman

//www.websad.ru/archdis.php?code=511885

O lenei fualaau vine e matua leaga lava. O le a ou fai atu foi e le lelei tele. Faatasi ai ma le le lelei o le tausiga, na mafai ai ona matou mauaina se fua tele tele. Fugalaau "Hussar" faigofie ona faapalepale le leai o le susu. O o matou olaga e toetoe lava o le faʻamalosi faʻamalosi mai eleele mamago. Tatalo - e le tatalaina, e aoga le sasaʻaina o le vai ma faʻataga ai ona faʻagogo - aua o mea uma e malo. Faʻasalaina e seasea. Ou te fautuaina atu mo tagata o le mafanafana e seasea galulue i la latou togalaau (aua le tamoe ma se pulumu pe fafaga i taeao uma). I se faapuupuuga, o tulaga Spartan o loo i luga o lona tauau.

izhoga

//otzovik.com/review_2235753.html

O le fructuring variety Gusar e tosina atu ai le manatu o le au faifaatoaga ma le avanoa e fiafia ai i fugalaau fou i le taumafanafana ma le autumn, pe a le o toe i ai nisi vine i le togalaau. O le aganuu e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, taumalulu-malosi ma faʻasao i mea faʻamaʻi. E le gata i lea, e mafai ona tupu aʻe e le gata ina ia maua ni fua suamalie, ae mo le faʻaogaina foi o fanua. O le mea ofoofogia o le toe faʻaleleia o fugalaau e faʻamamafa i luga o se lala ua tipiina i totonu o le vai e mafai ai ona faʻaaogaina o se vaega muamua o se fugalaau mo le teuteuina o fale, faletalimalo, faaaliga o togalaau.