Laʻau

Fugalaau Patricia: faʻamatalaga eseese, teuteuina pe a uma ona fuga ma faʻatoʻaga mea faʻapitoa i luga o se vaʻa

O fuamasi o se faailoga o le ola fiafia. Ma o le ituaiga patricia Patricia o se faʻamaoniga tuusaʻo lenei. O fualaau lapopoa ma suamalie o le a le tuua ai se tasi e le fiafia. E le gata i lea, o le eseesega ua manumalo ai tagata manumalo ona o le malosi o le taumalulu ma le tetee atu i le tele o faamai. Ma e sili atu ona faigofie le tausia o Patricia nai lo le toe faaleleia o ituaiga, e ui o lenei fusi e fua mai mo le silia ma le 2 masina.

Talafaasolopito ma le faʻamatalaga o fugalaau Patricia

O le 'ai o fugalaau suamalie i luga o taʻitaʻalua, o nisi taimi e te le mafaufau ai e uiga i le amataga o lau ituaiga mea e sili ona fiafia i ai. Ae o le tala e uiga ia Patricia e sili ona manaia. Na muamua aliali mai i le Egelani ni fugalaau tetele. O le tagata o le gutu o se togavao o le eseesega o tagata Iutaia, e lauiloa i le motu ma Europa i Sisifo. Ma na faia e le faifaatoʻaga Derek Jennings ni vine e le masani ai.

I le aluga o taimi, i luga o le faavae o lenei fatu, na faia ai fugalaau tetele. Galuega i lenei itu sa faia i le USSR. O Viktor Kichina, o le na galue i le All-Russian Institute of Horticulture and Pursery, i le 1986, na faia se suesuega i le sopoia o le ituaiga o Maroseyka ma le foai M102. O faʻataʻitaʻiga na filifilia na filifilia ma i le 1989 na faʻaigoaina o le K55. Ma na o le 1992, o se taunuuga o le toe gaosia, na fanau mai le ituaiga o Patricia.

Patricia o se fua tele-fua, e mafai e vine taʻitasi ona ola e oʻo i le 4 cm

O le vao matua o Patricia e oʻo atu i le 1.8 m. O loʻo faʻasaina ma toto le laau. E i ai mai i le 6 i le 10 togi e sui ai lālā pala ma pala, i le tusa pe tusa ma le 6 fasi fatu aʻa. O poloaʻiga faʻapitoa e fai sina laititi ma o loʻo ufiufi i le paʻu solo i se tikeri laʻititi poʻo le tikeri. O se mea iloga o le togalaau a Patricia o le leai lea o vao tuitui. O fualaau aina ma fua lelei ua totoina e matua umi lava. I luga o la latou 2-4 lala, e oo atu i le 20 fua tetele ua faia.

Bushes o le patipisi Patricia e uumi ma felafolafoaʻi, o aʻa e leai ni vao tuitui

O le laupepa laulau e laʻititi lona lautele. O le fogaeleele e siʻosiʻomiti lava, e toetoe lava leai se lauulu. O le lanu lanu meamata ua faapaleina i le taulaga. O lau laititi e valiina i lanu mumu-lanu enaena.

O fua o Patricia e foliga lelei, e oo lava i fualaau lapopoa tetele, e tu i fafo i le mamafa ma le tele. E tasi le tamaititi e mafai ona oʻo ile 4 cm le umi ma e mamafa le 11-12 g, ae o le mamafa o le mamafa e 7-10 g. O le fua o le fualaau aina e lapotopoto, vali mumu sesega ma se paʻi o le fugalaau. Laititi ma le toniga e faʻafefeteina e fesoʻotaʻi vavalalata le tasi i le isi, e mafua ai ona aveeseina le pusi paʻu mai le ogaumu. O fatu e laiti ma matua. O fua o Patricia e suamalie. O le pulupulu o se mea malie, faʻafefete i le gutu ma suamalie. O fua e maua ai le tofo matagofie.

Talia le lelei o le patipisi Patricia tasters ua maualuga le maualuga - i le 4.6-5 points.

Tulaga o le vasega

  1. O le matua matua o Patricia e sili atu nai lo le faʻafetai: i le lua tausaga talu ona totoina vine e mafai ona e tofo i ai.
  2. O le ituaiga e le aofia i le toe faaleleia, ae o le fualaau aina e le o se mea e ofo ai i le umi. O le seleselega e mafai ona i ai i le sefulu tausaga muamua o Iuni, ma o le seleseleina o mafatiaga e naʻo le ogatotonu o Aukuso.
  3. Fruiting occurs on shoots in the last year. O le gaosiga e maualuga - i le tusa ma le 5 kilokalama i le vao. Faʻamautinoa lelei, e mafai e Patricia ona gaosia 8 ma e oo lava i le 11 kilokalama o vine mai le tasi laau. I le 2 tausaga muamua, o le a le mafai e le ituaiga ona faʻaalia uma ona gafatia. O le fuaina o le fua e maua mai i le amata mai le 3 tausaga ma mafai ona oʻo atu i le 10 tausaga.
  4. O le ituaiga e talafeagai mo le ola ae le gata i le itu i saute. O le tau o le totonugalemu o Rusia, e aofia ai le itumalo Moscow, e ausia lelei ai manaoga o le laau. Patricia e mafai ona alofia le vevela -30 ° C, ae o ituaiga masani e mafai ona malolo i le -15 ° C. O fugalaau e gafatia foi i le maualuga o le vevela.
  5. O le mauaina o se puipuiga sili, o le ituaiga e tetee i anthracnose, didimella ma botritis. Ae o le laau e afaina tele i le tuai o le paʻu, o lea e tatau ai ona e puipuia e le aunoa lenei maʻi. O meaola faalavela, o le vailaʻau e faigata tele mo fasipolo aphids.
  6. Laʻau lapopoa ma le matagofie o Patricia e le talia toleniga lelei tele. O le a vave ona le toe vave ona vave ona e le o le tele naua.

O Patricia e umi se taimi e fua mai ai - mai le amataga o Iuni i le ogatotonu o Aukuso

Laulau: faʻamaonia ma le faʻaaogaina o se vasega

LeleiFaʻafitauli
Fua tele ma le maualugaFaʻasalaga maualalo
Toa teleO le tele o laau e manaʻomia ai le lafu
Malamalama lelei le aisaO pi e mafai ona pala pe a tele
faʻafiafiaina
Maualalo le vevela
Malosi malosi
Faʻaauau ona fua
E leai se mea e faigofie ai le seleselega

Laufanua Faʻamasinoga

Afai e te mulimulitai i tulafono uma o le totoina ma filifili se mea e totō ai le ola maloloina, o le a vave ona maua aʻa i se nofoaga fou ma o le a fiafia i le seleselega.

Filifiliga nofoa

O le tele o le la susulu o le la Patricia e le fefe. O ona lau e le faigofie ona mu. O le malamalama lelei o le a manuia ai fua, o le maualuga o le suka o le a faia i fua. O laina e totoina mai le itu i matu i le itu i saute o le a maua ai le malamalama malamalama i le susulu o le la. Afai e aliali mai fugalaau i se paolo malulu, o le a aafia ai nei le gata i le foliga mai o le laau, ae faapena foi le tofo o fua. O le a faasolosolo le laʻau, ma o fua o le a le faamalieina ai le tele poʻo le tofo.

O le puipuiga o le savili taumalulu o se mea tatau. O taʻavale o loʻo ola i nofoaga e afaina ai e vave faʻagogo. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona totō fugalaau i nofoaga e ufiufi mai le itu i mātū ma fale poʻo vao totō teuteuina.

Toto laau a Patricia i se la, ia e le malulu

Mo fugalaau, e taua tele o le eleele e mauoa i le humus, o loʻo i ai le lafoaʻi ma le faʻasaina o le vai. Patricia o le a tupu ma fua lelei i luga o le oneone ma le oneone. O le saline, o le mamafa o le omea, o le carbonate ma eleele eleele e le talafeagai mo le totoina o le kuka. I nofoaga le talafeagai, e totoina vao i luga o moega. Ae o loʻo i ai i latou se tulaga taua tele - latou te vave faʻavave. O le mea lea, o ia fanua e tatau ona faʻalauteleina le gauai.

Faatasi ai ma le alofa uma mo le faʻavainuina, o le aʻa o Patricia e matua nofouta i vai inu. E taua tele le maualuga o le vai e le latalata i le 1-1.5 m i luga.

Le taimi

O aso e sili ona talafeagai e totoina ai e pau i le faaiuga o Aukuso - ogatotonu o Setema, ae le sili atu i le 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le amataina o gutu malulu. I luga o se vaitau o le autumn mafanafana ma le susu, o le a maua ai e le fatu laau le taimi e maua ai aʻa. O ia tulaga lelei e i ai itulagi i se vaitau lelei, o lona uiga, oi latou o loʻo i le itu i saute. Totoina i le tautoulu o le autumn i le tautotogo o le a faafiafiaina oe i le televave o le tuputupu ae, o le faagasologa o le a amata muamua atu nai lo le tautotogo.

I le taimi o le totogoina o le autumn, e tatau ona ufiufi lau laau i le eleele i le maualuga o le 12 cm, ina ia aua nei togi i le taumalulu ia fatu tuputupu ae.

O le totoina o le tautotogo e taliaina foi. Ae e sili ona lelei ona faia i eria o loʻo tafe ai le tautotogo ma umi. O le totoina o le tautotogo e tatau ona vave alu ao le i amataina le sua mai le sua.

O le filifilia o se togalaau toto mo togalaau a Patricia, e tatau i le tasi ona amanaʻia le mea moni o le eseese e ono aʻafia aʻa i luga ole eleele malulu. O le mea lea, totō vine i le taimi tonu e fetaui ai le tau i lau eria ma manaʻoga o le laau.

Totoina o mea

O le lumanaʻi o le suamalie o fualaʻau suamalie o loʻo faʻatatau sao i le totoina lelei o mea totō. E sili ona lelei le faʻatau o vailaʻau i falemaʻi faʻapitoa. I totonu ia i latou o le a le gata ina e maua le ituaiga saʻo, ae maua foi le fautuaga talafeagai.

Ia talisapaia laau toto e ala i vaega nei:

  1. O le aʻa. E lelei tele pe a fai e le vao le tele o gaʻo. O lenei mea e taʻu mai ai o le fatuga e mafai ona aoga ma sauni mo le tuputupu aʻe ola. O le paʻu i luga o laʻau e tatau ona atoatoa, e le mago.
  2. Faʻaʻau aʻa. Faʻaleleia lelei, e aunoa ma le faaleagaina, pala ma le mautonu o vaega o aʻa - o le faailoga autu o le soifua maloloina o le fatu.
  3. O fatugaʻo. Le itiiti ifo ma le 3 tupuga tuputupu ae i le pito i lalo ole fana. E mai ia i latou o le a atiina ae ai lala.
  4. Faʻapipiʻi. O lenei manatu e le itiiti ifo lona taua, aua o le a taofia ai le magoina o aʻa.

O le aʻa o laau toto e tatau ona lelei ona atiaʻe ma aunoa ma le faaleagaina.

Galuega sauniuni i le 'upega tafaʻilagi

Afai e te filifili e taoto se fugalaau, ona tatau lea ona saunia se fuafuaga mo le 2 tausaga aʻo lei totoina. I luga o eleele lafulemu o tulaga talafeagai, o le a mafai e le laau ona faʻaalia fua lelei mo le 10-12 tausaga.

E manaia le uuina o le palapala i lalo o le uila uliuli - ia eli ma le faaeteete, filifili aʻa o perennials ma aua le luluina se mea. I lenei faiga, e mafai e le lalolagi ona toe faʻafoʻiina mea o meaola oona ma uiga faʻale-tino.

O le nofoaga ua filifilia e mafai ona totoina i le manulele lanumeamata. O nei laau toto o le a aveesea vao mai le 'upega tafaʻilagi, faʻatamaoaigaina le eleele ma elemene aoga ma faaleleia le fausaga. I le faʻamalaula lanumeamata e le alu i le vaega o vao, e tatau ona e moaina aʻo leʻi fuga. Mo le lūlūina faʻaaogaina o le clover, mustard, cereals, cruciferous. Afai e te le faʻaogaina le manulele lanumeamata, i le tautoulu, i lalo o le loloto o le eliina, e tatau ona e faia se aofaʻiga lelei ole manure - 1 m2 e oo atu i le 2-3 pakete. E mafai ona faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamaʻi vai i meaola - Kemira Universal, Stimul, Rost - 1 ipu.

O le talatala, e lūlūina i luma o fugalaau, o le a saunia atoatoa le eleele

O le a se isi mea e tatau ona e iloa aʻo le i totoina vine:

  • O le vao o le a le tupu i luga o eleele alofilima, o lea ia togafitia le faia o le lime fluff muamua.
  • O tuaoi lelei mo fugalaau o pears, apple apples and plums, ae o le tuaoi ma cherries e le lelei.
  • O se taulalata vavalalata i le tagata uliuli, o le sami ma le vao vao atonu e foliga mai o se toilalo.
  • Faatasi ai ma fualaau faisua, o mea leaga e muamua atu o tamato, pateta, ma le eggplant.
  • O le nofoaga na tupu ai vine e tatau ona malolo mo le itiiti ifo ma le 5 tausaga aʻo leʻi tuʻuina se fale fou.

Totoina o fugalaau

Pe a totoina ituaiga o Patricia, e tatau ona manatua e le tasi le vao umi. Tapuni ma masani ona totō laau o le a faʻamaonia e le tasi le isi, lea o le a faʻaitiitia ai le tele ma le lelei o le fua. O le mea lea, i totonu o laupepa lauiloa, o le mamao i le va o le vao e tatau ona le itiiti ifo ma le 70 cm. O le vavae e totoe lautele - e oo i le 1.5 m.

Totoina o laau e pei ona taua i lalo:

  1. O le aʻa o le fatu o le seedling e tusa ma le 20 cm le lapopoa, o lona uiga e tatau ona 40 cm le lautele ma loloto.
  2. A o lei totoina, o le aʻa o le seedling e susu mo le 2 itula, ae leai. E mafai ona e faʻaopoopo Kornevin poʻo Heteroauxin i le vai.
  3. Afai i le tautoulu e leʻi i ai ni faʻatoʻa faʻapipiʻiina mo le eliina, ona faaopoopoina lea o le humus, faʻaopopo minerale i lua ma faʻafefiloi lelei ile eleele.
  4. O se tamai faaputuga e fausia mai le paluga eleele i le pito i lalo o le atuatuvale, lea e seti ai le fatu. E manaʻomia ona faʻasaʻo aʻa.
  5. Ona ufiufi lea o le fatu i le eleele, sina luluina i le pito i luga, ina ia tufatufaina le eleele i le va o aʻa, ma le tuua ai ni avanoa avanoa. O toto laau e totoina i le loloto e tasi na latou ola ai muamua.
  6. A uma ona totōina, o le palapala o loo siomia ai le togavao ua palu, ua faia se liʻo vai ma 5 le vai ua sasaa i totonu.
  7. A maeʻa ona uma le vai, e mulumulu laau. O lenei mea o le a puipuia ai le matua faʻamagoina o le eleele, lea e mafai ona afaina mo le fatuina.

Vitio: totoina o fugalaau i le tautoulu

Taligalaau

O le tausiga o Patricia e sili atu le faigofie nai lo le tausia o togi. Ae o fugalaau manino e manaʻomia le vaavaaiga lelei.

Faʻasa

Mo fugalaau e faʻamalie ai fualaau suamalie, e manaʻomia ai le faʻamalosia lelei. Ae e le fiafia le laau i le susu o le susu. E oʻo lava i sina paʻu o vai i aʻa e mafai ona mafua ai lo latou oti.

I le taimi o le fausiaina o le ovary, o le tuputupu aʻe ma le fua o vine, o le eleele i le fusi e tatau ona i ai i se tulaga lelei le susu, ae leai. O le puleaina o le susu o le eleele e faigofie lava. E tatau ona e tago sina lima lima o le eleele mai le loloto o le 15 cm ma faapipii i lou lima. Afai e le paʻu le paluga o loʻo i ai, ona leai lea o se mea e manaʻomia ai le faʻainu.

O aʻa o le rasisi e le loloto ma e le mafai ona maua mai le susu mai le palapala eleele maualalo. O le mea lea, o le fausiaina e tatau ona maualuga, ma mafai ona satuʻu le eleele i le susu i le loloto o le 40 cm. I le 1 m2 vine e faaaoga e oo atu i le 10 lita o le vai. I le vaitaimi o le matua, o le tele o le susu e faaluaina.

Ina ia puipuia le suavai mai le salalau solo i luga o le fogaeleele, o loʻo taina i lalo itu e lua o le tau e faʻafefe. A maeʻaeʻa le susu, ona ufiufi ai lea o togalaau ile eleele matutu. E alofa o ia i le laau ma le fua o le suauu. E sili atu le faʻaalu i le afiafi, ina ia aua nei faʻafefe ai vai i le lanu i luga o lau.

Afai i le faaiuga o le tautotogo o loʻo i ai le vevela o timuga ma le le lava o timuga, ona tatau ai lea ona fafagaina lelei fualaau. Laʻau vavalalata ua matua vave ma e sili atu ona aʻafia i le kiona. E tatau ona mafaufauina lenei mea pe afai o le fusi o loʻo i luga o oneone. E le o fautuaina ia eleele eleele, pe a faatusatusa i ai, mo lologa.

I luga o togalaau lapopoa, e faigofie ona faʻaaogaina le suavai, lea e tuʻu saʻo atu ai le susu i aʻa

O fualaau aina, aemaise lava totoina i le tautotogo, e tatau ona i lalo o le pule malosi. Afai o le aʻa o le aʻa o se laau talavou e maua ai le le lava o le susu pe sili atu foi, ona mate lea o le laau.

O Mulch o le a fesoasoani e faatumauina le tulaga lelei o le susu i totonu o le palapala ma faʻalavelave ai le tupu o vao. E faʻaaoga i le taimi lava e uma ona totō ma i le vaitau atoa o le tuputupu ae. E tatau ona suia i se taimi i tua se mea fou.

Laʻei pito sili

Faatasi ai ma fugalaʻau oona, e manaʻomia ona e faʻaeteete - o le urea, ammonium sulfate, nitrate ammonium, phosphorus-containing superphosphate acidify le palapala, lea e le talia e Patricia. Ae e le mafai ona e faʻatoʻa ese uma le fugalaau e aunoa ma se laei pito i luga, e vave ona aafia ai le faʻaitiitia o le lelei o le seleselega.

O se isi mea lelei i fugalaʻau o minerale o le totoga, lea e aofia ai le tele o meaʻai o meaʻai.

  • O lapisi po o 'oti o le' oti, e pei o le meaʻai, e fafagaina i le vai i le fua faatatau o le 1/10. E tatau ona faʻafefeteina le suavai i le vai 2 taimi sili atu - 1/20.
  • E faʻaleleia lelei fualaʻau ma le mutia lanumeamata. Fai faigofie. E tatau ona e faʻatumu le tane (pakete poʻo le kalo) ma le vao vao vao ma le totō o laau e tusa ma le afa. Liligi vai i pito ma ufiufi i se tapuni, ae le fufusi ina ia sosola ese le gas i le faagasologa o le faʻamalosi. A maeʻa ni nai aso, o le a amata ona matala le masini, ona maua ai lea o se manogi manogi. O le faʻamoemoega maeʻa o le ai ai se lanu uliuli-lanu enaena, ma o le a faʻafefete solo. Ina ia saunia le fofo galue, e tatau ona e faʻafefe 1 lita o le concentrate i le 10 lita o le vai.

Pepa faapalaʻau lima ma manulele lanumeamata o le a fafaga fua lelei fugalaau

I le aotelega, e oo atu i le 3 up dressings e maua i le taimi o le tuputupu ae:

  • i le tautotogo (ia Aperila);
  • ao le i fuga;
  • i le tautoulu ina ua uma ona teuteuina.

Afai e tuai le fugalaau i le tuputupu aʻe, e mafai ona e faʻaopopo sina meaʻai laitiiti i le organics i le ituaiga o urea poʻo le nitrate ammonium - 15 g i le 1 m2.

Ina ia aloese mai aʻa, ia faʻaaogaina le faʻamaina o le vai i lalo o fugalaau pe a uma ona faʻamamaina palapala.

Teuteu

O loʻo malamalama lelei le au fai togalaau i le tulaga ese o le patipisi Patricia. O lona fuaina o lala e lua tausaga le matua mago ma mate. E manaʻomia ona vavaeina, e latalata i le eleele lava ia, ina ia leai ni tumutumu o totoe. Faatasi ma le vevela, e tatau ona e tipi ma vaivai, lauʻau e leʻi faʻalauteleina. E sili ona lelei le susunuina o mea ua aveeseina ina ia taofia ai le salalau o pathogens ma meaola faalafua.

A maeʻa le faʻamautuina o laʻau, e tatau ona aofia ai i le vao vine le sili atu i le 8 lala.Ona tofu ai lea o pine e totoe ma avanoa mo le atinaʻe lelei ma le fuaina mai mo le isi tausaga.

I le tautotogo, ia toe siaki le fugalaau ma fai le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, aveʻesea le gaʻo pe mago.

Ina ia faʻaleleia le gaosia ma le lelei o vine, i le tautotogo (aʻo leʻi amataina le tafe o le suavai), e faapuupuuina pito o pupuʻu ile maualuga o le 1 i le 1.5 m. Mai fatuga na totoe, o le itu laau e oʻo i le 30 cm le umi ma sili atu ona faia. Talu ai ona o lea, ua faaopoopoina foi le vaitaimi o fualaau aina.

Vitio: teuteuina o fugalaau pe a uma ona fua

Garter

Ona o le maualuga o le gaosiga ma le lapopoa tele o vine, o le umi o paranesi o Patricia atonu e mamafa ma malepe. E le gata i lea, o le tausia o togalaau e le tatalaina, e avea ma mea faigata, o le lelei o fua o le a faaitiitia le malosi. O le faʻamalosiina o laau e masani ona faʻaalia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e manaʻomia ona nonoa le vao.

O le vao vine ua nonoa e foliga lelei ma faigofie ona tausia.

O le faigofie ma sili ona taatele o le auala masani. I le auala, o ia foi e sili ona aoga. O le ae manaʻomia ni pou lagolago (uʻamea poʻo laupapa, mo se faʻataʻitaʻiga) 2 m uumi ma le 5 mm lelaea uaea. O laumei e tietie i luga o laina o vao i luga o le 3 mita. I le va oi latou, ua tosoina se uaea i laina e 3: i le maualuga 0.75, 1.0 ma le 1.6 m. Mo le teuina o le mea sili ona lelei e faʻaaoga ai mea masani ina ia le faʻaleagaina le paʻu o lala.

Vitio: faʻafaigofie oe lava

Fale malulu

O le tetee lelei o Patricia e teuteu lelei i le malulu ua uma ona taʻua. Ae o nisi taimi o fugalaau e i ai i totonu o ni nofoaga e sili ona faʻamamaina po o le taumalulu e malulu, ma le vevela o le vevela ma sina kiona. Le vaʻaia o moli faʻamalosi, e sili atu ona lelei le taʻalo lelei.

O le saunia o fugalaau mo le taumalulu e le faigata. Ia Oketopa, pe afai o loʻo faʻafesoʻotaʻi pea paranesi, e lua vao e totoina e le tasi ma le isi ma nonoa i le maualuga 30-40 cm mai le eleele. Muamua, o le togavao ua nonoa i le ogatotonu, ona faʻamau ai lea i luga i le pito i lalo o le togavao. Raspberries e faʻamaonia le taumalulu i lalo o le malutaga masani - ufimata o le kiona. Afai e leai, e mafai ona e ufiufiina le vao faʻasusu i lala vavao poʻo le ufiufi mea.

E le mafai ona tafe maualalo. E mafai e lenei mea ona vavaeeseina le fana i le faʻavae.

I le tautotogo, aua le faanatinati e nonoa fusi i le vao. O lala e matua vaivai lava ma e faigofie ona malepe. Tatala le vao pe a oʻo i luga le maualuga o le ea i luga aʻe o +8 ° C. O le taimi lava e amata ai le gasologa o le suavai i laau, o le a latou faasaʻoina lava. A maeʻa lena mea, e mafai ona saogalemu i latou.

Vitio: faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi lelei ia upega

Malama ma faʻamaʻi o Patricia

E ui lava i le lelei o le soifua maloloina o le ituaiga, o laʻau teuteu e masani lava ona avea ma taulaiga o osofaiga o manuʻa ma e aafia i faʻamaʻi.

Laulau: meaola faalafua, faʻamaʻi ma le pulea lelei

Maʻi ma meaʻai Faailoga uiga Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu Puipuiga
Phytophthora (aʻa ola)Faatasi ai ma le tele o le suavai i le eleele, o le aʻa e paʻu. Ona amata ai lea ona pogisa le vaega pito i lalo o le paranesi. O faʻamau i totonu o le vaega ua aʻafia ua faʻaumatia.
  • 'Oti i luga ma susunuina le vao vao.
  • Fafasi le mea na tupu ai o ia ma le 50 g o le ammonium nitrate ma eli.
  • I le tautoulu, togafitia le eleele i vailaʻau faʻasaina ma aloese mai le totoina i lenei nofoaga mo le tusa ma le 2 tausaga.
  • Fai ni teuteuga lanu.
  • Aveese pine mamaʻi i le taimi.
  • I le autumn, e taua tele le faʻatinoina o le faʻaleleia loloto o laina faʻavave.
  • Aua nei sasaa le fusi, aemaise lava pe afai o loʻo i luga o eleele palapala.
Gau palaO faailoga muamua o le maʻi e mafai ona tupu i le amataga o le fua o le fua. I nofoaga e faʻafeiloaʻi ai vine, e aliali mai lanu enaena. Ona ufiufi lea e le manoa le fua o fua, ma le le talafeagai mo le taumafa.E tatau ona e tauina le faʻamaʻi ma le fesoasoani a fomaʻi - Ronilan, Fundazol poʻo Rovral. O fualaau e faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga.
  • Aloese mai le mafiafia o eleele.
  • Ia pulea lelei le maualuga o le susu i fugalaau, aemaise lava i le susu o le tau.
  • E tele taimi e vavao ai le eleele i vavaega.
SeptoriaI le laasaga muamua o le liona, o laulaau e lilofia i sina lanu enaena. Ona latou paʻepaʻe sinasina, o se ofu talaloa lanu violē e siomia ai i latou. E ono afaina ai foi le maʻi, atonu o le a oti.Aʻo leʻi amata ona fuga mai pupuʻu, ia togafitia le laau faʻatasi ma le Nitrafen poʻo le 0.5% o le fofo o le kopa.
  • Aua neʻi faʻasalalau fugalaau faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Aveese laulaʻau mama ma le mama i le taimi.
Fuga lapisiO le taumalulu o le vevela i lalo o le togavao i Me e amata ona tuu ai fuamoa i laulaau o popo apical. O le atigi atinaʻe e ulu i totonu o le ala, lea e tau atu ai i se fana mago.
  • Le auala pito sili ona faigofie e taulimaina ai se lele i le taimi o lana vaalele. Aʻo leʻi fuga, e mafai ona e faʻaaoga Karbofos e tusa ai ma faatonuga.
  • Ae sili ona lelei le faʻaaogaina o le Agravertin poʻo le Fitoverm, aemaise lava i le taimi o le fugalaau.
  • 'Otiʻoti ma mu ni moli i luga o luga o le ulu, o le alova ua uma ona nofo i totonu.
  • I le autumn, aua nei galo e faʻamalo le eleele i le fusi - loloto i totonu o le vavae, e le tele naua i lalo o le togavao ina ia le faaleagaina ai aʻa.
Fugalaau fasiO meaʻai e fafaga i laʻau ma fugalaau. O le laʻau e tuʻu ai le siva i totonu o le fetus, lea e atiaʻe ai. E le tupu le fatu, e amata ona mamae ma lapisi.Fitoverm ma Agravertin o le a fesoasoani e foia le faafitauli. Saunia lelei le fofo e tusa ai ma faatonuga.
  • Le luluina o paʻu o mai i lala i luga o se fasi ie lalaga ua salalau i lalo o se togavao.
  • Ina ia taofia pupusi, i le faaiuga o Iulai, ia atiaʻe laina-toso.
  • Aveese ma faʻaumatia fatu ua faaleagaina.
White cicadasE fafagaina i luga o le sua o le sua, pupuʻu i luga o le pepa. I le nofoaga o le puncture, e maua ai ni lanu mananaia e fusia i vaega lapoʻa tetele. I totonu o se fale vaivai, o le a faʻaitiitia le puipuiga, o fugalaau e faigofie ona afaina i fungal infection.
  • I faailoga muamua o le faʻaalia o larvae (paʻu paʻepaʻe papaʻe) faʻaaoga Fitoverm poʻo Akarin.
  • Faʻasologa o fualaau aina pe a uma le seleseleina ma Actellik.
  • Feteʻenaʻi vao.
  • I le autumn, tatala le eleele i lalo ma lalo o le togavao.
  • Afai o le pest faatoa uma ona faaali mai, o le a fesoasoani se fofo o le soap washings (300 g i le 10 lita o le vai mafanafana). E tatau ona faia ni apalai se lua.

Faʻasologa o Ata: Rasipi Polomaʻi ma Pests

E faʻafefea ona seleseleina ma tausia le fua

O fualaau o Patricia e filifilia ao latou vevela. O le aoina e tatau ona naʻo le tau vevela. E oʻo lava i se tamaʻi susu susu o le a vave ona gaosia. Faatasi ai ma le seleselega, e le mafai ona e faanatinati, o fua o loo uu mau i luga o le fatu. Ae e le manaʻomia foi ona faʻamalosi, o fugalaau e sili atu i luga o le vaʻaia o le a leai se foliga ma faʻafefe vave.

O le a le aoga i le felaʻuaʻi mamao mamao. O le pulupulu, o loʻo i ai se lalaga, mea faʻapitoa, faʻavave ona tuʻuina atu le sua. Ina ia aloese mai lenei mea, ua fautuaina e piki vine ma se fatu. I lenei pepa, o fua e mafai ona taoto mo le 2-3 aso e aunoa ma le faaleagaina i le pusaaisa.

Afai e maua mai fugalaau mai le aʻa, o le a faʻateleina le ola

Pe a seleseleina, o fua e vave faʻavasegaina. E tuʻuina uma i totonu o pusa laiti faʻatasi ai ma se mea manifinifi, o le paluga o le pipi ua faʻapipiʻiina i le gaosiga. Raspberry Patricia e lautele. O siamati siama ma jam e faia mai ai. I le faaopoopo atu i avanoa masani, e mafai foi ona e faataitai i se tama. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faia le paluga, marmalade poʻo le marmalade. Ma i le faʻatasi ai ma isi vine, e maua ai se 'auʻau lelei tele, lea o le a faatumulia i faʻamafanafanaga malamalama.

Raspberries, e faaopoopo atu i le tofo lelei ma le manogi, o loʻo i ai faʻamalolo o meatotino. Uu i le suka, o le a aoga lelei mo le malulu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e mafai ona faʻamagoina vine ma faʻaiu togafitiga teas.

Mai fugalaau vine e mafai ona e faia e le gata o faʻamau masani, ae o se pusa masani foi

Faʻamatalaga e uiga i le Rasipi Patricia

O vine o se mea sili ona manaia, sili ona manogi. O le tala fiafia e leai se mea e maua, e sili atu ona manaia le aoina mai. Ripens i loʻu eria talu mai le aso 25 o Iuni. Mo nisi mafuaaga, o fua sili ona tele e ave i luga o se tulaga e le masani ai, ua pala, paʻu, ma e masani ona faaluaina vine - o fua muamua nei, sosoo ai ma fua masani masani. Le lanu o le pi e mumu. O vine lava ia e sili ona matagofie i foliga ma e manaʻomia i le maketi. E taua tele le seleselega lelei o fualaʻau, talu mai taimi e tumau ai vine mama (aemaise i le timu o le tau e pei o lenei taumafanafana), ou te matauina le pala i luga o vine ma mea e faaleagaina ma tuaoi o le vao. Ou te le faʻaaogaina le kemisi. O le mea lautele, o le faʻalauiloaina o le 5 tausaga le matua o le galue lelei, e ese mai i nuanua laiti.

Arik

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-3886.html

Patricia o se togalaau lelei tele o fugalaau tetele. Sa ou tuputupu ae talu mai le 2001. Berry i oʻu tuutuuga o le 10-12 kalama, o le mama e oo i le 2 m pe sili atu le maualuga, e manaʻomia le teuteuina ma le vao. Gaosia e oo atu i le 100 kilokalama i le sikuea sikuea. Ripoti amata ile Iuni 15-20. E leai lava se mea e maua.

Pustovoytenko Tatyana

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-3886.html

O laʻu uo o Patricia, ua fiafia tele o ia. Faʻatasi, fugalaau sa faʻatau atu i luga o le maketi. O ia Patricia (o lona tino taua) na sili atu ona vave faʻatau atu nai lo aʻu mea faigaluega.

Yurets

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?p=285902

O loʻo ou tuputupu aʻe Patricia. Ou te le o fiafia tele. Ae na ia iloaina ua amata ona fua tele mai le 3 tausaga. Ma i le 1st ma le 2 tausaga, o se faatoaga laitiiti tele.

Tatula

//forum.sibmama.ru/viewtopic.php?t=72258&start=0&sid=144c8e2d53a195e25128d1a569842cf2

E tatau ona punou i le tautoulu, ae lelei ma lapoa ile eleele lelei. E le fetolofi.

Michailo

//www.forumhouse.ru/threads/124983/page-24

E i ai se isi mea na tupu e totoina ai vine. I se isi itu na tosina ese ai e le fualaau aina tele Patricia. E matua lelei, matagofie, faʻamalosi, ae o le tofo e leʻo lata ane i le Kuzmina News. E le gata i lea, o ona ponaivi e lapoa tele, e fesootaʻi atu i nei vaivaiga. O loʻo i ai se isi toe foʻiga, i loʻu manatu, e maua ai se pana, e le tagi loʻu tina, e le mafai ona ia faʻaumatia.

FAATUATUA

//websad.ru/archdis.php?code=511885

O le umi o le fualaau aina o Patricia e mafai ai ona e selesele se fualaau matagofie. Faafetai i lenei mea, e mafai ona e fiafia i le tofo fiafia o fualaʻau suamalie toetoe lava o le tau mafanafana atoa ma penefiti soifua maloloina. O le a tumau pea i avanoa. O se seleselega agalelei e le o lona uiga o Patricia e tatau ona punou lona papatua i le taumafanafana uma. O le lafoaʻi e le o se mea mamafa, e foliga mai o se mea itiiti i le ea fou.