Laʻau

DIY tupe talo tupe

O le talo tupe a Bonsai e lelei mo le faʻatoʻaga i totonu. E mafai ona e fatuina se mea sili ona matagofie e ala i le saʻo ma le saʻo. E le o tamaʻitaʻi gaʻo uma (Crassula) e talafeagai mo lenei ituaiga gaioiga, o lea e taua ai le filifilia o le mea sao.

O a ituaiga o tamaʻi gaʻo e talafeagai

Ina ia fausia se laau matagofie i le faa-Iapani, e tatau ona e filifilia ituaiga o mea gaʻo e fetaui mo ia ituaiga gaioiga. Fualaau aina e talafeagai mo le teuteuga o le talo tupe:

  • O le Crassula ovata o se togavao e lelei lona faʻalaʻau. O fualaʻau e faapaleina i laʻau laiti lanu laiti.
  • Crassula hobbit - o laʻau ovalu, e faʻaaogaina mai le pito i lalo i le ogatotonu. I le taimi lava lea e tasi, o le a faʻaaogaina.

Fat Bonsai

  • Crassula tricolor - lanu lanu eseese. O papatusi o loo valiina le lanumeamata lea e tu ai paʻu paepae. O laʻau ei ai le lanu mumu.
  • Silverss Crawula - o laulaau e ufiufi i togitogi siliva, lea e maua ai le aafiaga o le siliva.
  • O le tamaititi laititi o se tamai laau ma lau lanu mumu. O le umi o papatusi e tusa ma le 1.5 cm.

Vaʻalele talafeagai

E faʻapefea ona totoina se tamai laau mai Crassula i ou lava lima

DIY bonsai pine i le togalaau

Ae e te leʻi faia se talo mai se teine ​​gaʻo, e tatau ona e tupu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifili le gafatia saʻo ma fanua.

Filifiliga mafai

E mafai ona e totoina se gaʻo gaʻo i se ipu faapitoa. O le gafatia o se pesini poʻo se ipu o foliga faʻafausaga. E le sili atu i le 10 cm le maualuga o le maualuga. I le pito i lalo o loo i ai ni lua pu e faʻamalolo ai le susu. E le gata i lea, o aʻa e mafai ona faatulagaina i pupu ao faagasolo le faagasologa.

Malosiaga mo le mulimulitai

Faʻamasinoga

Ina ia totoina se fafine gaʻo ia te oe lava, ua lava lea e filifili ai le mea saʻo. E masani ona faʻaaoga le palapala. E mafai ona e faia le palapala ia oe lava. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le eleele vaʻaia ma le oneone i se fua faatatau o le 7: 3. O se laulau o le sili ona lautele o le omea ua faatumulia i le pito i lalo.

O loʻo tulaʻi mai Crassula

Taualumaga

  1. O le faʻafefiloi palapala ua faʻamamaina lelei i se pamu moli.
  2. O se pu e faia i le ogatotonu o loʻo tuʻu ai le aʻa o le laau.
  3. Ma le isi, e tatau ona e fufuluina se pu ma faʻapalapala le eleele i sina mea itiiti, toe faʻapala.
  4. Mo le sili atu le mautu, o maʻa e faʻapipiʻi i le ogalaau. E mafai ona e fufuluina le palapala ile tamai tamaʻi poʻo le faalauteleina ole omea.

Teuteu

DIY bonsai - matou te totoina laau i le fale

E manaomia e le Terrassula ni teuteuga talafeagai e faia ai se pale matagofie. E le gata i lea, e tatau ona e faatulagaina se faiga mo le fausia o le paʻu lava ia, faapea foi lala. A faʻaaogaina sea ituaiga laau, e taua tele le faia o mea uma e faʻamalosi ai le ogalaau pe a mafai.

Faʻasolosolo ogalaau

E mafai ona maua lenei mea pe a uma ona ola le laau toto mafiafia e amata mai i le faavae. Afai e maua le foliga ma le mafiafia e manaʻomia, e vavaeina lala. I le aluga o taimi, o le a amata ona faʻamalosi le kiona, ma faia ai se pito i luga.

Faʻasolosolo ogalaau

Faʻafefea ona fausia se pale oe lava

Tulafono e mafai ai ona e faia le palealii o se laau ae le afaina ai le laau lava ia:

  • O le teuteuga e faia i le vaitau o le tuputupu ae.
  • Mafaufau i foliga o le pale i le lumanaʻi. Faailoga ia lala o le a fausia ai le pale.
  • Faʻamau se ata i luga o le ogaumu.
  • E fautuaina e tuu laulaau naʻo luga o le pito i luga o lala o loʻo totoe e foafoa ai le pale.

Pa teuteuina o le Kale

Taua! E le mafai ona vavae ese uma auala e le tatau ai pe le talafeagai i le lanu ma se mea sili ona taua. Afai e faia lenei mea, e mafai ona oti le fale.

O le faʻaogaina masani o le a faʻalelei atili ai le faʻaalia o le laau, ae faʻapea foi lona tulaga.

Auala e fai ai le laʻasaga taʻitasi i lea laasaga

Tupe Laʻau E faʻamaʻi - Aiseā ua Paʻu ai le Tupe Tupe

Meafaigaluega faapitoa e muamua saunia, ae e mafai foi ona e faʻaogaina seleulu lelei. E tatau ona togafitia le lau ma se fomaʻi. Amataina o "faifaʻatasiga" e tatau ona mulimulitai i se faiga faʻapipiʻi manino. Laasaga i lea laasaga e tasi:

  1. Muamua fuafua le foliga o le pale.
  2. Manoa e makaina lala o le a tumau mo le alualu i luma.
  3. Oti le pito i luga i le pito i lalo. O lenei mea o le a faʻagesegeseina ai le tuputupu aʻe o le fafine gaʻo.
  4. Aveese lala laititi, ma tipiina i lalo.

Faʻalogo lelei! E mafai ona togafiti vaega i le faʻamalosia o le paʻu kesi e puipuia ai faʻamaʻi.

A mavae ni nai vaiaso, e mafai ona e agai atu i le isi faʻavae o le pale.

Faʻapipiʻi le filo

Ina ia faia soo se foliga o le ogalaau e tusa lava pe o se tamaʻi gaʻo, o le tele e faʻaaoga le uaea. Ae i lenei tulaga, o lenei faiga e le manaomia. O le ogalaau o le laau e matua leaga lava, ma e mafai ona gau i lalo o le malosi o le uaea. I se tamaitai gaʻo, e sili atu le saunia o le tulaga manaomia o le ogalaau e ala i le tipiina o auala i fafo.

Faʻasa

Ina ia mafai e le laau ona maua aʻa i le tatau, e tatau lava ona matua faasusuina i taimi uma. Faʻaaogāina o se pulu moli, faʻamalūina le eleele i se tulaga faʻapea seʻia oʻo i le vai i luga o le paʻu na tuʻuina i lalo o le ulo. Ona e manaʻomia lea e tuʻuina le pu i luga.

Tulafono mo le faapipiiina o se tamaʻi Pele

  • O le fale e faia i tamatamailima.
  • O loʻo manaʻomia le faagasologa e ala i suiga o le rotation. I le taimi lava e tasi, e leai ni paʻu mai lala e tatau ona tumau i luga o le ogalaau.
  • E le manaʻomia le faʻapipiʻiina o le fasi mea.

Faʻalogo lelei! Ole pine e tatau ona faia e le aunoa ina ia vave ona atiina ae le laau talavou.

Faʻailoa

I le nofoaga o le pine i luga o le taimi, e lua ni vaovao fou ua faia.

Isi tausiga

Ina ia le mafai e le laau ona oti ma atiae masani, e tatau ona faia ni tulaga talafeagai mo lenei mea.

Lulu, malamalama, nofoaga

O le fagu ma le laau e tatau ona tuʻuina i luga o se faamalama malamalama lelei, ae faʻatasi ai ma le puipui malulu mai pupuni. O le moli o le fale o le a lava lea, ae i le taumalulu, e ono manaʻomia ai faʻamalamalamaga faaopoopo. O se fugalaau ma se laau matagofie e mafai ona tuu i luga o se laulau, fata poʻo se kapeneta latalata i se faamalama tetele.

Nofoaga mo se laau

E faʻafefea ona fagogo se laau tupe

O le tele o suavai e taua mo le laau. E manaʻomia le vai ina ia fafagaina ai fasi pepa lapisi. E fautuaina le usitai i le pulega o le vaalele. E manaʻomia le faʻamamaina o le eleele ile laʻititi laʻititi o le faʻamamaina.

Fertilizer

E pei o le faʻamalosiina, e mafai ona e faʻaaogaina fugalaau faʻapitoa. I le taimi o le taotoga, e taua le vavaeeseina o oloa oona.

Manatua! E tatau ona faʻaaoga le fua aupito maualalo o le faʻamalositino e puipuia ai le laau mai le ola e aunoa ma se puipuiga.

Fat Bonsai Suiga

O se gaʻo gaʻo e gaosia i le tasi taimi i le 3 tausaga. Pe a teuteuina aʻa, na o le 1/3 o le aofaiga atoa e mafai ona aveeseina.

Taualumaga

  1. Saunia se ipu fagu ma se alavai. I le avea ai o se palapala, e tatau ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o le eleele ma le paʻu.
  2. Faʻaleleia lelei le eleele.
  3. Le lauʻeleʻele.

Laʻau malosi pe a uma ona toto

<

O faigata faigata ma mea masani e masani ai

O le crassula bonsai e aofia ai ituaiga le lelei o totonu o laau, ae o nisi mea sese i le faagasologa o le tausiga e mafai ona oo atu ai i le oti o se laau. Fesoasoaniga fesoasoani:

  • I le faagasologa o le faʻasusu, e le mafai e le vai ona paʻu i lau.
  • E tatau ona faia se suiga i le tasi taimi ile 3-5 tausaga.
  • I le taimi o le gaioiga, e tatau ona e faʻaaogaina le aʻa, aveese ni mea pala.
  • I le faagasologa o le aveeseina o gaioiga, aua le faʻaogaina mea, o se filifiliga lelei o loʻo faʻaaogaina le carbon powder.

Afai e te usitai i nei fautuaga, ona leai lea o ni faafitauli i le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le tupe o le bonsai.

Pests ma faʻamaʻi

Crassula bonsai e le lelei, ae e mafai ona i ai ni faʻafitauli ona o faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

  • Liliuina o aʻa poʻo lau. E mafua lenei tulaga ona o le le usitaia o tulafono ole vai. E talafeagai le faʻatuina o se faigamalo ma aveese vaega ua pala o le laau.
  • Malosiaga malosi. O le maʻi e tupu i vaega uma o le laau ona o le faaputuputuina o otaota i le pito i lalo o le ogalaau. Ua lava le faia o le faamama.
  • Aphids ma isi iniseti e mafai ona aveʻesea i le fulufulu mamoe ua gaugau i le ava malosi, ona togafitia lea o le laau ma se meafaigaluega faapitoa.

Laau laau

<

O le Crassula bonsai o se auala faigofie e maua ai se togalaau matagofie Iapani. O le tausia o le tupe ma ona tulaga e le faʻalavelaveina ai le faʻatupulaia o le faagasologa. Na o le teuina o le pale e manaʻomia ai se faiga masani.