Laʻau

O vine vine Nadezhda Aksayskaya: ituaiga faʻamaoni mo lau togalaau

Faatasi ai ma le eseese o ituaiga ma ituaiga o vine, e taua le sailia o se tasi o le a mauaa aʻa i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o le a faʻamalieina le seleselega ma e le mamafa le manaʻomia mo le tausiga tele. O le ki i le manuia o le filifilia lea o ituaiga eseese e lafo i lau eria. Ae o loʻo i ai ituaiga ma ituaiga, o le faʻatauina i lalo ifo o tulaga lelei e le manaʻomia ai taumafaiga ma tupe faʻapitoa. O Nadezhda Aksayskaya o se tasi lea o ituaiga tulaga le lelei. O sina malamalama laitiiti ma taumafaiga - ma o lau togalaau o le a pepese ai vine matagofie.

Nadezhda Aksayskaya: talafaasolopito o le faʻaalia o le ituaiga, faʻamatalaga ma uiga

O Nadezhda Aksayskaya (o nisi taimi e taʻua o Nadezhda Aksaya) o se ituaiga o ituaiga vine suamalie e pei o Talisman ma Arkady, na gaosia e le faifaatoʻaga o Vasily Ulyanovich Kapelyushny. Tests o le Faamoemoe Aksayskaya V.U. Kapelushny na faʻaaluina le tusa ma le 10 tausaga i le matauina o le fiaselau o vao i lona nofoaga i le itumalo o Aksai o Rostov. O vine ua faamaonia i latou lava, ua faamaonia, ua matua faigata lava i faamaʻi, e le faigata ona tupu, latou te fiafia i le uaina, ma o se taunuuga, na amata ona tuputupu ae Nadezhda Aksayskaya ma salalau atu i tua atu o Rostov.

Nadezhda Aksayskaya o se laulau o fualaau papaʻe, o fualaau tetele e foliga mai (i le 700-1200 g, ae mafai ona oʻo i le 2 kg). O laʻau e tele, malamalama lanumeamata (i le la e mafai ona latou "lanu enaena"), lapoa (8-12 g ma le sili), ma le maualuga o le suka (16-18%), ma le atoatoa, e maua ai se lagona musika malamalama. I lalo o le manogi, ae e le faigata le paʻu - mea suamalie, pipi pala. O togalaau e le faigofie ona taʻe. E tatau foi ona maitauina le matagofie o le faʻalauiloaina ma le maualuga o le gafatiaina o paʻu ma vine.

O vine o Nadezhda Aksayskaya vine e malolosi, lapoa, lanumama lanumeamata i le lanu, pe a matua, atonu latou te liliu samasama samasama.

O le taimi matua i nofoaga tatala i le North Caucasus, i le mea na faʻasolo ai le fugalaau, o le 110-115 aso (vave taimi matua). Faʻamanatu foi e le Faatoaga fua lelei o le vine.

E tusa ai ma le resitala o le FSBI "Komisi o le Setete", o le itu a North Caucasus e aofia ai le Republic of Adygea, le Republic of Dagestan, le Republic of Ingushetia, le Kabardino-Balkarian Republic, le Territory Krasnodar, le Rostov Region, le Republic of North Ossetia-Alania, le Territory Stavropol, le Chechen Republic, ma le Republic of Crimea.

Faatasi ai ma tekinolosi taufaatoaga tau pisinisi ma le tau lelei ma le tau, o Nadezhda Aksayskaya e maua ai le maualuga o gaosiga - 35-40 kg i le vao. Afai ei ai le vao tuai i luga o le vao, e faateleina le fua, ma faateleina le tele o fuifui.

E faʻatusatusa i le mausalī, o lenei ituaiga o le oidium, mildew ma le pala. Peitai, i taimi o le maualuga o le vevela, ua fautuaina e tauaveina 1-2 togafitiga puipuia e puipuia mai faʻamaʻi faʻaleagaina. E oʻo i le -24e uiga iC - pei o le malulu o le fualaau aina o Nadezhda Aksay. Ae peitai, ua i ai i le -16e uiga iE tatau ona puipuia ma le faaeteete ia vao.

Vitio: o le a foliga foliga o le vine vine Nadezhda Aksayskaya

Tutoatasi pe togi lua?

Talu ai o Nadezhda Aksayskaya o se ituaiga o ituaiga o vine o Talisman ma Arcadia, o le tele oo latou uiga tutusa. O eseesega i le va o Nadezhda Aksay ma le Talisman mo fai vine e manino, ae o loo i ai pea feeseeseaiga i le va o faifaatoaga e uiga i le tutusa ma Arcadia.

O nisi uaina ua sili ona fiafia i le Nadezhda Aksayskaya, ma taʻua o se kopi lelei o Arcadia, ma vaaia ai se eseesega manino i le va o latou.

O loʻo i ai oʻu foliga tutusa ma i lalo ifo o tulaga lava e tasi ma le uiga tutusa, e eseese uma lava, o le a ou le faatalitonuina soo se tasi, ae ou te maua ni fulufulu eseese ma i le maketi latou te aveina muamua Nadezhda Aksayskaya, ma Arkady. O le lanu ma le tulaga o le pulupulu e ese lava le ese (Nadezhda Aksayskaya e tele), faapea foi Nadezhda Aksayskaya o loo i ai ni fuifui vine, o nisi taimi e afaina ai le tulaga o fua i le tautau. Ou te maitauina ou te le faʻaaogaina soʻo se mea e faaosofia ai le faʻaleleia o fua. Ma e tusa ai ma le tetee atu i le maʻi, e sili atu lona faʻamaoni, o nisi o lima ua tautau seia oʻo i le faaiuga o Setema, e le aoga mo Arcadia. Ae o le mea lenei ua na o loʻu manatu ... ... O le tausaga o le vao e tutusa lava ... E tusa lava pe o lenei ituaiga o se ituaiga o Arcadia, i le aso mo nisi o mafuaaga e sili atu ai loʻu aiga nai lo Arcadia, ae maise lava pe a mavae timuga ua mavae, pe a avea le tama mai Arcadia ma se tagata O Nadezhda Aksayskaya e taofiofi le malosi.

PETR

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=934&page=4

O fuifui tetele o uiga ia o Nadezhda Aksayskaya, o lona tele e mafai ona oʻo atu i le 2 kilokalama. I le itu tauagavale o se vaega o Arcadia, i le taumatau o Nadezhda Aksayskaya

Mo nisi, o Nadezhda Aksayskaya ma Arkady e le mafaamatalaina, pe na o totonu o le faʻavae o ituaiga faʻatoʻaga eseese (mo se faʻataʻitaʻiga, o le suavai o fua o vine e mafai ona avea ma faailoga o le mamafa, ma o le taimi matua (aemaise lava pe afai e ese le eseesega i le taimi e le taua) e mafai ona aafia, mo se faataitaiga, i le nofoaga o le vao).

Mai vine eseese uma o loʻo ou tauaveina i le laufanua o Moscou (auala vavalalata), Nadezhda Aksayskaya o le ituaiga sili ona lelei. O i latou e iloa le eseese o Arcadia malamalama ia te au. Mo isi o le a ou faamalamalamaina. O se paʻepaʻe paʻepaʻe, tele-fruited, vine vine table. I foliga vaaia ma le tofo, e foliga tutusa ma vine mamago ua faaulufale mai, lea o loo faatauina atu i totonu o la tatou supermarkets. I le tele o le pitonuʻu, naʻo Talisman ma FVR-7-9 e sili atu i ai, lea e tupu foi i loʻu avanoa avanoa (i vaitusi). Ae o latou lava, i le Nadezhda Aksayskaya ua tele le fuifui vine, o le papa e oʻo lava i se lanu samasama. Ae o le fua o le vine, e tatau ona ou fai atu e faalagolago tele i le avega. Afai e tumu le vao i fua, o le vine e sili atu le leaga nai lo le vao e aunoa ma se fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le talavou Arcadia (o se faʻataʻitaʻiga itiiti), e oʻo mai i le taimi nei, o le vine ua matua sili atu lona lelei nai lo Nadezhda Aksayskaya, lea na maua ai se seleselega lelei. Berry i Arcadia i le la, foʻi, ma se lanu samasama. O le tagata lava ia, e faigata ia te aʻu ona iloa le tasi mai le isi.

... I le auala, o le pusa o Nadezhda Aksai e le o le vai, i le tulaga o Arcadia.

... O otaota e le paʻi i ai, e le paʻu mai le timu, e le pala i luga o le eleele, e le maʻi i le paʻu, o le tofo o le pusa e sili ona lelei, o le fusi e tele ma matagofie.

Alex_63

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?f=84&t=565&start=40

Mo tagata e le o ni polofesa, o fua o Nadezhda Aksayskaya (luga) ma Arcadia (lalo) e toetoe lava a le mafai ona iloa.

Ae e oo lava ia i latou e le vaʻavaʻai i eseesega taua o loʻo tusia ai se vaitau ua leva (lea ua avea ma se lelei sili atu o le fatu ma mafai ai ona ola i itulagi e mafai ai ona tulaʻi mai ni faafitauli ma le matua o Arcadia) ma le maualuga o le suka i totonu o fua.

E tusa ma le 10 tausaga talu ai na ou alu ai i Vasily Ulyanovich mo tipu. O le mea na ou manaʻo ia ou maua mai ia te ia, o se vaega e le o ni faʻasoa. Sa tonu ia te au e faatumu avanoa i luga o pepa fautuaina i Ulyanovich. E aofia ai Nadezhda Aksayskaya (ON). O le faʻaleleia o fanua sa faia i le tasi tausaga ma Arcadia, na aveesea mai V.N. Kolesnikov O le mea moni, e oʻo mai i le taimi o le a oʻo mai faailoga o fafo o le matua matua, e le mafai ona ou maua ni eseesega, e pei ona ou le vaʻavaʻaʻi mai lea tausaga i lea tausaga. Ma e oo foi i laau toto na le toe faia, ina ia le faamaonia ai le le mafai ona taofia. I le saʻo, o le a ou fai atu e tupu tele sina taimi muamua ma o le mauaina o le suka sili atu.

Silver

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=934&page=13

O le mea tonu lea mo lenei mafuaaga, i le tuaʻaga, atonu e iai se avanoa i Nadezhda Aksayskaya (NA) i luga o Arcadia. Afai o le togavao ou te mafaufau ia Nadezhda Aksayskaya o le a tutusa lona matua, fua o le vine, ma isi, ona mafai lea ona avea ma se faaopoopoga lelei i Arcadia. I luga o le matua matua muamua atu, ae le mafai ona tautau mo se taimi umi - na amata ona osofaʻia ia afifi. Na latou o ese, 'ai ma le fiafia. O iinei na taunuu mai ai Arkady, e le o fiafia tele i ai le lapisi, na tautau mo se taimi umi, ma ave i le faaiuga o Oketopa. Ia, ou te manatua se mea o loʻo misi mo aʻu i le tofo o Arcadia, atonu tatou te manaomia le faʻamalosia lelei o le faʻataʻitaʻiina ina ia sili ai le suka.

Tatyana Luzhki

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=934&page=13

Masalo o Nadezhda Aksayskaya e leai se eseesega taua mai Arcadia, ae e le aveesea ai lona uiga. A uma, e leai se tasi e faitioina le malosi ma le faʻamaʻi o maʻi o Nadezhda Aksay, o lona gaosiga, faʻatauvaʻa ma le tofo o bunches ma vine. Faatasi ai ma nei uiga, o mea uma lava ua faatulagaina lelei. O le tautevateva o le leai o ni eseesega faavae i le va o pepa. Ae e le o se mea leaga tele mo Nadezhda Aksayskaya lenei tutusa, talu ai o le tele o vine winecrowers ua tuʻuina atu ia Arcadia se nofoaga i luga o ituaiga e sefulu!

Ona o lona gaosiga ma lona tumau, na alofa ai Nadezhda Aksayskaya ma le uaina vine mai itu eseese o le atunuu

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

O le ituaiga o foliga Nadezhda Aksayskaya e lauiloa i faifaatoaga amateur ma le amataina o vinegrowers ona o lona gaosiga ma le le lelei i le tausiga. O le faʻaaogaina o tekonolosi o lenei ituaiga e faigofie, ua lava le mafaufau i tulafono lautele mo le totoina o vine ma iloa nisi o foliga o le pepa lava ia.

O le tuputupu ae o Nadezhda Aksayskaya e mafai ona avea o ni tipu, ma ni mea e selesele ai. E le mafai ona e filifili se tasi o nei auala, aua o le seleseleina o lenei ituaiga e masani lava ona mauaa, ma o fatuga taʻitasi o loʻo maua ai se aʻa ma lelei lelei. O le filifiliga o metotia o le galueaiina e faalagolago i luga o mea e fiafia i ai le tagata e teu vine.

O fualaau aina ma mea e seleseleina e fautuaina ina ia faʻatau mai i fale tausimai ma se talaaga lelei, poʻo mai i vine vine ma talitonuina, oe na faʻamaonia i latou lava (e mafai foi ona e liliu atu ia i latou mo fautuaga i le galueaina ma le tausiga). O lea e mafai ona e mautinoa o, muamua, ua e mauaina mea e sili ona lelei e totoina ai, ma le lona lua, o le ae tuputupu ae tutusa le ituaiga na e faʻatauina. O le mea e leaga ai, o loʻo i ai tagata faʻatau faʻatauvaʻa, o ē, i lalo ifo o le faʻaogaina o se oloa fou fou, faʻatau atu tutusa, ae eseese ituaiga, poʻo le faʻamalosia tele o uiga o ituaiga.

O Nadezhda Aksayskaya o loʻo faʻaalia e se vao o le malosi tele o le tuputupu ae. O le vine o lenei ituaiga e tupu tele vave ma oʻo atu i le tele o mita i le umi i le pito o le vaitau, o lea e manaʻomia ai ona e tausia lelei poʻo lagolago i le taimi muamua, lea o le a faʻapipiʻi ai laulaau ma tipi ma o le a faapipiiina le vine. O le faʻaogaina ma le tuʻufaʻatasia o le vao i luga o le vaʻaiga e maua ai tulaga lelei mo le faʻaogaina o le susulu o le la i faʻalavelave faʻapitoa ma faʻapipiʻi, faʻaleleia le va o le ea i le va oi latou. Faʻafetai i lenei mea, o fugalaau e sili atu ona eleelea, o vine e vave ona vave, atonu e faʻaitiitia le faʻaleagaina o faʻamaʻi.

Vitio: tuʻuina atu o se togavao o le vine vine Nadezhda Aksayskaya i luga o se vaʻa

O Nadezhda Aksayskaya e faʻapitoa i le tele o meaʻai, o lea e tatau ai ona faʻasalalau le vao i vine, faʻaoga, ma fusi.

O le avega sili ona lelei mo le ituaiga pe a faʻasaʻoina e le mama o le 30-35 mata. Afai o loʻo galue le vao, o le a faʻaitiitia le fua o le gaʻau, ma o le mamafa tele o le a faʻavaivaia ai le laau, ma o le taunuuga e ono oti ai. O le isi mea e ono faanoanoa ai i le avega sese o le toesea o gaʻo (i le taimi nei ma le tausaga a sau).

O le Nadezhda Aksayskaya e faʻapupula i fua o laau, o lea e manaʻomia ai ona faʻasolosolo lelei le togavao e aʻa, inflorescences ma bunches

Pe a teuteuina mo le 2-4 mata, o le maualuga o le gaosiga o le faʻavaveina o foliga o loʻo puipuia.

O le togavao ola maloloina o Nadezhda Aksayskaya ei ai sona aʻa malosi, o le mea lea e tatau ai ona aloese mai le tele o le inu ma faʻamautu lelei, aemaise lava i le afa lona lua o le taumafanafana, le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina ma le vailaʻau.

Talu ai ona o le eseese o loʻo i ai le teteʻe malosi i faʻamaʻi, o fuataga masani mo lo latou puipuiga e lava. I le avea ai o se tuusaunoaga, i vaitaimi o timuga faaumiumi, pe a fesoasoani le maualuga o le susu i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina, e tatau ona fai 1-2 togafitiga e le i fuafuaina ma togafitiga faʻamaʻi. E tatau foi ona manatuaina o ia auala faigofie e pei o le aveeseina pea o vao ma le aoina o laulaau paʻu, teu, tuli (aveeseina o le pito i luga) ma le pine o laʻau, teuteuina lelei ma le faatonutonuina o le avega e ono faaitiitia ai le lamatiaga o le faamai ma le faaleagaina o meaola.

Nadezhda Aksayskaya e teteʻe i le malulu, e faʻafesoʻotaʻi lauulu ile -24e uiga iC, ae ua i ai i le -16e uiga iE fautuaina le C e ufiufi ai.

Tuputupu ae i le vaeluagalemu, i Urals ma Siberia

O i latou na ola i le ogatotonu o le lotoifale, i Siberia ma Urals e lelei le lauga a Nadezhda Aksayskaya.

I le ogatotonu, o lenei ituaiga e le afaina ai le au faifaatoaga ma ua tupu manuia, fiafia i le fua. O fualaau aina ma mea e seleseleina e maua ai le aʻa i totonu o le laufanua, ma o tagata vine vine latou te matauina lelei le lelei o le vine.

O le a ou faʻasoa atu ou lagona o lenei fomu (e masani lava mo le vaeluaga o vaomatua). Na ou mauaina le Nadezhda Aksayskaya (NA) i le 2008 - na faasolosolo mai le poloaiga, o le laau e 3 ma sina minute, e le mafai ona totoina, sa tatau ona ou tuu mea uma i le teuina, i le tautotogo ae na ona ou togi ese ni laau. Sa i ai foi o ia i lenei faupuega, ona sosoo ai lea ma le "strangled strangled", na ia filifili ai e tuu i totonu o le fagu mo le ola. O se taunuuga, e le lava ni koneteina mo tagata uma, sa vave ona ou totoina i luga o le eleele i le aso 8 o Me, 2009, e leai ni "siva" faapitoa o loo siomia ai o ia, o le fatuga puupuu, sa ou tuuina i totonu o se pakete tanumia. E oo atu i le aso 20 o Setema, ina ua uma laʻu vaomatua, na ou tuuina atu se vine o le 2 m 20 cm, na mafua mai i le 1.7-1.8 m, le pale o le tupu matua ua 6 mm, ou te leʻi fuaina i lalo, ae o se lagona faanoanoa i le tipiina i le 2 pusa. I le laasaga, na togi i fafo le fusi, e le afaina. O le maualuga e maualuga atu nai lo le 3.5.

Oleg Shvedov

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?f=84&t=565&sid=c536df3780dcdab74cf87af29acef027&start=20

I Siberia, e tupu mai i totonu o se kiona i le tolu sefulu tausaga o Aokuso, ma le tausiga lelei e mafai ona tupu i luga o le eleele, ae e manaʻomia ai foi se nofoaga le tumau i le vaitau-i le tautotogo ma le autumn. Na faʻamautuina Nadezhda Aksayskaya i Urals.

I totonu o le Urals, na ia faʻaalia lelei lava ia i le taumalulu ma le tele o fualaau aina, ae na leiloloa ona o le tele (o vine e sili ona manaia) - Ou te lei tuua le taumalulu.

Anatoly Galert

//ok.ru/profile/560517803458/album/545388372162?st._aid=Undefined_Albums_OverPhoto

A filifilia vine mo lau togalaau, faʻalogo i le ituaiga Nadezhda Aksayskaya. E taua e le au fai vine ma le au faifaatoaga le gaioiga, faigofie o le galueaina, togafitiga o le mafanafana, mausali o maʻi ma, ioe, o le manaia sili ma le lelei o fua.