Fua o le gaosiga

Fugalaau fugalaau totō: taualoa pe leai? E faapefea ona tausia se laau?

Petunia o se tasi o fugalaau e sili ona taatele i togalaau. E mafai ona vaaia i fugalaau i totonu o le taulaga, ma i le faifaatoaga i totonu o le atunuu, ma e oo lava i luga o faletua ma fale o fale.

O lona lauiloa e mafua mai i le mea moni e le o se mea alofa i le tausiga, ae e iloga i le tele o lanu eseese ma lanu. O Petunia e talitonuina o se tausaga taʻitasi, ae le o se taʻutaʻua, ma e tatau ona totoina toe totogo uma. Ae e le saʻo lenei mea.

Se fugalaau manaia pe leai?

Talu ai ona o petunia e aʻafia ai le aiga Solanaceae, o se laʻau faʻapitoa. Ae i tulaga o la matou taumalulu Rusia sa tasi le tausaga.

O le mea moni lava, o lenei fugalaau e sau mai le vevela o Pasila ma e le o faʻafeiloaʻi ile sulu. O le mea lea, i le malae vaʻaia, e le mafai e petunia ona taumalulu. Ae o loʻo i ai auala e faʻateleina ai le ola o lenei matagofie.

O le a le tausaga?

Talu ai ona o le lauiloa o le fugalaau ua salalau i le lalolagi atoa, e sili atu i le seneturi talu ai, na atinaʻe e le au faifaatoaga ni ituaiga o petunias faaletausaga e faaaoga ai ituaiga vao:

  • faʻailo o meaʻai;
  • lanu viole.

O lenei kulupu ua tupu i atunuu malulu. O le mea lea, i lo matou atunuu, o le petunia fugalaau e muta i le malulu muamua ma punavai uma e te toe totoina ai le petunia mai fatu po o fualaau.

O afea e tupu ai se fugalaau e sili atu ma le tasi le tausaga?

Faʻaauau ona faʻaalia e oo lava i na laau totő ua manatu i tausaga taʻitasi e mafai ona ola ae sili atu ma le tasi le tausaga. O le mea moni, tuʻu le petunia i totonu o se moega fugalaau i le taumalulu, o le tausaga a sau o le a le mafai ona e toe vaʻaia.

Ae afai e te faʻavasegaina mo le taumalulu i totonu o se ulo ma aumai i totonu o le fale, ona mafai lea ona mafai ona faʻaalu le taumalulu. E le o gaioiga uma e talafeagai mo le totoina o togalaau, ae na oi latou na totoina a latou fatu e aunoa ma le faamalosia o le malosi, ma o le luluina o fatu sa i le masina o Aperila, e pei lava o le natura na faataatia.

E faʻapefea ona fesoasoani i le laau i le taumalulu?

Afai na totoina le petunia e tusa ai ma tulafono o loʻo lisiina i luga, ona faʻaola lea o le fugalaau seia oʻo i le isi tausaga e le faigata.

  1. I le autumn o le mea lea e tatau ai ona eli se togavao i le eleele ma faʻapipiʻi i totonu o se ulo.
  2. O faaputuga fugalaau e tuʻuina i totonu o se potu malulu ae le malulu seia oʻo i le taumalulu. O ia potu e mafai ona mafanafana ma feʻaveaʻi poʻo le ulufale atu o se fale mautotogi.
  3. O tulaga autu mo petunia e mafai ona faʻaaluina le taumalulu o:

    • vevela o le vevela o le 10-15 tikeri;
    • fafaga i le tolu taimi i le masina;
    • malamalama lelei;
    • maualuga maualuga.
  4. I le tautotogo, o le petunia vao ua totoina i eleele matala, poʻo le faʻasalalau e ala i le tipi ma le totoina o se laau toto.

    E talitonuina o le petunia petiia e sili atu lona matagofie nai lo le tausaga lona lua.

Tausi tausiga

  1. Petunia o se togalaau vevela, ae i le vevela vevela taimi e manaomia ai le fausiaina.
  2. A uma le fafagaina o le aso e sosoo ai, e tatau ona tatala le palapala ma aveese vao.
  3. E le gata i lea, o le mea toto e manaomia ai le fafaga atili. Latou te manaʻomia ona fai e le aunoa, amata i le vaiaso talu ona totoina ma aʻo leʻi amataina le tautoulu, ma le va o le 7-10 aso. O le mea e sili ona lelei i le faʻamaʻi ma le potassium.
  4. Afai e te totoina se fugalaau i totonu o pusa po o pusa pusa, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete eleele. E tatau ona sau mai:

    • peat;
    • humus;
    • eleele lanu;
    • eleele suauu;
    • oneone.
  5. E talafeagai le totoina o petunias i nofoaga e le matala, ma i le taimi o timuga e ufiufi ai se ata tifaga pe aumai i le mea e le maua ai.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio pe faapefea ona tausia lelei le petunia:

O Petunia o se fugalaau manaia manaia, lea, pe afai e tausia lelei, e mafai ona avea ma tulaga faʻalelei e tusa lava pe faʻapitoa i lo tatou atunuu. Ia fiafia lau fugalaau i tausaga taʻitasi aua nei galo ia tausia lelei, i le taumafanafana ma le taumalulu.