Laʻau

Oxygen poʻo oxalis: faʻamatalaga, uiga faʻaleleia

Oxalis (oxalis) o se laau toto e avea ma vaega o le aiga Acidic. O le tufatufaga o le itu i saute o Amerika ma Aferika, Mekisiko.

Faamatalaga o Oxalis

Tulaga maualuga, 15-35 cm le maualuga. Nai lo o se ogalaau, o loʻo i ai se uʻamea fetolofi. I fafo, e foliga tutusa ma le vevela, aua o le lau laau e pei lava o le laiti ma e tolu foliga.

O fua o loʻo i le foliga o se pusa e lima-nest, o le lanu enaena, umi - 1 cm, lautele - 50 mm. O fugalaau e tasi, o le lanu e paepae ma lanu piniki, o le totonugalemu e samasama.

Ituaiga o mea aoga ma foliga o le tausia oi latou

I le fale, e mafai ona e tupuina ituaiga eseese o le kulimi suamalie:

VaʻaiFaʻamatalagaFugalaauTausia Tulaga
Totonu
TriangularFaʻapipiʻi faʻasolosolo laʻau laʻau ma o loʻo tulaʻi i luga i le amanaʻia o le taimi o le aso (faʻafeiloaʻi papa e pei o le butterfly wingspan). Lanu - paauli paauli.Laititi, lanu viole.I le faia o le tausiga, e leai se taimi e moe ai. Aua le faʻamagoina le palapala poʻo le faʻavaivai i vai. Mo le maua o le mamafa, i le tau o le taumalulu-taumalulu e faʻamalosia ai le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, faʻaitiitia le taimi o le faʻasusu, tipi le ogalaau ma faʻaleleia le fugalaau i se potu malulu.
Regnella (moli tafatolu)3-ply lau lau lanumeamata lanumeamata.Laititi, paepae.O foliga le lelei, e mafai ona aunoa ma le faʻafeinu pe a ma le 10 aso. Fai le pine pine o laulaau e avatu ai le matagofie o le laau.
Faatoaga
GlandularO ituaiga laau toto e sili ona lauiloa, e oʻo atu i le 10 cm. I le foliga - o se laau laʻau faʻapipiʻi ma laʻau lanu meamata.Pinkish-lilac faʻatasi ai ma fuga vine.Tuʻu ma faʻafefete ma faʻafeiloaʻi masani.
DeppE 4 pusa lanumeamata i luga o le 'au, i luga o le base latou te i ai se mamanu pogisa. Latou te ola i le 35 cm.Lanu piniki, faaputuputu i mea e le o iai.I le taumalulu, latou te fausiaina se malutaga, aua e le taliaina e le laau le vevela o le vevela. Faʻasalaga e faʻalelei.
VaʻaigaI foliga o se moligao, o le lanu e paepae ma se moli mumu.Fai fua masani. Latou te lagona le mafanafana i nofoaga vavalalata.Mananaia ma le nila launiu.
KarolaFuga lanu o le Kerisimasi.Laititi, samasama.O le mea lea, e le manaʻomia le tausiga. Faatoagaina e le faatoʻaga le tuputupu ae o le laau e puipuia ai lona tuputupu ae atoa.

Oxalis tausi aiga

Aʻo tausia le gaʻo, e tatau ona e taulai i le vaitau o le tausaga:

FactorTaʻeleʻele tautotogoPau le taumalulu
Malamalama ma le nofoagaO se faamalama o loo i le itu i sisifo po o le itu i sasae o le fale, o le oxalis ua tuu i totonu o le paolo. O le malamalama e vaivai ma faʻasalalau, o le faʻaalia i le susulu o le la e mafua ai le mu.Faʻapitoa mata. E leai se manaʻoga mo moli faʻaopoopo.
Lulu+ 20 ... +25 ° С.+ 14 ... +18 ° С.
TotogiLalagaina i le taeao ma le afiafi.O le maualuga o le maualuga o le 45-50%. Aua e te pamu.
FaʻasaAotelega, i le taimi lava e uma ai le magoina o le pito i luga o le eleele. 1 taimi i le 2-3 aso.E tasi i le 14 aso.
Laʻei pito siliTasi i 2-3 vaiaso. Faʻaaoga fomaʻi lautele.Aua le saofaga.

Taimi e malolo ai

O le umi o le taumalulu o le 1-1.5 masina. Fugalaau e taofiofi lo latou tuputupu ae, ae le pau le lau. I le taimi lenei, o le faʻainuina ua faʻaititia pe taofia atoa (e tatau ona e tilotilo i le setete o le laau). O vailaʻau i totonu e momoli atu i se potu malulu ma malulu.

Fuga

Fuga, pe a fai o le acid e mautinoa e maualuga, e mafai ona amata i soo se taimi o le tausaga. Mo lenei mea, pe a maeʻa le taimi masani o le faʻaalia mai o pupuʻu, ua faia ai se taumalulu faʻasaina. A maeʻa le masina, ona totoina lea o le acidic i totonu o le eleele fou, faʻafeinu tele ma tuu i totonu o se nofoaga lelei. Fuga e tupu pe a mavae le 30-40 aso.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

Oxygen o se fale e vave ona ola, ma o lea e manaʻomia ai le faʻatulagaina o tausaga. O le taimi sili ona lelei o le faaiuga o Fepuari poʻo le amataga o Mati.

I le taimi lava lea e tasi, latou te suia le palapala ma taumafai e taulima lelei ia pusa i le mea e mafai ai. Oxalis ua faʻamamaina maeʻa otaota ma lau lauʻeleʻele.

Oxygen e manaʻomia mea sili ona malamalama. Faatasi ai ma le tutoatasi tutoʻatasi o vailaʻau palapala, ua fautuaina i se fua faatatau o le 1: 1: 1: 2: 1 e ave ai vaega nei:

  • laupepa, turf, humus ma eleele paʻu;
  • oneone lelei.

O le oxygen e le mafai ona totoina le anisi, o lea e 8-10 fasi vaega ua tuu i totonu o se fagu. O mea totō e tanumia i le palapala ile 1 cm.

O se alavai faʻavaivai e aofia ai le faʻalautele o le omea e manaʻomia ina ia tuʻuina i totonu o le ulo. A maeʻa ona totoina, e fuga le fugalaau i totonu o se potu malulu ma faʻapulaʻa i vai inu mama.

Oxalis Care Outdoor

O Oxalis e tupu tutusa lelei uma i lalo o le paolo ma i nofoaga e matala. O le eleele ua filifilia lelei, lafoaʻi ma manava. O le maualuga o le eletise o le eleele e le faaituau pe o sina mea itiiti foi. Afai ei ai se manaʻoga, ona muamua lea ona totoina se fugalaau, eli luga le palapala, ona faʻaopopo lea o le peat ma le faapalaga. O fualaau e tuu i le loloto o le 3-4 cm, o le mamao i le va oi latou e tatau ona 10-12 cm. O le totoina e fautuaina ina ia faia i le ogatotonu o Aperila, i le vevela ma le timuga.

O le tele o taimi, o le oxalis e lava le timu masani, ae afai o le lamala e matauina, ona faʻafeinuina lea o vao i le taeao po o le afiafi ma le tele o le vai mafanafana.

I nai masina uma lava, e faʻamaʻaina ai le laau i minerale ua faʻamamaina poʻo Korovyak.

I le autumn, e tatau ona saunia le fugalaau mo le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, mulch le lalolagi i le rhizome. E leai se mea e popole ai e uiga i le vaega terrestrial o oxalis, aua o le a mago lava, ae o le a tumau le ola maloloina o le tubers seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai.

Faʻafouina o oxos

Mo le toe gaosia o le suka, o ia mea totō e faʻaaogaina:

  • pulu;
  • tubers
  • toso;
  • fatu.

O le auala pito sili ona faigofie o le faʻaaoga lea o bulbs:

  • ua aveeseina le rhizome mai le koneteina ma fufulu ile vai vevela;
  • o pupuvaga e vavae ese ma le vaʻaia e le tasi;
  • o le taunuuga o le totoina o mea e tuʻuina mo le 15 minute i soo se tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe; o Kornevin o se vailaau lauiloa;
  • o aniani i totonu o ni nai fasi vaega ua tuu i totonu o ipu, ona ave lea o pusa i se nofoaga mafanafana;
  • pe a uma ona foliga mai ua totogo, ua siitia atu le vaa i se potu susulu.

Faʻaleleia e tubers e faia e tusa ai ma le algorithm tutusa.

Afai o le filifiliga na pa'ū i luga o le vavae, ona faʻaogaina lea o manua nei:

  • i le pito i lalo, tipi le ala;
  • aveese otaota tele, na o le 2-3 e tatau ona tumau i luga o tipi;
  • o le faagasologa ua tuu i le vai;
  • A mavae le 2-3 vaiaso, ona tupu mai ai lea o le toto muamua, pe a oʻo atu i le 1.5 cm, ua latou totoina i eleele palapala.

O le metotia fatu o le faʻalauteleina i le va o faifaatoaga e le manuia, talu ai o mea i totonu o fale e faateleina ai a latou fuainumera vegetatively, ma togalaau totō - fatuina fatu.

Mea sese i le Oxygen Care

I le taimi o le tausiga o oxalis, e mafai e fai togalaau fai togafiti ona faia ni mea sese, pe afai e le iloa vave, e mafai foi ona faaosofia le oti o se fugalaau:

Aafiaga ile laulaauMafuaʻagaFaaleaogaina
Suiga lanu.Le lelei le moli.O se masini vai ma le elemene e siitia atu i se nofoaga e sili atu ona malamalama.
O fea.Faʻainu malosi.I le taimi o le gaosiga o oxos, e maua ai le suavai maualuga i totonu o le fagu e aveese ai le tele o le susu. Faʻasaʻo le faʻavaʻaiga faʻalelei. O le oxygen e matua susulu pe a maeʻa le eleele i se ulo.
O foliga vaaia o lanu.FuʻuUa siitia le laau i le paolo. Vaʻai faʻatoʻaga e aofia ai tulle.
Faʻasusu fautuaga.Le lava le susu, maualuga le vevela, faʻafefe i le susulu o le la.I le taimi mafanafana, o le fugalaau e masani ona sasaa i le vai.
Laʻau laʻau ma le ogalaau.Laititi o le malamalama.Ua teuteuina le laulauina o lau laau, ma ua siitia le uaua i se potu susulu.
Toto ma le oti.Faʻamatalaga masani.O le vaega uma o le fugalaau ua vavaeeseina, ma o le mea oona e momoli atu i se potu malulu malulu. I le tautotogo, o le a amata ona ola le oxalis.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi o oxalis ma a latou pule

I le tuputupu aʻe o le aano, e mafai ona osofaia e iniseti ma faʻamaʻi:

Pest / maʻiFaailoga Faʻaaliga mai fafo mai lauMafuaʻagaTaua
Spider miteFaʻasaga, i totonu o loʻo i ai se 'upega taʻelagi paʻepaʻe.Ava malulu.Ua togafitia le fugalaau i le Actellic ua faʻafefe i le vai. Toe faia pe a mavae se vaiaso.
AphidsSuiga i foliga, i le pito i tua o loʻo i ai le faʻaputuina o iniseti lanumeamata lanumeamata.I totonu o se ipu vai faaopoopo i ai se sipuni sipuni o le fasimoli vai ma faʻaosooso. I le mea e maua mai ai, ua faʻamaluluina le paʻu o le cotton ma ua uma ona mulumulu vaega uma o le fugalaau.
FusariumA o lea, o loʻo iai se paʻepaʻe paʻepaʻe i le pito i lalo o le aʻa.Faʻaleleia sili atu, faʻavaivaia o vai.E aveeseina le kulimi suamalie mai le ulo ma fufulu mama. O nofoaga o Rotten e vavaeina i le maualuga o mea ola maloloina. Ua togafitia le laau i le Fundazole ma ua totoina i totonu o se koneteina fou ua i ai se vaega lelei o alavai.

Faʻaaogaina o mea faʻamaʻi, faʻaaogaina, faʻamaʻi

Faatasi ai ma mea aoga o oxalis, o mea nei e taua:

  • diuretic ma choleretic;
  • antiparasitic;
  • faʻamamaina ma faʻamaʻi faʻamalologa (mo le faʻaaogaina fafo);
  • anti-inflammatory ma hemostatic (faʻaaoga faʻamaʻalo masani);
  • antipyretic;
  • diuretic ma antitoxic.

Ae, e ui lava i sea aoga tele o le fale, o loʻo i ai le tele o faʻailoga i lona faʻaaogaina:

  • ate ma fatu fatu;
  • gout
  • faafitauli faʻamaʻi;
  • urolithiasis;
  • mala o le pancreatic.

O le laau e le gata na o mea tau vailaau, ae o loo i ai foi ni fua suamalie, o lea e masani ona faaaoga ai le oxalis i le kuka:

  • faaopoopo atu i fualaʻau fualaʻau nai lo le faila;
  • tofe kuka e kukaina i luga;
  • o le mutia fou ua faaopoopo i le faafouina o meainu, o lenei mea e saofaga i le vave faanatinati o le fia inu.

Oxygen e aofia ai elemene nei:

  1. Oxalic acid. E i ai se aafiaga lelei i le faateleina o mea faalilolilo o le pancreas ma le manava. E tele sona sao i le hematopoiesis, ma o le tino e tumu i le magnesium, iron ma potassium.
  2. Malic acid. E faʻamalieina le taofiofi, faʻaleleia faiga faʻavae, e aʻafia ai le lelei o le vaʻaia.
  3. Succinic acid. E taofia le fausia o le cholesterol, faaleleia le tetee o le tino i aʻafiaga le lelei o fualaau faasaina. Faʻaititia le maualuga o le uric acid, lea e faʻaleleia ai le tulaga o sooga.
  4. Folic acid. Auai i le fausia o le DNA, faʻaleleia le lelei, faʻamaonia le faʻatinoga o le tino tutotonu, auai i le hematopoiesis.
  5. Vitamin A. E faʻamalosia ai siama ma le tino puipuia. Auai i le tau faasaga i maʻi mama, vave ona toe faʻafouina paʻu paʻu.
  6. Vitamin C. Faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. E i ai ona aʻafiaga faʻaleaga, faʻafefea ese ai siama ma microbes.
  7. Pule. O loʻo i ai i totonu o gaʻo gaʻo masusu o loʻo liua i le kulukose, lea e talafeagai mo le faʻapipiʻiina o le malosi i totonu o le tino.
  8. Taunuuga. E faʻamalosia capillaries, faʻasese ia atherosclerotic plate, toe faʻafoʻi le pao o le fatu.
  9. Carotene. E taofia ai le ulu atu o mea leaga i totonu o le tino, tau faasaga i le matua.

E i ai sona aoga aoga i le setete o le cardiovascular system. Ma o nei mea uma e le o vaega taua uma o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le ulaula.