Laʻau

Laʻau o le laau Apple Wellsie, aka Faatele

O le Apple Tree a Wellsie o se ituaiga tuai o Amerika, o se tasi o tagata sili ona pele i lo tatou atunuu atoa. Ua totoina le vaieli i le Leningrad Region ma Volgograd, Siberia ma Altai; e sili atu ma le 30 ituaiga fou ua maua mai i Welsey. O se apu faʻamaʻi faʻamaʻi, e maua mai ai le tele o fua o apu lelei, e lauiloa mo le lelei o le tausiga lelei. Wellsie o loʻo taumafai e totoina le tele o tagata nonofo i le taumafanafana i lona nofoaga.

Faailoga o le vasega

O le Welred ituaiga ua lauiloa i Rusia talu mai le seneturi lona 19, ae o loo atinaʻe pea i le tele o togalaau ma togalaau aina. O loʻo i ai ni nai igoa (Fugalaau, Tartu Rose, ma isi), ae o le igoa sili ona lelei e faʻaalia ai ana meatotino: o lenei apu e aumai ai fua tele i tausaga taʻitasi.

A o laiti laʻu fanau, na latou aoao e tautala, latou te taʻua lenei apu "Uelis". Lea, e ui i lea, e le mamao ese mai le mea moni: a uma ona 'aina le apu e tasi, ou te manaʻo tele seʻia oʻo ina oʻo i le taʻaloga.

Na maua le ituaiga i le 1860 i le setete o Minnesota. O lona amataga moni e le o iloa lelei, o feeseeseaiga uma ua finauina e tagata atamamai, o lea ua manatu ai Welsey e mafua mai i le palota saoloto o se ituaiga e le masani ai. I lo matou atunuu, na aofia i totonu o le Setete Setete i le 1947, fautuaina mo le galueaina i le tele o itulagi (Northwest, Central, Central Black Earth, North Caucasus, Lower Volga). Ae o lenei fautuaga e le taofia ai faifaatoaga e nonofo i vaega e sili ona leaga o Siberia, o Urals ma Altai.

O le vailaau e taua o le vave taumalulu, o fua ua sauni e 'ai vave i le taimi o le seleselega ma ua lelei ona teuina seia oo ia Ianuari-Fepuari. O le laau e tele-lapopoa, faigofie tele mo le tausiga. E faʻatatau i le natura o le faʻatauga, e faʻatupulaia i le 4-5 mita. O le pale ua totoina, lautele-pyramidal, i laau tuai ua amata ona lapotopoto, e aunoa ma le teuteuina lelei e faigofie tele le vevela. O lala o le selu e faʻalauteleina mai le ogalaau i fasi uʻamea, lea e manaʻomia ai le lagolago malosi e pei o le fua o le seleselega. O lala maualalo e masani lava ona paʻu. O laʻau talavou e enaena lanu.

E le o le fai atu o apu o pipii i lala o se laau, ae o fua e maualuga tele

Lea laititi e laʻititi nai lo le laugatasi, faʻatasi ai ma pito i tua. O le laau e susulu matagofie i fugalaau lanu piniki; i le taimi o fugālaau, Welsey foliga matagofie.

I le taimi o le fugalaau, e mafai ona e tilotilo i le tuagane Welcy.

E faʻafefiloi le fua o le fua, o le ituaiga o fualaau 'aina o loʻo i ai i le 4 tausaga talu ona totoina. O gaioiga e matua maualuga lava, ae o loʻo i ai se vaitau faʻapitoa i le matua: e le o se tausaga, e leai se tausaga, ae i nisi tausaga, o le fuainumera o fualaʻau e pa'ū laitiiti. Vaʻaia le tino: o le vailaʻau e manaʻomia ai eleʻele, e leai ni apu e nonoa ma le sili atu i le 7% o fugalaau.

Faatasi ai ma ituaiga e sili ona faigofie, sili ona laugatasia, o le sili ona lelei o le pollinators o loo fuga faatasi faatasi ma welsey Antonovka, Autumn striped, Zvezdochka.

O le faigata o le taumalulu e lelei, ae le o se mea lelei: i le itu i mātū, o le apu e sao i le vevela leaga, e masani lava e naʻo le vevela -25 e uiga iC. E le aafia uma le ituaiga i le paʻu ma - matua vaivai lava - paʻu paʻu. O nisi mea le lelei o le fua le tutusa o fua; Apu mama e le o tautau i luga o laau mo se taimi umi ma malepelepe. O le taimi talafeagai e selesele ai i le tele o itulagi o le ogatotonu o Setema.

Ole laʻau o le umi poʻo le umi le uumi, mafiafia. Fua o le lapopoa, e mamafa le 100-130 g, o se foliga lamolemole masani, o le salalau i le lapopoa e laiti: o tagata tino ma mea laiti e seasea. O le lanu sili e samasama samasama, o le fefaʻatauaʻiga e pele le mumu. Le lanu mumu e toetoe lava o le atoa o le apu ma le lautele o le paʻu. E i ai foi ni mea e iloagofie ai le malamalama.

O le apu a le Wellsie e masani ona taʻua o le "chiseled": e moni lava, e le mafai ona maua ni apu masani.

O le pulupulu e paʻepaʻe, i le paʻu lava ia e mafai ona fai sina piniki, pupuʻu, maina lelei. O le mea inu suamalie e maualuga, o le tofo o se mea suamalie, o se mea malie. O le manogi o le apu papa e foliga mai e pei o se fualaupapa.

O le lanu ma le tofo o fualaau aina e sili ona faalagolago i le malamalama: o le sili ona manaia ma le manaia o le a ola i luga o le palealii o le laau ma luga o le pito i luga o le pale, o laau e ola latalata ane i le ogalaau ma e le lelei le susulu e mafai ona tumau le lanu-lanumeamata i le iuga.

E faʻamamaina uma aʻau i le mea fou (ua vave saunia pe a maeʻa) ma mo ituaiga uma o gaioiga. O loʻo lelei le latou vaʻaia, o le mea e fiafia i pisinisi. E fautuaina mai laʻau o le talo e faʻaaoga i meaai pepe.

Totoina o le aʻau o Wellsley: faʻasologa i lea laasaga taʻitasi

Totoina o le apu E leai ni foliga o Wellsie pe a faatusatusa i le totoina o se isi apu tele. E tatau ona faia i totonu o se nofoaga e puipuia mai matagi malulu, ae e lelei le malamalama, pe a le maua ai le suavai suamalie, ma o le eleele e le latalata mai i le 2 mita le maualuga. E mafai ona e totoina se apu i luga o se mea e le o se mea maualuga. Pe a totoina ni laau i le va oi latou e tutu mamao i le 4-5 m.

O eleele sili ona lelei e le faʻaituau poʻo sina maliega o le eleele, o le auala e faʻapipiʻi. Aulelei - chernozem poʻo le meaʻai oneone oneone, sili atu ona lelei - laʻau faʻaleleia. E tatau ona faasaʻo muamua Clays i le faʻaofiina o le tele o oneone, peʻa, humus. I tulaga e sili ona faigata, e manaʻomia e le gata ina eli se lua e oso ai, ae ia faʻamamaina foi le palapala ile mamao i le lua mita i itu uma. E mafai ona e totoina Welsey i le tautotogo ma le tautoulu, pe a na o le fatu laau e lelei, ma se aʻa malosi, matala tele, ae leai ni laulaau.

Pe a totoina i le tautoulu, e sili atu ona faʻatuatuaina e faʻatau se fatuga o le ituaiga o mea manaʻomia, o tagata faʻatau i le taimi o le taumalulu masani, e le o faʻamaoni, faʻafefiloi mea uma e leʻi faʻatau atu i le tautoulu, ma e masani lava e le lava le taimi mo le totoina o le tautotogo.

O le mea lea, e sili atu le faʻapipiʻi lemu o se lua i le taumafanafana, ma i se mea o Oketopa, pe a uma le tele o laʻau ua paʻu, faʻatau le tasi pe lua tausaga ma totoina e tusa ai ma tulafono uma. O le alualu i luma alualu i luma o le galuega e iloa uma e le fai togalaau.

  1. Tatou teliina se lua e oso ai, e sili atu le faia o lenei mea i le faaiuga o le taumafanafana. O le laʻititi pito i lalo e 60 x 60 x 60 cm, ae sili atu le lelei, aemaise lava i le tulaga o eleele mamafa. O le vaega maualalo, le pala, lafoai, o le pito i luga e laveaiina.

    O mea e alu i lalo o le eleele lafulemu e mafai ona vave aveeseina mai le togalaau

  2. I le tulaga o le palapala mamafa, tatou te tuʻuina se 10 cm-cm o le faʻavaivai (kalaupapa, maa, i totonu o tulaga ogaoga, na o sina oneone itiiti).

    O se laulau o maa nutililii e talafeagai e puipuia ai le faaputuputu o le tele o vai i aʻa

  3. O le pito i luga o le lapisi ua maeʻa faʻafefiloi ma faʻamaʻi: lua pakete o le humus, 100 g o le superphosphate, o le lita o le fafie. Sasaa lenei paluga i le lua.

    O le palapala faʻatasi ai ma fugalaʻau e faʻafefiloi lelei.

  4. O le fatuga na maua ia Oketopa ua tuʻu ifo i le itiiti ifo mo le aso i le vai (a itiiti mai aʻa). A maeʻa lena, ia togiina aʻa i se failauga e faia mai le eleele ma le mullein (3: 1) ma faʻafefe i le vai i le tutusa o kulimi suamalie. Ia, poʻo le itiiti ifo o se tala o le tala.

    Mai le ufiufi o aʻa ma se eleʻele eleʻele, ua faaleleia ai le sao o le ola o le fatu

  5. Matou te aveeseina le palapala mai le lua e maua ai aʻa o le fatu. Matou te tietie atu i totonu o se mita malosi (o le mita o loʻo i luga atu o le fogaeleele!), Matou te tuʻuina se fatu i totonu o le lua, faʻasaʻo aʻa ma faʻatumu i le eleele ua faʻamauina, luluina ina ia siosiomia e le eleele aʻa e aunoa ma se avega.

    E le tatau ona afaina aʻa: e tatau ona i ai i se tulaga masani

  6. A maeʻa ona faʻatumu le eleele, matou te solia le eleele i lou lima ona vaevae lea o lou vae, ia mautinoa o le ū o le kuluma e tumau i le 4-6 cm le maualuga nai lo le palapala. E leai se mea e tatau ona e fefe ai: a uma ona faʻafeinu ma tuʻu le lua, o le a faʻaitiitia pe a manaʻomia.

    I le gasologa o taimi, o le ua, o le a na o luga aʻe o le eleele, o le a pa'ū ifo i le maualuga o loʻo manaʻomia

  7. Tatou te nonoa le seedling i le siteki e faaaoga ai le "valu" auala.

    O le G8 o loʻo faʻamauina lelei se fatuga ma e le afaina ai

  8. Matou te faia se taʻavale faataamilo i le itu o le totoina o le lua ina ia le mafai ona tafe vai, ma sasaa 2-3 pakete vai i lalo o le fatuga: o vaega mulimuli e le tatau ona vave gaioi. Faʻamasani le liʻo lata ane-humu, vao po o soʻo se isi lava mea matutu.

    O le uila o le a faʻatagaina ai foʻi le timu e le salalau, faʻatonuina e suavai le fatu

Afai a uma ona faʻafefeteina e foliga mai ua leaga le eleele, e tatau ona e faʻaopopo i ai sina mea itiiti. Pe a totoina le taʻitasi, e le mafai ona faapuupuuina le uʻamea, ae afai e umi, e masani lava ona oti le 20-30 cm. I le lua tausaga le matua, e faapuupuuina lala o le itu e le tolu. Afai o vaega e sili atu i le 1 cm le lautele, e sili atu ona ufiufi i latou ile togalaau. Ae ui i lea, i nofoaga malulu e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o lenei teuteuga e faʻaleleia.

I le tulaga o le totoina o le totogo e latalata i le taumalulu, e tatau ona puipuia le ufi mai le malulu ma moa e ala i le nonoaina o lala o laau Kerisimasi po o pine. I le amataga o le ufitia o kiona, e aoga le lafoina o le kiona i totonu o le lio.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O faigata i le togafitia o le laau o Wellsie e mafai ona tulaʻi mai na o tulaga leaga; i le tulaga lautele, o le tausiga o lenei ituaiga e leai ni uiga taua. E aofia ai le faʻamalosia, laʻei pito i luga, pulupulu, teuteu. I le amataga o tausaga, o le tatalaina o le liʻo lata ane ma le aveeseina o vao leaga e tatau foi; mulimuli ane, e mafai foi ona tupu Welsey i lalo o le fola.

O lenei apu e manaʻomia ai le tele o vai, lea e fesootaʻi ma le natura o le fuaina mai: o loʻo faʻaalia mai i le maualuga o fua o le apu. O le laau e manaʻomia faapitoa lava le susu i le taimi o le fugalaau ma le tuputupu ae malosi o fua. I le taimi o le tau vevela, e faʻamaʻaina ai tamaiti i vaiaso taʻitasi, tagata matutua - faalua i le masina. E matua taua lava le tele o le malulu, aʻo le i oʻo i le faaiuga o le taumafanafana.

E oo lava i laau matutua o le a le puipuia e se uila i tafatafa e faafaigofie le fausiaina

Fertilize Welsey i le auala tutusa e pei o isi ituaiga o laau apu. O le tasi taimi i tausaga uma e fafagaina ai i latou i fugalaʻau faʻasaina e ala i le eliina o se pea paʻu humus i ni tamai lua i tafatafa o le itu o le poloka poloka. E faʻavaʻa ona faʻaaogaina faʻamalaʻau o le mineral i le tausaga: i le tautotogo, urea po o le nitrate (o se sipuni tele o le 1 m2 latalata ane i le taamilosaga), vave pe a uma ona tupu, o le azofosku (faalua pe sili atu), i le tautoulu - superphosphate ma le pefu laupapa.

O le faʻaaogaina o le urea e ala ile palapala e mafai ona fai e aunoa ma le toe faʻaleleia i le palapala, i isi tulaga, o le laei pito i luga e faʻaaogaina i totonu o le vai, faʻalauteleina faʻamaʻi ma le tele o le vai. I le autumn, e mafai foi ona e saunia se vaifofo vaifofo mai se paluga o mullein ma le efuefu, ma tumau i le vai mo le itiiti ifo i le vaiaso.

E mafai ona faia le teuteuga mama i soo se taimi o le tausaga, aemaise lava pe a sau i le aveeseina o lala laau mate pe mama. E le manaomia le faia o lenei mea i le taimi o le fugalaau ma le amataga o fualaau aina. O se teuteuga teuteu ma teuteu e faia i le amataga o le tautotogo (faaiʻuga o Mati) ma, i se auala sili atu le agamalu, i le taimi lava e maeʻa ai lau laulaau. I soo se tulaga lava, e le tatau i se tasi ona faʻaaogaina le varnish vine e ufiufi ai vaega.

O le teuteuga pepa e le o le tosoina o le laau ma le fualaau aina ma faia ai tulaga uma mo le malamalama atili o fua o le palealii. O le mea lea, o le uluaʻi faʻapuʻupuʻuina o lālā o se tamaʻi fatuga e taua tele. Mulimuli ane, o le tolopoina o lala uumi e faia, faapea foi ma le aveesea "i luga o le mama" o mea uma e tupu i se itu e le manaomia. O le tele o fai togalaau e aveese le taitaiau tutotonu pe a oʻo le apu i le maualuga o le 3.5 mita.

Po o le a lava le mamanu, e tatau ona faamamaina le pale i le tele e mafai ai

E le gata i le teuteuina, o lala o le skeletal o Welsey, e tuputupu ae i itu taua, taumafai e punou i lalo e ala i le fesoasoani a spacers poo maea, ma tuu atu ia i latou se tulaga e sili atu ona vavalalata. I lenei tulaga, e lua sini o loʻo tuliloaina: faʻateleina le fuaina ma faʻamalosi le puʻu o le apu.

E le tatau ona misia le taimi o le seleselega: O pi apu a Wellsie e faigofie ona faʻamaligiina. E tatau ona vave saunia mo le mea moni e tusa lava pe aveese ma le faaeteete fualaau mai le laau o le a leai se aoga, ma o le a le toe teuina ni apu olo. E le o se mea e fefefe ai: sili atu i le 200 kilokalama o fualaau aina e seleseleina mai le apu matutua o lenei ituaiga, ia lava mo le teuina ma le saunia o fualaau aina suamalie eseese ma faasao. Afai o le tausaga e foliga mai o le a matua fua tele lava, e tatau ona tatou faamoemoeina se faaitiitia o le numera o apu i le isi vaitau.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi: o ituaiga autu ma fofo i le faafitauli

Welsey e matua faʻasaʻo lava i le faʻamaʻi o le apu o le apple - scab, lea e mafua ai ona leai se vaega taua o le apu o le tele o isi ituaiga. O le mea lea, e le tatau ona fefe le tasi mo le seleselega a Welsey i tausaga timuga. E le o se mea e sili ona mataga ia te ia le malosi o le paʻu. O isi faʻamaʻi e afaina ai lenei ituaiga eseese; latou, pei o meaola faalafua, e tutusa lava ma isi laau opu.

  • E foliga mai o le paʻu paʻu e foliga mai o le paʻepaʻe paʻepaʻe lau. Mulimuli ane, e liua enaena, e malogo laʻau, ma o le silo e alu i le fua. O togafitiga faigofie, o Topaz poʻo Strobi fualaau e aoga.

    O le mea e lelei ai, o le paʻu manogi e seasea faatoilaloina Welsey.

  • Fualaau aina, po o moniliosis, o se faʻamaʻi lea e leai se apu e mafai ona faia e aunoa ma: ua vaʻai tagata uma i fua ua uma ona faaleagaina i luga o le laau. I Welsey, o le tele o fua e afaina ai e masani lava e matua laitiiti lava. O le mea lea, o le faʻaaogaina e faʻaaogaina i na o mataupu ogaoga; faaaoga fualaau faasaina po o le Fundazol.

    E mafai ona e gaosia ni fualaau sefululua i luga o se laau, ae o le faateleina o le salalau o le faamai, e tatau ona e fatuina se mea

  • Cytosporosis o se maʻi faʻaleagaina lea e faʻamago ai vaega o loʻo aʻafia o le cortex ma ua lilofia i nai faʻamaʻi pipisi. O le maʻi e vave ona tupu, e afaina ai vaega uma o le laau. I le tulaga o le tiga ogaoga, e le mafai ona togafitia togafitiga, i le amataga, o vaega ua afaina ua vavae ese faatasi ma mea ola maloloina tuaoi. Ua faʻamaʻiina vaega i se vaifofo o le sulfate paʻu.

    Cytosporosis o se tasi o faʻamaʻi matautia

Faatasi ai ma meaola faalavela, o le sili ona matautia o le codling moth, apple aphid ma fugalaau fugalaau.

  • Fugalaau fugalaau - o se tamai pogisa pogisa ma se faʻamaʻi, faʻapipiʻi buds e faʻapogisa ma magumago. E seasea ona latou tauivi ma vailaau (mo se faataitaiga, Aktara), o le auala masini e sili atu le saogalemu. I le vaveao, i le malulu, ua lūlūina i luga o le papa ma ua faaleagaina.

    E mafai e lenei elemene moli ona faoa le tatou seleselega.

  • O le aphids lanumeamata a Apple e matua lamatia lava i lo latou suʻeina o sua mai vine laiti, lea e tau atu i lo latou oti, ma e toe gaosia uma ai le taumafanafana. O nisi taimi o aphids e taitai atu ai i le oti o le laau atoa. O le mea e lelei ai, o le tele o togafitiga faʻasolo e lelei tele, e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tapaa tapaa po o le susu.

    Aphids e masani ona o mai faatasi ma papa, o lea e tatau ai ona tau ma i latou

  • Moth o se tamai laʻau pepe lea e iloa e tagata uma. O "anufe" ia o le 'ai o apu nai lo i tatou. E mafai ona faʻaumatia atoa le moa ona o le faʻapipiʻiina pea o le apu ma vailaʻau (aisea tatou te manaʻomia ai lenei mea?). Ae o le faʻaaogaina o fusi faʻasalalau ma le taimi tatau o le faʻataʻitaʻiga e faʻapena ai le seleselega o le seleselega.

    E mafai e oe, i le mea moni, ona tufatufaina atu ni nai apu i le moa, e sili atu nai lo le 'ai o chlorophos, ae e manaʻomia pea ona e tauina

Iloiloga Aʻoaʻoga

Ou te fautuaina Welsey. O lenei apu na mafai ona ola i le taumalulu o le 1978, ua fua mai mo le 3-4 tausaga, o manogi o le manogi ma e sili atu ona lelei. Naʻo le toe foʻi mai: o lala ua matua momotu i lalo o le mamafa o apu.

Famusov

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=10388&start=300

O ituaiga o apu, ou te alofa tele ia Welsey. E maua mai se seleselega i tausaga uma, pe a filifilia, o apu e le lelei tele (o le tofo o le manava - tart-malosi), ae pe a taoto i lalo mo le tele o vaiaso, o le a avea i latou ma se manogi suamalie ma le manaia.

"Toad"

//www.forumdacha.ru/forum/viewtopic.php?t=1160

Na ou valivaliina apu i luga o laʻu Wellsie, sa i ai foi loʻu ofuvae, Red Wellsie, o loo i ai se lanu e sili atu le malosi, o nisi o fua e toetoe lava a mumu.

Dim1

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2524&start=75

Wellsie ua ola i totonu o la matou togalaau mo le 35 tausaga, ma ua fua lelei. O le apu e manaia! Pe a matua, o le tino ua gase i le suavai ina ia avea ma sulu, tino sili. E le leaga i latou.E masani ona matou faʻataʻoto ia Fepuari, ona ou le iloa lea, ona e matua lelei ona 'aina lelei eo matou aiga ma aiga uma. Ou te fautuaina atu!

Shlykova Elena

//www.asienda.ru/answers/chto-eto-za-sort-yablok-uelsi/

E fiafia tele Wellsie i le ituaiga tuai, na faatauina e loʻu tinamatua se togalaau tuulafoaia i le 70, sa i ai se apu o lenei ituaiga, na ou 'ai lava ... E matua suamalie, lelei ...

Fomenko

//www.asienda.ru/answers/chto-eto-za-sort-yablok-uelsi/

O le Apple Tree's Wellsie o se ituaiga o vaitau o le taumalulu muamua e silia ma le 150 tausaga. Ma, e ui lava i se tausaga taualoa, o loʻo avea pea ma se tasi o mea aupito sili ona sailia i aʻau o laau i totonu o togavao faʻatoʻaga ma tagata o loʻo nonofo i le taumafanafana. O le ituaiga e faigofie tele ona tausia ma o tausaga taʻitasi e aumaia ai le tele o seleselega o fualaau matagofie ua leva ona teuina.