Laʻau

Barberry Cobalt - faʻamatalaga o le vasega ma le tausiga

Barberry Cobalt (Kobold, Kobold) - faʻapipiʻiina laau teuteu teuteu. E faʻaaoga lelei mo le faʻaogaina o fanua i luga o le saite e le aufaʻataʻaga o le lauʻeleʻele ma le au faifaatoaga. Afai e te manaʻomia lau lanu meamata, e mafai ona tipi ma totō lauʻau. Isi faʻamatalaga e uiga i le galueaina o fua o faatoaga i totonu o le fale.

Faʻamatalaga

Barberry Tunberg Kobold o se ogalaau e oo i le 50 centimita le maualuga. O le pale paleni e aofia ai pupuʻu pupuu ma le paʻu enaena ma le maʻila. O lau ovateva e ola i luga o lala. I le taumafanafana e lanu lanu meamata, ile laʻau - ruby.

Barberry Tunberg Cobalt

Ua fuga mai Barberry ia Me. O gaʻo o pupufana e vali samasama. Ona fua mai ai lea o fua mumu suamalie. Latou te seleseleina ia Setema ma Oketopa.

Faamatalaga faaopoopo! O le faaliliuga moni o le barberry mai le gagana Arapi: "petals, pei o se atigi."

Totoina o se laau

Barberry Green Tape - faʻamatalaga o le vasega ma le tausiga

I le avea ai o se tulafono, ua totoina barberry i luga o le togalaau e ala i togalaau toto.

O laau toto e ola i totonu o se pusa o le a sili ona faigofie ona maua

O vao vao e faatauina i totonu o le nofoaga autu o le togalaau, pe tupu mai fatu mai latou lava. Laʻau faʻatasi ma se aʻa e tapunia e sili ona lelei.

Mai fatu

O le luluina e faia i le tautotogo po o le autumn. Mo fatu lelei, o fatu e manaʻomia ai le faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, e teuina i totonu o le pusaaisa i le taumalulu uma, ma i le tautotogo latou te totoina i totonu o se fale kati. Po o mea totino e totōina i le pa'ū i le taimi nei. I le taumalulu, o le a tupu ai le natura.

Totogi 2-3 masina i le malulu, o fatu e totoina e pei ona taua i lalo:

  • eleele sasaa ua sasaaina i totonu o se pusa i lalo ifo;
  • faia ni togalaau e taoto ai fatu;
  • ufiufi i latou i le eleele.

Ina ia faia ni tuutuuga talafeagai mo le vave tutupu o fatu, o le atigipusa e ufiufi i se palama palasitika. Pe a tupu le totogo, ona aveese lea o le fale. O vao vao ua totoina i totonu o pusa eseese, ona oʻo lea i le saite.

Totoina o laau i luga o le eleele

Mo laau e tuʻuina atu se la, ia tapunia mai matagi malulu. A o tuputupu ae i le paolo, o le a leai ni foliga teuteu. Barberry Tunberg Cobalt ua totoina i luga ole laupepa e pei ona taua i lalo:

  • eli se lua 40 centimita le loloto, 50 inisi le lautele;
  • sasaa fuālaʻau e aofia ai le potassium, phosphorus, nitrogen, ma fefiloi ma le eleele;
  • sasaa se mea e aofia ai eleele masi, humus, oneone;
  • tuʻu se togavao i le ogatotonu, faʻamalosi aʻa, moe i le paluga o eleele;
  • vai tele.

Ua totoina pasi e le sili atu nai lo le 3-4 tausaga. O le matua o le laau, o le sili atu ona faigata ona faʻafeiloaʻi le totoga.

Faʻafefea ona tausi

Barberry Bagatel - faamatalaga, totoina ma le tausiga

Tausiga e aofia ai le faʻafeinuina o taimi, laʻei pito i luga, teuteu mama. I le tautotogo, e mafai ona faia le tafeina o le pulumu ma inisopicicides.

  • Faʻasa

Berberis Thunbergii Cobalt o le lauʻeleʻele toleni ma e mafai ona alu e aunoa ma se vai inu mo se taimi umi. O le faʻamaualaloina o le pitonuʻu latalata-o le mea e tatau ai naʻo le tulaga ua leva ona faʻamago, vevela vevela.

Bushes o Barberry Cobalt i le tautoulu

E tele le suāsusu e manaʻomia mo laau toto i le taimi muamua pe a uma ona toto. Faamama le eleele i le taeao po o le afiafi. Suavai na o le aʻa, e aunoa ma le afaina o le vaega lanumeamata.

Faʻalogo lelei! Afai o le aofaʻi o timuga e paʻu i le taimi o le vaitau, e le manaʻomia le faʻaleleia o le susu i le vao.

  • Laʻei pito sili

A o le totoina o le barberry i le eleele lafulemu, o le laei pito i luga e faia mo le 3 tausaga. I le tautotogo, e faʻaaoga ai le nitrogen: 20 kalama o le urea i le pakete vai. E faʻapipiʻi meaʻai ile eleele faʻamamaina. I le autumn, e sasaa ai le peat i totonu o le poloka poloka.

E tatau ona maitauina e le o tuʻuina atu e Barberry Cobalt manaʻoga tetele i luga o le fausiaina, o le a atiina ae lelei e tusa lava pe leai ni faʻamaʻi.

  • Teuteu

O le teuteuga mama e faia i le taimi atoa. Aveese taʻaʻi tuai, maʻi, maisa.

O le teuteuina o le teuteu e talafeagai mo vao ua totoina o se pa puipui. O le faʻatinoga o loʻo faia i le amataga ma i le faaiuga o le taumafanafana.

Faʻatauga auala

Barberry Harlequin Tunberg - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

Dilute Berberis Thunbergii Kobold (barberry tunberg Cobalt) i luga o le 'upega tafaʻilagi i le tele o auala: fatu, toso, fola. O le filifiliga muamua e masani ona le faʻaaogaina e le au fai togalaau ona o le umi o le taimi ma le mamafa o le faagasologa. E le gata i lea, o loʻo i ai se tulaga maualuga e le o uiga uma e faʻamatalaina i le faʻamatalaga eseese o le a tuʻuina atu.

O se tasi o auala e sili ona lauiloa e faʻalauteleina ai le barberry o le tipi.

O le toe gaosia e le oti e faapenei:

  • tipiina le faʻapipiʻiina o le va o le 10-15 inisi le umi, e lua 2-3 inumaga;
  • o vaega pito i lalo o loʻo faʻaumatia ia Kornevin;
  • totoina ni nai ipu;
  • o pusa e ufiufi i se ata tifaga.

A oʻo mai aʻa, ona tuʻuina lea o laulaau fou, aveese le fale. O le totoina o togavao laiti e totoina i luga o le saite.

O le isi auala lauiloa o le faʻalauteleina o barberry o le taotoga. E faia le faʻatinoga i le tautotogo. Mo le faia o lenei mea, ua faia ai lago i tafatafa o le vao, lea ua faataatia ai laʻau mamago. E tuituiina, ufiufi i le eleele. E le pine ae i ai ni laau fou e vavae ese mai le matua matua ma totoina i se nofoaga tumau.

Maʻi ma meaʻai

O le barberry tunberg Cobalt e lelei le puipuiga. Ae i le mafiafia o laau totō, timu ma timuga, e mafai ona aʻafia le vao i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi.

Laʻau malosi i luga o laʻau barberry

Afai o le taimi muamua e aliali mai se paʻepaʻe paʻepaʻe i le vaega pito i lalo o laulaʻau, ona faʻataʻapeʻapeʻa ai lea o le laau - o le barberry e aʻafia i le paʻu palapala. E tatau ona e tauina le faʻamaʻi i le faailoga muamua. Ina ia faia lenei mea, ua aveeseina vaega ua afaina, ua sosolo le vao i se vaifofo o le sulfur colloidal.

O le meaola autu o le laau o le barberry aphid. Na te suʻeina le sua mai lau, pe a uma ona mate le vao. Latou te lafoaia le iniseti e ala i togafitiga ma se vaifofo o le fasimoli tagamea.

Taua! Faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona e mulimuli i le puipuiga.

Sauniga o le taumalulu

Barberry e mafai ona tetee i le vevela e oo i le -35 ° C. O le mea lea, e le manaʻomia e fale matutua le fale. Ua lava le sasaa o mulch mai le peat or humus i totonu o le liʻo. O laau laiti e ufiufi i lala paʻu, agrofibre. O le taimi lava e vevela ai le la i le tautotogo, e aveese le fale.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Barberry Cobalt o loʻo faʻaaoga i luga o le 'upega tafaʻilagi i faʻalapotopotoga eseese. O le totoina o ituaiga eseese i totonu o se mafutaga mafanafana, e mafai ona e fatufatuina se laufanua matagofie ma se palani lanu eseese.

Barberry Cobalt i se koneteina

<

E mafai e lauʻau teuteu se togalaau papaʻe, togalaau papa, vaʻai vailaʻau. O se pa puipui ua fausia mai ia i latou, lea o le a ausia ai le matagofie silisili i le 4-5 tausaga, pe a maeʻa palealii. O se laau totō toʻatasi o le a foliga matagofie i le mamanu.

Faamalologa meatotino

I totonu o tagata faʻapitoa, latou te faʻaaogaina e le gata o vine, ae o laʻau foi, paʻu, ma aʻa o le aganuu. O se tasi o uiga lelei o le barberg barberry o lona i ai o mea nei mo togafitiga:

  • faamama le toto;
  • puipuia le tino mai le vevela;
  • ei ai lona aʻafiaga e faʻaleagaina;
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa;
  • faʻafilemu le faʻaogaina o le tino.

Faaaoga le barberry i foliga o tinctures ma teuteuga.

Barberry Cobalt o se laau e le lelei tele lea e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. Aʻau i laʻau e suia lanu mai le lanumeamata i le tautotogo i le mumu i le tautotogo e mafai ona avea ma se teuteuga o se togalaau togalaau.