Laʻau

Tulafono mo lanu vine: pe ae manaʻomia, pe faʻapefea ona fai ma pe aisea e manaʻomia ai i nisi o taimi ona teu le "zero"

Blueberries o se fualaau e mafai ona toleni teuteuina lelei. Faʻatoʻa faʻatoʻaga e le Faʻatoʻaga le tele o tiliva i le taumafanafana O le togavao, e ola na o ia lava, e maua ai le tele o tamai vine, ma o se taunuuga o le fausia ma le vevela e maua ai le kilo kilokalama o fualaau aina, ae e lapoa, o lona uiga e sili atu le suamalie ma suamalie.

E te manaʻomia ni lanu vine

O le aveeseina o tuai, maʻi, malepelepe, mafiafia o se mea e tatau mo soo se fualaau fualaau suamalie. Fugalaau e tafe le vao e aunoa ma le teuteuina: e sili atu i le tele o lala vaivai, o fua e faʻaalu i lo latou tuputupu ae, o se taunuuga, o le a tutupu le suamalie ma le leai ni mea. I le faaopoopo atu i ai, o patisi pathogenic e faʻaputuina i vaimamaʻe e le matagi ma laupapa mama na mafua ai le pala o laʻau, lala ma aʻa.

Blueberries e aunoa ma le teuteuina: o le tele o le matutu, lala paʻu, o faailoga o se maʻi afaina o loʻo vaaia i lau

Pe a faʻapipiʻi laʻau

O le teuteuga mama e faia i le tausaga atoa, e faia - i le vaitaimi o le moe umi o laumei, o lona uiga, mai i le tau o le tautotogo i le amataga o le tautotogo, pe a leai se tafe. E tusa ai ma le matua o le togavao, masani ma sese, o le teuteuga e amata i le tausaga lona tolu talu ona totoina. E i ai tulaga pe a oʻo i le taimi muamua 6-7-tausaga le matua e amata ona mimiti. O tagata tomai faapitoa i fafo e fautuaina le amataina o le laulauina o laumei i le laasaga pe a iai le fatu laau i totonu o le fagu.

E faʻapipiʻiina se fatuga i se fagu

O le teuteuina i totonu o le atigipusa e talafeagai pe afai o le tele o le eletise e sili atu le maualuga o le palapala o le eleele i totonu o le atigipusa, o lona uiga, o aʻa e leai se taimi ma e le mafai ona ola i le paleni. Afai na e faʻatauina se vaomatua, ona muamua lea ona totoina, aveese uma faʻalauteleina faʻalauteleina e tupu mai i le eleele.

O le fatuina i le vaega pito i lalo ua tupu aʻe i luga o vaomalo e manaʻomia ona aveeseina

E na o le mana malosi e faʻasolosolo ai laau e tatau ona tumau. E manaʻomia ona faapuupuu e le tolu poo le afa. I lenei auala, o le ae maua ai se paleni i le va o le eleele ma luga o lalo o le togavao. A uma ona totōina, o le pale faʻasalalau o le a ave sina fua o le sua, o le aʻa o le a amata amata ona atiina ae ma tuʻuina atu ni lala fou.

Faʻatoʻa laʻau tilatilo: 2 vine faʻamalosi malolosi faʻatasi ai ma se laʻititi laʻititi e le faʻalauteleina; o aʻa ma vaega eletise ua atiae tutusa

Faʻataʻoto le fuālaʻau i le muamua 2 tausaga talu ona totoina

Aʻo leʻi oʻo i le fuaina o fualaau aina, e teuteu ai laumei ina ia faʻavaveina ai le fausiaina o se vaomatua malosi. Afai e te tuua ni vao e le o faʻamoemoeina mo le 1-2 tausaga, ona tele lea o fuʻa pupuu ma faʻalauteleina o le a ola mai le eleele, ma o le a faʻaputuina fugalaau i luga o mea uumi ma malolosi. O suavai uma o le a tuʻuina atu i le faʻavaeina o fua muamua. Ae o le togavao, faʻamafiafia i lala vaivai ma puupuu, o le a maua ai se seleselega lelei. E le gata i lea, o le a le mafai ona ia tetee atu i faʻamaʻi, tioata, meaola faalafua.

O le mafuaʻaga lea i togalaau faʻamalositino lea e ola ai vine mo le faʻatau, o lona uiga, tele ma matagofie, o le teuteuina o le faʻatulagaina o loʻo faia mai le tausaga muamua o le totoina. I le faia o lenei mea, ave faʻamalosi uma ma lala o le poloaiga lona lua ina ia oʻo i le tulivae (30-40 cm i luga aʻe o le eleele) e leai se faʻala, ae naʻo ni ogalaau saʻo. Ma faʻaputu foʻi puʻu malolosi e seleseleina e faʻaalu ai vaega o le laau faʻatasi ma fugalaau.

I luga o lālā o fualaau aina, e lua ituaiga o tumutumu: laʻititi, mai lau laʻau e tutupu, ma tele, fugalaau poʻo fua, e masani lava ona i luga o tumutumu o vine.

O se taunuuga o lenei teuteuga i fualaau aina laiti, o le fualaau aina ua aveese ese ma o se vao malosi ua fausia, e aofia ai malosiaga uma ma malosi.

Vitio: teuteuina o le vevela i le vevela

Totoina o mea manogi

O le faʻaaloalo e faia i taimi uma i le gasologa o le vaitau ma faʻatasi ai ma lanu o soo se matua. I le taimi o le tautotogo, ua aveeseina i luga o niisa tioata, i le taumafanafana - talavou laiti lanu meamata ua faaleagaina e iniseti ma uaea. O le teuteuga e faia, e ave le 1-2 cm o se nofoaga maloloina. Soo se manuʻa i se laau o se faitotoa mo faʻamaʻi eseese. O meaʻai e totoina i totonu o mea mama ma gaogao ma e le mafai ona faʻalelei i lala lamolemole, e le mama. I le vavaeeseina o vaega o le faʻalavelave o le laau, e te faʻaleagaina le foci o faʻamaʻi ma tuʻuina atu le malosi o le vao e fausia ai ni gaʻo fou ma ola maloloina.

Gradoboin i luga o le fuifui vine: o loʻo maua ni masini mumu, o le laʻau e itiiti meaʻai, o faʻaaliga o le maʻi e mafai ona iloa

A o lei amataina ma pe a uma ona teu ese, faʻamaʻi meafaigāluega - solo vailaau i le ava malosi. Taulimaina le laau atoa ma se pese, mo se faataitaiga, Bordeaux liquid, Skor ma isi. I le taimi o le fuaina o fua, e mafai ona e paluina phytosporin.

Totoina vao vao matutua

3-4 tausaga talu ona totoina, o mea nei ua aveeseina mai le togavao ua gaosia ma fualaau aina:

  • lala uma e faataamilo seia oʻo i le muamua fanafana malosi, tuputupu ae i luga agai i luga;
  • lala o le poloaiga lona lua, tuputupu ae i lalo ma loloto i totonu o le palealii;
  • luga ua faaleagaina e le kiona, faamai ma meaola faalafua;
  • o laau laiti uma lava o lala ma lala o le lona lua o poloaiga i luga o laʻau autu e maua ai fua i lalo o le maualuga o le tulivae.

O lea la, o le lala laau i lalo o le mamafa o vine e le liliu i luga, ia nonoa i luga o siteki. E moni lava lenei mea mo ituaiga uumi.

I le faaopoopo atu i le teuteuina o teuteuga, e tatau ona faatulaga se tagata e fuaina fualaau aina suamalie. Mo le faia o lenei mea, tipi ese lala tuai ua lalagaina i le paʻu, ua tuua i latou e sui ai le tele o le malolosi ma le talavou, ua ola mai le aʻa. O le vao o le vine e aofia ai le 10-15 skeletal branches, ma i le le amanaiaina, ola e aunoa ma le teuteuina, e 20 pe sili atu foi.

Vitio: teuteuga tulafono mo le fuaina o lanu

Afai e manaʻomia le teuteuina o le blue to "zero"

E tolu tulaga e te manaʻomia e tata ai le vao atoa i le maualuga o le eleele:

  1. E tatau ona teu le togavao. Sa vevela, e te leʻi suavai, e magumagu. Oti ese uma laʻau ma mautinoa le susu i taimi uma. E leʻo vave, ae i totonu o le 2-3 tausaga o le a ola mai ai se vao fou.
  2. Ua lafoaia laulaau, e tafe vao, e leʻi teuteuina mo 5-6 tausaga pe sili atu foi.
  3. A maeʻa se taimi uumi o le fualaau aina, e tele aʻa ua faia, o vine laiti ua nonoa, e laiti. E fautuaina e le au fai togalaau togavao le vavaeina o vao "i le zero" (toe faafou), e aunoa ma le faatali mo le paʻu o le fua, o lona uiga, pe a uma le 2-3 tausaga o le tele o fualaau suamalie. I le mea e le tatau ona tuʻuina atoa e aunoa ma ni vine, totoina ni vao o vine ma toe faʻafouina i latou.

Mulimuli i tulafono o fuifui vine, ma o le a fiafia ia te oe i se fua lelei

Faʻatoʻaga a le Faatoaga i luga o le tipiina o laulaau

O le teuteuga e faia i le amataga o le tautotogo ao lei tupu le fatu o fatugaʻo. A o le fuaina, lea e amata i le 3-4 tausaga talu ona totoina, na o le teuteu mama e faia. Ua gase, maʻi, vaivai lala. O lala sili ona malolosi e vaeluaina i le 1 / 4-1 / 5 o le umi. O lenei mea e fesoasoani i le faia o ni taamilosaga lapoʻa ma se numera tele o fugalaau. Aʻo le i fuaina atoatoa, o se vao e seasea ona maua ai ni lala e 7-9 ma se numera tele o tuputupu aʻe faaletausaga o le 40-60 cm le umi e tatau ona fausia.

Varika

//www.sadiba.com.ua/forum/archive/index.php/t-1285.html

O le teuteuina e faʻaititia faʻapitoa i le velaina o lala mafiafia ma vaivai. E masani lava i le tolu tausaga muamua talu ona totoina, e toetoe lava a le teuteuina le fale. I tausaga mulimuli ane, i le tautotogo, ia faʻamavae atoa ni lala se lua i le tolu o fualaau fualaau aina e matua tele le tuputupu ae mo se tuputupu ae talavou, mamana, lea e mafai ona oo atu ai i le susunuina o vine. Aveese lālā paʻu ua paʻu i le eleele i lalo o le mamafa o fua ma fualaau tauaso.

Lenka

//www.sadiba.com.ua/forum/archive/index.php/t-1285.html

Sa ou faitau tele e uiga i le teuteuina ma mo au lava na otootoina se fuafuaga o le faatinoga mo le tautotogo:

  1. O le teuteuina o le a na o le tautotogo lava e faia mo le tele o mafuaaga (o le a ou faʻaalia i le malulu, gaoia e le fulufulu, lala vaivai).
  2. E oʻo mai i le taimi nei, o le a ou seleseleina i latou i luga o laʻau eseese (Bonus, Spartan, Bluejine, Patriot).
  3. E na o vao e sili atu i le 5 tausaga ma e fua mai mo le itiiti ifo ma le 3 tausaga o le a teuteuina.
  4. O le a ou aveesea lala lamolemole e ola i le vaega pito i lalo o lala mamana.
  5. Mai pupu e ola mai le aʻa, o le a ou aveesea mea vevela. Mai le poto masani, e vave lava ona vaaia pine (pe a ma le 4 malosi i tausaga taʻitasi), ou te tuʻuina mea uma i le malosi, e pei ona tupu e oʻo lava i lala vavalaʻau (kiona) e aʻafia i le malulu.
  6. O fugalaau fugalaau o le a vaai foi i le tautotogo. Ou te le manatu e mafai ona televave le vao vao e 5-tausaga - o lona taimi sili ona lelei e leʻi oʻo mai.
  7. Ou te manao, ae o lea ou te le mafai ona vavaeina se vaega o laau mamago o lenei tausaga (mai ia i latou ou te le fiafia i le itu o loʻu tuputupu ae mo le seleina i le tautotogo).
Oskol gardener

//dacha.wcb.ru/index.php?s=b61159d8b97dfb0ffae77fe4c1953efc&showtopic=5798&st=2500&p=1053905

E faalagolago lava i le maualuga o le vao o ituaiga eseese o laulaau, i le mama o le togalaau, ma isi mea faapena. Ia manatua o le seleselega o le blueberries ua faia i luga o le eletise o le tausaga nei, o lona uiga, o le teuteuga e sili ona lelei i le tautoulu, ma i le tautotogo e aveese vaega mama, maisa o lala. E taua tele le tipiina o le totogo i totonu o le togavao, aʻo latou faʻafefe le tasi i le isi. E mafai ona tuʻuina atu fesoasoani i luga o lālā e sili ona faʻafefeteina.

Andrey

//www.greeninfo.ru/fruits/vaccinium_corymbosum.html/Forum/-/tID/3036

O le faʻamoemoe o le teuteuina o le maua lea o se laau ola maloloina ma olaola e aofia ai na o lala eletise ma le tuputupu ae malosi o le pito i luga i lo latou pito i luga. I le pito i lalo o le vaomatua, e leai se faʻalaʻau. O le lua tausaga talu ona totoina, matou te fausia ai se togavao, ma i le taimi o le fualaau aina, matou te aveeseina ai le vao tuai. I le taimi atoa o le togavao matou te faia ai le vevela ma le faʻafefeteina.