Laʻau i totonu

Yucca: faʻaoga, mea tau vailaʻau ma faʻamaʻi

Yucca - O le fualaau lenei o le asparagus. O le aʻa o se laau e faʻasolosolo, faʻalaina i nisi ituaiga. O laʻau o loʻo tusi yucca, ua feliuliuaʻi i tafatafa. O fugalaau o le laau e lapoa, paʻepaʻe poʻo le kulimi-lanu, faʻapotopotoina i totonu o se paʻu. O le fualaau aina ei ai le atigi pusa po o vine.

E tusa ma le 20 ituaiga o yucca. O le laau e taatele i le itu i saute o Amerika, i Amerika Tutotonu, Mekisiko. Ma o nisi ituaiga o meaola ua maua aʻa i le itu i saute o Europa ma ua ola i lalo o le lagi. E mafai ona 'aina, yucca taumafa. O se oloa taua tele, ae le o le manaʻo mo tulaga tuputupu aʻe ma maua ai se seleselega lelei.

Mai aʻa o le yucca e mafai ona e maua ai le falaoamata, e fufulu i le tao ma le kuka. O togafitiga faʻamalolo e tatau ona lava, e taua.

E maua e Yucca ni mea aoga mo le tino o le tagata. E i ai ona aʻafiaga e tetee atu ai ma aʻafia ai. O Yucca e aofia ai antioxidants, enzymes, chlorophyll ma le tele o isi mea aoga.

E te iloa? E mafai ona tupu aʻe Yucca i le fale. E manatu o ia o se laau e le lelei, ae e manaʻomia e ia le susulu o le la.

Faʻatinoina o vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau faʻaleagaina o le yucca

O le vailaʻau o le yucca isi:

  • steroid saponins - maua ni mea e le faʻaaoga, anti-inflammatory ma le anti-allergic, aafiaga o anti-edema, faʻaititia le maualuga o le cholesterol i le toto;
  • enzymes - o loʻo aʻafia i le metabolism;
  • antioxidants - auai i le metabolism, faʻaitiitia mea leaga i le tino;
  • kulupu - ei ai le faʻafiafiaga o le aʻafiaga, o se aʻafiaga malosi, o loʻo faʻaaogaina i gastritis, maʻi o le tino, ma isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract;
  • anthraquinones - ei ai faʻamaʻi-inflammatory, astringent ma aʻafiaga i luga o le tino;
  • zinc - o loʻo aʻafia i le faʻapipiʻi o palatini, enzymes, gaʻo, faʻapupulaina le avefeʻau o le vitamini E i totonu o le tino, faʻasalaina toto maualuga o le suka, faʻamalosia le ponaivi o mea o nifo, lagolagoina le soifua maloloina o le paʻu;
  • seleni - ei ai meatotino faʻaleagaga, faʻaleleia le faʻaaogaina o vitamini E, C, puipuia malu mai mea leaga, e aoga mo musele ma vaʻa toto. Faʻaleleia puipuiga, fesoasoani i le tau faasaga i faʻamaʻi, faʻatasi ma le iodine faʻamautinoaina le masani ai o le gaioiga o le thyroid gland;
  • Vitamin A - o loʻo aʻafia i le faʻasologa o enzymes, hormones sex, rhospin i le retina;
  • Vitamin C - faʻaleleia le puipuiga, e aofia i le faʻasalaga o le faʻapalapala, mea e gaosi ai le cartilage ma e iai mea e faʻaleagaina.
O le tele o sapogenins ma aglycones o loʻo maua i laulaau yucca. E le gata i lea, na latou mauaina se saponin steroid i le aofaiga o le 1-2%, o se stereoisomer o le sarsapogenin.

Yucca extract e aofia ai le zinc ma le seleni, steroid sapogenins, carbohydrates.

Laʻau toto e tele saponini, lea e faʻaosofia ai le gaosiga o le cortisone i le tino ma e nafa ma uiga faʻamaoni o le laau. E aʻafia foi le aʻafia i le lipine E, riboflavin, thiamine, niacin, pantothenic acid, vitamini K, calcium, potassium, magnesium, zinc, iron, copper.

E taua! I le tulaga o le tuputupu aʻe o le potu, e fesuisuiai lava le yucca. O le mea lea, a oʻo ina matua mafanafana i fafo, e tatau ona ave i le ea fou. Mo le lima tausaga o tausisia lenei tulaga, o le a faaputuputu e le laau ia mea talafeagai e fuga.

Faʻafefea ona maua mai ma teuina oloa faʻataʻitaʻi mai yucca

Fugalaau a Yucca ua faʻamalolo mea totino, o lea o ona vaega eseese ua seleseleina ina ia faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa mo vailaau mulimuli ane.

Tuua e Yucca i ai mea e tetee ai ma le faʻaleagaina. E tatau ona seleseleina aʻo leʻi oʻo i le taimi o le fuga o le laau. Tipi le laulaau ma faataatia se mea manifinifi i luga o le eleele, ma tuu ai e faʻamago i le la. Taofi ia i latou i se nofoaga lelei.

I luga ole laʻasaga o galuega, o le seleseleina o yucca e faʻapipiʻiina. O le aoina o laʻau ua faʻagogo i luga o galu, teuina i vaʻa lelei e oʻo i le 5 tausaga.

Yuka root E tele mea aoga, e faapena foi ona seleseleina. Faʻaaoga mo le sauniuniga o fualaau oona e manaʻomia le aʻa o se tagata matua. Pe a eliina aʻa, e tatau ona manatua latou te o ifo i le eleele e 50-70 cm. E tatau ona faʻaleagaina i latou i le loloto e mafai ai, ina ia le faʻaleagaina le aʻa o le yucca.

Ua fuga mai Yucca i le 3 tausaga o lona olaga. E tupu lenei mea i le va o le faaiuga o Iuni ma Aokuso. I le taimi lea, e mafai ona e aoina fugalaau o le laau mo le sauniuni o mea lafoaʻi mo fualaau. Fugalaau fugalaau yucca na teuina i totonu o se vaega e lele.

E te iloa? Ina ia mafai e le yucca ona suʻe ma ola, pe a malulu, e tatau ona nonoa ona lau i se fusi. Faatasi ai ma lenei metotia, o le a le mafai ona malolo le pito i luga, ma o le a le paʻu laulaau i lalo o le kiona malulu. O aʻa o le laau e loloto, o lea latou te le fefe ai pe malulu pe vevela.

Le faʻaaogaina o yucca i vailaau masani mo faʻamaʻi

O le tele o aʻafiaga o le yucca i le tino e lautele. O lenei laau e faʻaaogaina e togafitia ai se tele o faʻamaʻi: gasegase, gout, polyps i totonu o le manava, prostatitis, flatulence, toto maualuga, ma isi.

I totonu o tala faʻasolopito, o le yucca e faʻaaoga e faʻafetaui ai faʻafitauli e pei o vevela paʻu, eczema, psoriasis, neurodermatitis, lichen planus. Faʻasolosolo i le vevela, o le sua o le yucca leaves e aoga.

E taua! O tagata o loʻo mafatia mai urolithiasis ma gallstones, ua faʻasaina e ave fualaau faasaina mai yucca.

Faʻamatalaga inflammatory

Yucca e aoga i faiga le lelei e pei o le oona, arthrosis, gout, bursitis. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga mea nei fua:

  • aʻa o le yucca shredded - 1 sipuni;
  • vai - 500 ml.
Laʻau aʻa e sasaa ai le vai ma faʻafefe mo le 15 minute. E tatau ona faʻamalosi le gaʻo mo le itula, pe a uma le inu afa afa ipu 3 taimi i le aso.

Eczema ma psoriasis

Mo togafitiga o psoriasis, eczema ma neurodermatitis, e tatau ona ave yucca e tusa ai ma fuaitau o loʻo mulimuli mai:

  • lau fou o yucca-50 kalama;
  • vai - 3-4 lita.

Lea sasaa vai ma aumai i se vevela. A maeʻa le mafanafana, e faʻaaogaina le uu i foliga o loma i le paʻu paʻu..

  • Laʻau fou o yucca - 10 kalama;
  • Pipi falala - 100 kalama.
Faʻafefiloi le paluga i laulaau, faʻafefiloi le paluga i totonu o le vai vaiinu mo le 5-6 itula. Faʻasusu i totonu o le ie ie ma sasaa i totonu o se fagu. A maeʻa le mafanafana, o le suauu e faʻaogaina i paʻu ua afaina.

Fale gasegase

Yucca ma le maʻi papatiso o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tino. Mo togafitiga faʻaaoga laʻau o le laau - 10 kalama o le vai ua sasaaina i luga - 500 ml. E faʻafefiloi le faʻafefiloi. O lenei susu e tatau ona onā 3 taimi i le aso.

O lenei auala e mafai ona e fofo ai le maʻi o le peptic, gastritis, faʻamaʻi o Crohn, le faʻamalama o le intestinal.

Maʻisuka

Faatasi ai ma le fesoasoani a yucca o le togafitiga o le maʻisuka. O fualaau o loʻo i ai faʻasologa o lenei laau toto ua faʻatau atu i se fale talavai. E mafai foi ona e kuka se decoction o yucca i le fale.

Mo broth yucca o le a manaʻomia le maʻisuka aʻa ma aʻa. E mafai foi ona e faʻaoga fugalaau, ona o loʻo aofia ai le zinc.

O mea laititi i le aofaiga o le 50 kalama e sasaa mai i le 3-4 lita vai, kuka ma faʻatagaina e faʻamalolo le susu, ona ave lea ole tautala.

Prostatitis

Ina ia faʻaumatia prostatitis e faʻaaoga ai le yucca, e tatau ona e kuka le palugalea:

  • aʻa o le yucca shredded;
  • toso;
  • Aralia Manchu;
  • hydrangea.
Ave le 2 sipuni tele o le faʻafefiloi, sasaa i le vai i le aofaiga o le 500 ml, aumai i se vevela, faʻapipiʻi mo le 15 minute. E manaʻomia le talo e faʻasolo 1-1.5 itula ma inu 3 taimi i le aso mo le afa ipu tioata. O togafitiga e sili atu ile masina.

Le faaaogaina o yucca i le cosmetology

Yucca extract toso, lea o loʻo i ai se faʻamalologa, gaioiga faʻapitoa. O fualaau o le fugalaau e maua i le zinc, seleni, sapogenins, o lea e faaopoopoina ai e avea o se elemene i nisi mea e teuteuina mo le paʻu ma le tausiga o lauulu.

Faʻafefea ona faʻaaoga yucca i totonu o le pisinisi

Ua faʻaaogaina Yucca i le laumei malamalama a le US. O le yucca Filament ua tupu aʻe o se fale faʻapitoa mo le gaosia o filo malosi. O nei fiva e faaopoopo i le sipuni i le gaosia o le denim. Faafetai i le yucca fipa, o le au e sili atu ona fai-mausali.

E le gata i lea, o laupega o lenei laau e faʻaaogaina i le gaosia o maea mo maea, pulumu, meafaiva fagota, lapisi ma le gaosia o pepa.

Ua i ai i le Yucca ni sapogenini steroid, ona o le faʻaaogaina o le laau i le gaosiga o vailaʻau faʻataunuʻu.

E i ai faʻamaʻi e pei o le rūmatism, o le gasegase, ma le yucca ona o le faʻaaogaina o le anti-inflammatory effect ua faʻaaogaina e avea o se meafaitino i sauniuniga lata mai mo le togafitiga o sooga.

E aofia ai foʻi i sauniuniga mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu - fuamoa, pepe ma isi liona.

O le mea lea, o yucca o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau faʻapisinisi.

O se isi faʻagaoioiga faʻapisinisi o le fale - suauu mumu masani e maua mai le aʻa.

Contraindications

O Yucca e aofia ai vailaau o loʻo faʻapalapalaina i ni mea faigofie e mafai ona afaina ai tagata. O se tasi o nei mea e aofia ai hydrocyanic acid, lea, faatasi ai ma le faʻaaogaina umi o le yucca i meaʻai, e mafai ona oʻo atu ai i le mielopathy, parasipia.

O le faʻaaogaina o aʻa o le yucca i le aofaiga o le 400 kalama e maua ai le fua o le hydrocyanic acid mo tagata.

Faʻaiʻuga talafeagai i le yucca pe a faʻatatauina ma faʻaaogaina:

  • taʻavale;
  • vulu;
  • manava ita;
  • manava manava
O le mea lea, e tatau ona tausisia le vailaʻau fautuaina pe'ā faʻaaoga fualaau mai yucca.

E faʻasaina le ave yucca i le taimi o le maitaga, lactation, ao laʻititi.

Yucca - mea le lelei, togafitiga ma mea teuteu. E mafai ona tupu mo le tele o faamoemoega ma faʻaaoga uiga lelei uma. Ae o le faʻaaogaina o le yucca e manaʻomia ai le faʻaleleia ina ia aua neʻi afaina ai le soifua maloloina.