Laʻau

Pupii lanu paepae: o ituaiga sili ona lelei ma tausi lelei le seleselega

O le pulou sinasina amata e le gata o se mea lelei, ae sili atu le ola maloloina. O le mea lea, ua faʻatupulaia e le toeitiiti lava o fai togalaau. I le tausiga o le aganuʻu e iai ona lava faʻalauiloa, lea e fautuaina e faamasani oe lava i le taimi muamua. O le isi faafitauli e tulaʻi mai i luma o se fai togalaau, aemaise lava le amataga, o le filifiliga. O le aganuʻu i totonu o oloa eseese o loʻo tuʻuina atu i se vaega tele - o nei ituaiga o ituaiga, ma faʻatoʻaga, o le filifilia o Russian ma fafo. O i latou uma e leai ni mea lelei ma ni mea le lelei, lea e tatau ona e faamasani i ai muamua.

Fiafia ituaiga eseese o togalaau

Muamua, e pei ona taʻu mai e le igoa, e vave lava ona matua vevela. Mai le fatu fatu germination i le seleselega, mai le 70 i le 120 aso le pasi. O le mea moni, o le fualaau aina e 'aina fou, ma e faʻaaoga foi e sauniuni itu ipu, vasega lona lua, e pei o se faʻatumu mo le taoina. E mafai ona e toloina lenei kapisi ma le fuga, ae o le "ola papa" o nei mea na fausiaina e laiti, na o le 3-4 masina. Na vave ona faamaluluina, ma taofi le taʻe.

I se tulaga lautele, o le taimi e teu ai vave pupuu e puupuu, na o le 8-10 vaiaso. E tatau ona e tipiina ulu o kapeti i le taimi, a leai o le a latou osooso tele. E laʻititi le mamafa, o lea o lenei ituaiga e sili atu ona itiiti ifo i le tele o ituaiga o fua.

O le tele o togafitiga o togafitiga muamua o kāpeti e le mafai ona mitamita. E na o se fomaʻi e mafai ona iloa se ituaiga se tasi poʻo se tasi mai le isi i lenei fuaitau. O isi faʻaiʻuga ("faʻavalea", leva) e le malamalama foi i le eseesega. O le mea lea, o ituaiga ma hybrids mo a latou lava togalaau ua filifilia, e taulai tonu lava i le taimi o le taumafa, gaosiga, le i ai o puipuiga i meaola faalafua ma faamai matautia.

  • Iuni. E pei ona taua i le igoa, o le seleselega e seleseleina i le sefulu tausaga mulimuli o Iuni. O le tuputupu ae o le vaitau e 90-100 aso. O laulaau e laʻititi, e itiiti lava le "bubbly." O poʻo e faʻamafola, e le faʻapitoa, ae o le ae le valavala latou. Latou te fuaina le 0.9-2.4 kilokalama. Mai le 1 mita maua pe a ma le 5 kilokalama o kapisi. Ole pasene ole oloa ole oloa e 3% pe itiiti. O le malosi o le tetee e le leaga, o le ituaiga e tulaʻi mai i se vevela vevela i le -5ºС. Ae e le fiafia o ia i suiga vave o lona kuka, o ulu o kapeti na tatagi vave lava.
  • Cossack F1. O le ulu o kapeti e tupu ile 106-112 aso. O le rotele o laulaau o loʻo vaeluaina (56-68 cm), ae maualalo (21-28 cm). O laulaau e laiti, lanumoana, o pito e foliga mai o le a faʻavaeina, o le luga e fai si "uumi". O ulu e toetoe lava o le lautele, i fafo atu o lanu salati ma le lanu, i luga o le tipi-samasama-kulimi. E laʻititi, e na o le 0.6-1.2 kilokalama, ae e tele lava, e faʻasaʻo i le taʻavale. O le fua faatatau masani o le 4 kg / m², o ulu o kapisi na tuufaatasia faatasi. O le kulupu e puipuia i le paiotio ma le "uliuli", e seasea ona mafatia i le maelega ma le bacteriosis. Ae mo nisi mafuaaga toetoe lava o meaola faalafua uma e fiafia tele i ai.
  • Faʻasalaina F1. E vave lava le Dutch (seleselega pe a maeʻa le 90-95 aso) kulupu. O laulaau e laʻititi, lanumoana i lanu, e ufiufi i se fasi manifinifi o le fagu paepae. E toetoe lava a leai se meaʻai, e foliga mai o ulu o kapeti o loʻo taʻoto i luga o le eleele. E laʻitiiti (0.7-1.5 kilokalama), faʻamafolaina i le foliga, mafiafia. I le averesi, latou te aveesea pe a ma le 5 kilokalama mai le 1 mita. O se uiga masani o le ascorbic acid i le maualuga maualuga. O le kulupu e lelei ona totoina i le avanoa, ma i totonu o le eleele puipuia.
  • Dietmar vave. Kapeneta e sau mai Siamani. O ulu o kapisi e tipiina ile 105 aso talu ona maeʻa fatu. E tele taimi latou te osofaia, pe a fai e itiiti sina taimi e tuai ai ma le faʻamamaina. O le foliga e masani ona masani, toetoe lava o le mamafa, mamafa - 1.5-2 kg. O le manulele e manifinifi, e tau le iloa. O laulaau e lanu meamata lanu, e matua maaleale ma manifinifi. O lenei kapisi e faigofie ona fenumiai ma Peking. E tusa ma le 1 kilokalama ua aveesea mai le 1 mita. E masani ona latou faʻaaogaina, e le o se mea e teuina. O le vailaʻau e puipuia e taʻe, e le afaina i le pala.
  • Itu auro 1432. Eseese mai le vaega o le vave vave. Rosette o laulaau ole laititi, latou te le o tele, i le foliga o se ellipse, grayish-green. O ulu e faʻasolosolo, e le tele le mamafa, o le mamafa e eseese mai le 1.6 kilokalama i le 3.3 kilokalama. O le pasene o oloa faʻapitoa e maualuga tele - 90-99%. O le gaosiga e lelei tele - 6-7 kg / m², tausia lelei le lelei. O lenei kapisi e teuina mo le 4-5 masina. Laveina na o totonu o le eleele lafulemu, faʻaeteete faapitoa i luga o laei. O laʻau kapisi e le taʻe, e tusa lava pe e te tuʻuina i latou i le togalaau pe a maeʻa oʻoʻoʻo. O le vailaʻau o loʻo i ai le "innate" immunity e faʻafefe ai.
  • Dumas F1. O le taimi matua e na o le tolu masina. O le mamafa e tusa ma le 1.5 kilokalama. Latou te le soona tele, aua le sola. O fafo, o le kapisi e lanu meamata, lanu samasama i luga o le tipi. O le uʻamea e faʻafeiloaʻi lelei le "tumutumu" i totonu o le togalaau, e masani ona masani ona i ai i totonu o se kiona, fale koli, i lalo ifo o mea e ufiufi.
  • Faaliliuina F1. E seleseleina ulu i le 110 aso pe a uma le fatuina o fatu. Lea lanu meamata lanu meamata, laititi-lapopoa. O laʻau kapisi e toetoe lava o le lapotopoto, e mamafa le 0.8-1.5 kilokalama. E lanu, lanu-lanumeamata i luga o le tipi. E laʻititi le pou. Fiaging friendly, mautu i tausaga taʻitasi. E masani lava ona le gauai le gaogao i vanu o le tau, o loʻo iai se puipuiga lelei i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi masani o le aganuu. Ole pasene o oloa e le o oloa e le silia ma le 6%. O lenei kulupu e le talafeagai mo le salting ma le faʻafefe.
  • Malachite. Leʻau faʻasolosolo, laʻau laititi. E seleseleina le seleselega i le 100 aso. O fafo, o ulu o salati e afifi, lanu samasama-e paʻepaʻe, o le eleelea i le tipi. O le tele mo lenei vaega o ituaiga ma hybrids e le leaga - 1.3-1.5 kg. O le faʻaleleia lelei o le faʻatinoina o le amio. O lenei kapisi e le o se mea e tupu. E tusa ma le 1 kilokalama o le kapisi e maua mai le 1 mita. E taugata mo le i ai i se maualuga maualuga o vitamini C, potassium, magnesium, ma le uʻamea.
  • Faʻaali F1. Ukrainian ultra-vave hybride. E seleseleina le seleselega i na o le 60-95 aso. O laʻau kapeti e laiti (0.9-1.3 kilokalama), e le o tele naua, lauulu-lanumeamata i le tipi. O lau e vevela, mafiafia. Cabbage ripen en masse, e seasea ona taʻe. O le ola ola mo le ituaiga muamua e umi lava, e tusa ma le fa masina, ae naʻo pe afai e tuʻuina atu ni tulaga talafeagai (vevela 8 ° C, tumau maualuga maualuga).
  • Arctic Circle F1. Vaovao ma le maualuga o le malosi o le kiona, e faapitoa le atinaeina mo le galueaiina i itu i mātū o Rusia. Mai le taimi o le totoina o laau i le eleele seia oʻo i le seleselega e tusa ma le masina ma le afa. Laʻau faʻafeiloaʻi le pa'ū o le vevela i -10 ° C, ae manaʻomia le faʻamalamalama lelei ma le masani ai o le eleele. O le rosette laʻau e faʻatusatusa, e oo atu i le 50 cm le lautele. O le mamafa e tusa ma le 1-1.6 kilokalama. Latou te matua malosi, e masani lava e le o se mea e tupu.
  • Nozomi. Kapisi e sau mai Farani, ae aʻafia ai aʻafia Iapani. Ua fautuaina le Resitara o le Setete Rusia mo le galueaina i le Caucasus i Matu. Mai le aso na totoina ai laau i le moega i le ulu o le kapisi, 43-45 aso le pasi. O laulaau e laʻititi, lauulu-lanumeamata, o le aʻa e puupuu lava. O aloe e mamafa, e tusa ma le 1.3 kilokalama, ma e le o le momotu. Ole pasene o oloa e le o oloa e le silia ma le 10%. O le ituaiga e matua faigata lava - e masani lava e le faʻafefe i gutu, tele vai inu. O uiga o le i ai o le puipuiga lelei i faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi masani o le aganuu ma faʻamaoni - ile "lanu uliuli".
  • Faalavelave O se tasi o atinaʻe talu ai nei ma le manuia o atinaʻe Rusia. O le resitala o le setete ua fautuaina le faʻaleleia i Siberia i Sisifo. E puupuu le 'au, o le rosette e toetoe lava a vaʻaia. O laulaau e laiti, lanu lanumeamata. O alo e fai sina faʻalelei, mamafa 1.1-1.4 kilokalama, tatala. Ole pasene o oloa e le o oloa e le silia ma le 8%.
  • O le vavega o le vave F1. O le Kapisi e sili ona suamalie ma vaivai, o loʻo i ai se maualuga o vitamini, macro-ma microelements. O alo o loʻo faʻataʻamilo pe faʻalelei, faʻafefete, o le mamafa e eseese mai le 1 kg i le 2.5 kilokalama. E seleseleina le seleselega. O lenei kapisi e seasea lava aʻafia i faʻamaʻi ma osofaʻia e faʻamaʻi.
  • Le manatu. O se ituaiga muamua e aunoa ma ni tapulaa e faatatau i le vaega o le galueaiina. E selesele le seleselega pe a ma le 110 aso. O laulaau e lapotopoto, laiti. O laʻau kapisi e lanumoana-lanu uliuli i fafo, lanu samame-paʻepaʻe, pupuʻu i luga o le tipi. I le foliga latou foliga mai o se pulu. O le mamafa o le mamafa e 0.7-1.7 kilokalama. E le taʻavale le kapisi, e lelei le puipuiga. Mo le taimi muamua o le kapeti, o le eseesega e matua fua tele - e oo atu i le 10 kg / m².
  • Le numera tasi o le mushroom 147. O le igoa e sili atu ona manava, o le mea lea, o le tele o fai togalaau e iloa lenei kapisi o le "mushroom muamua". Toe foʻi mai i le amataga o le 40 tausaga o le seneturi mulimuli. O le tuputupu aʻe o le vaitau e 60 -80 aso. O le rosette laulaau e faʻatusatusa, o le puʻu e puupuu. O laʻau kapeti o loʻo taamilo pe faʻalanoa, o le mamafa e eseese mai le 0.9 kg i le 2.2 kilokalama. O le pasene o oloa e le mafai ona faʻaaogaina e 2-13%. E seleseleina le seleselega, e faʻafefeteina e le kāpeti le malulu ma le lamala. Ae o ulu o kapeti e masani lava ona taʻei. O le ituaiga e masani lava ona afaina i le maelega ma le bacteriosis. Gaosia - 2.5-7 kg / m².
  • Dietmarsher Fryer. Ausia o faʻatoʻaga mai le TTG. O lenei kapisi na toe aumaia i le 60s o le seneturi mulimuli, ae na ulufale atu i le Setete Setete o le Malo Rusia i le 1995. O le tuputupu ae o le vaitau e 76-112 aso. E puupuu le 'au, o le fafo e malosi tele. O laulaʻau o foliga fuamoa, lanu lanu e le masani ai ma le lanu violē, ma le lanu lamolemole. O laʻau kapisi e toetoe lava o le taamilosaga, o le tele-0 (0.8-1.1 kg). o le tino e toetoe lava a leai. O loʻo faʻaalia i se maualuga maualuga o le vaitamini C. E ono aʻafia i ituaiga uma o siama. E le talafeagai mo le teuina.
  • Mirror F1. O isi uluaʻi fua mai Netherlands. Mai le totoina o laau i le eleele e amata ai, e manaʻomia le 45-50 aso. O le resitala o le setete e fautuaina le faʻaleleia o lenei ituaiga i le itulagi Tutotonu. E umi le 'au, e maualuga maualuga le pou. O laulaau e laʻitiiti ma lanu meamata. O le ulu o kapeti e toetoe lava a tata, i luga o le tipi ua samasama-paepae, tatala. O le mamafa o le mamafa e 1-1.4 kilokalama. Ole pasene o oloa e le o oloa e le silia ma le 7%. E leʻi afaina e Fusarium.
  • Kevin F1. Toma. Ripens i le 50-60 aso i le maea ai o le totoina o tipu tipu i le eleele. Fautuaina mo le galueaina i le Caucasus i Matu. O le laina e maualuga, o laulaau e le tele tele. O le maualuga o laʻau, faʻafeiloaʻi (tusa ma le mamafa - 1.2-1.5 kilokalama). I fafo, e lanu uliuli-lanumeamata i lanu, lanu samasama i luga o le tipi, e le o tele naua. O le pasene o oloa e le o oloa e maualuga tele (13%), ae o lenei mea e sili atu ona lelei ona o le maualuga o le suka o le lau. O le kulupu ei ai le "innate" immunity, e le afaina ai Fusarium. E mafai ona teuina mo le 12-15 vaiaso.
  • Princess o le uluai maketi F1. E seleseleina le seleselega i le 85-110 aso. O aloe e sili ona manaia - e toetoe lava a vaʻavaʻavaʻa, paʻu, fetaui lelei (tusa ma le mamafa 0.9-1 kg). I fafo, o le kapisi e lanu lanumeamata, i luga o le tipi ua samasama. O laulaau e matua suamalie, suamalie. E seleseleina le seleselega.
  • Zorro. Czech Czech. Mai le taimi o le totoina o laau i le amataga o le 48-55 aso. E laʻititi faʻalelei, palenu lanumeamata, mamafa 1-1.5 kilokalama. O le soʻo e faʻatusatusa, sikuea.

Faʻaaliga ata: uluaʻi laʻau paʻepaʻe, taʻutaʻua i le va o fai togalaau a Rusia

E faʻapefea ona tupu laʻau tipi

O le eleele muamua o le kapeti e sili ona fiafia i ai, ae o le malamalama. E aoga foi lenei mea i ana laau totō. Ua totoina fatu i se paluga o le humus ma le laumei lafulemu (e tusa ma le 1: 1). Aua le faʻaaogaina le mutia fou. O se fale e talafeagai lelei mo le tele o gaʻo, spores o viruses ma siama. Fuamoa ma pest larvae taumalulu iina. Afai o le eleele e foliga mai "mamafa", e faʻaaogaina le paʻu o le paʻu - perlite, vermiculite, oneone paʻu.

I le masini ua maeʻa mo le puipuia o faʻamaʻi (muamua, o le "lanu uliuli") e faʻapipiʻiina le gaʻo po o le faʻamaʻaina o le malala, faʻafefeteina o le fafie (o le sipuni ole 1.5-2 lita). Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e tatau ona faʻamaʻi. O le eleele e mafai ona uʻu, vevela, vela i totonu o le ogaumu.

O le "viability" o fatulaʻau pipi e faigofie ona faʻamaonia e ala i le lafoina i totonu o le suamalie mo le lima minute (30 g i le lita o vai). E le mafai ona totōina le fuʻa i luga. E mautinoa lava e te le faʻatali mo ni aʻa mai ia i latou.

O fatu laulaʻau e tatau ona fai muamua le totoina o togalaau, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le germination

O aʻa o le kapeti tipu e matua taua lava, pe a vele ma suia, o le a mautinoa lava o le a faaleagaina, o le a tele le pasene o fualaau o le a feoti. Ina ia aloese mai lenei mea, o fatu e vave ona totōina i ni pusa paʻu eseese ma le lautele o le 8-11 cm, ona faʻafeiloaʻi lea i le avanoa e tatala ai le eleele faatasi ai ma le fagu.

Ina ia faʻaleleia le germination ma le faʻapalapalaina, o fatu o kapeti e manaʻomia se sauniuniga faapitoa. O le auala e sili ona vave o le solomuli lea mo le 15-20 minute i totonu o le vevela i le vai e vevela i le 40-45 ° C, ona togi saʻo ai lea mo ni nai minute ile malulu (e uiga i le vevela o le potu). A maeʻa lena, mo le faʻapalapalaina, faʻapipiʻiina i totonu o se vaifofo o le biofungicide saunia e tusa ai ma faatonuga (Ridomil Gold, Gamair, Acrobat-MC, Topaz, Tiovit-Jet) mo le kuata o le itula. Vaʻaina fatu o loʻo fufulu i le vai mafanafana, faʻagogo i luga o solo ma solo pepa, ma mafai ona totō.

O le mea e taʻua o le teʻi faafuaseʻi e manaʻomia ai le tele o taimi. I le gasologa o le vaiaso, o fatu e afifi i le susu susu po o fefiloi ma peʻa susu poʻo oneone o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa i le po, ma i le aso na tuʻuina atu ai i latou i le nofoaga sili ona mafanafana, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se faamalama ua susuluina e le la, o se afi mafanafana.

O le isi filifiliga o le totoina o fatu i totonu o soʻo se biostimulator mo le 12-14 itula. O sauniuniga faʻatau oloa, e masani ona faʻaaoga e faifaatoaga Epin, potassium humate, ma Kornevin. O togafitiga faʻapitoa e le o se mea e sili ona leaga - o le aloe, le meli, le kulimi sosolo. A maeʻa lena, o fatu e teu i se lanu lanu lanu lanu meamata mo le taimi lava e tasi.

O le taimi sili ona lelei mo le totoina vave o le kapeti i luga o fatu laau mai aso muamua ia Mati 25-27. I luga o le eleele tatala o le a fesiitai pe a ma le 45-50 aso. I le taimi nei, e tatau i le laau ona fai 5-6 laʻau moni, o le 5-7 mm mafiafia ma oʻo atu i le maualuga o le 15-18 cm. E tusa ai ma lea, o le kāpeti muamua e tuʻuina atu i le togalaau ia Aperila (mai le lua tausaga i le faaiuga o le masina).

O le au fai togalaau e totoina vave le kapeti i le tele o taimi, faatasi ai ma se vaeluaga o le 10-12 aso, e maua ai i latou lava se fualaau toto e toetoe lava a oʻo i le faaiuga o le taumafanafana.

O fualaau e totoina e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. Faatumu ipu o peatusi faatasi ma le mea e saunia ai, ia faʻamamaina ma le limafoaʻi ma faʻasaʻo.Toto le 3-4 fatu i tane taʻitasi, faʻalauteleina e ni nai millimeters, leai se isi. Fafasi i le oneone lelei i luga.
  2. Ufiufi ipu i le tioata, faʻamalosi i se kiriata manino. Aʻo leʻi tupu, e leʻi faʻamaʻaina le kapisi, e faʻapipiʻi tane i aso taʻitasi, avanoa mo le 6-8 minute e faʻaumatia ai le koneteina faʻaputu. Taofi ipu i le pogisa ma mafanafana i le vevela o le 23-25 ​​° C.
  3. A maeʻa le fatuina o le fatu, faʻafeiloaʻi ia koneteina i le malamalama. E masani ona fai sina taimi - 5-8 aso. O aso sili ona lelei o le ao mo le kapisi e 12-15 itula. Ina ia mautinoa o lenei mea, o le tele o le teritori o Rusia o le a totoina fatu. E le gata o mea faʻapitoa faʻapitoa e talafeagai mo lenei, e mafai ona e faʻaogaina le faʻaogaina ma le malamalama. I le vaiaso muamua, ua faʻaititia le vevela i le 10-12 ° C, o le faailo sili ona lelei mo fualaau o le 14-16 ° C i le ao ma le 8-10 ° C i le po.
  4. E manaʻomia lou suʻeina o le kapisi i le 2-3 aso, e pei o le pito i luga o le palapala e magoto. E sasaaina le vai i autafa o le ulo, aloese mai le pa'ū ifo i luga o pou ma lau. E manaʻomia lou fafagaina o fualaau aʻo lei toe totoina i le eleele faʻalua - pe a ma le 10 aso talu ona faʻaalia le laumei lona lua ma le isi 1.5-2 vaiaso mulimuli ane. Mo le taimi muamua, faʻaaoga soo se vailaʻau oona e maua ai le suauʻu (1.5-2 g / l), ona faʻaaogaina lea o se mea faʻapitoa faʻapitoa mo laʻau (Rostock, Kemira-Lux, Uniflor). E le manaʻomia le faʻaaogaina o organics i le taimi lenei ina ia le aʻafia ai laau.
  5. I le laasaga o le lautusi moni lona tolu, o fualaau uma i totonu o le tane, e tatau ona e tuua naʻo le tasi. "Le tatau ai", ina ia le faaleagaina ai le aʻa, tipi ese pe pipiʻi latalata i le eleele.
  6. Ia faʻamalosi fatuga pe a ma le 7-12 aso ao lei totoina i le togalaau. Ina ia masani ia te ia i tulaga fou o soifuaga, e ave ipu i aso taitasi i le ea fou. I le popofou, 2-3 itula ua lava, ona faasolosolo malie lea o le taimi. I nai aso mulimuli na ia "momoe" i luga o le auala.

E le aoga le tolopoina o le totoina o laau i totonu o le eleele, o laau totō e sili atu ona leaga e fetaui ma tulaga fou ola

Vitio: totoina fatu laʻau faila mo le totoina ma toe tausi lelei laau

Mo le totoina muamua o kapisi i le palapala filifili se aso malulu malulu. Afai e malulu le auala, e mafai ona e faatali, ae le o se taimi umi. O aʻafiaga tetele e ola aʻa i se nofoaga fou e umi atu ma leaga.

E mafai ona faʻapipiʻi faʻatulagaina faʻavae pe a faatusatusa i ituaiga o meaʻai ma oʻo mai le matua. I le va o laau toto e tuua le 30-35 cm, i le va o laina - 35-40 cm. O le loloto o le lua e 8-12 cm (o le moli ole palapala, sili atu). E tusa o le afa itula ao le i totoina, e tele lava lo latou suavai ina ia totoina ai laau i le "palapala". I le pito i lalo tuu se sipuniti o superphosphate faigofie, o le lima o le humus, sina sipisi lapisi e tafiesea ai meaola faalafua. O le totō, faʻatasi ai ma le ulo, o loʻo tanumia i le eleele i le muamua o laʻau, faʻapipiʻi le meaʻai, toe faʻafefete lelei i le vai mālūlū poʻo se paʻu piniki mālūlū o le potassium. Pe a uma le 30 minute, ona susu lea o le susu, ona totoina lea. E le manaʻomia le faʻaogaina o paʻu o le peat or sawdust mo lenei mea, aemaise o le conifers - latou te malosi le acidify i le meaʻai.

Ina ia mafai ai e le kapeti ona toto aʻa i se nofoaga fou vave, e manaʻomia le suāvai tele

Vitio: totoina tipu tipu ile eleele

Toto fatu i le eleele ma saunia mo

Kapisi, e aofia ai le tīpasi muamua, o se togalaau e sili ona mamafa i togalaau. Afai e te le faia ni tulaga sili ona lelei pe vaʻai mo ia, e le tatau ona e faʻamoemoe i se seleselega lelei.

Aganuʻu e manaʻomia le vevela ma le malamalama. Latou te totoina i se nofoaga avanoa. Le taliaina e oo lava i le malulu o le vaega. I le taimi lava e tasi, o le i ai o se faʻalavelave puipui o le tulaʻi mai i mataʻu matagi o le matagi malulu ma faʻataʻitaʻi e aunoa ma le tapunia o mea e lata ane.

Ua totoina le kalama i totonu o se laufanua malamalama ma susulu

O le mea lelei, soʻo se kāpeti e faʻafeiloaia i tausaga taʻitasi i se nofoaga fou. Afai e le faatagaina e le vaega o le 'upega tafailagi, e manaʻomia le suia o le moega taʻitasi ile 2-3 tausaga. O le vaomatua e taua tele mo le puipuia o faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, o osofaʻiga o le aganuʻu e faigofie tele. E tatau ona mafaufau pe o le a tonu le mea na tupu i lenei nofoaga muamua. Soo se laau mai le aiga Cruciferous (radish, radish, daikon, rutabaga) e le talafeagai lelei e pei o kapeti. Toto lelei lelei pe a uma ni beets (masani ma laulaʻau), pateta, lauʻau, galala, aniani, fualaau lanumeamata, leki, cereals. Afai o le kapisi i totonu o le togalaau e pisia i se malulu, e mafai ona e toe faafoi atu i lenei nofoaga e leʻi muamua atu i le 7-8 tausaga.

O le aʻa o laau totoa e le laugatasi, o le aganuu e le faʻafefeteina lelei le susu. I lalo o ia tulaga, o le atinaʻeina o le rot e toetoe lava a le mafai. Afai i totonu o le nofoaga ua filifilia, o le suavai i le loloto o le mita pe itiiti ifo i le eleele, e fautuaina e suʻe se isi nofoaga. A leai se isi mea, e fausia pele pe tusa o le 50-60 cm le maualuga.

O se moega mo le totoina o kapeti ua saunia i le tautoulu. O le meaʻai o loʻo eliina ia le itiiti ifo ma le tasi le salu o le bayonet i le loloto, faʻamamaina o rhizomes ma isi meaʻai. I le faagasologa, ua faaopoopo le humus pe palapopo palapala (3-5 l / m²) e faaleleia atili ai le fausiaina. O fualaau e manaʻomia le phosphoric (10-15 g / m²) ma le uʻu (5-7 g / m²), mo se faʻataʻitaʻiga, faigofie pe lua superphosphate, kalimagnesia. O le mafuaʻaga masani o nei mea e faʻaogaina ai le manogi o fafie. Tofi lita le lava i le 1 mita. O se faʻaaogaga aoga o le falaoamata o le dolomite po o le fuamoa oona e nutimomoia i le paʻu (200-400 g i le laina laina). E le taliaina e le Kapisi eleʻele palapala, e le mafai ona e faatali mo le seleselega.

Falaoamata o Dolomite - o se teoxidizer natura o le palapala

E tusa ma le 7-10 aso ao le i toe totoina laau, o loʻo moe loloto le moega ma faʻaaogaina ai le oona. E le tau aoga ma i latou, 5-10 g / m² ua lava. O lona tele i totonu o le eleele e faʻaitiitia ai le puipuiga o laau toto, e faalavelave i le faʻavaeina o le ulu. O loʻo le faʻapipiʻi le palapala ile laulaʻau, latou te faʻamalosi, veins thicken.

Urea, e pei o isi fomaʻi oona, o loʻo faʻamalosia ai le kāpeti e faʻamalosia ai le lanu meamata

O le vaitau o le vavao o le vave faipisi e le o se taimi umi, ae o se aganuu vevela-alofa. O le mea lea, o fatu e totoina i eleele matala e seasea lava ona tupu, aemaise lava i le maualuga o le tau. E naʻo totonu o le itu i saute o loʻo i lalo. Faʻaavanoa faʻapuʻupuʻu i le vevela e oʻo atu ile -3 ° C e mafai ona tu, ae leai. Ma i totonu o Urals, Sisifo Mamao, Siberia, toe foʻi mai le tautotogo e le faateia ai se tasi.

I le mataupu muamua, e mafai ona fuafuaina le tulaʻiina mo le afa muamua o Me. Ma, afai oe laki i le tau, e mafai ona e selesele le seleselega i le amataga o Aukuso. I le lona lua - o le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ile masina talu ai. O le sauniuniga o fatu sauniuni o loʻo faʻamatalaina i luga e manaʻomia.

E tusa ma le 3-4 laau toto i totonu o vaieli taitasi, tuʻu tasi, filifilia le sili ona malosi ma atiaʻe

O loʻo totōina i ni susu susu, e tolu i le fa vaega taʻitasi, matauina le polokalame ua fautuaina mo fualaau. O le loloto o le lulu e 3-4 cm. Mai luga o loʻo ufiufiina i se fasi anufe o le humus ua faʻafefiloi ma le oneone lelei. Aʻo leʻi tupu mai (e tusa ma le vaiaso e faʻatali ai), o le moega e faʻapipiʻiina i le afifi palasitika. Ona faʻapipiʻi lea o arcs i luga atu ma soʻo se mea ufiufi paʻu papaʻe (agrospan, lutrasil, agril) ua tosoina i luga. A maeʻa pe a ma le masina, pe a lava le malosi o fualaʻau, e mafai ona aveeseina mo le aso, ma pe a mavae le isi 2-3 vaiaso - faʻaaoga atoa.

Tausia o kapeti na totoina saʻo i totonu o le togalaau e toetoe lava a tutusa ma e manaʻomia mo tipu ile windowsill. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faia ni puipuiga e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. Mo weni laʻitiiti, e sili atu le lamatia nai lo le ola matutua. Vai le mea o loʻo faʻapipiʻi ile 3-5 cm le loloto. O le togalaau e masani lava ona veleina, faʻaleleia ma le faʻaeteete pe a uma le isi vaiinu, pe le itiiti ifo i le 10-12 aso.

Totoina vave le kapeti i totonu o greenhouses, mea vevela poʻo lalo o mea ufiufi o loʻo faʻataʻitaʻiina. E mafai ona maua le seleselega i le 2-3 vaiaso muamua. O aso e totoina ai fatu e ave i luma 15-20 aso. Ae o faifaatoaga amateur e seasea ona faia. O le mea moni, i lenei auala, o le tīpoto muamua e tupu aʻe i latou o loʻo fuafua e faʻatau fualaau faisua. O ulu o fua, pe a le o toe maua, o le a faateleina le manaʻo. E leai ni faʻaaliga faapitoa i le totoina o tausiga. E naʻo le tatau ona faʻaumatia le eleele e ala i le sasaa i le 3% suauu sulfate po o se vailaʻau palu faʻamalolo o le potassium faʻasalalau. E le gata i lea, o le kiona ma le fale koli e masani lava ona faʻagasolo. O le vevela ma mea 'eseʻese o se siosiomaga talafeagai tele mo le tele o faʻamaʻi.

O le totoina o kapisi i lalo o mea e ufiufi ai mea e mafai ai ona e maua se seleselega ile 2-3 vaiaso muamua nai lo le masani

Totogi togafitiga

E leai se mea faigata i le tausia muamua o kāpeti. O le mea autu e manaomia e se laau e talafeagai ai le faʻasusu. Ae e le tatau ona galo ia i tatou le veleina ma le tatalaina o moega. Fai lenei mea ma le faaeteete, o aʻa o le kapisi e latalata i luga.

E tatau ona vevela le vai mo le faʻavaivai. O le taimi sili mo lenei taeao o le taeao ao leʻi oso le la po o le leva o le afiafi. O le aganuu e faʻaleleia, ma le le lava o le susu, o laau e tutupu lemu, o ulu o kāpeti e le nonoa. Ae o se masani masani e leaga ia te ia - o lenei mea e mafua ai le atinaʻe o le pala.

Ole taimi ole fafaga i tulaga taʻitasi e fuafua ile tau. Afai e le o mafanafana le auala, faʻafefe le masini i aso uma e 3-4. I le vevela i le toesea o le vaʻaia - faalua i le aso, e sili atu ona manaʻomia le sosolo o laau. I le muamua 3.5-4 vaiaso talu ona totoina, 5-8 lita i le vaomatua e lava, ona siitia lea o le fua faatatau tasi ma le afa. O le meaʻai e tatau ona susu e tusa o le 25-30 cm.

O le Kapisi e gaoioi lelei i le faʻasusu ma le faʻavaivai. E mafai foi ona e sasaa le vai i totonu o faatalanoaga ua eliina i se mamao o le 25-30 cm mai le faavae o le ala. Afai e faʻafeinu saʻo i lalo o aʻa, e vave lava ona taʻe ma mago.

O le Kapisi o se aganuʻu agaalofa, e faʻaaoga i fualaau laiti uma ma laau matutua

O le pipi muamua e faapitoa lava le manaʻomia e fafagaina ia Iuni, i le taimi o le faʻavaeina o ulu o kapisi. Pe a ma le 2.5-3 vaiaso ao le i seleseleina, e faʻaititia i le mea e tatau ai, ina ia avea lau laʻau ma juicier. Faatasi ai ma isi vaitau o le "lamala" ma le maoaʻe, o le ulu o kapeti e toetoe lava a le mafai ona lavelave.

Talu ai o le vaitau o le vegetative i le amataga o le kāpeti e matua puupuu lava, o le fugalaʻau, e tuʻuina atu i meaola masani. Seiloga o le masina muamua pe a uma ona e faʻafeiloaʻi i le moega, e mafai ona e faʻaaogaina ai le faʻamalosi o minerale (10-12 g i le 10 lita o le vai). O le fua i le laau e tusa ma le afa-lita o le fofo ua maeʻa. Ua faʻapipiʻiina le faʻatasiga ma le faʻafeinu. Faʻaalu pe a ma le 13-16 aso pe a uma le gafa.

O le isi laei pito i luga e manaʻomia mo kapisi i le 10-12 aso, le lona tolu - i isi isi vaiaso. I nei tulaga uma e lua, o sauniuniga a le tagata lava ia o le povi povi fou, o le manulele o manulele, o launiu, ma laʻau lalaga. O le oloa maeʻa e tatau ona fufulu ma faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1:15 mo le pusa ma le 1:10 mo mea uma o totoe.

Nettle infusion - natura masani ma saʻoloto

O togatogo mulimuli ua faʻamaʻaina e tusa ma le 1.5 masina aʻo leʻi ulu le kapeti. Mo ituaiga muamua, e tolu laʻei pito i luga e masani lava ona lava. O se filifiliga lelei o le faʻaputuina o le fafie po o le faʻafefeteina.

Wood ash - o se punavai masani o le potassium ma le maika

O le aganuu e vave ona tali atu i le leai o se manganese, boron ma le molybdenum i le palapala. I le masina o Me-Iuni, e faalua ona sasaa i se vaifofo o le paluga oona, boric acid, aclorite ammonium molybdenum (1.5-2 g i le lita o vai).

I le isi itu, e fautuaina e fafagaina le kapeti tele i totonu o se fale kati faʻatasi ai ma faʻamalaʻau. Mo le lona lua ma le tolu o fafagaina i lenei tulaga, faʻaaoga sauniuniga faʻapitoa o vai (Pepa Mama, Matai, Kemira-Lux) poʻo Azofosku, Nitrofosku. Mo le superphosphate mulimuli ma le potassium (nitrate) (15-20 g i le 10 l). Pe a ma le 30 minute ao leʻi faia le taotoga, e tatau ona faʻafefe tele le kapisi ina ia aua nei mu ai aʻa.

Vitio: Totoga Totoga Tausi tausiga

Seleseleina ma teuina

Aoina le kapeti muamua ao tupu, e taulai atu i le maualuga o le ulu o kapeti ma le umi o le tuputupu ae o le vaitau na faailoa mai e le gaosiga. Filifili se aso vevela e le vevela mo lenei mea. O le Kapisi e tipi i le timu e tatau ona faatagaina e taoto i luga o le folasia o ie solo mo le itiiti ifo ma le aso.

E le aoga le tolopoina o le seleselega. O alo o kapisi e masani ona momotu. EAfai e le mafai ona e tipi ese i se taimi talafeagai, e mafai ona e tipiina se fatu e tusa ma le tasi vae tolu o le mafiafia ma sina "tatalaina" le laau. O le tuʻuina atu o meaʻai i le ulu o kapeti o le a faʻatapulaʻaina, ma o le a faʻaitiitia le faʻateleina o le voluma.

Tuai ituaiga ma hybrids o kāpeti e le o teuina mo se taimi umi, i le faagasologa o le a leiloloa tele i le avanoa ma le manuia

Ua tipiina le Kapisi ma se naifi faʻamaʻavale, pefu faʻamalama ma se penisina po o se malala ua gaosia. E le o teuina ni ituaiga o meaʻai muamua ma hybrids, e maualuga le 2-2.5 masina. Ina ia faia lenei mea, o ulu uma o kapisi e afifiina i luga ole laulau palasitika ma tuu i totonu o le pusaaisa, i se vaega faapitoa mo le teuina o fualaʻau ma fua. Ae i le ogatotonu o le vaitaimi na faʻamaonia, o le kāpeti e tele naua le suamalie, o laʻau ua magumagu, e masani lava e le faʻapala.

Vaʻaia faʻaleaganuʻu ma faʻalavelave lavelave, metotia o le feutagaʻi ma i latou

E pei lava o isi ituaiga o kāpeti paʻepaʻe, o ituaiga muamua e masani ona mafatia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E ui lava i lenei tulaga latou te maua ai se tulaga mautinoa. E totoina vave muamua, e maua e laau le taimi e ola malosi ai i luma o le tele o iniseti matautia "ala".

O le tele o taimi, o le aganuʻu e afaina mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi:

  • Fusarium Lea lanu samasama, le iloa le leo, lapopoa lautele e salalau i le va o veins. Ona latou pala, ua mate le laau i le 10-12 aso. Brown "uliuli" uliuli e mafai ona vaaia i totonu o 'au i luga o le tipi. O le gaʻo pathogenic o loʻo ulu i totonu o le masini e ala mai i aʻa, mo se taimi umi e le o aliali mai faailoga i luga o le eletise. E le mafai ona togafitia fusarium ma auala faʻaonapo nei. O laau afaina na eliina ma susunuina. O le palapala i lenei nofoaga e faʻamaʻiina i se paʻu lanu uliuli o le potassium faʻasolosolo, 5% sima sulfate. I totonu o se kativa poʻo se fale kiona, e masani ona fautuaina e sui atoa le eleele. Ina ia faʻaumatia meaʻai o le galo, o loʻo totoina fatu i se fofo o Agate-25K, Immunocytophyte, Strobi. O fualaau tutusa lava e togafitia le 2-3 2-3 taimi i le vaitau o le tuputupu ae.
  • Mucosal bacteriosis. E aliali mai pe a uma ona faia ulu o kapeti. Lafoaʻi mai fafo o loʻo ufiufi i laʻau mūmū lanumeamata "susu", faʻalauteleina se manogi manogi le lelei. O siama e afaina ai le suia o lanu e suia ai le lanu enaena, ia liua i totonu o se vaega laititi. Afai o le faafitauli ua maitauina le tuai, e mafai ona lafo ese le kapisi. I se taimi muamua, o mea uma ua afaina e vaʻaia ma se naifi e leai se fofo. Ina ia saogalemu, e sili atu le maua o ni foliga vaaia maloloina. "Manua" e togafitia i le fufuluina o penisina, fafie laupapa, gaʻo faʻamalosi. Mo le siama, o vaieli aʻo lei totoina fatu po o fatu o loʻo faʻamaligiina ma Binoram, Fitolavin poʻo Planriz.
  • O le Black Black. E masani ona afaina ai fatuga poo fualaau aina i totonu o le togalaau i le masina muamua ina ua maeʻa. O le pito i lalo o le 'eleʻele e faʻapogisa ma vaʻa. O le laau e taoto i luga o se moega, mago. Mo le puipuiga, o faletini o Trichodermin e faʻaofiina i totonu o le palapala pe a eliina moega, o loʻo faʻamalulu fatu i Fitosporin-M solution. O fualaau aina o loʻo faʻamamaina i le penisina po o le gaʻo faʻamaʻaʻaina, o le moega i le faagasologa o le tatalaina o loʻo faʻasusu i le pefu o le laupapa poʻo le sulfur sulfur. Isi auala e puipuia ai 4-5% alcohol alcohol or infusion of onions slices. I le mauaina o faailoga muamua masalosalo, o le suavai e faaitiitia i le mea e sili ona talafeagai, e suia le vai i se vaivaiga vaivai o le potassium i taimi uma.
  • Slug. Ole suamalie e leai se totogi e fafagaina ai fatu vailaʻau. I lau laʻau lapopoa, latou te 'ai ni pu faʻalauiloa, e mafai ona faʻaumatia uma lava ia fualaau.O loʻo tumau pea se mea faʻapipiʻi i luga, ma tuʻu ai le siliva i le la. Mo le puipuiga, o le moega e siomia faataamilo i le nofoaga, totoina laau totō, soʻo se isi lanu ma fugalaau ma se manogi manogi. Olani pine, oneone, puʻupuʻu, fasi vao o loʻo sasaa i lalo o le aʻa. A iai ni nai slugs, e aoina i le lima (faʻapipiʻi vave i le taeao) poʻo le lueina e faʻaaoga ai mailei (pusa na eli i totonu o le eleele ua tumu i pia, kvass, jam uamea, fasi pepa kapisi). O laau totõ o loʻo sosolo i le kofe malosi, fualaʻau paʻu o le fulufulu poʻo le 1:10 faʻaitiitia i le ammonia ua faʻafefe i le vai. O vailaau faʻamaina e faʻaaogaina i na o le tele o osofaiga, lea e seasea lava ona tupu. O le sili ona lelei o loʻo tuʻuina atu e Meta, Sludge, Papatusi o sauniuniga.
  • Fola faʻatau. O nai tamai pulupulu e 'ai i ni pu laiti i laulaau, i ni nai aso e liliu ai i latou i se lave. O le tumutumuga o la latou gaioiga e na o Me lava, o le mea lea o le kapeti vave lea e sili ona mafatia i le meaola. Ina ia fefefe mai le taʻavale, o le palapala i luga o le moega e faʻafefeteina i le faʻafefiloi o laʻau tapaa mama, pepa palapala ma fafie laupapa, coriander, calendula, nasturtiums e totoina lata ane, o fasi ie ua faʻamamaina i le kerosene poʻo le turpentine o loʻo tuʻuina i le va o laina. O laau totō e faʻapipiʻiina i aso taʻitasi ma le 1:10 o le vailaau uaina, faʻatoʻaina o keke tapaa, vai ma le faʻaopoopoga o nai mataua o le suauʻu taua ma le manogi o nilala pine. I le leai o se aʻafiaga, e faʻaaoga ai vailaʻau - Aktara, Bankol, Actellik, Decis.
  • Aphids. O tamai iniseti lanumeamata lanumeamata e pipii i laulaau i le toetoe lava o le faifai pea. I luga o le sulu i totonu o latou togitogi e iloagofie ai - o nofoaga ia e toso mai ai meaʻai mai suamalie. Faʻafeiloaʻi ma le lelei ia aphids soo se matagi malosi. E mafai ona totō i autafa o le togalaau pe faʻaaogaina e fai ma meafaitino mo sauniuniga o le faʻafefete. E talafeagai foʻi le aniani poʻo le fuālaau sika, tapaa tapaa, otaota mamago, pipi tili. Latou te gaosia le kāpeti i le 5-7 aso uma, pe a oʻo mai ni meaola faalafua - 3-4 taimi i le aso. O se lelei lelei e tuʻuina atu e ala i se fofo o suauu manogi poʻo se fasimoli fofo. Mai vailaʻau, soʻo se vailaau faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaaoga - Inta-Vir, Tanrek, Mospilan, Confidor-Maxi.

Ata faʻapitoa: faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻalavelave matautia mo ituaiga eseese ma hybrids o kapisi

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Faʻafeiloaʻi i le pamu tuai. I le vave lava, faʻasao i le osooso. Faatasi ai ma le koto muamua ou te faaaogaina ai se togafiti e tasi. Ou te le toso ese, ae tipi ese ulu o kapeti. E oʻo mai i le tautoulu, o nisi ulu ulu ulu e ola i luga o le nofoaga o le tipi.

Nastya +

//www.forumhouse.ru/threads/122577/

O le kese muamua na ou iloa o le kulupu Nozomi. O le laititi lenei o le kapeti, e matua i le lima vaiaso. O le kulupu e puipuia i le susu o le eleele.

Sa ou taumafai i le tele o ituaiga eseese vave. Ioe, latou te manaia, ae latou te paʻu !!! Ma i totonu o le vaiaso e mafai ona tafe uma le togalaau, ma o le a le mea e fai i le tele o kapisi i le taumafanafana? Ducks ma moa ua tatau ona fafaga a latou galuega. O se taunuuga, na ou lafoaia muamua le kapeti, o lea ua ou totoina atili lanu ma kohlrabi mo le taumafanafana.

N @ t @

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=8812.0

Mai ituaiga muamua, ou te fiafia i Parel F1 (fatu Dutch) - e le o se mea e tupu! Fuga ulu ulu, e tusa ma le 1 kilokalama, suamalie, mafiafia tele. Seʻi oʻo i le ogatotonu o Aukuso i le togalaau, ona e 'ai lea.

Galkaspb

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=8812.0

E leai se mea faigata i le tupuina o kāpeti paʻepaʻe. O ona ituaiga muamua e le o faamoemoe e teuina, ae o ni mea lelei fou. Seleseina ia Iulai poʻo le oʻo foi i le faaiuga o Iuni. I luga o le maketi, o le aganuu o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga, o le lelei o ituaiga taʻitasi ma hybride e tatau ona suʻesuʻeina i le taimi muamua ina ia mafai ai ona faia filifiliga filifiliga pe a faʻatau.