Laʻau

Fagalaʻau aoga: tulafono mo le faʻapipiʻiina ma le tuʻufaʻatasia o otaota

Afai e te maua se eleele leaga i luga o le saite e te le manaʻo e toto ai se mea, faʻaolaina. E sili ona faigofie le aumai o le eleele lanu uliuli, ae e le o taimi uma e mafai ona maua ai, aemaise lava i totonu o le aai. O le aumaia o le tele o kemisi e le aoga foi: i le iuga, o oe lava oe o le a faʻaumatia. E tasi le mea e tumau: ia faʻapalapala ile eleele. Pe sili atu foi, ia iloa le ala e fai ai le faapalaga ola maloloina. Ua na o ni tagata valea e fefefe i lua palaupapa, aua latou te manatu o le a latou lafoina se manogi e faaleagaina ai le ea i luga o le nofoaga. O le mea moni, e le manogi le compost pe afai e lelei ona tuʻuina ma faʻamalosia le gaioiga. Faʻafefea - o le a tatou malamalama atili i auiliiliga.

Nofoaga mo le faapalaga ma lona faʻatulagaga

O le mea muamua, muamua, o se nofoaga talafeagai mo le lua faapalaga ua filifilia i luga o le saite. I le avea ai o se tulafono, latou te tuʻuina atu lona teritori i tua o le togalaau, i tua atu o atinaʻega, lea o le a le faʻaleagaina ai le laufanua lautele. Naʻo le faʻamaumauga: Vaʻai i taimi o timuga mamafa, pe a tafe le vai. E le tatau ona tamoe agai i le vaieli (pe a iai se tasi), a le o lea, o oloa o le pala e mafai ona i ai iina, lea o le a aafia ai le lelei ma le tofo o le vai.

E lua fesuiaiga o le faʻatulagaga: e mafai ona e eli se lua loloto ma tuu mea lalaga mo le faapalaga i totonu, pe tuʻituʻi i lalo se pusa lapoa ma se pa e mafai ona aveese mai laupapa laupapa mo le faigofie ona faʻaaoga.

Pit Technology

O le loloto loloto e sili atu ona talafeagai i totonu o mea totino uma o loo lalafi i le eleele ma e le afaina ai mata, ae o le faapalaga i totonu e umi se taimi e saunia ai ma e sili atu ona faigata le fefiloi. Afai e na o lenei filifiliga e fetaui mo oe, faatulaga saʻo le lua, aua o le okesene ma le ea e talafeagai mo le masani ai o le gaosiga o organics. Ma o puipui tetele ma le pito i lalo o le a le faatagaina i soo se ea. O le mea lea, o le lua ua eli e faapenei:

  • Latou te aveese le eleele e sili atu nai lo le mita le loloto, tolu mita le umi ma le afa futu.
  • 20 cm mai itu taʻitasi itu o loʻo sola ese ai mai puipui o le lua ma tuʻituʻi i lalo se atigipusa laau e ala i le eliina o laina e 4 i tulimanu ma le faʻatutuina o fuafuaga.
  • I le va o laupapa, o le mamao e tusa ma le 5 cm, o lea o loʻo faʻaaoga uma ai faʻapala.
  • Vaevae le lua i ni vaega tutusa se lua ma se talipupuni laupapa e faʻatumu ai na o le tasi le afa.
  • O le pito i lalo e lafoina i ni lala vavalalata o laau, paʻu, lala laau ma vaomago (soo se mea e te maua). Ole mea lea o le a avea ma alavai e aveesea ai le susu ma fesoasoani i le faapalaga e faʻalelei mai lalo. O le maualuga o le alavai e 10-15 cm.

O otaota vao o loʻo teuina i totonu o le tasi itu o le lua faapalaga, ae i le gasologa o le vaitau latou te lafoina i ni nai taimi mai le afa e oʻo i le isi e faʻaputu le faaputuga ma le okesene.

E mafai ona faia le lua i le afa, ma e le loloto, ona faigofie ai lea ia te oe ona suʻe mea o loʻo i totonu ma faʻaleleia le ea

Fale faʻatau pusa puaʻa

O le filifiliga lona lua mo le faʻamalologa o paluga o loʻo iai i totonu o se atigipusa o laupapa e leʻi faʻamamaina (poʻo se palasitisi fale fale). I foliga vaaia, e matua tutusa lava i atigipusa masani, na o ni nai taimi. Pe a fatuina le faʻavaa, aua nei galo e tuu le va i le va o laupapa ma faʻagasolo le isi itu, o lea e sili atu ona faigofie le taoto ma faʻafefiloi mea e gaosia. I se isi itu, e mafai ona e tautau le faitotoa.

O le pepa faʻapipiina palasitika o loʻo i lalo pito i luga o faitotoa i itu taʻitasi, lea e faʻaaogaina ai mea, ae tatau ona e faʻamamaina le otaota oe lava

Talu ai ona o ia ituaiga fausaga e masani lava ona faia mo le tele o tausaga, e mafai ona faapaleni le fola ma mafai ona faataatia vaivai i luga (pei o se lua). O nisi o tagata na teuina ni talipupuni laupapa pe palasitika i lalo. Ioe, i le aluga o taimi, o le a leai se aoga o le laau, ae leai se mea e gata ai.

O le taimi nei e tumau ai le faatumuina o nofoaga sauniuni faatasi ai ma mea saʻo talafeagai, lea o le a pala i totonu o le faapalaga lelei.

E lua pusa fale vaʻalalata lata ane e faigofie i le mea e mafai ona e lafoina otaota mo le lele mai le tasi i le isi e aunoa ma le paluina o nofoaga lata ane

Faʻapitoa o le faʻaaoga lelei otaota

Mea ola maloloina lelei

Ina ia mafai ai e lau faupuega ona pala lelei ma avea ma eleele lelei i le vaitau fou, e tatau ona e togiina na o otaota otaota i totonu o le faapalaga: laulaau, mutia moa, o toega o aʻa ma fua, fualaʻau, vao, lala lelei o laau ma laau.

E ala i le faʻamauina o lau lava togalaau i totonu o se lua faapalaga, o le mea lea e te foia ai le faafitauli o le faʻaaogaina o otaota otaota ma maua ai le eleele fou ma maualuga

Ina ia avea atili le faapalaga ma mea e sili atu ona lelei, tuu i ai mea uma e te leʻi 'ai ai: o toega o soupeti, fafie, lauti, salati ananafi, ma isi. I se faapuupuuga, tuu se isi atigipusa mo otaota i le fale e sosoo ma le lapisi lapisi, ma O le a e maofa pe vave vave ona faʻatumu. O pusa paʻu pepa tuai, nusipepa (lanu uliuli ma paʻepaʻe), mea e ofuina mai mea masani (cotton, fulufulu mamoe) e talafeagai mo le faʻapala.

Mea e le manaʻomia

Ma o lea ia tatou nonofo i otaota matautia mai le manatu o tagata fai togalaau. O le mea lea, pe a faʻavae, e amata ona faʻaalia se manogi manogi ma o le a tosina mai ai iniseti leaga, o taifau tuaoi, o pusi ma puʻu i le faupuega. . E le gata i lea, o le faʻaaogaina o faʻasalaga i meaola o manu e sili atu ona lemu nai lo laau toto, ma o le a leai se taimi e faʻamalolo ai lau faapalaga i le isi vaitau.

Ae o tagata o le taumafanafana sa leʻi filifili i luga o le 'au o le gataifale. O nisi e le faaopoopo i ai ina ia le tosina manu i le faaputuga, ae o isi latou te lafoina ma le fiafia mea uma o totoe pe a faamama le iʻa (ulu, fua, siama) i totonu o le faapalaga, ma mafua ai le i ai o fualaau oona mo laau toto. E na o le tatau ona eliina na otaota loloto i totonu o le faaputuga ina ia le sogisogi pusi.

E moni, o le fafagaina o iʻa e aoga. O le mea lea, matou te fautuaina tagata uma ua faʻamagalo e lafo ese se oloa taua: aua le tuʻuina i totonu o le faapalaga, ae ia tanumia saʻo i lalo o laau, faʻataʻamilosaga. Na ona eli se lua loloto. O le mea lea e te fafagaina ai le togalaau, ma o le ae le tosina atu ai manu felelei.

Afai e te tuʻituʻi se atigi pusa pulu ma se taualuga amata, ona e lagona lea e leai se saolotoga e tuʻu ai iʻa i totonu, aua o meaola o le a le tolotolo i se pusa

E le mafai ona tuʻuina le palasitika, tioata, mea uʻamea, lapisi, vai mai solo, ma isi mea i totonu o le lua. E leaga ile palapala. O oloa pepa uma i luga o se laminated poʻo ni ata vali o le a le aumaia ai se faʻamanuiaga. E tele vali ma vailaʻau o loʻo i ai i totonu.

O se mea e le manaomia i le faapalaga o tumutumu o tamato ma pateta. I le tautoulu, e afaina uma lava o ia i le tuai o le paʻu, ma o le vevela o lenei faamai o le a auina atu i le faapalaga i laau maloloina.

Aua e te taoto i le faapalaga ma vao ma se amataga po o se gataʻaga o le vaitau o le fugalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e mafai e se taʻifalu ona fai se fugalaau, o le a totoina fatu, e tusa lava pe maua mai ma tuu i luga o se faaputuga. O le mea lea, taumafai e moaina vao ao leʻi tupu mai fugalaau.

Afai e leai se mea e tuʻu ai luga o luga o le vaʻaia ma vao leaga tele na mafai ona fatuina, faʻasalalau i luga o se faavae mausali (sima, linoleum) latalata i le lua faapalaga ma faʻamago. Ona lafo uma lea o vao i totonu o se paʻu uʻamea ma tuʻu i luga o le afi. O mea uma o le a mu, faatasi ai ma faamaʻi ma fatu. O le a tumau pea le 'apa faʻaaoga. Faaopopo i lau pusa faapalaga.

Faʻafefea ona tuʻuina otaota i le faapalaga?

Ina ia mafai ona vave faʻapala le otaota, susu, okesene ma faʻavevelaina o le faʻaaogaina o faʻasalaga. E te saunia le susu oe lava i le sasaa tele o se faaputuga tele i na vaitaimi pe a vevela i luga o le auala. O le okesene o le a sili atu ona malosi pe a faʻapipiʻi lelei le laupepa o mea lanu. O le mea lea, otaota matutu (pateta pateta, vaovao, vaovao, paʻu paʻu, anufe, ma isi) e tatau ona fesuisuiaʻi ma lanu meamata (tumutumu, mutia vao, fugalaau fualaau faisua ma fualaau aina), faamalūlū ma mea faigata, e aloese mai le faʻasagaga le talafeagai. E taua tele le faia o le faapalaga mai mea lanu enaena ma lanu meamata, e maua i le tutusa tutusa. O le gaogao fou o le punavai autu lea o le malosi o le eletise e manaʻomia e laau uma. Brown brown (e pei o mea mamago) e fai o se mea e puipuia ai le faapalaga mai le pipii faatasi. E taua i latou o se ituaiga fiber, lea e mafua ai ona faʻaleleia le eleele.

Taumafai e tuʻu lanu meamata ma le paʻu i mea tutusa, ona o le tele o le lanumeamata o le a mafua ai le faʻatusatusaga, ma sili atu mea gaogao matutu o le a suʻeina mai le nitrogen mai le faapalaga

Afai e te manaʻomia le faʻapalapala i le vaipuna e sosoo ai - faʻaopoopo le faʻaosoina o le faʻavavega faʻavavevave. O nei mea e mafai ona faʻapipiʻi faʻatau i se faleoloa o le togalaau, lea e tatau ona faʻafefe i le vai mafanafana ma faʻagaoioi le galuega o aʻafiaga aoga o loʻo aofia i le sauniuniga.

O se vaalele sili ona lelei o le sua fou (solofanua po o povi). Latou te mauaina ni keke keke i luga o le fanua, totō i totonu o se pakete vai ma tuu i latou e selesele mo se aso pe lua. Ona sasaa lea o le fofo sauniuni i le faapalaga ma o mea o loʻo i totonu o le faupuega e fefiloi. Afai e le o latalata lenei mea i lau dacha - maeʻa ona tipiina laulaau o laumei, upega, legumes, sasaa se pakete vai mafanafana ma tuu i le la. A maeʻa le aso 4, o le a faʻafefiloi le faʻafefiloi. Ona sasaa lea i totonu o le faapalaga.

Ina ia aloese mai le vevela o le vevela, e ufiufi le fale faapalaga i se mea e lei faʻaaogaina po o se ata uliuli. Pe a tapunia, o le pala e vave, ma o se faailoga o lenei mea o le a avea ma gaioiga malosi o le vevela. I totonu o le faapalaga, o le vevela e tatau ona itiiti ifo ma le 60 tikeri.

E matua le manaomia le pipii i se laupapa laupapa mai le pito i lalo, aua o le faia o lena mea o le ae taofia ai le ala i le okesene, ma o le lelei o le faapalaga ua maeʻa ona leaga

I le taimi o le vaitau, latou teliina se fatu 3-4 taimi e faʻamautinoa ai le fesuiaʻiga o mea uma. I le tautotogo, otaota otaota o le a avea ma eleele mauoa, otaota ma le manogi o le eleele, lea e mafai ona faaaoga i lalo o laau, mulch strawberries pe fefiloi faatasi ma le togalaau aina e faaleleia ai lona fatuga.