Laʻau

Strawberry Marshmallows - o se suamalie suamalie i le togalaau

O faifaatoaga uma e ola i le strawberries, e taumafai e filifili le ituaiga sili ona lelei i le tofo ma fua. Tagata faʻatoʻa taumafai e faʻamalie nei manaʻoga ma faia ni mea fou ma sili atu fou. O se tasi o ituaiga manaia o le gaosia mai fafo o le strawberry Zephyr, lea e aumaia vave ai fua.

Talafaasolopito o Strawberry Marshmallow Tupu

O fualaau vavalalata Zephyr (Zephyr) e itiiti lava le iloa i Rusia, e ui lava i Europa ua leva ona lauiloa mo se taimi umi. O lenei ituaiga na faaalia i Tenimaka, ma talu mai le ogatotonu o le 1960 na amata ona ola malosi i Nouei, lea e mafai ai ona tatou faapea o lenei ituaiga e fetaui lelei lava mo tulaga leaga o le tau. E mafai ona faʻaleleia uma i le mea e tatala ai laufanua ma i totonu o greenhouses. Ona o le maualuga o lona gaosiga ma lelei le mafai ona gafatia, e talafeagai mo le galueaina o pisinisi.

Seleseleina Strawberry Marshmallows E talafeagai mo le tuputupu ae o pisinisi

Faailoga o le vasega

Strawberry Marshmallow - i le vave lava, e oʻo mai i le afa lona lua o Iuni, 8-10 aso muamua nai lo le ituaiga o Corona. O lapisi e lapoa, ma o loʻo i ai ni paʻu malolosi maualuluga o loʻo maua i le tulaga e tasi e pei o laulaau pe laʻititi lalo. O pusi e le pa'ū i le eleele.. O laulaau e lapopoa, lanumeamata lanumeamata, ma luga o luga o luga, e nonofo i le umi (8-10 cm) petioles. O luga o laulaau o loʻo faʻasalalau.

O fualaau aina e fuga lelei - e le itiiti ifo ma le 20 fugalaau paʻepaʻe e faia i luga o pine taʻitasi, o ia mea uma e maua ai le ovary.

Marshmallows fugalaau fugalaau lalelei matagofie

I le ogatotonu o Iuni, o lanu lanumumu mumu matala ma le paʻu manaia e amata ona fua tele i le tasi. E i ai o latou foliga mataʻutia ma e mafai ona puʻeina pe faʻasalalau. O le manogi suamalie o le lanu piniki mālū ma o se mea e fiafia i ai e i ai sina tele o vevela paʻepaʻe, e aunoa ma se faʻaoga. O vine e tele tele, e mamafa mai le 17 i le 35 g, o nisi taimi e oo i le 50 g. O vine o se manogi manaia ma se suamalie suamalie.

E pei o isi ituaiga vine, o Zephyr o loʻo i ai le tele o mea aoga. O lona sua ma le pulupulu o loʻo aofia ai le folic, malic and saliclic acids, o le tele o vitamini C, elemene elemene (magnesium, iron, potassium ma phosphorus). Strawberry "taumafa" ua fautuaina ina ia faʻamaonia le faʻafefeteina, faʻaitiitia le uiga o le toto maualuga, faʻaitiitia le toto suka.

Strawberry Marshmallows - vitio

Uiga o le Strapberry Variety Zephyr

Fualaau aina Marshmallows ei ai uiga lelei ma leaga.

Faʻapitoa:

  • vave amata i le eleele tatala ma vave (ogatotonu o Me) pe a tupu aʻe i lalo o se ata;
  • umi o fualaau aina;
  • maualuga gaioiga (e oo atu i le 1 kg mai le tasi vao);
  • lelei ola o fualaau ma vave ulu atu i fualaau aina (faatasi ai ma le totoina o le tautotogo e mafai ona fua mai ai fua i le tausaga lava e tasi);
  • faʻataʻitaʻiga, lelei le tofo ma le teteʻe i femalagaiga;
  • maualuga faigata taumalulu (e oʻo atu i -35e uiga iC i luma o le ufiufi o le kiona, i totonu o le kiona e aunoa ma le kiona -16 e uiga iC)
  • tetee i le lamala;
  • lelei le tetee atu i le tele o faʻamaʻi: pala, paʻu palapala, fusarium, sulu.

O le le lelei o le ituaiga e aofia ai:

  • le gafatia e faʻafeiloaʻi ma faʻaleaga mea;
  • faʻaititia i le lapisi o lapisi i le pito o le vaitaimi o fualaau aina.

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

Strawberry Marshmallows, e pei o isi ituaiga eseese, e mafai ona faʻaleleia e musika, vaevaega o vao ma fatu.

Faʻasalaga Strawberry

E i ai se manatu e faapea, o strawberries Zephyr e le lelei ona totoina e fatu, ae ui i lea, o iloiloga a le faatoʻaga ua faailoa mai e le moni lenei mea ma mai fatu o Zephyr e mafai ona maua ai laau totoa atoa ma uiga o se ituaiga.

O le a ou faʻasoa atu le aafiaga o le tuputupu aʻe o strawberries Marshmallows mai fatu. O fatu na totoina i le faaiuga o Fepuari i totonu o le eleele (e aunoa ma le fusi), pe leai, i le kiona. O tamai fatu lanu mamago e matua faigofie lava ona toto i le kiona, e pei ona manino mai. Ma le isi, i le taimi o le kiona, o fatu lava ia e tosoina i totonu o le eleele. O le faʻamalosi o le natura ma o fatu uma e totogo lelei. O le tele o togavao na mafua ai ona toe faʻaalia meatotino a le tina.

O le numera tele o sulu e fai i le strawberries Marshmallows, o le toʻatele na te filifilia lenei metotia o le toe gaosia. E tatau ona e filifilia le laau sili ona lelei ma faʻaaoga le muamua (i le tulaga sili ona leaga, le lona lua) soʻo i luga o musika taitasi, ma o le mea e totoe e te manaʻomia e aveese. I le mea e le mafai ona faʻapipiʻiina ai le moega ma aʻafia, e mafai ona e suitulaga i se pusa eseese ma eleele i lalo ifo o ia taʻitasi, ma a uma ona faʻavae le rosette, tipi le musika o le tina ma faʻafeiloaʻi le fatuga na maua i se nofoaga tumau.

Afai e te aʻaina taʻitasi taʻitasi i se isi ipu, o le a sili atu ona faigofie i le totoina o laau laiti i se nofoaga fou

O le vaevaeina o le vao e masani ona faʻaaoga mo ituaiga laiti o le strawberries, ae mo ituaiga eseese ma le tele o mustaches e talafeagai foi lenei auala. I le taufaʻaiuiuga o le vaitau, e 10 pe sili atu tulaga tuputupu aʻe e mafai ona faia i luga o se togavao. O ia ituaiga vao e mafai ona vaevaeina i ni vaega (nifo) ina ia tofu i latou ma ni aʻa.

E manaʻomia le vaeluaina o le vao vavalalata i vaovao (gaʻo)

Afai e vaevaeina le vaomatua i le 3-4 vaega ma se fuainumera o aʻa i luga oi latou taitoatasi, ona mafai lea ona e tuua se vaega o laulaau, ma faatasi ai ma sina numera o aʻa e sili atu le aveese o laulaau uma pe a totoina. Ina ia vavae ese le vaomatua, e tatau ona e uuina uma lima ma, sina luluina, "toso" i ni laupepa eseese.

E sili ona lelei le totoina o laupepa na maua e ala i le vaevaeina mai le tautotogo ia Setema. Faatasi ai ma le totoina mulimuli ane, o le a leai se taimi e toto ai laau e maua aʻa i luma o le malulu ma feoti ai.

Aʻo lei totoina, e vaeluaina le vaomatua e le lima i vavae ese

Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae o le aʻa, o laau totō vine e masani ona felafoaʻiina, faʻasusuina le eleele i fafo. E naʻo oe e le mafai ona faʻatagaina le tupu o le tuputupu ae (fatu), a leai o le a mate le laau. Manatua o aʻafiaga e manaʻomia ai le maualuga maualuga.

O le vaeluaina e sili ona lelei ona maua i totonu o se kiona (i se vaega o le paolo) ma se togavao mafiafia e 10 i le 20 cm. O le aʻa e amata ona malosi pe a mavae le 25-30 aso, ona mafai lea ona totoina laau i se nofoaga tumau.

Afai o le vaevaega o le vaomatua o le gaʻo e paʻu ese e aunoa ma ni aʻa, e mafai foi ona mauaʻa. E tatau ona vavae ese laulaau mai le pu ma tuu i totonu o se kiona, fuafua i le paolo. O le maualuga maualuga o le maualuga o le faʻamamafana e tatau ona tausia e le gata i le palapala, ae faʻapea foi i le ea. E faia lenei mea i le faʻaaogaina o se togavao pe na o le faʻaleleia o laau i le vai 5-10 taimi i le aso seia maeʻa maeʻa. E tatau ona matala le fale kesi i sina taimi e mafai ai.

Faʻaleleia eleele ma totoina

O fualaau na maua mai i soʻo se auala ua taua i luga ua totoina i se nofoaga tumau ia Aperila poʻo Aukuso e tusa ma le 25x30 cm. I le talafeagai, e tatau ona maitauina i le taimi o le totoina o le tautotogo o le Zephyr e vave ona tupu (e maua mai le vao matua atoa pe a mavae le 3 masina) ma mafai ona fua mai i le tausaga muamua.

O le nofoaga mo le seleselega e tatau ona faʻavaeina e pei lava o le la ma le la, pe a mafai, puipuia mai le faʻataʻitaʻiga, a le o lea o le a le maua ai suamalie.

O muamua lelei mo le seleselega o beets, kāloti, kapisi, aniani. Marshmallows e le lelei i tulaga o le eleele. O se eleele e sili ona lelei, o se eleele le gaogao, manava ma le le mautonu.

Fualaʻau Marshmallows e le mafai ona teu i se nofoaga e tasi mo le silia ma le 4 tausaga i se laina!

I le taimi o le totoina o le tautotogo, e tatau ona eliina le eleele ma fugalaʻau ma faʻafeinu i se vaivaiga vaivai o le pasela (mo le faʻapalapalaina). E fautuaina le faia o le moega i luga ina ia mafai ai e le taimi o le fausiaina o vine ona le pipiʻi i palapala. E fautuaina le laʻau i tafatafa o le moega, o le a tumau ai le susu.

Afai o loʻo ola faʻasalalau i totonu o se fale lauʻeleʻele, e fautuaina le faʻafefeina o le eleele i le isi tausaga muamua aʻo leʻi totoina ma le faapalaga. O le mamao i le va o laina e tatau ona tausia 50-60 cm, ma i le va o vao - 40-45 cm.

E totōina vao i le taeao po o le afiafi i pupu muamua na faʻamamaina ma se loloto o le itiiti ifo ma le 25 cm ma le faʻaopoopoga o lua punetini o le pefu. Pe a faʻaaogaina fatu ma se mea e tapunia, e manaʻomia lou luluina o le eleele ma tipi ese aʻa. Pe a totoina, o aʻa e tatau ona tilotilo i lalo.

Faʻasusu le eleele ma le faʻaeteete ina ia le moe. A uma ona totōina, e faʻafeinuina ia laau i le vai mafanafana, ma faʻafefe le susu, mulch le palapala i vaovao poo vao.

Totoina o strawberries - vitio

Strawberry Marshmallow Care

Strawberry Marshmallows e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa - na o le faʻamalosia masani, veleina ma laʻei pito i luga e lava.

E ui o le eseese o loʻo faʻaalia i le faapaleʻaina o le lamala, e tatau ona faʻafeinu i taimi uma, faʻa-tasi i le vaiaso. I le taimi o le amataina o pepe ma ovaries, o le manaomia o le susu e faateleina. I le le lava o le suāvai, o le a le faʻaumatia le vao, ae o le fua o le a maitauina le laʻititi ma e sili atu le lelei. Aʻo le i faia le fualaau suamalie, e mafai ona faʻatūina le suavai e ala i le fufuluina, ma a maeʻa ona faʻaalia le ovary, faʻavaivai le faʻavaivai. O le auala aupito sili i le vai o le fausiaina o vai.

O le kulupu laʻitiiti laʻitiiti e tali lelei tele i le faʻasusu

Talu ai o le fua o le ituaiga e maualuga, o laau totō vine e tosoina ai le tele o meaʻai ma elemene mai le palapala. A aunoa ma laei masani, e vave lava ona pala le eleele, lea e aʻafia ai aʻafiaga o fua. Marshmallows e manaʻomia ona fafaga 2 taimi i le masina. E fautuaina le faʻaaoga o le ammonium nitrate, superphosphate, masima masima, e maua i le tutusa tutusa.

Manatua e le tatau ona fafaga faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatoʻaina chlorine!

Ina ia faʻaleleia le maualuga o le gaosiga, e aoga tele le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻafefiloi o peat ma humus.

Sa mafai ona ou faateleina le faatulagaina o vine e pei ona taua i lalo. I le amataga o le tautotogo, pe a uma ona aveese lauua tuai, ona totoina lea o laau i se solution mullein i se fua faatatau o le 1: 3, ona sosoo ai lea ma se vailaau lanu piniki o le potassium ma le faaopoopoina o le 10 pata o iodine mo 5-6 lita o le vai. A o le fugaina, na fufuluina laau vao i se vaifofo o le apocide (10-15 g i le pakete vai).

E tatau ona taofiofia le eleele i se tulaga mataga. A uma ona faʻasusu, e tatau ona aveese vao ma faʻamalo le pito o le palapala. Tata le eleele 6-8 taimi i le vaitau. Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae lelei o vao ma tuʻuina le fualaau aina, e tatau ona aveʻesea taimi uma ia musika (pe afai e le manaʻomia mo le toe gaosia) ma laʻau tuai. O lenei faʻatinoga e faʻatinoina e faʻaaoga ai se aufaʻataʻitaʻi i aso uma 10-12. Ina ia faʻaitiitia le tau o le galuega mo le veleina ma le vavalalata, e mafai ona e ufiufi moega ma se ata uliuli po o se mea gaosiga.

Aʻo ola i totonu o se fale koli, o laau Zephyr e manaomia ai le faʻaleleia o le ea e puipuia ai faʻamaʻi fatu, faʻapea foʻi ma le faʻalemuina malie o le vevela o le ea. I le taimi muamua talu ona totoina, e tatau ona tausia le maualuga i le maualuga o le 80-85%, ma i le amataga o le fugaina e faaitiitia i le 70%. Ina ia faʻavaveina le matua, e aoga tele le faʻaaogaina o faʻamalama faʻailo mo le 8-10 itula i le aso.

Tuputupuina o strawberries i totonu o se kiona - vitio

O le faʻaleleia o le manogi o vine e mafai ona ausia e ala i le tuʻuina o nila i tafatafa o togalaau.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le mea lautele, o Strawberry Marshmallows e matua puipuia lava i faʻamaʻi. Togafitiga ma se vaifofo o le sulfate copper (2-3 sipuni i le pakete vai) o le a fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi o aʻa.

E le mafai ona gaosia togafitiga i le taimi o fuga ma fua mai!

O le mea e leaga ai, o Zephyr e faigofie lava ona gaosia le ulu - o se tasi o faʻamaʻi masani e aʻafia ai le vaega uma o le vaomatua. Ae maise lava o le toilalo i luga o fualaau aina e lanu enaena, faamaluluina ma ufiufi i se mea lanu enaena (faatasi ai ma le maualuga o le suamalie o le mycelium paʻepaʻe suamalie). Latou te togafitia le faʻamaʻi ma le fesoasoani a Fundazole, Topsin M, Euparen. O togafitiga e amata i le aso muamua o aso e sefulu o Aperila ma toe fai 3-4 taimi ma se va o le 7-9 aso.

O vine ua afaina ua ufiufiina i se paʻu paʻepaʻe ma o le a le toe umi ae uma.

O meaola faalavela, e tatau i se tasi ona vaʻavaʻa i le masi vine, lea e matua galue malosi i le maualuga o le susu. O lenei meaola e tuʻuina i luga o laulaau lau o strawberries, fufuluina o suamalie mai ia i latou. O laulaau e lanu samasama ma pala, ma faʻafefe. E foliga mai o le paʻu o loʻo i luga o le eleele, ona vevela ai lea.

Laʻau afaina-afaina ai le paʻu ma le vevela

Ina ia faʻafeteina le siaki, e tatau ona e fufulu ma susunuina mea uma o laau i luga o le vao i le autumn ma le tautotogo. A o lei totoina, o laʻau talavou (uu o latou aʻa i luga) o loʻo tuʻuina i se vaifofo o malathion (75 g i le pakete vai). I le tautotogo, e mafai ona e fufuluina laau toto na aʻafia faatasi ma Karate ma Arrivo, i le taumafanafana (i le taimi o le fatuina o le musika) - Mitak, Omayt, ma i le tautoulu ma Isofen poo Chlorethanol (60 g i le pakete vai).

Seleseleina, teuina ma le faʻaaogaina o fua o faatoaga

O le seleseleina o togalaʻau marshmallows e amata i le amataga o le lua tausaga o Iuni. O le togalaau na amataina i le taimi e tasi. E tatau ona aoina i le taeao po o le afiafi. Ina ia faimalaga vine, e sili atu le aoina mai o le pusa ma tuʻu i totonu o pusa paʻu palasitika. E lelei le toleniina o felaʻuaʻiga.

E mafai ona teu fualaʻau i totonu o le pusaaisa mo le 4-5 aso. Marshmallows ei ai le manaia tele ma, pei o tala mai fafo, "o se meaʻai lelei, ae e le fetaui lelei mo siama." O pipi e lelei tele mo le maalili, e le faʻavaivai o latou foliga ma foliga.

Le seleselega strawberries marshmallows - vitio

Faʻatalatalanoaga a le Faatoaga e uiga i ituaiga eseese o togalaau vine Zephyr

O Marshmallows o se mea e sili atu le vave ona fuaina. O le togavao e faʻatulaga, maualalo. O vine e valea, suamalie, ma latou talia toleniga lelei. O gaioiga e sili atu i luga o le averesi ma fesoʻotaʻiga vavave faʻasao ma tulaga lelei tau.

O lenei tausaga na ou oʻo ai i le faaiuga o le a ou teena lenei ituaiga. Toto mo le tausaga lona tolu i luga o le saite. Ou te le fiafia i le tofo o le tama. Ma talu ai o loʻo i ai i le berry se foliga lelei tele, e mafai ona feaveaʻi, e le mafai ona faʻaogaina le vailaʻau i faʻamaʻi tusa lava pe o tatou tulaga ma sina faiga o togafitiga, ae o le tofo e leai se totogi. E le fetaui ia te au, ou te tupu fua mo au lava mo "meaai".

Natalya Andrianova

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=2769

O fualaʻau o le Zephyr ituaiga e matua afaina tele. E tusa ai ma nisi o iloiloga, o se tasi lea o ituaiga sili ona lelei mo le ola i lalo o se ata. Ae i oʻu tulaga, e le mafai ona ia tu i le tauvaga i le tofo mo ituaiga muamua o Clery, Olbia, Rosanna

Club Nika, Iukureini

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=2769

Na tupu mai Marshmallow fua tele mai fatu na faʻatauina. E leai ni faitioga e uiga i foliga, - o se vaaiga mo mata mata. Sa ou taumafai i fua - o le suamalie i le tofo, o le manogi sili ona manogi .... ma le moa e pei o kukama pe a e vela. Ou te le 'ai i mea faapena ...

SvetaR, le aai o Ruza, Moscou

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=7339.120

Strawberry Marshmallows. Maualuga-fuaina mai o le tele o ituaiga o fualaau aina mo le Moscow. O vine e lapoa, e matua suamalie lava. I le māmā ma le vaʻaia latou te faamanatuina ai se mea e gaosia ai marshmallow-confectionery

O Natasa le aai o Ruza

//club.wcb.ru/index.php?showtopic=799

O le ituaiga Zephyr e matua vave lava. Faʻatoʻa maua lelei fua lelei i le tausaga muamua o le faʻatoʻaga ma tusa lava pe a uma le totogo o le tautotogo ma se paluga lapoa. I le ata, o le togavao na o le 2 masina talu ona totoina ia Aperila. I le tofo, o le togi e maualalo i ituaiga muamua e pei o Kokinskaya vave po o le lambada. O fualaʻau tetele muamua o le "faiva" i le foliga, lafola, ona faʻaviliina lea, ia lapotopoto ma laʻititi. Le lanu mumu, o le tino e mumu, vaivai. O le mamafa o le laʻau tele, lanu lanu meamata, ma ni uiga laiti o nifo i autafa o le lau lau (o se uiga lelei tele o lenei ituaiga).

Nikolay

//club.wcb.ru/index.php?showtopic=799

Strawberry Marshmallows o le a le afaina tele pe a tuputupu aʻe. Atonu e maualalo le fua o le vine i le tofo i nisi o ituaiga, ae o lona vave ma le maualuga e maua ai le taui mo lenei mea ua tupu.