Laʻau

Goat-Dereza: O Mea uma e uiga i le eseesega eseese o le kalapu

O le kukalaʻau i totonu o togalaau a le faʻatoaga Rusia e masani lava, ae sili atu ona taatele nai lo le aganuʻu masani. O le toʻatele, aemaise lava le amataina, aua le faʻamalosi e totoina se aganuu e le masani ai, ma fefefe i faigata faigata i le tausiga. O le mea moni, o le failaʻau faiva e sili atu le manaia ma sili atu nai lo le kapeti paʻepaʻe, ae leai se mea faʻalelagi e manaʻomia mai le faʻatoʻaga. Faʻafetai i le galue vaivai a le au faifaatoʻaga i faleoloa, o fatu o le seleselega ua tuʻuina atu i se vaega tele. O nisi o mea na ausia lata mai o le ituaiga o Koz-Dereza, lea e vave ona talisapaia e fai togalaau.

O le a le mea o foliga mai o se failaʻau faiva o le Goat Dereza ituaiga?

O le lisi o ituaiga ma hybrids o le failaʻau ua fautuaina mo le galueaina i se tau le tumau i le Setete Setete o le Russian Federation e aofia ai le sili atu ma le 140 mea. Ae le o tagata uma ua avea ma tagata lauiloa i le au faifaatoaga. Faatasi ai ma le ausia lata mai ma le manuia o ausiga a le au faifaatoʻaga o le ituaiga o Koz-Dereza. O le fatuga o le kamupanī o fatu fatu. Na aofia ai o ia i le Setete Setete i le 2007 ma vave ona avea ma se tasi o tagata sili ona fiafia i tagata Rusia.

Koza-Dereza - o se fulufulu faiva o le vave ona lauiloa i le au fai togalaau Rusia

O le vailaʻau o loʻo faʻavasegaina vave. Mai le foliga mai o laau totō i le matua o ulu o kapeti, pe a ma le selau aso le pasese, mai le taimi o le totoina o fatu toto i le seleselega - 55-70 aso. E oo lava i se tau le lelei, pe a toto fatu ma fatu laau ma ni nai "galu", e mafai ona e aveina 2-3 fualaau aina i le vaitau.

O le roletette o le cauliflower Cosa Dereza e matua faʻatusatusa, ae o laulaau e mamana, faʻasaʻo saʻo. O o latou foliga o loʻo faʻafefeteina, o le pito e vaʻaia. Lanu lanu meamata ma se lanu enaena. O loʻo i ai foi se faʻalanifiuga o le mea e faʻafefe ai le fulufulu lanu-fulu.

O le rotele o laʻau i le kapeti o le ituaiga o Kosa-Dereza e faʻatapulaʻa, ae o laulaʻau e malosi tele

O lafu taitasi e 20-25 lau. O le ulu o loʻo natia i se vaega. E faasolosolo foliga, faʻapipiʻi, e le o le paʻu. O le Kapisi e sili ona manaia, o ulu o kapeti e faʻaogaina. O le mamafa o le mamafa o ia mea taitasi e 0.6-0.8 kilokalama, ae o le "champions" e mamafa i le 3-4 kilokalama foi le matutua. Ae maise lava o faifaatoaga manuia e mafai ona ola i le 6-6.5-kilokalama ulu o kapisi. O inflorescences o le kiona-paʻepaʻe, paʻu, ae malie ma vaivai. E tusa lava pe vavaeina le ulu o kapisi, latou te le "nutimomoia".

O laʻau o Kosa-Dereza cultivar e aofia ai vaega laiti

O le fua faatatau masani e 3.2 kg / m². O le leai o se masalosalo o le eseesega o le matua faauo o ulu o kapeti, lea e mafai ai ona e aveesea i latou i le taimi. Fualaau aina Koza Dereza ma le mausali, e tusa lava pe le o le tau i le taumafanafana e le talafeagai mo le tupuina o kāpeti. O le vailaʻau o loʻo i ai se mea faʻapitoa e faʻaleleia ai le 'eletise'. E le gata i lea, e tigaina o ia i se malulu malulu i -10 ° C e aunoa ma se mea leaga tele ia te ia lava.

O fua i luga o le kapeti o le ituaiga o Koza-Dereza e matua lelei tele, o ulu e tafe faatasi

O le faʻamoemoe o lenei vasega o kāpeti e lautele. Goat-Dereza e talafeagai mo ituaiga uma o mea autu, ma mo sauniuniga i fale, ma mo le maalili. E taua tele mo lona tofo. O tagata matutua ma tamaiti e pei o kapisi. O palu pateta mai lea mea e mafai ona faʻaaogaina e amata ai ona fafaga pepe.

E le gata i le maloloina o le kukalaʻau, ae e matua lelei lava

E pei lava o soʻo se failaʻau, mo le tuputupu aʻe masani o le Kose-Deresa, o nisi tulaga e talafeagai. E agavaʻa le aganuʻu i se taimi puupuu i le vevela, ae pe a pa'ū ifo i lalo -10 ° C mo se taimi umi, o le kāpeti e faʻaalu i le atinaʻe. O lenei aganuu o le malie o le susu, e faʻafefeina ai le lāmala, le taofi e tupu. Ae e le mafai ona e alu mamao i le faʻafeinu - o lenei mea e aʻafia ai le tuʻuina atu o le okesene i aʻa. I le tulaga lautele, o le falesalo e fiafia i le tulaga mautu, e le fiafia i suiga faafuasei i le vevela, susu.

I tapenapenaga a le fale, o kosa-Dereza o kapeti e faʻamaualuga ai le kiona-papaʻe

O le mafanafana o le taumafanafana mo lenei ituaiga o le 16-18ºС. Afai e sili atu ona vaivai, o ulu e laiti, pala, toesea le tofo. I le 25 ° C ma le maualuga, o le laau e toetoe lava a taofi i le atinaʻe, o le a le mafai ona avea ma mea "le mafai".

Cabbage Goat-Dereza e aʻafia i le ituaiga o ituaiga o fualaʻau muamua, i le gasologa o le vaitau e mafai ona e puleaina e seleseleina ai fualaau 2-3

Vitio: faʻamatalaga o le kalapu cultivar Koza Dereza

O le fanau mai o aganuu o le Metitirani. I Rusia, e leʻi mauaa se aʻa mo se taimi umi ona o lona alofa i le vevela. Peitai o mea uma lava na suia i lalo o Catherine II, ina ua maua e le tagata lava ia aʻoaʻoga o le agronomist A. Bolotov se faʻamafanafana e mafai ona faʻaaogaina fua o fualaau aina i se tau vaʻaia.

Kosa-Dereza o le kapisi e tele lona malosi i vitamini ma microelements e talafeagai mo le soifuaga masani o tagata soifua. Ole vaega faapitoa ole vitamin U, pei o vitamini A, C, D, E, K, H, PP, le vaega atoa E. O elemene - potassium, magnesium, calcium, iron, manganese, fluorine, cobalt, copper. Ma o nei mea uma i se mea e matua maualalo le kalori - naʻo le 28-30 kcal mo le 100 g. O le kalulaʻau e taua tele mo i latou e mulimuli i se taumafataga, taumafai e aveesea le mamafa. O loʻo maua ai fiber digestible, lea e mafai ai e oe ona "togafiti" le tino, ma mafua ai le lagona atoatoa ona o le faatumuina o le manava. I le auala, o lenei fiber e matua vaivai lava. E faigofie lava ona faʻafatiaina e tusa lava pe o iai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e aofia ai le maila ma gastritis i totonu o le gaioiga laititi.

O fualaau o le kapisi o le ituaiga o Koza-Dereza e matua vevela lava, ae malie

I le auala, o le fatalupova e faʻatusa i le citrus i fuaitau o vitamin C. E naʻo le 50 g o le oloa ua lava lea e faamalieina ai manaoga o le tino i aso taitasi. O se uiga iloga o le aganuu o le i ai o le biotin. O lenei mea e seasea maua e puipuia ai le atinaʻe ma fesoasoani i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi paʻu, ma e aoga foi mo le tino. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le failaʻau e fesoasoani e faʻateʻa ai le faʻavaivaia o le lotovaivai, atuatuvalega, maʻi vaivai vaivai, leai se faʻalavelave osofaʻi. O lenei fualaau faisua e talafeagai foi mo fafine maʻitaga. O vailaʻau Folic acid ma vitamini B o se puipuiga lelei lea o le faaletonu o le gaosiga o tama.

E iai faʻamaoniga. Faʻaeteete e tatau ona amata faʻaaoga le kalapu faisuala pe afai e te iloa o loʻo i ai sau faʻalavelave i mea e afaina ai. I nai mea laiti, e 'aina mo faafitauli ma sooga, urinary poʻo cholelithiasis. E matua faasaina le faaaofiaina o lenei fualaau faisua i le taumafataga mo le mama o le metabolism purine.

Vitio: Faamanuiaga Soifua Maloloina o le Kaulutala

Lau sauniuni

O le lelei o le sui o Koza-Dereza e faia ai manaoga maualuga. E pei lava o soʻo se failaʻau, o lona aʻa o loʻo faʻapalapala, e le lelei. E na o le 25-40 cm lalo ifo. O le filifiliga aupito sili mo le aganuu e lelei, ae o le suavai lelei ma le eleele eleelea ma le faʻaaogaina o le acid-base e le o le paleni pe o le acid acid-base (chernozem, eleele eleelea, loam). E mautinoa lava e le mafai ona tupu le Kozu-Dereza i le eleele oona poo le saline, e pei foi i totonu o se mea e sili atu ona foliga tutusa ma le galu.

Ua faʻafeiloaʻi le Humus i le palapala e faʻaleleia ai lona fausiaina

O le kalapulaʻau ei ai se uiga le lelei i le faʻaleleia o le palapala ile aʻa. E vave lava ona latou pala, e sili atu le tele o le seleselega a le fai togalaau. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o le rot, aua nei totoina Kozu-Dereza i nofoaga e latalata atu ai le vai i luga o le eleele e sili atu nai lo le mita po o le maulalo. E timu vai timuga mo se taimi umi, e maua ai le malulu, malulu ma malulu.

O le sauniuniga o le kapisi laʻau e amata i le tautoulu. E faʻamamaina lelei le eleele, i le taimi lava e tasi e filifili ai laau uma ma isi otaota. I le faagasologa, o mea uma e tatau ona faaopoopo: humus pe palapopo palapala (15-20 kg / m²) e faʻaleleia ai le faʻaleleia o falaoamata, falaoamata lolomita po o fuamoa mūmū (200-400 g / m²) e faʻamaonia ai le paleni-faavae, superphosphate faigofie ma le sulfate sulfate (i le faasologa o le 140-160 g ma le 100-120 g) - e tuʻuina atu ai laau i masolosi latou te manaʻomia mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina. O i latou e sili i laei o le tino e mafai ona suia fugalaʻau ma le fafie o le vao (0.8-1 l / m²).

O se moega mo le totoina o le kukalaʻau ua amata ona saunia i le tautoulu

I le tautotogo, e tusa ma le 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le faʻatulagaina, o loʻo moe lelei le moega. Afai e leʻi faʻaaogaina falesa talu mai le pa'ū, ua faasaʻo le mea sese. E manaʻomia le humus ma le malosi o le nitrogen-phosphorus-potassium preparations (Azofoska, Nitrofoska, Diammofoska) i le metotia fautuaina e le kamupanī. E matua vavae ese le manua fou. E faʻamamafa le palapala ile nitrogen, ma o lenei mea e afaina ai le puipuiga o le laau. O le isi mea lamatia e ono tulaʻi mai o le faʻalauiloaina lea o fuamoa ma le tele o meaola faalafua, o meaʻai o patipatoic fungi i le eleele.

Falaoamata o Dolomite - leai ni aʻafiaga o le aʻafiaga aʻo matauina le tui o se deoxidizer

Faʻatauga mo le faʻaleleia o le kalapu. E oʻo lava i le mama penumbra e le fetaui ma lenei aganuu. O le nofoaga e tatau ona matala, malamalama lelei i le la, ae e tatau ona i ai le puipuiga mai le malulu ma faʻafuaseʻi o le matagi. Soo se mea e faia e le tagata poʻo se mea faʻapena e le faʻamalamalamaina ai le moega o le a taulimaina lenei galuega. E tatau foi ona e iloa o le failaʻau faiva o se laʻau pupuu. Afai o le ao lumanaʻi 12 itula pe sili atu foi, o le a faʻafuaseʻi ona vave faʻavaveina le faʻailoga, ae i le taimi lava e tasi latou te le o se mea lelei ma sili atu ona "tele".

O le kalapulaʻau ua totoina i totonu o nofoaga tatala

Aua nei galo e uiga i le fua o fua. O le kalapulaʻau e aʻafia i le aiga Cruciferous, ma o soʻo se "aiga" mo i latou o ni tagata leaga muamua. A maeʻa isi ituaiga o kāpeti, radisa, radish, rutabaga, turnip, daikon, e mafai ona totō i luga o le moega lava e tasi e leʻi muamua atu i le 3-4 tausaga. E fautuaina le tupu o Kozu-Dereza lea na tupu aʻe ai le kulimi, solanaceae, pauki, aniani, garlic, kāloti, greens. O tausaga taʻitasi, poʻo le le itiiti ifo i le tasi i le lua tausaga, ua siitia atu i se nofoaga fou.

Radishes, e pei o isi Crucifers, o se mea leaga muamua mo le falesaʻi

Lafailaʻau mai fatu ma ona fua

Caussa-Dereza e mafai ona totōina le falalaʻau i le palapala ma fualaau, ma fatu, ae o le tele o faifaatoaga e faʻaaogaina le auala muamua. E mafua lenei mea i uiga o le tau ma le le mautonu o le tau i le tele o Rusia.

E mafai ona totōina fualaʻau pusa i le eleele, ae i le tele o le teritori o Rusia, talu ai ona o le tau, o loʻo faʻaaogaina se auala e totoina ai fatu laau.

E faʻatatau i le vaega patino, o fatu e totoina mo ni fatu i le maeʻa o Mati poʻo le sefulu tausaga muamua o Aperila. O fualaau e le vave tutupu, ua saunia mo le siitia atu i se nofoaga tumau e tusa ma le 40 aso talu ona maeʻa, i le afa lona lua o Me. I le taimi lenei, e tatau ona latou tuputupu ae i le 15-18 cm le maualuga ma maua 4-5 laulaau moni.

Ole lapisi o lau o Goat-Dereza e matua faʻatusatusa, ae o lenei kapisi e le fiafia i le gaogao. E totoina i luga o le moega, ma tuu 50 cm i le va o laau, i le va o laina - 40-45 cm. E faatatau lea i fatu ma fualaau aina. E le tatau ona e taumafai e teu se avanoa ma tuu le falesaini i lalo o laau fualaau - i le uiga o le maua mai o meaai mai le palapala, e le o ni tauva mo le tasi, ae o le laau e fatuina se ata e le manaomia. E le gata i lea, o loʻo i ai a latou faiga faʻavaomalo eseese.

O faʻatoʻaga fai togafiti poto e le faʻapitoa uma le falesalesa i le taimi e tasi, ae 2-3 "galu" i le va o le 10-12 aso. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻalautele le taimi e fua ai.

Mo le faʻaleleia o aʻafiaga, o fatu e totoina. O le filifiliga pito sili ona faigofie o le taofi lea o le koneteina faʻatasi ma i latou i luga o le paʻu seia oʻo ina latou ufiufi, pe afifiina i totonu o se ie ua faʻamamaina i le vai vevela o le vai poʻo se vai mālūlū paʻu o le potassium pati. O le lapisi e tatau ona teu i taimi uma. E mafai foi ona e faʻaaogaina soʻo se meaola e ola ai (Epin, Emistim-M, humate humate, aloe juice, acidic succinic).

Epin - o se tasi o meaola masani e ola ai

E i ai se auala sili atu ona faigata. O fatu mo le kuata o le itula e tuʻuina i totonu o se vai vevela ma le vevela (45-50ºС) vai, ona saʻo ai lea mo ni nai minute i totonu o se pusa i le malulu. Pe a uma ona faʻafefiloi ma peʻa ma oneone ma taofi i totonu o le pusaaisa i le po mo le vaiaso, ma tuʻu atu i le nofoaga sili ona mafanafana i totonu o le potu mo se aso.

O le teuteuina o fatu fatuga e afaina lelei ai o latou aʻa

Laasaga mulimuli - faʻapipiʻi mo le 15 minute i se fofo o le biofungicide (Fitosporin-M, Bactofit, Fitolavin). O nei vailaau faʻamaʻi e faʻaumatia ai togafiti faʻamaʻi, ma o soʻo se vaʻalele e matua gasegase i ia faʻamaʻi. A o le i faimalaga, e fufuluina i le vai tafe ma faʻagogo i se setete.

Ua totoina fualaʻau fafaga e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. O ipu tao ma le lapoa e tusa ma le 10 cm ua tumu i se mea ua saunia. E fautuaina e faʻaaoga tonu ia pusa, lea i le lumanaʻi o le a mafai ai ona aloese mai le pikiina ma le totoina. O le aʻa o laau toto e matua leaga lava. Ua faatauina le eleele i totonu o se faleoloa pe saunia faʻapitoa mai le fefiloi i le tutusa o le aofai o humus, peat, land fertile ma oneone paʻu. I tulaga uma e lua, o le sui e tatau ona faʻamaonia ma faʻaopoopo se sipuni sipuni o le pefu laupapa pe faʻamalosia le paʻu carbon dio 2 lita. O le puipuia lelei lea o le atinaʻe o le "lanu uliuli".

    Palu falaoa e aloese ai mai le faaleagaina i aʻa o le falelola - e lafoina laau i le togalaau faatasi ai ma se fagu

  2. E tusa o le itula ao le i faia le taualumaga, o le palapala i totonu o ipu e faʻafeoloolo lelei. E totoina fatu i le 3-4 i totonu o pusa taitasi, tanumia i le 0.5-1 cm. Taʻafia i oneone lelei i luga. E afifi afifi i afifi pe tuu i le pito i luga o se tioata e fatu ai se "laufanua".

    O se "fale tipi" ma le totoina o fatulaʻau pipifana e tatala laitiiti i aso uma mo le 5-7 minute e faʻamalosi ma aveese le condensate

  3. Seʻi vagana ai pupu muamua, o loʻo teuina pusa i le pogisa i le vevela o le 20-22ºС. I le taimi lava e uma ai, o le a matua faʻaitiitia i le 8-10 ° C i le ao ma le 5-6 ° C i le po. I lenei tulaga, e ola ai laau mo le vaiaso. E faigata ona fatuina nei tulaga i totonu o se fale e aunoa ma le faʻaituau i tagata o loʻo nonofo ai, o lea e fautuaina ai le vaʻaia o ipu i se vaʻa. A maeʻa le taimi atofaina, ona siitia lea o le vevela i le 13-16 ° C. E talitutusa foi le taua o le moli. Afai e le lava le malamalama faalenatura e maua ai le 10-12 itula i le aso (ma i le tele o itu o Rusia o le), e susulu mai le falalaʻau ile susulu, Lila poʻo faʻapitoa faʻapitoa. O vaiinu e faʻainu i taimi uma, ae faʻaitiitia, e puipuia ai le mea e sui mai le faʻamamago. E fautuaina le faʻaaogaina faʻaletonu o se vailauga lanu piniki o le potassium i le taimi nei ae le o le vai i le vevela o le potu.

    O fualaau kukalaʻau e manaʻomia tulaga lelei mo le atinaʻe lelei

  4. A o le totoina i le eleele, e faalua ona fafaga fagaina - i le laasaga o le lau lua lona lua ma le isi 10-12 aso. O se vaifofo paleni e mafai ona saunia i se tulaga tutoatasi e ala i le faasili i totonu o se lita o le vai 2.5-3 g o le nitrogen, 2 g o fuluʻi ma le 1.5-2 g o le faʻamalaʻau. E leai se leaga o oloa tau oloa faapitoa (Rostock, Kemira-Lux, Mortar). A o le i fafagaina muamua, o le fufuluina o mea e fai, tuu ai se tasi o fualaau i totonu o le fagu tasi, sili ona mamana ma atiina ae. O le vaega o totoe, ina ia le afaina ai ona aʻa, e vavae ese pe faapipii latalata ile eleele.

    Rostock o se fugalaau lauiloa na fuafuaina faapitoa mo le totoina

  5. 7-10 aso ao le i amataina, amata amata ona amata. O fualaʻau e ave i le ea fou, faʻalautele le faʻaaluina o le taimi faʻaalu i fafo atu mai le 1-2 itula i le aso atoa. I le 2-3 aso mulimuli, o le kapeti e "moe" foi i luga o le auala.

    O le faʻamalosi ao lei totoina i le eleele e fesoasoani i le faletupe e vave faʻafetaui i tulaga ola i se nofoaga fou

Vitio: totoina o fualaau faisua mo fatu ma tausi atili ai laau

E le aoga le tolopoina ma le tulaueleele i nofoaga tatala. O fualaau laʻau e sili atu ona leaga e fetaui ma tulaga fou o ola, e masani lava ona fai ai ni ulu laiti e le mafai ona "fuga" ae leai.

Mo le faʻatonuga, filifili se aso puaoa e le vevela. I le taimi muamua, i le tausisia o le totoina o togalaau, o le lua 10-12 cm le loloto e faia ma faʻamalieina i le vai ina ia totoina le kapisi i le "palapala". I le pito i lalo tuu se humus itiiti, o se sipuniti o superphosphate faigofie (o le kalapu vavalalata e sili ona mamafa i luga o mea o loo i ai i le phosphorus i le eleele) ma le onion husk (manogi leaga e aveese ai le tele o meaola faalafua).

O fualaau e tanumia i le eleele i le uluaʻi vasega o cotyledon leaves. O le "autu" e tatau ona tumau pea ile luga. Ona togafiti lea o le vao i se auala lelei ma sausau i le humus po o le paʻu i le pito i lalo o le ala. Seʻi oʻo le aʻafia o laau, latou te faʻatutuina se puipui i luga ia i latou e puipui ai i latou mai le susulu o le la. E mafai foi ona e tapuni le kapipelu i lala paranesi, pulou pepa.

O fualaau faila o loʻo tanumia i le eleele i le pito i lalo o laʻau

Pe a totō totō ile eleele, faʻapipiʻiina foi fatu. O loʻo totōina i vaieli tuʻufaʻatasiga ni nai vaega, faʻalauteleina i le 2-3 cm ma fusi le oneone i luga. O le palapala i lenei tulaga i le loloto o le 10 cm e tatau ona mafanafana i le 10-12ºС. O le mea lea, e le tatau ona e fuafua se tauʻave muamua atu nai lo le sefulu tausaga muamua o Me i itulagi ma se vaitau lelei ma le amataga o Aperila pe a vevela.

O le totoina o fatulaʻau faila i le eleele e masani lava ona faia i totonu o le mafanafana o le itulagi i saute

Aʻo leʻi amataina (e tusa ma se vaiaso), o le moega e faʻamalosi i ata. O le taimi lava e aliali ai laau, e faʻapipiʻi arcs i luga ae tapunia i soʻo se mea papaʻe-e mafai ona faʻafefiloi (agril, lutrasil, spanbond). Latou te fufulu pe a uma le masina ma le afa.

O mea ufiufi o le a puipuia ai le kalama fugalaau mai uma mai le susulu o le la ma mai se mea e manaia ai

O le tausia o fualaau aina e le ese tele mai mea e manaʻomia i le fale. E faʻamamaina lelei foi pei o le pito i luga o le eleele e magoto (e masani lava i aso uma 4-5), e fafagaina ma totoina i le taimi e tasi. O le moega e manaʻomia le veleina e le aunoa ma vaʻaia ma le faʻaeteete. O le puipuia mai i le va o le sami, o le olaola o le vavao i le 10-12 aso o le a paʻu i le paluga o fafie, tapaa tapaa ma mea mumu lanu mumu.

Fautuaga mo le tausiga o laau toto

O le kukalalaʻau e sili atu lona faʻamalosi nai lo le kāpeti paʻepaʻe, ae afai e te fatuina ni tulaga lelei mo le atinaʻeina, o le a le manaʻomia se mea e sili ona faigata mai le faʻatoʻaga. O le moega e veleina, tatala 2-3 taimi i le vaiaso, ae matua faʻaeteete, i le loloto e le sili atu nai lo le 7-8 cm - o le aʻa o faʻalaʻau e le lelei. O le taimi muamua e faia ai le faʻatinoga i le 6-8 aso i le maea ai o le totoina o fatu i le eleele. E fautuaina e faia lenei mea pe a uma ona faʻamusu, ae le o faʻatoʻaga uma e maua lenei avanoa.

Faʻasa

Faʻatauga mo Goat-Dereza e taua tele. O le kukalaulau e faapitoa le manaʻomia o le vai i le taimi o le fausiaina o inflorescences. Aua nei faatagaina le eleele e malogo i aʻa. Ae o le tele o vai inu e afaina foi. O lenei mea e mafua ai le atiina ae o aʻa.

E sili ona lelei le faʻafeinu o le failaʻau i le fufuluina, faʻapenaina timuga masani. O lea e mafai ai ona e faʻamamaina le eleele i le taimi tonu lava. Afai e leai se mea faʻapitoa, e sasaa le suavai i totonu o laina i le va o laina o fanua, ae le o lalo ifo o le faʻavae. O aʻa, paʻu, mago vave.

O le kukalapisi o se agaalofa agaalofa, e faatatau foi lenei mea i ana laau toto, ma laau matutua

O fualaau laiti e fausua pe a uma ile 2-3 aso, faʻaalu 7-8 lita o le vai i le 1 mita. E tusa ma le masina talu ona toto i le eleele, o le vavalalata i le va o taualumaga e faʻateleina i le 4-6 aso, ma le maualuga o le vai e oo atu i le 10-12 l / m². Ioe, o nei mea uma ua suia mo le tau i le auala. I le vevela vevela, ulu ma laulaau e mafai ona sosolo mai i le fagu moli i afiafi pe a uma le goto.

Laʻei pito sili

Goat-Dereza o se ituaiga vave o le matua. Mo ia, 3-4 feedings i le vaitau ua lava tele. O le taimi muamua e faia ai le faʻataʻitaʻiga i le lua vaiaso talu ona toe totoina laau i le togalaau, i le isi - faatasi ai ma le vaeluaga o le 12-14 aso.

I le amataga o le atinaʻe, e manaʻomia e le aganuʻu le gaʻo e fesoasoani ai i le kapisi e sili atu ona lelei le fausia o le lanu matamata. E faʻafeinu le 'oti-Dereza i se vaifofo o soo se fua o le apalai (10-15 g i le 10 lita o le vai) po o le povi povi fou, manu felelei, vao vao o loʻo tupu i luga o le' upega tafaʻilagi (o laumei ma laʻau manogi e masani ona faʻaaogaina).

Urea, e pei o isi fualaʻau oona, o loʻo faʻaaoga i le palapala, faʻamautinoa lelei le vailaʻau fautuaina.

E taua tele le aua neʻi faʻafefeina i le eletise. I le fua saʻo, e aoga tele mo le laau, ae o le tele o lenei macrocell i le palapala, o le faʻaitiitia o le puipuiga o le laau, e le mafai e uluuluulu ona fausiaina ulu lelei, o loʻo faʻaputuina fale palapala i faʻalavelave.

E leʻi faʻaaogaina ma faʻafefeteina le vai i le fua faatatau o le 1: 8

O le lona lua ma le isi faʻatauina - fuamoa ma le potassium. O le mafuaʻaga masani o nei mea e faʻaogaina ai le manogi o fafie. E faʻaaogaina uma i foliga mago ma i le faiga o le afaina. E mafai foi ona e faʻaaoga le superphosphate faigofie ma le sulfate sulfate (25-30 g i le 10 lita o le vai). E suia i latou i fomaʻi faapitoa faʻapitoa mo kapisi (Kristalin, Kemira-Lux, Novofert, Matai).

Goat-Dereza, pei o soʻo se fagalaʻau, e manaʻomia le boron ma le molybdenum e atiina ae ai. Ona o lona le atoatoa, o ulu ua liu enaena, "ua nutimomoia". O le mea lea, ia le itiiti ifo ma le tasi i le masina, e sosoloina i se vaifofo o se vailaau faapitoa. E mafai ona e kukaina oe lava, faʻafefe i se lita o le vai 1-2 g o le ammonium molybdenum acid ma le apocidic acid.

Vitio: Cauliflower Care Tips

O le faʻamalosi

E sili atu le lanumeamata o le laulu-paʻepaʻe paʻepaʻe, enaena poʻo le mumu. O se suiga i le lanu e afua mai ile susulu o le la. I le taimi lava e tasi, e maua ai foi e le tino se mea oona. Mo le puipuia o le paolo o mea leaga ma le tofo i totonu o le Cosa Dereza ituaiga, ma ao latou matutua, o le ulu tuputupu ae o loo ufiufi i lalo pito i lalo, ma vavae ese ma le faaeteete. O le auala lava e tasi e faʻaleleia ai le tele o ulu o kāpeti - sili atu meaʻai e tuʻuina atu ia i latou.

Ufiufi le ulu o le falelola i ona lava laulaau, e mafai ona e teuina le lanu papaʻe ma le tofo lelei o loʻo i totonu o le ituaiga o Koza-Dereza

O faamai, meaola faalafua ma le pulea

O le mea e leaga ai, e osofaʻia faʻapitoa le maʻi faisuala e faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le eseese o Kosa-Dereza mai le au foafoa na mauaina se puipuiga lelei, ae e le o atoatoa ona puipuia mai siama. Ina ia faʻaitiitia le lamatia, e taua tele le tausia lelei o le seleselega. O laau ola maloloina e maua i le maʻi e le tele lava taimi. E iai foi le puipuiga lelei o le tausisia o le fua o le seleselega ma le saʻo lelei o le totoina (e aunoa ma le tele o le "taofi"). A o lei totoina, e tatau ona totoina fatu i se vaifofo malie.

Afai o le faafitauli e maitauina i le taimi, o le tele o taimi e mafai ona togafitia e ala i le suʻe i togafitiga faʻataʻitaʻi. Latou, e le pei o vailaʻau, e faʻaaogaina i soo se taimi, ma le naʻo - seia oʻo lava i le faʻavaeina o ulu. O le tele o iniseti e le fiafia i manogi manogi. I luga o le nofoaga o le moega ma le kululu faila ma i le vavae, aniani, keleti, mint, rosemary, basil, faapea foi le sage, lavender, ua totoina marigolds.

Afai e te leʻi matauina le amataina o le atinaʻeina o le faamai, ma o le tele o le laau ua uma ona pisia, e le tatau ona e faasao. O ia kāpeti e tosoina ma susunuina e puipuia ai le salalau atili o le faʻamaʻi. O le palapala i lenei nofoaga e faʻamaʻiina i le sasaina i le 3% sulpasa sulfate po o le fugalaau lanu masi potassium.

O mea faʻavevela, o le tele o le faaleagaina i le falesalo e mafua mai i:

  • Kapisi felelei. Lafoaʻi fuamoa ile eleele. O aʻa e afaina mai ia i latou e fafaga i luga o aʻa ma gaosia ai siama, e 'ai i fafo "tunnels" umi. O le laau e vave lemu i le atinaʻe, faʻapala. Ina ia faʻafefe tagata matutua, o le togalaau faʻataʻamilomilo o loʻo siomia e le pasesa, seleni, o laau e suʻaina i le fasimoli ma le suavai faʻafefeteina i le vailaʻau oona (15 ml i le 10 l). O le tau ia i latou e faʻaaoga Tanrek, Mospilan, Fufanon.
  • Caterpillars scoops. Latou te fafagaina o laupepa laulaau, ma tuʻu ai na o na o ni nai aso. O tagata matutua e togafitia i pheromone faleoloa poʻo mailei mai fale. O pusa suamalie e tumu i le siamu, sipuni suka, o le meli ua faʻamamaina i le vai. I le po, e mafai ona e tuʻuina se punavai moli lata ane. Entobacterin, Bitoxibacillin, Lepidocide faʻatau ese a latou fualaau. Ua faʻaumatia Caterpilla i le fesoasoani a Actellik, Fufanon, Confidor-Maxi.
  • Fola faʻatau. Laʻau laiti e mafai ona liua laʻau i totonu o se faʻavevesi i ni nai aso. E matua fefefe i latou i le manogi o kilika ma tomato. O le eleele i totonu o le togalaau ua faʻauʻuina i le faʻafefiloi o fafie fafie, tapaa tapaa ma le pepa mumu. I le tulaga o le osofaʻiga tele o le meaʻai, o le Trichloromethaphos ma le Fagabecida e faʻaaogaina.
  • Slug. Latou te fafagaina fatu laau, 'ai le tele o pu i laulaʻau ma mea e le maua. O se paʻu paʻu mumu e mafai ona vaaia i luga o le fogaeleele. Latou te matataʻu ese ia slugs, faʻataʻaliʻoliʻo le moega ma le manogi manogi o laau afu, faʻapipiʻi ma le fualaʻau paʻu o le sinapi. I le pito i lalo o le ala, o le "pa puipui" ua fausia i ni pine uamea, oneone, fuamoa o le eleele poo nati, pepa vevela. E mafai ona aoina ma le faʻapipiʻi le loloto o le lima poʻo le faʻaaogaina o mailei. Ua eliina tanini i le eleele, o le afa ua tumu i pia, kvass, fasi pepa kapisi. Ole osofaʻiga o meaola faalafua o se mea faʻapitoa lea. Naʻo le tulaga lenei e faʻaaoga ai vailaʻau - Meta, Matagi, Mata.
  • Cabbage aphid. E fafaga i luga o le suka. O nai tamai iniseti lanu meamata e pipii moni i laulaau. E tele ni togitogi sima ua aliali mai, lea o loʻo manino manino i le malamalama. Faʻailoa aphids e infusions o soʻo se afu ma se manogi malosi e pei o manogi. E tatau ona e sola lau kalapu i le 10-12 aso. E le gata i lea, o lau lau tapaa, fualaʻau paʻu, lemoni pi, uʻamea o le kalaka, pito i luga o pateta ua faʻaaogaina e fai ma mea e le aoga. O nei lava mea e fesoasoani e taulimaina ai manu feʻai, pe afai o le aphids e le tele. O le kalapulaʻau e tatau ona togiina faʻaalu 3-4 taimi i le aso. A leiloa le taimi, e faʻaaoga Biotlin, Aktaru, Inta-Vir, Iskra-Bio.

Ata pue: oa foliga e pei o meaola faalafua e ono lamatia ai le kalama

Vaʻaia aganuu faʻamaʻi:

  • Mucosal bacteriosis. Greenish "tagi" e foliga mai i luga o ulu. E faasolosolo ina latou uliuli, faʻalauiloaina se manogi manogi le lelei. Mo le puipuiga, o le cauliflower e faʻasalaina i Mikosan, le Pentaphage. Afai ua mamao tele le faʻamaʻi, e tumau pea na o le tiai ese. A iai ni nai mea, o le a vavaeʻese manu, ma faʻafefeteina ile penisina po o le gaʻo ua gaosia i le paʻu.
  • Laʻu aʻa. O aʻa e liu uliuli, e faigofie ona paʻi. O le faʻavae o le aʻa e suia ai enaena, faʻamaluluina. O le puipuiga aupito sili e mafai ona faʻamautu. E fautuaina e suia vai masani le itiiti ifo i le tasi i le 1.5-2 vaiaso faatasi ai ma se vai mālū mālūlū o le potassium. I le mauaina o faailoga muamua o le maʻi, o le suavai e faʻaititia i le mea e manaʻomia. Gliocladin, Trichodermin capsules ua faʻaofiina i le palapala.
  • Kila. O le faʻamaʻi sili ona lamatia mo soʻo se kapisi, o le auala mo togafitiga e le o iai i le taimi nei. O aʻafiaga tuputupu aʻe e pei o tumutumu o loʻo i luga o aʻa, o le vaega eleʻele o le laau ua mamae ma ua mate. O le puipuiga aupito sili ona lelei o le seleselega. I totonu o le togalaau lea e mafatia ai le kapisi mai le taʻele, e mafai ona toe faafoi muamua nai lo le 5-7 tausaga. E aoga foi le vai vai i 2-3 2-3 vaiaso faatasi ma se vaifofo o le falaoamata o le dolomite (200 g i le 10 lita o le vai), ma pefu le eleele ma le pefu laupapa.
  • Alternariosis. O lapo e ufiufi i manulele uliuli, e faasolosolo lava ona liliu atu i liʻo faʻataʻoto. Latou te vave faʻagogo ma mate. O le salalau o le faamai e saofaga i le vevela ma le maualuga o le susu. Mo le puipuiga, o le eleele i totonu o le togalaau e paʻuina i se penisini mafiafia pe faʻamaligiina i Planriz, Bactofit.
  • Fusarium Lea suia le lanu i le samasama, e ufitia i lanu lanumeamata lanumeamata, vevela foi veins. Ona latou paʻu'ū ai lea, ua leaga le leaga. Mo le faʻasolosolo, Fitisonorin-M poo Fitolavin ua faaopoopo i le vai mo le faʻavaivai. I le amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻamalolo e ala i le togafitia o laau ma eleele i totonu o le togalaau ma Benomil poo Fundazol.
  • Peronosporosis. O laʻau e ufiufi i lanu samasama vaivai. O le itu sese e faʻamaʻaʻaina atoatoa i se mauve plate. O mea na afaina ua mate ma ua oti, pu. Mo le puipuia, o le moega e faʻamaʻapeʻaina i laupapa malulu, o laau totino lava ia o loʻo faʻapipiʻiina i le pefu laupapa. Ina ia faʻafetaia le faʻamaʻi, e faʻaogaina ai soʻo se fomaʻi.

Faʻaaliga ata: faʻamatalaga mai fafo o faʻamaʻi faʻapitoa o le failaʻau

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O le kalapu faisuala i lenei tausaga e matua matagofie lava. O laʻu Goat-Dereza, toetoe lava i lalo o le 2 kilokalama.

Kuzya68

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=257&start=90

I lenei tausaga, e iai au ituaiga o palufasiinu Alpha, Kosa-Dereza ma Alrani. Alrani e le leaga, ae o isi e leai.

Pule

//xn--8sbboq7cd.xn--p1ai/viewtopic.php?p=5336

Mo le lona fa o tausaga i loʻu olaga, ua na o le kapisi o Kosa-Dereza ituaiga ua saunia, o isi ituaiga o ulu e le o nonoa. O le a le mea, ou te leʻi malamalama i ai. Sa totoina e ia ana laau uma e lua ma faatau. O le ituaiga lava lea e tasi e lulu i le eleele i le amataga o Me i totonu o le vasega pepe, ona toe totoina lea i nofoaga tumau. I le faʻamuamua, e mafai ona totō vave i se nofoaga tumau - e lelei le germination, e leai se mea e tatau ona faʻagata.

Alay

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=8215&st=40

Ou te totoina se ituaiga o fugalaʻau Goat-Dereza mai le Biotechnology. Tuputupu ae mo le tofo ma le vave faʻateleina o le ulu. Snow-paʻepaʻe, suamalie, e aunoa ma le ita, e alofa tele le alo, o le tane i soupeti. Ou te iloiloina le amataga - 5, fuaina mai - 4.5, tofo - 5+, tetee atu i faamaʻi ma tulaga le lelei - 4.5.

Bezhechanochka

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=2477.0

Mo le taimi muamua i le taimi ua tuanaʻi, na liliu mai ai ulu lelei o kāpeti. Totoina se ituaiga o fagalaʻau Goat-Dereza. I le taimi muamua, e le mafai ona tupu se mea aoga, ma e oo lava i le lagona e le tatau ona tupu, ae o lenei ua ou tu ae ou te manatu o le a aoga.

Valentine

//vkusniogorod.blogspot.ru/2014/12/vyrashchivaniye-tsvetnoy-kapusty-sovety.html

Kosa-Dereza o se ituaiga lelei tele, e tupu i tulaga uma o tau. O le vavae e papaʻe ma e le tele ni mea e ese mai i lalo o lau.

Larisa Pavlyuk

//ok.ru/urozhaynay/topic/66363904595226

Ou te fiafia i le kuka failaʻau Koza-Dereza, ua ou totoina mo le fa tausaga talu ai ma o le tausaga lenei o le a ou toe totoina. E moni lava, e le tele tele ulu ulu. Ioe, atonu e le o se mea le lelei, ae o se uiga mama.

Olga Pushkova

//ok.ru/urozhaynay/topic/66363904595226

Na totō se fagalaʻau mo le faʻataʻitaʻiga, e taʻua o Goat-Dereza. Na ia matua ia Setema, toetoe a oʻo i le iuga ... Sa ia totoina ni fasi pepa se lua, o ulu o kapisi na i totonu o le 3 kilokalama.

Bagheera123

//forum.sibmama.ru/viewtopic.php?t=46197&start=150

Ma sa i ai le tautotogo ... Ma sa ou luluina fatu o le fatallower cultivar Kosa-Dereza ... Ma na maua mai ai laau toto e 54. Ma sa ou manatu o le a ou totoina mea uma: e pei ona masani ai, o le pau o le 5-8 vavae o le a tupu, ma o totoe i le paipa, pe maʻi maʻi, pe mamae, po o luga. Ma o le autumn na sau ... Ma, e pei ona tusia i luga o se taga o fatu, 54 spoons e matua i le tasi taimi e mamafa le 1 kg.

Massbu

//www.e1.ru/talk/forum/read.php?f=148&i=73543&t=73543

Koza-Dereza o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o le failaʻau i le va o tagata Rusia. Na vave ona latou talisapaia ona tulaga le mautinoa ma le toetoe lava a le atoatoa le sese.E leai se mea faigata i le mauaina o se seleselega tele. Afai e te faamasani muamua i le "manaoga" e faia e le aganuu mo tekinolosi, o le galueaina o le lafasiva o le a taugofieina e tusa lava pe le o se fai togalaau e le o tele.