Laʻau

Tomato Bobcat - o se fualaʻau manuia a Dutch

Laʻau matagofie ma fualaau suamalie, lelei gaioiga, gaioiga sili ona lelei na faatulaga e ituaiga eseese o Dutch i togalaau o Rusia. O se tasi o ituaiga veveran ua lauiloa mo le 10 tausaga o le Bobcat tomato.

Faamatalaga o le tomato tomato

O le Hybrid Bobcat F1 o le laina lea o le au a Dutch o le kamupani SYNGENTA SEEDS B.V. Na faamauina i le 2007. O lenei tamato e mafua mai i le tuai o le seleselega (seleseleina i le 120-130 aso mai le taimi na tupu mai ai tipu), ua fautuaina mo le galueaina i le North Caucasus i le malae vaalele. I le ogatotonu, ua tupu foi Bobcat, ae i totonu o greenhouses. Ae i totonu o le itu mātū mālū, o le seleselega o le a le mafai ona o le maeʻaina o le faʻatoʻaga.

Faʻaaliga

O Bobcat o se auivi lelei, o lona uiga, e faatapulaaina lona tuputupu ae (e oo atu i le 1-1.2 m). O paʻu e ufiufi i lau lanu meamata lanumeamata. E le faigofie faʻamatalaga. O le fugalaau fuga muamua e aliali mai pe a uma le 6-7 lau. O le tuputupuaʻe o le mea autu e taofi pe a uma ona fausia le ovary i luga o le vao. O le fua o loʻo i ai se foliga lapotopoto, foliga laititi, faʻatasi ma se lipine poʻo se pito i luga. O fualaau o tamato e mai le 100 i le 220 g, e tusa ma le 180-200 g. O moli mama e valiina i le lanu mumu mumu. Valivali o le toniga, e aunoa ma se lanu lanu meamata i tafatafa o le aʻa. O le peel e malosi, e tusa lava pe laʻititi lona mafiafia, faatasi ai ma se vevela lanu.

Bobok fruit brushes latou te tauaveina 4-5 fualaau aina

O le pulupulu e pala, ae malie. O tamato taʻitasi e i ai potu e 4-6. O fua e aofia ai le 3.4-4.1% sugars, lea e maua ai se tofo suamalie. O fua o le suʻeina o le tofo o totato fou pei o lelei, ma tuʻuina atu le sua tomati lelei sili.

O fua o le Bobcat hybrid e oʻo atu ile 220-240 g

Uiga lelei ma le le lelei o le uila

E masani lava, e viia e le au faifaatoʻaga le tomato a Bobcat. O ona lelei e aofia ai:

  • maualuga le gaosiga (i le 4-6 kg / m2i lalo o tuutuuga lelei e oo i le 8 kg / m2e tutusa ma le gaosiga o oloa e 224-412 kilokalama / ha);
  • se fua tele o fua o fualaau aina (mai le 75 i le 96%);
  • fua tele o tamato i le tele o fua o fua;
  • vevela ma le lamala;
  • lelei le mafai ona gafatia ma le umi ona faʻafetai i le malosi o le paʻu ma le pulupulu paʻu;
  • tetee i le verticillosis ma fusariosis;
  • tetee o fualaau aina mo le vevela o togafitiga, lea e avea ai i latou ma mea lelei mo le faasaoina o fualaau aina atoa.

Bobcat fualaau 'aina e lanu, faʻamaʻa, ma pulupulu suamalie

O mea le lelei o Bobcat e aofia ai:

  • tapulaa o le teritori o le galueaiina;
  • le mafai ona talepe lala i lalo o le mamafa o le fua, lea e tatau ai ona nonoa;
  • tausiga saʻo.

Laulau: Faʻatusatusaga o le tuai o ituaiga tomato

FaʻailogaBobcatLulu le fatuKamupaniDe barao
Taimi faʻatoulu120-130 aso130-135 aso118-135 aso115-120 aso
Laʻau totoE oo i le 1-1.2 mE oʻo i le 1.5-1.7 m38-50 cmE oʻo i le 4 m
Fetal mass100-220 g108-225 g77-141 g30-35 g
Gaioiga4-6 kg / m23-4 kg / m24-6 kg / m24-6 kg / m2
TofigaUmaSalatiUmaUma
O avanoa tuputupu aeTatala matala / kionaTatala matala / kionaTatala avanoaTatala matala / kiona
Faʻafitauli faʻamaʻiMaualugaFaatataugaVaivaiMaualuga

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

Talu ai o Bobcat o se ituaiga vine, o le a le mafai ona e maua mai ni mea totō mai ia te oe lava - e tatau ona e faʻatau fatu. E talafeagai le totoina o se paʻu i le metotia o fatuga ona o le maeʻa o lona kuka. O le totoina o laau e masani ona amata i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati. O le gaosia o fatu ao le i luluina e le o manaʻomia - ua faʻatau atu i afifi ua uma ona totoina ma ua sauni e faatofuina ile eleele.

Laupapa Algorithm:

  1. Mo le lūlūina o fatu, o le mea aupito sili ona lelei o se paluga o le eleele ua uma ona faʻafefiloi. Afai e aoina mai le eleele mai le togalaau, ona tatau lea ona faʻapipiʻiina, faʻafefiloi ma le potassium i le taimi e tasi, ma a uma le faʻamamago, faʻafefiloi ma humus.
  2. O le faʻafefiloi o le faʻafefiloi ua sasaaina i totonu o pusa (pusa paʻu, pusa palasitika, pusa, pepa palasitika e mafai ona faʻaaogaina).

    Mo le totoina o laʻau, e mafai ona e faʻaogaina falaoa

  3. O fatu e tanumia i le eleele e 1-1.5 cm.
  4. A lūlūina fatu i pusa, tuʻu i laina i 2-3 cm (o le mamao i le va o laina e tutusa lava).

    Afai e te lūlū i ni ipu eseese, e fautuaina e tuu ni fatu se lua i totonu taʻitasi.

  5. Laʻau e ufiufi ma se palapala o le palapala ma faʻafeuʻu (e sili ona lelei i se moli).
  6. Malosiaga e faʻamalosi i ata tifaga ma tuʻu i totonu o se potu ma le vevela o le 23-25e uiga iC.
  7. Pe a totogo tamato i le tele, e tatau ona aveese le ata tifaga ma fualaau ua tuu i se nofoaga malulu (19-20e uiga iC)

Vitio: lūlū vao tumato

Pe a oʻo mai 2 laupepa moni i luga o laau toto, o le a totogo laau i ni ipu eseese (seivagana ua vave ona tutupu i ni pusa eseese), o le "tausaga" o fualaau 10-15 aso mai le germination e manatu lelei. Afai e te lafoaʻia lenei vaitau, o aʻa o tuaoi vavalalata o le a fesoʻotaʻi malosi ma o le a matuia faʻaleagaina i le taimi o le suavai. E le tatau ona e tuiina le aʻa tutotonu - e masani lava ona leiloa lona pito i le taimi o le gafa.

O le faʻaaogaina ma le le faʻaeteeteina o le pikiina e mafai ona faʻatuai ai le atinaʻe o tamato mo le 7-8 aso, lea o le a iu ai i se mea na leiloloa, aemaise lava mo Bobcat ua leva.

Ole lapisi ole ipu e tatau ona 0.8-1 lita. Afai e te faʻaaogaina ni atigipusa laiti, e tatau ona e toe faʻafeiloaʻi i le lumanaʻi.

A maeʻa ona piki, e fafagaina fualaʻau i le superphosphate ma le sulfate sulfate (o le pine mo laau taʻitasi), lea e mafai ona e faʻaopopoina ai sina meaola laitiiti. Ona fai lea ole laei pito i luga i 2-3 vaiaso. O le totoe o le tausiga o fualaau o le taimi lea o le fafaga ma le uumi taimi. E pei o le tulafono, i le amataga o le tautotogo, e le lava le malamalama faalenatura mo tamato (e manaʻomia le 10-12 itula i le aso), o le mea lea, e tatau ai ona faʻasalalauina faʻalailalauina e faʻaaogā ai molī pe o le moli.

Totoina o tomato Bobcat i se nofoaga tumau

O le toe totoina o laau i se nofoaga tumau (i totonu o le lauʻeleʻele poʻo se lauʻeleʻele) e naʻo totonu o le mafanafana o le tau e faʻataunuʻuina - o tamato e le faʻafeiloaʻi i le faʻafeiloaʻi o fulufulu. A o leʻi totoina (i le 12-15 aso), e manaʻomia ona faʻamaʻaʻaina fatu laau e ala i le faʻaaliina e tatala ai le ea. E faia lenei mea i le aso, filifili se nofoaga i le paolo, muamua i le 1 le itula, ona faʻaopopoina lea o le taimi e nofo ai i le aso atoa.

Aʻo leʻi toe faʻavasegaina i se nofoaga tumau, o meaʻai e faʻafefe

O le eleele mo Bobcat e le tatau ona sili atu le ola maloloina, e le faʻamaoaigaina i mea faʻalaʻau - e mafua ai le faʻamamaina o tamato. E taua le faʻaitiitia o le eleele aʻo lei totoina. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se faʻafofo o le paʻu sulfate (1 tbsp.) I le pakete vai).

O Bobcat e masani lava ona totōina i ni pu poʻo ni pito i totonu o se siaki siaki. I le va o togavao lata ane e tatau ona avea ma vaitaimi o le itiiti ifo ma le 50 cm, i le va o laina - pe a ma le 40 cm, o lona uiga, e tusa ma le 4-6 laau i le 1 m2.

Tomato Care

O le tausiga o lenei totoga e toetoe lava leai se eseesega mai le tekinolosi mo le totoina o isi tamato maʻoti. Ina ia maua le maualuga maualuga, ia e usitai i tulafono nei:

  • e puipuia ai le tataina o tipu i lalo o le mamafa o le seleselega, o le faapipiiina i se mea e talafeagai ai;
  • taimi e aveese ai le tele o laasaga e fesoasoani i le lelei o le faia o ovaries;
  • e faʻaitiitia ai lea tulaga, 3-4 laupepa e tatau ona aveese i vaiaso uma;
  • pe a totoina i totonu o se kiona, e manaʻomia pea e Bobcat ona felelei pea.

O le vai vavalo e manaʻo e faʻafefeteina le tele, ae le tele taimi 1-2 taimi i le vaiaso. E ui lava e le faigofie fualaau aina, ae aua le faatagaina le tele o vai i le palapala.

Ina ia faatumauina le faamalieina lelei o le susu, e tatau ona ufiufi le eleele i se vaega o vaovao po o vao.

E ui lava e mafai e le kulupu ona atiina ae e aunoa ma se laei pito i luga, ae fautuaina e faʻamalosia le eleele i meaʻai taua i le taimi o le ovate ma le fuaina o fua. E manaomia e Tomato:

  • paluka
  • fana
  • iodine
  • Manganese

E mafai ona e faʻaaogā faʻamalosisi faʻapitoa poʻo saunia le paluga oe lava. Ash (1.5 L) o loʻo fefiloi ma le paʻu alumini (10 g) ma le iodine (10 ml) e maua ai le lelei. O le fertilizer ua solo i le 10 lita o le vai ma le totoina o le vai.

E leai se mea e tatau ona fafagaina ai tomato ma le kulimi ma le organic! O nei fugalaʻau na mafua ai le tuputupu ae lauusiusi.

Faiga fai togalaau

Mo le Bobcat hybrid, o le togavao e taua tele. O le mea moni o laau toto e tele ni laasaga ma laʻau, ona o le faʻaitiitia o le faʻatulagaina o ovate. E mafai ona e fausiaina ni vao i se tasi pe lua mai.

E le pei o ituaiga eseese, o le tolu-stem formation e le talafeagai mo Bobcat - o le fua o fua o le a matua tuai lava.

Pe a taitaia laau i le tasi itu, e aveese uma laasaga, tuu ai na o le tumutumu ogatotonu, ma a oo ina fausia i ni mataitusi se lua, o le tasi itu tipitaga e tuua i le mea o le lala lona tolu

O le filifiliga o le metotia o le faʻavae e faalagolago i luga o le mea e manaʻomia. Afai e naʻo le tasi le mea e totoe, o le a fua mai le fua pe a ma le vaiaso talu ai, ma o le a tele lava tamato. Ae ui i lea, o le fuainumera o fualaau aina e le tele tele. A faʻapipiʻi le laau ile lua gaʻo, o le a faateleina le fua o le seleselega, ae o le a alu ese, ma o le tele o tamato o le a laiti.

Vitio: Faʻasologa o le Tomcat Tomato

O le mea na tupu i le tusitala i le totoina o tamato e iloa ai o le autu autu o le tausiga o le totoina o le faʻapipiʻiina o le vai. Ma e feteenai ma le manatu mautu, o tamato e matua lelei lava le vaʻaiina o vai e ala i le afaina. E oo lava i le vai malulu e mafai ona faʻaaoga saʻo mai le vaieli. E faigofie le faʻaaogaina o se suauu toto e avea o se suauu. E lelei lagona Tomatoes i lalo o se pupuni, mo se faataitaiga, mai vine. E puipuia mai le vevela tele o le la, o laau laiti e le ma◊i ma o latou laulaau e leai se mea e teu ai.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

Faʻamatalaga tagata e faʻapea o le kulupu e puipuia i faʻamaʻi pei o mosaic tapaa, fusarium ma verticillosis. Faatasi ai ma le faʻamautu lelei o le pulega ma le faʻamalamalama lelei, o laau totō e faʻafetaia lelei le paʻu paʻu. Puipuiga lelei o faʻamaʻi o le tausiga lelei o eleele (taimi e galue ai, faʻasusu, veleina o vao) ma ofu pito i luga.

Faʻamālosia le faʻaleleia o togavao faʻatasi ai ma sauniuniga a Quadris poʻo Ridomil Gold mo le puipuia o le paʻu.

Mai faʻamaʻi pipisi i Bobcat, e mafai ona matataʻu ai le lafu ma aphids.

Whitefly e nofo i le pito i lalo o laula ma tuʻu ai fua. O siama e pipii i le laulaʻau ma suʻe ese le sua, ma o latou mea faalilolilo o se vevela o le sigisi sooty. E lagona e Whiteflies le mea sili ona lelei i greenhouses.

Whiteflies o loʻo i luga o laulaau i malo atoa

E mafai ona e faʻamafiesea ni laʻau papaʻe faatasi ai ma le fesoasoani o "fasi laau", o loʻo tautau i totonu o le vavae. E mafai foʻi ona e faʻamalamaina se molī i luga o le moega i le po, e uiga i iniseti na tosina i ai le moli e susunuina o latou apaau. Afai e le fesoasoani togafitiga a tagata lautele, e tatau ona e faʻagasolo le togavao ma le faʻatautaia (1 ml i le pakete vai).

Aphids e mafai ona sui i tamato mai isi laau totino, o le mea lea e tatau ona asiasia le vao i taimi uma. Afai e te lafoaia le amataga o le osofaiga o iniseti, e mafai foi ona oti ia tamato - o le aphids e matua tofoina le sua mai lau.

Aʻau e pipii i le pito i lalo o laulaʻau ma suʻe ese le sua

Mo togafitiga faʻamaʻi e faasaga i aphids, o fualaau nei e talafeagai:

  • Biotlin
  • Akarin,
  • Lafo.

A maeʻa le gaosiga, e le tatau ona 'aiina tamato mo le 20-30 aso, o le mea lea ao leʻi totoina, e tatau ona e aveesea uma tamato e amata ona piniki ma tuu i luga o le vevela.

Seleseleina ma lona faʻaaoga

O le uluai togalaau Tomato Tomato e mafai ona seleseleina i le 4 masina pe a uma le fatuina o fatu. O fua e kuka i totonu o pusa ma aoina i latou, i ni vaega. Afai e te faatali mo le matua o fualaau uma, e le mafai e le laau ona tatalia le malosi.

Faʻafetai i le manogi ma le malosi o le paʻu, o tamato e faigofie ona faʻafefe i femalagaaiga ma e lelei ona teuina (seia oo i le 1.5-2 masina i le vevela o le 1-3e uiga iC) O Bobcat o loʻo fuafua mo le sauniuniga o sauniuniga eseese - pasene tomati, ketchup, sau sau, faʻapea foʻi ma le faʻasaoina atoa. Ae peitai, o le lelei o le tofo o le fualaau aina e mafai ai ona e faʻaaogaina mo salakeke.

O le maualuga o le kulimi o le kulimi e maua mai Bobcat

Faʻamatalaga e uiga i tagata fai fualaau aina

O lo matou tuaoi i totonu o le lotoa, na viia e Bobcat i le tausaga na tea nei, faapea foi Erofeich. Toto lelei ma ola, e masani lava o le salati.

Mik31

//www.forumhouse.ru/threads/118961/page-14

Ma le Tama Katya (Bobcat) e matua le fiafia lava ia te aʻu. Ma i totonu o le greenhouse, ua na o le vaeluagalemu, ma e lanu lauulu ma o le mea itiiti lea.

Vaska

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?p=605760

I Engels, o faifaatoaga a Korea e totoina tumato mai le Bobcat ituaiga eseese. Ma o Korea, matou te amanaiaina le au faifaatoʻaga.

Natalia Fedorovna

//www.forumhouse.ru/threads/118961/page-14

Sa ou totoina se pusa, ou te fiafia i ai, na matua fua tele i le 2015.

Lyubasha

//forum.tomatdvor.ru/index.php?topic=4857.0

O Bobcat e leʻi fesili mai ia te aʻu, na tonu ia te ia e tuu atu fatu o totoe i tina, i le itu i saute e le mafai ona tauva, e pei lava o Bush Bush.

Don

//forum.tomatdvor.ru/index.php?topic=4857.0

Bobcat (pe pei ona matou taʻua o le "Baba Katya") o se tamato masani ... Tatau ... pe afai e te tuʻuina atu le potassium ma le magnesium masani i luga o se paʻu, ona lelei ai lea o mea uma ma le fatu e le taugata - o le uila tuai. mea laiti e le lelei, ae o le faʻatau atu e sili ona lelei.

maostapenko, vaega o Zaporizhzhya

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?p=605760

O le Tomato Bobcat e lelei lana faʻatinoga, ae sili atu ona lelei mo le galueaina i le itu i saute. I se malulu malulu, na o se tagata poto masani e mafai ona gafatia ona seleseleina lenei kulupu.