Faʻatoʻa totoina laau toto

Phlox: faʻamaumauga o ituaiga sili ona lelei

Phlox - O le tele ma le eseese o fugalaau fugalaau, lea e aofia ai laau maualuluga ma laau maualalo, e toetoe lava a fetolofi i luga o le eleele. Ae toetoe lava o phlox uma - fugalaau faʻamalosi. Faʻatoʻateleina e le Faʻatoʻaga le tele o faʻamaumauga o ituaiga eseese ma lanu.

O le pikiina o ni ituaiga o laau, e mafai ona e faʻamautuina se togalaau totogo mai le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. Seʻi o tatou malamalama i auiliiliga o ituaiga sili ona lauiloa o le phlox, lea ua tupu i la tatou taʻavale.

Phlox Aida (Aida)

O lenei fugalaau e tupu i le 60-70 cm, e ui i tulaga lelei e mafai ona oʻo i le 90 cm. E i ai ni laʻau o le lanu lanumeamata lanumoana pe lafoaia. O fugalaau e aliali i le afa lona lua o Iulai, e oʻo atu i le lapisi o le 3.5 cm, o loʻo i ai se kulimi sili ona manaia, lea e liua lanu piniki-e pei ona fuga mai.

E tupu i le la, ae e faʻafeiloaʻi le paolo. Laʻau lelei i le eleele lafulemu, lea e masani ona susu, aemaise lava i le vevela vevela. E faʻaaogaina lelei fualaʻau. O le laau e faigata.

Phlox Alenushka (Alenuschka)

O le togavao o lenei ituaiga e oo i le 80 cm, e tele laulaau. E malolosi malosi, ae seasea lava. O le fugalaau Phlox "Alenushka" e 4 cm le lautele, o le paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe ma le ogatotonu o le vine. O le fuga o le taimi o le faʻaoga. O le ituaiga e faigofie ona iloa, sili ona lauiloa, ae faʻagesegese ona faʻaleleia, tuputupu ae, ma e sili foi le taugata e uiga i le tuputupu ae.

Phlox Snow White (Belosnezka)

O le ituaiga na fafagaina i le 1952. Faʻailoa i le umi ma le vevela fuga. O le tele o mea e maua ai le lanu paepae ma se lanu paʻepaʻe malamalama o le ogatotonu ona o le paʻu lanu. I lenei tulaga, o pulupulu e lanu enaena-enaena-enaena. Fugalaau e ausia 3.5-3.8 cm le lautele.

Phlox Baikonur

O le tele o meaola o lenei ituaiga o loʻo iai le lanu laʻititi ma le lanu piniki enaena, lea e le paʻu i le la. O le laau lava ia e mafai ona oʻo i le 80 cm le umi. E sili ona lelei i le fugalaau ma le ata tipi.

E taua! E tatau ona iloa le fatuga mai le ituaiga. O le mea mulimuli atonu o le fatuga, lea ua pasia le faiga aloaia o lesitala. I aso nei, e seasea lava ona faia, ae o le faʻamautuina aloaia o le ituaiga e le faʻamaonia ai se mea lelei tele. I le taimi lava e tasi, i totonu o fuainumera masani o loʻo i ai ni nai sui oe na pasia le suʻega o le taimi ma o le mea moni ua avea ma ituaiga o meaola eseese.

Phlox Bonnie Maid (Bonny Maid)

O fua o lenei laau e mafai ona oʻo i le 70 cm. O le faʻaogaina o le taamilosaga, lanu, lanumoana poʻo le lanu violē, lea e masani lava ona i ai ni ata matagofie.

Phlox Viking

Faʻafetai i faʻalavelave faʻapitoa, o lenei ituaiga o phlox ua manatu o le hydrangea poʻo le dahlia. O le togavao e tupu faʻamalosi, mausali, oʻo atu i le 60 cm. Faʻailo i le faigata o le taumalulu ma le faigofie o le toe gaosia. O fugalaau Phlox e 3.7 kupita le lautele, lanu piniki ma se tamai lanu mumu i le ogatotonu, lea e pisi laitiiti i ave. Lelei mo le faʻaaogaina o moega fugalaau o ituaiga eseese.

Phlox Ernst Immer (Ernst Immer)

O lenei fugalaau teuteu na maua i le 1947. O loʻo faʻaalia i le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi, o se manogi manaia matagofie ma le lilac coloring o fugalaau na aoina i le televave o le mita i le telē o le 19x14cm. O lenei phlox o le taumafanafana: o le fugalaau e lata i le 25-30 aso ia Iulai. Ua totoina mo le seleseleina o fugalaau, i tuaoi, i vaega o togalaau.

Phlox Zefir (Zefir)

Laʻasagaina i le 1989. O loʻo i ai se vavao faʻamalosi ma aʻa malolosi e oo i le 70 cm le umi. Na te taliaina uma le maualuga o le timu i taimi o timuga mamafa ma le vevela umi.

E fuga mai i le umi ma le faʻafefeteina o meaola tetele, o loʻo faia mai fugalaau paʻepaʻe matagofie ma se lauulu lanu violē ma lauulu piniki i lau. O le fugalaau e tusa ma le 4.2 cm le tele. E faʻaleleia lelei ma vave. Totoina mo le tipiina, i moega fugalaau poʻo le tagata lava ia.

Phlox Douglas (Douglasii)

E i ai i laʻau ni lau laʻau laʻitiiti e ola vavalalata le tasi i le isi ona o le poto masani. O fugalaau laiti i luga o pedicels laiti e susulu ma lelei ona tupu.

O lenei phlox e maualalo le tuputupu aʻe e fai ai se mea maulalo ma se limite pe a ma le 30 cm. Vaʻai lelei i luga o mauga maumago ma togi fugalaau i maa. E faasolosolo malie lemu, ae o ituaiga vao e faʻaalia ai le alualu i luma o le tuputupu ae ma fugalaau tetele.

E taua! O le mea muamua lava e fuga i le eleele phlox, o lona uiga, oi latou na salalau i luga o le eleele. O le mea e sili ona taatele o latou e foliga mai, o loʻo faʻafeiloaʻi muamua ia fugalaau i le ogatotonu o Mei. Na latou mauaina le igoa mo lau laititi foliga lapopoa.

Phlox Diablo (Diabolo)

O lenei ituaiga o loʻo i ai fugalaau lanu faapitoa. O le mumu lanumumu mumu e i ai se ata o se paolo pogisa ma e le mou.

Inflorescences e tele ma tele. O le fugalaau e oʻo i le 3.2 cm le lautele, ma o le vao lava ia e mafai ona ola e oʻo atu i le 70 cm, lea e laʻititi lona fua.

Petals taofia o latou foliga ma lanu, e tusa lava pe eseese tulaga o le tau.

Phlox Europe (Europa)

O lenei ituaiga na fafagaina i Siamani mo se taimi umi. Phlox Europa ei ai se lanu paʻeʻeʻe sinasina o se fugalaau ma se mata o le minoi. O le fugalaau e oʻo i le diamita o le 3.7 cm, ma le tele o mea faʻaleagaina - 20x12 cm. O fualaʻau saʻo e faʻalauteleina i le umi o le 50 cm. E mafai ona faʻamoemoe mai le uluaʻi sefulu tausaga o Iulai i le masina.

Phlox Oleander (Oleander)

O le ituaiga e iloga e fugalaau fugalaau o se lanu piniki enaena, lea e oo atu i le uumi o le 3.8 cm ma e matua susulu ma lanu ulaula. Faʻaaogaina o inflorescences, tele tele.

O laʻau o loʻo i ai se lanu uliuli, e mausali ma umi, e oʻo atu i le 70 cm, e ui lava i tulaga lelei e mafai ona oʻo atu i le 90 cm. O laʻau latalata i le pito i luga o loʻo i ai foi se lanu uliuli. I tulaga malulu, e le tupu tele ma tupu.

Phlox Otello (Otello)

Eseesega le eseesega o le lapisi o le o le 18h13 cm, o ona fugalaau o loo i ai se lanu moana liulika ma se lanu enaena lanu enaena. Ma i le afiafi, o fugalaau e lanu moana.

Fugalaau e oʻo atu i le 3.5 cm. Faʻaalia i luga o se togavao mai le ogatotonu o Iulai ma fuga mai i le masina. O le togavao e oʻo i le 90 cm le maualuga. "Othello" o se ituaiga o phlox e sili atu ona puipuia i maʻi funga. Ua tupu mo le tipi, i se fugalaau poʻo se vaega o laau.

E te iloa? O Phloxam ua taʻua o se aoga faʻapitoa o le mafaufau. E talitonuina o le mafaufau i aso taitasi o se laau totogo e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le paleni o lagona, ia toe faʻaleleia ma le malosi malosi, e faʻamalosia ai le faia o le filifiliga.

Phlox Panama (Panama)

O lenei mea totino o loʻo iai faʻamau e oʻo atu i le 80 cm le umi. Tuuina atu fugalaau paʻepaʻe e oo i le 3.2 cm le lautele, amata ona ola lata mai i le faaiuga o Iulai mo le tusa ma le 35 aso.

Laititi siama o le pyramidal e oo atu i le maualuga o le 18x12 cm. O faailoilo tetee e faasaga i faamaʻi afaina o le averesi. Totoina mo le tipiina, i totonu o se moega fugalaau poʻo se laau e tasi.

Phlox Pastoral

O le vasega e iloga i fugalaau lanumumu vaivai ma se nofoaga papaʻe ma se mama moli. Latou te ola e oʻo i le 4 cm le lautele. Aoina mai i lalo o fua ninii e tusa ma le 20x10 cm. Taimi o felafolafoaiga - mai le ogatotonu o Iulai, pe a ma le masina. O loʻo faʻaalia ai le malosi o le teteʻe atu i faʻamaʻi pipisi. Totoina i totonu o se moega fugalaau i se vaega ma isi laau totino, taʻitasi pe mo le tipi.

Phlox Tenor (Tenor)

O lenei ituaiga e iai fugalaau ulaula ma se mea e malamalama i ai. I le lautele, latou te oʻo atu i le 4 cm ma avea ai se mea e le mafai ona sili atu i le 20x16 cm le lapopoa. E faʻamavae i le ogatotonu o Iulai, e fuga mai mo le 35 aso. O faʻamau e oʻo i le 60 cm le umi. Faʻafitauli le tumau i faʻamaʻi pipisi. Totoina mo le tipi, i moega o kulupu, i le totoina o tagata taitoatasi.

Phlox Salmon Glow (Salmon Glow)

E pei ona taʻu mai i le igoa, o le lanu lanu o fugalaau o le samasama-lanu piniki. O peti pito i lalo e toetoe a paepae, o le paʻepaʻe o le ogatotonu o le fugalaau. O foliga o se fua tele ma fugalaau e oʻo i le 4.8 cm, e le faʻaitiitia i le taimi o le vaʻaia. O le vao vaomatua e aofia ai laina o le malosi e oʻo atu i le 70 cm le umi. E foliga manaia, e ui lava e faasolosolo lemu.

Phlox Starfire (Starfire)

O le ituaiga e iloga e fugalaau lanumumu-fugalaau fugalaau matagofie e le minoi i le la. Pe a tupu le vao, o le a matua malosi lava. O aʻa e oʻo atu i le maualuga o le 80 cm. O lālā ma lālā talavou e lanu mumu-lanu.

Phlox Felix (Felix)

O le isi ituaiga laʻau vine lanu e iai le nofoaga o carmine ma le fugalaau e oʻo i le 3.5 cm. O inflorescences ua faia i le foliga o le pyramid, e tutusa le mamafa ma le lapoa o le 18x12 cm. Taimi o felafolafoaiga - mai le ogatotonu o Iulai mo le 35 aso. E maualuga le maualuga o le tui, e oʻo atu i le 110 cm. Totoina mo le tipiina, i totonu o se faʻavaega kulupu poʻo se tasi.

E te iloa? Eseesega na sau mai fafo, e masani lava ona aofia ai i fale gaosi oloa. E faʻaaogaina mo le totoina o mutia, fanua, fanua. E malosi a latou aʻa, ae o ni mea laiti laiti ma fugalaau laiti. I lau lava 'upega tafaʻilagi e sili atu ona lelei le ola i le phlox o le togalaau.

Phlox Flamingo

Se fugalaau lanumoana-lanu piniki ma se lanu mumu lanu mumu. O fugalaau e aoina i le tele o mea e tutupu mai i foliga masani. O le togavao e tupu faʻamalosi ma umi. Taumalulu sili ona manaia ma faʻaalia le tumau lelei.

E mafai ona faʻaaogaina Phloses e faʻataʻitaʻia ai soʻo se ata o ata. Latou te fesoasoani i le fatufatuina o se fefaʻatauaiga i totonu o se ituaiga lanu lanu, pa, pe mafai foi ona e tuputupu ae i latou e tipi.

O Felu e eseese lauulu, e aofia ai lanu uliuli ma fugalaau lanumoana, e le masani ona maua i totonu o le lau. E le gata i lea, o le tele o ituaiga e ese le fiafia i le tau.