Fualaau aina

E faʻapefea ona faia i luga o le fale le fuaina o le pepa? Pe a faia lenei mea, o se faʻamatalaga o le gaioiga ma se ata, tausiga o laau totoina

O le fasi o se aganuu faʻapitoa ma le faʻamalosia, o le mea lea, o soʻo se gaioiga sese i le taimi o lona faʻatoʻaga o le a oʻo atu ai i le oti o le laau poʻo le faʻagesegese le alualu i luma.

O se tasi o pito sili ona taua o le tausiga - o le pikiina o fatu o pepa.

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i auala e tatau ai ona fufulu fualaau pepa, o tulafono faavae mo le suaina o fualaau o le pepa.

Pe ou te fufuluina ni pepa?

O le manaʻomia mo lenei gaioiga e faʻalagolago pe faʻapefea ona totoina le pepa. Afai na vave tuʻuina i ni atigi pusa eseese (poʻo se mea e sili atu) i totonu o pusa paʻu, ona leai lea o se mea e tatau ona faʻafefe ai. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga o le a ola saogalemu i le taimi e fetaui lelei ai tuutuuga o la latou tulaʻi i totonu o le fale kiona poʻo le lauʻeleʻele.

Ae afai o le fasi laau e totoina i totonu o se tasi mea masani, e tatau ona suamalie. E lua mafuaʻaga mo lenei:

  1. O le totoina o laau totō o le a malupuipuia e le tasi le isi. Ona o le leai o se malamalama, latou te faʻagesegese, pe a le o le taofi. O kopi uma o le a vaivai ma faʻaloloa. E le o se mea mulimuli ane e mafai ona maua ai se seleselega tele e ala i le totoina o ni fatu laau.
  2. Mai le faʻavaveina o lauʻeleʻele e tupu vavave aʻa o laau taʻitasi ma le tasi. A oʻo mai le taimi e tulaʻi mai ai, o le a mautinoa lava le faaleagaina o aʻa, vavaeina o se togavao mai le isi. A maeʻa lena, o le a amata ona afaina laau ma e ono oti.

Pe a fufulu pepa pepa?

Afai na e toto fatu i le amataga o Fepuari, faʻapipiʻi pepa i le masina o Mati. I le taimi nei, i lalo o tulaga alualu i luma alualu i luma, 3-4 laulaau moni e foliga mai i luga o le totogo. O le taimi tonu lenei e totogo ai laau, ma amata ai ona latou tau mo le la. I le taimi lenei, ma e tatau ona e pikiina fualaau.

E le tatau ona e amata piki se pepa seʻia oʻo i le lua lau lau moni e aliali i luga. E le gata i lea, i se tulaga leai aua nei toe totoina laau e na o cotyledon leaves. O le aʻa o ituaiga siama o loʻo vaivai pea. E na o le pau le aʻa autu, lea e le mafai ona mauaa i se nofoaga fou.

O fea e nofo ai?

E pei ona taʻua i luga, e manaʻomia ona nonofo i luga ni pusa eseese. E mafai ona e faʻaaoga katoni o sua suamalie po o meaʻai susu.

TAITAI! Fai ni alavai i le pito i lalo o pusa ina ia tafe le susu i fafo pe a fafaga.

Pusa falaoa e lelei., lea e mafai ona faʻatau i soo se faleoloa e faʻatau atu oloa mo le togalaau poʻo fatu.

O nei pusa e totoina i le eleele e aunoa ma le aveeseina o laau mai ia mea, lea e mafai ai e oe ona faʻamautu atoatoa le aʻafiaga o aʻa. E le gata i lea, o le a atili ai ona avea ipu o peat ma punavai faaopoopo mo meaʻai mo au laau toto.

E tatau ona lava lapisi o potopotoga ina ia lava le avanoa mo le atinaʻe.

Faʻamumu ni tane mo le totoina ma se mea faʻapitoa e iai se mea lelei mo le faʻatupulaʻia o lenei fua. Afai e le mafai ona e faʻatau le eleele ua saunia, e mafai ona e faia oe lava.

Faʻafefiloi lua vaega o le eleele ma le tasi vaega o le oneone ma le humus, faʻaopopo sina tamai fafie e faʻaitiitia ai le eletise. O le faʻafefiloi e tatau ona matala ma manava pe'ā mafai.

E faʻafefea ona fufulu pepa i luga o fatu?

I ni nai itula ao lei oo i le fesiitaiga o le eleele i totonu o le pusa pepa e manaʻomia ona faʻaleleia lelei. E tatau lea mea ina ia le afaina aʻa pe a aveese mai le totogo. Pii totogo, aumai i fafo mai le pusa.

TALI! Saili le aʻa autu o totō taitasi ma faapipii lona pito e tusa o le kuata o le uumi. O lenei faiga o le a faʻaleleia ai le atinaʻe o aʻa aʻa.

Suʻeina o le pepa i ipu. Fai se tamai faʻavauvau i ipu taitasi ma tuʻu ai se totogo i totonu. Faʻamaʻa malie le palapala i totonu o le laau ma faʻaleleia le palapala. A maeʻa ona totoina mo le 1-2 aso, tuʻu ipu i le paolo.. I le taimi lea, e taua le faʻamautinoa o le malulu o le ea e le pa'ū ile 20-22 tikeri.

TAITAI! E mafai ona faʻalauteleina pepa pe a togiina? Aua le tanu i latou i soo se auala agai atu i le cotyledon leaves. E tatau ona i ai i le eleele le sipuni i le tulaga e tasi e pei o le a tupu ae. O le loloto o aʻa loloto o le a pala, ma aʻa faaopoopo i luga o le ogaumu, e pei o le pati ma tamato, aua le faia i luga.

E faʻafefea ona fufulu pepa, ata oi lalo:

Tausia pe a uma le gafa

O le taimi lava e te totoina ai fatu i totonu o fagu, o le a taofia le tuputupu ae mo sina taimi. O le mea masani lenei, aua o aʻa e tatau ona faʻataoto muamua e faʻaauauina le atinaʻeina o le eletise.

Mea sili i le uluai 3-4 aso e faamautinoa ai e le pauu laau i le la ma e le vevela tele le potu. E tusa lava pe o sina laititi, o le a le fefe. Afai e te totoina saʻo le pepa, o le a toe faʻaleleia ma faʻaauau ona tupu.

TAITAI! Aua neʻi faʻafefeina le palapala i totonu o ipu, e oʻo lava i faailoga muamua o le laʻau. E le mafai e le aʻa ona faʻafefe vai, ma e ono amata ona pala.

I le taimi lava e uma ai le pikiina, e le fautuaina e tuʻuina fatu o le pepa i totonu o le kiona. Tuʻu o ia mo se vaiaso i le nofoaga lava lea na ia tu muamua ai. O le a mafai ona gaoioi fualaau i totonu o le kiona ae na o le taimi lava latou te toe maua ai le tauvaga pe a uma ona toe totoina. A leai, o le a latou mauaa le aʻa i se taimi umi.

Laʻei pito sili

E faʻafefea ona faʻafefiloi fualaau o le pepa pe a maeʻa? Ole fuʻa muamua e mafai ona faʻaaogaina 14-15 aso i le maeʻa.

Faʻaaogā soʻo se faʻafefiloi masani mo fua o fualaau faisua po o ni faʻavae faapitoa mo le fafagaina o fatu.

Afai e saʻo le atinaʻeina o le laau, o le pito i luga, o laulaau laititi o le a moli lanumeamata, ma le pito i lalo - pouliuli.

TAITAI! Aua le faʻafeiloaia le meaʻai pepa ma se mea maualuga o le gaosiga o le gaʻo po o le manua. O ia fomaʻi o le a aʻafia ai lona atinaʻe.

O le tausisia o tulafono uma o le faapipiiina o se laau taua tele o le a mafai ai e oe ona atili maua se seleselega lelei. Na matou taʻuina atu pe o le a se fatuga o se fatuga o le pepa, pe faʻapefea ona faia se paluga i le fale, pe a sili atu ona lelei le faia, e tusa ai ma tuutuuga?

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le totoina o pepa: i totonu o pusa lapisi po o ni meaʻai, i luga o le eleele ma e aunoa ma le faapipiiina, ma e oʻo lava i luga o pepa fale. Aoao le togafiti togafiti o le totoina i le galu, faapea foi ma mea e ono afaina ai au laau i faamaʻi ma meaola faalafua?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • Tatau ona tupu mai fatu.
  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O le a le faʻatupulaia o le faʻaleleia ma le faʻaaogaina?
  • O mafuaaga autu e feteenai ai laulaau i laʻau, e paʻu i lalo laau pe toso ese i fafo, ma pe aisea foi e mate ai pupu?
  • Tuutuuga o totoga i itulagi o Rusia aemaise lava le galueaiina o le Urals, i Siberia ma le eria Moscow.
  • Aoao le fefete e faʻavae fomu kulimi.
  • Aoao tulafono o le totoina o Bulgarian ma vevela pepa, faapea foi ma le suamalie malie?