Aseta

Toto tutoatasi e ufiufi i le uamea

O le faʻaaogaina o le taualuga i luga o se fale fou o se laasaga taua lea e le gata e manaʻomia ai tau tupe ma le taimi, ae faʻapea foi le faʻamaopoopo lelei o taga. E oo lava i le tulaga o le faatumuina o le paʻu tuai, e tatau lava ona amanaʻia mea e sili ona taua o le taualuga. I lenei tusiga o le a tatou mafaufau i le taualuga e ufiufi ai se paʻu uʻamea. Faitau e uiga i le auala e faʻaleleia lelei ai le faʻavaʻa o le taua, o fausaga ma pe o le a le faasologa e tatau ona faʻaogaina. Vaʻai foi i le tausiga o faʻasalalauga.

Le filifiliga o le uamea

A filifilia se paʻu uʻamea, e tatau ona gauai le tasi e le gata i le lanu ma le tau, ae faʻapea foi i le tele o isi vaega o le a fesoasoani e filifili mea e sili ona maualuga mo le taualuga o le fale.

Taʻiala taua:

  • uʻamea mata;
  • mafiafia o le mafiafia o le zinc;
  • Vaega o le puipui ma teuteu teuteu.

O le mafiafia o le uʻamea e tatau ona 0.5 mm. E mafai ona fuaina i se micrometer, lea e faʻaaogaina e tagata e le o faʻataʻitaʻiina, lea e faʻaitiitia ai le mafiafia o lenei vaega i le 0.45 mm. O le faʻafitauli o le faʻaaogaina o se mea maʻaleʻale e faʻaitiitia ai le mafai ona faʻaauau i luga o le uamea. Ioe, o lenei filifiliga e faʻaaogaina, ae naʻo na o luga o mauga, e leai se tasi e savali.

Afai e te manaʻo i se mea e faʻafefe ai le faʻaleleia o le siosiomaga mo lou fale, saili pe faʻapefea ona e taualuga le taualuga ile ondulin.
O le zinc lea e puipuia ai le uamea mai le faaleagaina, o le mea lea e le gata o foliga vaaia o le ufiufi, ae o lona umi foi e faalagolago i le mafiafia o le apa o le zinc. O le faʻaaogaina masani o le zinc i le 1 sikuea e 100-250 g. O lenei faʻamatalaga e tatau ona faʻamaonia e le kamupanī. Afai e leai, ona le faatauina lea o le inisiua.

I le taimi o le filifilia o meafaitino e tatau ona gauai atu i foliga o le pepa. E tatau ona faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina ai le mea e faʻaaogaina ai galuega e lua i luga o le pepa, a leai, o le a faʻapuʻupuʻu se paʻu uʻamea. O le faafitauli e le gata i le mea moni e faapea o le taualuga o le a vave ona "matua", ae i le mea moni e faapea, i lalo o le gaioiga o le ultraviolet, o vaega eseese mafiafia o le puipui ma teuteu teuteu o le a ese le ese. O se taunuuga, o lou taualuga o le a ufiufi i ni lanu pupula tele e le teuteuina le fale.

Ia maitau foi o mea nei e mafai ona faʻaaogaina e avea o se puipui ma teuteu teuteu:

  • polyester;
  • plastisol;
  • pural
Polyester - o le mea aupito sili ona taugofie le ufiufi, lea e lelei le laititi. Faʻatasi ai ma le faʻapipiʻi le talafeagai, e vave ona paʻu lenei palapala. O le mea lava lea e tupu i le faʻaaogaina o masini.

Plastizol e faigofie lava ona iloa mai isi fesuiaiga, faʻapea foʻi ma se mamanu iloga e faʻaaoga i le tui. Naʻo ia lava, o le meafaitino e malosi lona tetee atu i le faʻaleagaina o masini. O le tetee i le pau o le tau.

Pural - o le sili atu ona taugata ma le gafatia e faʻapipiʻiina e le faʻaitiitia i le tele o tausaga, tausia pea le lanu o le lanu. E le gata i lea, e le mafatia le paʻu o le polyurethane i le faʻaaogaina o masini, lea e faʻapupulaina ai le malosi o le malosi faʻapea foi le tetee atu i le aufaasālalau malosi.

E taua! Pepa o fale mai i meaola eseese e le o faʻatasi, e tusa lava pe tutusa o latou mafiafia.

Tulafono mo le felauaiga ma le teuina o fagu uʻamea

Mafaufau i le mea moni e faapea o le pito i luga o le apa uʻamea e mafai ona le mafai ona faʻaaogaina ona o le faʻaleagaina o le masini poʻo le faʻaaloalo i UV, lea e atagia mai i le taugofie o fale, e taua le iloa tulafono o felauaiga ma le teuina.

Ni nai upu e uiga i le lafoina / laʻu. O le faʻatauina ma le faʻaleleia o mea e faʻainisinia. Afai e le mafai, ona lava lea o le tosina mai o tagata ina ia mafai ai ona faʻauluina / afaina saʻo ia fusi pepa. E manaʻomia tagata faigaluega e faʻaoga totigilima. Faʻasalalau pepa na gaosia i se tulaga i luga. Ina ia faʻamavae le solia o le amio saʻo o le lugaga maualuga, ave pe tuʻu le pepa i se faaputuga i luga, ae le aofia ai le feeseeseaiga i le va o luga. E faʻasaina le lafoina o pepa e oʻo lava i le maualalo maualalo, ma ia aveese se ata puipui ae leʻi faʻamautuina faʻamau. O le faʻaaogaina o fagu uʻamea o le masini.

O le uamea ua naʻo totonu o teuga, e le aofia ai le faaleagaina o masini i le puipui puipui. O loʻo tuʻuina atu ato i luga o ni laupapa faʻapitoa e sili atu ma le 4 cm le mafiafia. E taua tele foi le faʻamautinoa o ato ina ia latou le "tulia" i taimi o felauaiga. O le taavale e tatau ona tapunia ina ia mafai ai i le taimi o le felauaiga ona faʻaalia i le siosiomaga (sun, wind, rain, frost). O vaega o le tino o le taavale e tatau ona sili atu nai lo le teuina o faʻataʻitaʻiga e aloese ai mai le faʻaogaina.

E taua! O le saoasaoa i taimi o femalagaiga e le sili atu i le 80 km / h.
A maeʻa ona faʻaleleia, ona tuʻuina lea o ato i luga o se fola mafolafola ma se pusa o le 3 ° e puipuia ai le condensate mai le faaputuputu. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le faʻalava laupapa, lea e tatau ona vavae ese ai le pito i lalo ma le pito i lalo ole pusa. O le potu e tu ai le mea taualuga e le tatau ona vevela. O pepa e le tatau ona maua le ultraviolet, timu, kiona. Pau le malosi o le vevela i le taimi o le teuina e le faatagaina. Teuina o fagu uʻamea

O le faʻatagaina o le ola o paʻu uʻamea i se pusa masani e tasi le masina. Afai ua tolopoina le galuega, ona aveeseina lea o pepa mai le pusa, ona pipiʻi lea o le tasi i le isi. O paʻu uila e tuʻuina i le va o itu uma e lua e puipuia ai le faʻatau. E le sili atu i le 70 cm le maualuga.

Faʻatulagaina o le fasi kosi

E manaʻomia le maualuga o le ea mo le puipuia o vaalele mai le susu. O le pa e faia e faʻaaoga ai le tekinolosi tutusa e pei o le tile lava ia, ma o loʻo iai foi le lanu talafeagai.

O le mea muamua lava e fai o le faʻapipiʻiina lea o se laupapa pito i luma, luga o luga o luga o luga o le luga o le luga o le luga o le laupapa. O le pito i luma o le laupapa o loʻo faʻapipiʻiina i pito o le faʻaaogaina o fao ua faʻaaogaina ai fao. O nisi taimi e le manaʻomia le tuʻituʻiina o le laupapa, e pei ona tuʻuina i totonu o ni togalaau faʻapitoa. Faʻasaga i luma o le komiti

E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a se laupapa e faʻaogaina, ua faia ai se paʻu. O le pa puipui o loʻo faʻapipiʻiina i le puipui, lea e avea o se lagolago faaopoopo mo le faʻauluina o vaalele.

A maeʻa lena, o loʻo matou punouaʻi i le faʻatulagaina o puipui mo alavai. O loʻo i luga o le laupapa, pe i lalo o vae.

O lea ua matou faʻaauau pea le faʻapipiʻiina o le maa faʻaofuofu. O loʻo faʻatauina i luma o le taualuga. O sikilima, faʻamauina o le pa, faʻavili i totonu o vaalele poʻo le pito i luma. O le mamao i le va o sikulima e tatau ona tusa ma le 30-35 cm. Faapipiiina o le lagolago

E te iloa? O le fale muamua na faia i Egelani i le 1820, ma ua maeʻa ona faasalalauina i Europa atoa. O Henry Palmer, o le na faia lenei fale, na ia fuafuaina foi le auala muamua ua maualuga.

Faʻamauina le pito i lalo

O le galuega autu a le pito i lalo o le puipuia o le avanoa i lalo o le taualuga mai le susu. E faʻapipiʻiina i luma o le faʻamalosi o le uʻamea.

E amata uma i le faʻapipiʻiina o le sheathing, lea e tatau ona mausali i itu uma e lua o sooga. I le isi itu o le umi o le faʻaogaina o laupapa, ua taatia ai se vaega o le faʻamamaina, lea o le a puipuia ai le lūlū o le susu.

A maeʻa lena, o le pito i lalo o le backova o loʻo faʻapipiʻiina i le vaega e le faʻamalifiina ma le fesoasoani a sikisa. O le pito i lalo o le vanu e tatau ona i luga aʻe o ea. Faʻamauina le pito i lalo

Faʻapipiʻiina o se uila

O le tulaga sili ona faigata, lea e manaʻomia ai faʻatatau tatau ma le maualuga saʻo i le faʻatulagaina o le faʻatulagaga.

E i ai se masini faapitoa lea ua mamanuina e fausia ai se taʻaloga faataamilo i le nofoa. E taʻua o le apron.

Aʻo le i tuʻuina le fata, e manaʻomia ona e faʻatumu le isi vanu i tafatafa o le nofoa umi, ona tuʻu lea o le faʻamaufaʻailoga. O le faʻamaufaʻailoga e fetaui lelei ma le pito i lalo. O le isi, tuʻu laupepa o uʻamea, ma i tua atu latou teu le pito i luga. O le pito pito i luga e tatau ona fetaui lelei i le paipa ina ia tafe le vai, ae le o lalo. Mo lenei mea, e faia ai piliki i luga o le paila piliki lea o le a ulufale ai le pito o le fata. Faʻapipiʻiina o se uila

A uma ona tuʻuina le pito i luga, ona faʻatumu lea o le faʻamaufaʻailoga i le paʻu. A maeʻa lena, o le pito o le apron, e latalata i le paipa, o loʻo faʻamau i lalo. Ma o le tulimanu pito i lalo, lea o loʻo faʻafesoʻotaʻi ma le tui, ua faʻapipiʻiina i pito.

Ina ia teuteuina lou fale, ia e faamasani i le aveeseina o le vali vali mai puipui, faapipii ituaiga eseese o pepa faapipii, tapunia faamalama faamalama mo le taumalulu, faapipii se moli, se pulou eletise ma faapipii se vai vai vevela.

Faʻalautele pepa

O le siitiaina o loʻo faʻatino e le itiiti ifo ma le toʻalua tagata faigaluega e tatau ona ofuina totigilima. Afai e umi le laupepa, ona e manaʻomia lea ona e faʻaeteete ina ia le punou i le ogatotonu, a leai o le a faʻaleagaina le mea taualuga. Ina ia saogalemu le lalagaina o laupepa i luga o le taualuga, e tatau ona e fausia taiala mai laupapa mai le maualuga o le vaega tauaso ma le maualuga o le sana. Fausia le mea taualuga e tatau ona faʻaeteete, e aunoa ma ni suiga faʻafuaseʻi. Afai e faʻaaoga meafaigaluega faʻapitoa, ona mafai saʻo lea ona sii i luga i totonu o se ato.

Ae mo le gaioiga i luga o pepa, ona i ai lea o tulafono. I le taimi lava e tatau ai ona faʻamalamalamaina e le o faʻaleagaina ia pepa lelei i le mamafa o le tagata e toatasi. Pe a savali i luga o laupepa, e tatau ona tuu le vae i luga o se isi fasi vaega o le tui, aʻo vae e tutusa ma le laina o le tau. E tatau i tagata faigaluega ona fai ni seevae i ni susu vaivai ina ia faʻaitiitia ai le avega i luga o se vaega laitiiti o le tile. Felauaiga i luga o paʻu uʻamea

E taua! E faasaina le laa i luga o le galu, a leai o le a gaoia le pepa.

Faʻatulagaina o mea e fau ai luga

Tuʻu i le laina e tasi.

  1. Tatou amataina le faʻatulagaga mai le taumatau i le agavale. Matou te tuʻuina muamua le pepa muamua i luga o le papa ma faʻaogaina i vaʻa ma le pito.
  2. Vili le muamua vili i luga o le tumutumu i le ogatotonu o le pepa.
  3. Matou te tuʻuina le pepa lona lua i luga o le 15cm. Faʻafeiloaʻi, ona matou faʻafesoʻotaʻi lea i se fao i le pepa muamua.
  4. Tuu le isi vaega o le pepa, faʻapipiʻi faʻatasi.
  5. Faʻamau i luga o le paʻu o paʻu uʻamea o le uamea, ona vili lea oi latou i le paʻu.
Faʻatulagaina o le uamea i le laina e tasi

Tuʻu i ni laina.

  1. O le laupepa muamua e faataatia ma ufiufi.
  2. I luga aʻe o le pepa muamua o loʻo tuʻuina ai le lona lua, o loʻo faʻamau i luga o le pito i luga (i le ogatotonu) faʻatasi ai ma se solo se tasi. Faʻafesoʻotaʻi le pito i lalo ma pito i luga ma se fao.
  3. E le gata i lea, e 2 isi laupepa o loʻo tuʻuina i luga o le faiga lava e tasi, pe a maeʻa, o se poloka o vaega e fa o loʻo ufiufi ma vili i le paʻu.
Faʻatulagaina o le uamea i le tele o laina

Tuʻu i luga o le tafatafa tafatolu.

  1. Matou te maua le ogatotonu o le tafaʻi tafatolu, ma mulimuli ane matou te tusia ai se laina.
  2. I le ogatotonu o le laupepa laupepa o loʻo tusia ai foi se laina.
  3. Matou te faasalalauina se laupepa i luga o le mauga, pe a uma ona matou tuufaatasia laina. Faʻapipiʻi i le tasi se fao i tafatafa o le tulimanu.
  4. I le isi itu, o le faʻapipiʻiina o loʻo faʻatinoina i le taumatau ma le agavale o le fale ogatotonu. E mafai ona faʻaaoga uma le setiina i le laina e tasi, ma i laina e lua.
Faʻatulagaina o le uamea i luga o le tafatafa tafatolu
Afai e te manaʻo e faʻalautele le avanoa avanoa i totonu o se fale tumaoti, mafaufau i le faʻatulagaina o fuafuaga ma faatonuga mo le fausiaina o le taualuga o le mansard.

Pepa faʻamau

E taua tele le le gata o le faʻapipiʻi saʻo o pepa, ae ia faʻapipiʻi foi i le itu saʻo. E le gata ina faalagolago i ou tomai ma lou iloa, ae faʻapea foʻi i le faʻatonuina saʻo o le masini.

O le papa o le fausiaina o laupapa laupapa, o loʻo i le mamao e tasi mai le tasi. Afai e saʻo le ala, ona fai lea o le pepa, o le a tuʻuina i lalo o le pito i luga o se pusa eseese (vaega). O le nofoaga lea e tatau ona vili ai le sikulima ina ia mafai ai e le uamea ona taoto i lalo ma e le faʻaleagaina. O sikulima e viliina i luga o le laina, lea o le 1-1.5 cm le maualalo mai le laina sikoa o le pito i luga.

O le taimi nei mo le faʻapipiʻiina o fasi pito. E tatau ona faʻatulagaina i luga o le fofusi papaʻi i le maualuga o se galu e tasi ina ia mafai ai ona faʻatoʻa uma le pito faʻatasi o le taualuga. I le isi itu o le uumi o le uumi uumi o le a viliina. E tatau ona amata mai i le itu taumatau poʻo le agavale, ma fai ni mea laiti e faʻaitiitia ai foliga vaaia o paʻu. Faʻamau faʻamau

Faʻapipiʻi pito i luga

O le taimi lava lea e tatau ona faʻamalamalama ai e le o faʻamaonia le faʻapipiʻiina o le pito i luga o le vanu, talu ai o loʻo faʻatino, nai lo le mea e teuteuina, nai lo le puipuiga faaopoopo mai le susu. O le pito i luga pito i luga e fetaui lelei ma le sologa lelei ina ia le gata ina poloka le pito i lalo, ae ia puipuia ai foi le susu mai le ulu atu i ni tamai va. Mo lenei mea, o se elemene o le mea lava e tasi e pei o laupepa o le uamea ua tuu 10 cm i luga aʻe o le pito i totonu o le tulimanu i itu uma e lua, pe a uma lena, o le mamanu e faʻamautuina i fusi ina ia 1 cm le pito i lalo o le tulimanu e faʻamalosia ai tulimanu.

E taua! I le va o le pito i lalo ma le pito i luga o le faamaufaailoga e le talafeagai.
Faʻapipiʻi pito i luga

Faʻamuta le patate

I le taimi lava e tatau ai ona e faʻamalamalama e na o oe e tatau ona e siʻitia le tumutumu. Tasi lava, o lenei mamanu e te le sao ona faʻaleleia.

Faʻasologa o taga:

  1. Siaki le faʻamafola o le vaeluaga o slopes. E le sili atu i le 20 mm le paʻu.
  2. Afai ei ai se foliga o le tino, ona fai lea o se tapuni i ona pito.
  3. Mo le faʻapipiʻiina o faʻaoga faʻapitoa e faʻaogaina ai faʻatasi ai ma faʻamala. Faapipii amata mai pito.
  4. E tatau ona faʻapipiʻi faʻatasi ma le uamea. A faʻaeʻe, latou te pipii atu i le laina o le laina, tausia se tamai va.
  5. E talafeagai le faia o se mea itiiti i le va o sikulima, ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi le mamanu i pepa.
  6. Afai e te faʻapipiʻiina ni faʻafanua e tele, ona tatau lea ona e faia se faʻalo o le 0.5-1 cm.
Faʻamuta le patate

E taua le manatuaina o sooga i le va o tulimanu o loʻo tumu i faʻamaufaʻailoga. Mo nei manaʻoga, e mafai ona e faʻaaogaina le fulufulu mamoe, fulufulu po o le faʻalauiloa faʻalauiloa.

O le a aoga mo tagata o fale o le atunuu, fale o le tau mafanafana, faapea foi ma tagata o le vaega tumaoti i aai pe faapefea ona faia se auala mai laupapa, sima, auala mai le tuaoi, fausia se faapaologa ma ou lava lima ma faapipii suavai mai le vaieli.

Faʻatulagaina o le puipui o le kiona

O vao mailei e faʻaaogaina e taofi ai pe malepe ai se vaega o le kiona e tafe mai luga mai luga. Afai o le taumalulu i lau eria e itiiti sina kiona, o lea e le manaʻomia le faʻapipiʻi o se kiona, peitaʻi, i le itu i mātū e tatau ona faʻapipiʻiina se fale talitutusa.

Faʻatulagaga faʻagasologa

  1. Mo le faʻaaogāina o le faʻaaogaina o pale uumi faʻapitoa, o lea e faʻapipiʻi ai le mamanu i le pepa uʻamea, ae i le faʻamoega.
  2. Aʻo leʻi faʻatulagaina, e tatau ona e faʻaeteete e uiga i kesi e avea ma se faamaufaʻailoga mo snegozaderzhateley.
  3. Iloilo le mamao i le va o mauga. E tatau ona faʻapipiʻi le tuai i vaega taʻitasi.
  4. Matou te uʻuina le tulimanu, o le a avea ma faavae.
  5. I luga o le tulimanu ua faʻamauina le "taofi".

E taua! O le seti o snegozaderzhateley e tatau ona aofia ai sikulima ma kesi.

Faʻapipiʻi le faʻapipiʻiina

A maea le galuega, ia mautinoa e aveese uma otaota mai le taualuga. E tatau foi ona faʻamaonia le faʻaoʻoina. Afai ei ai ni maaleale, ni tamai pu e mafai ona tafe ai vai, ona tatau lea ona faasaʻo nei faaletonu. E valiina sikola ma se vali o le lanu talafeagai e fuafua mo le valiina o ata o fafo o le a fesootaʻi ma le la ma le susu. O nai pu laiti e faatumulia i le uila, lea e tatau foi ona puipuia i ala o faasalalauga, UV ma le susu.

Tausia o tausiga

Afai ua saʻo le faapipiiina o le uamea i le tausisia o faatonuga uma, ona lava lea i le tausaga ona siaki le taualuga mo le amiosaʻo, faapea foi ma siaki sooga ma gauai atu i le pito i fafo o le vali. Afai e te maua se tamai faafitauli, ia avea ma se mafiafia pe faia foi se tamai pu, faʻaaoga faatonuga o loʻo faʻamatalaina i luga. Afai o se isi pepa poʻo se isi elemene o le taualuga e matua faaleagaina, ona tatau lea ona sui. Faʻapipiʻi paʻu uila

E te iloa? I Siamani, o le tele o fale tuai na i ai se taualuga paʻu. O lena taualuga e oo mai i le le mautonu i le taimi tonu e faʻaumatia ai fao, ma o vaega taitasi e tuʻituʻiina.
O lenei ua e iloa le faʻapipiʻiina o le taualuga, o a nisi fausaga manaʻomia e faʻapipiʻi ma pe oa ni faʻafitauli e tulaʻi mai. Afai e faigata ia te oe ona faʻatautaia ia faʻasalalauga, ona faʻafesoʻotaʻi lea o le matai, pe matamata i ni nai vitio i luga o lenei autu. Помните о том, что даже качественный материал можно легко испортить неправильным монтажом.

Vitio: tutoatasi tutoʻatasi ma se paʻu uʻamea