Fualaau aina

O lenei vaiinu o se faleteuoloa o vitamini! E faʻafefea ona kuka ma inu sua mai le beets?

Beetroot sua suamalie fou o se mea e sili ona lauiloa i le ava e le gata i Rusia, ae faapena foi i tagata o nonofo i isi atunuu.

Ona o le tele o ituaiga o ituaiga o lenei aʻa, e faigofie lava ona e filifilia le filifiliga sili, o le sili ona maualalo i vitamini ma minerale.

O le faʻaaogaina o lenei vaiinu ei ai lona aoga i le galuega a le tino atoa, fesoasoani e taulimaina faʻamaʻi o totoga eseese ma tino.

E faʻapefea ona faʻaaogaina le suavai mai le tanu, oa faʻamanuiaga e aumaia i se meaola, ma faʻapitoa foi ona faʻaaogaina o le a tatou iloiloina i le tusiga.

Le tuufaatasiga o vailaʻau o le oloa

O fualaau suamalie fou o se faleteuoloa moni o vitamini, minerale ma le tele o isi mea aoga.

E aofia ai sua o pusi:

  • vitamini C;
  • B vitamini;
  • vitamini F;
  • nicotinic acid or niacin;
  • O se aofaiga manaia o minerale: calcium, potassium, manganese, magnesium, phosphorus, iron, sodium, chlorine ma iodine.

E le maualuga mea o Caloric o lenei vai - na o le 42 kcal i le 100 ml. O le aofaiga e tasi e aofia ai le 1 kalama o polotini, 9.9 kalama o meaʻai gaʻo - ma leai se gaʻo. Ae e tele le vai - toeitiiti 84 le kalama.

O le isi faʻaaogaina o le sua o le sua, pe a faatusatusa i le masani ona faʻaaogaina aʻa, o le maualalo lea o filo i fila. O le mea lea, o le inuina o le ava e sili atu le malie ma faigofie, nai lo le tutusa o le aofaiga o beets mata.

Le aoga ma le afaina i le tino o le tagata

Mafaufau i aoga ma le afaina o le suamalie mūmū. O le aafiaga o le vai faamalolo i le tino e taugata tele. Ona o lona tuufaatasiga tele ma ona meatotino aoga O le inu o le Beetroot e faʻaaogaina lautele i totonu o tagata ma i vailaau masani..

E faapefea ona fesoasoani:

  • O loʻo tumau pea le maualuga o le hemoglobin i totonu o le toto ona o le uʻamea uʻamea (pe faapefea ona aafia le toto o le tagata, faitau iinei).
  • E manaia lelei i le edema ma le malosi ona o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma le leaga (e mafai ona e aoao atili e uiga i le puipuia ma le togafitiga o le mau i tagata matutua ma tamaiti ma le fesoasoani a beets i lenei tusiga).
  • Faʻaleleia le faʻalavelave ma le paʻu i le lautele.
  • E afaina tele ai toto toto, ma faʻaititia ai le mamafa.
  • Fesoasoani e faʻamama le ate, fatugaʻo ma vaʻa toto (pe faʻafefea ona faʻamamā le tino ma beets, e mafai ona e iinei).
  • Faʻaitiitia le "leaga" cholesterol (auiliiliga pe tatau pe leai foi beets i pancreatitis ma cholecystitis ma i le a le ituaiga, faitau iinei).
  • Faʻaleleia le tulaga o le tino atoa, faʻaleleia lona tumau.
  • Ona o le maualalo o le faasino igoa e mafai ona faʻaaoga mo le paʻu o le mamafa.
  • Faateleina le tele o le okesene e alu i le fatu ma maso e ala i le faʻalauteleina o toto toto. O le aafiaga e mafua ona o le maualuga o mea o fefaʻatauaʻiga.
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino.

E le pei o fualaau faisua, o le sua suamalie e sili atu le loloto o lona aafiaga.

E le gata i lea, Faʻaleagaina togafitiga o vai fou mo le isu: na ia togafitia faʻamaʻi eseese o lenei okeni.

A faʻaaoga tatau i totonu o le sua mai le aʻa, faʻaleagaina le tino o le a le aoga.

Ae ui i lea, i le filifilia o le togi sili ona lelei, o faigata e masani ona tulai mai, o lea ia tatou nonofo ai i taunuuga le talafeagai.

Faʻaleaga mai le faʻaaogaina o le suavai fou:

  • Le faʻaalia o se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le i ai o le hypersensitivity o le tino. E le masani, ae mafai foi lenei. O le mea lea, e fautuaina e amata ona ave le sua i se fua o le 30-50ml i le taimi. O lenei mea o le a aloese mai ai taunuuga le lelei.
  • O le inuina o le tele o le suamalie e mafai ona mafua ai le afu, manava o le manava, manava manava, ma e oʻo lava i le ulu tiga.

E pei ona mafai ona iloa mai le lisi - o le afaina mai beets, pe afai ei ai, e itiiti lava. E tatau lava ona e faʻafesoʻotaʻi le auala e faʻaaogaina ma taʻutaʻu se suʻega muamua e iloa ai se faʻafeiloaʻiga e ono afaina.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina

E ui lava i le mea moni e le oi ai ni pusa i se vailaau togafitiga, o le a le o togafitiga e le faia i luga o lona faavae, o le togafitiga o le sua mai lenei fua o le aʻa e maualuga tele.

O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o:

  • Faʻateleina le viscosity o le toto, veins varicose.
  • Faʻavave le malulu, faʻaitiitia le puipuiga. E mafai ona faʻaaoga i se malulu ma le faʻamaʻi tiga i foliga o gutu mata ma le fufulu (aʻoaʻo pe faapefea ona togafiti i angina ma beets, faʻapea foʻi ma fua o faʻamalologa, iinei).
  • Vitamin C le atoatoa o le vitamini
  • Manatua.
  • Atherosclerosis - togafitiga faʻapitoa ma le puipuiga.
  • Le maʻi o le mafaufau ma le gauai.
  • Faʻailogaina.
  • PMS.
  • Tigā toto maualuga.
  • Anemia
  • Chemotherapy (sili atu ile auala e fesoasoani ai beets fesoasoani i le oncology e mafai ona maua iinei).

E i ai ni faʻamatalaga mo le sua.:

  • Urolithiasis.
  • Vavave.
  • Paceric ulcer ma le 12 tagata.
E tatau ona maitauina o le maitaga e le o se faʻalavelave mo le faʻaaogaina o lenei sua.

E faʻapefea ona fai se mea inu ava?

O se tasi o penefiti ole sua o le tilotilo e mautinoa e maua.. E mafai ona faʻatauina fualaau faisua i totonu o soʻo se faleoloa i le tausaga atoa i se tau taugofie. O le mea lea, e le talafeagai le seleseleina o le sua i le proc.

Fou, o le a feinu, ma i le taimi o pasteurization o le tele o vitamini ma minerale o le a leiloa.

Taua taua i le gaosiga o:

  1. Mo le sauniuniga o le vai inu e le tatau ona faʻaaogaina fualaʻau matalaʻau ma matala. Fua talafeagai lelei fualaau mumu, e tele lava le afaina.
  2. E tatau ona muamua aveese le pito i luga o le beets ma pito i luga.
  3. O fua e faia mai na o beets. O oloa gaosia mo lenei faamoemoe e leai se aoga.
  4. E tatau ona faatagaina le vai e tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le itiiti ifo ma le itula aʻo leʻi faʻaaogaina. O lenei mea o le a aloese ai mai le faʻaitiitia o le soifua maloloina ma le totogo.
  5. Faʻafiafia le ola i totonu o le pusaaisa - lua aso.

E faʻapefea ona fai le sua?

E mafai ona faia fua faʻatasi ma le leai foi o se suʻai. Seʻio tatou suʻeina pe faapefea ona aʻafia le vai e aunoa ma se suʻi i le fale. Ina ia faia lenei mea, e na o se pau ma se fasi sikuni e manaʻomia.

E sili atu le faʻaogaina o le palasitika. O se mea e faʻapipiʻi i le uʻamea o le a fesoasoani e faʻamalosi le sua..

E talafeagai le faʻaaoga o le itu i nai pito laiti, o lea e foliga mai ai o fatu laʻau e pei o fagu. E manaʻomia ona gaugau i le gau ma faʻamaʻi lelei.

Nai lo le tusitusi, e mafai foi ona e faʻaaogaina se mea e faʻaleleia ai meaai poʻo se meaʻai. O lenei metotia o le a sili atu ona taulimaina le ulaina, ma o le taunuuga o le gaosiga e naʻo le tatau ona tuiina e faʻaaoga ai le gau.

E fia fualaʻau aʻa e tatau ona ou ave e maua ai le 100 ml o le sua? Mo le gaosiga o le 100 ml o le sua o le a manaʻomia pe a ma le 2-4 fua o le aʻa.

Fugau kuka ma fautuaga pe faapefea ona inu se oloa fou.

I le iloiloina o aoga o le suamalie mūmū mūmū mo le tino, o le a matou toe faʻamaʻoti atili, faapea foʻi ma isi mea e mafai ona e inuina.

Faatasi ai ma le meli

Mo lenei fua, e tatau ona e faʻafefiloi le paluga faʻatasi ma le meli i se fua faatatau 1: 1. Fautuaga i le tele o le sipuni o suavai suamalie fou e te manaʻomia e inu ai o oe lava.. E masani ona fautua mai e ave le oloa maua i le aofaiga o le 1-2 sipuni mai le 3 i le 5 taimi i le aso ao lei oʻo i taumafataga.

O lenei metotia ua faamaonia ai lava i le maualuga o le toto maualuga ma le le mautonu. Faamama lelei ipu. O le togafitiga e lua vaiaso.

Oona faʻatasi ma le meli mo le sola, e mafai ona e mafanafana i sina 40 tikeri.

I le apu

E faʻaaogaina mo le atherosclerosis, le maualalo o le hemoglobin, mo le neurosis, maualuga le toto maualuga, faʻaleagaina lapopoʻa ma solia ai o latou galasticity. I le maualuga, e tatau ona e inu 100 ml i le taeao.. I isi tulaga, e tatau ona vaelua le sua i ni laasaga se lua. E le fautuaina e inu se vai pe a uma le lima i le afiafi. O le togafitiga e tolu vaiaso.

  1. O piko e tatau ona faʻaaogaina vailaʻau suamalie ma suamalie. O beets e tatau ona faʻamamāina ma fufulu i le vai tafe.
  2. O fualaau e fai i luga o le 3 apu 1 pi. E taua le tausisia o tekonolosi gaosiga. I le amataga, ia togi le sua mai le pi ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le 1-2 itula.
  3. Ona faaopoopo lea o le sua o le apu.

E tatau ona ave i ni tamai sipuni, e le silia ma le 50 miliu i le taimi.

Faatasi ai ma le kukama

E faʻaaogā e faʻamamā ai le tino o toxins ma toxins, faʻaaoga mo le paʻu mamafa. O le a e manaʻomia le 1 pi ma le 2 kukama laʻititi mo le kukaina..

I lenei suasusu mai i le pīpeti o loʻo faʻaopoopoina le kukama fou ma fefiloi.

Ina ia mafai ona leiloa le mamafa e tatau ona faia i le 20 minute aʻo leʻi 'ai. O le ala sili ona lelei o se masina.

O lenei fua e mafai foi ona faʻapipiʻiina e ala i le faaopoopo o seleni ma lemoni.

Faatasi ma seleni

O le meafaigaluega ua i ai se faʻaogaina o le faamamaina o le tino.. E faʻaitiitia ai le toto, e fesoasoani e faʻafetaiaʻia le atuatuvale, poloka le fausia o sela o le kanesa ma faʻateleina le gau o le mamafa.

Mo le gaosiga o le a manaʻomia ona ave 1 tamaʻi beets, 1-2 'ulu o seleri ma 2 kāloka.

  1. I le taimi muamua, o le sua o le a toso mai i le beets ma tuu i totonu o le pusaaisa.
  2. A maeʻa lena mea, faʻapipiʻiina i ai le sukaroti fou ma le seleni suamalie (o le a le faʻaaogaina ma le afaina o le pi ma le karoti ma le auala e inu ai, faitau i ai)

E mafai ona e inu 100 ml, tele i le taeao. E lua vaiaso o le polokalame o le taliaina.

Faaiuga

O le mea lea, matou te mafaufau i aoga ma faʻasalaga o fagu anufe, o le a le mea e fesoasoani ai, ma le auala e ave ai. Beetroot sua suamalie fou o se fesoasoani tele i le taua mo le soifua maloloina lelei ma foliga fou fou. Faia se aʻoaʻoga, aua nei galo e mulimuli i fautuaga mo le faia, ma o se taunuuga lelei o le a le umi se taimi e faatali ai.